Skincity goes Youtube!

  • | Annica

hudterapeutens hemliga tips- youtube
Tjoohhoooooo!! Hoppas ni har hitta till vår/Skicnitys youtube kanal! Här kommer vi samla massor av hudvårds och makeup nördiga filmer hela tiden. Först ut är fyra filmer som jag hoppas ni kommer gilla.

Skärmavbild 2016-01-26 kl. 21.09.11

In med er ni sötnosar och prenumerera på vår youtube kanal för här kommer det  hända mycket kul framöver som jag VET att ni kommer gilla:) Till Skincitys Youtube Kanal!

skincity youtube

Om ni har önskemål om vad ni vill se i våra filmer så skriv GÄRNA i kommentarsfältet! VI vill ju prata om det ni vill höra!:))

11 annica forsgren skincity.se

Vill du lämna en kommentar?

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

67 svar till “Skincity goes Youtube!”

  • (67) Kommentarer
  • Visa alla kommentarer
  1. May-Britt skriver:

    Hej.
    Tack 🙂
    Kram

  2. May-Britt skriver:

    Hej.
    undrar också vilken ansiktsmask och skrubba kräm i Exuviance kan jag använda på en liten kjenslig hud?
    Ha en fin kväll 🙂

  3. Tina skriver:

    Hej! Har sett alla videos, och misstänker nu att jag har lite fel ordning på grejer .. Använder Exuviance, och har rengöring, toner, serum och kräm. Var tredje dag på kvällen använder jag rengöring, scrub, mask, toner, serum, kräm/fuktmask. Använder jag tonern fel? Ska den komma mellan scrubben och masken?

    • annica skriver:

      Hej Tina, jag tycker att du gör helt rätt så fortsätt så. Vill man så kan man lägga till toner efter rengöring även när du lägger mask : ) kram Annica

  4. Madeleine Eriksson skriver:

    Hej Annica! Tack för en helt fantastiskt blogg och ett underbart företag som skincity. Min absoluta favorit av butiker =)

    Visste inte om jag skulle maila dig eller bara dra iväg ett mail till dina hjälpsamma kollegor på skincity, men försöker här. Skulle väldigt gärna ha lite råd om en typiskt hudvårdsrutin går till, kanske rent av en youtubefilm =)

    Med det menar jag, rengöring, ansiktsvatten, serum, ögonkräm, ansiktsolja, specifika problemkrämer osv. Alltså i vilken ordning allt detta ska ske. Om det bara är jag som är nyfiken på detta, kan du, eller dina kollegor gärna få maila mig, för nu känns det mest som jag vingar lite olika krämer och oljor i en oklar ordning =)

    Kram o tacksam för svar!

    • annica skriver:

      Hej Madeleine, Vad glad jag blir av dina fina ord!!!! Tack snälla du! Alltid velat skapa ett företag som går hem och som är genomtänkt och det är alltid roligt att få feedback på att man är på rätt väg. Du anar inte hur mycket kul jag har planerat för SC : )))

      Det är klart att du ska få en genomgång i hur du använder dina produkter. Det kan skilja sig lite från märke till märke men generellt så tänk. Rengöring, toner, serum morgon och kväll(här kan det vara olika, ett till dagen annat till kvällen). Ögoncreme. Peeling 1-2ggr/v och efter peeling lägger du med fördel mask för att ge huden något extra per vecka. Har man en olja i sin rutin så är det att likna med ett serum dvs man lägger den under creme.

      kram Annica

      • Madeleine Eriksson skriver:

        Tack för svar =) Nu ska det bli ordning på ordningen =)

        Tycker ni är helt outstanding på framförallt service (ni har förmodligen bäst utbud oxå ; ) ) Men just servicen och det är ju extra intressant då det sker utan att ens träffa er i person, så en stor applåd till er allihopa och till dig som startade allt.

        Oh, som en bonusfråga (du behöver inte svara på studs) Jag använder Bare minerals faux tan i ansiktet då jag äntligen förstått att solarium är dåligt. Hur skulle du tänka på ordningen där? Samma som ovan och sen pang på med Faux Tan i sista? )Förstår ju att den ska komma sist, men behöver man grunda med allt innan den oxå? Brukar lägga den på kvällen.

        Tyckte du att den var onödig så behöver du inte svara =)

        Kram!

        • annica skriver:

          Hej Madeleleine, Tjohooo vad glad jag blir. Att få beröm för service är det bästa jag vet. Det för att det betyder så mycket för mig personligen att vi håller hög klass. TACK!!!

          När det kommer till din bus ås skulle jag rengöra ordentligt som vanligt, peela huden och sedan lägga lite lite serum och creme. Inte för mycket utan tänk lite mindre mängd än vanligt. Sedan på med din bus! Kommer bli super : )

          kram Annica

          • Madeleine Eriksson skriver:

            Tack än en gång för svar. Hemmapluggar idag, så har bjudit mig själv på lite egentid med alla mina produkter ( i rätt ordning). Förena nytta med nöje!

            Ha en fortsatt vecka och ser framemot allt nytt som väntar på Skincity! Kram igen

          • annica skriver:

            : )))))))))) Klart du ska ta tid till lite egenvård också. Helt rätt! kram Annica

  5. Emma skriver:

    Hej!

    På senaste tiden har jag haft mycket finnar, mest troligt från stress. Jag är mörkhyad och får mörka ärr, även om jag inte rör dem. Har du tips på nån bra produkt som kan reducera dessa ärr?

    Vänliga hälsningar Emma

  6. Gos skriver:

    Hej

    Härligt med videoklipp och tips.
    En liten önskan….
    När man tittar på filmerna så blir det jobbigt för ögonen när man växlar mellan färgfilm och svartvitt. Även specialeffekterna med flimmret är jobbigt. Förstår att det ska vara snygga effekter, men det blir jobbigt för ögonen.

    Keep up the good work .

  7. Anne Karlsson skriver:

    Roligt och lärorikt med filmerna,ska helt klart följa upp om det blir fler vilket jag hoppas!Jag skulle vilja en sak som inte är direkt produkt fråga.När man applicerar rengöring och creme hjälper produkten till mer om man masserar in den på rätt sätt?Till exempel halscremen,masserar man in den från hakan och nedåt eller från dekolletaget och mot hakan?Hoppas du förstår hur jag menar.Ansiktet börjar jag på mitten och går ut mot tinningarna,ögoncremen från tinningarna och inåt mot näsan och runt mot tinningarna igen.Rätt?Det skulle vara bra med en film om.Även make för mogen hud,så resultatet blir fint och inte mumie aktigt hihi.Ha en fin lördag önskar jag dej och personalen!

    • annica skriver:

      Hej Anne, kul tips om appliceringstekniker. Det har jag själv haft en tanke om också. Det påverkar absolut och framförallt det lymfatiska system som vi har i hela kroppen. Att jobba utåt och lite uppåt är alltid bra. Tänk att du ska ge huden ett litet lyft. Rörelserna ska vara varsamma och lätta, dra aldrig i huden. När det komeer till halsen så applicerar man med mjuka rörelser från käkbenet och nedåt utåt. Hoppas att du förstår hur jag menar…får visa i en film framöver ; ) kram Annica

  8. Matilda skriver:

    Läste någons förslag om hudvård for dummies vilket lät bra! Jag skulle vilja veta mängdangivelse på kräm, serum, ögonkräm, rengöring etc. Jag tror jag överdoserar ibland ( gör nämligen det med ex diskmedel )…

    • annica skriver:

      Hej Matilda, en ”grundkurs” får jag se till att det blir : ) När det kommer till mängd så kan det vara lite olika på olika produkter. Testa redan nu att halvera mängden rengöring så får vi se. Du märker om det blir för lite ; ) kram Annica

  9. Mila skriver:

    SUPERBRA!! ÅH riktigt myste då jag satt och tittade, så bra, så lärorikt, intressant och välgjort! Mera mera 😀

  10. Julia skriver:

    Hejsan!
    Jag ska dra iväg en beställning från er men velar lite på en sak, vill ha en porsammandragande produkt (ev i form av mask?) men vet inte vilken jag ska satsa på. Har ganska torr hy men tycker mig på senare tid uppleva något förstorade porer ut mot kinderna liksom.. Något att komplettera en leave on exfoliering som jag också ska köpa.
    Tack!:)

  11. Catelynn skriver:

    Hej!
    Mina problem sitter endast kring hak/käk partiet och i övrigt har jag fin hud. Jag misstänker själv att det är hormonell acne, frågan är då: går det verkligen att endast använda sig av utvärtes bruk såsom bra produkter eller måste man få bukt på problemet inifrån med hjälp av medicin? Det känns som att vad jag än gör så blir det inte bättre, ibland kan det ”lugna ner sig” för att sedan spåra ur igen. Jag har läst en del om olika ppiller som kan hjälpa till att reglera hormonbalansen, dock vill jag helst inte stoppa i mig saker som kan vara potentiellt farligt..
    Mvh Catelynne

    • annica skriver:

      Hej Catelynn, Det är alltid svårt att lämna en garanti för att just de här produkterna kommer hjälpa eller inte. Dock kan jag med säkerhet säga att det går att få hjälp med enbart produkter. Kanske inte för alla om obalansen är enorm. Jag råder alltid till att man börjar med bra hudvård först och att ev läkemedel är sista utvägen. Också för att bra hudvård behövs ändå. Man kan inte enbart ta mediciner. Om du vill så guidar jag dig hade tex valt att testa antingen Jan Marini eller Pulas Choice. För att vi ska få full koll på din hud så gör du ett hudtest och har du en bild på din hud så lägg gärna med den.

      http://skincity.se/sv/content/view/advice

      Lovar att man kan göra mycket!

      kram
      Annica

  12. Vendela skriver:

    Hej!

    Jag bor i Stockholm och är väldigt sugen på att börja plugga till hudterapeut!
    Jag undrar därför lite om vad du har gått för utbildning osv…?
    Hur ser arbetsmarknaden ut? Finns det någon speciell trend/nisch du ser som man bör lägga extra krut på? 🙂
    Och rekommenderar du någon speciell skola?

    Väldigt tacksam för svar!

    • annica skriver:

      Hej Vendela, Här kommer tips på två riktigt bra skolor i Sthlm. Vad du även kan göra är att du kontaktar http://www.shr.nu så kan de ge dig de allra senaste tipsen om just skolor. Din nish skulle jag säga är att du kommer komma underfund med under skoltiden. Till en början så tycker jag helt klart att man ska jobba på salong eller spa för att få upp rutin, sedan finns det andra vägar att gå som att arbeta på skönhetsdiskarna på varuhusen, agenturer, man kan utbilda osv….det beror helt och hållet på vad man själv gillar.

      http://www.yhhs.se/

      http://elisabethskolan.se/

      kram Annica

  13. hanna skriver:

    Hej! Jag är en tonåring som har haft acne länge och valde att prova dermalogicas serie för tonårshy innan sommaren 2015. Resultatet blev hemskt och min acne förvärrades mycket. Tillslut gick jag till en läkare som skrev ut differin gel och lymecycline actavis, det sista är tabletter. Nu efter 3 månader efter läkarbesöket har min acne försvunnit helt. Men nu har jag tänkt sluta med tabletterna ( då jag inte gillar att få i mig tabletter )och är orolig att acnen kommer komma tillbaka… Jag har en yttorr hy som blir torr och stram efter tvätt men senare väldigt fet och blank bara efter någon timme och har även porer vid t zonen, ganska mycket porer. Vad kan du tipsa om för att förhindra att acnen kommer tillbaka? Vad för produkter ska jag satsa på? Och jag har hört om roterande ansiktsborste som. Bl.a clinique har, skulle det vara något för mig? Och utöver produkter, har du några tips på vad man ska tänka på för att förhindra acnen?
    Tacksam för svar!

    • annica skriver:

      Hej Hanna, Härligt att du fått din hud i balans igen. I detta nu så skulle jag inte börja med rengöringsborste och det främst för att du behöver behandla huden som känslig. Det bör man alltid efter medicinering. Jag skulle rekommendera dig tex Exuviance och deras serie för känslig hud. Den är otroligt effektiv just efter det som du beskriver att din hud genomgått. Kika på det här kitet som innefattar just de rätta produkterna. Serien stärker upp och balanserar huden utan att stressa den:

      http://skincity.se/sv/product/1702/exuviance-startkit-alla-hudtyper

      Sedan påverkar kosten mycket så ät varierat och mycket antioxidanter. Socker kan för vissa göda bakterier så fundera på hur just din hud svarar om du äter mycket godis, dricker läsk osv..om du nu gör det : )

      kram Annica

  14. Sara skriver:

    Jätteroligt med filmer! Jag skulle önska en film om hudvårdsrutin for dummies 😀 Alltså där du går igenom varendaste litet steg från rengöring till make up och gärna hur du applicerar allt.

    • annica skriver:

      Hej Sara, smart tänkt! Det skulle vara toppen ju : ) Alla har vi olika områden som vi är experter på och alla kan naturligtvis inte det här med hudvård. Tack för fint tips! kram Annica

  15. Iris skriver:

    Hej Annica,
    Jag hade blivit glad att kunna se några filmer med sminktips.
    Du ser alltid så fint naturligt sminkad ut .
    Mvh Iris

    • annica skriver:

      Hej Iris, det verkar vara ett hett ämne som många önskar så det får vi helt enkelt se till att lösa. Tack för att du tog dig tiden att skriva till mig. Kram Annica

  16. Frida skriver:

    Hej Annica! Skrev förut men tappade helt bort på vilket inlägg och behöver verkligen råd/stöd.

    För en vecka sen började jag använda basiron gel 5%, till en början gick de finnar som var som ”bölder” ned och mängden minskade för övrigt i en liten skala. Nu efter att en vecka gått och jag smörjt varje kväll från dag 1 har jag börjat få mer finnar än vad jag till och med haft tidigare! D: får sån panik! är otroligt less att dras med akne. Kan inte säga att jag har mycket akne men efter att ha haft enligt mig besvärande/för mycket finnar och rodnad över hela hakan och mellan ögonbrynen och upp mot pannan, lite runt mun osv vill jag bara bort med den! NU!

    Läste ett gammalt inlägg om att det är viktigt att avvänja huden, är det där jag gjort fel? ska jag fortsätta använda det varje kväll? om inte kommer då fler finnar blossa upp i och med att inget hjälper till att ”stoppa” just de kvällar jag inte smörjer? är det normalt att få mer finnar i början och sen se förbättring? borde jag fortsätta med gelen?
    Vet, många frågor men har inte pengar att gå till någon hudläkare då jag är student.

    Hoppas verkligen du vill svara! skulle betyda guld! ps. otroligt fin och bra blogg 🙂 MVH

    • annica skriver:

      Hej Frida, det låter helt klart som att din hud reagerat på att det blivit för aktivt. Rådgör där du köpt crmen för säkerhets skull men jag skulle använda den mer sällan till en början. Det är ofta som less ger more. Sedan är det viktigt att du har bra produkter i övrigt. Lugna, snälla och balanserande sådana som bygger upp huden. Enbart basiron kommer nog tyvärr inte hjälpa. För tips och råd så kan du göra mitt hudtest här: http://skincity.se/sv/skintest

      kram och lycka till! Annica

  17. Mona Lindström skriver:

    Åh jag vill gärna se hur man bäst lägger ögonskugga på ett moget ögonlock och hur man bäst får till en kajal på övre vattenlinjen. Ögonfransarna är ju i vägen
    Jättebra filmer du gjort, så inspirerande att titta på.
    Kramar från Mona

    • annica skriver:

      Hej Mona, Kul att du får inspiration av mina filmer : ))) Är så tacksam för alla tips, det är ju ni som ska titta på dem. Bra input, tack! kram Annica

  18. Michaela skriver:

    ÄLSKAR er youtube-kanal!

  19. Erika skriver:

    Hej Annika.

    Vet ju man inte ska blanda syramärken men kan jag ha denna mask du har i videon från Exuviance även om jag har PC?
    Tack på förhand. Superbra videos med toppentips, har precis tittat på alla 🙂

    MVH Erika

    • annica skriver:

      Hej Erika, det tycker jag att man kan men lägg inte din bha direkt i samband med masken och ej efter. Annars går det prima! kram Annica

  20. Jennyjenny skriver:

    Ja, klar jag gillar dina filmer! Mer sånt, man blir så inspirerad 🙂

    Jag ser gärna filmer om ögonbryn! Jag har glesa långa hårstrån och väldigt få mot slutet. Vilka brynprodukter kan vara bra för mig och hur får jag till den där snygga formen? Zooma in näääära så tanten här i andra ändan kan härma och få läckra bryn.. 😀

  21. Förvirrad!! skriver:

    Hejsan!
    Är 47 år och har fått påbörjad kalkonhals, ve och fasa! Är inte speciellt rynkig men snarare ”mjuk” i huden! Dvs den blir lös i stället. Huden är något torr och ganska känslig. (bruna fräknar, gultonad hud). Inte mörk under ögonen.
    Dessutom är jag vilse då MD formulation är det jag använt och den nu utgått. Använder det sista jag har av denna samt testar mig igenom skincity julkalendern samt att jag beställt lite annat smått. (bla decleor Micellar oil, EA pro testkit)
    Vad bör jag använda till min kalkonhals, har försökt läsa mig fram?
    -Transderma A (provar jag just nu från kalendern)
    -Jan Marini – juveneck neck cream
    -Elisabeth arden pro – Cellular revovery serum (dna)
    -By Terry – life essence global serum (som dykte upp idag)

    bör jag använda någon av dessa eller något helt annat??
    Är det någon hel serie jag bör gå över till? Vill inte ha alltför många steg i rutinen varje dag.

    Hjäääääääääääääääälp! 🙂

    Från en minst sagt förvirrad ”Mitt-mellan-hudvårdsrutiner”

    PS. Vore så klart bra med lite videotips för 40+ are 🙂

    • Sara skriver:

      Hej,
      Ville bara dela med mig…
      Jag hade samma problem som du och var förtvivlad, så jag vet hur det känns!
      Jag började på riktigt sköta om haka och hals mer intensivt och använde Jan Marinis neckcreme September-Januari Resultat började synas efter ett tags regelbunden användning morgon och kväll. Nu har jag använt min vanliga hudvårdsrutin med extra omsorg för kalkonen…Istället för JM neckcreme har jag till natten använt La Prairie face, neck and deccolte night creme.
      Tillsammans med träning och bra creme ser min hals bättre och spänstigare ut än för ett halvt år sedan! Har nu satsat på La Prairies neckcreme som ännu inte tagit i användning och fortsätter skämma bort det som jag försummat förut. Min forna spänst och elastisitet får jag aldrig tillbaka men bättre än förut!!
      Hoppas att du hittar något du är nöjd med!
      Kram/Sara

    • annica skriver:

      Hej Förvirrad, hoppas att jag kan göra dig mindre förvirrad ; ) Jag skulle helt klart gå på Jan Marinis Neck cream. Hört de som bara älskar den. Man kan känna ett direkt lift och har man den två gånger per dag så bygger man långsiktigt. Testa det och så är du flitig med masker på hals samt använd alltid spf ner på hals och dekolletage. Det gör att huden i sig håller sig ung.

      kram Annica

      • Förvirrad!! skriver:

        Tack så mycket! Då får det bli en sådan.

        Nu ska jag bara irra vidare i beslutet om övrig hudvårdsserie.
        Ni har så många som verkar bra! När jag nästa tror jag bestämt mig dyker det upp något nytt inlägg om något som låter bra! 🙂

        Tack! Från en något mindre förvirrad 47-åring

  22. Johanna skriver:

    Hej.

    Jag använder produkter från Exuviance efter er rekommendation och de funkar toppen. Har en liten fråga bara angående vilken ordning man ska använda produkterna, framförallt ansiktsvattnet.

    Gör jag rätt om jag kör: rengöring, peeling (SkinRise Bionic Tonic pads från Exuviance), ansiktsvatten, serum, kräm.

    Och hur är det om man lägger en mask, ska ansiktsvattnet användas före eller efter?

    Sen, rekommenderar du att man använder peelingen ovan på morgonen eller kvällen, och ungefär hur många gånger per vecka?

    Tack för att ni finns!

    • annica skriver:

      Hej Johanna, bra att fråga! Du har det nästan rätt. Följ din ordning men se dina pads som ett ansiktsvatten, dvs uteslut vattnet helt när du lägger dem. Lägg ansiktsvatten eller pads före mask : ) Peeling använder man i regel 1-2ggr/v beroende på om man är känslig eller mer tålig. Spelar ingen roll om det är morgon eller kväll. Padsen föredrar jag själv på morgonen då de ger en helt magisk lyster och ska man lägga makeup ovan så blir det superfint. kram Annica

  23. Vilsen skriver:

    Hej Annica!
    Jag vet inte om du läser detta personligen men jag provar här.
    Jag är utbildad hudterapeut och älskade verkligen att jobba med det. Framför allt alla olika produkter!
    Jag fick två barn och senast jag jobbade som hudterapeut var 2012. Nu studerar jag… till något helt annat för jag kände att jag hade glömt så mycket om yrket. Jag bor i en mindre stad och jobben är få. Oftast vill de att man ska starta eget men det passar inte familjesituationen.
    Jag sitter nu här och studerar till något jag känner inte är rätt för mig och håller på att bryta ihop. Jag vet inte vad jag ska göra. Jag drömmer till och med om cremer, dofter och fantastiska förpackningar.
    Vad ska jag göra…? Ska jag hoppa av skolan och försöka ge mig in i branschen igen…

    • annica skriver:

      Hej vilsen, oj beslutet måste du nog själv ta tillsammans med din familj. Allt har sin tid i livet och att släppa ditt intresse helt behöver du ju inte göra. Eftersom jag inte känner dig som person så kan jag inte ge direkta råd, men ta upp detta med alla du känner. Bra vänner kan i många fall hitta lösningar. Glömt yrket bara för att du fått barn har du inte. Det sitter i en, sedan kan man behöva läsa på lite om vissa bitar men det ska man ju inte se som ett hinder. Ta råd av dina nära och kära. Hoppas att du kommer fram till ett bra beslut. Kanske kan du kombinera båda världar : ) kram Annica

  24. Nicole skriver:

    Det vore kul om du kunde ha en frågestund i bloggen och sen svara på frågorna i en video 🙂 Kanske ta upp de vanligaste frågorna om hudvård?

    Vill även se en video om concealer, dels tips för att täcka runt ögonen och dels röda områden i ansiktet! 🙂

    Kram!

  25. Sanna skriver:

    Jag älskar dessa filmer Annica, har sett alla flera gången.
    Och igår för första gången i mitt liv (uups) använde jag fukt mask även runt läpparna 😉
    Sminktips för vuxna kvinnor, detta skulle jag vilja se. Vad ska man tänka för när man fått linjer, hur använder man ögonskugga och Eye liner.
    Ha en fin dag. Kram Sanna

  26. C skriver:

    Skulle vilja se filmer med:
    -Rosacea, tips och produkter.
    -Känslig hy med ytliga blodkärl, hur stärker man denna hy? Passande peeling, serum osv.
    -Något inlägg om den inre vården, kosten, av kroppen eftersom allt hör ihop.
    – Ett stort solskydds test, resumé om produkterna efter vilken hudtyp.

  27. Sanna skriver:

    Rengöringar!

  28. Kimberley skriver:

    Ett inlägg kring acne OCH torr hud. Serier, masker specialprodukter,smink. Vad passar bäst till denna sortens hud?
    Allt känns anpassad för acne och fet hud.
    Detta skulle jag hemskt gärna vilja se☺

    • annica skriver:

      Hej Kimberley, Tack för tips på inlägg. Det ska jag fundera på.. : ) Vad som passar beror på vilken serie man väljer. Biodroga Md har tex en jättebra serie CLEAR som även har acneprodukter för en torr hud. Sedan kan ett rent fuktserum hjälpa en sådan hud mycket. Bygger man upp fukten så trivs inte bakterierna lika bra nämligen. Annars att tänka på är att inte använda en för tuff rengöring vilket många gärna gör. Det kan tyvärr göra att hudens skyddsmantel blir ännu mer rubbad. Gör gärna ett hudtest på SC´s site och om du vill så välj Biodroga MD som märke, det är många som får fint resultat med den serien. kram Annica

  29. Johanna skriver:

    Hej!

    Undrar var du fått tag i din snygga solhatt som du har på dig från inlägget den 23 januari?

    Mvh Johanna

    • annica skriver:

      Hej JOhanna, Det är en sk Panama hatt. Det är ett märke och du kan googla på det finns säkert att köpa online. Jag köpte min på hattbaren på NK i stockholm. Kram annica