Äntligen SPF från Beauté Pacifique

  • | Annica

beauté pacifique solserie

Denna lansering har många av er väntat på. Tänkte idag grotta in mig i dessa härliga nyheter och berätta allt om dem. Beaués solserie innehåller totalt tre produkter en SPF30 för kroppen, en för ansiktet och så en skön aftersun.

Som vanligt när Beaute tar fram produkter så är de  framtagna i samarbete med hudläkare.

Produkterna innehåller en  väl sammansättning av  antioxidanter &  vitaminer  för att ge huden bra vård medans du vistas i solen. Antioxidanter anser jag är ett MUST HAVE i en solskyddsprodukt då de verkar mot åldrandet i huden som sker normalt annars av solen strålar. Det gör ju SPF med men antioxidanter på et tannat sätt och är ett viktigt komplement.

Jag gillar att man använder sig av både fysikaliska och kemiska solfilter för att få bredast möjliga skydd.

De fysikaliska filtrerna som används är både Titandioxid och Zinkoxid som skyddar mot UVA och UVB strålning.

Som kemiskt filter har man valt Ethylhexyl Salicylate och Ethylhexyl Triazone som skyddar mot UVB strålning. Det är samma typ av skydd i båda solprodukterna.

IMG_8425

Självklart har Beauté varit smarta nog att blanda i squalaneolja som deras bästsäljare serum paradoxe är uppbyggd av. Ni som följt min blogg vet att jag älskar squalaneolja det gör så gott för huden. Squalaneoljan ger rik återfukning och fungerar som transportör av Resveratrol och Procyanidin ner i huden för att boosta en effektiv anti-age effekt i SPF:en för ansiktet. Resveratrol och Procyanidin är utvunnet från chilenska druvkärneextrakt.

I solskyddet för kroppen har man istället lagt till rooibos, en kraftfull antioxidant som skyddar cellerna mot nedbrytning. Nice!

Jag har självklares testat produkterna i soolen  i 35 graders hetta för att se hur de känns och funkar  som skydd och i komfort. Inte för att jag tvekade på att de skulle vara bra men alla skydd känns ju lite olika på huden.

IMG_8420

Först när jag tryckte ut creme så tänkte jag att denna är nog lite tjock i konsistensen. Men jag hade fel. Det som kändes så vid första anblicken förvandlades till en mjuk och osynlig slöja.

Den cremiga konsistensen smälte på huden och blev sammets matt och len. Jag skulle säga att denna ändå passar allra bäst för en normal/torrhy. För den fetaste huden så finns det  riktigt mega ultra lätta skydd som passar bättre. Trots den  mjuka och icke kladdiga finishen så är den en lite cremigare SPF och passar perfekt för de som önskar det.

Ett jätteplus för att kropps SPF:en är på hela 200 mumsiga milliliter!

beauté Pacifique STAY

STAY Cool som är en after sun har en rik-balmig-gel konsistens. Hajjar n?i? Jag älskar denna typ av konsistenser. By terrys nya fot mask har med en sån konsistens. Så behagligt är det känns rikt utan att kännas fett. Självklaares innehåller denna också squalane. Lakritsrotextrakt och Aloe Vera lugnar och lindrar. Menthyl PCA kyler och återfuktar.

IMG_8439

Som lite extra bonus så har det visat sig att Menthyl PCA är effektiv mot myggor! Alltså anti- myggeffekt utan farliga kemikalier, smart i en aftersun. Jag får alltid myggbett men klarade mig denna semester:). Jag körde även med Beautes härliga Corpus Paradoxe under för lite extra effekt!

11 annica forsgren skincity.se

 

Vill du lämna en kommentar?

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

32 svar till “Äntligen SPF från Beauté Pacifique”

  • (32) Kommentarer
  • Visa alla kommentarer
  1. Julia skriver:

    Hej Annica!
    Jag använder just nu hudvårdsmärket exuviance och har gjort det i 3 månader nu. Jag hade lite finnar samt lite acneärr innan jag påbörjade exuviance. Jag har nyligen påbörjat en AHA-behandling som jag har gjort 1 av 6 gånger som ska bleka de röda ärren som blir efter finnarna lagt sig. Nu efter 3 månader har jag inte sett någon förbättring på min hy, det är värre nu än det var innan jag började med detta märke, då jag fortfarande har röda ärr samt porer och finnar, så jag gick till en annan hudterapeut som tipsade mig om dagkrämen Mene&Moy stand by c samt nattkrämen ifrån samma märke vid namn phytic acid cream som hon ansåg skulle passa min hy bättre. Hon sa att jag kommer att se reslutat direkt då finnarna kommer att lägga sig efter två dagar och att man ser en förbättring på huden direkt då exuviance tar tid för att se resultat. Hon jobbar även själv med exuviance och olika märken och sa att man kan mixa olika märken, stämmer det att man kan mixa olika märken? Eller ska jag vänta och se om det blir bättre med att enbart använda exuviance?
    (Använder just nu: rengöringen optilight daily prep samt soothing toning lotion, dagkrämen sheer refining fluid och vespera serumet ifrån exuviance)
    Snälla hjälp! Kram Julia

    • annica skriver:

      Hej Julia, Jag skulle säga att huden är mycket individuell. Vissa får direkt effekt med Exuviance andra med M&M. Eftersom du varit hos en hudterapeut så skulle jag följa hennes råd. Jobbar hon dessutom med båda märkena så bör hon ha erfarenheten. Jag brukar rekommendera att inte blanda för att det kan ge negativa effekter, men det kan också fungera. Luddigt med det är sanningen.

      Kram Annica

  2. Cecilia skriver:

    Hej!! Jag är gravid och har precis upptäckt att jag fått en pigmentfläck i pannan. Känns just nu som att jag bara vill gråta till i vinter när bebis kommer. Jag älskar solen och värme och är alltid pepparkaksbrun på sommaren. Läste att du använde Rodial acids x-treme dark spot sun filter spf30. Kan jag använda den som gravid? Har du mer tips till mig? Vad ska jag använda för att förhindra att det blir värre? Snälla hjälp mig!
    Mvh Cecilia

    • annica skriver:

      Hej Cecilia, deppa inte ihop du ska ju få en bebiiiiiis-lyckos!!!!! När den lilla kommit så kommer det kännas som en världslig sak ; ) Högt Spf är det som gäller för dig nu och se till att återapplicera så tar du hadn om din hud på bästa sätt. Härligt att lata sig i solen som gravid men en keps eller solhatt kommer rädda dig från fler fläckar. Tänk på att verkligen skydda dig och Dark spot är ett bra val tycker jag! kram Annica

  3. Ida L skriver:

    Hej Annica!
    Tack för en fantastisk blogg!
    Jag kör just nu mycket från Clarins. Vad jag har förstått är det inget solskydd i deras dagkräm eller primer? På dagarna har jag ofta id vilket har solskydd 15. Jag skulle vilja ha en bra after sun som lugnar ner det röda samtidigt som den luktar gott och bevarar min solbränna. Har hört bra om DECLEOR
    HIGH REPAIR AFTER SUN BALM FACE. Eller ska man köra Beauté pacifique? Clarins har ingen after sun eller?
    Kram Ida

  4. Paulina skriver:

    Hej!
    Jag har jätteproblem att hitta en dagkräm med solskyddsfaktor. De jag har testat har antingen torkat ut min hy, lämnat den blank som en spegel eller fått mina kinder att klia och svida. Vet du någon som skulle kunna passa mig? Jag har väldigt fuktfattig blandhy, min hy torkas ut direkt av produkter som ska reducera glans. Ska passa liten plånbok.

    Mvh Paulina

  5. Johanna skriver:

    Hej!
    jag söker efter ett solskydd som ska vara parfymfritt och så svag doft som möjligt! är tyvärr väldigt känslig för dofter och får lätt reaktioner. tunn/känslig aningen torr hy. använder PC produkter och alla funkar toppen! köpte synchroline sunmilk till både mig o barnen men den doften tål jag inte! Så gärna något tips för barnen också!
    tack på förhand!

  6. Emma skriver:

    Hej Annica!

    Jag hoppas att du kan tipsa om några solskydd som skulle kunna passa mig… Jag är en ganska kräsen kund – har eksem (lite överallt men speciellt i ansiktet) och överkänslig hy och de senaste åren har jag börjat reagera på alla solskydd jag provat… Till min besvikelse har helnaturliga krämer inte varit svaret, de irriterar mig oftast (men det kanske är rimligt då jag är allergisk mot ”naturen” typ pollen, växter etc), annars är ju det tipset man får av många.

    Blev nyligen tipsad om att leta efter ett fysikaliskt solskydd, har inte hört talats om det förr men läste om det här – mycket informativt 🙂 Är det bästa alternativet för mig?

    Vill alltså hitta produkter som är doftfria, passar normal/torr eksemhud, SPF25-30. Jag skulle behöva en för ansikte + en separat för kroppen (på väg utomlands så behöver en modell större för att använda ansiktskrämen på kroppen vore inte hållbart ekonomiskt) samt något stift eller balm för läpparna (som är supertorra).

    Tusen tack på förhand!

    Emma

  7. Johanna L skriver:

    Spännande med nytt från Beauté Pacifique! Jag måste dock säga att jag längtar efter en ögonprodukt med högre spf än 15! Hoppas innerligt att någon av de märken du har på Skincity tar in en sådan produkt! Förvånar mig lite att ingen har det än 🙂

    • annica skriver:

      Hej Johanna, Paulas Choices dagcremer kan användas kring ögonen så de kan man välja. Någon separat finns som du säger inte ännu, men det kommer nog snart. Kram Annica

  8. Viktoria skriver:

    Härligt! Går den för ansiktet att använda som dagkräm, alltså med bara serum under?

    • annica skriver:

      Hej Viktoria, Under en sommarperiod absolut. Som åretrunt dagcreme hade jag valt en dagcreme med spf eller en dagcreme och sedan lagt ett skydd oavnpå. Kram Annica

  9. Jennie skriver:

    Hej Annica:)
    Skulle vilja ha solskydd och after sun till kroppen. Mitt enda krav är att det ska lukta gott! Har du (eller någon annan som läser) något att rekommendera?

    Kram

    • annica skriver:

      Hej Jennie! Oj, vad tycker du doftar gott? Det är så olika vad man anser är en god doft. Matis eller Clarins kanske! kram Annica

    • Karin skriver:

      Hej, mitt tips är Dermalogica Sport och after sun i samma. De luktar gott. Jag fick tipset av Skincity på Dermalogicas after sun för nån vecka sen och tycker att den är bra. /Karin

  10. Frida skriver:

    Kan du inte tipsa om solskydd för ansiktet för blandhy och lite fetare hy? Tycker det är så svårt att hitta någon som inte är så fet 🙂

  11. Linda skriver:

    Hej,

    Vilket solskydd till ansiktet skulle du rekommendera om man som jag har fet/blandad hy och lätt för att få pigmentfläckar? Har kört på Paulas Choice super light daily wrinkle defense spf 30 men behöver nått annat solskydd då mina pigmentfläckar kommer fram om jag enbart använder den. Såg att Paulas Choice har en solkräm med spf 50, tror du det kan vara något? Är mycket tacksam för tips. Tack för en jättebra blogg och webbshop!

    • annica skriver:

      Hej Linda, Tack för dina fina ord. Jätteroligt att du följer bloggen och kikar in på siten då och då. Den spf 50 som du kikat på kan absolut passa dig. Det är tyvärr som så att ett solskydd ger inte 100% skydd så strålarna når huden trots att man skyddar sig. Det är därför du upplever att de kommer fram trots ditt skydd. Vad som är extra viktigt för dig är att du inte återapplicerar sin spf då effekten avtar i takt med att timmarna går. Sedan är det bra att skydda ansiktet med en keps eller solhatt. kram Annica

  12. Elisabeth skriver:

    Hej!
    Vilket kanon-inlägg! 🙂 Kollade in dem i fredags när de kom ut på hemsidan och är sugen på dem. Samtidigt undrar jag vad du skulle rekommendera för solskydd (till kroppen främst) för en fetare hud?

    Med vänliga hälsningar,
    Elisabeth

  13. Mari skriver:

    Hej Annica!!
    ÅÅåå vad jag längtar till sommar sol och bad när jag ser detta inlägg:)!!
    Men om man ska vara en dag vid havet och ändå inte vill se ut som ett spöke, räcker det att använda tex ptr cc-cream eller ska man ha ett solskydd över/under??
    Jag använder PC dagkräm med spf25, räcker det att ha under ptr cc-creamen eller hur gör man?? Jag blir lite förvirrad av alla solskydd:)

    • annica skriver:

      Hej Mari, Enbart en CC tycker jag inte räcker för man bör återapplicera sitt solskydd under dagen. Gör man det med en färgad CC så blir det inte alltid så snyggt eftersom det är pigment i. Fungerar det för dig så ger det ett säkert skydd. Varning för kakigt resultat bara ; ) Kör du på dagcrem emd spf och CC så hade jag skyddat ansiktet med en solhatt, men bäst vore om du tog en vanlig spf och applicerade den flera gånger under dagen. Sol nära hav tar extra mycket då vattnet reflekterar solen. Tips! Sov med brun utan sol så får du lite färg, sen kör du på en spf bara : ) kram Annica