Mitt val av solskydd till ansiktet

  • | Annica

skincity.se

Bästa solskyddsväskan om ni frågar mig!

Ja ni har knappast missat att jag befinner mig på en ö på lite semester med familjen. Har bombat er de närmsta dagarna med bilder från Kurumba som denna Ö heter. Kan som sagt varmt rekommendera den till alla som är sugna på Maldiverna.

Sol, ständer och strandliv kräver grymma solskydd om man vill ha en frisk hud hela livet. Ni har sett bilder på mig i solen och kanske undrar vad håller hon på med. Propagerar för solskydd ena sekunden och nästa sekund ligger på stranden i gassande sol. Hur går det ihop???

Annica forsgren  kurumba

Alltså jag älskar solen och värmen. Trivs egentligen inte riktigt i det svenska klimatet även om jag älskar Sverige. Men det är för liiite förkallt för min smak. Hur som så mitt på dagen när solen är som starkas är jag i princip inte i direkt solljus längre stunder. Kör alltid hatt eller kepa och har så klart grymma solskydd.

radial dark spot extreme Ni kommer kanske ihåg när jag var i Dubai i höstas så lät jag Paulas C-vitamin serum arbeta på djupet under min solcreme för att boosta huden med just C-vitamin som skyddar huden mot angrepp av fria radikaler från solen. Det har jag även gjort denna resa. Så himla bra bara älskar taken av att det jobbar medan jag ligger å slöar i solstolen. Sen gillar jag med att man även an ha det runt ögonen.

IMG_4509

Denna resa toppade serumet i ansiktet med Rodials Dark Spot X-treme. Jag har testat den förut och visste den var grym men inte haft med sen på en riktigt solig utomlandssemester. Att testa solskydd på ett ställe som maldiverna är bra för det är stark sol och man vistas ute mkt.

Min favorit till ansiktet när jag åkt utomlands har ju varit rätt länge Caritas SPF50 som jag tycker är grymt bra och grymt behaglig. Denna är i samma klass.

IMG_4401

Så himla tunn å skön på huden och ger ett riktigt bra skydd samt att den också arbetar aktivt uppljusande på huden. Passar mig perfekt.

Den innehåller en ingrediens som heter Chromabright. Den har en utjämnande effekt på hudtonen och perfekt om man som jag har lätt att få pigmenteringar trots att man smörjer sig noga. Jag fick pigmenteringar när jag var gravid och de kommer tillbaka som ett skott om jag får sol på huden i mitt ansikte så jag är mega noga med skydd där. Denna ingrediens jobbar då samtidigt som att skydda effektivt med att reducerar uppkomsten av mörka fläckar.

paulas choice, rodial

Biotilys probiotika teknologi hjälper till att stärka och skydda huden mot dagliga, yttre påfrestningar, förhindrar irritation. Bra om du har känslig hud och är känslig mot vissa solskydd.

Aquaxyl ger huden återfuktning och det känns. Den är tunn och lätt men ger en mjuk återfuktad känlsa.

Bästa solskydden 2015

Dessutom har jag Caritas SPF runt ögonen. Eg tycker jag SPF15 är för lite men eftersom jag dessutom oftast har solbrillor med bra filter + keps så funkar det topp.

Å kroppen då? Barnen då? Well det kommer i ett annat  inlägg snart!

11 annica forsgren skincity.se

 

Vill du lämna en kommentar?

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

33 svar till “Mitt val av solskydd till ansiktet”

  • (33) Kommentarer
  • Visa alla kommentarer
  1. Maria skriver:

    Hej Annica.
    Grymma tips som alltid.
    Skulle du kunna komma med ett förslag till mig. Åker på solsemester om en dryg vecka. Man och två barn 4&6 år
    Skulle vilja få tips på bra solskydd 50, 30 och 15 till kroppen. De två högsta ska även barnen kunna ha. Helst vattenfasta/-resistenta.
    Samt ett solskydd för ansikte till mig. Jag får väldigt lätt oren hud av solskydd. Annars är jag normal/bland hy med lite hormon-finnar.
    Tacksam om du hinner svara.

  2. Madelene skriver:

    Hej Annika! Tack för bra solskyddstips! Tänkte kolla med dig gällande Rodials gröna tub. Jag har en del ärr från tidigare finnar och undrar om den även verkar blekande mot dessa eller om det är främst mot andra pigmentfläckar? Tack på förhand 🙂

  3. Madde skriver:

    Hej! härliga bilder du bjuder på!
    Jag undrar vilken ögoncreme du hade i TV4 när du sminkade pigga ögon. Du ”duttade” precis under ögonen och då krackelerade inte concealer och foundation. Jag undrar vilken ögoncreme det var. Jag är i behov av fukt!
    Tack för en toppenbra blogg och instagram!
    Kram Madde

  4. Mimmi skriver:

    Hej Annica! Sedan i mitten av november har jag använt Exuviance (Gentle cleansing cream, Soothing toning lotion, Vespera bionic serum, Sheer refining fluid spf 35 och Evening restorative complex). Jag började med serien på grund av att jag hade lite problem med pormaskar, men nu har jag både mer pormaskar och acne. Acne har jag aldrig tidigare haft problem med, inte heller under min tonårsperiod (är 21 år). Jag mejlade till er på Skincity och fick svaret att jag borde ge märket mer tid och antingen byta eller variera min nuvarande ansiktstvätt med Clarifying facial cleanser. Jag vet att huden går igenom en utrensning när man byter produkter, men är det verkligen normalt att det efter 2,5 månad fortfarande plockar upp smärtsamma finnar överallt i ansiktet när jag aldrig har haft bekymmer med det tidigare?

    Skulle verkligen vara otroligt tacksam om du tog dig tid att svara.. Mitt självförtroendet har sjunkit något otroligt under den här perioden som hyn har varit så himla dålig.. Många kramar!

    • annica skriver:

      Hej Mimmi, nu ser jag inte vad kollegorna svarat dig men de är alla riktiga Exuviance-experter så jag kan garantera att deras råd är de bästa. Känns det som att huden inte blivit jättefet eller jättetorr under den här perioden dvs att den i övrigt är i balans så hade jag fortsatt. I alla fall tills det att produkterna tar slut. Exuviance är verkligen bra på att balansera huden så det skulle vara märkligt om det inte ger med sig. Ibland kan hudar reagera så här till en början när man börjar med ett aktivt märke. Kommer man över puckeln så strålar huden sedan som den aldrig gjort förr. De exemplen har vi måååånga kunder av : ) Jag hade fortsatt och VIKTIGT, använder du cleansern rätt så att du blir ren? Tag en 5 kronas storlek i handen massera på TORR hud i ca en minut och det grundligt. fukta händerna massera igen ordentligt och skölj sedan av. Många gör misstaget med mjölker att man använder de för hastigt och då blir man inte ordentligt ren. Lägger man sedan på produkter så blandas de med bakterier som ligger kvar på huden. En tanke bara kanske gör du redan rätt. kram och lycka till! Annica

      • Sara skriver:

        Tack för tipsen hur man ska använda gentle cleanser. Jag har faktiskt inte sett infon någonstans att man ska göra så. Så ska bli spännande att se om man märker någon skillnad. Kram!

  5. loa skriver:

    hej jag har hört så himla mycket bra om : Peter Thomas Roth Lashes to Die For turbo ! Kommer ni få in denna fransnäring?

    MVH

  6. Gabriella skriver:

    Hej Annica, jag undrar vad man behöver för att få bort riktigt torra händer? Har aldrig haft torra händer i hela mitt liv utan började få det för första gången nu speciellt i vintras.. Vad är ditt bästa tips för att få fräscha silkeslena händer? Använder såklart handkräm från clarins men behöver man någon hand skrubb något mer du kan tipsa om? 🙂 skulle bli glad! Kramar

    • annica skriver:

      Hej Gabriella och Hilde! Se Hildes fina svar Gabriella….tur att man har så treeeeevliga läsare som assisterar när jag är på semester. Tack Hilde! kram till er båda : )

      • Gabriella skriver:

        Hej Annica, ja jag såg det nyligen.. Tackar Hilde jätte mycket!! Väldigt vänligt 🙂 snälla du!! Men när det kommer till peeling denna från jan marine passar den alla? För jag har väldigt fet kropp men väldigt torra händer nu 🙁 skall jag bara köra en peeling och sedan på med en handkräm? För jag vill verkligen få bort detta till en vecka jag skall på ett bröllop ser ej fräscht ut med torra händer 🙁 skulle bli så tacksam! Och när man använder en kroppspeeling kan man använda samma fast på händerna? Brukar man oftast inte använda specialgjorda peeling för just händer?? Massa Kramar

        • annica skriver:

          Hej Gabriella, JM´s peeling är bra för alla. Syrorna hjälper både fet och torr hud. En peeling sköljer du bort så den passar även fet hud. Jag gillar JM´s peeling till händerna men vill man så kan man göra med Melissa Hand peeling från Neals Yard också. Båda är superbra så avgör själv om du vill ha en eller två : ) Lycka till nu och gå inte en meter utan handskar ute. Kyla gör dem snabbt torra. kram Annica

    • Hildes Closet skriver:

      Hoppas att det är okej att jag tipsar dig om ett inlägg Annica nyss gjorde angående torra händer. Du hittar det här: https://hudspecialisten.se/2015/01/tok-torra-hander-har-ar-losningen/
      Lycka till!

  7. Hildes Closet skriver:

    Vilka fantastiska bilder. Tyvärr har vi en 10 åring som vägrar att flyga då han är riktigt rädd för just det. Sverige och Norge för den delen är helt klart för kallt.
    Den gröna tuben från Rodial var förra årets favorit. Då jag slutat byta hudvård så ofta måste jag hitta annat att testa 🙂 Nu är det jakten på det perfekta solskyddet bland annat som jagas. Jag tror dock redan jag hittat det i Medik8.

    • annica skriver:

      Hej Hilde, meeeen stackarn att vara flygrädd och dessutom liten är förstås inte lätt. Hopps att det växer bort med tiden och att en poolkant kanske kan locka honom framöver. Borta bra men hemma bäst! Spännande med Medik8 : )) kram Annica

  8. Känslig hy skriver:

    Hej, jag köpte clarins true radiance foundation i november. Jag älskar den och färgen sand är perfekt för min hudton/färg just nu i vinter. Men jag undrar om det finns någon foundation som är lika bra och täckande fast lite mattare yta? Sen undrar jag vilken nyans mörkare jag ska välja när våren/sommaren kommer? Jag har hört att man måste få rätt färg, antingen lite rödare eller gulare men har liksom ingen aning om vad jag har men jag vet att färgen sand passar mig perfekt. Hoppas du kan hjälpa mig.
    Önskar er en fortsatt skön semester, bilderna är ju heeelt fantastiska 🙂

  9. Ann-Charlotte skriver:

    Texten försvann! Ville bara säga att Rodials gröna tub åker med mig överallt numera, så grym!
    Kram Ann-Charlotte

  10. Lulillan skriver:

    Vad mysigt ni ser ut att ha det i värmen! Härligt!
    Jag undrar om det finns något bra solskydd för ansiktet som även är lite vattenfast? Jag använde förut ett från Peter thomas Roth med SPF 50 men jag vet inte om det finns kvar. Tyckte det var toppen. Kan inte använda Jan Marini….
    Det ska helst även passa fetare hudtyp men då jag tänker mig detta solskydd mest vid sol och bad så spelar det ingen roll om det inte är superlätt eller blir supermatt på huden.
    Jag har ett par som funkar under make up (Bliss och Paula’s choice) men även om jag smörjer mig ofta på solsemester så är det skönt att ändå veta att det håller lite i bad också och inte bara rinner av….

  11. Katrin skriver:

    Dessa produkter låter ju som en bra investering, kan man använda dom tillsammans med min övriga Jan Marini hudvård? För övrigt så ska man ju använda SPF i sin vardagliga rutin, jag har inte varit riktigt nöjd med Jm’s solskydd.. Det känns som jag blir tilltäppt..rekommenderar du någon annan?
    Tack för en bra och upplysande blogg!

    • annica skriver:

      Hej Katrin, du kan absolut använda dom med JM. De du har täpper inte till ingrediensmässigt men din hud kanske föredrar kanske en ännu lättare formula. Kika på Pualas som heter matifying eller Bidoroga MD´s Oil free : ) kram Annica

  12. Nathalie skriver:

    Låter spännande! är alltid noga med högt solskydd , även fast mina vänner tycker jag är löjlig Som inte vill sola som en galning o bli brun som en pepparkaka.men jag struntar i det , Även fast jag bara är 24 vill jag ha en frisk o hälsosam hud nu men även när jag blir äldre 🙂
    har du någon erfarenhet av biodroga mds solskydd? Använder deras produkter för övrigt så blev lite nyfiken om även solskydden håller samma kvalite.

    Kram och tack för alla fina tips!!

    • annica skriver:

      Hej Nathalie, Kul att du gillar mina tips! Inte hunnit testa igenom de helt och hållet men har kollegor som gjort det och de älskar dem. Lätta i konsistensen och ett bra utbud. De ska få följa med nästa gång tror jag. Vet att den Oil free är poppis hos de som lätt blir lite blanka : ) kram Annica

  13. katrin skriver:

    Hej! Kan man använda dessa med Jan Marini? Jag åker till Thailand i april och dessa produkter lät ju kanon!

  14. Sara skriver:

    Kan man inte ha Rodials under ögonen?

    • annica skriver:

      Hej Sara, bäst är att ha en separat. Eller så får man prova sig fram…om den egna huden klarar skyddet kring ögonen. Den är inte gjord för det men för en tålig hud så kan det funka. kram Annica