By Terry – Nu på Skincity.se

  • | Annica

By terry skincity.se

För att vara helt ärlig så vet jag inte var jag ska börja detta inlägg. Alltså i vilken ände jag ska börja. Jag känner mig upprymd, exalterad, lycklig och så himla GLAAAD att vi nu kan erbjuda er By Terry. Detta fenomenala märke.

Innan jag sätter igång med allt jag vill säga så ska jag backa tiden lite… 11/1-2014 så skickade jag detta mail till Jesper som är en av de duktiga killarna som har hand om By Terry i Sverige:

Hej Jesper,
 Träffade en makeup artist i fredags som visade mig en Foundation från by Terry.
 Hon sa att det var ni som var agent för dessa i Sverige. Stämmer?
 Återkom gärna, jag är intresserad av att kika på det i så fall!
Sagt och gjort jag träffade Jesper och hans kollega och insåg att By Terry var något magiskt. Ett helt år och 176 mail (exakt faktist;)) senare så är jag glad och stolt att vi nu har By Terry hos oss på Skincity.
Innan något annat så måste ni få storyn .. Vem är Terry, som grundaren heter och vad är det som i stora drag gör att jag är så lyrisk över detta märke.
Skärmavbild 2015-03-01 kl. 14.47.58
Lyx, kreativitet och modernitet är essensen  i makeup och hudvårds märket By Terry. Grundaren Terry de Gunzburg är en ikon i skönhetsbranschen och uppfann bland annat kultprodukten Touche Éclat under sina 15 år som utvecklare på YSL. Det är coolt och STOOORT tycker jag. Det är ändå kanske en av makupvärldens mest omtalade och populära produkter. Jag hade den i många år tills jag blev kär i Sensais i stället men nu är jag beredd att ge upp en mycket kär favorit, dvs Sensais förTerrys Touche Veloutée
By Terry

Terry de Gunzburg är en skönhetsdesigner. Jag älskar det… skönhetsdesigner det stämmer så bra in på märket By Terry. Ett designer märke inom beauty , det är veklingen den känslan konceptet förmedlar.. Terry de Gunzburg startade By Terry 1998. Hennes längtan efter ett makeupmärke präglat av absolut lyx men med ett personligare tilltal, skapade Terry en serie med fokus på texturer och sällsynta, rika färgpigment. Hörde ni rika.. alltså jag menar RIKA.  Har aldrig varit med om ett sånt pigment, det är magi.

Skärmavbild 2015-03-01 kl. 14.50.15

Terry de Gunzburg är känd för att skapa fantastisk lyster i ansiktet med hjälp av ljusreflekterande pigment, djärva färger och rika texturer. Det som direkt kännetecknar en  ”By Terry-hy” är att den alltid är återfuktad och ser så där oförskämt fräsch ut.  Med absolut högsta kvalitet, fantastiska pigment och bra ingredienser förpackat i snygga lyxiga och smarta  hylsor och förpackningar har hon skapat ett fulländat märke.

Skärmavbild 2015-03-01 kl. 14.48.59

Ska du till Paris så är ett besök i flaggskeppsbutiken ett måste. Här kan man genom dynamiska färgpaletter själv välja vilka färger som ska ingå i sin egen palett (Sur Mesure) eller  få sin alldeles egna, unika färg skapad för sig (Haute Couleur). Hur nice är inte det? Personligen vill jag dit typ nu. För er som ska till Paris så ligger den vid Galerie Véro-­ Dodat, bredvid Louvren.

Skärmavbild 2015-03-01 kl. 14.50.33

Terry är delaktig i allt från labbet till färdig produkt.

Ok, Nu har ni lite bakgrunden. En lite rolig grej i det hela är att hennes karriär faktiskt började hos systrarna Carita (alltså skaparna av varumärket Carita) Där hon gjorde var en period när hon hade uppehåll från sina studier. Systrarna Maria och Rosy Carita förstod vilken begåvning hon var och hon fick jobb som makeup artist på stora visningar och det var så allt startade.

Det första jag känner när jag nu under ett par månader har provat produkterna är något helt nytt. En helt ny känsla på huden. Om jag skulle sammanfatta känslan av hennes produkter skulle det bli viktlöshet. Alltså jag har aldrig varit med om produkter som har denna känsla av viktlöshet på huden. Alla founations och concealers bara smälter på huden och det är faktiskt helt ljuvligt och mycket speciellt. Upplever att inget märke what so ever har lyckats med denna helt unika smältande lätta känsla förut. jag kan igen sluta att förundras över den. Det gäller allt från concealer till foundation och primers, primern till ögonlocket är magisk!

Färgerna, de sitter som BERGET. Gott dam! Vad har kvinnan gjort?! Jag har letat i helt mitt liv efter färger  som VERKLGEN sitter men det är alltid lite svårt. Allt från rouget, pennan till vattenlinjen till cremeskuggor ja you name it det sitter där du satt det. PUNKT. Underbart.

I nästa inlägg berättar jag om några av mina favoriter.. stay tuned!

TERRYBLYDENSILISSBLUSHPackshotN6HD

11 annica forsgren skincity.se

 

Vill du lämna en kommentar?

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

52 svar till “By Terry – Nu på Skincity.se”

  • (52) Kommentarer
  • Visa alla kommentarer
  1. Madeleine skriver:

    Hmm, det försvann.. Jo Mene&Moy. Förutom parfymdoften (onödigt!?), blir min fin med lyster, men lite stram… Krävs invänjning?
    Madeleine

    • annica skriver:

      Hej igen, Såg inte att det var två mail från dig : ) Det är lite individuellt med invänjning skulle jag säga. Om huden stramar så använd den bara till kvällen den första veckan för att sedan öka användningen till morgon och kväll. Håller med om att den doftar ganska mycket men effekten brukar alla bli supernöjda med. Tror och hoppas att du kommer gilla den på sikt! kram Annica

  2. Madeleine skriver:

    Hej!
    Har precis köpt Mene&Moys Sensitive cleanser, istället för MD:s Facial Cleaser. Om jag förstod rätt är den en bra ersättare? Måste säga att jag blev lite förvånad över den rosafärgade parfymdoftande produkt

    • annica skriver:

      Hej Madeleine, Effekten av den är fantastiskt bra tror och hoppas att du kommer gilla den. Ger huden en daglig exfoliering precis som Md´s. kram Annica

  3. Karolin skriver:

    Hej Annica!
    Jag blir sååå nyfiken på detta puder av By Terry.
    Tyvärr så har jag precis köpt helt nya mineral puder och det känns lite mycket att köpa ett till för 400kr… 🙁
    Kan ni inte ha detta ”under-puder” i provrumet?! 🙂
    Kan tänka mig att jag skulle köpa en hel förpackning om jag verkligen fick uppleva hur fantastiskt det är i verkligheten.
    Tack så mycket för att du spridet så mycket kunskap, det är så roligt och lärorikt att läsa din blogg!
    Kram Karolin

    • annica skriver:

      Hej Karolin, Pudret är lite som en dröm…för bra för att vara sann! Jag skriver upp pudret på önskelistan så kanske det dyker upp framöver : ) Nytt för idag är att vi lagt till den storsäljande Terrybly Densiliss anti wrinkle serum foundation: ) Det är också en sån produkt som alla borde testa. kram Annica

      • Karolin skriver:

        Kul att det kommer fler favoriter till provrummet!
        Jag vill prova ALLT! 🙂
        Jag håller tummarna för att pudret också kommer med snart!
        kram Karolin

        • annica skriver:

          Hej Karolin, Vi fyller på och plockar bort lite eftersom : ) Superkul att du gillar porvrummet. Trevlig helg! Annica

  4. lotta skriver:

    Hej.får ni in by terrys puderrouge? Mvh lotta

    • annica skriver:

      Hej Lotta, Vi har tagit in hela sortimentet men vissa artiklar var slut på huvudlagret och bland dem Densiliss Blush. Vi får tålmodigt vänta….vi hoppas att de kommer in snaaaart! kram Annica

  5. Emma skriver:

    Vissa säger att om man är känslig i huden så kan man ”tvätta” huden med vatten på morgon. Men jag tycker man känner sig torrare med vatten än en rengöring produkt. Varför är det så? =)

    • annica skriver:

      Hej Emma, Vatten är faktiskt inte skonsamt för huden, utan tuffare än vad man kan tro. Beroende på vart man bor så skiljer det sig dessutom mycket. Det kan vara hårt, mjukt och innehålla olika mineraler osv som inte alltid är så bra för hudytan.

      Att använda en rengöring anpassad för ansiktet och din hudtyp är det bästa. Bara vatten är ett big no no för mig, som du säger så torkar det bara ut : ) Vill du får tips och råd vad just du ska använda så kan du göra ett hudtest HÄR!

      kram Annica

  6. loa skriver:

    Vilka solskydd kan jag använda om jag har perioral dermatit? Har rätt så mycket utspritt över ansiktet. MVH

  7. Johanna skriver:

    Åhh blir ju såå sugen på detta märke! Och pudret måste testas snarast! Men jag måste fråga, min hud är väldigt tunn o känslig och lätt reaktiv är by terry ok då, jag tänker på parfym och sånt irriterande som jag inte tål:( en andra fråga är, jag har troligen en mildare form av perioral dermatit under nästan o lite runt munnen, jag bytte till PC från dermalogica på rekomenderation efter hudtest, har nu recovery serien som jag tycker om men vet inte om jag vågar använda något i de områdena där jag har besvär, dock vill jag ha något mot torrheten? Är PC bättre än dermalogica i det fallet om man har perioral dermatit? Jag frågar för att jag hittade ett gammalt inlägg där de med perioral dermatit rekomenderades dermalogica ultra calming serien (och den har jag använt tidigare och varit halvnöjd) men då hade ni inte PC i ert sortiment då det kanske var därför?
    Tack för en superbra blogg!!

    • annica skriver:

      Hej Johanna, Önskar att jag kunde ge dig ett rakt svar på om Dermalogica eller PC passar just dig bäst. Båda är super vid P D och då vi haft Dermalogica längst så vet jag med erfarenhet att PD-kunderna bara älskar resultatet och känslan med Ultracalming och Barrier repair. PC kanske toppar resultatet på just din hud, det vet man aldrig på förhand. Recovery passar fint men är huden i ett skov så rekommenderar oftast läkare uppehåll helt och hållet från produkter. Testa någon produkt 24h cremen och rengöringen tex och går du hos en läkare så rådgör med denne vad de anser.

      Vad det gäller makeup så är inte det det bästa att lägga vid P D, jag hade avvaktat helt och när huden mår bättre så är Amazing Base från Jane Iredale väl beprövat och toppen!

      Lycka till!

      kram Annica

  8. sandra skriver:

    Hej,
    Jag hade en fråga om ptr. Varför har ni inte ptr sulfur cooling masque i sortimentet? Hört att den är jättebra. Kraam

    • annica skriver:

      Hej Sandra, Den är super kan jag intyga. Tyvärr så har den benämningar på förpackningen som man inte får ha i Sverige så den får helt enkelt inte resa in i landet. Hoppas att det ändras. Testa den HÄR som är en liknande?

      kram Annica

  9. Amanda skriver:

    Jag har beställt hyaluronic hydra pudret och väntar med spänning på att få hem det!! 🙂 verkar vara magiskt

  10. Emma skriver:

    Im in love med pudret! Har alltid haft problem med att pudra på ansiktet under dagen (blir jättelätt fet i hyn!) då alla olika puder jag testat blir så kakiga – men inte detta! Helt amazing är det! Ska bli spännande att testa mer från by Terry.
    Ska till Paris i maj så få får det bli ett besök!
    Kram/Emma

    • annica skriver:

      Hej Emma, Jag vill också besöka butiken i Paris jag bara måste få till det framöver. Ser mig själv stå där i timmar och att jag blir utslängd fram emot stängning : ) Pudret är som du säger någonting extra så härligt när någon uppfinner något helt nytt….för så känns det tycker jag. kram Annica

  11. Lulillan skriver:

    Åh så spännande! Blir väldigt nyfiken att testa pudret. Jag som i princip bara använt Bare minerals mineral veil de senaste 5 åren eller nåt. Funkar det även på lite fetare hud? Kan man applicera mer under dagen om det behövs utan att det blir kakigt? Måste testa något av By Terry men svårt att bestämma vad då det finns så mycket fint!!! 🙂

    • annica skriver:

      Hej Lulillan, Passar alla och det måste upplevas : ))) Man kan absolut lägga på mer under dagen utan att det blir kakigt, jag brukar dock inte behöva det. Inte hört någon som varit missnöjd vilket är ett grymt betyg. By Terry är beroendeframkallande, jag vill ha allt. kram Annica

  12. Isabel Englund skriver:

    Hej Annica!
    By terry är helt nytt för mig. Jag var förbi nk igår för att kolla produkterna men det var svårt, fick ingen bra hjälp heller. Jag väntar på spänning efter dina favoriter för att se om något passar mig och besätta. Men jag behöver en primer och en foundation förr torr hy. Vad kan du rekommendera?
    Varma hälsningar,
    Isabel

  13. Jenny skriver:

    Men hallå!!! jag vill ju läsa mer nuuu.
    Vilken av alla foundations jag ska köpa? Hur ska jag tänka om färgerna?!?
    Concealern är jag redan lost på och har väntat på att få komma till NK i sthlm för att köpa resten! Nu har ni allt man kan kräva och lite till! Underbart, som jag väntat på att ni skulle ta in detta! Wihoo!

    • annica skriver:

      Hej Jenny, Håller dig lite på sträckbänken när det kommer till mina favoriter. Vill du handla NU så hör av dig till info@skincity.se så kan de guida dig till rätt val. Ange tydligt din hudtyp och vilket resultat du vill åt. Det är olika så en foundation passar inte alla : ) Superkul att du är så laddad! kram Annica

  14. Marcella skriver:

    Hej! Tusen tack för att du hjälper :))) ut använder jag serumet?? Applicerar jag det över hela ansiktet?? Eller vissa partier? Och när de kommer till ansiktsmask/lermaskar jag rengör ansiktet sedan på med peeling sen mask sen tvättar bort det och på med ansiktsvatten och återfuktningskrämen alltså dag eller kvällskrämen beroende på när jag använder masken har jag rätt? Jag använder väl inte ansiktsvatten innan peeling och mask efter rengöringen va? Utan ansiktsvattnet använder jag efter peeling och masken? Rätta mig gärna om jag har fel snälla du :)) ska börja med produlterna nu ikväll :)) Kram Mvh Marcella

    • annica skriver:

      Hej Marcella, Du tänker helt rätt med ordningen och serumet lägger du i hela ansiktet förutom allra närmast kring ögonen. Jag använder alltid ansiktsvatten efter rengöring oavsett om jag peelar, lägger mask osv. Det för att ansiktsvattnet gör de efterföljande produkterna mer aktiva…enkelt förklarat. kram och fortsatt lycka till! Annica

      • Marcella skriver:

        Tack, tack :)) så jag kör ansiktsvattnet efter rengöringen innan peeling mask och sedan när jag lagt på både peeling och mask och sedan tvättat bort masken ska jag köra på med ansiktsvatten igen och sedan på med återfuktning? För ansiktsvattnet tvättas ju bort när jag väl tvättar bort peeling samt masken?? Låter mer logiskt :)) eller har jag fel? Och jag ska alltså icke blöta ansiktet när jag applicerar peelingen för jag lär ju då ha applicerat ansiktsvattnet innan peelingen? Och vad jag vet ska ansiktet vara lite blöt innan peelingen så hur går detta till? Sorry om mina frågor är jobbiga hehe var iaf minsta sista frågor :)) sen vet jag precis hur jag ska gå till väga :))) Kramar Mvh Marcella

        • annica skriver:

          Hej Marcella, Jag tycker att ansiktsvatten hör till rengöringsprocessen så jag har alltid det efter rengöring oavsett om jag ska peela eller ej. Eftersom huden känns fuktad efter ansiktsvattnet så kan man lägga på peelingen direkt och bara fukta händer och fingrar och sedan massera, så brukar jag göra. Lycka till nu! kram Annica

  15. Emma skriver:

    Hej! Skulle du inte kunna göra en Youtube video och visa din hudvårds rutin? Skulle vara intressant och lärorikt. Hur man på ”rätt” sätt tvättar ansiktet, osv. =)

  16. Anna skriver:

    Hej Annica! Tips på bra primer, jag har ärr av acne i form av små gropar i ansiktet. Använder Exuviance vilket är toppen på mig långsiktigt, men det behövs något mer än det under min foundation som för övrigt är By Terry!

  17. Mona Lindström skriver:

    HEJ!! Detta hör inte till By Terry men jag får inget svar på min fråga så därför testar jag här. Använder nu Exuviance produkter och köpte då även deras foundation vilken jag varit nöjd med tidigare. Nu när jag applicerar den så lägger den sig i porerna och blir även kakig på vissa områden. Jag använder primer under, oftast Bare minerals Bb eller nu den nya från Dermalogica eftersom jag är känslig och röd i huden. Varför blir den så och vad kan jag göra för att det inte ska bli så här för det är långt ifrån vackert?
    Hälsningar Mona

    • annica skriver:

      Hej Mona, om det är ett nytt fenomen för dig dvs att du använt produkten tidigare så verkar det som att något hänt med formulan. Kontakta SC bums så hjälper de dig. Testa den även utan primer så att det inte är blandningen dem emellan som göra att det inte funkar. Det här löser vi! Kram Annica

  18. Marianne skriver:

    By Terry är fantastiskt! Kommer ni att ta in Densiliss primern?

    • annica skriver:

      Hej Marianne, Vi har tagit in hela sortimentet men vissa produkter och nyanser är slut hos leverantören. Den kommer inom kort och den är riktigt, riktigt fin! kram Annica

  19. BigMami skriver:

    Jag måste skriva det igen 🙂 Men pudret är så fantastiskt! Men mitt första intryck av det var typ potatismjöl! Så jag tänkte att nej, detta kommer inte funka på min torra hy.. Tur jag testade det i alla fall, för det är verkligen ett trolleristoft! Tänker aldrig byta ut mitt By Terry puder! Jag har aldrig lyckats med att få det kakigt heller! ♡

    • annica skriver:

      Hej BigMami, Tror att alla som öppnar burken tänker potatismjöl MEN vad BRA det ÄRRRR!!!! Verkligen ingen mjölig känsla utan mer som silke. Kul när man blir så hooked som du på en produkt. Ett puder är inte bara ett puder.. kram Annica

  20. loa skriver:

    hejsan! Jo jag har solat extremt mycket under min tonår . Både utomhus och i solarium regelbundet . Låg ofta och sov utomhus i stark sol i ca 8 timmar per dag med olivolja i ansiktet för att bli brun! Sjukt jag vet en jag hade ingen kunskap om solande då.´:/

    Jag blev ofta röd precis under ögonen där ögonbenet börjar och jag fick alltid bruna fläckar där som jag tyckte var snyggt då ( trodde det var fräknar, som jag ville ha).

    Nu har jag kommit på att jag har fått solskador under ögonen ! Huden är skrynklig , ytliga kärl och även lite pigmentering börjar synas.

    Det jag vill ha hjälp med mest är att få huden slät! Jag är alldeles rynkig och jag är inte ens 30 !

    Finns det något jag kan göra?

    Har väldigt väldigt tunn hud och den är känslig och jag blir lätt puffig av ögonkrämer.

    • annica skriver:

      Hej Loa, det finns massor som du kan göra. Kan du inte hjälpa mig lite på traven med att fylla i ett hudtest! Bifoga även en bild så att vi ser tydligt hur din hud ser ut. Till testet!

      Hjälp ska fås!

      kram Annica

  21. Hildes Closet skriver:

    Jag kan absolut förstå att du är exalterad, för det är riktigt bra produkter. Jag har använd en del produkter sedan förra sommaren, och de har alla hög kvalitet. Det ska bli kul att läsa om dina favoriter. Hoppas inte du har för många jag inte har (än) 🙂
    Kram

    • annica skriver:

      Hej Hilde, Har sett att du är flitig användare av en del av produkterna. Du får kolla in mina favvosar sen än håller jag dom lite hemliga : ) kram Annica

  22. Anna Wahlberg skriver:

    Jag älskar By Terry! Oerhört hög kvalitet, snygga förpackningar och perfekt hållbarhet.
    Haha, jag undrar om vi har samma favoriter eller om du ska tipsa om något jag inte har testat än. 🙂

    • annica skriver:

      Hej Anna, Visst är de underbara!!!! Nu vill jag nyfiken som jag är veta vilka dina favvosar är….mina kommer upp snart : ) kram Annica

  23. Linda skriver:

    Blir såå sugen på testa detta!