Tar ni hand om er O-Zon?

  • | Annica

Un-wrinkle lip treatment

Jag är rätt säker på att de flesta av er känner till T-Zonen men känner ni till O-Zonen?

Inte, då ska ni fortsätta läsa! Känner du till den? Ja då ska du också fortsätta läsa för jag tänkte tipsa om riktigt bra nyhet och hur du behandlar din O-Zon på bästa sätt. Jag pratar alltså inte om Ozon eller ozonlaget eller något sådant utan detta är den zon i ansiket runt munnen. T –zonen är som bekant panna näsa haka (Bildar ett T). O-Zonen är alltså läppkonturen, det område där vi tillsammans med området runt ögonen allra först får ålders linjer och rynkor.

Jag ser senarion framför mig där man är noga med sin hudvård… rengöring, ansiktsvatten (eventuellt), serum, ansiktscreme, ögoncreme och solskydd. Jag ser senariot där många går med sin ansiktscreme över ansiktet och slutar strax innan läppen. På dagen har man (förhoppningsvis) vårdande lipbalm.

Men vad hände med läppen/ läppkonturen? (Med läppkonturen menar jag linjen som gränsar mellan läpp och ansiktshud)

Huden på läppen är tunn och linjer och rynkor visar sig ofta tidigt här. Både på läppen och på själva konturen. Lite intressant är ju att när vi börjar bli äldre så liksom kryper läpparna innåt och den plumpade looken försvinner. Eller intressant å intressant, lite ledsamt kan jag tycka, man ser helt plötsligt så mycket äldre ut. Dock om man håller läppen återfuktad, så plumpad som det går, mjuk och smidig så kan det göra mycket åt utseendet. Torra insjunkna läppar gör att man ser äldre ut. Inget emot att åldras men mjuka linjer är snyggare än skarpa och fuktplumpad hud snyggare än torr och insjunken. Så är det bara.

Ni vet att jag älskar Total Lip Treatment från Sensai som är en hudvårdsprodukt för O-zonen och används med hudvårdsrutinen morgon och kväll. Sen kan man ha gloss å så på dagen. Denna är väldigt bra, dock är priset rätt högt och jag vet att många av er frågat om ett riktigt bra alternativ som är bättre i pris.

Nu så mina vänner har jag en sprillans ny produkt just för detta ändamål att presentera för er. Den är rykande färsk, den lanserades igår i Sverige!

total lip treatment

Un-Wrinkle Lip Treatment

Detta är en anti-aging produkt för läpparna som direkt och på lång sikt fyller linjer och ger intensiv fukt. Den är mjuk cremigt balming i konsistensen utan att vara kladdig på något vis.

Produkten består av 24% neuropeptider & peptider. Utöver dessa peptider innehåller den även en ingrediens som heter MAXI-LIP. Läpparna blir fylligare, jämnare och får en mer ungdomlig look. MAXI-LIP – ökar fuktnivån och hjälper dessutom till med att definiera läpplinjen. MAXI-LIP är en trippelpeptid som stimulerar kollagensynstesen och ökar hyaluronsyraproduktionen.

Kan användas från ca 25-30 tycker jag.. beroende på hur ens hud ser ut. Den har en mild doft av mint kola tycker jag. Behaglig och god, inte för söt.

Vid appliceringen så pirrar det på en stund och man känner verkligen att det händer något. Pirrningen avtar efter ett tag och läppen upplevs bara lugn, återfuktad och mjuk.

lip plumper

Detta är ingen produkt du applicerar mer än din dagliga hudvårdsrutin, d.v.s. morgon och kväll. Vill du öka på effekten av plumping dagtid så kan du kombinera med det behandlande glosset Un-Wrinkle Volymising Lip Treatment. Finns bara i en färg men färgen smälter in fint till din egen läpp och blir inte så rosa som det ser ut på bilden.

 

11 annica forsgren skincity.se

 

 

 

 

Vill du lämna en kommentar?

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

28 svar till “Tar ni hand om er O-Zon?”

  • (28) Kommentarer
  • Visa alla kommentarer
  1. Anonym skriver:

    Hej! Då glosset från PTR har utgått, har du förslag på likvärdig produkt?
    Lena

  2. Annelie W skriver:

    Hej på dig! Jag ser att du hyllar Kanebo Sensai Lip Treatment 15 ml. Jag hittar den inte i web shoppen. Är den slut eller har den utgått ur sortimentet? Om den inte finns kvar vad rekomenderar du som likvärdig produkt?
    Mvh Annelie

    • annica skriver:

      Hej Annelie, den är helt fantastisk men har dessvärre tagit slut och kommer att komma in inom ett par dagar igen. En produkt som jag verkligen hoppas aldrig utgår :))) kram Annica

  3. Emma skriver:

    Hej Annica,
    Jag har lite ful läppkontur efter många munsår. Har en provburk lip treatment Sensai som jag använt rätt flitigt, men har inte sett så stor skillnad just på konturen. Kan ptr vara nåt och kan jag kombinera med Exuviance?

  4. Anna skriver:

    Hej!
    Har några frågor ang PTR;s Aw lip treatment: Ska man ta den lite utanför själva läppen och isåfall över/under sin vanliga kräm? Eller istället för? Sedan undrar jag om ”Limited edition” innebär att ni bara har den inne tillfäligt? Kommer den inte finnas permanent i PTR;s sortiment?

    • annica skriver:

      Hej Anna, Ja precis den ska vara på läppen och på kanten och lite på huden. Du slutar med din kräm strax ovanför läppens början där denna tar vid. Den finns från PTR i USA jämt men agenten i sverige har inte bestämt om de ska ha den i ordinare sortiment eller inte. SÅ just nu är den limited Edition SÅ får vi se om det blir en ordinarie produkt. Jag tror det för den har blivit så poppis Kram annica

  5. Nina skriver:

    Hej:)

    Jag undrar ifall du kan rekomendera mig om behandlingar mot bristningar!
    jag var gravid och nu har jag bristningar på magen och på sidorna jag inte står ut med!! finns det behandlingar som ger jätte bra resultat???
    skulle verkligen uppskatta ett svar!!!

    Tack Nina

  6. Christina skriver:

    Hej, jag undrar hur denna och Sensais total lip står sig mot Caritas eye and lip perfector?.Vilken borde man satsa på tror du om man är väldigt torr och har linjer både runt mun och ögon?. Caritas eller Sensais total lip (med separat ögonkräm från Sensai) är nog det jag mest tvekar emellan. Hoppas du kan välja mig med valet! 🙂

    • annica skriver:

      Hej Christina, Kolla i kommentarerna så hittar du rätt mkt info. Sätter sensai å carita lite under samma tak så vet du hur jag ställer mig, dock är caritas lättare. Väldigt torr säger jag sensai på läppar och annan ögoncreme kram annica

  7. sonia skriver:

    Vilka bra tips ;)och vilken supper bra blogg du har! Har precis börjat läsa den och är redan fast och kan nu inte låta bli att fråga dig några frågor.
    Till hösten ska jag nämligen börja använda receptbelagt vitamin A kräm i ansiktet och undrar vad för dag och natt creme du rekommenderar jag kan använda till. Sedan så sitter jag väldigt mycket framför datorn och vad ska man tänka på då och hur skyddar man ansiktet. Kan du ochså ge förslag på en bra ögonkräm för trötta ögon med mörka ringar som suttit framför datorn hela dagen. Gärna som förebygger rynkor till viss del. För övrigt så har jag en ”bra” hud och ska ta den krämen egentligen bara för några få och små ytliga acne ärr men bestämt mig för köra hela ansiktet och hals. Då jag känner att det speciellt finns ytliga rynkor på pannan och hals.
    tack och kram 🙂

    • annica skriver:

      Hej Sonia, Kul att du gillar … Taaaack! :). Härligt att du är fast här;) Välkommen hit! Du bör definitivt inte ha något annat starkt i kombination utan mer en ren återfuktare och mjukgörare som lugnar lite då huden kan bli både röd torr och irritrad initialt. Tex så är Jan Marinis Transformation Creme ett bra val och dagtid bör du komplettera med deras SPF30 Daily face Protectant som skydd för UVA och UVB. Det måste du vara supernoga med. Jag tycker du ska använda den som du fått den utskrivet till.. Avitamin receptbelagt kan li väldigt starkt och du bör följa den läkares råd som skrivit ut det till dig. Transformation Eye cream är en riktigt bra ögoncreme, dvs i samma serie som jag tror ska passa dig. kram annica

  8. Veronica skriver:

    Hej! Jag är endast 23 år, och har inga linjer än i läpparna, men vill ha tips på en läpprodukt som ändå återfuktar för att förebygger detta 🙂

    • annica skriver:

      Hej Veronica, Kolla in Clarins Moisture Replenishing Lip balm som ger dig mkt fukt som håller din hud fin länge. Ekologikt alternativ är Neals Bee lovely lip balm Kram annica

  9. Viktoria skriver:

    Hej, såg att Sensai kommit ut med ”nya” rengöringar. Är innehållet ändrat och isåfall på vilket sätt?

    • annica skriver:

      Hej Viktoria, Det är framförallt ny förpackning men man passar på att uppdatera lie småsaker. Dock inget som gör att de känns annorlunda på huden. Utan det är samma produkter med lite små förbättringar.

      Steg 1; förrutom mandel- och apelsinolja finns nu även arganolja (kraftig antioxidant) för att förstärka den oljebaserade rengöringen
      Steg2; Tillsatt Shiso-extrakt (utvunnet från kinesisk basilika) som är en suverän återfuktare

      De är även utan parabener (bra eller dåligt vet jag inte men så är det. Mer att många konsumeter efterfrågar det.) Man använder sig av Phenoxyetanol i stället för att konservera produkterna. Detta gäller även nya CP-serien som kommer sedan:) kram annica

  10. Ann-Charlotte skriver:

    Roligt m fler läppvårdande produkter! Hur tycker du att Babor Antiwrinkle for lips lilla tub m kulor på står sig mot Sensai o PTR? Ligger rätt mkt högre i pris än PTR, är den bättre el är de snarlika?
    Kram Ann-Charlotte

    • annica skriver:

      Hej Ann-Charlotte, visst är det Generellt kan jag säga att PTRs är mkt bra och framförallt prisvärd. Sen är den olik sensais som jag skrev förut för torraste dagars är sensai min favvo. Vissa älskar när det pirrar lite och vissa gillar det inte.. smaken som baken. Men verkligen i framkant ingrediensmässigt. babors är ju verkligen en hyaluronboostoch oxå riktigt nice.. PTR mer plump med peptider å så kram annica

  11. Frida skriver:

    Kanske är en jättedum fråga men jag är inte så kunnig på detta med hudvård..
    För att rengöra läpparna, kan man använda sin ansiktsrengöring, eller är det en speciell rengöring till just O-zonen som gäller för bästa resultat?

    • annica skriver:

      Hejsan Frida, Ingen fråga är dum här! bar kör på och fråga det ni vill.:) Om du inte har en väldigt kraftfull rengöring så kan du ofta använda den. Ska man dock vara riktigt petig och som man ofta gör på salong så är det eye makeup removers eller precleanse som är bra till läppar. Precleanse är toppen om du använder feta läppstift å så. kram annica

  12. Natta skriver:

    Det måste testas! Såg att sensai hade uppdaterade rengöringar. Vilken tror du passar bäst till blandhy med lite finnar? Purifying cleansing oil eller precleanse från dermalogica? Anv exuviance i övrigt, tack!

    • annica skriver:

      Hej Natta, Ja! Det tycker jag du gör rätt i! För blandhy: Cleansing cream och creamy sopa!Cleansing cream är en precleanse men i creme version. Super bra! Kram annica

    • Natta skriver:

      Jag kom på en sak till jag undrade..=) Vad som är skillnaden med cesta lips och dessa två? Har varit lite sugen på att testa den.Vänligen Nathalie

      • annica skriver:

        Hej Natta, C-esta lips är oxå en fin läppprodukt och lite samma en riktigt hudvårdande produkt. Den är mkt tunnare i konsistensen och går direkt in men lämanr en mjuk känsla dock ej balmig eller så utan mer som en tunn creme. Passar bra för dig som ahr läppstift och vill ha en icke fet vårdande produkt under som gör att inte läppstiftet blöder vilket kan bli effekten om man har en fet produkt innan läppstift.Sen är denna bra på om man fått solskador runt läppen med som alla C-esta produkterna. Så smaksak! kram annica

  13. Jenny skriver:

    Nu kommer det härliga nyheter hela tiden. Underbart! När kommer ni får in kitet med tre olika ansiktsmasker från PTR? Såg något i våras från dig om det och väntar med spänning. Har blivit lite kär i PTR tror jag 🙂

    • annica skriver:

      Hej Jenny, visst är det roligt! så mycket härligt kommer hela hösten.. magi!! :)) Vet du jag fick precis besked om att detta inte kommer erbjudas till europa utan bra finnas i usa..Men vi ska inte vara för ledsna för det kommer massa annar härligt från PTR hela hösten! Det är fler å fler som kärar ner sig i Peter har jag märkt:)) Inte undra på;) kram annica

  14. Hilde skriver:

    Jag tänker på min O-zon, och nu ska det bli spännande att se vad jag tycker om denna jämfört med Sensais. En från PTR är i alla fall på väg hemt till mig 🙂
    Kram

    • annica skriver:

      Hej hilde! Kul att se vad du tycker. De känns lite olika på huden men har e heldel likheter. PTRs pirrar bla det gör ju inte sensai. De torraste torr dagarna kanske sensais leder ligan men för dagligt underhåll tycker jag att ställningen är rätt lika. Samt får man ta hänsyn till prisskillnadn med och den kvalitet man får för det priset. Helt amazing. kram annica