Solskolan 2016 avsnitt 3 & 4

  • | Annica

 

Solskolan del 3

Gillar ni Solskolan? Bra för här kommer avsnitt 2 och 3 och du börjar närma dig ett solsmart liv.

Vill du kolla in ALLA solskolor så hittar du dem på Skincitys youtubekanal!

Avsnitt 3 handlar om:

”Skyddar SPF30 dubbelt så mycket som SPF15?
I denna solskola reder vår hudterapeut Lena ut vad skillnaden mellan olika SPF-faktorer är. Många känner nog inte till hur få procentenheter som skiljer mellan exempelvis SPF 30 och SPF 50. Lena guidar dig rätt i solskyddsdjungeln och berättar vad du ska tänka på när du väljer din solskyddsprodukt i sommar!”

Avsnitt 4 handlar om:

”Solskydd, måste det vara kladdigt? Kladdig vit hinna och sand överallt? Nejdå, dagens solskydd är både lätta och hudvårdande. Vår hudterapeut Beatrice tipsar om sina favoriter och ger exempel på produkter som passar för olika hudtyper. ”

 

signatur

Vill du lämna en kommentar?

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

16 svar till “Solskolan 2016 avsnitt 3 & 4”

  • (16) Kommentarer
  • Visa alla kommentarer
  1. Josefine skriver:

    Hej! Har en fråga angående Transderma R serumet. Kan man lägga det över sin aha syra från PC? Eller blir det inte lika bra resultat när man gör så? Har använt serumet i tre dagar nu endast nattetid. Tänkte att man kanske får snabbare resultat av att lägga det både morgon och kväll sen men vill ju även kunna använda aha syran samtidigt. Har frågat två olika personer på eran chatt och fick tyvärr två olika svar så vet inte riktigt vad som nu är bäst.. :/

    • annica skriver:

      Hej Josefine, Det krockar inte ingrediensmässigt men kan bli lite mycket aktivitet för huden. Så inget jag kanske rekommenderar att man börjar med men beror på lite hur tålig du är i huden 🙂 Kram Annica

  2. Mimmi skriver:

    Hej Annica!

    I maj beställde jag hem BABOR
    AMPOULE CONCENTRATES MULTI ACTIVE VITAMIN FLUID. När jag fick hem den och skulle starta behandlingen läste jag av en slump på innehållsförteckningen, och såg då att den innehöll jordnötsolja. Jag är dödligt allergisk mot jordnöt och bär alltid med mig en adrenalinspruta. Jag har också fått en anafylaktisk chock av just jordnötsolja.

    Jag blev väldigt paff och undrade hur jag hade kunnat missa det här, i och med att jag alltid läser innehållsförteckningar av just den anledningen. Jag kom sedan på att det berodde på att det inte fanns någon innehållsförteckningen på er hemsida, och att jag därför tänkte att det säkert inte var någon fara.

    Jag ringde kundservice för att kunna skicka tillbaka ampullerna, och berättade naturligtvis hela den här historien. Tyvärr möttes jag inte av någon god service. Jag önskade att innehållsförteckningen skulle finnas med, men den bristen skyllde personen jag pratade med på att det just nu fanns två förpackningar, där den ena skulle utgå. Jag föreslog också att det vore bra om det fanns med symboler, eller varningstexter, som angav om produkten innehåller allergener, men det önskemålet viftades bort.

    Jag har helt enkelt känt att den här händelsen inte togs på allvar, i och med att mina önskemål (för andras säkerhet) viftades bort. För mig handlar det inte om att råka ut för en liten allergisk reaktion, utan om liv och död. Jag drar mig från att beställa från er nu, både av säkerhetsskäl men också på grund av hur mitt ärende hanterades.

    Jag vill bara förmedla min upplevelse till dig, och hoppas att ni kan hitta något sätt där det lättare framgår vilka allergener produkterna innehåller (särskilt i och med att innehållsförteckningarna inte alltid är så lätta att förstå).

    Trevlig sommar!

    • joss skriver:

      Känner tyvärr igen mig. Inte i din fruktansvärda upplevelse av jordnötsolja som ingrediens och de bemötande du fick pga det men jag har också varit i kontakt med kundservice via telefon och chatt och jag förstår inte riktigt varför skincity skulle vara så mycket bättre än någon annan webbshop nu för tiden som det känns der spejsas upp om. Inge illa menat nu! Ni var superbra förut och hade en fantastiskt dreamteam i tele, chatt och maillåda men på sista månaderna känner jag inte alls igen er. Fick svar från någon Michaela Bolin på chatten och fick så himla korta svar som inte var hela svar på allt jag undrade eller känsla av ”mervärde” eller att vilja ge så bra svar som möjligt. Och när jag frågade en fråga svarade hon kort ”jo det ska nog kanske gå bra tror jag…”. Känns inte som ett till riktigt svar man vågar lita på på en fråga som kräver ett ja eller nej . Nej ursäkta men ni har allt tappat lite 🙁 nu har ju inte jag något lika allvarligt att klaga på som Mimmi men jag vill ändå ge min feedback för alla ni kunder är väl lika mycket värda hos er…..tror jag….

      • annica skriver:

        Hej joss, Det är verkligen inte såhär vi vill att våra kunder ska känna sig. Vi vill kunna erbjuda den bästa hjälpen och alltid finns där för våra kunder. Ni är det viktigaste vi har och jag är så tacksam att du hör av dig och berättar din upplevelse. Nu har vi möjlighet att tänka på detta och tänka på detta framöver. Fick information att vi har återkopplat till dig och hoppas att det känns bra. Tack ännu en gång för att du delar med dig och kan bidra till att vi kan erbjuda den bästa service som möjligt för dig som kund. STOR kram Annica

    • annica skriver:

      Hej Mimmi, Tack för dina synpunkter och din feedback angående hemsidan. Mycket bra punkter och ska se vad vi kan göra för att göra för att det ska bli mycket tydligare. Vill verkligen inte att det ska vara så du upplever när du ringer in till kundservice, vi eftersträvar alltid att våra kunder ska få den hjälp som vi kan erbjuda och hjälper dig vidare på bästa sätt. Nu har jag fått information om att mina kollegor varit i kontakt med dig igen efter detta. Hoppas att allt nu har löst sig och att du kan återkomma till oss så fort du har funderingar. Kram Annica

      • Mimmi skriver:

        Hej Annica! Hur menar du att de har varit i kontakt med mig igen? Jag har inte haft kontakt med någon igen angående incidenten med Babors ampuller. /Mimmi

        • annica skriver:

          Hej Mimmi, ser i vårt system att vi mailat dig för ca två veckor sedan. Ser till att min kollega Elin mailar en kopia på nytt. Nås du inte av detta mail så kika i din skräppost om mailet kan ha hamnat där. Så tacksam för feedback, har vi brustit så bättrar vi oss. Du är värdefull för oss och allergier är som du säger något mycket allvarligt. När än du behöver få en innehållsförteckning förtydligad av SC så som i detta fall saknats så be att få en sådan via mail. kram och tack för ditt tålamod! Annica

          • Mimmi skriver:

            Hej Annica! Jag hittade inte mejlet någonstans. Det måste ha kommit bort längst vägen. Vilket missförstånd det kunde ha blivit… Tur att det uppdagades. Tack snälla för kopian!

            Som jag skrev till Elin så känns det tryggt för mig att veta att ni för dialoger kring allvarliga allergier likt min, så att vi alla med allergier kan få så bra förutsättningar som möjligt till att hålla oss friska.

            Och tack så mycket för rabattkoden! <3 Trevlig sommar! /Mimmi

          • annica skriver:

            Hej Mimmi, Önskar dig en fantastisk sommar och tack för att du kontaktade mig 🙂 Alla delar är så viktiga för mig och Skincity. Stor kram Annica

  3. Lovisa skriver:

    Hej Annica!

    Jag har använt Exuviance-serien nu under 6 veckor och tycker det fungerar bra för min hud hittills. Jag fick rekommenderat av er på skincity att använda gentle cleansing crème men känner alltid att man inte känner sig helt ren efter. Har aldrig gillat att använda rengöringscremer eller rengöringsmjölk pga detta. Kan jag byta till cleansing gel när min rengöring tar slut och hur fungerar den i jämförelse med cremen?

    Fantastiskt att du alltid tar dig tid att svara på frågor här på bloggen. Det kallar jag fantastisk service!

    Hälsningar,
    Lovisa

    • annica skriver:

      Hej Lovisa, Innan du tittar efter annan rengöring vill jag bara att du ska testa detta lilla knep. Applicera först på torr, massera och sen skölj av. Du masserar sedan produkten på fuktad hud och sköljer av. Brukar fungera jättebra 🙂 Sen till kvällen när du har make-up rekommendera jag helst en separat rengöring för detta. Kram Annica

  4. Amanda skriver:

    Hej! Tack för all underbar information du ger oss!

    Jag funderar på att byta hudvård men är så förvirrad. Jag är 24 år, har blandhud men yttorr och har fått tillbaka min acne efter att jag slutat med p-piller för ca 8 månader sen. Mina exuviance produkter börjar ta slut, har nattkräm, ögonkräm och peeling kvar men jag är sugen på att byta till jan marini.
    Kollar på Bioglycolic Bioclear Face Lotion och TRANSFORMATION FACE CREAM men skulle även vilja testa k ceutic som soskydd, och för dess effekt. Kan man köpa och använda den istället för c esta serumet eller är det bättre att strunta i k ceutic? Funderar också på att använda dermaceutic ADVANCED CLEANSER istället för JMs, eller funkar JMs att ta bort smink med?

    Till sist, om jag bytar till JM kan jag använda min TRIPLE MICRODERMABRASION peeling och ögonkräm från exuviance ändå nån gång i veckan eller de får sättas undan?

    Som du hör är jag väldigt delad. Tack så hemskt mycket på förhand!
    Amanda

    • annica skriver:

      Hej Amanda, Här tror jag att du ska försöka välja ett märke för att få så bra effekt som möjligt. Ofta går det bra att kombinera olika märken men om huden är i hormonell obalans tycker jag att du ska börja med ett märke och sedan börja kombinera med fler om du önskar. C-esta serumet är kanon och en produkt som jag inte tycker att man ska vara utan 🙂 Du kan ta bort make-up med JM men själv använder jag alltid en separat rengöring för make-up innan den mer behandlande rengöringen. För att inte stressa huden ska du helst inte kombinera några Exuviance produtker med Bioglycolic Bioclear Face Lotion från JM. Kram Annica

  5. Alice Johansson skriver:

    Hej Annica! Tack för en som vanligt grym blogg 🙂

    Jag är 22 år och har en hel del akne ärr jag gärna vill bleka och jämna ut. Jag älskar PC’s BHA Liquid men undrar om det är ok att använda nattetid under sommaren? Bör tilläggas att jag alltid kör SPF35 dagtid. Är även väldigt nyfiken på retinol men undrar om det är för tidigt att börja med? Om det är lägligt, isf i vilken procent form?

    Tusen tack på förhand,
    Mvh
    Alice

    • annica skriver:

      Hej Alice, Bra att du har dagligt solskyddsfaktor, då kan du fortsätta använda Skin perfection BHA. Men glöm inte att återapplicera ditt solskydd varannan timme för att ha ett säkert skydd hela dagen. Paula’s Choice har olika procent av retinol och i din unga ålder kan du börja med en mycket liten mängd retinol. Ett bra första steg in i Retinol-världen: Paula’s Choice Skin Balancing Super Antioxidant Concentrate Serum 🙂 Kram Annica