Så här lyckas du med Brun utan Sol!

  • | Annica

brun utan sol. Auto bronzante, Såhär lyckas du med brun utan sol!

Bilden är lånad från sunso.fr

Nu när jag ändå är inne på att göra olika guider så är det lika bra kände jag att göra en ”Så här lyckas du med din BUS” guide!

Jag har ju bloggat en del om olika BUS som jag gillar men måste nog ärligt erkänna att jag varit lite dålig på att informera exakt om hur man bör göra för att lyckas med sitt BUS.

brun utan sol. Auto bronzante, Såhär lyckas du med brun utan sol!

Bilden lånad från bolevardelamode.fr

6 Gyllene regler för att lyckas med din BUS

1. Välj en BUS som är i ton med din egen hud. (Mörk, ljus, kall eller varm). Vill du ha lite tips så kolla gärna in mitt BUS-test jag gjorde för ett par veckor sedan.

2. Peela området innan du börjar. Var noga med partier som är extra torra som t.ex. armbågar, knän och vid fotknölarna.

3. Applicera en återfuktande body lotion eller ansiktscreme över området och låt den absorbera något innan du går vidare till nästa steg.

4. Applicera din BUS med masserande rörelser och var noga med att ”sudda” lätt med händerna vid kanter och övergångar.

5. Om du applicerar BUS på ansiktet var noga med att inte få BUS på ögonbryn och applicera sparsamt ovanför läpparna och mellan ögonbrynen. Sudda gärna med lite kleenex vid hårfästen, ögonbryn och runt läppar och näsvingar. Tvätta händerna noga med tvål så att du inte blir brun i handflatorna.

6. Sätt inte på dig några thighta kläder på närmsta timmen. Lägg heller ingen makeup på ca 1h. Detta för att BUSen ska få gå in ordentligt.

KLART! Enkelt va?! Sen kan man återapplicera bus så ofta som önskas för att nå den färg man vill ha. Jag rekommenderar dock att man var 7-10 dag gör en peeling och börjar på ny fräsch kula. I alla fall i ansiktet. På kroppen kan det gå något längre mellan peelingarna.

 

Vill du lämna en kommentar?

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

12 svar till “Så här lyckas du med Brun utan Sol!”

  • (12) Kommentarer
  • Visa alla kommentarer
  1. Sara skriver:

    Hej undrar hur man lägger bus i ansiktet, ska man göra sin vanliga rutin och i vilken ordning lägger man bus. Använder paulas choise. Rengöring, ansiktsvatten, exfolering bha, serum och fuktkräm. Ska man skippa någonting medans man lägger bus?

    • annica skriver:

      Hej Sara, Om det är Paula’s Choice BUS concentrate använder du den precis i din vanligt rutin. Antingen i sitt serum eller creme 🙂 Kram Annica

  2. Ellen skriver:

    Hej! Jag blir så lätt påsig under ögonen.. Har jag tex skalat lök och ögonen tåras, ser jag förskräcklig ut efteråt (tycker jag) När väl svullnaden väl lagt sig ser jag ju rynkig ut i stället. Jag använder mig just nu av Clarins hudvård. Men har du några knep till mig? Är trots allt bara 33 år, hur ska jag se ut när jag blir 40!
    Tack 🙂

    • annica skriver:

      Hej Ellen, Ja om man gråtit mkt för att man e ledsen eller skurit lök så kan man uppleva huden torr efter de salta tårarna. Bästa tipset för att undvika tårar vid lök är en liten lök hackare från tupperware… den har jag, grym och så är man av med det problemet.Bra tips är serum under creme. Jag gillar dermalogicas ultrasoothing Eye serum som ger fukt, verkar antiage och är anpassad för en känslig hud. Du hittar det här: http://skincity.se/sv/product/3725/dermalogica-ultrasmoothing-eye-serum kram å lycka till Annica

  3. Åsa H skriver:

    Hej!
    Jag använder md formulations rengöring, illuminating serum och antioxidant cream. Dessa produkter är jag mycket nöjd med. Kan jag använda PTR De-spot tillsammans med md formulations eller går dessa inte att blanda?

    • annica skriver:

      Hej Åsa, Nej jag tycker inte du blandar. Du har ju dessutom illuminating serum… det blir lite kaka på kaka… Kram Annica

  4. Bea skriver:

    Hej!

    Jag skulle gärna vilja ha lite hjälp med solprodukter. Ska till Spanien i två veckor i slutet av juli och vill skydda och återfukta mig på bästa sätt. Använder Clarins HydraQuench-serie; serum, ansiktskräm normal till torr och ansiktsmasken.

    Vad rekommenderar du för solskydd till ansikte och kropp? Är 21år så behöver inget med fokus på anit-age!

    Sen så vill jag gärna ha after-sun produkter också!
    Hur funkar det när man använder after-sun till ansiktet? Ska jag använda min dagliga hudvårdrutin och produkter, så som ansiktskrämen och ansiktsmasken eller bytar jag ut det då mot after-sun produkter? Hur ska jag göra på morgonen före solning, rengör och återfuktar jag som vanligt eller ska man ha speciella produkter då också?

    Kram Bea!

    • annica skriver:

      Hej Bea,Anvädner du Clarins så tycker jag du kör deras solskydd. De är jätte bra! Ska själv köra dem p åen resa jag ska på inom kort. Jag gillar ju Caritas mkt men i mitt jobb måste jag testa, testa, testa. Har provat Clarins förut och kommer ihåg att jag gillade dem. Aftersun kan du köra dem också eller så satsar du på Caritas Torrolja som jag skrivit mycket om och som är toppen även som aftersun för den lugnar och återfuktar på djupet. På morgonen, rengöring, serum och solcreme! Klart! Kram Annica

    • Bea skriver:

      Läste ditt inlägg om när du hade varit med i Tv4 nyhetsmorgon om kroppsoljan från Carita! Kanske den är ett alternativ istället för after-sun produkter?

  5. paula skriver:

    Vilket bra inlägg tack underbara annica !
    Mem tänkte fråga om du kan göra ett ”bäst före” inlägg på produkter
    Ex ..mascara bör man byta efter 3 mån..
    Jag fikj veta rätt nyligen att man ska kasta en conceler efter 10 mån..
    Förstår att de varier från produkt till produkt men det skulle vara sjukt intressant och vem skulle kunna göra ett sånt inlägg förutom vår Annica 🙂

    • annica skriver:

      Hej Paula! Tack så mycket kära du! 🙂 Absolut..påbörjade faktiskt ett för en tid sen men så har det dykt upp så mkt annat jag velat skriva om så jag har inte kommit dit. Skullle ju kunna sitta och skriva inlägg hala dagarna om jag hade haft tiden.. LOVE IT!! Men det kommer.. promise:) BTW här i ett ”gammalt” inlägg hittar du bra info om just Mascaror och vad som gäller: https://hudspecialisten.se/2011/07/basta-mascaran-ar-funnen/ kramelikram! Annica