Brun Utan Sol – Vilken är bäst i test?!

  • | Annica

Brun utan sol - bäst i test

Laguppställningen, dessa är med i mitt test!

Tjohooo… så var det dags för årets brun utan sol test. Jag avslöjade två av mina favoriter i ett inlägg häromdagen samt på nyhetsmorgon…. Men det finns flera riktigt bra BUS och framförallt alla är vi lite olika i vår hudton och våra önskemål om våra krav på en BUS. Därför har jag testat lite fler i ett typ patchtest bredvid varandra så att ni ska kunna se färgerna och olikheterna hos de ett par olika brun utan soler. Det finns ju massor av olika men här har ni ett gäng av de som är poppis.

brun utan sol test

Skulle vilja tagit med några fler i testet men de fick inte plats.. kanske gör ett till lite längre fram med resten av gänget:) Vet ni är sugna på att veta mer om bla sensais som är ny och även Clarins dropparna.. återkommer till dem..

Kul att se de olika tonerna komma fram.. vissa är ljusare i tonen, vissa mer gyllene, andra mer kalla och mörkare.

Förra året testade jag lite andra och då fick mina ben agera modell. Kolla in det  testet HÄR om du vill!

Vill säga lite speciellt att Decleors är den som är en gradual glow, d.v.s. den ska inte bli så mkt vid första appliceringen utan den är tanken att man återapplicerar till önskad ton. Så om någon tycker den ser mesig ut så är det en form av brun utan sol LIGHT.

Bästa brun utan sol

I denna ordning är de testade, ni ser att Clarins och Faux tan är färgade och man ser direkt hur man applicerat dem

Så här gjorde jag testet  ( se ovan) och produkterna är applicerat i den ordning de står i motsvarande ruta. Obs, i vissa rutor har det runnit ut lite och kantlinjerna är något ojämna men det betyder inte att et lätt blir kanter, man ju inte klisterlappar att gå efter i vanliga fall:)

Här nedan.ser ni resultatet.. har tagit i lite olika ljus så ni ska kunna få en så bra bild av färgerna som möjligt…

bild-4 Från vänster (om ni inte kan läsa min handstil;) : Rodial, Clarins, Maria Åkerberg, Sensai, Elemis, bareMinerals, Decleor.

 

bild-1

Inomhus med lite olika vinklar…

 bild-3

Ute i dagsljus

 Lite mer om varje produkt förutom det ni ser på bilderna kommer här i samma ordning som de är på armen från vänster till höger.

Rodial Brazilian Tan Face

Lätt i konsistensen, gele konsistens. Doftar mycket kokos, riktigt utomlands känsla av denna. Innehåller hyaluronsyra som ger bra med fukt. Ger en neutral medelmörk ton vid första appliceringen. Passar till Ansiktet.

Clarins Instant Smooth Selftanning

Lite primer känsla nästan har denna. Den är tonad redan i burken så man ser direkt hur resultatet blir. Doftar blommigt. Ger mycket färg vid första appliceringen och har en varmare gyllene ton. Passar till Ansiktet

Maria Åkerberg Tan in a Bottle

Lätt creme som går in snabbt och lätt i huden. Har en frisk doft av citrongräs, ett extra plus för den friska doften. Ekologisk, prisvärd och ger vid första appliceringen en lätt neutral solkyss till huden. Passar till ansikte och kropp.

Sensai by Kanebo Self Tanning For Face

En gel-creme formula som känns otroligt mjuk på huden. Ger en silkig känsla. Doftar aprikos. Känns väldigt återfuktande. Ger neutral bronzeton och medelmycket färg vid första appliceringen. Denna är väldigt lik Tan in a Bottle färgmässigt men ett snäpp mörkare. Passar till Ansiktet.

Elemis Total Glow Selftanning Cream

En creme formula som innehåller lite mer närande ingredienser som macadamiaolja som gör huden väldigt mjuk. Har en neutraltill gylleneton och ger medelmycket färg vid första appliceringen. Passar både ansikte och kropp.

bareMinerals Faux Tan Face

En creme-gel formula som är mkt lätt på huden. Detta är den brun utan sol som ger mest färg av alla. Passar dock även ljusare hy, jag gillar denna mkt och jag har väldigt ljus hy, men eftersom att man ser var man applicerar då den är färgad kan man lätt styra hur mkt man vill ha och se att det blir jämt. Doftar fräscht av bittermandel.. lite mandelkubb tycker jag. Den har en neutral till kallare ton. Passar till Ansiktet.

Decleor Gradual Glow

En mjuk brun utan sol creme i light version. D.v.s. det blir en lätt ton vid första appliceringen och tanken är att man återapplicerar varje dag tills man känner sig nöjd och sen håller efter ca var 3e dag. Bra för de som inte orkar vara så noga då det bara blir lite varje gång. Har en fin neutral till gyllene ton som smälter fint in på de flesta hudtoner. Doftar så gott av sommar och blommor. Passar till kroppen.

 

Vilken/vilka är era BUS favoriter?

11 annica forsgren skincity.se

 

 

 

 

 

Vill du lämna en kommentar?

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

36 svar till “Brun Utan Sol – Vilken är bäst i test?!”

  • (36) Kommentarer
  • Visa alla kommentarer
  1. Kellan skriver:

    Hej !
    Undrar om bareminerals-busen kan ge dålig hy ?
    Tycker att när jag börjar använda den regelbundet (älskar färgen man får , superbra!) att jag får små finnar över hela ansiktet :/ har reagerat på det ett antal ggr nu :/

    • annica skriver:

      Hej Kellan, Inget som ska täppa till eller ska trigga huden. Men huden kan reagera på allt så länge man har någon allergi. Återkoppla gärna till info@skincity.se så kan de se om det är en reaktion eller vad det kan vara som gör att huden reagerar. Kram Annica

  2. Frida G skriver:

    Hej Annica, tack för en superbra och informativ blogg!
    Jag har en snabbfråga, chansar att skriva här 🙂
    Jag har använt Maria Åkerbergs produkter sen i mars och är supernöjd, använder ingenting annat. Förra veckan köpa jag deras ansiktsmask ” Algae Clay Mask” men efter användning får jag lixom ett rött avtryck i huden där masken legat. När detta sedan lagt sig blir huden dock superfin!
    Men nu ser jag att jag fått en hel del småplitor i pannan.
    – Jag har inte känslig hud. Varför blir jag röd? Är det okej att köra på ändå?
    – kan plitorna bero på att masken rengör, ett rengöringssymptom?

    Tack för din tid och svar!
    Vänliga hälsningar
    Frida

    • annica skriver:

      Hej Frida, Tack, vad roligt att du tycker det:)! Om rodnaden inte höll i sig utan la sig strax efter så ska det inte vara någon fara. Plitorna kan vara en reaktion som en utrensning eller så var masken för aktiv för dig. testa en gång till om en vecka och se hur det känns. Även om du inte generellt är känslig kan det ju vara någon specifik ingrediens som din hud inte ”gillar” helt. Eller så är det en lätt utrensning. Testa igen. Får du ihållande rodnad så gör den inte mer, lägger så g rodnaden och antalet plitor blir mindre andra gången så är det ok att fortsätta. Kram annica

  3. Ida skriver:

    Hejsan bästa Annica! Är fauxen bäst på en finnig hud i ansiktet eller vilken ansiktsbus kan du rekommendera som inte ger upphov till finnjäklarna 😉 kram på dig ha de underbart i det fina vädret!

    • annica skriver:

      Hejsan bästa Ida:) Fauxen är bra! testa den..den är lätt och blir inte fet eller så på huden heller! kramis annica ps..idag är det regn hos mig :((

  4. Lovisa skriver:

    Hej Annica,

    jag fnurlar lite.. Jag har Faux Tan från bareminerals, men för hela kroppen. Färgen på crémen är brun/grön, ja nästan mer grön än brun. Ser nästan lite ut som dy (läs DY nu, och inte ”du”) 🙂 Ska den vara så eller är min defekt? Tycker färgen är helkonstig och det känns lite märkligt att smeta på denna nyans på kroppen 😉

    Hoppas du har har en toppendag!

    Kram, Lovisa

    • annica skriver:

      Hej Lovisa, Ja den ser ut så och även initialt när man applicerar så den är helt i sin ordning. Det blir en perfekt färg sen när den fått verka på huden:) Kram annica

  5. Linda skriver:

    Kan man använda Decleor graual glow i ansiktet?

  6. Ulrica skriver:

    Kanonbra test!! Använder själv Decleor och är väldigt nöjd med att den ger färg gradvis, luktar väldigt gott och återfuktar bra!

    Jag har en annan fråga till dig. Jag skulle behöva en ögonkräm. Jag har en rik och fyllig som jag använder till natten men tycker att den är för kraftig för att användas på dagen. Skulle vilja ha tips på en fuktbomb för ögonpartiet som gärna stramar upp lite och hjälper till att sudda ut fina linjer. Gillar PTR’S produkter, har dock aldrig testat någon ögonkräm.

    Tacksam för svar!!

    Mvh Ulrica

  7. känslig hy skriver:

    Hej hej,
    jag har en fråga om solkräm till ansiktet. Jag har väldigt känslig hy samtidigt väldig problemhy med mycket finnar och kvisslor. Vilket är det bästa solskydd för mig? önskar att du kunde säga några stycken exempel så jag kan välja. Jag har själv kollat på skydd som är ”oil free” men dessa är oftast för fet hud, kanske jag kan ha dessa ändå? funderade också på om jag skulle ha ett skydd med färg i men jag är rädd att det ser fläckigt ut när man badar eller svettas (typ att det rinner av som en vanlig foundation gör). Tacksam för svar, ha det bra!

  8. linda skriver:

    hej ! Jag undrar om DECLEOR
    SELF-TANNING MILK NATURAL GLOW FACE & BODY är likvärdig i färgen som Gradual glow som du har på din arm !

    Tycker att den färgen du fick på armen skulle passa mig väldigt bra nämligen

    MVh

  9. Nicka skriver:

    Hej Annica Clarins instant smooth self passar det en väldigt känslig hy? Jag regerar negativt på Decleors produkter.Med klåda och rodnad.Ha en fin dag.

    • annica skriver:

      Hej Nicka, Ja den brukar funka fint… alltid svårt att säga, det beror ju lite på vad du är känslig mot… kramar annica

  10. Ann-Charlotte skriver:

    Åh du fina snälla uppoffrande tjej! 🙂 Älskar dessa inlägg otroligt mkt! Vem offrar en arm för sina kära kunder?? Är jättenyfiken på MÅ som inte finns alls hemma hos mig (ngt lite prov bara) och sen verkar Decleor falla mig i smaken! Tack snälla Annica! Att vi har ungefär lika ljus hy gör det ännu enklare för mig att välja! 😉
    Kram! 🙂
    Ann-Charlotte

    • annica skriver:

      Hej Ann-Charlotte, haha tack sötis! Åhh vad bra då blir det lätt för dig att välja. Komiskt nog så gillar jag ju både BM och MÅ super mycket och de är väldigt olika… bm mörk och Må ljus.. men tar man bara lite av bm så blir den super snygg! Kramis Annica

  11. Lulillan skriver:

    Jag gillar ju Bare minerals… och det är nog för att den inte alls är orange i tonen och att man ser var man applicerar den. Det går absolut att applicera tunnare så det även passar någon som är riktigt blek utan att det ser konstigt ut. Jag får inte heller finnar eller utslag av den så det är extra plus!

  12. Anna skriver:

    Oj skrev fel. Jag menade att jag får använda en concealer som är mörkare än min hudton vid ögonen men i princip samma som övriga hudtonen i ansiktet. Mörka ner istället för att ljusa upp alltså 🙂

  13. Anna skriver:

    Bra test!
    Har en fråga. Till skillnad från många andra så är jag naturligt ljusare runt mina ögon än jag är i resten av ansiktet. Ser lite ut som att jag solat med solglasögon och fått frågan massor av gånger. När jag sminkar mig får jag alltså använda en mörkare concealer än vad min hudton i övriga ansiktet är för att det ska bli bra. Detta medför att jag sällan går utan concealer runt ögonen och när den övriga huden får mer och mer färg framåt våren och sommaren så blir glasögonen såklart tydligare och tydligare. Jag tänker att det måste finnas ett bättre sätt så jag slipper den förbaskade concealern och glasögonen. Har du något förslag? Brun utan sol för ögonen eller nåt?

  14. Em skriver:

    Snygg arm du har nu! Hoppas att du inte har någon viktig tillställning inbokad dessa dagar bara… =) Själv måste jag slå ett slag för Decléors gradual glow. Jag testade den för några veckor sedan och blev positivt överraskad. Mycket lätt att applicera och för mig som inte orkar vara supernoga är den perfekt. Ingen risk att det blir för mörkt eller fläckigt, bara snyggt och solkysst.
    Måste även återkomma till min fråga från förra inlägget. Du sade att anledningen till att makeupen försvinner kan vara för att jag är yttorr, och att jag skulle göra en fuktkur på nätterna. Vilken fuktmask ska jag använda då? Vågar inte ta vilken som helst eftersom jag använder JM. Jag har länge varit sugen på PTR:s cucumbermask, men vet inte om man kan sova med den.
    Tack för hjälpen!
    Kram Em

    • annica skriver:

      Hej Em, Taaaack! Jo jag hade det men med grym peeling så är armen nollställd på ett kick;) Ja den e toppen och doftar magiskt. Testa Beute Pacifics Fukt mask som jag tycker är toppen. Cucumber kan du med ha och sova med! Kram annica

  15. åsa skriver:

    Där kom det 🙂 Nu fick jag veta mer om Sensai – tack för svar bland kommentarerna också. Och jag ÄLSKAR dina pedagogiska inlägg, minns det där du testade brun utan sol på benet, och hade någon förklarande streckgubbe till. Så himla smarta!
    Säger som Hilde: Tack för att du offrade din arm 🙂

    • annica skriver:

      Hej Åsa, :)) Så roligt att du gillar:) Mina små hemmasnickrade test hehe. Som sagt… offrar mig gärna för er skull:) kram annica

  16. Anna skriver:

    Vet att det är viktigt med peeling innan bus men hur gör man med de krämer som är gradual glow, alltså ska appliceras flera gånger? Peelar man innan varje applicering förstör man väl färgen…?

    • annica skriver:

      Hej Anna, Då gör du peeling kanske varannan, var tredje vecka.. bra att städa upp och börja om då och då! Kram annica

  17. Hilde skriver:

    Toppen test! Det är så mycket bättre att se de olika nyanserna när du visar så här. Jag ser direkt vilka nyanser jag gillar. Nu kör jag Clarins dropperna som jag tycker är världens smartaste påhitt 🙂 Gradual Glow och lite senare Natural glow från Decléor är toppen till kroppen. Tack för att du offrade din arm.
    Kram

    • annica skriver:

      Hej Tilde, härligt!! Ja dropparna är grymma ska skriva om dem med… men du vet redan som testat:) Så lite så offrar gärna fler gånger.) Kram annica