The juicy stuff..

  • | Annica

Akademikliniken Jag älskar när man själv kan leka lite med sina produkter och få dem ändå effektivare. Det ligger väl lite i mina gener som hudterapeut men håller ni inte med mig att det är roligt?  Små saker som man kan göra som gör produkterna mer effektiva. När vi går på utbildningar då får vi alltid dom där härliga juicy tipsen som man liksom bara suktar efter.. Idag tänkte jag dela med mig av ett sånt + presentera ytterligare en riktigt bra peeling mask för att ge er ändå flera härliga alternativ;).

Låt mig först presentera Pure Triple Peel är som det är en riktigt effektiv peeling med både syra, korn och enzymer.

Pure Triple Peel är redan som det är en riktigt kraftfull gelpeeling med  trippelverkande effekt som avlägsnar gamla hudceller. En unik kombination av hydroxisyror, fruktenzymer och riskli gör huden slät och jämn.
IMG_8909
Denna är även den (precis som JM´s  som jag skrev om häromdagen) en kombinerad peeling och mask, perfekt för dig som har lite tid och vill få snabba resultat. Applicera en liten mängd på rengjord och fuktad hud, massera med lätta cirkulerande rörelser under någon minut och skölj av. För en förstärkt effekt, låt produkten ligga kvar som en mask 1-5 minuter och skölj sedan av.

Men nu till det smarrigaste.. OM du vill få ytterligare förstärkt effekt av denna peeling  och liksom ta allt ytterligare en nivå behandlingsmässigt så  pumpa i 1 pump av Puré Active serum i peelingen och sen använd den enligt ovan.

Kanske inte låter så mkt för världen men serumet i sig är väldigt aktivt så detta ger en rejäl schuss till din peeling mask 🙂

11 annica forsgren skincity.se

Vill du lämna en kommentar?

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

39 svar till “The juicy stuff..”

  • (39) Kommentarer
  • Visa alla kommentarer
  1. Phil skriver:

    Hej Annica!

    Tack för en grymt bra blogg!! ♡

    Hade verkligen blivit överglad om du tyckte till lite om mina hudvårdsrutiner. Jag är 23 år gammal och har haft problem med min hy sedan jag var 15. Jag var hos en hudterapeut på Akademikliniken idag och hon konstaterade att jag har en extremt torr och överkänslig hy (väldigt skandinavisk som lätt blir rödblossig) men att jag samtidigt har rätt så mycket underliggande finnar och pormasker på vissa delar av ansiktet där de ständigt återkommer på precis samma stället. Hudterapeuten gav mig rådet att dels gå till dem och göra kemisk mandel peelbehandlingar ca 6 ggr och dels använda akademiklinikens produkter:

    cure extra care cleanser – varje dag rengöring kväll o morgon
    pure berry toner – varje dag spraytoner
    pure lift serum – varje dag innan kräm
    pure active serum – (två kvällar i veckan)
    cure recovery cream – dag och nattkräm
    extra: solkräm day maximal sense sf 50

    Jag tycker att dessa produkter verkade väldigt bra men dock rätt dyra och särskilt dyr verkade mandelpeelbehandlingen som kostar 1500 kr per gång . Jag känner mig alltid lite lurad av hudterapeuter som bara säljer ett enda märke (Dvs deras egna märke) och vill därför höra från någon som är lite mer objektiv.

    Så min fråga är nu ifall ni på Skincity har några alternativ till dessa produkter som du tror skulle passa mig? (om det inte är så att du anser att AK är absolut bäst och är värt det?)

    Undrar även om man kan göra mandelpeel eller någon liknande peeling hemma så att man inte behöver gå till klinik varje gång? Hon rekommenderade nämligen ingen peeling för eget bruk hemma, (tidigare hudterapeuter har nämligen rekommenderar enzympeelingar till mig – men jag har inte hittat någon jag gillar)

    Skulle verkligen bli överlycklig för svar 🙂 🙂 // Philippa

    • annica skriver:

      Hej Philippa, Jag hjälper så gärna till när jag har möjlighet. Akademiklinken är ett märke som är ett komplement till professionella hudvårdsbehandlingar och har många aktiva och bra produkter. Så även om de ”bara” har deras produkter så är det mycket hög kvalité och bra produkter. Speciellt med tanke på att det även har mycket bra behandlingar som förstärkning av din hudvårdsrutin. Om du vill se vad vi kan sätta ihop för hudvårdsrutin till dig får du gärna göra mitt kostnadsfria hudtest. Hudtest: http://skincity.se/sv/skintest Aktiva behanldingar hemma ska man nog vara lite försiktig med, finns många bra hemma-produkter du kan använda för att succesivt och säkert kan förbättra din hud. Lycka till! Håller tummarna för dig 🙂 Kram Annica

      • Phil skriver:

        Hej Annica,

        Tack snällasnälla för ditt svar 🙂 Jo jag gjorde faktiskt en analys hos er och fick tipsat att använda:

        * Rengöring: Dermalogica Special Cleansing Gel
        * Ansiktsvatten: Dermalogica Multi-Active Toner
        * Serum: Dermalogica Clear Start Breakout Clearing Daytime Treatment
        * Dagcreme:Dermalogica Clear Start Oil Clearing Matte Moisturizer SPF155.
        * Nattcreme: Dermalogica Active Moist

        Idag gick jag även till en annan hudterapeut hos Acnespecialisten (Jag är väldigt motiverad att lösa mina hudproblem nu, hehe) och hon sa till mig att inga produkter i världen kommer funka för mig i nu läget om jag inte först gör en porrengöring och att jag därefter till en början bör använda deras produkter från serien DAHL..men att jag sedan när hyn mår bra kan hitta mina egna favorier.

        Det är lätt förvirrande då alla hudterapeuter alltid råder mig att göra olika saker… Vilken av dessa skulle du lita på mest? 🙂 Borde jag gå till en hudläkare istället kanske?

        /Philippa

        • annica skriver:

          Hej Philippa, Det finns många bra märken och hudterapeuter. De flesta märken som finns på salonger i Sverige är framtagna av hudläkare och hudterapeuter. Vad som fungerar bäst kan vara beroende på märken men även inre balans som sätter huden i obalans. Visst kan det vara en bra grund att börja med en porrengöring men många bra märken har även en mycket bra egenskap på detta. Som sagt många bra märken och så länge du väljer ett märke som passar din hudtyp och ditt hudtillstånd kan du oftast komma en bra bit på vägen. Och glöm inte att hudvård tar tid och det är heller inte ovanligt att du får en försämring innan huden blir bättre. Hudläkare kan vara bra om du känner att du verkligen givit ett märke en chans, haft en hel rutin, anpassad för dig. Lycka till! 🙂 Kram Annica

  2. JessicaL skriver:

    Hej Annica!
    Clarifying solutions från Exuviance har du tipsat om förut att ta på där man känner att en finne/utslag är påväg upp eller om man har klämt lite att dutta på efter. Och det är precis vad jag är ute efter! Men jag använder produkter från Paulas Choice och då kanske det inte är optimalt med den från exuviance? Eller funkar det om jag bara tar på små områden?
    Annars vilken liknande produkt kan du rekommendera mig, decleor matifying lotion?

    Tack för din blogg och alla dina bra tips!! Kan verkligen sitta och sträckläsa i timmar 🙂

    /Jessica

  3. Jens skriver:

    Skulle bara skriva att jag fick svar av Anna tror jag det var på kundtjänst så du kan bortse från min min fråga:D

  4. Jens skriver:

    Nu har jag bestämt mig för att testa Akademikliniken. Jag är ju våg och har alltid världens beslutsångest och kollar på tusen olika märken ställer 5000 frågor men min magkänsla säger mig att jag kommer nog gilla det här märket. 50 mil serum bara en sån sak.Gillar förpackningarna också helt i min smak.

    Jag gillar ju fukt så tänkte köra på

    Dagtid
    Akademikliniken
    Pure Lift Serum

    Akademikliniken
    Pure Effect Eyes

    Akademikliniken
    Pure Antioxidant Créme

    Akademikliniken
    Day Maximal Sense SPF 50

    Kväll/natt
    Akademikliniken
    Pure Antioxidant Créme

    Akademikliniken
    Pure Effect Eyes
    och
    Pure Repair Night serumet till.

    Ah jag får en bra magkänsla. Har aldrig testat några utav deras produkter men har du testat deras uvskydd med spf 50? Vad kan du säga om den? Påminner den mer om Biodroga md:s spf 50 eller spf 30 kräm i färg och konsistens?

    • annica skriver:

      Hej Jens, ser ut som en strålande rutin. Jag älskar AK´s Pure lift serum, Antioxidant creme mfl. Ögoncremen är det många som köper om och om igen för att det både är aktivt men även bra om man är lite känslig. UV-skyddet är lite mer cremigt men inte tjockt eller cremigt. Ger ett grymt skydd. En vinterfavorit för de som åker till fjällen men också toppen att använda varje dag. Kul att du bestämt dig nu. AK är trevliga både till konsistens och resultat. kram Annica

  5. Anne Karlsson skriver:

    Hej Annika,kikar bara in för att berätta om en riktig lyster boost jag fick igår kväll som gjorde att jag imorse vaknade med len och klar hud!Den ”skyldiga”till det var Elemis tri-enzyme resurfacing gel mask.Det här var en wow upplevelse utöver all annat i mask väg jag testat!Helt fantastisk och ska helt klart klickas hem vid lämpligt tillfälle.Det här var ett prov från er,TACK för alltid så fina paket och det där lilla extra som följer med och dessutom supersnabb leverans!Hinner bara vända på kaffekoppen ibland hihi.Ha en underbart veckoslut,kram!

    • annica skriver:

      Hej Anne, åhhhhh vad härligt! Så roligt att få ett sådant gensvar från vad man kan tycka bara är ett litet prov. Masken är grym det är faktiskt Idas favorit som utbildar oss i Elemis. Nu gjorde du mig sugen att lägga den igen : ) kram Annica

  6. F skriver:

    Hej Annica! Jag har varit i kontakt med dina duktiga tjejer på Skincity ett flertal gånger och fått superhjälp, men jag verkar ändå inte riktigt få rätt på min rutin eftersom jag verkar ha Sveriges trotsigaste hud. Jag har liknande problem som Erika, som kommenterat här ovan, och tyckte hon fick ett så bra och utförligt svar så jag tänkte att jag testar att fråga dig här också, även fast jag brukar spamma Skincitys kundtjänst i vanliga fall, men känns inte som jag kommer vidare där liksom 🙂

    Jag är 23 år, har en yttorr blandhy med (egendiagnostiserad hehe) hormonell acne och svarta pormaskar. Har haft problem under några år och det har i princip inte spelat någon roll om jag uteslut olika typer av mat, tränat som en idiot, försökt att inte stressa osv. Jag tar inte p-piller eller så heller. Huden är okej i perioder men brukar alltid blossa upp igen under ägglossning, därav antar jag att det är hormonerna som spelar huden ett spratt. Använder dessa produkter nu:
    – Decleor micellärolja som rengöring.
    – BHA 2 % lotion
    – Earth Sourced-toner
    – Skin transforming serum
    – Antioxidantserumet (det mörkblå)
    – Moisture boost som dagkräm
    – Skin recovery som nattkräm

    Jag har ändrat en del från den rutinen jag började med, t.ex. använde jag hydralight kräm och rengöring först som jag blev så torr av, och bytte ganska raskt. Men jag är fortfarande torr, men ändå väldigt blank. Sminket äts upp under dagen eller blir kakigt. Min hud saknar helt enkelt balans. Har under en period i vinter använt Transderma M som gjorde min hud lite gladare och har även ett litet prov på Transderma R som jag testat med nu och huden känns lite bättre, men har inte tillräckligt mycket produkt för att kunna utvärdera under en längre tid. Men huden verkar liksom gladare av allt annat än PC just nu, så det kanske inte är mitt märke??

    Har så svårt med dagkräm från märket också, blev rekommenderad att byta till resist super-light daily wrinkle defense, men blir lite nojig när den är till en fet/kombinerad hy (även om jag har kombinerad hy). Jag är så jädra yttorr som det är redan, och jag vill helst ha en dagkräm utan färg. Blev även rekommenderad att byta rengöring nån dag i veckan till CLEAR pore normalizing cleanser, men känner mig inte jättepigg på att byta till den heller av samma anledning – att huden är uttorkad.

    Vad tror du? Ska jag byta till de ovan nämnda produkterna eller ska jag byta märke helt i stället? Har ändå använt PC i över 6 månader utan att få det resultatet som jag önskar. Funderat på Exuviance eller kanske Akademikliniken…eller något annat. Men just nu känner jag mig mest förvirrad och använder mina ”vanliga” produkter mest på rutin, för att jag inte vet vad jag ska göra.

    Ber om ursäkt för världens längsta kommentar! Tack för en väldigt bra blogg, men framförallt för en underbar webbshop med fin personal!

    • annica skriver:

      Hej F, inte alltid lätt att hitta rätt och när man är på god väg så ändras kanske huden i och med ett kallare eller varmare klimat dessutom. Jag tycker att du har en bra bas men jag hade justerat rutinen med en lättare nattcreme och även i just ditt fall bytt dagcreme om du verkligen inte gillar den. I övrigt så ser rutinen fin ut och jag skulle ge det lite mer tid. Samma råd som till Erika! Ta även till dig av det jag skrev till henne kunde vara anledningarna till plitorna. Föreslår en rutin som ser ut så här.

      Morgon:

      – Decleor micellar oil
      – Earth Sourced-toner
      (-Ev bha lotion såvida du inte är torr)
      – Skin transforming serum
      – Moisture boost som dagkräm eller tex den här: http://skincity.se/sv/product/4207/decleor-dd-cream-daily-defense-uv-protection

      Kväll:

      – Decleor micellar oil
      – Earth Sourced-toner
      – BHA 2 % lotion
      – Antioxidantserumet
      – Byt nattcrem till den här som är lite lättare och som inte riskerar att bli för mycket för din hud. Den ger massor med fukt men inte så mycket fett: http://skincity.se/sv/product/4470/paulas-choice-resist-barrier-repair-moisturizer

      När och om du skriver vidare med mina duktiga hud-kollegor så skriv gärna ett så här utförligt mail, det är lättare att lösa problemet då man får en ordentlig överblick över vad som finns hemma och hur huden upplevts mm. Toppen! Jag hade kört PC ett tag till så att du inte byter för snabbt. Serien har måååånga produkter och för vissa inte alla så kan det ta lite tid att hitta rätt. Ett klassiskt fel är att man byter för lätt så huden inte får den tid den behöver. Lycka till nu F

      kram Annica

  7. Kristina skriver:

    Hej!
    Jag funderar på att prova Dermalogica Ultracalmingserien. Jag är torr (har svårt att få bukt med torrheten), har finnar/blemmor på kinder (troligtvis pga medicinerg/hormonellt), är lätt röd under huden vilket mest syns på/runt näsa samt kinder, insett att jag haft en lätt sväng av PD för några månader sedan. Vad tror du, skulle Ultracalming kunna passa mig?

    Vänliga hälsningar,
    Kristina

  8. Hanna skriver:

    hejsan, jag använder produkter från PC. Använder bla bha gel och skin transforming serum. Behöver dock en spot treatment, går biodrogas salicylsyra spot treatment ihop med dessa produkter från PC som jag skrev?

  9. Loppan skriver:

    Tack för svar på mina frågor om syreprodukter och graviditet längre ner. Kom upp en del nya frågor nu på vad jagska byta till )
    – Eftersom du rådde att lögga undan elizabeth arden pro peel pads behöver jag ny exfolierande eller peeling produkt. Kan jag använda den du skriver om i detta inlägget? Eller några andra tips? Har ganska torr hud så får kätt tilltäppta porer och måste exfoliera ganska mycket, peel padsen 2-3 ggr i veckan var perfekt för mig för att få bort det torra lagret.
    – också min jan marini lermask ska jag lägga undan antar jag? (Glömde fråga om den). Kom gärna med tips på bra rengörande mask isåfall och hudutjämnande (pigmentering) mask
    – sista frågan är om jag kan köra pc hyaluronic booster istället för serum nu när jag är gravid? Den är väl inte en riktig syra? Älskar vad rodials dragon blood mask gör med huden så har förhoppningar om att pc:s booster kan ge liknande effekt tillsammans med e.a pro hydrating creme – om inte så ge gärna tips på serum/booster som du tycker kan ge den plumpandr effekten som rodials dragon blood och som funkar när man är gravid 🙂

    sorry för många frågor men vill inte förlora allt jobb jag lagt ned på min hud under graviditeten så hoppas du vill svara 🙂

    Kram

  10. Erika skriver:

    Hej Annika. Har varit på din trevliga kundservice flera ggr både på mail och chatt utan att egentligen komma så mycket vidare med mina problem. Såg igår att du postade på IG en bild hur fantastisk PC’s BHA är och jag känner att jag nu måste besvära dig, jag hoppas du orkar läsa 🙂 Blir så ledsen när man ser alla som får så fantastiskia resultat med PC men själv känns de som att de bara går bakåt.
    Kan börja med att berätta jag haft PC sedan mitten på december och detta har jag:
    – Moisture boost rengöring
    – Hydralight toner
    – BHA 2% Liquid
    – BHA 2% Lotion
    – Skin transforming serum
    – Resist Superantioxidant serum
    – Moisture boost dagkräm
    – Skin recovery masque som nattkräm
    Allt detta enligt rekomendation från er trevliga Madeleine. 🙂 Jag har aldrig fått in någon bra teknik med PC känns de som. Antingen exfolierar jag för mycket eller för lite – känns de som. Och jag har testat all världens kombinationer: BHA lotion 2% i torra områden och liquid i tzon varje dag, varannan dag, var tjedje dag.. bara bha lotion varje dag, varannan dag, var tredje dag… bha liquid på samma vis… bha lotion på kväll och skin transforming på morgon…bara skin transforming och liquid 1-2 ggr per vecka.. BHA varje kväll och skin transforming bara ngra ggr per vecka (och ALDRIG ihop med BHA-exfoliering)… ja du hör, jag har provat många kombinationer! Min hud just nu får vita pormaskar hela tiden på kinderna, varje morgon vaknar jag med en ny vit pormask och vissa är så hårda och djupa i huden och vissa gör till och med ont! Svarta pormaskar har jag i tzonen rätt mycket och många sticker upp som små ”knottror”. Låter väldigt likt en här ovan (Anna..?) och hennes dilemma. Min hud känns väldigt rörig rent ut sagt. När jag tvättar mig är huden TORR och stramar men när jag lagt på dagkrämen känns den fet och blank. Får ALDRIG sminket att ligga snyggt längre utan det äts upp av huden och lägger sig i all världens fina linjer och veck. Huden kliar fram mot kvällen av stramhet samtidigt som alla utslag också kliar på nåt vänster och jag ändå är blank i typ hela huden. Massa torra linjer runt ögonmområdet.
    Alltså snälla Annika, hjälp mig! Vad ska jag göra? Jag har fått så fin hjälp av din kundtjänst men de känns som jag verkligen behöver DIN åsikt nu. Man får så många olika svar och olika rekomendationer samt jag inte vet om jag ska fortsätta med PC eller ej. Jag är ju inte gjord av pengar men jag vill hitta en rutin som funkar och ger min hud balans! Kan tillägga jag inte röker, inte ammar/är ej gravid, äter ej tillsatt socker, äter varierat och nyttigt, rör på mig, byter örngott minst en gång i veckan, rengör mobilen… ja… jag gör ALLT jag kan utanför detta med hudvården. Jag äter kosttillskott med extra B3 i också. Är detta bara inte mitt märke? Ska jag köpa ett Exuviance kit när min liquid är slut och prova det istället? Eller Dermalogica? Please Annika, I need your help! Vill inte se ut som en 15-åring när jag snart är 30 ! 🙁 Kram erika

    • annica skriver:

      Hej Erika, tjejerna på SC har verkligen fantastisk kunskap och för att jag ska kunna hjälpa dig på bästa sätt så har jag tagit del av alla dina mail och dina bilder som Madeleine har fått.

      Ska försöka råda dig på bästa sätt och först och främst så håller jag med Madeleine att du inte ska byta märke. Visst kan man, men 2 månader med PC är en kort tid särskilt som du ändrat i rutinen flera gånger. Huden behöver en och samma rutin och det under månader när man ska arbeta bort plitor. Din hud ser ut att vara under lite stress vilket såklart kan bero på olika orsaker tex hormonellt, innre/yttre stress, ev mediciner så som p-piller eller annat kan påverka…eller så påverkar det inte alls om du inte äter några : ) Toppen att du tänker på kost och motion som du nämnde, det hjälper huden mycket.

      När det kommer till bilderna så ser man att du fått effekt på pormaskar och lyster över kindpartiet, det är bha´ns förtjänst. Detta är positivt. Jag anser inte att du har mycket pormaskar, huden på kinderna ser väldigt klar och fin ut. Pormaskar är det vanligaste ”problemet” och jag har dem också i den utsträckning du har. Tar jag en bild osminkad och nära spegeln så ser de flesta ut så. Tycker verkligen inte att det är ett problem i ditt fall men jag vet man är gärna självkritisk, det är jag med. Att bli av med dem helt och att porerna ska dra ihop sig till pyttesmå är ett orimligt mål. Tänk om det skulle gå, då skulle jag sudda ut allt ha ha haaaa..

      De vita pormaskarna skulle jag säga uppkommer antingen pga av att du sover med masken varje natt så att huden blir för mättad eller så kan det uppkomma för att du ev är under stress. Utsetts huden för stress innifrån (kan vara att man har en stressig och fullspäckad vardag eller att man känner en inre stress oro) så utsöndrar kroppen något som heter kortisol, det är svårt att stoppa den processen och den kan tyvärr ge de lite större talgansammlingar eller finnar. Att stressa ner är svårt men det kan vara bra att ändå känna till att det kan vara en anledning till att din hud svarar och producerar plitor så som den gör.

      Nu till din rutin. Eftersom din hud lätt stramar så är det viktigt att du fortsätter med en mild rengöring likt den du har. Går du på en för tuff så kommer du rubba hudens skyddsbarriär ytterligare. Blir huden fuktfattig så trivs bakterierna lättare. Bha liquid hade jag inte använt alls för starkast är inte bäst när huden är skör. Spar den till sommaren eller använd den kanske en gång i veckan såvida huden känns blank och lite mer fet, annars skippa den. Jag hade även skippa masken till natten, den är ganska fet i sin känsla och en mask är som en superaktiv nattcreme så den kanske triggar din hud. Eftersom huden är väldigt blank stundtals så behöver den inte den masken varje natt. Testa utan och lägg den istället som en mask 1-2ggr/v i 15 min. Se tips på annan nattcreme nedan.

      Nu till din rutin som jag tycker att du ska ge en chans. Faktiskt vill jag inte ändra så mycket. Jag skulle fortsatt använda produkterna så här och inte störa den rutinen med massa masker eller andra produkter. Eftersom du upplever huden som blank ibland så föreslår jag att du testar att ta mindre av varje produkt. Att applicera ett mer tunt lager får makeupen att sitta. Vet många som tror att man maxar resultatet genom att ta 2-3pump av sin bha men det är inte att rekommendera, det kommer bara stressa huden. Tag max ett pump och ett tunt tunt lager av serumet och din creme till dagen. Av Transforming serum så tar du en liten ärta som du fördelar över hela ansiktet. Mer kan stressa huden.

      Föreslår att gör så här på morgonen:

      – Moisture boost rengöring
      – Hydralight toner
      – Skin transforming serum
      – Moisture boost dagkräm

      Till natten:

      – Moisture boost rengöring
      – Hydralight toner
      – Resist Superantioxidant serum
      – Barrier Repair cream som stärker upp och reparerar huden.

      Testa detta Erika och som sagt tar du råd från olika personer så kan man få lite olika tips så jag föreslår att du enbart rådgör med Madeleine som är insatt i din hud eller med mig. Önskar att jag kunde ge dig ett ”recept” på en garanterad lösning men det är så mycket som påverkar huden inte bara produkter. Försök att hålla dig till rutinen och återkom om du känner dig osäker under tiden. Att tänka på är att huden även ändras under en månad. När vi kvinnor tex ska ha mens så får vi lättare plitor och huden blir som oftast också något mer blank. Det är övergående och normalt.

      Tänker på dig och hoppas att huden med en och samma rutin får tid att vänja sig och den lugn och ro den behöver. kram Annica

      • Erika skriver:

        Hej Annika. Tack snälla, snälla för ditt fina och hjälpsamma svar. Jag är verkligen tacksam du tar dig tid att svara och skriver så utförligt. ♡

        Jag kanske verkar helt nojig och som jag tror jag har världens problem när vi säkerligen får in mail och bilder dagligen med folk som har det 1000 ggr värre än mig och verkligen lider på riktigt. Men jag har faktiskt varit en av dessa själv och jag är så rädd så rädd så rädd att hamna där igen. När jag var 21 fick jag acnen från helvetet och fick äta medicin m.m, hoppade av universitetsutbildningen jag gick för jag inte kunde visa mig ute bland folk. Blev ifrågasatt av ett gäng killar på en buss en gång om jag var en levande prickig korv…. den tiden var inte kul. 🙁 Jag fick till slut bukt på det på Acnespecialisten, tack och lov. Dock har jag ju ärr efter alla portämningar som är djupa.

        Nog om det 🙂 tusen tack för all hjälp med rekommendation. Tror du bha lotion skulle kunna användas på kvällarna? Jag har den också men är inte riktigt vän med den. Men jag kanske bara tagit för mycket av denna oxå? Mitt serum skin transforming är snart slut , ska jag köpa den igen då eller räcker det med bha lotion (om du nu tycker jag ska använda den)? Tack på förhand Annika.

        • annica skriver:

          Hej Erika, Jag tycker inte alls att du är nojig. Man utgår från sin egen hud ingen annans. Jag är lika mån om att du ska få hjälp som någon annan. Ville bara styrka dig lite och faktiskt säga vad jag tycker, att jag inte anser att det är så illa med dina porer : ). Inte min tanke att nonchalera dina problem, men det tror jag att du förstår. Du kan absolut använda Lotion på kvällen, testa ett pump bara. Hade även fortsatt med Transformation serum en gång per dag. Det tar tid om finnarna är envisa men bara fortsätt.

          Lycka till nu, håll mig uppdaterad : ) kram Annica

          • Helen skriver:

            Ville bara tillägga att även jag fick vita prickar under huden av PC. Jag tog en kväll med ånga och portömning, bytte till Lumene och prickarna försvann på tre dagar. Jag prövade pc i fem månader, min hud var inte så glad.

          • annica skriver:

            Hej Helen, trist att höra att det inte fungerade för dig. Vi är olika och ibland kan vissa hudar behöva det lite mindre aktiva. Bra att du ändå tog dig tiden att test det ordentligt. Får man det inte att fungera så bara rådgör med oss så hittar man oftast en lösning. PC är ett av våra kunders stora favoritmärken det baserat på att det som oftast ger snabbt och fint resultat. Men som sagt våra hudar är olika. kram Annica

        • Erika skriver:

          En fråga till som dök upp när kan stod och ”rotade runt” i bland mina PC-produkter i badrumsskåpet. Du rekommenderade ”barrier repair” från PC till natten men jag ryggar tillbaka lite när det står den innehåller retinol? Är ju n superingrediens säkert men min hud skulle typiskt nog reagera med brännande, kliande och rödhet när jag använde intensive repair cream från PC, eftersom jag inte reagerat så på någon annan produkt så antar jag det måste vara retinolen. Madeleine var sa så snäll och gjorde ett undantag så jag fick skicka tillbaka den krämen. Är ju rädd att få reaktion igen om jag köper en kräm med retinol, men vad tror du? Vågar jag?

          • annica skriver:

            Hej Erika, jag skulle i princip kunna lämna en garanti för att du kommer tåla cremen. Det är lite tokigt nästan att det står Retinol för man tänker ren A-vitamin, det innehåller den dock inte utan i ingredienslistan så finns en annan typ av retinol som är en form av retinol, det är ej ren retinol. Denna ingrediens fungerar som en meddelare mellan andra ingredienser. Ger alltså inte A-vitaminets effekt. Barrier repair är toppen för en mer känslig hud och när huden behöver återfå balans. Inte alls som övriga Retnol-serum från PC, de skulle jag avvakta med.

            kram Annica

  11. Annica skriver:

    Hej! Stort tack för en bra blogg med många användbara tips. Jag skulle så gärna vilja läsa om produkterna i julkalendern och hur man kan kombinera dem. Du skriver ofta att man inte ska byta produkter o mixa märken för mkt men nu har man ju massor med trevliga produkter att testa så hur kan man kombinera? Tack på förhand!

    • annica skriver:

      Hej Annica, Julkalendern är tänkt som ett smakprov på olika märken. Lite som en avsmakningsmeny för huden ; ). Generellt ska man inte blanda så många olika märken men huden klarar det fint om man lyssnar till den och om det är under en period. Tanken är att man får chansen att hitta det som just din hud älskar. Jag skulle säga att du kan blanda samtliga produkter med det du har hemma. Men om du använder syror i din hudvård så skulle jag vara försiktig med tex rengöringen från Jan Marini som har syra i sig. När du testar den så lägg inte andra syraprodukter direkt efter. Annars så hade jag testat tex en creme från kalendern ovan det serum du har idag osv. Hur de används ser du på den info som finns med. Hoppas att du hittar någon ny favorit! Har du tex ett serum och en creme från kalendern så varför inte testa dem ihop. kram Annica

  12. Anne Karlsson skriver:

    Hej,tack för tipset på rengöringsservetterna!Men jag är i farten med ett par frågor till om Transderma.Jag har lärt mig här vikten av ansiktsvatten och gör så också.Men det jag undrar är när det gäller Transderma så står det att huden ska vara riktigt torr innan den läggs på,det klingar ju lite tvärtemot om du förstår hur jag menar…sen undrar jag om Transderma(har o och m)går att använda under collagen boost mask?eller blir det tårta på tårta.Likaså Clarins beauty flash balm,går den kombinera med Transderma?
    Ha en fin vecka!

    • annica skriver:

      Hej Anne, kul att du börjat flitigt med ansiktsvatten, din hud kommer tacka dig för det. Tänk att du låter ditt ansiktsvatten ha absorberats av huden innan du lägger Transderma. Den behöver alltså inte vara supertorr men den ska heller inte vara helt blöt på ytan för då spär man ut serumet med vattnet. Du kan absolut lägga Collagen eller Flash balm ovan ditt Transderma serum.

      kram Annica

  13. Carullen skriver:

    Hejsan!
    Om man fick önska vad som skulle kunna göra er webshop ännu bättre skulle jag vilja att det på produkter stod
    -Rengöring – Ok för rengöring av ögonmakup Ja/Nej
    -Mask – Ok som nattmask Ja/Nej
    -Alla ansiktsprodukter – innehåller syra Ja/Nej

    Finns säkert fler sådana små ja/nej frågor som skulle hjälpa när man tittar på produkter. Så slipper man ställa alla dessa frågor till er. Speciellt när man håller på att byta produkter och läser om typ allt, man vill inte störa er hela tiden. 🙂

    Tack för en redan imponerande service! 🙂

    • annica skriver:

      Hej Carullen, Åh nu gör du mig glad. Så uppskattat att du höra v dig med tips på sådant som du skulle vilja se på siten. Jag tar till mig det så får vi se hur det blir : ) Några av punkterna har vi diskuterat tidigare så vem vet det kanske kommer ; )

      kram Annica

  14. Anna skriver:

    Jag har en blandhy med ytorrhet och pormaskar lite här o var. Torr på ytan men får hela tiden nya stora pormaskar (dom är vita) på kinderna och kindben samt svarta på tzon. Lite smått känslig. Är 29 och har en del synliga tecken på åldrande speciellt runt ögon. Synliga porer i stora delar av ansiktet. Jag vill så gärna ha antingen dermalogica eller exuviance, kan båda dessa passa för mig och skulle du snälla kunna skriva rekommendation för respektive märke? När jag skriver med er kundtjänst får jag hela tiden höra Paulas choise, paulas choise… Har hört så mycket gott om daily mkcrofoliant men även mkt från exuviance och jag känner båda märkena verkar så pålitliga. Jag vet jag borde göra hudtest men vill så gääärna ha ditt svar! Supersnällt om du vill svara mig!!