Behandling mot pormaskar!

  • | Annica

pormaskar

I alldeles nyligen lanserades en spännande nyhet från murad. En produkt för dig som letar efter en behandling mot otyget pormaskar. För visst är det ett rackarns otyg. Grrrrr..

Lite kortkort om murad för er som inte känner till denna cosmeceutical serie så väl.

Dr. Howard Murad är en styrelse-certifierad hudläkare och utbildad farmaceut som har styrt sin unika expertis och exceptionella erfarenhet till innovativa hudvårdformulas och genombrytande tillvägagångssätt till hudvård kallad Inclusive Health®. Sedan 1989 har Murad hudvårdsmärke introducerat miljoner till den transformerande effekten av Inclusive Health. Idag är Murad mer än bara ett märke; det är en livsstil som tillåter människor världen över att se och må Bättre Varje Dag.

Nu till nyheten som är riktigt riktigt intressant tycker jag!

Blackhead and pore treatment

Blackhead & Pore Clearing Duo är en snabbverkande 2-stegsbehandling som består av Blackhead Remover och Pore Refining Sealer. Produkterna hjälper till att reducera pormaskar och ger porerna ett långvarigt skydd (sealing) mot orenheter.

Denna Duo ska hjälpa till att rengöra porena på djupet och det är kliniskt bevisat att den minskar pormaskar med ett genomsnitt på 58%. Bra Siffror får jag lov att säga. Jag har provart den och jag tyckte jag såg fräschare ut direkt på de områden där jag applicerade den ( näsa, mellan ögonbryn och mitt på hakan. Dock som med allt annat är det regelbundenhet som ger de optimala resultaten. Så alla pormaskar försvinner inte i ett nafs på en behandling om någon nu funderar över det.

Denna nyhet är en del av Murad’s Nya Pre Reform-serie, som har skapats för att hjälpa till att stärka porernas naturliga struktur och minska uppkomsten av pormaskar orsakade av gamla hudceller, olja och smuts i folliklarna, genom att förhindra att porerna blir igentäppta och reglera oljeproduktionen.

Pore Reform balanserar hudytan för att ge en mjuk, förbättrad och jämn hudton, som är en del av Dr. Murad’s unika Inclusive Health® system.

blackhead remover

Vad är då de främsta aktiva ingredienserna?

Blackhead Remover innehåller Mineral-ler och Shikakai-ekstrakt, som rengör porerna och förhindrar att dom täpps igen.

Pore Refining Sealer innehåller ett komplex (dvs en blandning av olika ingredienser) som heter Oxidation Reversal Complex. Detta komplex förhindrar oxidering och motverkar tilltäppta porer. Ni vet att när talget reagerar med syret det är då det blir en svart pormask..det svarta är alltså inte smuts eller orenheter som vi  i branschen lite slarvigt (och egentligen felaktigt) uttrycker det).Innehåller även lite salicylsyra  för att ge en mild exfoliering.

Så här använder du produkten!

Blackhead Remover: Applicera generöst på problemområden med pormaskar. Låt verka upp till 10 minuter. Addera varmt vatten och massera varsamt för att exfoliera. Skölj ordentligt och badda torrt. Följ upp med Pore Refining Sealer.

pore refiner

Pore Refining Sealer: Efter Blackhead Remover, applicera ett tunt lager Pore Refining Sealer över hela ansiktet. Produkten fungerar som ett serum och skall inte tvättas bort. Funktionen är att förhindra uppkomsten av nya pormaskar. Applicera ett andra lager 12 timmar efter första applicering första gången. Följ en upp med serum (till resten av ansiktet) samt creme och SPF. Används 2-3 gånger per vecka.

 

Kan alla använda den?

Om man använder andra produkter med salicylsyra eller AHA syra skall man inte använda dessa direkt efter Pore & Clearing duo. Däremot är det ok att använda sina syra produkter dagen efter igen. Jobbar man mkt intensivt med olika starka syra produkter så tycker jag inte man blandar in denna även om den inte innehåller så mkt syra. Men har man kanske någon eller några och inte de allra mest kraftfulla syra produkterna så kan man göra enligt ovan.

 

11 annica forsgren skincity.se

 

Vill du lämna en kommentar?

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

43 svar till “Behandling mot pormaskar!”

  • (43) Kommentarer
  • Visa alla kommentarer
  1. Amanda skriver:

    Jag tänkte köpa detta merker är dom.bra är de värt pengarna

  2. Amanda skriver:

    Jag tänkte köpa detta merker är dom.bra är de värt pengarna

  3. Emelie skriver:

    Kan man använda denna om man har perioral dermatit? jag har känslig hy och får väldigt lätt rodnad.

    Jag använder idag laroche Posay´s produkter och dem fungerar toppen 🙂

    Tack för en bra sida också!!

  4. Malin skriver:

    Hej! Jag har en grabb på 4 år och en flicka på 1 år som har lite synliga porer. Vad kan det bero på? Kan jag göra något åt det? Mvh malin

    • annica skriver:

      Hej Malin, Små barn med porer på tex näsa låter man vara. Det är helt normalt och hudens egna sätt att återfukta/mjukgöra sin hud. När de kommer i puberteten så är det en annan sak då kommer talgproduktionen igång på ett annat sätt och vissa kan behöva börja ta hand om sin hud för att tex minska acne osv. Du behöver alltså inte göra någonting just nu mer än att pussa och krama de där så fina ansiktena : ) kram Annica

  5. Julia skriver:

    Hej:) jag har mycket porer i pannan som jag inte är så nöjd med. Har provat en aco acne gel som innehåller salicylsyra. Men har inte funkat & använder ansiktsvatten varje kväll. Men det funkar inte. Borde man göra något mer? Gelén torkar lätt ut huden. Kan man använda vanlig återfuktnings kräm över porerna eller blir dom värre när dom blir återfuktade? Tacksam för svar, kram:DD

    • annica skriver:

      Hej Julia, det finns massor man kan göra med rätt produkter. Att toka ut huden kan fungera en kort period men sen gör det tyvärr att bakterier får det lättare att frodas i din hud. Fukt, fukt, fukt är det viktigaste. Skulle vilja få lite mer info om din hud generellt. Gör gärna ett hudtest HÄR! så ska jag och mina duktiga hudterapeuter guida dig!

      Med en bra rengöring, toner, aktivt behandlande produkt och en creme, så lovar jag att du kan göra skillnad. En enda produkt som löser allt är svårt att hitta.

      kram Annica

  6. Sara skriver:

    Hej!

    Min dotter är 8år och jag har sett att hon börjat få lite pormaskar i ansiktet. Alldeles för tidigt!!! Vad kan du rekommendera till henne? Hon har väldigt känslig och torr hy?

    Tacksam för svar.
    /Sara

    • annica skriver:

      Hej Sara, Barn börjar få pormaskar i olika åldrar och 8 år är nog tidigt men också inte ovanligt. Jag hade faktiskt inte gjort någonting. Pormaskar är något vi alla har, vissa mer eller mindre. Det är hudens egna funktion att smörja sig så bra för hennes hud om hon ibland blir lite torr att den nu börjar med en producering. Är hon torr så att huden ser och känns känslig ut så kan man smörja med en mjukgörare efter dush/bad men en daglig rutin tycker jag är alldeles för tidigt för henne. Jag hade inte gjort en big deal av det, kan bli fel att uppmärksamma henne på det. Tips på bra mjukgörare för barn med torra kinder kommer här: http://skincity.se/sv/product/3066/maria-akerberg-shea-balm

      kram Annica

  7. sara skriver:

    Hej Anna jag har faktiskt använt den, men den ger inte så stor skillnad.

    • annica skriver:

      Hej Sara,
      Jag tycker mig se skillnad efter regelbunden användning om man sköter huden i övrigt med bra rengöring, återfuktning osv. Sen tar den inte bort ALLA pormaskar men jag blev väldigt fin måste jag säga. Tror på en portömning på salong då och då om man har mycket och sedan köra denna emellan.
      kram Annica

  8. Jill Hjertman skriver:

    Jag är en 61-årig kvinna, som provat ALLT som tänkas kan mot pormaskar. Från rengöring, masker, peeling samt ett flertal dyra krämer. De sista åren har jag använt Md Formulations- produkter, och jag har fått avsevärt slätare och friskare hy, men pormaskarna är oförändrat kvar.Det skulle vara mycket spännande att få prova Murads senaste Pre Reform-produkter, speciellt då Blackhead and Pore Clearing-Duo.

  9. […] har blivit nyfikna på Black Head and Pore Clearing Duo som jag skrev om häromdagen. Ni kan läsa allt om denna splitternya duo HÄR! Därför mina vänner tänkte jag att jag skulle låta 5 av er få prova denna […]

  10. Louise skriver:

    Hej Annica,
    Ert erbjudande om masker
    Nu har jag en ny fråga angående ansiktsmasker.

    Tänkte beställa en i förra veckan men gjorde inte det och nu kom ert erbjudande angående just ansiktsmasker.

    Jag vill att en ansiktsmask skall innehålla mycket fukt, jag vill att huden ska stråla efteråt samt vara mjuk och len. Jag har återgått till min normala hud och är inte alls så torr som när jag hörde av mig första gången. Nu är huden normal, något fet över t-zonen när jag vaknar på morgonen.

    Vad rekommenderar ni för ansiktsmask till mig? Kanske även en peeling.
    Har idag Clay and Herbal Cleansing Mask från Decleor samt Natural Exfoliating Cream – Phytopeel också från Decleor. Jag tycker väldigt mycket om dem båda. Men alltid kul och kanske bara bra för huden att ha annat och växla med. Använder Declor gällande rengöring osv.

    • annica skriver:

      Hej Louise, FOm du gilalr Decleor så är ju Life Radiance Masken en sån som gör huden strålande efteråt och ger fukt. Annars är ju Hydrafloralen den renodlade fuktmasken. Vill du kika på annat märke så är Beaute Pacifiques fuktmask superbra tycker jag. Jag gillar Dermalogicas Daily microfoliant som peeling.! Kram annica

  11. Anna skriver:

    Hej Annica! Min son på snart 16 år har en del svarta pormaskar på och runt näsan. Jag tycker inte att det är så farligt men han irriteras över dem. Då han är så ung är jag osäker på hur han ska göra med hudvårdsprodukter. Har du något bra tips på hur han ska få bukt med pormaskarna? Han har inte ngn känslig hy och inga finnar i övrigt mer än någon enstaka på näsan då och då:)
    Ha en fin helg!

  12. Louise skriver:

    Hej Annica,

    Alltid så bra tips! 🙂
    Jag förstår inte riktigt när i min hudvårdsprocess skall använda den. Gör jag rengöring först och sen den på och sen mitt vanliga ansiktsvatten, serum och fuktcreme?

    Sen har jag ansiktsprodukter ifrån Decleor samt serum från PTR, Laser-Free Resurfacer Face.
    Funkar det då att använda de ifrån Murad.

    • annica skriver:

      Hej Louise, Tack, kul att du gillar! Du gör den som en mask kan man säga i tvåsteg. rengöring steg 1 och sen 1 tvätta bort och sen din vanliga rutin. Ja det funkar fint! Lycka till Kram annica

  13. Jessica B skriver:

    Hej fina du!
    Önskar rådfråga igen;-) Har fått kanonfina resultat av dr babor neuro rengöring + créme. Men så hände något att jag blev så torr i ansiktet, fick då prov på neuro rich créme här i Gbg. Har endast använt rich créme på kväll o nu 3dgr efter så har jag finnar över allt i ansiktet, inte många men på de ställen som jag aldrig får finnar. Tror du att rich creme är för fet o det är därför det blir såhär?
    Något tips med vad jag ska göra när jag blir torr?
    Må väl o tack kära du för hjälpen!
    Kram

    • annica skriver:

      Hej Jessica, Du är så välkommen så. Ja det tror jag, dvs att den blev för fet och för kraftig för din hud. Har du någon fuktmask som funkar på din hud så skulle jag göra fuktmask vare dag i ett par dagar vänta några dagar och sen köra ett pr dagar i rad igen. Förmodligen är det mer fukt än fett din hud behöver. Stor kram annica

      • Jessica B skriver:

        Tack för ditt svar!
        Nope har ingen fuktmask. Någon som du kan rek?
        Dock har jag synchroline sensicure serumsampuller hemma. Vilket tror du funkar bäst på mig, serum lr fuktmask? Du känner ju mig i min hy ganska bra nu vid det här laget 😉 🙂
        Kram kram

        • annica skriver:

          Hej Jessica B, Du kan köra ampullerna då tycker jag om du har dem hemma de är ju jätte bra och Syncro har ju funkat bra på dig förut. Testa dem först tycker jag. Hör av dig berätta hur det går! Stor kram annica

  14. Nathalie N skriver:

    Har bara en liten fråga ang eran hemsida.
    De sminkprodukterna ni säljer, visst är de bra för huden? Tänker så det inte finns några ingrendienser som täpper till porerna o då syftar jag på foundation o rouge.
    Kram!

  15. Josefin skriver:

    Hej!
    Jag har ett problem. När jag använder dagkräm (va det än är för någon) så täpps min hud igen på kinderna och haka, och det uppstår hårda pormaskar som blir som en liten knöl och även finnar. Det är jättefult och jag ser oren ut hela tiden. Vad beror detta på och vad ska man använda för krämer för att detta inte ska uppstå? Min hy är även väldigt känslig och jag tål inte produkter med salicylsyra och väldigt aktiva ingredienser. Jag använder även en rengöringsborste, men den tycks inte hjälpa längre. Snälla hjälp!

    • annica skriver:

      Hej Josefin, Kan inte tänka mig att det blir så med rätt produkter. Helt omöjligt. DU behöver mer än bara en creme för att komma till bukt med detta. Var försiktig för överdrivet peelande kan ge upphov till yttorrhet och förvärra tillståndet. En bra balanserad rutin utifrån din huds behov så kommer detta bli bra. Spontant säger jag kika på Jan Marini och gör vårt hudtest på skincity så får du en komplett rekommendation. Kram Annica

  16. Charlotte skriver:

    Hej! Du får alltid till en sådan fin och jämn bas 🙂 applicerar du din Foundation/cc-cream med pensel eller med fingrarna? tacksam för svar då jag skulle behöva lite tips 🙂 Med vänlig hälsning, Charlotte

    • annica skriver:

      Hejsan Charlotte, Men åhh tackar.. här är jag ju dock inte så läcker;). Utan bas och med Blackhead eraser:) Ja jag gör det alltid med fingrarna och blandar i Clarins Instant light bolster. Så fint! Kram annica

  17. malin skriver:

    Hej! Kan man använda detta i kombination av exuviance?

    • annica skriver:

      Hej Malin, Lite beroende på vilka produkter du använder. Men om du inte använder peelpadsen och Age reversserien så kan du nog göra det om du har uppehåll några dagar efter med serum. Kram annica

  18. S. skriver:

    Hej,
    Jag ser dig som en förebild.
    jag är själv hudterapeut och det hade varit en dröm att för jobba för dig.

    Vänliga Hälsningar
    S.

  19. nathalie skriver:

    Trots att jag använder rengöring,gör renande/fuktgivande ansiktsmask peeling regelbundet får jag inte bukt med pormaskarna främst på näsan.
    Är detta en produkt du skulle rekommendera eller finns det någon annat bra som man kan punktbehandla med ? gillar inte de små svarta jäklarna hehe 🙂

    • annica skriver:

      Hej Nathalie, Denna är super bra. Dock är dan dagliga hudvården viktig med. se över din hudvårdsrutin. Gör vårt hudtest på skincity.se om du är osäker vad du ska ha sen kan du komplettera med denna. Kram annica

  20. Linda skriver:

    Kan den kombineras med Neostrata?
    Hälsningar Linda

    • annica skriver:

      Hej Linda, Det beror på vad du använder för produkter. Om du har de mest aktiva så nej. Jag är inte helkunnig på neostrata men du kanske vet själv. Kram annica

  21. lena skriver:

    Hej
    Kan jag använda dessa när jag har jan marini serien? Kram Lena

    • annica skriver:

      Hej Lena, Beror på vilka produkter du använder från JM. om du undviker bioclear några dagar innan och efter så ja. Dock är ju bioclear oxå effektiv… Kram annica