Bästisen på Beachen!

  • | Annica

sensai 8
Många inklusive jag letar efter ett ljust och då menar jag mycket ljust solpuder.

Varför ska ha ett solpuder om det ska vara så himla ljust kanske ni undrar då? ..

Jo, för att 99% av de solpuder som finns på marknaden har en, två eller max tre nyanser och alla är  enligt mig för mörka för den absolut ljusaste huden OM man vill ha en naturlig bara lätt, lätt solkysst touch eller hint på huden. Och man dessutom bara vill se så där naturligt flawless och naturlig utan att någon förstår vad det är man har på huden.. produkten ska liksom bara gifta sig så det är svårt för betraktarens öga att överhuvudtaget avgöra om man är helt naturelle eller hra något på huden. Är det inte det vi alla strävar efter nånstans..att folk bara tror att man har sån FAB hud.. helt natuligt ;=).

5DA38B35-42C6-4D10-B92D-E85B14E75656
Man vill ju inte att någon ska säga.. ursäkta, måste bara fråga, vilket solpuder har du? Nej, då har man valt ett för mörkt solpuder, det ska ju liksom inte synas fast ändå göra sitt jobb.

sensai 7

Frågan man ska få ska som sagt i stället vara: Shit  vad fräsch du ser ut.. vad har du gjort?

Just det, det är ett sånt solpuder man vill ha. Jag har länge varit trogen Sensais klassiska solpuder och älskar det, gillar faktiskt också vrålmycket Laura Merciers solpuder i ljusaste färgen. Dessa är dock lite bronze i men de är så skira i sin formula och gifter sig så fint med huden så de upplevs inte som manhar bronzepuder.

sensai 6

Men.. mina käraste vänner Sensais Silky Bronze Protective Compact SPF30 är liksom en ny dimension eller kanske fusion av foundation puder och lätt bronzer/ hinter ( obs egen påhittat ord). Där ju detta som man bara älskar med hudvård och makeup..JUST som man tror att man har det bästa, mest optimala… så kommer något nytt som är ännu bättre. Jag tror ni liksom jag älskar det… men det ger mig också halsbränna  pga. av alla ”habegär” jag utsätts för konstant:).

sensai 5

Jag vill idag berätta ALLT om Sensais Silky Bronze Protective Compact SPF30. Alltså  ursäkta men jädra japaner, de kan de. När det kommer nyheter så gör japanska märken inte en besviken. Vill bara dementera detta på en gång så vi alla är på det klara med det;). Denna älskling med sitt härliga SPF30, kommer (TRO MIG ) vara din bästis på beachen i sommar!

Skärmavbild 2016-05-23 kl. 12.18.18

Sensai använder sig av en spännande teknologi. ADVAN teknologi (Anti-Damaging UVA Network). En UV-barriärteknik som skyddar huden även på djupare nivåer. Tekniken är utvecklat av Kanebo Cosmetics och Kao Corporation.

sensai 3

Runda korn..

Det fungerar så att Zinc oxide (ZnO) pulver formas till supertunna, flingor som används i solskyddet och lägger sig fint, fint omlott på varann på huden. Detta istället för traditionella kulor som lättare kan upplevas kakigt och dessutom lätt klumpar ihop sig och ger då ett ojämt intryck. Denna teknologi medför dessutom bättre och jämnare täckning och ett tätare UV-skydd.

sensai 2

Platta flarn..

Det här är ju inget man ser med blotta ögat så, men det man kan både se och känna är resultatet som verkligen ger en ”Soft Focus” känsla om ni förstår vad jag menar. Mjukare konsistens på huden och mer transparens än puder som har runda korn i sin formula. Den har en riktigt fjäderlätt silkeslen formula.

Skärmavbild 2016-05-23 kl. 13.55.59

Just Soft Focus känslan jag upplever är nog Pentagram Star Powder som trollar fram. Innovativt puder med 5-uddiga stjärnformade korn sprider ljuset jämnt över ett stort område. Ger en slät och naturlig täckning med bara en lite mängd puder och suddar ut ojämnheter på huden

Det är ett stycke niceness för huden. Jag gillar den ljusaste tonen mest. Passar min hudton perfa! Precis som jag inledde, den ser inte ut som ett klassiskt solpuder utan ger bara just niceness till huden.

2C26E6A8-2B68-462F-9A8B-F9AB05CA6885

OCH..vet ni vad det coola är. Det är dessutom vattenresistent. Du kan alltså inte bada i det en längre stund men det sitter riktigt bra och håller sig jämt om man svettas konstant som man gör en riktigt riktig varm sommardag. Eller tar ett snabb dopp. Vissa puder bara total försvinner då som ni vet, liksom dunstar, men inte detta. Jag brukar har det efter min vanliga SPF30 eller 50 som jag applicerade på morgonen. Mer egentligen bara för att få just utjämning av huden när man hänger vid poolkanten.

snygg i solen

Vill man ha mer täckning än vad den ger så kan man ju först ha tex Peter Thomas Roths CC SPF30 eller någon annan man gillar och sen Sensais solpuder SPF30 på. Går alltså UTMÄRKT att sola med. Är skapat för att kunna användas så.

sensai puder

Den finns i 4 färger. Ni ser skalan här. För er som har Sensais foundations så kan ni jämföra med deras mest sålda toner.

sensai 10

Kan appliceras på två vis:

  • För en slät, naturlig, halv-matt finish med lyster applicera med torr svamp eller som jag föredrar med borste.
  • För en mer matt finish applicerar du istället med en fuktad svamp. En riktigt bra svamp ingår i den praktiska två våningsdosan.

Sensais nya solserie där denna ingår innehåller många vårdande ingredienser som förbättrar hudens kvalitet. Bl.a. hittar man Sansho Extract som härstammar från japansk pepper (används vanligen i Fjärran östern för att reglera matsmältningen)

Kanebo Cosmetics har forskat i det länge sätt att det har förmågan att skydda hudens DNA från UV-skador samt minimera åldrande symptom orsakade av UV-strålar.

Så spana in denna my ladies and gentlemen.. just det, ni läste rätt.. passar LIKA bra till killar som önskar lite niceness by the pool:).

signatur

Vill du lämna en kommentar?

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

33 svar till “Bästisen på Beachen!”

  • (33) Kommentarer
  • Visa alla kommentarer
  1. Sandra Van Der Kaay skriver:

    Hej. Jag älskar även jag denna produkt. Men undrar, hur länge kan man ha detta puder innan det är dax att införskaffa ett nytt? Kan det bli gammalt och förlora dess egenskaper? /

    • Mia skriver:

      Hej,ursäkta att jag lägger mig i men jag ställde samma fråga till SC gänget och enligt leverantören halveras solskyddet efter 12 månader. Tyckte det var bra info,mitt puder är fortfarande fräscht efter ett år men nu använder jag det just som ett prima puder och inte som solskydd för att vara på den säkra sidan 🙂
      /Mia

    • annica skriver:

      Hej Sandra, Helst ska du använda produkten inom 12 månader efter att du öppnat produkten 🙂 Kram Annica

  2. Karin skriver:

    Hejsan!

    Är så sugen på detta solpuder! Jag blev tipsad om nr.2 av skincity, men funderar på om kanske nr.1 passar mig bättre. Använder pure pressed base warm silk och den blir ibland lite mörk på mig när jag tar på många lager. Tänker att man även vill kunna använda det på vinterhalvåret när man är ännu blekare också. Är det stor skillnad på nr.1 och 2?

    Kram, Karin.

    • annica skriver:

      Hej Karin, Om du är ljus och endast vill ha lite mörkare än din nuvarande foundation är det nyans 01. Men för en mer bronzig sommar-look fungerar även nyans 02 🙂 Så lite beroende på vad du är ute efter 🙂 Kram Annica

  3. Annika skriver:

    Köpte detta puder ”på din inrådan” förra året och har inte ångrat det en sekund, Lovely!!

  4. Donnachic skriver:

    This is to die for!!! Bästa! Sensai kan de!
    Kram! ❤

  5. Annsofie skriver:

    Hej Annica!

    Denna är verkligen super duper fin 🙂 har nr 01 i denna. Är sugen på Sensais Cellular Performance créme foundation 😉 Har oxå Sensai Fluid Finish Lasting Velvet i natural beige. Vilken tror du jag ska ta i créme foundation?

    Mvh Annsofie

    • annica skriver:

      Hej Annsofie, Tycker att Almonde beige har samma ton 🙂 kanske lite varmare men samma fina underton Kram Annica

      • Annsofie skriver:

        Hej Annica! Tack för svar 🙂 Oj, den såg mörk ut men kanske inte är det i verkligheten. Kan tycka att Lasting Velvet som jag har nu i färgen Natural beige kan bli lite mörk men blir nog bättre nu på sommaren.

        En fråga till 😉 Har Dermalogicas hydrablur primer. Den bara smular sig när jag tar på den, får gå efter med en borste. Ska det vara så?

        Mvh Annsofie

        • annica skriver:

          Hej Annsofie, Upplever inte att den smular, testa att lägga den med en annan ansiktscreme och se om det blir bättre? 🙂 Viktigt att även applicera foundation direkt efter primer så att du får en bra effekt. Kram Annica

          • Annsofie Nilsson skriver:

            Hej igen
            Tack för tipset. Vilken skillnad det blev när jag bytte dagcreme, smulade inte alls. Blev så glad
            Tänkte på Synchroline solcreme för baby spf 50, finns inte den längre?

            Mvh Annsofie

          • annica skriver:

            Hej Annsofie, Vad bra att du fick det att fungera 😀 Den är på väg in i lager, så håll utkik! Kram Annica

  6. Mona Lindström skriver:

    Den har varit mig trogen sen den släpptes till försäljning. Perfekt att ha på sommaren när man blir varm i ansiktet. Rinner inte på huden om jag svettas. Och som du skrivet så ser den så naturlig ut. Faktum är att jag brukar ta den tid hjälp för att gömma mina rodnande kinder tillsammans med foundation då det behövs. Sitter kvar och är lika fin hela dagen ska införskaffa mig en ny nu när solen förhoppningsvis visar sig igen.
    Hälsningar Mona

    • annica skriver:

      Hej Mona, Visst blir man fast när man väl har börjat med den?! Tack för att du delar med dig av din erfarenhet av produkten. Visst är den underbar 🙂 🙂 Kram Annica

  7. Heléne skriver:

    Hmmm, hur är denna jämfört med Caritas bronzer spf 10? Största skillnaden utöver att ena är spf 10 och andra är spf 30. Någon av dom tänker jag köpa, frågan är vilken….!

    • annica skriver:

      Hej Heléne, Det var ett svårt val.. Nu till sommaren är det klart fördel med hög SPF. Caritas puder har en lite mer lystirg finish(men absolut inte mycket) och en sammetslen känsla som är så behaglig på huden. Kram Annica

    • Heléne skriver:

      Glömde en fråga till; hur stor skillnad är det på Sensai nr 1 och nr 2?

  8. Linn skriver:

    Blir så sugen!

    Funkar att dra på ovanpå mineralpuder? Ovanpå BB-/CC-cream?

    Vilken färg ska jag ha? Har honey light på glominerals mineralpuder, Jane iredale-pudret i vårgåvan passar mig också väldigt bra (minns ej benämning).

    OCH vilken bortse ska jag använda? Har bara glominerals ultra i nuläget.

    Kuuuul

    Linn

    • annica skriver:

      Hej Linn, Den går jättebra att applicera på en BB eller CC. Om du önskar att använda den i hela ansiktet tycker jag nyans 01, annars är nyans 02 något varmare och passar då bättre som bronzer 🙂 Kram Annica

    • Linn skriver:

      O förlåt, jag fattar ju att man ska applicera med svamp. Men finns det annat sätt (bortse?)? Är inte alls van vid svamp, är det svårt för nybörjare?

      O förlåt igen, förstår att man kan ha den ovanpå BB/CC. Men vill liksom ändå dubbelkolla om det funkar på mineralpuder.

      Blev så exalterad så jag glömde liksom att läsa din text ordentligt 😉

  9. Anna skriver:

    Håller med dig, tycker också alla solpuder är för mörka. Men ska testa denna, verkar bra. Vilken nyans visar du på bilden?

  10. Christine skriver:

    Verkar riktigt bra! 🙂 En fråga. Om man vill ha lätt täckning/jämnare/mattare/snyggare hud i solen med SPF och har en känslig blandhy och känsliga ögon (vill kunna svettas utan att produkten rinner ner och svider i ögonen), vilken produkt kan du rekommendera? Solpudret ovan eller någon BB, CC eller DD?

  11. Nathalie skriver:

    Låter som en riktigt bra produkt! ☺
    Kan man applicera den i hela ansiktet? Jag får nämligen lätt en pigmentfläck på översidan över läppen ,precis under näsan ungefär.
    Så de får inte va massa skimmer i .

    • annica skriver:

      Hej Natahalie, Det går jättebra att applicera den i hela ansiktet 🙂 Inte en massa lyster, utan ger en slät, naturlig, halv-matt finish med torr svamp och en matt finish med fuktad svamp. Kram Annica

  12. Jenny skriver:

    Hej! Använder du den bara som bronzer eller använder du den i hela ansiktet ibland? För visst kan man använda den som en foundation också?

    • annica skriver:

      Hej Jenny, Det kan ibland hända att jag tar den i hela ansiktet för att lätt kunna återapplicera solskyddet. Men annars applicerar jag som en trea; panna, kinder, käkben 🙂 Kram Annica