De lyxigaste oljorna..

  • | Annica

lyx-oljor

Jag älskar oljor och serum. Det känns och är så närande på huden. Idag tänkte jag tipsa om två riktiga LYX ansiktsoljor för er som vill ha creme de la creme oljor.  Dessa är mina två favoriter av  alla lyxoljor jag provat för ansiktet.

la prairie
La Prairie Cellular Ice Crystal Dry Oil är en liten guda gåva till alla som älskar lyx, en rik dock INTE kladdig utan snarare viktlös)  olja som bara dränker huden i näring och har den mest gudomliga mjuka doft. Jag känner mig som en prinsessa när jag har den.  Jag vet, det är säkert till viss del Psykiskt men alltså känslan på huden och upplevelsen för sinnet är helt fenomenal.  Resultatet gör dig inte heller besviken. Denna olja passar de flesta åldrar som vill ha en riktigt vårdande viktlös torrolja till ansiktet.

Direkt upplever jag att min hud blir mer återfuktad och efter ett par dagar kan kan känna hur  huden rent allmänt känns mer välmående, mjukare och smidigare. Det känns och syns speciellt på en lite grå trött hud att den får näring och liv igen.

Innehåller rena oljor med anti-age extrakt oljorna i produkten bidrar till att skapa en tätning som låser in fukten i huden så att den bevaras och inte dunstar.  Oljan innehåller även Swiss Ice Crystal Complex, som förkroppsligar den intensiva överlevnadsförmågan hos extremofila växter och alger som klarar de hårdaste miljöer på jorden för växtliv – nämligen Saxifraga oppositifolia, Soldanella alpina och Swiss snow algea, till att ge kraftfullt antioxiderande skydd.

Hängde ni med på den?? haha… det är La Praires egna ord och jag låter faktiskt bli att omformulera dem  då det liksom känns för komplicerat. Ni hajjar;).

Cellular Swiss Ice Crystal Dry Oil stärker verkligen huden och ger den Glow och lyster och en jämnhet..

Som Dr Stangl på La Prairie förklarar: ”En droppe Cellular Swiss Ice Crystal Dry Oil varje dag är botemedlet för din hys åkommor. Det är otroligt effektivt i att stärka hudens naturliga fuktbarriär och samtidigt lugna och vårda huden.

Jag är benägen att hålla med. Jag gillar mest att den är så rik fast så lätt på huden, känns extremt närande, ger min hud liv och lyster och ja den känns yngre och i bättre skick.

IMG_2006

Nästa goding jag vill tipsa om har varit ett stående inslag i snart 4 år för mig. Transderma A. Någon som har den? Gillar?

Jag älskar. Ok den är dyr denna med, men i dag handlar det om dyrgripar och superroljor. Jag älskar den höga koncentrationen av A-vitamin i en ICKE irriterande formula. Dvs  man flagnar inte och blir torr av detta Avitamin. Alvin, som skapat  Transderma har gjort ett riktigt bra jobb. Har träffat Alvin själv i egen hög person och han e inte bara smart han är super trevlig också:).

Transderma A är vitaminterapi för huden.  Serumet påskyndar cellförnyelseprocessen och har en lätt exfolierande effekt på hudytan (A-vitamin har ju det).

Innehåller även E vitamin  som har en dubbel funktion: Att skydda A-vitaminet mot luftoxidation och förbättra hudens försvar mot oxidativ stress.

Transderma A passar framförallt för dem som vill jobba på  rynkor, linjer, solskadad hud och pimenteringar.  Applicera produkten på torr hud och låt verka 5 minuter innan du avslutar med sin nattcreme. Ja, denna ska bara användas på natten.

Serumet ( som är i oljeform) innehåller bara 4 ingredienser. Första ingrediensen är Squalane ( ni vet min favvo ingrediens) så den ger intensivt med uppmjukning och fukt medans retinolen ger dig krut (så att säga).  Ett fantastiskt antiage serum.

Blev du dödligt sugen på båda? Well, inget som hindrar att du kör La Prairies på dagen och detta på natten.. så gör jag när jag vill ge mig själv en riktig TREAT!

IMG_2009

11 annica forsgren skincity.se

Vill du lämna en kommentar?

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

40 svar till “De lyxigaste oljorna..”

  • (40) Kommentarer
  • Visa alla kommentarer
  1. Lisa skriver:

    Hej, jag är sååå sugen på att prova Transderma A som jag nu läst mycket om på din blogg. Jag använder annars PC Resist-serien men inte någon daglig exfoliering från PC utan kör PTR Pumpkin Enzyme mask någon dag i veckan. Använder heller ingen produkt med Retinol förutom PC Basrier Repair
    moisturizer. Som serum har jag PC Resist med vitamin C.

    Kan jag kombinera detta med Transderma A på natten eller rekommenderar du någon annan produkt istället?

    Jag funderar också på att använda Transderma C på dagen, dvs byta från mitt PC serum som nu börjar ta slut i tuben.

    Hur rekommenderar du mig att göra?

    Tack för bästa bloggen, butiken, pridukterna och servicen! ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

    Hälsningar Lisa

    • annica skriver:

      Hej Lisa, Wow stjärnor och allt, jätteroligt att höra att du gillar SC så : )))

      Du gör helt rätt i att lägga till Transderma A till natten, det serumet är som en dröm….fast som blir sann om du förstår hur jag menar. Lägger du dessutom till Transderma C på dagen så kommer din hud belöna dig genom att stråla extra.

      Du får klartecken från mig, bara kör!

      kram Annica

  2. Lotta skriver:

    Tävling om härliga produkter tom 20/8 Så roligt med Tävling

    Mitt bästa serum hittintills är beauty pacifique. Ett helt underbart serum som boostar huden med vitaminer främst A-vitamin och antioxidanter. Huden känns så len och slät och efter en tids användning syns tydliga resultat av linjer och rynkor.

    För att behålla sommarglöden tycker jag att en skön peeling som Maria åkerbergs AHA och jojoba. Den fräschar upp och öppnar upp huden för kommande, vårdande produkter som avslutas med Sensai Bronzing gel. Den ger ett naturligt, somrigt och lystrigt intryck.
    Tack Annica för all din information om produkter och härliga bilder.
    Vänliga Hälsningar Lotta

  3. Malin skriver:

    Hej Annika!
    I vintras hade jag problem med större inkapslade porer och finnar som jag fint nog inte kunde låta bli att pilla på. Det följdes av röda ärr och märken och jag började använda Peter Thomas Roths Dragon blood serum tillsammans med PTRs Anti Aging Cleansing gel och aloe tonic mist vilket kändes bra men inte gav särskilt mycket resultat. När serumet var slut gick jag över till Beautée Pacifics serum paradoxe och dagkräm från samma märke som verkligen gjorde susen mot alla ärr och märken! Dock återstår en hel del inkapslade porer i pannan, på tinningarna och kinderna… Jag har kombinerat ovanstående produkter med en clarisonic sedan i maj och jag tror att den har del i att mängden stora finnar minskat, men jag är fortfarande inte helt nöjd. Jag läste på din blogg om Paulas choice Resist skin transforming multi-correction treatment och undrar om den kanske kan vara något för mig och om den går att kombinera med produkterna jag redan använder? Eller om jag måste komplettera eller byta ut något?
    Tack på förhand för svar och tack för en otroligt lärorik och intressant blogg!
    Kramar

    • annica skriver:

      Hej Malin, när huden håller på att återhämta sig och arbeta på pigmenteringar/förändringar i hudtonen. Är det viktigt även att huden får fukt och ett bra solskydd. För att huden ska komma i balans brukar det hjälpa otroligt bra med en kemisk peeling, alltså en produkt du inte behöver arbeta in i huden. Jag skulle rekommendera dig att testa Super 3 booster från Beauté pasifique, som reglerar talgproduktionen.

      http://skincity.se/sv/product/4094/beaute-pacifique-super3-booster

      Kram Annica

  4. Anna skriver:

    Hej!
    Jag undrar från vilken ålder det är lämpligt att använda transderma A? Jag köpte transderma R förra sommaren och min hud klarade inte av den, fick allergisk reaktion i hela ansiktet.. Testade nu igen på en liten del av kinden och fick samma utslag så lägger nog den åt sidan. Nu var den gulfärgad, betyder det att den inte fungerar längre? (tänkte ge bort den..).
    Jag använder jag dermalogicas pure serum och det fungerar bra men funderar på att lägga till transderma c (som jag fick en test på och har inte fått någon allergisk reaktion på den). Ska jag då ha dermalogicas på dagen och transderma C på natten el tvärt om. Sedan funderar jag på om jag ska fortsätta använda dermalogicas pure dagkräm på hösten/vintern? Har använt den vår/sommar men funderar om jag ska ha mindre spf under hösten? Många frågor.. Tack!
    Med vänlig hälsning Anna

    • annica skriver:

      Hej Anna, det kan vara svårt att sätta ålder på en produkt. En hud som är 25år som kanske har solat mycket, rökt eller inte tagit hand om sin hud kan vara i ett helt annat skick än en hud som är 35år och tagit väl hand om sin hud och hälsa. Transderma har en hållbarhets tid på 12 månader efter man har öppnat produkten första gången. För att arbeta effektivt på pigmenteringar är det bra med så hög solskyddsfaktor som möjligt året om. Så fortsätt gärna med din dagcreme. Transderma skulle jag välja att lägga till om man är van med aktiv hudvård och önskar lite extra boost 🙂 Kram Annica

      • Anna skriver:

        Tack! Transderma C tillsammans med serumet från dermalogica el ett på natten och ett på dagen?

        • annica skriver:

          Hej Anna, det går bra att kombinera Transderma med din övrig hudvårdsrutin 🙂 Applicera ett till dagen och ett till kvällen så Transderma C får göra sitt! Kram Annica

  5. Hannah skriver:

    Hej! Jag är intresserad av dina åsikter gällande ”skinrollers” som är så hyllade när det gäller till att få bort acne-ärr och överlag ge bättre hy. Jag har läst på massor men är på något sätt ändå rädd för att använda en, vad tycker du? Det finns ju olika storlekar och sånt på ”nålarna” också 🙂

    • annica skriver:

      Hej Hannah, våra hudar är så olika så jag hade pratat ytterligare med salongen som erbjuder behandlingen eller produkten. Om de säger att det ska ge resultat så kan de inte gärna erbjuda dig en behandling utan effekt eller just resultat. Det som händer i huden när man använder sig av en skin roller är att det bildas en skada som sedan läker till en mer jämn hud (enkelt förklarat). Beroende helt och håller på hur din ärrskada ser ut så kan det säkert hjälpa eller ge en liten effekt. Arbetar inte själv med dessa så känner inte att jag kan gå in mer detaljerat. Hemma-rollers är jag inte så imponerad av. Huden är främst ett skydd ingenting som man bara ska sticka hål i hur som helst. Sterilisering av instrumentet och hud är jätteviktigt och det är nog tyvärr inte alla som förstår det utan man bar kör på. Finns många bra alternativ till hudvård idag som man kan komma långt med 🙂
      kram Annica

  6. Linda skriver:

    Hej,
    Måste fråga, Transderma A, går den använda trots att man ammar? Hur kombinerar man den med organic pharmacy? Tar man den tillsammans med bara gelen över natten? Eller hur gör jag om jag vill ha seriumet från Transderma också…
    Tack 😀

    Hälsningar Linda

    • annica skriver:

      Hej Linda, eftersom hudens hormoner påverkar huden under en graviditet är det viktigt att man är försiktig med aktiva produkter. Det händer så mycket med huden rent hormonellt när man är gravid. Man kan bli extra känslig få kraftiga pigmenteringar, plitor, torrhet etc. Så för att få optimalt resultat med Transderma A som möjligt då huden inte är lika hormonpåverkad kan det vara bra att vänta till efter amning 🙂 Kram Annica

  7. Emma skriver:

    Hej finaste Annica!

    Jag är inne på min 9:e månad med isotretinoin och min hy är så fruktansvärt torr… Vaknar alltid upp med ett mer eller mindre sönderfjällat ansikte och att gapa allt för stort med munnen finns inte på kartan då min hy SPRICKER(!). Utöver detta har jag fortfarande kvar jobbiga inombordare och min hy ser ofta” smutsig” ut.

    Jag funderar på att börja med peter thomas roths produkter, tror du att det är något som funkar för en yttorr, acnebenägen hy som äter isotretinoin? Tusen kramar

    • annica skriver:

      Hej Emma, jag hjälper dig gärna med en hudvårdsrutin som passar dig. Du får gärna göra mitt hudtest som finns på SC, du hittar det HÄR! Jag och mina kollegor kommer så att hjälpa dig att hitta produkter som passar just din hud. Viktigt att huden får mycket fukt och produkter som hjälper till att reparera huden. Stor kram Annica

  8. Therese skriver:

    Om man använder PC från början till slut ink 2% BHA-peeling varje kväll, är det för mycket att blanda in Transderma A då också? ( Har något känslig hud, använder Recovery-serumet kvällstid nu).Minns att jag fått det svaret från Kundtjänst…håller du med? Ha det fint i Staterna! 🙂

    • annica skriver:

      Hej Therese, det kan bli något aktivt för huden att lägga till Transderma A om man redan har en aktiv produkt och är känslig. Skin recovery antioxidant serumet ger huden en massa nyttigheter! 🙂 Kram Annica

  9. Charlotte skriver:

    Hejsan Annica 🙂
    Jag hade tänkt beställa Thomas Rooths guldmask.
    Vilken borster tycker du passar bäst vid applicering av guldmasken. Är denna mask svår att applicera, är det specoella ställen på ansiktet som ska täckas mer? Lite tjockare i konsistensen.
    Mvh
    Charlotte 🙂

    • annica skriver:

      Hej Charlotte, den tycker jag är lättapplicerad och det går bra med vilken som 🙂 gärna lite extra där du önskar att huden får en mer ”plumpat” utseende, kanske mellan ögonbryn, runt munnen. Kram Annica

  10. Jessica skriver:

    Hej Annika. Jag skrev en fråga här idag men den fastnade inte på din blogg…. gör ett nytt försök.
    Har ca 1v kvar på roaccutan o ska sedan börja med skinoren som ska smörjas in på kvällen. Det har aldrig gått bra med medicinska salvor för min del utan de irriterar hyn som blir röd, sticker, svider.
    Ringde er idag för att fråga om ev annat alternativ o fick till svar att jag kan antingen börja med;
    RODIAL
    SUPER ACIDS DAILY AZELAIC ACID SERUM eller
    PAULAS CHOICE RESIST SKIN TRANSFORMING MULTICORRECTION TREATMENT.
    Det jag använder sen 1,5 år tillbaka är babor neuro rengöring+ créme, transderma m kväll, rodial dragon blood hydra mask 1-2ggr/v.
    Önskar fråga dig oxå vad du tycker Den medicinska salvan skulle vara som behandlande produkt för att bibehålla resultatet efter roa. Så stark o fin som min hy är nu har den aldrig varit trots stark medicin som roaccutan.
    Spontant känner jag mest för rodial som rek av er. Jag undrar vad du tycker? väljer jag den tänkte jag till kväll o kan jag då ta transderma m ovanpå?
    Varmt tack o må så gott!! Kram Jessica

    • annica skriver:

      Hej Jessica, Syror har en mycket bra effekt för att få huden åter i balans. Vid receptbelagda preparat som Roacutan bör man vänta minst 6 månader innan man behandlar med syror på huden. Så nu direkt efter kan du välja att gå på lugnande och återfuktande produkter. För att sedan hålla huden under kontroll efteråt. Exuviance serie för käsnlig hud(alla produkter innehåller syror) går bra efter avslutad kur. Kram Annica

      • Jessica skriver:

        Tack för ditt svar. Vilken ifrån Exuviance skulle du rek. att börja med som påminner lite om skinorens effekt och som passar ihop med babor neuro rengöring + créme, transderma m?
        Tack igen Kram

        • annica skriver:

          Hej Jessica, eftersom du har en vecka kvar med Roaccutan är det viktigt att man väntar ett par månader med den typen av produkter som exfolierar huden. Kolla gärna med din läkare. Annars innehåller de produkter som du fick rekommenderat av min kollega Azelainsyra precis som Skinoren. PAULAS CHOICE RESIST SKIN TRANSFORMING MULTICORRECTION TREATMENT passar en känslig hud bra 🙂 Kram Annica

  11. Alexandra skriver:

    Hej Annica, precis som du så älskar jag Transderma A och har den ensam på natten. Om man har la prairie serum på dagen, vilken dagkräm passar, från la prairie eller annat märke?
    Hälsningar från 40-åriga småbarnsmamman.

  12. Linn skriver:

    Har ni slutat ha öppet till 21?

    • annica skriver:

      Hej Linn, under sommaren har öppettiderna varit till kl 17.00. Snart drar vi igång med öppettiderna till 21.00 🙂 Kram Annica

  13. Lotta skriver:

    Gaahh!!! Ge mig bara La Prairies olja så ska jag aaaaldrig be om något mer till mina skåp och bara äta gröt till middag! 🙂 Det lustiga är att en beställning kan gå på den summan, men köper inte EN produkt för samma summa?! Tål att tänkas på till nästa beställning…
    Kram kram!

    • annica skriver:

      Hej Lotta, jag förstår precis vad du menar och den är så faaaaantastisk! :)))) ibland kan det vara värt att testa på en riktig superprodukt och bara känna magin. Stor kram Annica

  14. Erika skriver:

    Hej Annica! Någon av dessa ska jag unna mig den dagen jag börjat arbeta heltid efter mammaledighet igen 😉

    Min fråga: du har skrivit tidigare i ett inlägg att Exuviance vespera serum är serumens okrönta drottning, så jag antar att den också fallet under dessa lyx/bästa serumen trots sin lägre prislapp? Är vesperan lika bra innehållsmässigt?

    Behöver snart nytt serum och har allt från Exuviance, är 28 år med blandhy och yttorrhet och lite lkte fina torrhetslinjer. Ska jag då fortsätta med vespera eller vad tycker du?

    Kram och tack för din blogg!

    • annica skriver:

      Hej Erika, det tycker jag verkligen att du gör rätt i 🙂
      Vespera binoic serum är en stor favorit och den är så fantastisk på så många sätt. Den är så otroligt multifunktionell!! Tycker absolut att du ska fortsätta med Vesperan morgon och kväll och gärna även under fuktmasker för extra boost 🙂 Kram Annica

  15. Frida skriver:

    Hej Annica,åh vilken lyx jag vill ha båda! Har en fråga, jag tycker mina ögonlock börjar hänga lite kan man lägga ögonkräm på ögonlocket också för att motverka det? Kram Frida

    • annica skriver:

      Hej Frida, även om man applicerar ögoncremen runt ögat påverkar det hela ögonlocket. De flesta ögoncremer är det viktigt att man applicerar runt ögat och inte på. Lite beroende på märke. Men Exuviance har en bra ögoncreme som även går bra att applicera på ögonlock:
      http://skincity.se/sv/product/1673/exuviance-hydrating-eye-complex

      Kram Annica

      • Frida skriver:

        Tack så mycket för svar!Jag har den från Exuviance som jag varvar med en annan,lite mer aktiv ögoncreme så ska fortsätta med det.Det är mycket som ska bekämpas vid ögonen- mörka ringar,rynkor,påsar,puff och häng hihi. Kram/ Frida

  16. Charlotte skriver:

    Hej Annica!
    Har du något budgetalternativ till den från La Praire

  17. Marie skriver:

    Hej Annica! Tittade på Jane Iredale glow time BB cream. Det står på Skincity att ljusaste nyansen BB3 ska vara för ljus och kall hy, och mest liknar Amber i pure pressed foundation. Det kan väl inte stämma? Amber räknas alltid som varm på alla färgkartor jag sett. Vilken färg skulle du säga BB3 mest liknar? 🙂 Kram Marie

    • annica skriver:

      Hej Marie, det kan vara lite beroende på hudton hur produkten anpassar sig. Men jag tycker att det som har purepressed tex. Ivory brukar vara mycket nöjda med BB3. Kram Annica

  18. Fia skriver:

    Hej!

    Tack du att du finn & alltid svarar så snabbt:) jag undar vad jag gör för fel med min hy. Tidigare yttorr och väldigt blank hy som stramar och finnar fanns tidigare de har blivt bättre med tabletter. Anväde tidigare Jan Marini med syor, dessa var starka och gjorde min hy mera blank & Stram & mer finnar. Anväde dessa i tre måander men bytte till Dermalogica som jag har nu. Special Cleansing gel morgon och kväll, Skin smooting cream morgon och kväll. Yttorrheten är bättre. provat även oil control lotion på morgonen för att se om blankheten blir mindre. men ej märkbart. Även provar skin hyudrating booster men kanske tillrckligt länge känns nästan mer blank dagen efter men skönare i hyn. Sover även med clarens hydratingmask ibland. MEN änså får jag aldrig den där matta hyn? PRovar alla foundations och mineralpuder med & Utan olja. Vad fattas min hy? Så trist när sminket rinner av efter två timmar. Stor kram till dig & Trevlig helg

    • annica skriver:

      Hej Fia, Jan Marini är ett av SC topp-märken och oftast handlar det om tid. Huden får ofta en försämring när man börjar med nya produkter. Därför viktigt att försöka vänta ut denna period och använda produkter anpassade för din egen hudtyp och att man har alla steg.Trots att detta kan vara jobbigt under en period. Serum är en mycket viktig del då detta arbetar djupare ner i huden och serumet är det som man brukar benämna som problemlösare. Stor kram Annica