Första hjälpen mot acne & finnar!

  • | Annica

Jonas 2
Vänner idag har jag något viktigt att berätta. Allt som har med hudvård är iofs viktigt men idag är det något som jag vill dela med mig av som berört mig lite extra mycket. Ett mail som kom till oss på Skincity tidigare i veckan från en kund.

Jag kan berätta att det var inte bara en tår som föll längs min kind när jag läste mailet.. det var ganska många.. både tårar av glädje och tårar av smärta som denna fina människa gått igenom..
mail om hudproblem..

 

Jag kommer ihåg de första mailkonversationerna och jakten på att hitta bra produkter. Problemet var acne, kraftig sådan. Vi mailade en del om vilka produkter och sen har mina kollegor tagit över och hjälp och guidat längs vägen till rätt hudvård.

Häromdagen kom detta mail ( se nedan) … jag personligen har inte haft kontakt honom på ett bra tag men jag kommer ihåg honom och jag kommer ihåg hur vi maialde om hur man skulle använda produkter och jag vet jag berättade att det tar tid och det krävs att man är nitisk för att få de resultat man vill ha och allt det där..

 

Så här löd hans mail som kom häromdagen till skincity-mailen.…

”Hej

Jag tänkte börja detta långa mail med att säga att Ni är hjältar-ni räddar liv!

Jag har länge haft stora acneproblem. Ända sedan jag började sjuan kom problemen, de eskalerade först i slutet av nian till början av gymnasiet. Jag mådde psykiskt dåligt när jag gick första dagen till gymnasiet, ville bara gömma mig, skita i skolan och stanna hemma.

Jag orkade inget när problemen var som störst, hela ansiktet vad täckt av finnar även hela ryggen var täckt av finnar. Jag sa nej till allt mina vänner/föräldrar/andra bjöd med mig på, lämnade knappt mitt rum hemma-skämdes så mycket!

Jag gick till läkaren och fick roacutan rekommenderat men jag visste inte vad jag skulle göra. Så då bestämde jag mig för att göra ett sista försök med hudprodukter genom att kontakta ”Skincity” och se vad de trodde skulle hjälpa. Jag fick Peter Thomas Roth rekommenderat. Jag köpte de produkterna och hoppades.

I början blev allt sämre och jag ville ge upp men efter hela 6 månader kom resultaten, finnarna började försvinna och mitt ansiktet började bli fint igen. Mitt liv total-förändrades, jag vågade gå ut med vänner, vågade röra mig socialt och blev en helt annan människa. Jag vågade till och med vara med på bild, kan låta fånigt men det var stort för mig, att våga ta en bild på mig själv utan att skämmas.

Jag vill tacka er på skincity, ni är hjältar och jag blir tårögd när jag ser bilder på mig från förut och minns hur jag mådde förut. Det är helt otroligt hur ens hud kan förändra ens liv. Med eran otroligt lojala och vänskapliga hjälp så har jag överlevt och orkat denna kamp mot acnen. Jag kan aldrig tacka er nog för det ni gjorde och jag hoppas ni aldrig slutar för ni är i mina ögon hjältar-ni räddar liv- tack för det 🙂

Det enda jag har kvar att få bort är några få acneärr. Jag lever mitt liv- allt tack var er!”

 

Jonas 2

KUNDENS EGEN BILD FÖRE

 Jonas 3

KUNDENS EGNA BILD EFTER

Acne, Finnar, så blir du fri från finnar

KUNDENS EGNA BILD EFTER

Mitt hjärta brister av glädje över att vi hjälpt denna fina kille!!!

Mitt hjärta brister också när jag tänker på hur han mådde och hur många som mår som honom. Det är också det som är anledningen till att han vill dela med sig av sin hudvårdsresa och före och efterbilder till alla er.

Vår vän har använt följande produkter. Väldigt milda produkter, förvånansvärt..men där ser man det behöver inte alltid vara så starkt. Mjuk å fint så kan huden repa sig själv…

Morgon:

 

Kväll:

Ansiktsmask

Masker ett par gånger i veckan:


Han skriver också: Nu när huden är fin kör jag även scruben, Blemish buffing beads.

För fet hud, för fethy

Jag frågade honom vilken hans absoluta favorit produkt är…

”Min favorit är väldigt svår att välja. Jag har två: cucumber gel masque, gör huden så lugn och mjuk och fin-otroligt bra. Max anti-shine mattifying är galet bra, den gör verkligen huden mindre glansig och fantastiskt bra-dryg och jättebra!”

 

Han skriver också…

”Jag gjorde först erat hudtest som är jättebra och sedan höll jag en fin och lagom mailkontakt med er där ni var änglar! Jag blir så ledsen när jag tänker på mitt förflutna, kan verkligen inte beskriva skillnaden nu, den är magisk!”

TACK fina du för att du delade med dig av din otroliga hudresa. Jag tror fler med mig blir rörda och berörda av dina ord och jag hoppas att vi tillsammans kan hjälpa fler i kampen mot acne och finnar.

11 annica forsgren skincity.se

 

 

 

 

Vill du lämna en kommentar?

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

50 svar till “Första hjälpen mot acne & finnar!”

  • (50) Kommentarer
  • Visa alla kommentarer
  1. Annelie skriver:

    Hej Annica!
    Ser att du hjälpt på ett helt fantastiskt sätt när det gäller acne!
    Min 13-åriga dotter har en längre tid haft problem med acne och har nu fått hjälp via bl a Duac kräm. Den har hjälp ganska mkt…
    Hon tvättar sig med Basiderm och använder sig av märket La Roche-Posay allt fr Apoteket. Allt är inte borta ( jag tycker att det skulle blivit liiite bättre än vad resultatet nu visar ) men det är ändå betydligt bättre, det finns nu en del ärrbildningar som har en lite röd ton…hur kan vi förbättra det på bästa sätt?!
    Ser att du rekommenderade Peter Thomas Roth produkter…kanske något för min dotter?!
    Men vi vill ju inte förvärra det med ”nya produkter”. Tror du vi gör det?
    Sååå tacksam för svar!!

    Hälsningar o kram från
    Annelie

    • zolleee skriver:

      Acne tabletter – https://tonzes.com/acnese.htm Började ta den när jag hade hemska akne utslag, dom började försvinna och sen dess har jag använt den som förebyggande.

    • annica skriver:

      Hej Annelie, PTR är kanske inte det främsta märket jag tänker på. Det är superbra men det finns andra som är bättre val i just ert fall. Jag skulle vilja testa ett märke som aktivt balanserar, lugnar, stärker och arbetar aktivt. Först skulle jag dock gärna vilja se en bild på hennes hud så att jag får känslan för acnens utsträckning. Gör mitt hudtest här och bifoga en bild. Hälsa från mig under övrig kommentar så ska din dotter få en skräddarsydd rek av mig:

      http://skincity.se/sv/skintest

      kram Annica

  2. Therese skriver:

    Hej!
    Jag har absolut inte lika allvarlig acne som denna stackars killen hade, men jag har fortfarande problem. Jag vet inte vad jag ska göra längre. Har provat allt känns det som. Lagt ner så mycket pengar och tid på saker som inte fungerat.
    Har torr och fet hy. Får en massa plitor och små finnar överallt, mestadels haka och panna, en del i tinningarna och kinderna. Finns det någonting man kan göra? Fick Epiduo utskrivet av läkaren men det bränner mest och gör mig torr som ett fnöske.
    Tack på förhand
    Kram Therese

    • annica skriver:

      Hej Therese, En hud som bränner låter inte sunt. Gör gärna ett hudtest och bifoga en bild så hjälper mina hudterapeuter dig. När du fått din rekommendation så kan du stämma av den med hudterapeuten så att den känns 100% bra för dig. Till testet: http://skincity.se/sv/skintest

      kram Annica

  3. Dilan skriver:

    Hej Annica!

    Jag små små ärr efter acne, de flesta är röda. Jag har använt demalogica under flera års tid och gjort kemisk peeling behandlingar. Nu vill jag testa något nytt. Skulle du rekommendera P. Thomas Roth Glycolic Acid 10 % moisturizer. Läste på skincity att den kan läggas på som en kvälls kur?

    Tacksam för svar!

  4. D. DeMarkey skriver:

    Hej,

    Jag har inte samma problem som han har men känslan är densamma då jag alltid haft en fin hy, problemfri, är bortskämd på det sättet och vet inte ens vad acne är typ. Plötsligt vid mina 35 år fick jag smaka på acne, poff sa det och där var dom, stora bölder med hårda knölar 3 på varje sida av haka/kind. Har ej ändrat kost, har ej blivit stressigare, har ej ändrat produkter, inget är annorlunda i mitt liv, det bara sa poff. Fick en acne kräm från läkaren och det blev lite bättre men ärren är kvar, riktigt fula, mörka (nästan rödbruna) ärr som väägrar att lämna min fd fina hy. Nu kan jag inte ens använda min id bare mineral foundation längre, för den täcker inte tillräckligt och jag som är så van och bortskämd med att ha jämnhy, mår superdåligt över att se att det skiner igenom 4-6 mörka märken genom foundationen.

    Jag hade som bäst hy när jag hade MD formulations men nu när dom inte finns kvar längre så är paniken igång. Hur gör jag för att få tillbaka min fina hy, hur gör jag för att nå samma nöjda känsla som killen i inlägget blev.

    Kan ni göra mirakel med mig också, som ni gjorde med grabben ovan. 🙂 Tacksam för svar.

  5. Anna skriver:

    Underbart! Blir så glad för hans skull 🙂

  6. Elisabeth skriver:

    Kan känna igen mig och jag säger bara fyfan va härligt det är att andra också kan känna så och bli bra igen! LÄNGE LEVE BRA HUDVÅRD!! och rutiner 😀

  7. Camilla skriver:

    Vad skulle du säga är största skillnaden mellan Beyond Wishes hair, skin, nails och klassikern Silicea? Har för mig att du skrivit att du använt båda.. Upplevde du nån skillnad i resultat? Kram

    • annica skriver:

      Hej Camilla, Jättesvårt att säga. Jag tycker båda varit bra men kör beyond nu eftersom det är det jag oxå säljer:) Men har varit nöjd med båda! Kram annica

  8. Johanna skriver:

    Hej! Jag använder Exuviances produkter och tänkte köpa ett starkare solskydd för ansiktet nu när jag ska åka utomlands i 2 veckor. Undrar om jag ska smörja mig med Multiprotective fluid först och solskyddet uppepå, eller skippa Exuviancekrämen och bara köra solskyddet?

  9. Em skriver:

    Vilken upplyftande historia! Så skönt för honom att han vågar leva sitt liv fullt ut nu – äntligen. Det blev verkligen stor skillnad bara med produkterna. Helt fantastiskt!
    Även om jag inte har så kraftig akne som han hade känner jag igen mig i tankegångarna. Har kämpat i ett 5-6 år för att hitta rätt produkter som ska sopa bort aknen, men har ännu inte lyckats. Har använt md formulations, Maria Åkerberg, Dermalogica, Synchroline, och nu senast Jan Marini efter en hudanalys hos er. Tyvärr så är aknen kvar trots JM plus att jag började känna obehag, stickningar och att huden blir varm efter några månader med JM. Så efter att ha fått en ny rekommendation från dina kollegor ska jag börja fasa in Exuviance i morgon. Jag hoppas verkligen att det kommer att hjälpa.

    Passar på att slänga med en fråga också. 🙂 Nu när jag har slutat med JM, vilket solskydd och primer ska jag använda då? Vill nämligen ha mer solskydd än spf 15 som det är i Exuviance creme eftersom jag har pigmenteringar i ansiktet. Kan jag fortsätta med JM eller finns det ngt annat som passar bättre. Har sneglat lite på PTR:s och Exuviance primer. Använder PTR:s CC-cream o glopressed foundation.

    Oj, det var inte meningen att det skulle bli så långt… 🙂
    Kram, Em

  10. Birgitta Nilsson skriver:

    Hej Annica!
    Är en kvinna på 60+ som färgar mina bryn själv men har svårt att hitta en färg som ser naturlig ut på mig.Jag är väldigt blond (slingor) och tycker att det är snyggt med mörka ögonbryn men är rädd att jag ser ut som vissa äldre kvinnor man möter på stan där man BARA ser brynen.
    Vad tror du skulle passa mig för färg..Jag har nog ganska mycket gult i min hudton tror jag och är blond av naturen fast det blivit grått med åren..
    Mvh/Birgitta

  11. Amanda skriver:

    Skulle behöva din hjälp Annica! Jag använder nu Jane Iredales bb cream Glow time, primer från murad (hybrid matte någonting?) samt puder från glominerals (matte finishing powder) Resultatet blir jättesnyggt precis när de är klart, men blir glansig superfort!!! 🙁 ser svettigt och ofräscht ut! Jag undrar om du har tips på någon bb/cc-cream eller foundation som täcker lika bra som Janes bb, är lätt att applicera med fingrarna + håller sig bra under dagen? Så tråkigt att behöva göra touch ups hela tiden, blir kakigt o onaturligt tillslut.. Som du säkert förstår har jag fet hy.. hoppas du har något tips.. Kram bästa finaste Annica! <3

    • annica skriver:

      Hej Amanda, Sure:)…hmm skulle kunna tänka mig att Exuviance kanske passar dig bättre… deras foundation. senmåste du bara ha PTRs Anti shine på… kan strykas på hur ofta som helst och är suverän. Blir ju aldrig kakigt hur många gånger du än stryker på. testa den istället! Stor kram annica

    • Em skriver:

      Hej! Tänkte bara tipsa om det jag själv använder. 🙂 Jag har väl egentligen blandhy och blir lite blank i ansiktet och behöver täcka akne o ärr. Jag tycker att PTR:s CC-cream är väldigt bra, den är väl inte heltäckande men jag använder även foundation (glopressed base) över cc och resultatet blir jättefint. Just den här kombinationen funkar väldigt bra, i alla fall för mig. Har även testat PTR:s CC ihop med andra pressade mineralfoundations, men det blev bara kakigt och funkade inte alls. Det här ser naturligt och snyggt ut.
      Hoppas att du hittar något som passar dig!
      Kram Em

  12. Amanda skriver:

    Grymt!!!

  13. Ann-Charlotte skriver:

    Helt makalöst! Och fantastiskt att han vill dela med sig, plus att han som tonåring kille (har själv några…) var så modig att söka hjälp för hyn, tålmodigt ta hand om den och nu visa andra att det faktiskt hjälper! Tack du fina kille, både före och efter, att du delar med dig! Och tack till dig Annica som verkligen brinner för att hjälpa oss andra med vår hudvård! Och inte minst tack till hela Skincity-gänget som alltid svarar, guidar och ger snabb o proffsig service! Det är därför vi kommer tillbaka varje gång! 🙂
    Stor kram till er alla! Ann-Charlotte

    • annica skriver:

      Hej Ann-Charlotte, Visst är det!!! Ja så himla gulligt, han ville hjälpa andra, ge andra hopp! FINT GJORT.. SÅ FINT GJORT OCH MODIGT! Å tack till dig Ann- Charlotte för alla härliga kommentarer, kloka ord och kunnande som du bidrar med här i kommentarsfältet!! Vi blir EXTREMT glada för din beröm… nu börjar jag ju tjura igen;)) haha blödigare person får du leta efter;) Vi älskar er alla våra underbara kudner på Skincity och jag älskar er alla underbara följare här på bloggen. Utan er.. ingen blogg PUUUSSS & KRAAAAM Annica

  14. Thessa skriver:

    Mycket fint resultat, intressant att läsa!

    Vill också tillägga en sak då jag saknar Instagram och därför inte kan kommentera där: Jag tycker att din dotter är så himla söt. Hon har verkligen fått det bästa av sin mamma och av sin pappa. Hon är lik er båda! Kram!

    • annica skriver:

      Hej Tessa, visst är det:)! Åhh vad gullig du e! 🙂 ja hon e fin lilla snuttan mest lik pappa till utseendet men mamma till personligheten:) Kram annica

  15. Mona skriver:

    Vilket fantastiskt jobb ni gör för oss. Och vilken resa denna kille måste gjort i livet som nu läkt så fint både i kropp och själ. Var i kontakt med er angående min sons sambo och fick ett mycket fint bemötande och goda råd så nu väntar vi på att acne flyr sin kos. Ni skulle kunna ha utbildningar i kundbemötande 😀
    Varma hälsningar Mona

    • annica skriver:

      Hej Mona, Tack fina du!! Ja det är magiskt.. är så berörd av hans story. Hoppas det går väl för din sons sambo. Glöm inte att ta bilder innan för er egen skull. Man glömmer lätt. Tack.. vi gör vårt allra bästa alltid:)) KRAM Annica

  16. Josefine skriver:

    Hej Annica!
    Jag har under 8 månader använt produkter från Exuviance då jag tidigare haft problem med fet hy (t-zonen), akne, pormaskar och rodnad på kinderna. Jag har under dessa månader även märkt stor förbättring på min hy men nu den senaste månaden har glansen i t-zonen samt pormaskarna och en del finnar kommit tillbaka. Mina produkter börjar dessutom ta slut så därför tänkte jag rådfråga dig innan jag köper nya om jag borde byta ut någon produkt i min rutin? Använder just nu:

    Clarifying facial cleanser
    Soothing toning lotion
    Multi protective day fluid
    Night renewal hydragel
    Purifying clay masque

    Kram! /Josefine

    • annica skriver:

      Hej Josefine, Låter som du har en kombo. Om du vill lägga in en till växel så du får bukt med det som börjat komma tillbaka så lägg tillSkin Rise bionic pads på morgonen efter rengöring istället för ansiktsvattnet. Vill du för blankheten så är PTRs Anti Shine super! Lägg den efter din dagcreme innan foundation som primer och även på foundation för att matta ner närsomhelst på dagen. Lycka till! Annica

  17. Christina skriver:

    Fantastiskt att läsa 🙂 När min son hade mycket finnar köpte jag vitamin B5-tabletter som sänker talgproduktionen i kroppen och de hjälpte fort och jättebra! Ett tips alltså:)

  18. evelina skriver:

    Blir lite tårögd jag med när jag läser detta.
    Med riktigt bra produkter och riktigt fin service från er från Skincity – gör ni underverk.

    Många som inte tror att det går att fixa med produkter – men det gör det faktiskt.
    Fint att han ville dela med sig av sin ”hudresa.”
    Vackert!
    Ha en fin lördag, Annica. Vi ses i tv- rutan imorgon 😉

    kram,
    Evelina

    • annica skriver:

      Hej Evelina, Ja visst blir man. Åhh stort tack. SÅ underbart att höra! :)) Ja visst gör det, är så tacksam att han ville dela med sig! Hoppas du kollade i morse:) KRAM Annica

  19. Therese skriver:

    Fantastiskt att höra för en annan hjälplös själ med acne och som också testat hundra olika saker för att få bukt med skiten! Men jag lyckas aldrig – är det något speciellt med detta märket? aldrig hört om det.. Och sen undrar jag: hur har det gått med ryggen? Vad kan man köra för produkter/tillvägagångssätt där? Har det också funkat för kunden? Härligt att roaccutan inte behövdes iaf!

    • annica skriver:

      Hej Therese, Visst är det fantastico. Alltså det är så att olika märken kan funkar bra på olika personer. Är faktiskt förvånad själv vilket otroligt fint resultat denna kille fått av att använda så lite aktivt acne behandlande produkter utan egentligen mest lugna, återfukta och skydda. Men ibland är det bara det som krävs. PTR har fantastiska produkter för acne. Det var så hela den serien startade. Dock de mest behandlande är förtillfälligt restade pga av nya EU regler. Vi hoppas få hem dem snart igen. Produkterna som denna kille använt finns dock. Annat alternativ kan vara Exuviance och Jan Marini. Stor kram annica

  20. Shem sarban skriver:

    Åååh vad glad jag blir, min lille bror har exakt samma problem, han kmr få medicinen som nämns i augusti. Men nu kanske jag borde beställa detta åt honom ist?

  21. Bea skriver:

    Vilken otrolig skillnad och vilken fantastisk hy han har nu!

    Jag blev tårögd när jag läste det här för jag hade också extrem acne under några år och det var så fruktansvärt socialt handikappande och jag känner precis igen mig i att inte vilja gå ut.
    För min del var det Dermalogica som räddade min hy och jag har aldrig haft problem sedan dess.

    Till killen som skrev mailet: Grattis till ditt nya liv!

    • annica skriver:

      Hej Bea, Ja det är så underbart…. som sagt.. mina tårar rullade ner för kinden… Vad skönt att du hittade hjälp bland hudvården.. kan iten fatta att så m¨nga fortfarande tvivlar på resultat med hudvård… Hur kan man göra det?? Okunskap.. 🙂 kram annica

  22. Mia skriver:

    Fantastiskt!!! Detta kommer ge hopp åt många!

  23. Sally skriver:

    Oj vilken resa. Tycker det vore intressant att hör mer av honom, skulle inte han kunna göra ett gästinlägg här på din blogg? där man får veta ännu mer om hans resa-vore väldigt intressant och hjälpsamt tror jag.

    • annica skriver:

      Hej Sally, visst är det. Ja, man vill ju veta allt in i minsta detalj. Men vi får vara glada att han ville dela med sig av så här mycket som han gjort:) Kanske efterlyser flera solskensresor så kan jag göra flera inlägg av denna typ. Kram annica

  24. Mia skriver:

    Helt fantastiskt!!! Detta kommer ge hopp åt många!

  25. Fia skriver:

    Oj vilket fantastiskt resultat. Nu är jag själv väldigt hoppfull:) jag har precis börjat med jan marini och undrar om jsg ska tvätta bort sminket först med cesta cleansing gel och sen bioglycolic facial gel? Står man skata den på torrt ansikte? Blir det inte konstigt att ta den direkt på sminket? Nu har jag båda rengöringarna eftersom jag tänkt starta med utan syror men sedan ändrade jag mig efter rekommendation:)

    • annica skriver:

      Hej Fia, Visst är det häftigt! Kul att du känner dig hoppfull, det ska du göra! Det kan du göra. Använda c-estan som en precleanse. Nej annars tar du den på torrt och successivt adderar vatten. Kram annica

  26. Hilde skriver:

    Wow! Det är helt otroligt vilket fint resultat han fått. Jag kan bara tänka mig hur glad killen är, och hur mycket detta gjort för hans livskvalitet. Ni är grymt duktiga på det ni gör:-)