Hälsa å träning..

  • | Annica

 

Fick mig ett riktigt gott skratt när jag läste Alex Schulmans artikel i Aftonbladet. Kan inte låta bli att dela med mig av den.. den var så träffande och humoristisk att jag nästan dog.

Bara så ni vet att jag börjar min nya baklänges tränsingsform nu och kommer bara behöva springa 1km medans min sambo svettas runt i 1 mil och vi kommer få samma resultat! Fantastiskt. Kommer troligen bli ut tittad, hånad och retad. men vem bryr sig. Jag kommer bli vältränad, spara tid och spara på min kropp då slitaget blir mindre. haha..
Britt ekland

Film och bild från Aftonbladet .se

Såg dessutom Britt Ekland göra detta iHollywood fruar.. så då måste det ju vara bra;)

Här kommer Alex artikel Citerad  från Aftonbladet :

OM TIO ÅR SPRINGER ALLA GALNINGAR BAKLÄNGES!

Jag ska ärligt säga att jag länge stört mig på den växande del av svenska folket som joggar sönder sina liv. Det är ju svårt att undvika dem, de är ju sällan särskilt diskreta. Sitter de inte och saboterar middagar genom att babbla om sin förträfflighet så ­använder de sociala medier för att dela med sig av sina sträckor och resultat.

När jag ser de här bilderna på självbelåtna, svettiga människor så är det lätt hänt att man blir bitter, att man önskar benbrott till ­höger och vänster.

Jag bor på Gotland om somrarna och i år har hela bygden drabbats av hysterin. Människor som jag länge känt som vettiga människor såg jag plötsligt plåga sig ­förbi grusvägen vid min uteplats där jag drack min öl ­efter bastun. Och jag satt där och såg dem passera med ­sina syntet­kläder i signal­färger och jag tittade ner på min öl, ­betraktade mina av ostbågar gulnade fingrar, såg ner på min smalfeta kropp och tänkte att jag kanske ­ändå måste ge det en chans. Så jag gav mig ut.

Det var som att stiga in i en ny dimension. Jag blev ­pånyttfödd! Plötsligt ­förstod jag allt. Att känna kraften i sin egen kropp, att lyssna på sin egen ursinniga andning när man forcerade terrängen.

Vad cool jag blev när jag blev en av dem, när jag ­mötte mina medjoggare i spåret, förlängde stegen, gav en snabb nickning, medjoggare emellan. Ja, jag blev besatt. Jag har sprungit hela sommaren. Men så hände det som till slut händer alla. Kroppen sa ifrån. Det var nåt med knäet. Och så joggade jag inte på fem veckor.

Men så vände det igen, ­livet. Jag satt på min uteplats, drack öl igen, åt ostbågar, ­läste en artikel i tidskriften ”Secrets of the human body”. En forskargrupp på Univer­sity of Oregon hade upptäckt de sensationella effekterna av baklängesspringning. Att springa baklänges är mycket mindre belastande för knän och ben. Och framför allt: man gör av med så mycket mer energi, eftersom fler muskler är satta i arbete, att man behöver inte alls springa lika långt som traditionella framlängeslöpare gör.

Det räcker med en kilo­meter och så har man fått sin motion. Fattar ni! Att springa baklänges är framtiden! Om tio år kommer man skratta åt dem som sprang framlänges!

Men det gör alltid ont att vara pionjär. Det var lite märklig stämning här på grusvägen i går. Tur att jag sprang baklänges, så att jag slapp se de förbipasserandes äcklade blickar.

11 annica forsgren skincity.se

Vill du lämna en kommentar?

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

25 svar till “Hälsa å träning..”

  • (25) Kommentarer
  • Visa alla kommentarer
  1. m skriver:

    hej ! Vad tränar du för något för att få så fin kropp? 🙂 Bara roligt o veta då jag precis börjat intressera mig för träning!
    MVH

    • annica skriver:

      Hej m!
      Men tack, det var väldigt trevligt att få höra : ) Jag är inte på något sätt hysterisk med min träning ibland blir det mer ibland mindre. Tänker absolut på vad jag äter men jag äter allt men måttligt, en hel del godis slinker ner kan jag tala. Är och förblir en godisråtta. När jag tränar så kör jag gärna cross training, löpning. Sen är plankan bara sååå bra tycker jag. Lycka till!
      kram Annica

      kram Annica

  2. Heidi skriver:

    Hej ännu en gång Annica haha jag tror att jag håller på att dö jag kollade allt ordentligt ny ovh fick fram att jag har fet hy och inte blandad hy för allt som står kring de dom har fet hy och hur man vet de stämde in på mig från a till o jag har massa blackheads finnar då och då jätte glansig spec. på t zonen men fet i hela ansiktet så jag har givit dig fel info men nu ör jag så himla säker mer än 1000 trust me tycker du att jan martini är bäst för fet hy är det ditt favvo märke vad skulle du säga exuviance eller jan marini som jag skrev här ovanpå hörde jag så mycket gott om jan martini att jag fick ångest detta ör som sagt mina sista ändringar för nu har jag tagit min hy på allvar och insett att jag hade fet hy pch inte blandad hy som jag sa väntar på ditt svar ovh ett stooort tack för ditt enorma tålamod du ör bara så grym och guldvärd and I really mena it

  3. Mia skriver:

    Hej! Blir nyfiken på vad du själv använder för hudvårdsmärke? =).Kram

    • annica skriver:

      Hej Mia, Jag står ju under er mina kära läsares tjänst och även mitt företag..skincitys så min hud är rena försöks kaninen from time to time. Det måste jag ju vara om jag ska kunna tala om för er hur olika produkter känna och effekten. Så ibland lever jag itne som jag lär för att jag måste veta vad jag pratar om helt enkelt. DOCK har jag ”viol/recovery” perioder för min hud då. Just nu använder jag ett märke vi lanserar inom kort.. 🙂 Ska berätta snart.. bra grejer och ni kommer gilla.. thats for sure. Sen är det ju sommar så det blri en hel fel solskydd från bla Sensai och Carita som jag älskar och Transderma M serum och Beaute Pacifiques fuktmask. Även lite dermalogica microfoliant.. den är så bra när man kommer från stranden.. Kram annica

  4. Heidi skriver:

    Gud förlåt känner att jag nu börjar bli jobbig men kan ju bara inte låta bli.. Hörde och såg om jan marini nu som fått så mycket gott är deras produkter bättre än bäst för mig som har blandhy om man jämför med exuvianceskincare? Vill gärna ha din fina ärlighet.. Skulle du säga jan marini eller exuvianceskincare för isåfall blir detta min sista sista verkligen sista ändring haha hoppas att jag inte är till besvär

    • Heidi skriver:

      För jag tror verkligen att Jan Marinis produkter är bättre än Excuviance tycker inte du det? För jag hörde nu och såg så mycket gott om Jan Marini så fastnade för dem nu.. förlåt att jag ändras så himla mycket känner mig knäpp haha.. men detta blir isåfall min sista ändring det lovar jag!!! Vill gärna höra vad du tycker? Och isåfall om du kan skriva ner allt en sista gång från Jan Marini då.. fick lite ångest nu då du varit så snäll och hjälpt mig och att jag nu ändrar igen men finns så bra produkter haha så kunde ej hålla mig.. men vad tycker du? För en person som mig som lider av blandhy porer enstakade finnar som blir blank vid näsa haka panna

      • annica skriver:

        Hej söta Heidi, Såg ditt sista inlägg nu och har svarat på det. Tror det kommer bli jättebra med testet. kram annica

  5. Heidi skriver:

    Hej Annica, tusen tack jag är inne på skincitys hemsida nu 🙂 ska lägga allt i varukorgen lär jag få dem på måndag då? Snälla kan inte du skriva ner hur och vad jag ska börja med? Rengöringen varje dag?? Ansiktsvatten dag/kvällskräm? Och när ska jag använda serumet? Kan jag börja med allt på en gång? För du vet ju bäst så vill gärna att du skriver ner hur jag bör göra steg för steg så att jag vet det ich inte gör något fel vilket är det sista jag vet.. Sen vill jag bara sist fråga detta nu n gång för alla tycker du exuviqnce är rätt så bra? Eller eka jag satsa på ett annat märke tycker du som du kanske avgudar? Eller är exuviqnce produkter på topp och bäst? Jag vill helst att min hy ska få en fin lyster med men inte så att man ser ut som en spegel då med en glansig hy ger dessa produkter det med vid användning? Så att jag inte använde produkter som bara rengör och får min hy attaw matt ut är bog de värsta kag vet älskar en gudomligt naturlig lyster man ser så fräsch ich frisk ut massa kärlek bästa du!!

  6. Natalia skriver:

    Hejsan! Jag undrar vilket märke som är bäst mellan Murad, Exuviance och Jan martini för blandhy ? Vilket märke är bäst o som är mest effektivt . Kram kram

    • annica skriver:

      Hej Natalia, Alla är bra och det ena kan vara bättre för en och det andra för en annan. Men om du vill ha mitt tips så säger jag spontant jan MArini som jag gillar riktigt mycket.. Kram annica

  7. Hilde skriver:

    Haha, tack för dagens skratt. Jag ska baskemig börja baklänges 😀

  8. Heidi skriver:

    Hej Annica, tack snälla du!! 🙂

    Då beställer jag dessa produkter nu från Skincity 🙂 FINALLY!! Har sagt detta tusen gånger till nu men nu känner jag mig redo och säker mer än någonsin tack vare din hjälp :)!!

    Men efter ett par veckor efter att jag använt dessa produkter ska jag då satsa på ansiktsmask och peeling? Och när bör jag veta när detta ungefär är? Lär jag känna samt se något specifikt på huden? Och var det peelingen och ansiktsmasken du sa som skulle vara från samma märke? För det finns ju så många urgrymma masker och peelingar från olika märken.. blir det knasigt om jag köper mig de från andra märken? eller måste jag satsa på samma märke? som mina dagliga produkter? Och solskyddet applicerar jag den efter rengöring, ansiktsvatten och sedan dagkräm? och dagkrämen innehöll tydligen solskydd eller har jag fel?

    Och bör jag se bra resultat tror du med dessa produkter? lär jag bli av med dessa pormaskar och enstakade finnarna som dyker upp då och då? Jag hoppas på ett grymt resultat.. men medan jag använder dagliga produkterna kan jag få använda lermask då och då? för jag tänker att lermasker är ju inte något specifikt? är ju ändå bara lermask har vissa hemma som är bra som är b.l.a från kiehls osv.. och ögonkrämen applicerar jag den före nattkräm eller efter både dag och nattkräm? eller bör jag undvika det med? Mina sista frågor 🙂 Hoppas du kan svara på allt detta för du brukar hoppa över.. är därför som jag ställt samma fråga flera gånger haha 🙂

    Önskar dig en helt underbar dag vackra du!! Jag kommer också att tala om för dig hur det går med produkterna.. är det något jag bör veta tala gärna om det 🙂

    Loads of love

    • annica skriver:

      Hej Heidi, Hoppas du kommer bli nöjd. Ja det kan du göra. När huden är helt invand med de nya produkterna. Läs mer om invänjning på skincity (hudguiden). Men ca 4-5 veckor. men väldigt olika. Jag rekommenderar dig denna kombinerade peeling och mask som är en av marknadens bästa.
      Solskyddet skrev jag, alltid sist i hudvårdsrutin, dvs efter din dagcreme. Resultat är olika, läs mer här:https://hudspecialisten.se/?s=resultat+av+hudvård. Det finns inga garantier för något. Det vill jag verkligen säga. Jag tror detta kan passa dig men jag kan inte garantera dig något. Det kan ju vara så att du är allergisk mot en ingrediens, det kan jag inte veta. Sen är det så att allt funkar inte för alla. Viktigt är att du har realistiska förväntningar och vet med dig att det kan ta upp till 1 år innan HELT optimala resultat. Undvik allt annat än detta nu så du vet vad som gör vad. Överstimulerar man så det bli värre. Kram annica

      • Heidi skriver:

        Tack så jätte mycket! Jag hoppas starkt på att jag inte får några allergiska reaktioner..hur lär jag märka om något är på tok med min hy? Jag menar hur lär jag se om det är något fel eller normalt för du skev också att man kan märka vissa konstigheter i början bara men att det är normalt men hur kär jag veta om det är de eller något annat? Jag börjar ialf bara med produkterna nu som du sa 🙂 va heter perlingeb eu skev som var så bra här ovanpå till mig? Och ska jag köpa D rn senare? Hur vet jag när jag kan använda peeling och dessa masker förutom lermasken alltså.. Efter 3 veckor? Sen vill jag bara kolla en sak med dig.. Jag har så många vänner som använder sig av olika hudvårdsmärken och som blandar mycket de har tex dagrengöringen från märket obrahim mask från en annan samt ansiktsvatten peeling kvällskräm från en helt annan vad tycker du om de? Är sånt bra för hyn? Alltid undrat det och fast än de så har de och får en helt fantastiskt fin hy 🙂 Massa kramar vackra hjälpsamma du!! Loads of love

        • annica skriver:

          HEj Heidi, Explosiv rodnad och hetta som inte går över är ju tecken på en allergi. Alla eventuella tänkbara senarion går inte att förutse och beskriva i förväg. DU får höra av dig till oss på skincity om du är orolig över något, skicka en bild och berätta över telefon. Men det får vi hoppas inte sker:) Den heter Treatment Rejuvenating MAsk, ja ca efter 3 veckor när huden känns stabil. Känner inte till dem. Kramar annica

        • Heidi skriver:

          Och hur kommer det sig att det kan ta upp till ett år för att se ett resultat? Var ju ganska länge.. har aldrig hört det förr.. enda jag vet är att det tar upp till ca en månad.. är det inte så? För jag lider ju inte av enorm acne eller enorm hudproblem.. lät lite skrämande..

          • annica skriver:

            Hej Heidi, Ja … hur det kommer sig.. det tar ju olika lång tid beroende på utgångsläget. efter en månad har du inget slutgiltigt resultat. Om någon säger det så vet de inte vad de pratar om. Dock ser du eventuellt en förbättring efter 4v men det kan oxå ta upp till 3 månader innan förbättringen kommer. Längre i vissa fall. Jag vill INTE lova för mycket. Jag förstår att du har stora hopp om fantastiska resultat och det hoppas jag med MEN jag vill att du ska ha realistiska eller kanske sänka ribban lite så att du inte blir för ivrig om resultatet. risken är bara då att man blir besviken. kram annica

          • Heidi skriver:

            Hej igen Annica, jag läste ditt blogginlägg du bad mig att kolla upp angående invänjning.. där står det att man t.e.x så här

            Så här kan en generell invänjning se ut:

            Vecka 1: Använd dina nya produkter 3 dagar den första veckan.

            Vecka 2: Varannan dag morgon och kväll

            Vecka 3: Varje dag morgon och kväll

            och att man ska börja med serum efter två veckor då du skrev ner ett serum till mig med.. men denna information gav du inte mig innan? Hade ingen aning om detta.. ska jag med göra så här?? har inte hört det förut.. eller ska jag bara börja med allt på en gång?? du skrev aldrig ner detta till mig när du rek mig produkterna från exuviance..

          • annica skriver:

            Hej hej igen Heidi, SÅ kan man göra, det finns MASSOR av olika sätt . Det viktigaste är kontentan av det,börja inte med allt på en gång och vänj in och använt sunt förnuft och känn av hur det känns på just dig. Kram annica

    • Heidi skriver:

      Glömde det lilla.. ansiktsvattnet kan jag använda den med ett vanligt bomull eller beställer jag något specifikt? brukar finnas olika beroende på vad för ansiktsvatten man använder sig utav 🙂

      • annica skriver:

        hej Heidi, Du gör som du vill men jag klappar bara in.. 🙂 Annica

      • Heidi skriver:

        och en av anledningarna till varför jag helst ville ta allt med dig och inte gjorde hudtestat samt ringde in var också för att det känns så himla tryggt och med dig.. då du är så oerhört då menar jag oerhört proffsig på det du gör och den råd du ger visar oftast hur bra resultat som helst sen är du så himla ärlig och vill verkligen hjälpa en från djupet av ditt hjärta.. därför skrev jag så himla mycket för att jag ville få alla mina frågor besvarade från just dig 🙂 hoppas du ser det positiva i detta fast än jag varit lite jobbig med mina hundratals frågor haha 🙂

        • annica skriver:

          Hej Heidi, tack söta du! Vill ändå bara säga att mina kollegor är lika duktiga;) Tack för att jag får hjälpa dig! KRAM Annica