38 år….

  • | Annica

födelsedag

Ohh lord. Var det så länge sen… SÅ länge sen jag föddes alltså? 38 år sen. Konstig känsla. Bra känsla, men ändå konstig känsla. I min värld är jag 28år. Alltid 28 år.  Min syster alltid 35 och mina föräldrar typ 45. Jag vet, detta hänger inte alls ihop rent åldersmässigt med sanningen men det är liksom så jag ser på oss som familj. Mina barn är typ 1 och 3år… det stannar liksom där.

Samtidigt som det känns så märkligt att jag snart är 40 så har jag ju sagt att jag snart är 40 sen dess att jag fyllde 35 år. Så ur den aspekten så känns det ju grymt att det faktiskt är 2 hela långa år ytterligare kvar tills jag fyller 40. Har inget emot att fylla 40 men det blir så definitivt bara då att  man inte är något på 30 längre.. haha..

Jag trivs underbart med min ålder.. det som jag tycker är mindre kul är att man vill ju liksom inte att åren ska gå.. jag vill ha hela livet framför mig hela tiden.. well.. jag tror ju på flera liv på något sett så det har man väl då ändå tänker jag:)

hudspecialisten

Hittade min första bloggbanner från 2011/2012:). Vilka av er följde mig då? 🙂

porträtt annica forsgren

Vi har ju mkt bilder på skincity.. hittade även lite porträttbilder från 2011, 2013, 2014 och 2015..hehe…känns som både bildkvalitet och stil gått framåt;).

Efter jobbet idag ska jag först med min dotter till stallet och se henne hoppa för första gången! Mycket kul! Sen fira med ett gott rött Amarone vin och så låter jag min älskling överraska mig med någon god middag:).  Det blir en perfekt 38 års dag.

IMG_4115

Hittade ett kort från härliga 80-talet..:)) hahaha..vad kan jag varit typ  7 år? 🙂 Snygg med fin jätterosett å allt haha:)

11 annica forsgren skincity.se

 

Vill du lämna en kommentar?

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

63 svar till “38 år….”

  • (63) Kommentarer
  • Visa alla kommentarer
  1. Erika Alm skriver:

    Grattis i efterskott och även grattis till att ha byggt upp Skincity – bästa webshopen! ! Jag är så nöjd att jag precis beställde från er trots att Hudoteket har Exuviance till 20% – något jag inte hade gjort för ett år sedan innan jag upptäckte Skincity! Nu lägger jag gärna ett par trehundra mer för att jag alltid får så fin service av dina kollegor och att man även kan fråga dig direkt här. Du och hela skincity utstrålar sådan värme och passion! Tack! ♡

    • annica skriver:

      Hej Erika, tack för gratulationen! Roligt att du väljer att handla hos oss. Hudvård och makeup är vår passion! kram och trevlig helg! Annica

  2. Maria skriver:

    Hej! Kan du svara på mina frågor från 19 sept i inlägget ”Min makeup” så blir jag jätteglad. Hoppas. Tack på förhand.

  3. Erica skriver:

    Hej Annica! Grattis i efterskott! Jag har en undran angående olika syror på huden och det känns som att du är rätt person att vända sig till 🙂 Hoppas du har några minuter över! Jag har en fet hud med acne tendens, även med mycket gamla röda ärr på kinderna. Jag har under det senaste året verkligen velat få bukt på min hud och köpte hem massa olika produkter och började använda. Det va antagligen ett väldigt ivrigt beslut då resultatet verkligen inte blivt bättre och nu har det slagit mig att de olika produkterna jag använt antagligen innehåller massa olika syror som kanske inte går att kombinera!? Jag har använt så mycket olika produkter till mitt ansikte att det nu nästan blivit värre än någonsin. Aldrig tidigare (förutom i mina tonår) har jag upplevt att min hud är så röd och med så mycket finnar (nästan acne) som jag har nu. Jag har varit så frusterad och ivrig att bli bra i huden och jag har också lagt ner så mycket pengar på alla dyra krämer och grejer fast det känns som inget hjälper (vilket leder till mer ångest) Kan ju tillägga att jag pågrund av alla starka produkter också blivit mycket yttorr. Den hudvårsrutin jag har sen ca 2 veckor tillbaka ser ut såhär: På morgonen har jag haft paulas choice skin balancing super antoxidant serum och över det Murads skin perfektion lotion. På natten har jag använt Murads blemish clearing solution och över det Peter thomas roth ultra lite- oil free moister. Ibland sover jag med dermatologicas skin hydrating mask. Som exfoliering använder jag några gånger i veckan Jan Marini bioglycolic bioclear face lotion. Hur tycker du den ser ut? Har det en blandning av för många syror? Vilka produkter tycker du jag borde använda?
    Super tacksam för svar och Tack för en jättefin blogg!
    Kram Erica

    • annica skriver:

      Hej Erica, Svaret på att din hud nu är i obalans har du själv redan svarat rätt på. En blandning av produkter och syror har gjort din hud stressad och förvirrad. Tid för läkning har helt enkelt inte funnits för din hud utan den kämpar bara med att släcka bränder i en takt den inte fixar. Hjälper dig gärna med en rutin men vi behöver börja från början och det viktigaste av allt så måste vi utgå från din hudtyp. Börja med att göra ett hudtest så att jag får veta exakt vad du har för hudtyp. Ingen lösning är den andra lik eftersom vi har olika hudtyper och tillstånd. Skriv i testet att Annica ska kika på det så guidar jag och en kollega dig vidare. Klart att du kan få ordning på din hud!

      http://skincity.se/sv/skintest

      kram Annica

  4. Hanna skriver:

    Hej, jag använder syra produkter från PC och undrar om jag kan använda dom tillsammans med cicatrix? Använder bla retinol 1% och azelaic treatment cremen från PC.

  5. Emma skriver:

    Varför blir huden känsligare om den inte är tillräckligt återfuktad? 🙂 Kram

    • annica skriver:

      Hej Emma, Huden blir mer känslig för att den inte får det skydd som den behöver. Ytan-syraskyddsmanteln kommer i obalans och med det kommer obalanser som känslighet, fuktförlust, acne för viss då bakterier frodas lättare i en fuktfattig miljö. Tänk lite som att bra hudvård så som rätt anpassat serum och creme ger det skydd som just DIN hud behöver. Man kan skippa att måla sitt hus med en skyddande färg men då kommer då kommer fasaden slitas fortare, bli mer torr och fårad. Det är det samma med huden. Man kan skippa hudvårdsprodukter men då kommer ytan och huden inte må lika bra. Likt en husfasad så blir din hud mer torr, känslig och ser mer ledsen ut.

      kram Annica

  6. Gos skriver:

    Hurra,hurra,hurra…..Stort grattis på 38-årsdagen .

    /Gos

  7. Annika skriver:

    Grattis, hoppas du hade en fin födelsedag igår!
    Har följt dig från allra allra första början och kommer fortsätta med det, har lärt mig så otroligt mycket och kommit i kontakt med så fantastiska produkter!

    • annica skriver:

      Hej Annika, Men tack snälla!!! Vad glad jag blir över att få ha inspirerat dig så. Hoppas att jag fortsatt får ge dig tips och idéer : ) kram Annica

  8. Jessi skriver:

    Hej Annica och grattis på din födelsedag. Jag fyller också år idag haha 🙂 jag skulle gå in och hav skriva en kommentar på din blogg så såg jag att du fyllde år, vad kul!!

    Så här är det att jag är i stort behov av hjälp med min hudvårdsrutin, jag är totalt förvirrad. Jag är 22 år, studerar själv till Hud och Spaterapeut just nu. Har kommit halva utbildningen. Jag fick som 16-17 är problem med min hud, knottroroch Fet hud, dvs akut torka ut trodde jag. Jag gick på AB i tre månader ned Elsa Hjeronymus.. Det säger väl det mesta om vad som hände med min hud sen!? Alkohol, helt uttorkad. Sedan dess har jag haft acne och känslig hud. Jag har testat allt. Det är en djungel, jag vet..

    Mitt självförtroende försvann rent ut sagt, hoppade av skolan och mådde inte bra. Dålig hy i samband med annat. Jag försökte leta efter nåt som kunde hjälpa mig men det tog tid. Jag kom i kontakt med en fantastisk hudterapeut. Jag började gå på porrengöringar och använde exuviance under en period. Hennes mål var att lugna huden helt.
    Det vart bra till en början sen gav det inte så ycket mer sen. Jag började sedan använda active moist och mene & moy tillsammans. När jag inte kände mig helt nöjd med dom heller så hittade jag bioline. Ni har ej dom men min hy blev jätte fin.

    Förra året var min hy så fin under sommaren men efter vart den jätte dålig och super torr åter igen, är ju blandad så svårt att hitta balans. Jag kollade runt och hittade Paulas choice och köpte till och med en hel serie. Sedan började jag skolan och vi började göra behandlingar på varandra och under dem tre första månaderna var min hy hemsk och har mätt såå dåligt över detta. Vi har ju dermalogica iskolan.
    Och dom är big no no.

    När vi kom upp till salongen på praktik började jag med bioline igen på dagen och mene & moy på kvällen. Självklart har det blivit skillnad och alla i klassen säger dagligen hur fint det blivit. Dock känner jag mig känslig och min hudterapeut jag har nu hon har sagt att jag kan blanda bioline primaluce syra serien med mene & moy men det känns bara för mycket och min hy har reagerat på det här just nu.

    Vi hade en från dermalogica på skolan och hon sa blanda ej produkter. Och peela inte för mycket för att du är jätte yttorr. Dessutom känslig..

    Jag har slutat helt med mene & moy och kör bara på comfort zones rengöring och bioline primaluce serum plus kräm. Dock så vill jag veta. Har min hy blivit så himla stressad av allt jag stoppar på den? Borde jag ta en paus helt och hållet från syror!?
    Vill inte vara yttorr längre, inte bli helt blank men ändå vara känslig och yttorr, inte vara knottrig och ha den hör acnnen dom aldrig slutar poppa upp. Dessutom vill jag vill c
    Bli av med mina ärr, just därför jag vill använda syror också.

    Snälla har du någonting att rekommendera mig?? Vad borde jag göra och inte göra? Lever ett hälsosamt liv, tränar och äter bra. Dock väldigt stressad. Men när det gäller hudvård så börjar jag snart ge upp. Vill veta om jag verkligen borde ha syror Vill vara på rätt väg med min hudvårdsrutin.
    Tack för en fantastisk blogg och hemsida. Hoppas din födelsedag har varit underbar.

    Kramar Jessica

    • annica skriver:

      Hej Jessi, vad kul att du som blivande hudterapeut följer min blogg. En tuff utbildning men superkul samtidigt, såg åt dig all info som du bara kan.

      Det som de flesta hudterapeuter nog kan gå i god för är att den egna huden spelar en ett spratt under skoltiden. Man utsätter huden för allt för mycket iom all praktisk övning och användandet av olika produkter stressar huden. Hur bra är det att öva ansiktsmassage i en halv dag : ) Lagom är bäst! Lite får du nog vänta ut huden till efter skoltiden och tänk nu främst att huden behöver lugn och ro. Lugna och återfukta, stimulera inte för mycket med en massa aktiva produkter. Dermalogica skulle passa dig bra, men det kräver oavsett märke att man ger en och samma produkt minst 3 månader innan man byter. Vet av egen erfarenhet att rutinen inte ser ut så under skoltiden ; )

      Några snabba tips oavsett märke du väljer att gå på:

      Välj en mild rengöring för känslig hud så att du bevarar fukten och inte stressar din huds egna skyddsmantel, inga löddrande rengöringar eller sådana med syror. Fokus ska ligga på att bevara fukten i din hud, tappar du fukt så blir huden lättare mottaglig för bakterier och kommer i obalans. Känsligheten kommer också visa sig.

      Peela inte din hud hemma det räcker garanterat med den peeling du får på lektionen i skolan. Din utbildare från Dermalogica har helt rätt när hon säger att peelandet gör DIN hud fuktfattig. Vissa hudar kan exfoliera mer ofta. En fuktfattig hud ska göra det mer sällan för att inte stressa skyddsmanteln.

      Lägg alltid ett fuktgivande serum under creme på dagen och ett rent lugnande till natten under en lugnande och reparerande creme.

      Köp inte de mest aktiva produkterna man lätt lockas av under utbildningen.

      Känn efter hur din hud mår dagligen och ändra inte din rutin för ofta. Bland så få märkens om möjligt.

      Slutligen, så får du ha lite tålamod under skoltiden, huden är verkligen inte som vackrast då iom all överstimulering. Det kommer en tid sedan då huden får lugn och ro och då kan stråla på ett annat sätt.

      kram och lycka till nu med bästa utbildningen : ))))

      Annica

      • Jessi skriver:

        Tack för ditt svar Annica. Jag fortsätter att använda bioline för att jag tycker de är riktigt bra produkter och jobbar ju även på mina ärr.

        Jag peelar inte huden i skolan eftersom mina lärare vet om att jag använder syra. Jag använder mina produkter så här nu:

        Morgon endast ansiktsvatten eller en mild rengöring som ska stabilisera talgproduktionen.
        Sedan ansiktsvatten för känslig hud.
        Serum för känslig hud utan syror. Sedan en lite lättare emulsion dag kräm med aha syra och mandelsyra.
        Och över det ett solskyddsfaktor 30 sedan pur minerals make up med solskydd i.

        På kvällen samma rengöring 2 gånger ibland för att få bort allt smink sedan ansiktsvatten, varannan kväll samma serum not känslig hud som på dagen, de övriga dagarna ett serum med syra som ska ta bort pigmentering och ärr, acne. Sedan en lite fetare fukt kräm med aha syra och mandelsyra där med, även den är anpassad för en känslig hud.
        Jag testar detta nu sen om det inte funkar vill jag testa ett nytt märke som kan hjälpa min känslighet.

        Tack! Mvh Jessica

        • annica skriver:

          Hej Jessi, Det låter som en jättefin rutin tycker jag. Fortsätt så och lyssna till din hud. Behöver du guidning framöver så vet du vart jag finns. Kram och lycka till med utbildningen nu : )))) Annica

  9. Amanda skriver:

    Grattis Annica!

    Hoppas Amaronet (vilket jag själv älskar att avnjuta!) och middagen blev superb och att du fick en fantastisk 28-års dag! 😉

    Kram!

  10. Eva-Lena skriver:

    Stort stort grattis på din dag, fina Annika!
    Hoppas dagen har varit härlig på alla sätt och vis och att du blivit riktigt bortskämd av de dina! <3
    Åldern är bara en siffra på ett papper och min siffra just nu kan inte stämma alls, den borde vara lägre på ngt sätt, men så har matematik inte heller varit mitt bästa ämne! 😉 Nej skämt åsido, varje ålder har sin charm!
    Jag har alltid haft ett intresse för hudvård och makeup och jag tror att jag hittade fram till din blogg redan det första året och har följt dig sedan dess. En dröm för en hudnörd som mig! 🙂

    Tack för att du och ditt gäng på Skincity finns!
    Stor kram Eva-Lena

  11. Nicka skriver:

    Grattis kram

  12. Kristin skriver:

    Grattis!!!:)

  13. Lotta skriver:

    Ett hjärtligt och varmt grattis till världens bästa finaste Annica på 38-års dagen!! Och jaaa, du blir bara snyggare med åren!! Jag var med nääästan från början men nu har jag blivit mycket bättre på att ge ett avtryck från mig här inne (oftast…)
    Jag är 44 och känner mig inte som 28. Jag känner mig mycket klokare och visare av vad livet har lärt mig. Verkligen inte allt i medvind, men kanske desto mer lärdomar pga olika svårigheter vi alla går igenom på olika vis. Jag tycker det kändes coolt att fylla 40, det ger lite pondus om du förstår vad jag menar?! En kvinna som äger sin ålder är grym tycker jag, och det gör du bästa vackra Annica!
    Ha en fantastisk födelsedag!
    Tusen varma grattiskramar,
    Lotta <3

    • annica skriver:

      Hej Lotta, du är så otroligt stark-wow!!!! En kvinna som äger sin ålder, det tar jag med mig. Tusen tack för din hyllning och jag håller med om att livet inte alltid är lätt, men det blir vad man gör det till och mycket kul blir det på vägen från avstickarna med prövningar.

      Blir sååå glad av alla fina ord. Tack fina Lotta! kram Annica

  14. Heam skriver:

    Grattis Annica
    Hoppas att du får en härlig dag och år framåt…
    40 is the new 30 😉 eller?

    <3

  15. Antje skriver:

    Stor grattis på födelsedagen! Det är spännande att följa dig och hela Skincity! Jag vill gärna passa på och tackar för allt hjälp och stöd man få hos er! Har en underbar dag!

    • annica skriver:

      Hej Antje, det värmer så över att höra att du uppsattar vår guidning. Det är något jag och min underbara personal skapar tillsammans. Vi tycker faktiskt inte att det finns något roligare än att hjälpa er med tips och råd till en mer strålande hud. Önskar dig en fortsatt fin vecka!

      kram Annica

  16. Erika skriver:

    Grattis på din dag! 🙂

  17. Kristina skriver:

    Grattis på födelsedagen!!

    Med vänlig hälsning,
    Kristina

  18. Mona Lindström skriver:

    Stort Grattis på din födelsedag!!!
    Konstigt det där med ålder på sina barn. Mina är 26 och 24 år men hur går det ihop när jag bara är 30 år ännu?
    Hipp hipp hurra!!!
    Kramar från Mona

    • annica skriver:

      Hej Mona, Tack snälla du!!!! Ja det här med att åldras känns aldrig helt logiskt ; ) Kul på vägen har vi med våra välfyllda badrumsskåp och bloggar i alla fall ; ) kram Annica

  19. Emma skriver:

    Stort grattis!!!

    Jag testade(köpte precis) Paulas choice Clinical instant calm advanced redness relief. Min hud blev illröd, såg ut som jag hade fått en chemical peel. Vad borde jag göra mot min hud lätt blir röd? Maria Åkerberg Serum Antirouge funkade inte heller. Så synd att ni var tvungna att ta bort proverna, vågar inte testa något.. Blir så mycket slöseri när man har produkter kvar man inte kan använda.. Är det fukt man behöver?

    • annica skriver:

      Hej Emma, det kan mycket väl bero på att din hud behöver fukt. Eller så är du en av de som alltid svarar med rodnad när du testar något nytt. Testa igen om någon dag och svep endast med produkten över ett litet område. Skulle tro att huden inte blir röd denna gång. Viktigt för dig att helst bara köra på ett märke som huden lär sig att tycka om. kram Annica

  20. Annika skriver:

    Grattis på födelsedagen!
    Snart är du i kapp mig som blir 41 snart, hehe.. 😉

  21. Hildes Closet skriver:

    Stort grattis på födelsedagen fina du! Jag blir snart 42, men är också fortfarande 28 🙂 Jag har följt dig sedan du började blogga, kanske någon månad senare, men på den tiden kommenterade jag inte. Hoppas du får en fin 28 års dag 🙂

    • annica skriver:

      Hej Hilde, från en 28-åring till en annan 28-åring ; ) TACK! Roligt att flera varit med från början med bloggen. Du briljerar med din egen blogg, så läsvärd!!! kram Annica

  22. Jenny skriver:

    Grattis Annica och vad roligt du fyller år på samma dag som mej, fyller också idag 🙂 Är också hudterapeut men jobbar inte just nu. Vill tacka för att Skincity är världens bästa hudvårds-site, och läser troget din blogg och kollar era erbjudanden – VARJE DAG! Bästa vardagsnöjet, tack för att ni finns! 🙂

  23. Khlotbjo skriver:

    Grattis! 🙂

  24. Karin skriver:

    Grattis på födelsedagen, Annica!! 😀

  25. Stort grattis på din födelsedag! Hoppas den blir superbra. Du har bara blivit snyggare med åren! Kram!

    • annica skriver:

      Hej Ann-Sofie, Tusen tusen tack för gratulation och fin komplimang! Har ingenting emot att åldras, det ingår och nog blir man lite klokare : )

      Önskar dig en trevlig kväll!
      Annica

  26. Sanna skriver:

    Stort Grattis finaste Annica! Njut om din dagen. Hoppas du får en underbar dag med dina nära och kära. Kram Sanna

    • annica skriver:

      Hej Sanna, Tack för dina fina ord! Har haft en härlig dag med jobba, skratt, paket och härliga människor runt omkring mig. Ska nu njuta lite till innan läggdags! kram Annica

  27. Cecilia skriver:

    Stort grattis på födelsedagen! 😀
    Vet vad du menar, själv fyller jag 41 imorgon men jag blir inte äldre än 26! 😉

    Ha en fin dag!
    /Cecilia

  28. W skriver:

    Stort grattis på din dag ! Önskar dig en härlig dag fylld med glädje och massa överraskningar finaste Annica;-)
    Kram/ W

  29. Sara skriver:

    Ett stort grattis Annica på din födelsedag
    Ja, tiden gå fort och barnen blir stora…
    Man måste ta vara på tiden och hinna njuta.
    Jag fyller lika mycket som du+10år snart och det känns som de senaste åren bara flygit iväg och helt plötsligt är
    barnen redan stora!
    Åren går men inuti är man forever young trots att skalet
    åldras. Varje ålder har sin egen charm ❤
    Stort grattis och ha en underbar dag!
    Kram,
    Sara

    • annica skriver:

      Hej Sara, det är galet vad tiden går och barnen är verkligen där för att påminna en. Kan tycka att de växt bara över en dag ibland, att något ändrats hos dem. Det är väl livet antar jag och det är underbart! Tack för att du följer bloggen. Tar med mig dina fina ord: Åren går men inuti är man forever young trots att skalet
      åldras. Varje ålder har sin egen charm ❤

      kram Annica

  30. Paula skriver:

    Stort grattis på din dag! Hoppas den blir fantastisk 🙂

  31. Pernilla skriver:

    Ett stort grattis på 38-års dagen! 🙂
    Haha, det här med ålder är så kul. Jag vet nog ingen som inte har ”stannat” åldersmässigt. Jag fyllde 42 i år, men enligt mig själv så fyllde jag 30 år och har gjort det nu de senaste 12 åren.
    Önskar dig en härlig och skön dag med många överraskningar! 🙂

    • annica skriver:

      Hej Pernilla, Vi 70-talister kommer aldrig gå i pension ha ha haaaaa….Det är härligt att bli äldre, det gör mig inget. Känslan av att vara 28 år kvarstår dock ; ) kram och tack fina du! Annica