Ampuller & Ansiktsborstar på Nyhetsmorgon!

  • | Annica

Sov ni sött i morse när jag pratade hudvård med Jessica Almenäs så lugn, lugn…. klicka på filmen ovan så ser ni hela klippet eller klicka HÄR.

Är man ute efter att snabbt (och håll i hatten, man kan faktiskt rätt snabbt se skillnad på huden med kurbehandling i ampull form, annars vet ni att med hudvård är det oftast is i magen som gäller innan resultaten kommer.

Babor fluids, ampuller,

Jag pratade om Babors 7 dagars ampuller som jag lyft upp ett par gånger förut och tycker är värda att lyftas upp igen å igen. Osäker på vilken du ska ta?

multivitamin ampull

Satsa på den jag tipsade om Multiactiv Vitamin Fluid!

En annan lite mer doldis är Synchrolines C-vitamin serum med frystorkat C-vitamin. Kuren räcker 4-6 veckor och är perfekt för alla hudtyper och åldrar. Vill man kan man dela upp och köra 2-3 veckors kur nu och sen i vinter eller till våren göra en ny kur.

C-vitamin

Så länge man inte knäcker ampullen så håller den länge. När du öppnat en ampull ska den förbrukas inom 10 dagar. Syncrolines frystorkade C-vitamin sitter i locket och man frigör det när man skruvar upp locket.

JUST C-vitamin är en bra ingrediens passar alla hudtyper och åldrar! Stärker hudens immunförsvar. En balanserad hud kan bättre stå emot yttre påfrestningar bättre. Lyster, uppljusande, klargörande.

bild 5

Kul med C-vitamin och ampuller är att man rätt snabbt kan se riktigt fina resultat!

Man kan inte påverka  t.ex. c-vitamin halten i huden bara genom att äta frukt och grönt. Applicera t.ex. C-vitamin utifrån kraftig antioxidant -motverka skador som orsakade av föroreningar, rök och solljus

bild 4-1

För er som är La Prairie fans så får ni inte missa deras kurbehandling. Inte fokus C-vitamin direkt  men en riktigt trevlig kur för  den trogne La Prairie kunden. I den längst till vänster har jag aktiverat  de aktiva ingredienserna, därför ser den annorlunda ut.

Ansikstborste, clarisonic, luna, luna foreo, dermalogica

Sist men inte minst pratade vi om ansiktsborstarBra eller inte?

Grundtanken om en mer grundlig och djupgående rengöring är bra. Dock tycker jag personligen att det har blivit lite överreklamerat. Så fantastiska är de inte tycker jag som alla annonser framställer. Det är dock absolut ett bra komplement till sin rengöring ett par dagar i veckan.

Jag ser att många som inte borde använda borstar pga. tunn, skör hud med ytliga kärl, eller blommande acne gör det. Då kan borsten förvärra tillståndet. För en acne hud kan man sprida acne bakterien så tillståndet bli värre. För en tunn hud med ytliga kärl kan de vidgade kärlen förvärras.

Jag ser även att många lägger på för stort tryck, använder den för länge på huden och för ofta. Det kan leda till skada på huden på sikt. Det känns rent och bra för stunden men man får se upp så man inte skadar huden.

Framförallt bra på en grov hud, men har man bra produkter skulle jag inte vilja rekommendera borsten mer än 3 ggr/v till någon.

11 annica forsgren skincity.se

 

 

Vill du lämna en kommentar?

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

54 svar till “Ampuller & Ansiktsborstar på Nyhetsmorgon!”

  • (54) Kommentarer
  • Visa alla kommentarer
  1. Marie skriver:

    Hej.Var köper man dessa 7dagars ampuller som visades på TV4 .Mvh Marie

  2. Erik skriver:

    Hej! har en fråga angående svarta prickar på näsan det ser ut som hårstrån har det på näsan och kinderna? hur kan jag få bort dessa?
    måste jag boka tid hoss någon specialist? eller kan jag göra detta själv för att få bort dom? det är svarta prickar/hår ser det ut som porer kanske va för behandling ska man boka?

    • annica skriver:

      Hej Erik, Det låter som att det är hår som du vill ta bort och beroende på vart det sitter och hur det ser mängd sov ut så kan man ta bort det genom vaxning, epilering, laser eller hårborttagningscreme osv. Rekommenderar dig att gå förbi en hudvårdssalong så kan de avgöra vad som blir bäst. Eller så mailar du en bild till info@skincity.se

      Glas Påsk!

      kram,
      Annica

  3. Tina skriver:

    Hej!
    Tack för ett bra reportage. Jag funderar på att köpa en ansiktsborste men vilken tycker du att jag ska välja. Hittar inget samlat seriöst test på dem. Vill ju gärna ha en som inte kostar allt för mycket och ger bra valuta. Har du något tips på några du tror på? Tacksam för svar!
    Allt gott / Tina

    • annica skriver:

      Hej Tina!
      Viktigt att du ser till din hudtyp alla borstar passar verkligen inte alla. Jag är inte överförtjust i de som snurrar för att många överanvänder dem så att det blir en slitning på huden. Jag föredrar Babors Cleansing Brush av de jag testat då den vibrerar och inte snurrar. Huden stimuleras och man får en bra rengörande effekt samtidigt.

      Tror att det skulle vara svårt att göra ett fullgott test då hudtypen som sagt var spelar stor roll för resultatet : )

      kram Annica

  4. mickan skriver:

    vad är mest prisvärt, babors julkalender eller att köpa tre för två på babor som ni har på erbjudande nu?

    • annica skriver:

      Hej Mickan,
      Det beror lite på vilka ampuller du köper. Julkalendern innehåller 24 ampuller och kommer kosta ca 800kr. Räkna samman de kit med ampuller som du tänkt så ser du vad det blir. Skulle tro att 3 för 2 kan bli billigare : )
      kram Annica

  5. Fanny skriver:

    Hej Annica! Inslaget var superbra som vanligt, du är så inspirerande! Vet du om ni kommer att få in Babors Julkalender i år? Lite tidigt ute men missade det förra året och tänkte testa den i år! 🙂

  6. Anna skriver:

    Hej! Fungerar babors fuktserum lika bra som vespera serumet från exuviance? (använder sistanämnda).

    • annica skriver:

      Hej Anna,
      Vesperan är smått magisk. Använder du Exuviance så är det det bästa fuktserumet skulle jag säga med sin härliga pha mm. Använder du Babor så väljer du Babor´s serum för att de fungerar bäst ihop med den serien: )
      kram Annica

  7. Jessica skriver:

    Hej
    Har du bra tips till rakprodokter till män? tänkte ge min man i present..ser att ni har en avdelning för Herr men är lite osäker..
    Tacksam för tips..
    Tack för superinspirerande blogg!!!

  8. Johanna skriver:

    Hej! Kan man kombinera Exuvianceserien med Tetralysal? Använder Purifying cleansing gel, Moisture balance toner, Clarifying solution, Multiprotective day fluid, Rejuvenating treatment masque och Evening restorative complex.

    • annica skriver:

      Hej Johanna,
      Tack för ditt mail. Exuviance säger att man kan, men man ska vara försiktig och jag rekommenderar det inte om man upplever huden som känslig, torr eller påverkad på annat sätt. Tuffast behandling är verkligen inte alltid bäst. Jag och mina kollegor ser jättefina resultat på acne med serien för känslig hud så använd den om din hud påverkas mycket av medicinen. Blir du osäker under resans gång så hör av dig till kundtjänst så guidar mina hud-kollegor dig rätt.
      kram Annica

  9. Sofie skriver:

    Tack för snabbt svar

  10. Alyssa skriver:

    Hej Annika!

    Du är så himla bra och har en fantastisk hy! Har två frågor som jag hoppas du kan besvara.

    Jag tänkte köpa babor multi active som du rekommenderar men när man öppnat en flaska ska man ha hela i ansiktet? Den verkar vara väldigt fet och det ser ut som om det är mycket i den? 🙂

    Jag har för övrigt väldigt torr hy och känner igen mig i det du säger. Kan känna mig torr en halvtimme efter att jag applicerat min ansiktskräm och speciellt runt mun och ögon.. Använder Dermalogica skin smoothing cream och maria åkerbergs ögonkräm samt maria åkerberg balsam på nätterna. Jag sitter mycket framför datorn och jobbar så jag behöver tips på något bra så jag slipper känna mig yber torr varje dag! Har du också tips på bra fuktspray som jag kan spraya på under dagen?

    Allt gott!

    • annica skriver:

      Hej Alyssa,
      Första gången man öppnar en ampull så känner de flesta herregud ska allt det in in i huden. Jag säger JAAA!!! Det känns som mycket men jag lovar dig att din hud kommer tacka dig särskilt din som är torr. Gör så här. Applicerar halva ampullen i ansiktet, massera en liten stund. Vänta någon minut jag brukar borsta tänderna eller göra annat. Sedan lägger du på resterande, massera igen och avslutar med din creme. Glöm inte hals och dekolletage och skulle det bli över så ta lite på handryggen. Man kan se blank ut men serumet är mycket fin molekylärt så det går ner i huden än om det på vissa tar en liten stund. Huden kommer stråla på morgonen : ) Eftersom din hud känns torr under dagen så är ett fuktserum som du använder varje dag ett måste. Gillar du resultatet av Babors ampuller så kanske du skulle fortsätta med deras fuktserum som är super: http://skincity.se/sv/product/4320/babor-essential-care-moisture-serum
      En fuktspray är också bra för din hud men serumet ännu viktigare. Tips på fuktspray hittar du HÄR!

      kram Annica

  11. Caroline Andersson skriver:

    Hej Annica!
    Nästa vecka åker jag på semester och blir borta en vecka. Är inne på Skincity och kikar om det finns något bra för huden att ta med. Finns det något du rekommenderar när man ska spendera en vecka i värme och vatten?

    Hälsningar
    Caroline

  12. Anneli skriver:

    Hej fina Annika!

    Jag skulle vilja beställa Babor deluxe Foundation men är lite osäker på färgerna. Kan inte du göra ett inlägg om den och där man får se färgerna? 🙂 Sen undrar jag också om ni har slutat med 01 ivory beige, den ljusaste färgen?

    Ha det bäst!!

    • annica skriver:

      Hej Anneli,
      Det kanske får bli ett inlägg om det framöver, tack för tipset! Ivory beige har varit tillfälligt slut men kommer in mot slutet av veckan igen. Om du använt någon annan foundation ur vårt sortiment så meddela mig vilken så kan jag se vilken nyans som ligger närmast i Babors Delux : )
      kram Annica

  13. Lilian skriver:

    Tack för informativt inslag som vanligt! Jag har en fundering angående Elemiskapslarna. Jag har en sådan burk liggandes sedan i somras (blev rekommenderad i samband med besök hos hudterapeut) och undrar om de kan få plats i min Jan Marinirutin? Använder jag kapslarna istället för C-esta serumet och sedan bioglycolic lotion över som vanligt? Eller ska de användas istället för kräm?

    • annica skriver:

      Hej Lilian,
      Härligt att ha en sån burk väntandes hemma : ) Jag hade skippat JM´s serum när du kör kuren så får Elemis serum jobba ensamma på djupet i din hud. När kuren är slut så fortsätter du med JM´s. Tror att din hud kommer bli mycket nöjd och glad!
      kram Annica

      • Lilian skriver:

        Tusen tack! Nu har jag börjat köra kuren, känns riktigt bra 🙂 En liten fundering dock: Räknas Jan Marini Steg 3 Bioglycolic bioclear lotion som ett serum eller kan jag fortsätta använda den över Elemiskapslarna?

  14. Sofie skriver:

    Hej Annica! Tänkte prova Exuviance hudvård (dag, nattkräm, ögon, rengöring etc). Verkar vara bra produkter till hyfsade priser 🙂 Har torr hy ev yt-torr. Är 31 år och har lite fina linjer i pannan… Vilka produkter rekommenderar du? Mvh Sofie

  15. nathalie skriver:

    Tack för ännu ett bra inlägg,alltid så kul och läsa. blir att införskaffa sig lite ampuller och cvitamin:)
    Har även en liten fråga, innehåller Ptrs produkter syra ? KRAM!

    • annica skriver:

      Hej Nathalie,
      Vill du ge huden en kick så är en kur verkligen super! PTR har syra i vissa av sina produkter men långt ifrån alla. Behöver du fråga om specifika produkter och få ett snabbt svar, så kan du alltid höra med mina hud-kollegor på Skincity. Du kan förstås fråga här med men svaret kan dröja lite längre ; )
      kram Annica

  16. Linda skriver:

    Hej och tack för superbra inlägg!! 🙂
    Just nu är min hud som ett enda kaos!
    Har perioral dermatit och köpte hela ultra calming (Dermalogica) serien hos er och exemen är nu borta, halleluja!! 🙂 MEN… Nu är huden fet, finnig, ser gammal o grå ut (ser ut som jag typ rökt i 50 år) och har tappat all lyster. Vad gör jag?!? Funkar C-vitamin för extra känslig hy? Alltså jag hade typ gjort vad som helst för att få en ansiktsbehandling av dig!! Bor dock i Göteborg, men drömma kan man ju alltid.. 😉 Har du salong som man kan komma till? Har sagt det förut, men du är verkligen GRYM och även fast jag aldrig har träffat dig så känner jag SÅ stort förtroende för dig! KRAM

    • annica skriver:

      Hej Linda,
      Men gud vad härligt att huden lugnat ner sig. Nu måste du ha is i magen och inte skynda för snabbt. Jag skulle inte rekommendera en kur med c-vitamin just nu. Behöver få in mer info om din hud för att kunna justera din hudvårdsrutin. Gör så att du gör ett nytt hudtest utefter hur din hud känns nu. Viktigt, bifoga en bild. Ange att du mailat med mig här och att du haft Perioral Dermatit. Lovar att vi kan göra underverk ; ) men viktigt att vi väljer de bästa produkterna för dig just dig. Vi hörs igen! Till TESTET!
      kram Annica

  17. malin skriver:

    jag är på jakt efter ett mineralpuder som ger fin lyster (gillar dock inte bare minerals). jag har nyansen ”naturelle” i gloluxe-foundation men den kan nog ev bli lite lite mörk när jag är som ljusast i vinter. jag är neutral/gul i hudtonen.
    några förslag? 🙂 är ju även lite känslig i hyn.
    har haft ptr cc-cream i light/medium under vår & sommar, men nu vill jag ha något lite mer täckande.
    stor kram till dig!

    • malin skriver:

      har kikat på Jane Iredale Amazing Base förut? kan den vara ngt? vilken nyans tror du isf? 🙂

      måste ju även passa på att en än gång tacka dig och dina fina tjejer på skincity! LYX att kunna maila eller ringa och att någon tar sig tid att lyssna och hjälpa!

      • annica skriver:

        Hej Malin,
        Jättekul att vi får hjälpa dig med våra tips och råd. Vid minsta tvekan så vet du vart vi finns : ) Amazing base är verkligen en bra foundation. Gillar att den är så silkig så att man blir så där riktigt slät. Skulle tro att warm sienna kan passa dig, den är en nyans ljusare än Naturelle som du tyckte var aningen för mörk.
        kram Annica

  18. Annika skriver:

    Hej! Jag undrar vad du tycker om dermaceutics c- vitamincreme. Den ska ju innehållA 25% C-vitamin.HAr de något serum att använda under?

    • annica skriver:

      Hej Annika,
      Dermaceutics C25 creme är en jättebra produkt. En creme som nästan alla Dermaceutic-fans använder. Du kan absolut använda ett serum under. Behöver du mycket fukt så kanske en kur med Babor eller Transderma M.
      kram Annica

  19. Helena skriver:

    Hej!
    Kan man använda babors kuren du rekommenderade i Nyhetsmorgon om man är gravid?
    //Helena

    • annica skriver:

      Hej Helena,
      Det går jättebra att använda om man är gravid, absolut. Välj efter hudens behov. Fukt brukar behövas när hormonerna är i rullning och bra att preppa huden med så mycket som möjligt : )
      kram Annica

  20. Ann-Charlotte skriver:

    Så himla bra jobbat Annica as always! 🙂 Blir så sugen att knäcka någon av ampullerna nu eller ta mina sista Elemiskapslar! Kul att du tog upp borstar. Jag var nära att köpa Luna när jag provkörde den på NK. Men Babors räcker bra lite då o då. Skönt att höra dina tankar om dem. Tack för fint inslag!
    Stor kram, Ann-Charlotte

    • annica skriver:

      Hej Ann-Charlotte!
      Tack, kul att du gillar. Alltid nervöst att kolla inslaget efteråt men tror det gick bra : ) Man vill riktigt bada i allt vad ampuller och kapsalar som finns he hee..
      kram Annica

  21. Victoria skriver:

    Hallå du 🙂 Snabb fråga, kan man använda Babor ampullerna om man har exuviance till vardagliga vården? 🙂 Men kanske då lägga bort serumet från exuviance under dessa dagar?
    Med vänlig hälsning,
    Victoria

    • annica skriver:

      Hej Victoria,
      Vi har testat och det har visat sig fungera jättefint. Tycker att du lägger Exuviances serum åt sidan medan du gör en kur och sedan när Babors ampuller är slut så kör du på med ditt serum igen. Lycka till!
      kram Annica

  22. Natta skriver:

    Tack för ett bra inlägg! Jag skulle behöva tips på någon bra fuktmask att lägga under thailandsresan som ger mycket gott till huden när det utsatts för sol och vatten hela dagen? / nathalie

    • annica skriver:

      Hej Natta,
      Thailand ahhhhhh, kan jag hänga på ; ) Skämt å sido du ska få åka utan mig. Eftersom solen frestar på huden så hade jag valt en fuktmask som också lugnar. Antingen Matis Delicate mask eller PTR´s Cucumber. Njut av semestern!!!!
      kram Annica

  23. Fian skriver:

    Satt precis Hilde, bänkad framför tv:n och har beställt grejer! 🙂 Jag vill börja med att tacka dig för massor av tips och goda råd både på tv och på Insta, du är bäst och är alltid så himla trevlig!
    Jag har dock en fråga, och undrar om du kanske kan ge lite tips. Jag har flera relativt stora keloider på rygg/dekolletage, som jag får kortisoninjektioner i för att platta ner och det hjälper bra. Men jag undrar om det är något jag kan göra med hjälp av produkter, för nu börjar de flesta bli så platta att min hudläkare inte kan injicera dem längre, utan att de blir till kratrar! Min läkare säljer inga produkter, men sa att man kan testa Cicatrix för att mjuka till dem och bleka dem ännu lite till.
    Vad tror du Annica!? Jag gissar att du kanske kan ha ett ess i skjortärmen när det gäller crémer, salvor och smörjor! 🙂
    Tack på förhand och stor kram!

    • annica skriver:

      Hej Fian,
      Men tack vad trevligt sagt av dig : ))) Det är klart att jag ska hjälpa dig. Jag skulle dock gärna vilja se bilder för att kunna göra en rätt bedömning. Vore toppen om du kunde fota och maila till Skincity så ska jag kolla. info@skincity.se
      Vi hörs igen och då med lite skräddarsydda tips!
      kram Annica

  24. Hildes Closet skriver:

    Självklart satt jag bänkad 🙂 Jag har inga frågor i direkt anknytning till inslaget, men jag måste fråga vad det är i Biodroga MDs produkter som ger den snygga airbrush effekten? Jag har bara använt produkterna en vecka och huden känns alldeles otrolig.
    Kram

    • annica skriver:

      Hej Hilde,
      Visst är produkterna härliga. Precis om man tänker att man imponerats av en produkt så hittar man en ny fantastisk. Olika produkter innehåller olika ingredienser som ger känslan och det direkta resultatet. Det som man främst använder är ett som det så tjusigt heter DMC Complex (Derma membran complex). Man kallar det för skyttlaren som penetrerar ner fukt och de aktiva ingredienserna på ett mycket effektivt sätt. Och sen har vi förstås alla peptider som arbetar explosivt och direkt med huden. We like!
      kram Annica