SNART SOM ETT BREV PÅ POSTEN..

  • | Annica

Om ni är lyckliga och inte ännu drabbats av den obehagliga sträckande stramande känslan av yttorrhet (brist på fukt) på huden nu när det börjar bli kallare så kan jag tyvärr garantera er (om ni inte redan följer mina tips att mota olle i grind) att detta tillstånd inom alldeles kort kommer att komma som ett litet obehagligt brev på posten.

Mota i grind, det är ju just det vi ska göra för att inte få det där brevet. Kolla gärna in detta inslag från Nyhetsmorgon för en tid sen som handlade just om det.

Undrar du vad jag pratar om? Yttorrhet vad?? Så läs gärna mer om yttorhet HÄR! Du kan även läsa mer om vad man kan göra åt torr flagande vinterhud HÄR!

Sov gärna med fuktmask som komplement ett par gånger i veckan nu med! Det är bara såå himlans bra. Funkar på alla hudtyper för att hålla huden mer återfuktad och därmed mer balanserad.

Mina favoriter just nu är dessa!

bild 2-3

Både Beaute´s och Paulas kan man sooova med hela långa natten å få sig en skön återfuktande inpackning!

11 annica forsgren skincity.se

Vill du lämna en kommentar?

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

47 svar till “SNART SOM ETT BREV PÅ POSTEN..”

  • (47) Kommentarer
  • Visa alla kommentarer
  1. Louise skriver:

    Hej Annica,

    Du är en räddare i nöden hela tiden! 🙂

    Vad rekommenderar du att man ska göra/använda under skidsemestern. Min familj har aldrig tvättat ansiktet på morgonen för att man ska behålla de naturliga fetterna i ansiktet så att man slipper att frysa under dagen. Finns det någon så kallad ”dunjacka” för ansiktet som jag kan använda men ändå få tvättat ansiktet och gjort sin procedur och sen inte behöva frysa i ansiktet en dag i skidbacken. Sen får du gärna rekommendera en CC eller DD eller vad som nu är bäst med solskyddsfaktor som man kan ha exempelvis i skidbacken. Alltså när man är utan smink, skall dessutom noteras att jag är väldigt ljus i hyn.
    (Jag använder mestadels Decleor i min vanliga dagvård blandat med favoriter från andra märken.)

    Tack på förhand Annica! 🙂
    Kram Louise

  2. Lulillan skriver:

    Jag är för tillfället extremt torr (yttorr) i huden och det trots att jag använt (sovit med) fuktmask ett par gånger denna veckan och även använt Biodroga MD moisture serum ett par kvällar. Det känns som om alla krämer lägger sig ovanpå huden och liksom inte tränger ner på djupet och verkligen återfuktar. Det gör att all make up jag försöker använda bara glider runt ovanpå och framhäver massa små små torra ”hudbitar”. Svårt att förklara men min foundation smälter inte in så där fint i huden som den brukar göra. Huden känns inte direkt stram eller så (bara direkt efter tvätt) och det är inget som syns förrän jag applicerar foundation.
    PC krämerna är ju lite ”silikon-aktiga” av sig (både serum och kräm) och jag vet inte om det är just det som min hud inte riktigt gillar eller kan ta tillvara på? Eller bör jag inte använda min 2% BHA exfoliering två ggr per dag när min hud är såhär?
    Att sova med fuktmask brukar vara det som gör susen för min hud men inte ens det hjälper nu. Man blir minst sagt frustrerad! Sen har jag väldigt mycket finnar och gamla ärr i huden just nu så jag måste använda foundation om jag ska kunna visa mig bland folk. Men det ser inte alls bra ut och den krackelerar på huden efter några timmar och liksom smälter bort. Aldrig upplevt det tidigare.
    Tidigare när jag blivit yttorr har jag kunnat se det och jag har fått torrhetsrynkor m.m men det har alltid gått att åtgärda ganska enkelt med just fuktmask eller fuktserum.
    Jag har också extremt torra läppar mot vad jag brukar ha. Det får mig nästan att misstänka att min rengöring är för stark? Men den ska ju funka även på känslig hud så jag vet inte alls? Jag använder PC Skin balancing cleanser och innan har jag ju använt MD Formulations cleansing gel för fet hud utan problem.

    • Lulillan igen skriver:

      Huden på min haka är nu så torr och fnasig att det liksom lossnar hudbitar som flagor. Jag har haft väldigt mycket finnar på hakan här under hösten så huden har varit väldigt dålig där. När jag försöker applicera kräm så glider den liksom bara av. Huden är liksom lite grov och inte så mjuk. Det känns som man skulle vilja peela rejält och ösa på med fuktmask dygnet runt i några dagar. Men jag är rädd att peela för mycket så huden blir irriterad och röd/känslig.

      • annica skriver:

        Hej Lulillan,

        Är man torr så kan man absolut behöva peela huden men max en gång i veckan nu när du flagnar. Annars får huden inte tid att återhämta sig och läka. Det låter som att din skyddsbarriären är rubbad och för att återfå balansen så dra ner på peelandet (lagom är alltid bäst) och lägg istället din fuktmask ofta : ) En mjuk och återfuktad yta kan lättare absorbera cremen och reparera sig själv.

        kram Annica

  3. Nathalie skriver:

    Får beslutsångest,behöver en ögonkräm, står emellan biodroga md:s ögonkräm moisture perfect hydrating eye care eller Paulas Choice, super antioxidant serum with cvit ( läste att man kunde ha den under ögonen) Har du någon erfarenhet av dessa som ? 🙂

    • annica skriver:

      Hej Nathalie!
      Båda är två riktigt bra produkter. Jag hade dock valt den specifika ögoncremen för att få extra behandling och skydd. Paulas Choice serum är fortfarande ett serum som jobbar på djupet så med den får du inte samma skydd av ytan som en ögoncreme ger.

      kram Annica

  4. Rosa skriver:

    Hej! Jag har en liten fundering. Jag har precis fått hem en flaska 100% ren arganolja. Damerna som tillverkade detta i Marocko sa att man kunde ha det runt ögonen. Har hört lite delad mening kring detta. Vissa hudspecialister har rekommenderat det och andra har sagt att man absolut inte ska ha olja under ögonen. Vad anser du är rätt?

    • annica skriver:

      Hej Rosa!
      En olja är inte alltid bara en olja skulle jag säga. Kvalitén på en olja kan skilja markant från märke till märke. Det har med framställning, skörd osv att göra och om den blandas ut med andra ingredienser. Jag hade inte lagt en ren olja kring ögonen för det kan bli för mastigt men kanske att man kan det med just din eller om man är torr. Det går inte att säga rent generellt helt enkelt.

      kram Annica

  5. petra I skriver:

    Hej! Jag har en liten fundering. Hur mycket av varje kräm o tvätt o serum, solskydd osv ska man ha? Vill ju inte ta för mycket i onödan o slösa o inte för lite för då kanske man inte får den effekt man ska ha.
    Kram Petra

    • annica skriver:

      Hej Petra!
      Det var en bra fråga tycker jag. Exakt mängd är individuellt men tänk att produkterna är koncentrerade och man behöver bara ett tunt lager av varje. En rengöring ungefär mängden av en tio- till femkrona. Ett UV-skydd tar man mer av så att produkten verkligen ger det skydd det avser. Tänk en ärta av en creme utan spf och minst två ärtor med spf.

      kram Annica

  6. Helen skriver:

    Hej! Ett tips, skulle du kunna skriva när du tipsar om produkter om det till exempel är ett märke utan syra (kan användas tillsammans med alla märken på SC)? Skulle underlätta för läsarna samt för dig 🙂

    • annica skriver:

      Hej Helen!
      Det kan man nog få in men samtidigt så tycker jag inte att man ska blanda för mycket. Vill inte uppmana till att det alltid är fritt fram då det är så individuellt med produkter. Men att nämna att det är syra i lite oftare än jag gör det skulle vara en idé : )

      kram Annica

  7. Linda skriver:

    Hej!
    Jag blev väldigt nyfiken på kroppsoljan du tipsade om.
    Vad heter den?
    Mvh, Linda

  8. Birgitta skriver:

    Hej
    använder Biodroga MD:s produkter som har gett fina resultat på kort tid. Helt fantastiska produkter:) nu behöver jag en ögonkräm som verkligen ger de små antydande påsarna under ögonen en rejäl match. Vad rekommenderar du?
    Ha en fortsatt bra dag

  9. Jenny skriver:

    Hej
    Jag är ett stort transderma fan och behöver nytt fuktserum. Och trots att jag är ett stort fan så tycker jag det svider en del i plånboken när det är dags för ett nytt (ffa som jag tycker flaskorna har en tendens att läcka) och jag har nu fastnat lite för MD biodroga och undrar hur deras fuktserum står sig jmf med Transderma M?

  10. Therese skriver:

    Hej!
    Jag använder Nimues produkter men skulle nu vilja komplettera med Transderma R pga problem med pigmentförändringar och acne. Finns det några kontraindikationer för detta?
    Vänligen,
    Therese

    • annica skriver:

      Hej Therese!
      Det borde fungera jättefint. Transdermas serum är utvecklade så att de inte ska krocka med andra märken. R är såååååå bra och innehåller inga syror…..oftast är det just syror som man inte ska blanda serier emellan.

      kram Annica

  11. Charlotta skriver:

    Hej hej!

    Jag har lite funderingar än angående min hudvård som jag hoppas du kunde hjälpa till med. Jag har precis avslutat min kur med Isotretinoin som är samma som roaccutan. Innan jag fick acnen har jag haft kombinerad hud. Men skulle säga att min hy nu är känslig än pga behandlingen. Ska jag välja produkter för känslig hy? Vill absolut inte få tillbaka acnen. Blev rekommenderad Exuviance men jätte osäker på den, då jag läst man bör vänta 6 mån innan användning av dessa produkter stämmer de?
    Eftersom medicinen sliter på huden vill ja gärna va rädd om min hud nu och behandla den rätt.
    Och kan man använda babors fluids utan problem?

    tack på för hand 🙂
    Kram Charlotta

    • annica skriver:

      Hej Charlotta!
      Tycker absolut att du ska behandla huden som känslig. Risken finns om du inte gör det att huden stressas kommer i obalans och pga det kan den få finnar igen. Att behålla hudens syraskyddsmantel är superviktigt nu och det gör du med produkter för en känslig hud.

      Exuviance fungerar och vissa produkter från den känsliga serien kan du använda redan nu. Väljer du rätt Babor ampuller så fungerar de också. De- stressing fluids är tex super. Gör gärna ett hudtest så ser vi till att rutinen blir klockren.

      kram Annica

      • Charlotta skriver:

        hej igen, det gick inte och svara på din senaste kommentar? så svara här istället, hoppas de inte blir för snurrigt. jag har gjort hud testet nu som du rekommendera mig (17783) kan detta vara nånting för mig?

        kram och trevlig helg till dig med 🙂

      • Charlotta skriver:

        tack för svaret 🙂
        Jag är fortfarande väldigt osäker på vad jag ska ta för märke, är det nått märke du skulle rekommendera mera för min typ av hud eller kan EXUVIANCE ändå vara ett bra märke för mig? Sen måste jag fråga om produkter med A-vitamin verkligen är bra direkt efter en behandling med Roaccutan?

        kram

        • annica skriver:

          Hej Charlotta!

          Det finns många alternativ som skulle passa. A vitamin och Aha skulle jag inte rekommendera efter en kur med Roaccutan. Det finns dock många produkter i serien från Exuviance som inte innehåller det och det var de som jag syftade på. Bäst är att du gör hudtestet för det är många aspekter som man måste ta hänsyn till. Känner du dig osäker inför märket så finna det många andra bra alternativ som är toppen.

          Eftersom fokus ska ligga på att lugna och reparerar så är tex Babor eller Biodorga MD två riktigt bra sådan. Gör ett test så hjälper vi dig vidare. Hälsa från mig så kan jag kika på ditt test när vi får in det och gör en djupare analys på vad du behöver.

          kram och trevlig helg!
          Annica

  12. Jessica skriver:

    Vad är skillnaden på dessa två masker?
    Vilken passar bäst till en jätte yttorr hy som har en massa hormonella finnar och inkapslingar?

    • annica skriver:

      Hej Jessica!
      Båda passar din hud och det är svårt att på förhand säga vilken som din hud kommer svara bäst på. Är man otroligt yttorr så hade jag valt PC´s som är lite mer rik i sin känsla, lätt yttorr Beauté Pacifiques. Med risk för att förvirra så tror jag dock att det mest optimala för dig skulle vara att testa den HÄR!

      kram Annica

      • Jessica skriver:

        Den du tipsade mig om i länken, funkar den även om jag är riktigt riktigt yttorr? Just nu använder jag Rodials dragons blod mask och den håller på att ta slut och då jag helt ärligt inte märker någon som helst skillnad av Rodialen är jag sugen på en annan fuktmask.

        • annica skriver:

          Hej Jessica!
          Nämen märker du ingen skillnad med Rodials? Den är verkligen en av de mest populära. Men så kan det vara och du är ett bevis på att olika hudar tar till sig samma produkter på ett olika bra sätt. Om du inte testat att sova med den så gör det.

          Av de jag nämnde så hade jag testat Paulas Choice fuktmask för din del. Den är mer rik i konsistensen så tror den ger dig mest resultat.

          kram Annica

  13. Jassy skriver:

    Hej Annica =)

    Jag undrar bara hur lång tid man bör ge en hudvårdsserie? Jag har använt exuviance i 9 veckor nu och jag ser förbättring förutom på kinderna. Där fick jag efter 5 veckors användning en typ av ”attack” där stora röda inflammerade finnar ploppade upp vilka har lämnat lite ärr efter sig, och de har inte försvunnit än även om det har skett en viss förbättring sen ”attacken”. Men innan jag började med serien hade jag nästan inga finnar alls just där utan mest porer. I alla fall så undrar jag hur länge jag bör fortsätta med serien? Jag använder också allt kan jag tilläga, inklusive vespera serumet på det attackerade området för att lugna och lermasken en gång i veckan.

    • annica skriver:

      Hej Jassy!
      Jag skulle säga minst 3 månader men fullt resultat kan komma efter 6 månader och ibland tar det ännu längre tid. Det vanliga misstaget man gör är att man inte ger ett märke en ordentlig chans. Byter man produkter hela tiden så uteblir oftast resultatet och huden får börja från början igen… Att tänka på är också att man kan behöva justera sin rutin något efter någon månad. Kanske kommer du att behöva det med. Mitt råd är att fortsätta och att du bollar dina tankar med mina hud-kollegor på SC eller med mig här. De ser dina köp och kan ställa frågor fram och tillbaka så att de får full koll på din hud.

      kram Annica

  14. Lulillan skriver:

    Min gamla trotjänare (fuktmask från MD Formulations) börjar ta slut så jag tittade faktiskt på den där från Paula’s choice. Ska nog prova den nästa gång!

    en annan fråga. Kan jag använda fuktserumet från Biodroga MD ihop med Paulas choice? Isåfall i vilken ordning ska jag ha det?

    • annica skriver:

      Hej Lulillan!
      PC´s är väl värd att testa, tror att du kommer gilla den.

      Man har inte gjort några tester på Biodroga MD mask och PC men ingrediensmässigt så borde de fungera fint. Älskar serumet!!! Först lägger du PC´s exfoliering och sedan Md´s serum. Avsluta med creme.

      kram Annica

      • Lulillan skriver:

        Jag älskar också fuktserumet och ibland behöver jag lite extra fukt under natten så då vore det perfekt att kunna använda det ihop med PC. Annars lägger jag det gärna under fuktmask också för ännu lite extra 🙂
        Min hud är ovanligt torr och tråkig för tillfället men det kan ju också bli lite så när man testar mycket nytt i kombination med denna årstid med förstås.

  15. Linda skriver:

    Går dessa ihop med exuviance? Har du nåt tips för fukt som går ihop med exuviance? Mask? Serum?

    • annica skriver:

      Hej Linda!
      Det fungerar jättefint. När det kommer till serum så tycker jag att man främst ska välja Vesperan från Exuviance. Om du av någon anlending inte gillar den så kanske Paradox serumet från Beauté Pacifique!?

      kram Annica

  16. Bea skriver:

    Går PC masken att använda ihop med Exuviance? 🙂

    • annica skriver:

      Hej Bea!
      Fungerar utmärkt. Har en kollega som kär den kombon : ) Bra mask för de som saknar en mer mjukgörande mask i Exuviances sortiment.

      kram Annica

  17. Anneli skriver:

    Hej Annica, jag har en liten fundering angående Beaute Pacifiqus den innehåller ju A-vitamin vilket jag vet att min eksemhud älskar men vet du om den tunnar ut huden nånting? Och vad jag förstått så går den att använda under sommaren också?

    • annica skriver:

      Hej Anneli!
      Masken skulle passa dig jättebra. Den tunnar inte ut huden på något sätt men jag tycker att man alltid ska ha spf sommartid. På så sätt skyddar du din hud på bästa sätt mot allt.

      kram Annica

  18. Marie skriver:

    Fungerar Paulas Choice-masken även för aknehy? Eller blir den för fet/triggar acne? Jag har blandhy som är reaktiv, tendens till yttorr och har hormonell acne. Just nu är min acne sedan ett bra tag tillbaka värre än på länge samtidigt som den i och med hösten (?) känns mer fuktfattig. Tänkte om jag då kunde använda masken för att försöka råda bot på det. Använder PC i övrigt. Stor kram, Marie

    • annica skriver:

      Hej Marie!
      Du kan absolut använda den om du känner dig fuktfattig. I början hade jag bara haft den i 15 min för att se om inte det räcker. När du använt den ett par gånger så testar du den en gång i veckan nattetid. Vissa hudar med finnar mår jättebra av nattmasker medan andra föredrar sitt vanliga behandlande serum och en creme under natten. Hör gärna av dig och meddela hur resultatet blev : )

      kram Annica

      kram Annica

  19. Sanna Ek skriver:

    Kan man använda Paula’s-masken om man använder EAP som hudvård? 🙂 Kram Sanna

  20. Marie skriver:

    Funkar Paulas choice-masken även på acne-hy? Eller blir den för fet/ev triggar acne? Har blandhy som är reaktiv, tendens till yttorr samt har hormonell acne som nu är värre än på länge. Använder PC-produkter, men vill komplettera med något riktigt fuktgivande då huden känns mer fuktfattig nu och det kanske är en orsak att acnen blivit värre… stor kram! Marie