Mina tips i ELLE!

  • | Annica

ELLE Annica Forsgren

Idag bjuder jag på ett smakprov av en artikel i senaste numret av ELLE (nr 1 2015) som Maria Ahlgren skrivit. Temat är rengöringsborstarnas vara eller inte vara. Här får ni först vad jag tycker sammanfattat och sen lite zickzackat direkt från tidningen.

Fråga:

Rengöringsborstar… Är det VERKLIGEN safe att använda 2 ggr/dag för även känsliga hudtyper? Finns det bättre alternativ för djuprengöring av lättirriterad, känslig hud?

Mitt svar samanfattat:

Jag tycker absolut inte det. Rengöringsmaskiner kan vara jättebra men jag tror tyvärr att alldeles för många i sin iver att bli ”rena” överdriver användandet. Både applicerar för länge, för ofta och har ett för hårt tryck vid användandet. Jag ser risker med det. Överdrivet användande kan göra huden mer känslig, små repor i huden och yttorhet som ökar risken för bakterier att ta föste. Har man acne och cirkulerar hårt och flitigt med sin rengöringsmaskin riskerar man dessutom att acnebakterien sprids.

Min rekommendation om man vill använda en rengöringsapparat är max 3 gånger i veckan och att verkligen följa instruktionerna. Har man väldigt känslig hud och vill ha djuprengöring så är syrabaserade peelingar det bästa alternativet. Men även här måsta man säkerställa att syran passar för en känslig hud.

Rådgör alltid först med en hudterapeut vad som är mest lämpat för just din hud.

Å  här är artikeln i ELLE…

IMG_3557 IMG_3559 IMG_3560 IMG_3561 IMG_3562

11 annica forsgren skincity.se

Vill du lämna en kommentar?

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

24 svar till “Mina tips i ELLE!”

  • (24) Kommentarer
  • Visa alla kommentarer
  1. Anna skriver:

    Hej ska SKIN BOOSTER ANTI-PIGMENT-SPOT SERUM från biodroga md sköljas bort eller lämnas kvar på huden? Står på biodrogas sida att man ska tvätta bort men på er sida står det låt torka 1-2 min och fortsätt sedan med efterföljande hudvård vilket jag tolkar som kräm? Jag använder även fuktserumet från biodroga md vilken ordning ska jag ta det i? Tvätta, ansiktsvatten, anti-pigment, fuktserum, kräm?

  2. Frida skriver:

    Jättebra inlägg du skrev i Elle! Det försvann i min tidigare kommentar. God Jul till er på Skincity! :)/ Frida

  3. Frida skriver:

    Hej Annica. Jag vill gärna ha tips på den bästa ansitsmasken för att förminska stora porer? Jag har stora porer i t zonen,främst på näsan,men är torr på kinderna nu under vintern. Tacksam för tips! Mvh Frida

  4. Emma skriver:

    Förlåt om jag ställer så många frågor, nyfiken på hudvård. 1.Hur vet man vilken av dessa produkter man ska välja? ”Maria Åkerberg- Serum Antirouge” eller ”Biodroga MD Anti-Redness Rosa Calming Serum” Har dom lika bra effekt? (att man kan se skillnaden i huden efter några månader)
    2. Babor Beauty Fluids Multi Active Vitamin Fluid är den okej att använda på acne prone hud? Du sa på Tv att det var en bra kur för ansiktet.

    • annica skriver:

      Hej Emma!

      Det kan vara lite lurigt för samma produkt kan ge olika resultat på olika personer och hudar. Av den anledningen är det svårt att ge en garanti för hur din hud kommer svara. Valde att rekommendera dessa två för att vi fått in jättefina resultat från kunder som testat just dessa. De är verkligen aktiva i sitt slag. Känner du dig väldigt osäker så börja med det billigare alternativet för att se i vilken skala det hjälper dig.

      Till din hud hade jag valt Algae fluids istället för Multivitamin: )

      GOD JUL!

      kram Annica

  5. Åsa skriver:

    Hej Annica,

    Efter min graviditet så fick jag lite pigmentfläckar i ansiktet som jag vid två tillfällen försökt behandla bort med aha-syrabehandlingar (på salong). I början av januari ska vi köra en starkare variant (TCA-peeling), där ”utföraren” och tillika ägaren anser att en olja (Hyaluronic Spheres Squalane Serum) som hon säljer, är ett måste efteråt. Denna kostar 1250 kr. Vad är din erfarenhet – kräver syrabehandlingar en så pass dyr ”efterbehandling” el har du något budgettips som fungerar minst lika bra?

    • annica skriver:

      Hej Åsa!

      En TCA-peeling är en kraftfull behandling som kräver både bra före- och efterbehandling. Jag hade helt klart gått på terapeutens råd. Nu kan inte jag svara exakt på vad serumet innehåller och gör då jag inte arbetar med produkten. Men hennes erfarenhet och att hon månar om ditt slutresultat bör var i dennes sikte. Det låter rimligt i mina öron. Bra hemmavård är A och O. Lycka till med din behandling : )

      kram Annica

  6. Linnea skriver:

    Hej Annica!

    Först vill jag bara tacka för en fantastisk sida! Får så mycket bra information och tips från dig!
    Jag funderar på det här med ansiktsspray, har du något bra tips på något som ger den där härligt ”vattenkyssta” huden som man ser vissa har? Som bara utstrålar fuktighet och glow, utan att se oljig ut liksom (vilka krav, haha!) Jag sitter och kollar på Neal´s Yard – hydrating facial mist, hur är den? Eller vilka rekommenderar du?
    Tack än en gång!
    //Linnea

  7. Tina skriver:

    Hej Annica! Jag bara äälskar transdermas C-serum (okej, egentligen alla deras serum) och passade på att önska den av familjen i julklapp när ni hade erbjudande för några veckor sedan. (Bästa julkalendern!!) Men vad sjutton ska jag göra när den tar slut? Är student så tyvärr håller inte ekonomin för transdermaserumen ännu. Finns det något serum som ger samma lyster och fukt men ändå är lätt så att jag inte får några utbrott från aknen??hjälp:)kram

  8. Moa skriver:

    Hej! Jag ska ut och resa i asien i ett halvår(thailand, vietnam etc.) och jag letar nu efter en bra spf till ansiktet. Jag använder i dagsläget en dagkräm från exuviance med spf 15 för min feta/blandhy. Funderar på om jag ska köpa exuviance dagkräm fast med spf 30 eller paulas choice resist super light daily defence spf 30? Eller finns det någon annan du kan rekommendera mig?

    Tack på förhand!

    • annica skriver:

      Hej Moa!

      Det finns många bra. Jag själv gillar Paulas Choice så den hade blivit mitt val : ) Härligt med långresa, nu blev jag avis ; )

      kram Annica

  9. anneli skriver:

    Hej anneica! Jag har dr babor baborganic enzym cleanser som peeling från er, funkar den för känslig torr eksemig hy?? Och är det några syror i den?
    Kram

    • annica skriver:

      Hej Anneli!

      Peelingen innehåller inga syror och den är absolut passande för din hudtyp. Har man mycket eksem så skulle jag var försiktig med att överhuvudtaget peela huden. Babors enzym är dock skonsam och effektiv och älskad av många med och utan känslighet.

      kram Annica

  10. Sandra skriver:

    Hej Annica,

    Nu ställer jag en fråga jag skulle ställt sedan länge…. När är sista datumet att beställa så att man får produktera innan jul. Anledningen till att jag frågar är att ni skickar prylarna så snabbt.

    Kram Sandra

    • annica skriver:

      Hej Sandra!

      Beställ nu skulle jag säga för att slippa nervositeten över att inte hinna få paketen : ) Än finns tid och vi är som alltid snabba. En order som läggs på måndag före kl.12 skickas samma dag och bör komma fram på tisdag. GOD JUL!

      kram Annica

      kram Annica

      • Sandra skriver:

        Hej igen Annica,

        Glömde att fråga vilken av fuktcrèmerna från paulas choice motsvarar klimatcremen Comfort Zone Skin Resonance Cream. Doktorn har bannlyst allt som har med parfym/eteriska oljor att göra, då min hud är reaktiv av naturen och blossar ordentligt av det mesta. Comfort zones creme gillar jag pga dess effekt av motstånd av kyla. Tyvärr innehåller den parfym.

        Kram Sandra

        • annica skriver:

          Hej Sandra!

          Den creme från PC som jag skulle rekommendera är den HÄR! Tyvärr känner jag inte till Comfort Zone så kan inte jämföra på det sättet. Paulas Choice produkter är dock parfymfria och den jag tipsade om lugnar fint.

          kram Annica

  11. Anna skriver:

    Hej och tack för trevlig blogg!
    Jag har köpt en del från er kalender och däribland dagens mjölkbad men också en härlig skrubb. I vilken ordning används dessa. Jag har gjort på ett sätt hela mitt liv, men tänker att så behöver det ju verkligen inte vara. 🙂
    Vänligen
    Anna

    • annica skriver:

      Hej Anna!

      Jag hade scrubbat huden först och sedan lagt mig i badet….eller lagt mig i badet skrubbat lite efter en stund och sedan dykt ner igen för att få med mig mer av återfuktningen. Det låter som att du kommer få ett minst sagt härligt hemmaspa-lucky you!

      kram Annica

  12. Lina skriver:

    Kommer det komma något erbjudande på dermalogica? Tycker jag väntat såååå många dagar nu… Känns som om jag snart beställer ändå!

    • annica skriver:

      Hej Lina!

      Avslöjar inga erbjudanden på förhand….tyvärr : )))) Man får hålla sig lite till tåls. Det var ett Dermalogica-erbjudande tidigare då man fick en Preecleanser på köpet. Inte många dagar kvar på kalendern nu..

      kram Annica