Så snygg makeup!

  • | Annica

Annica före och efter

Före makeup efter en lång jobbdag och efter makeup med By Terrys produkter.

Idag träffade jag By Terrys lead makeup artist Albane Laloy för att få höra mer om sommarens nyheter och få en makeup av henne med vårens härliga paletter från BY Terry. Jag mötte Albane och Janina och Josefine från den svenska agenturen för by Terry i en svit på Hotel Diplomat i Stockholm.
Skärmavbild 2015-05-27 kl. 21.22.45
makeup by terry annica forsgren
Albane har jobbat som lead makeup artist för By Terry i fem år och hon kan verkligen sin sak. Dessutom är hon så där franskt nonchalant snygg… ni vet bara så som fransyskor kan. Vad är det för hemlighet egentligen de har? Som svensk blond å blåögd som jag är kan jag aldrig oavsett makeup och klädstil se så där nonchigt chic ut.

Sen ska jag få en makeup. Jag låter Albane bestämma vilken palett (var typ säker på hon skulle ta nude men NEJ. Hon valde den som heter Color Design. Höll på att sätta i halsen då jag aldrig har den typen av färger även om jag älskar paletten. Men att hon valde den var extra roligt för då skulle det verkligen bli lite annat än en typiska Annica färger.

Skärmavbild 2015-05-27 kl. 21.20.42

Skärmavbild 2015-05-27 kl. 21.19.25 Skärmavbild 2015-05-27 kl. 21.20.06
IMG_9890 by terry Annica forsgren

Vi pratar lite om By Terrys nya Eye Base som känns riktigt fin. Måste testa den lite mer noga och får återkomma en med recension av den. Men jag vet att jag fått fråga om primer som inte är glittrig som bareMinerals. Har tipsat som Sensais som jag gillar men denna tror jag också kan bli en storfavorit. Har lite ljusreflektering i sig men thats it. Riktigt hudvårdande med bla A+E vitamin och extrakt av hibiskus.

By terry palette

IMG_9906

 

Alltså jag älskade resultatet. Albane använde de två färger på paletten som jag pekar på, på bilden . Lila under ögonen.. woohoo så coolt. Sen toppade hon min svarta mascara med en riktigt knallblå + att hon målar underfransarna vilket jag aldrig gör. Jag gillade det verkligen. Den knall blå mascaran Terrific Blue är Faktiskt SUPER snyggt att applicera denna blå på topparna på en svart mascara. Det blir min grej i sommar tror jag;)

blue mascara

Det man känner med skuggorna är att om man tar lite med fingertoppen, masserar ut på handryggen eller var som så blir det mkt pigment men inte så det fastnar på en fläck. De är mjuka och går mkt lätt att sudda och massera ut vilket tyder på bra kvalitet. Även om du tittar fingret du masserat ut skuggan med så kan man se den fina reflektion som skuggan har i sig. Kvalitet säger jag.

Vill man kan man använda dem ”blöta” för mer intensiv look.

Nude paletten är ju med mega monster snygg… en klassiker.. känns som man måste ha båda i sminklådan. Jag som trodde jag skulle klara mig med nude;).

Detta är ju By Terrys första ögonskuggspalett… vi får hoppas det inte blir den sista!

ny

Albane och Jag

BY TERRYJag, Albane, Janina och Josefine

11 annica forsgren skincity.se

Vill du lämna en kommentar?

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

36 svar till “Så snygg makeup!”

  • (36) Kommentarer
  • Visa alla kommentarer
  1. Marika skriver:

    Såååååååååååå snyggt!!! =)

  2. Anna-Karin skriver:

    Hej!
    Jag skulle vilja att du hade en liten lektion i hur man lägger ögonskugga. Gärna en liten film också.

    Kram Anna-Karin

    • annica skriver:

      Hej Anna-Karin, Det skriver jag upp på önskelistan : ) Testa att googla på nätet tills vidare. Youtube tex har massor av makeup klipp att inspireras av. Kram Annica

  3. Helen Söderström skriver:

    Åh vad fin du är!!! Du passar verkligen i lila!
    En fråga, när jag var hos er på vip eventet och pratade mig dig fick jag naturligtvis hjärnsläpp och glömde fråga om en grym Foundation/mineralbas /bb/cc cream för en fet hy. Kan du rekommenderade någon bra? Är ju väldigt ljus i hyn. Har bare minerals matte foundation I färgen fair.

  4. Johanna skriver:

    Attans, jag som rensade ut sminkväskan och konstaterade att jag inte behöver mer ögonpaletter… Får tänka om. Nu vill jag ju ha båda. Har minst 9 produkter från By Terry och jag gillar alla.

    Jag behöver lite hjälp med sminkborttagning. Kör på Exuviance gentle cleansing creme men blev osäker på om den tar bort BPs STAY Beautiful så igår körde jag på Bliss Gel to oil-rengöring och är idag riktigt torr i huden. Så frågan är alltså om du tror att Exuviance gentle cleansing creme är tillräcklig för att ta bort solskydd/rouge? Eller kan du tipsa om en annan för känslig hud?

    För övrigt är BPs stay beautiful suverän. När jag tog på den tänkte jag ”Nej herregud, jag ser ut som ett spöke!” Men precis som du sa i blogginlägget så la den sig som sammet på fejset och blev så fin! Det vita försvann efter en stund.

    • annica skriver:

      Hej Johanna, Skuggpaletterna är en investering en god sådan du har dem evigheter och de fixar både vardags- och festmakeupen! Mellan varven hör jag om de som tycker att Exuviances Gentle inte tar bort makeup. Jag tycker dock att den är super men man måste göra rätt. Massera in den grundligt på torr hud. Massera, massera med cirklande rörelser. Blöt händerna så att du tillsätter lite vatten och massera ytterligare. Skölj av. Har man vattenfast makeup eller en solcreme som sitter som berget kan man behöva upprepa två gånger. Följ upp med ansiktsvatten. Vill du trots allt ha en preecleanse som inte torkar ut så är den här grym, oljig men inte superfet:

      http://skincity.se/sv/product/4286/decleor-micellar-oil

      kram Annica

  5. Frida E skriver:

    Hej Annica!
    Jag har vänt mig till dig några gånger tidigare det senaste året i hopp om att få ordning på min hy. Än så länge har ingenting fungerat. Jag har upplevt min hy som fet och använt produkter för fet/bland hy (på inrådan av er på Skincity). Först från Exuviance och nu senast från Murad. Exuviance gjorde mig extremt blank i hyn, alla produkterna la sig liksom utanpå och bildade en klibbig, fet hinna. Murad känns som det bara torkat ut min hy. Nu är min hy helt förskräcklig. Jag har fullt med knotter och extremt mycket pormaskar (både öppna och stängda) över hela ansiktet; från hårfästet till ner över halsen och ända bak till bakom öronen. Huden kliar, känns skör och obehaglig. Huden ser livlös ut och det är som en grå, torr skorpa ligger över hela ansiktet. Samtidigt är det inte ovanligt att jag blir väldigt blank fram emot lunchtid. Så snälla, vad tror du jag ska jag göra för att få en välmående hy som ser och känns sund och frisk ut? Känns helt hopplöst!
    Kram Frida E

    • Madeleine skriver:

      Måste bara tipsa om Dermaceutic! Min hy var precis sådär, o Dermaceutic är det märke som helt klart gett bäst resultat. Alla hudar är väl olika, men ville bara tipsa! Hälsningar Madeleine

      • annica skriver:

        Hej Madeleine, Dermaceutic är grymt bra! Gillar att du säger din mening här på bloggen : ) kram Annica

      • Frida E skriver:

        Åh tack så mycket för tipset!! Vilka produkter använder du?

        • annica skriver:

          Hej Frida E, Jag använder alla märken ha ha ha haaa… Sanning med modifikation kan man säga. Eftersom jag i mitt jobb måste testa nyheter hela tiden så ser mitt badrumsskåp/makeupnecessär väldigt blandad ut. I regel skulle jag säga att man inte ska blanda som jag gör. För min hud funkar det men för många andra skulle huden bli kaos. Gillar många märken så som Sensai, Paulas Choice, Peter Thomas Roth, Jan Marini….ja typ alla märken jag har valt att sälja på SC. kram Annica

    • annica skriver:

      Hej Frida, Det är inte helt ovanligt att man behöver justera sin hudvårdsrutin efter en månad eller två särskilt när man börjar med nytt märke. Du får jättegärna ta ett kort på din hud och maila till oss. Utefter det så kan vi guida dig vidare. Många faktorer påverkar hudens så som produkter, stress, hormoner och kost. Skulle behöva göra en djupdykning på vad som stressar din hud. Maila på nytt och hälsa från mig! info@skincity.se kram Annica

  6. Jenny skriver:

    Jättefint på dig! Bra tips med mascaran, det vill jag prova i sommar. Jag är också nyfiken på vilken bas du har på bilderna. Jag är nyfiken på någon av by Terrys foundations men kan inte bestämma mig för vilken. Trevlig helg!

    • annica skriver:

      Hej Jenny, här hade jag Densiliss men jag har fler favoriter. Cover Expert om jag vill ha lite mer täckning och Light Expert är gudomlig när man bara vill ha en lättare bas, applikatorn är att dö för. kram Annica

  7. Hildes Closet skriver:

    Supersnyggt på dig med lite mer färg kring ögonen. Du passade verkligen bra i det. Jag trodde jag skulle klara mig med Color Design, men i dag ramlade Smokey Nude också ner i lådan 🙂 Jag är helt såld på By Terry, och har inte hittat en enda produkt jag inte tycker om faktisk.

    Jag såg ett program på TV nyss om just det att fransyskor alltid är så chica, och vad de tänker på när det gäller kläder, skor, accessoarer, makeup och hår. Mycket av det handlar tydligen om att gå utför ramarna. Inget är perfekt, och det finns heller inget rätt eller galt. Att hitta sin egen stil utan att tänka på vad andra kan tycka och tänka var viktigt.

    Trevlig helg!
    kram

    • annica skriver:

      Hej Hilde, tack snälla du! Vi svenskar (inte alla) är nog lite lagom jämfört med fransyskorna. Ska nog ta efter lite från dem….i alla fall ibland, så kör jag min lite försiktighet och nude look mellan varven som jag trots allt gillar mest : ) kram Annica

    • Johanna skriver:

      Hej Hilde, vilken kanal var programmet på?

      • Hildes Closet skriver:

        Hej Johanna. Det kommer jag tyvärr inte ihåg. Jag är så pass senil att jag inte kommer ihåg om det var en svensk eller utländsk kanal tyvärr.

  8. Ann-Charlotte skriver:

    Toksnyggt!! Att såna lite otippade färger kan bli så fint?? Och blå mascara?? Förlåt, men jag tänker högstadiet här, men nej där fick jag! Såå snygg mejk!! 🙂
    Kram Ann-Charlotte

    • annica skriver:

      Hej Ann-Charlotte, bara att shoppa loss på en blue one nu ; ) Ha ha haaa…. ja verkligen högstadiet men riktigt fint. Vad jag gillar är att ibland lägga bara lite lite blått på topparna på fransarna så att det liksom ibland glimrar till i solljuset. Inte tokigt alls. kram Annica

  9. Therese skriver:

    Sjukt snyggt! Är nyfiken på basen, vilken foundation och rouge använde hon (tex)…?! Tänkte investera i ett av deras rouge nu nämligen…Trevlig helg!

  10. Åhh vad snygg makeup!! Superfint och fräscht. Älskar de härliga färgerna hon använt! 🙂

  11. Kasia skriver:

    Hej Annica!

    Vilken snygg make-up! Riktigt tjusigt! Jag föredrar såsom du neutrala, bruna toner men detta blev ju så fint och jag känner mig inspirerad till mer färg till ögonen 🙂

    Annica, jag vill dela med mig ett mycket intressant och viktigt inlägg på annan blogg och hoppas det är ok. Gäller produkter för intimhygien/mens och kanske något många inte tänker på. Läs gärna här:
    http://www.naturligtsnygg.se/syntetisk-parfym-i-snippan-nej-tack/

    Önskar dig en superskön helg!

    Kram,
    Kasia 🙂

    • annica skriver:

      Hej Kasia, Tack så mycket! Kan vara riktigt roligt när någon annan får välja färgerna. Blir sminkad ibland inför fotograferingar men då är ju jag gärna med och styr för att jag vill se ut som jag ; ) Superspännande när någon annan bestämmer, blir mer överraskande då.

      Tack för inlägget, det ska jag kolla in bums. Vet att jag skrivit om de lite intimare områdena med tips från Maria Åkerberg.

      kram Annica

  12. Sååå himla fint, vilka coola färger!! Lila, helt otippat men snyggt.