Frågor om huden!

  • | Annica

tidningen frida

Har haft äran att i senaste numret av tidningen Frida få svara på några av läsarnas frågor. Som ni vet så måste alltid tidningarna korta ner svar och jag är kanske lite av en sån som är superbra på att svara kort. Lägger nog gärna ut texten lite som ni vet om ni följt min blogg ett tag. Så tänkte ge exklusivt för er mina kompletta svar!

LÄSAR FRÅGA FRÅN FRIDAS LÄSARE: Jag skrubbar och skrubbar med peeling men får ändå inte bort pormaskarna på näsan. De syns även om jag sminkar över dem med concealer, foundation och puder. Vad ska jag göra?

En klassisk kornpeeling kommer inte hjälpa dig så mycket med dina pormaskar. För att eliminera pormaskar behöver du använda en exfoliering med BHA-Syra istället för en klassisk peeling med korn. En exfoliering är en typ av peelingsom (istället för att med hjälp av små korn skrubba bort de gamla hudcellerna på hudytan) avlägsnar gamla hudceller på hudytan samt löser upp fett och olja i porerna. BHA-syrorna är oljelösliga och det är den stora hemligheten varför just de är så effektiva på pormaskar. BHA kan tränga in i porerna och lösa upp talg och gamla hudceller som finns inuti porer. BHA är suverän för alla som lider av igentäppta porer, fet hud och de som har problem med pormaskar.

 

LÄSAR FRÅGA FRÅN FRIDAS LÄSARE: Inbillar jag mig bara, eller kan det vara så att mina nya, dyra rengöringsprodukter gör att jag får ännu fler finnar?

Det viktigaste av allt för att få bra och den effekt man vill ha av sina hudvårdsprodukter är att man har rätt produkter för sin hudtyp. Du kan köpa de allra dyraste produkterna på marknaden. Är de fel för din hudtyp/hudtillstånd kan du både få finnar, utslag och reaktion på huden. Viktigt att tänka på är också att dyrast inte alltid är bäst. Riktigt billigt brukar dock inte heller hålla högkvalitet. Så för att vara säker att du får både bra och rätt produkter rekommenderar jag dig att besöka en hudterapeut. En hudterapeut är de som är proffs på hudvård och använder alltid det bästa marknaden har att erbjuda. En hudterapeut kan även hjälpa dig att välja ut produkter som passar just din hudtyp. Gå gärna till en hudterapeut som har flera olika märken att välja på så att du får det optimala för din hud. Vill/kan du inte gå till en hudterapeut så finns det många seriösa e-handels butiker som har hudterapeuter som kan guida och ge dig bra råd. Jag har tex utvecklat ett gratis hudtest online som du hittar på skincity.se.

 

LÄSAR FRÅGA FRÅN FRIDAS LÄSARE: Alla pratar om hur bra det är att ta bort döda hudceller, men hur ofta ska jag egentligen peela huden? Är det bäst att peela kroppen i duschen och ska jag då använda händerna eller en handske? Kan jag använda samma skrubb både till ansikte och kropp?

Det är bra speciellt ju äldre man blir. Detta för att huden med åldern förnyar sig själv i allt långsammare takt och vi upplever lätt att huden känns grå, torr och livlös. När man peelar/exfolierar tar man bort det gamla torra, trista längst upp på hudytan och lämnar plats åt nya fina hudceller. Resultatet blir en jämnare, mjukare och mer lystrig hud. Viktigt är dock att inte över peela. Då kan man få precis motsatt effekt istället. Generellt kan man säga 1-2 gånger i veckan. Väljer man en exfoliering (d.v.s. en syra-baserad peeling) så kan man med vissa använda dem varje dag. Hur ofta är väldigt individuellt både sett till vilken produkt man använder och vilken hudtyp man har. Generellt rekommenderar jag inte att använda peeling med korn till ansiktet, det kan ge små repor på huden och skada huden på sikt. Välj istället enzympeeling eller syra peeling. Ger bättre effekt och ingen skada.

Till kroppen kan man dock gå på en kornpeeling då kroppen är mycket tåligare än ansiktet. Ofta på kroppen börjar man peela på fuktig hud och sen tillsätter mer vatten. Ju mer vatten desto mer utspädd och mindre effektiv (rivig). Smidigt är att göra kroppspeelingar i duschen.

 

LÄSAR FRÅGA FRÅN FRIDAS LÄSARE: Om man inte har råd med dyra skönhetsprodukter, finns det då några ”hemma-behandlingar” som fungerar? (tex hemgjord ansiktsmask, honung i ansiktet, stå med ansiktet över ångande vatten etc)

Nej, jag brukar inte rekommendera att blanda ihop saker själv av det man har i kylskåpet. Det kan bli helt fel för huden. När man har naturliga ingredienser i produkter så är det i vissa specifika mängder som man provat sig fram och i olika former som man testat att det lämpar sig på huden. Så bara för att man t.ex. läst att vissa cremer innehåller avocado betyder inte det att det är lämpligt att ta en avocado från kylskåpet på huden. Många naturliga frukter t.ex. kan också vara väldigt hudretande om de inte är specifikt testade i formula och mängd att ha på huden. Man behöver inte gå på behandlingar för att få bra resultat men hudvård. Mycket kan man göra hemma. Satsa på 3 riktigt verksamma produkter istället för massa olika saker. Mitt tips på 3 av de viktigaste sakerna man bör investera i är: Rengöring, serum och creme med solskydd (minst 25)

 

LÄSAR FRÅGA FRÅN FRIDAS LÄSARE: Vilken är den vanligaste missuppfattningen folk har om finnar? (vad bör vi alla veta?)

Att det har att göra med smuts eller oren hud. Finnar och pormaskar etc. har inget att göra med orenhet. Det svarta man kan se på pormaskar är talget (d.v.s. fettet) som reagerat med syret, det blir en svart prick. Det är alltså inte smuts. Många som har problem med finnar torkar ut huden alldeles för mycket. Det kan faktiskt leda till fler finnar och tilltäpptheter på huden. Viktigt är att ge huden mycket fukt även om man har finnar. Torkar man ut för mycket blir det små sprickor på huden och bakterier tar lättare fäste. Genom att tillföra mkt fukt får man en mjuk och balanserad hudyta som är mer motståndskraftig. Ibland är det bara det som är lösningen, d.v.s. återfukta.

 

LÄSAR FRÅGA FRÅN FRIDAS LÄSARE: Förstör man sin hy om man använder produkter för akne om man egentligen ”bara” har finnar?

Det kan man göra. Man kan förvärra tillståndet. Det är lite det jag är inne på ovan d.v.s.: Många som har problem med finnar torkar ut huden alldeles för mycket. Det kan faktiskt leda till fler finnar och tilltäpptheter på huden. Viktigt är att ge huden mycket fukt även om man har finnar. Torkar man ut för mycket blir det små sprickor på huden och bakterier tar lättare fäste. Genom att tillföra mkt fukt får man en mjuk och balanserad hudyta som är mer motståndskraftig. Ibland är det bara det som är lösningen, d.v.s. återfukta.

Ofta upplever speciellt unga personer att de har acne eller mycket finnar och köper fel produkter som man använder på hela ansiktet. I själva verket är det enstaka finnar som behöver punktbehandlas och resten av huden behöver inte alls någon acnebehandling.

 

LÄSAR FRÅGA FRÅN FRIDAS LÄSARE: På sociala medier, i bloggar och på reklamannonser ser vi svarta ansiktsmasker där pormaskarnas vita innehåll sägs fastna i masken och försvinna från huden. Vad tycker du om dessa produkter? (bra/dåligt sätt att ta bort pormaskar? Bättre med lermaskar eller dylikt?)

En ansiktsmask kan inte bokstavligen dra ut en pormask. Det funkar inte så. Däremot kan den innehålla renande ingredienser som lera och BHA-syra som löser upp talget i porerna och på så sätt hjälper till att ta reducera pormaskar på huden. Men enligt mig är dessa maskar falsk marknadsföring. Möjligen får du med ett och annat hårstrå och dess hårsäck men thats it.

Många maskar man lägger på och som stelnar har en effekt att de drar ihop porerna tillfälligt vilket ger en känsla av förminskade porer. Men tillfälligt som sagt

 

LÄSAR FRÅGA FRÅN FRIDAS LÄSARE: Bör man alltid använda svampar/borstar när man lägger på smink? (Varför? Hur ofta bör man tvätta dem och med vad? Kan man förvara dem i smink-väskan eller blir de smutsiga och fulla med bakterier då?)

Det är en smaksak. Jag personligen föredrar att använda rena fingertoppar, Dels så riskerar man inte att det bildats bakterier i en svamp om man inte är mycket noga med att rengöra dem. Dessutom värmen från fingrarna gör att man mjukar upp sin foundation och de gör att den gifter sig bättre med huden när man applicerar.

Vill man använda svampar och borstar så måste man vara noga att sprita dem ofta med speciell sprit för redskap samt tvätta dem med borst schampo 1 gång i veckan.

 

LÄSAR FRÅGA FRÅN FRIDAS LÄSARE: Vad är det största misstaget som vi tjejer gör med vår hy?

Att vi solar. Definitivt. Det bryter ner huden, gör att vi åldras i förtid, ger oss mörka fläckar och pigmenteringar och inte minst största orsaken till hudcancer. Hudcancer är faktiskt den snabbast växande cancerformen i sverige. Många tycker det är jättefint att ha en brun solkysst look när man är ung och bryr sig inte ut vad som händer med huden och hur man kommer se ut om 10-20 år. Solar man mycket som ung kommer man se ut som en gammal läderväska när man blir äldre och har man otur får man också hudcancer på köpet. Älskar man den solkyssta looken så fuska dig till den istället med brun utan sol. Det vårdar dessutom huden.

 

LÄSAR FRÅGA FRÅN FRIDAS LÄSARE: Finns det något knep att ta till för att slippa bli glansig i hyn efter några timmar i skolan?

Absolut! Förutom grundregeln rätt hudvård för rätt hudtyp och att inte torka ut huden för mycket, ( det är faktiskt så att torkar man ut för mycket på hudytan så sänds signaler till kroppen att en skall producera mer fett, då ytan är alldeles torr. Detta blir sen till en ond cirkel) på med fukt (inte fett) så håller sig makeup bättre och man blir mindre blank. Tips är s.k. ”Shine Stoppers” produkter. Tunna silkeslena helt transparenta geler som kan appliceras på makeup på blanka partier hur många gånger som helst under dagen om det behövs. Dessa geler suger upp överskotts fett och gör huden matt igen. Mycket bättre än att lägga på massa lager av matterande puder. Te.x Peter Thomas Roth och Paula´s Choice har denna typ av produkter.

 

LÄSAR FRÅGA FRÅN FRIDAS LÄSARE: Är det ens eget fel om man får finnar, pormaskar och akne för att man inte tvättat sig ordentligt och är smutsig, eller varför får man egentligen oren hy?

Det finns många olika anledningar till finnar, pormaskar och acne. Det viktigaste är att man inte blandar ihop detta med att huden är oren och smutsig. Det handlar om helt andra saker. Vanligt är att det är hormonellt betingat. Tex i puberteten eller senare i livet när hormonerna åker berg och dalbana. Det kan även vara ärftligt, bero på att man har en överproduktion av talg, att man behandlat med fel produkter. Det kan också komma i perioder i livet då man kanske stressar mycket eller inte mår bra av någon anledning.

11 annica forsgren skincity.se

Vill du lämna en kommentar?

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

33 svar till “Frågor om huden!”

  • (33) Kommentarer
  • Visa alla kommentarer
  1. Lovisa skriver:

    Hej Annica 🙂

    Jag är jätte intresserad med allt som har med hudvård att göra. Kan sitta och läsa din blogg i timmar och kolla massa tips och trix på youtube om hur man ska göra osv. Tänkte bara fråga om hur jag ska gå till väga? Vad läste du när du utbildade dig till hudterapeut? 🙂
    Kram Lovisa

    • annica skriver:

      Hej Lovisa, vad glad jag blir!!! Det är hela tanken att jag vill inspirera och att det i slutändan ger dig en mer fin hud. Jag läste på Privatskolan för hudvård och kosmetik. Den har idag ändrat namn men är minst lika bra om inte ännu bättre. Läs mer här:

      http://www.privatskolan-fhk.se/

      Ett yrke jag aldrig ångrat : )

      kram Annica

  2. Rosa skriver:

    Hej! Jag har en rad frågor angående min hy som är kaos för tillfället.. jag har aldrig haft problem med min hy tidigare, annat än i tonåren, men inget som va värre än för någon annan. Jag har de senaste åren rest mycket och därav bytt kost hit och dit, inte haft så bra rutiner, inte motionerat som jag hade velat osv. Nu kom jag hem för 4 månader sedan efter att ha rest i över ett år och min mage och hy har varit i världens obalans sedan dess. Mage och hy hör ju mycket samman. Har också haft problem med matsmältningen. Gaser och halsbränna bland annat.. har experimenterat själv med kosten, tagit bort gluten, laktos, socker osv. Kanske inte helt helhjärtat men ändå. Hittar verkligen ingen balans? Vad ska jag göra? Jag äter vitamintillskott, probiotika och omega 3,6,9. Jag gör ju allt som man ska för att ha strålande hy? Är i övrigt helt frisk och normalviktig! Kan även tilldela att jag har varit orolig och delvis mycket stressad sen jag kom hem från min resande.
    Vill verkligen ha din hjälp, all hjälp jag kan få!
    Tusen tack! / 23 år

    • annica skriver:

      Hej Rosa, Välkommen hem!
      Anledningen till din stressade hud har du själv redan hittat och det är förmodligen stressen och kosten. Stress utsöndrar någonting som heter kortisol i kroppen vilket ofta innebär en fin hud på morgonen för att sedan explodera med plitor redan till eftermiddagen. Jag hade lagt upp en plan för mitt liv med små steg framåt så att du känner att du får kontroll. Du behöver inte veta hur din framtid ska se ut för du är bara 23 år utan mer vad ska jag satsa på nu i vinter och sedan ta årstid för årstid. Det kan ta tid att hitta sig själv men försök att göra saker som du gillar och som du märker att du mår bra av. Sen, ta hjälp av andra med sådant som kanske är svårt på vägen. Planera måltider så gott det går och försök att äta och sova regelbundet. Om magen bråkar med dig så pass så kan man söka hjälp av en dietisk som ser över din kost. Det kanske är saker som du inte tänker på som stressar dina tarmar. Promenader är både nyttigt för in och utsida och det är gratis.

      För att hjälpa huden på traven så är bra hudvård viktigt. Vill du att jag hjälper dig med en passande hudvårdsrutin så gör jag gärna det via mitt hudtest:

      http://skincity.se/sv/skintest

      kram och lycka till! Annica

  3. Isabelle skriver:

    Hej! Jag använder just nu en rengöring från Clarins ihop med dagkrämen multi protective day fluid från Exuviance. Jag skulle vilja komplettera med en rengöring och nattcreme från Exuviance. Har du några tips vilka produkter som skulle passa mig? Jag känner mig oftast väldigt torr i hyn, speciellt efter rengöringen men samtidigt har jag mycket pormaskar som jag vill bli av med. Jag har testat evening restorative complex och den gillar jag verkligen, borde jag köra på den eller finns det nått bättre alternativ?
    Tacksam för svar! 🙂

  4. Helen skriver:

    Hejsan Annica!

    Först vill jag väl bara börja med att säga att jag älskar din blogg och att jag verkligen uppskattar det du gör!!
    Jag har en fråga ang hyperpigmentering. Har tidigare haft problem med acne, det har nu lugnat ner sig men jag har massor av mörka ärr(som tillsammans skapar större fläckar) kvar. Har du någon peeling/behandling/serum som du tror skulle hjälpa?

    Bör tilläggas att jag är mörkhyad, vilket också tyvärr är anledning till att andra hudspecialister inte riktigt vågar rekommendera saker för mig, tyvärr.
    Skulle vara super om produkten även går att använda på ryggen där jag också har ärr!

    Super tack i förväg!

  5. Madde skriver:

    Hej!
    Tack för en väldigt bra blogg! Jag använder mig av en pc rutin. Har i nuläget bha 1% lotion som exfolierare. Har en typisk blandhy med pormaskar på t-zonen & utbrott vid hormonella förändringar. Tycker dock inte att denna exfolierare ger mig de resultat jag vill ha och har funderat på liquid 2% men undrar om den ev skulle vara för stark. Ska jag hellre satsa på 2% gel?
    Tacksam för svar! Mvh Madde

    • annica skriver:

      Hej Madde, jag skulle absolut testa att byta upp till 2%. Att hoppa från Lotion till Liquid skulle jag dock inte göra för risken är väldigt stor att du kommer bli torr och fuktfattig. Blir du det så får bakterierna ännu lättare fäste. Välj gel2%! Behöver du ännu mer fart för att komma åt plitorna så testa Transforming serum från PC under din creme.

      kram Annica

  6. Marlene skriver:

    Hej Annika,
    Jag skulle vilja ha hjälp med att få till en naturlig makeup som passar vardagen, jobb och fritid. En makeup som sitter hela dagen och ger en fräsch lyster. Har kollat på by terry bla hos er men vågar inte beställa då jag är osäker på nyanser osv. Finns det någon möjlighet att få träffa er och få hjälp på plats med allt från produkter, redskap och utförande?
    Hoppfull 🙂
    Mvh Marlene

    • annica skriver:

      Hej Marlene, Tyvärr har vi inte den möjligheten idag men jag hoppas att vi utökar med fler tider i vår salong i takt med att vi växer. Just nu har vi bara ett rum och inte möjligheten att ta in konsultationer likt sådan som du önskar. Mina kollegor hjälper dock kunder varje dag med rådgivning på makeup. Testa oss genom att maila en avsminkad bild och låt oss ge dig en kostnadsfri konsultation den vägen info@skincity.se. By Terry är bara såå bra så ett märke jag hade testat!

      kram Annica

  7. E skriver:

    Hej Annica!

    Jag har aldrig haft problem med finnar och dylikt utan har alltid haft en bra hy. Visst har det kommit någon finne här och där ibland men det är väl normalt i tonåren gissar jag. Sedan i april har jag jobbat på Mc Donald’s och under sommaren blev min hy sämre och sämre. Idag står jag här med tusen miljoner små finnar i pannan (de flesta är inte röda, bara utåtstående prickar) och ganska stora finnar på hakan. Dessa finnar har börjat sprida sig uppåt på käklinjen och jag har även fått några enstaka på högra kinden. Min haka är också full med små vita knottror, det ser ut som att de är under huden och syns tydligt när jag typ ”spänner” huden vid hakan t.ex. när man skrattar osv. Jag har varit på apoteket och fick produkter (Effaclar) men de har inte hjälpt under dessa 6 veckor jag har använt dem. Börjar få panik för jag känner mig så jäkla ofräsch.. Bryr mig inte alls när andra har finnar men jag har alltid haft jättefin hy och nu är den superäcklig. Den har alltid varit torr och nu har den blivit väldigt fet (förutom precis efter rengöring, då stramar den väldigt mycket). Vad ska jag göra??? Jag vill knappt gå ut längre.. Jag är 18 år förresten.

    Kram

    • annica skriver:

      Hej E, Låt inte ett tillfälligt hudproblem stoppa dig för allt kul som händer. Ut och lev och så ser vi till att du hittar en fin hudvårdsrutin. Jag tror att jobbet kan ha påverkat men det behöver inte bara vara det. Stress gör mycket till huden så det kan spela en roll i det hela. Sen behöver du hitta en bra och fungerande hudvårdsrutin för just din hud. Väj ett märke som säljs av en hudterapeut det är det bästa råd jag kan ge.

      Just din hud skulle nog må bra av en daglig exfoliering som man lämnar kvar på huden. Vill inte ge dig tips på en hel rutin eftersom jag behöver mer info om din hud. Vill du att jag hjälper dig vidare så gör mitt kostnadsfria hudtest här: http://skincity.se/sv/skintest

      Välj Paulas Choice som märke,d et hjälper många med en sådan hud som du beskriver. Se även över vilken makeup du har så att den inte täpper till. Makeup-borstar behöver rengöras varje vecka etc.

      Det ska nog bli bra och som sagt ut och lev under tiden : )

      kram Annica

  8. Anne Karlsson skriver:

    Hej Annika och varmt grattis i efterskott!Jag har oxå stannat på 28 år för så känns det iallafall vissa dagar.Annars har nog passet rätt med nära 30 år till haha.Hoppas du fick en underbar dag,tack för din fina blogg här med kunskapsbanken.Så många aha moment,nu med åldern kommer mer intresse för mig med hudvård än makeup.Har alltid varit rädd om hyn,dock inte med solskydd på glada 70-talet.Har oxå fått betala dyrt för det så aldrig mer slarv med den produkten så jättebra du flaggat för det här!Kram

    • annica skriver:

      Hej Anne, Tack för gratulationen! VI är många som solat lite för mycket, men nu vet vi bättre och tur är det. Eller hur! Tack snälla för dina fina ord, hoppas att mina kommande inlägg ska intressera dig lika mycket.

      kram Annica

  9. Hanna skriver:

    En till fråga ang. foundation. Jag använder bareminerals i nyansen fairly medium och jag skulle även vilja ha en flytande foundation men vet dock inte vilken nyans. Jag är torr i hyn men även glansig, skulle du kunna ge tips på någon/några flytande foundation som motsvarar nyansen fairly medium så vore det jättesnällt! kram

  10. Hanna skriver:

    När man går på ansiktsbehandling så använder hudterapeuten alltid en kornpeeling som känns ganska rivig, är det okej att en gång i månaden låta terapeuten använda en sån på huden eller ska man säga ifrån? Med vänlig hälsning Hanna

    • annica skriver:

      Hej Hanna, kornpeelingar är jättebra men ingenting för de som har ytliga kärl eller för de som är väldigt känsliga. Förhoppningsvis så har hon koll på din hudtyp och då är det ingen som helst fara. Fråga nästa gång innan behandlingen börjar varför man väljer den och vad den gör för din hud. Kanske är det den som gör att du får fint resultat. kram Annica

  11. Jenny skriver:

    Hej! Jag tycker Cicamed har riktigt bra produkter men jag undrar varför de inte har något solskydd i sin serie? Vet du om det är något som kommer komma ? Tack för en bra blogg.

    • annica skriver:

      Hej Jenny, vet faktiskt inte varför de inte har en. Serien är ganska kort och det tar tid att utveckla bra produkter. Skulle tro att de kommer med en farmöver men inget jag kan lova. Gillar när märken inte sprutar ut produkter bara för att, utan att de lanserar en produkt först när de anser att den är perfekt. Så som med deras senaste mist, Face mist sensetive den är verkligen jättebra! Tillsvidare får man plocka in en från annat märke.

      kram Annica

      • Jenny skriver:

        Jo jag är helt förälskad i deras face mist och även oljan som jag fick prov på! känns som de funkar bra på min känsliga hud, så det var därför jag tänkte prova gå över till det–men saknar som sagt ett solskydd..vet du något som passar ihop med deras? Har använt paulas choice skin recovery spf 30, och undrar om det kan funka ihop med deras skinbalance för känslig hud? Kram

        • annica skriver:

          Hej Jenny, Skin Recovery kan passa som dagcreme om du samtidigt känner dig lite torr. Den är en av de mest rika dagcremerna så att du vet och den behandlar absolut känsligheten. Balance från Cicamed kan bli bra till natten och Recovery till dagen absolut!

          kram Annica

  12. Sophia skriver:

    Du nämner att det är bra med ansiktsmask med bha syra, finns det nån bra du kan rekommendera?
    Jag har rikligt fet, oljig hy i pannan och hakan.

    • annica skriver:

      Hej Sophia, är man riktigt fet i huden behöver man något som varje dag behandlar detta. En mask då och då löser inte problemet. Vill tipsa dig om den här dagliga exfolieringen för fet hud som innehåller bha. Du lägger den efter att du rengjort ansiktet och låter den ligga kvar under din vanliga hudvårdsrutin. Första veckan använder du den morgon eller kväll och känns det bra så kan du sedan öka användningen till både morgon och kväll. En SUPER-omtyckt produkt : )

      http://skincity.se/sv/product/4441/paulas-choice-skin-perfecting-2-bha-liquid

      kram Annica

  13. Frida skriver:

    Hej,

    Har du någon erfarenhet av Neostratas hudvårdsserie den ”gröna” serien?

    /Frida

  14. Maria skriver:

    Vilka bha-syra produkter för pormaskar finns det som går ihop med Exuviance?

    • annica skriver:

      Hej Maria, Har man Exuviance så skulle jag jag inte blanda in en bha-produkt från annat märke. Det för att Exuviance redan har syror i sina produkter. Exuviances peelig är grym, kika på den: http://skincity.se/sv/product/4540/exuviance-triple-microdermabrasion-face-polish

      kram Annica

      • Jessica skriver:

        Jag undrar samma sak 🙂 Men fick ju svar här. Jag har just den peelingen, men den innehåller väl inte BHA-syra?

        • annica skriver:

          Hej Jessica, Det stämmer att den inte innehåller just bha, men den är super mot pormaskar ändå genom de syror som just den innehåller. Det finns alltid flera bra alternativ till ingredienser och produkter. Att lägga till en bha från ett annat märke är inte att rekommendera I värst fall blir det en negativ reaktion. Exuviances peeling och båda masker är super att varva emellan om man vill ge huden resultat. Lyck till! Kram Annica

  15. Lotta skriver:

    Hej. Bra frågor och svar. Även jag fick svar på vissa frågetecken. Är i klimakteriet och svettas i ansiktet, det formligen rinner under ögonen, näsan och överläppen vid dessa skov. Vad har du för makeup att erbjuda (ögon, bas, läppar) mig och många med mig som lider av detta i det tysta. Tycker mycket om inlägget där du sminkat din svärmor. Här i svaren på frågorna kom det fram att det finns en gel. Men det var för fet hy, eller? Har ju torr hy men problemet är svettskoven som sabbar all makeup.