TV4 Nyhetsmorgon – Hjälp jag är så torr!

  • | Annica


Missade ni morgonens nyhetmorgon så kan ni klicka på filmen ovan dör att se inslaget. Eller klicka HÄR för att komma direkt till nyhetsmorgon.se. Det var 3 inslag och det är här uppdelat på två filmer.

Liten catchup av vad jag sa:

Jag brukar ju prata om att man ska klä huden efter årstid. På sommaren har vi T-shirt och då kan vi oftast ha lättare hudvård, på hösten byter vi till höstjackan och då kan vi behöva accelerera upp med ett det som kallas för Essence Water samt serum och sen när de kallaste vinaterdagarna kommer så åker vinterjackan på och då behöver många gå på med en rik klimatcreme på huden.

Det första man ska se över innan man går på med rikare creme och serum är just sitt ansiktsvatten eller Essence Water. Essence Water pratas det MYCKET om nu men är eg. inget nytt. (I Asien menar man att just Essence Waters är nyckeln till evig skönhet).

Det är en fusion av traditionellt ansiktsvatten och serum. D.v.s. mer behandlande på huden och man klappar in det inga bomullsrondeller. Läs mitt tidigare inlägg om Essence Waters här!

Varför är det så viktigt att man använder ansiktsvatten / Essence Waters?

Ansiktsvatten/ Essence waters återställer hudens pH balans efter man har haft vanligt vatten på ansiktet. Huden är sur och vatten är basiskt, ett för högt pH på huden förstör hudens naturliga barriär och kan göra oss torra. Den ansiktsvattnet / Essence waters också gör ar att de preppar huden och bana väg för efterföljande aktiva produkter som serum och creme.

Jenny fick prova Sensais Ultimate Lotion (som tog slut idag men kommer in fler på fredag) och Peter Decleors Youth Lotion

 

Experiment!

Häll lite vatten på ett borde på två ställen. Ta en helt torr disktrasa och en lite fuktig disktrasa och lägg på. Vilken disktrasa suger upp vattnet bäst?

Svar: Den fuktiga disktrasan. Precis på samma sätt fungerar huden. Om vi fuktar huden innan vi applicerar efterföljande behandlande produkter så kommer de tas upp mycket bättre av huden.

Därför innan man går på hela vinterartilleriet av produkter så tycker jag man ska börja här så man maximerar effekten av de produkter man har.

 

2 Tips för knaster torra händer (och fötter)

Supeffektiv Hand/ Fotinpackning för kvällen!

Perfekt på kvällen framför TV´n. Massera in en djupverkande olja, fyll en palasthandske med en fuktmask på med gummisnodd och låt verka 30 minuter. Tag bort och massera in överflödet som får verka under natten. GÖR UNDER FÖR HUDEN!

Se ett steg för steg i ett tidigare inlägg här!

Latmasken gör bliss ansikte och fotmasker som är  färdig preppade!

 

Handbehandling för dagen!

Dagen så vill man gärna inte känna sig kladdig så då måste man ha en lättare produkt. Jag blir ofta väldigt torr men tycker inte så mycket om att ha handcreme när jag jobbar. Det jag gör är att jag tar en rejäl klick handcreme och masserar in, sätter på en tunn bomullshandske och sen på med vantar! Så får det verka när man åker till jobbet så har man mjuka fina händer hela dagen.

Se steg för steg i ett tidigare inlägg här!

11 annica forsgren skincity.se

Vill du lämna en kommentar?

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

43 svar till “TV4 Nyhetsmorgon – Hjälp jag är så torr!”

  • (43) Kommentarer
  • Visa alla kommentarer
  1. Frida skriver:

    Hej Annica!

    28år. Solat många år solarium (inte längre..)
    Nu liten 30års kris och ser torrhetsrynkor/linjer i ansiktet (panna och under ögonen) och små små linjer på kroppen (magen, armar). Har du något bra tips på effektivt och bra märke för både kropp och ansikte och vill dela med dig?

    Var hos en hudterapeut som rekommenderade Guniot. De sålde även dermalogica såg jag som jag vet att ni också säljer. Hade gärna köpt av dig! Tycker att du är bra!

  2. Karin skriver:

    Hej!

    Jag har under hösten haft torra, röda och kliande ögonlock, även lite under ögonen. Jag har inte bytt till någon ny hudvårdsprodukt som kan ha utlöst det. Jag har sedan dess provat att byta till produkter för känslig hy, jag har provat att smörja med rapsolja och vaselin men inget hjälper. Nu känns det snarare som att det blir värre. Har du något tips på vad man kan göra eller produkter att prova? Gärna utan parabener. Tacksam för svar.

    • annica skriver:

      Hej Karin, Ögon är mycket känsliga och förmodligen så har du fått någon form av kontakteksem. Behöver inte bero på en produkt utan det kan komma från något annat du är känslig emot. Rapsolja och vaseline kommer inte göra det bättre så det skulle jag undvika. Vanligen brukar man inte lägga något alls på själva locket men den här cremen burkar många bli hjälpta av och är du inte väldigt röd och irriterad så kan du testa att klappa in lite lite. Den stärker upp den egna skyddsbarriären som rubbats hos dig nu:

      http://skincity.se/sv/product/1673/exuviance-hydrating-eye-complex

      kram Annica

  3. Hanna skriver:

    Hej, jag gjorde ett hudtest för min mamma som blir 51. Jag blev rekommenderad exuviance och dessa produkter

    Gentle Cleansing Creme
    Soothing Toning Lotion
    Vespera
    Multi protective day cream
    Ultra restorative creme
    Eye contour
    Jag litar absolut på dina kollegor men jag vill bara höra din åsikt. Min mamma verkar ha ganska känslig hy plus att hon städar om dagarna och hennes hy verkar inte må bra av medlen som används, då hon får torra röda partier i sin hy. Är dessa produkter det hon borde satsa på eller ska hon ha något mildare? Dessa kanske är tillräckligt milda? Hon har förövrigt en fin hy utan blemmor men som sagt torr! kram o tack!

  4. My skriver:

    Hej Annica!
    Jag har atopiskt eksem på bl.a. mina händer, finns det någon bra handkräm för mig? Känns som jag testat massa av olika handkrämer från apoteket, men det är svårt att hitta en som känns riktigt bra. Kan man använda handkrämer när eksemen väl blossat upp? Kan få vätskande blåsor och små sår.. 🙁

  5. Ulrica skriver:

    Hej
    Såg ditt program om Essenc water.
    Jag använder mig av Maria Åkebergs serie och deras sprej vatten.
    Har de någon Essenc water?
    Försöker använda mig av produkter som har så lite skit i sig som möjligt.

    Jag tvättar mig med en Afriken Black soap och den har verkligen hjälpt min hud att gå från blad hud till normal hud och har inga blemmor eller finnar och får jag det runt pms så sätter jag bara ren tvål direkt på finnen över natten så har den ploppat till dagen efteråt.

    Jag undrar om inte ni också kan ta in den serien, för nu beställer jag ifrån England.

    http://www.akomaskincare.co.uk/section.php/219/1/African_black_Soap

    Med vänlig hälsning Ullis

    • annica skriver:

      Hej Ulrica, MÅ har inte något essence water : ) Det finns många bra märken men i min butik så har jag valt att nischa mig med enbart produkter som säljs av hudterapeuter på salong. Vem vet vad som händer i framtiden, just nu så kommer jag dock inte ta in märket för att jag har så mycket annats om arbetar mot finnar och samtidigt vårdar huden på bästa sätt. kram Annica

  6. Marianne Karlsson skriver:

    Hej Annica!

    Intressant det här med essence water som ett steg innan man börjar med mer skyddande creme! Jag har känslig hy och bor i Jämtland där vintern frestar på huden ganska mycket. Jag har ganska nyligen bytt till Elizabeth Arden Pro i min hudvårdsrutin (Gentle Facial Cleanser, Cellular Recovery serum, Triple action protector som dagcreme, Barrier repair complex som nattcreme och Smoothing eye serum). Jag använder dessutom Decleors soothing micellar water som ansiktsvatten.

    Vilket essence water skulle du i så fall rekommendera att jag använder istället för Decleors ansiktsvatten nu under höst/vinter?

    Sen har jag funderat på om jag ska använda Barrier repair complex (som jag nu använder som nattcreme) som dagcreme under vintern (+ solskydd) men har du i så fall något bra förslag på annan nattcreme?

    Tack för en bra och informativ blogg!

    /Marianne

  7. Sofia Karsberg skriver:

    Hej Annica, vilken bra video!
    Kan packa in ansiktet med vanligt vaselin för att motverka torr hy? Fick tipset från en kompis och hon har väldigt fin hy. Annars kör jag på allt mitt Paula’s Choice och tänkte köpa Skin Recovery serum och Skin Recovery mask (har acne och bha syror etc gör min redan torra hy ännu torrare), men vaselin låter så himla enkelt. Hur fungerar det med vaselin egentligen, har hört kändisar som Jennifer Aniston har det runt ögonen och så? Nyfiken!
    Kramkram

  8. Jessica skriver:

    Finns det något essential water som passar ihop med Exuviance – om man vill prova något annat än skin Rice bionic pads?

  9. Linnea skriver:

    Hej igen!

    Glömde att fråga om bra anti-redness produkter, jag har mycket rodnader i min hy och undrar om du har några tips på något som verkligen fungerar? Clinique går bort då det testar på djur.

    Tacksam för svar!

    Mvh Linnea

  10. Linnea skriver:

    Hej Annica!

    Tack för en otroligt bra sida, kommer alltid hit när jag ska kolla in något om hudvård 🙂

    Jag tänkte bara fråga vilka essence waters ni har på skincity?
    Hur ska jag veta vilket som är det och vilket som är vanligt ansiktsvatten?

    Mvh Linnea

  11. Victoria skriver:

    Hej Annica! Är precis på gång att beställa nytt ansiktsvatten men blev sugen på essence water istället 🙂 Gillar Decleor och youth lotion verkar super! Använder produkter från Dermalogica och har torr samt känslig hud med lite början till linjer. Vad rekommenderar du? Använder man serum och dag-/nattkräm som vanligt efteråt? Tack på förhand! //Victoria

    • annica skriver:

      Hej Victoria, rutinen blir den vanliga efter ett essence water så där fortsätter du som vanligt. Eftersom du är känslig så skulle jag gå på Dermalogicas Ultra calming mist. Ett riktig behandlande vatten i klass med en essense w tycker jag. kram och trevlig helg! Annica

      • Victoria skriver:

        Det är det ansiktsvattnet jag brukar använda 🙂 Mycket nöjd med produkten men visste inte det var som essence water 🙂 Brukar spraya på en pads och badda i ansiktet. Är det bättre att spraya eller blir effekten densamma? Tack och trevlig helg! //Victoria

  12. Sara skriver:

    Hej! Jag använder Exuviance rengöring, ansiktsvatten (soothing toning lotion) vespera serum,ögoncreme, evening restorative complex samt multi-protective day créme. Är det bra eller nödvändigt att lägga till ett essense water då? Och isåfall vilket?

    Tacksam för svar 🙂
    Kram Sara

    • annica skriver:

      Hej Sara, i ditt fall så hade jag valt att lägga till Skin Rise Bionic pads, de är faaaaantastiska!!! När du använder dem så hoppar du ansiktsvatten och lägger dem direkt. Huden blir så återfuktad och fin! Det ger en essense water-liknande produkt som även ger lite peel-effekt. kram Annica

      • Sara skriver:

        Okej! 🙂 hur ofta ska man använda dem? Varje dag?
        Kram Sara

        • annica skriver:

          Hej Sara, helst varje dag men en del använder dem varannan. Har du dem varje dag så kommer slutresultatet snabbare så det hade jag testat : ) kram Annica

          • Sara skriver:

            Så jag bör köpa dessa istället för vattnet (de håller nämligen på att ta slut ) ? 🙂

          • annica skriver:

            Hej Sara, Jo jag tycker det. Man gör alltid bäst att plocka det bästa ur den serie man har. Padsen är en sådan fullträff så de bara måste du testa. Trevlig helg! kram Annica

  13. Camilla skriver:

    Hej! Använder Paulas Choice Clinical Instant Calm Advanced Redness Relief. Den är ju betydligt tjockare än ett vanligt ansiktsvatten, kan man tänka att det är mer ett essence water då? Blev bara nyfiken Tack och kram

  14. Lena skriver:

    Vilken handmask och handkräm använde du? /Lena

  15. Monica skriver:

    Hej Annica!
    En fundering angående essensen water, skulle det funka för mig som har väldigt känslig hud o även har lätt för att få eksem? Jag använder Babor’s ansiktskräm som är den bästa krämen jag någonsin haft.
    Kram Monica

  16. Ingrid skriver:

    Hej Annika!
    Har haft mycket problem med just torr hud i höst. Använder PC och har efter att ha rådgjort med kundtjänst lagt till både fuktserum och bytt nattcreme, vilket hjälpt något men inte helt. Kan det här med essence water eller en annan toner vara en väg? Använder nu skinbalancing pore reducing toner och tänker att det kanske inte är helt rätt med tanke på att jag är så torr?

  17. Jessica skriver:

    Så inget vanligt ansiktsvatten alls om jag använder essence water??
    Gillar känslan av att ansiktet blir helt ren efter ansiktsvatten, men förstör det då effekten av essence ?

    • annica skriver:

      Hej Jessica, Essence water är ett ansiktsvatten men ett mer behandlande sådant. Du behöver alltså inte ha både och. Absolut, vill du ha ett vanligt vatten innan så bara kör. Kram Annica

      • Jessica skriver:

        TACK för att du tar dig tiden att svara !!! Jag hoppas verkligen du tjänar bra på bloggen med tanke på hur mkt tid du verkar lägga ner på inlägg och att svara på kommentarerna, det uppskattas jättemkt ska du veta 🙂

        • annica skriver:

          Hej Jessica, men tack vad gullig du är! Bloggen är en passion så det är klart jag vill svara er alla. Ibland dröjer svaren men svar det får man : ) kram Annica