Bra grejer för killar

  • | Annica

Ja, nu känner jag verkligen att det är på tiden att lyfta upp lite bra produkter för våra kära killar, män, herrar och ja, lite äldre herrar. Jag har ibland undrat om det verkligen är nödvändigt med en speciell herrserie. Jag menar hud som hud, eller? Svaret är ju lite ja och nej faktiskt på den frågan. Killars hud skiljer sig faktiskt lite från oss tjejers. Jag har listat lite bra info om mäns hud:

• Ca 20 procent tjockare hud än kvinnors

• Innehåller mer kollagen – vilket gör den mer motståndskraftig mot rynkor till en viss ålder

• Generellt en högre talgproduktion och därmed också en fetare hud.  Män har oftare problem med finnar, pormaskar och grova porer.

• Innehåller mer kollagen vilket gör huden mer motståndskraftig mot rynkor

• Män har en ytligare blodcirkulation det gör temperaturen i huden högre. Detta leder till att ansiktshuden kan hetta snabbare som t ex vid träning.

• Mäns dagliga rakning sliter på huden och gör den lite mer känslig.

Så ja, det finns faktiskt anledningar att ha unika herrserier. Det finns flera bra herrserier nu och jag delger er några av mina favoriter.

Jag kommer ihåg när NK i Stockholm öppnade sin första riktiga herravdelning för hudvård och doft. Jag var där på invigningen och det var så tjusigt. Mörka träslag blandat med svart. Manligt och maskulint. Många nya spännande serier och riktigt bra service och guidning till rätt produktval.  Jag var där i egenskap av produktchef för Phytomer som fanns representerat på NK´s hyllor. Tyvärr var denna underbart fina herravdelning lite före sin tid och fick därför inte vara kvar så länge.  Nu är en herravdelning en självklarhet och därför har vi nu också öppnat vår herravdelning på Skincity. Jag har valt ut några av de märken som jag tycker är de bästa i branschen bl.a. Phytomer & Decléor. Ett marint märke och ett aromamärke. Sen har vi andra mer neutrala för de som gillar det t.ex. Phyris. Självklart kan män använda även andra produkter än just herrserier. Många serier är ju numera Unisex.

Micke har just nu Provat en dagcreme från Phyris som han gillar skarpt. En annan av hans favoriter Sensai by Kanebos Silk Emulsion Super Moist som är en 24h creme. Ett stort plus är att man även kan ha den runt ögonen och slipper en specifik ögoncreme.

Min pappa (här med min lilla dotter) som är en stilig och mycket fåfäng man i sina bästa år har alltid varit noga med att använda bra grejer och det har han igen idag. Mamma har inte alltid varit lika nöjd när han i perioder inte köpt egen kräm utan slevat (!!) ur hennes dyra cremer och smörjt in både ansikte och händer generöst! Nu har han en egen creme som han inte vill vara utan, det är Cellular Performance Emulsion Moist som vårdar hans lite torra hy. Ovan på applicerar han duktigt varje dag alltid hög SPF!

Så alla killar och män nedan listar jag 3 måsten för en schysst hy!

  1. 1. Rengör huden varje morgon t.ex. med Decléor Skin scrub Gel
  2. 2. Återfukta med en 24h creme t.ex. Decleor Skin Energizer fluid + SPF ovanpå minst 30
  3. 3. Satsa på ett bra rakskum t.ex. Decleor smooth shave foam

 

Så, vad väntar ni på? Börja i tid. Förekom rynkor och solskador och ha en fräsch hud livet ut!

With love,

Annica

Vill du lämna en kommentar?

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

5 svar till “Bra grejer för killar”

  • (5) Kommentarer
  • Visa alla kommentarer
  1. Niklas skriver:

    Hej Annica!

    Stort tack för bra artiklar.
    Dock blir jag ändå inte riktigt klok på vad det är jag behöver för att börja ta hand om min hy. Jag är 32 år och rakar mig med trimmer. Jag har normal/lite fet hy. Självklart är mitt mål att hålla hyn ung och fräsch!

    Vilka produkter skall jag köpa?
    Där finns fem produkter som du länkar till här: http://skincity.se/sv/93/ansikte?p=1205&p=1204&p=1243&orderBy=Published

    Behöver jag alla?

  2. Elin skriver:

    Skulle du kunna länka produkterna du tipsar om i detta inlägg hittat bara dem två första 🙂