Scrolla för att läsa mer

Bästa Mascaran är funnen!

Mascaror är något som många, inklusive mig själv fäster sig vid väldigt och inte bara byter ut hursomhelst. Hittar man en favorit mascara ska det ganska mycket till innan man byter. Under mina yngre år använde jag (som många, många andra) Kerasils och Definicils från Lancome. Jag tyckte de var fantastiska, hade ej provat så mycket annat så jag hade inte heller så mycket att jämföra med. Efter hand kände jag dock att dessa mascaror inte går att variera i utseende utan blir tjocka och knubbiga spinelbens-ögonfransar direkt. Ville hellre ha en mascara som vid ett svep ger en snygg sofistikerad look och vid två eller fler svep ger fylliga långa och tät look.

Man vill ju inte ha party fransar varje dag. Dessutom tyckte jag att de torkade alldeles for fort i hylsan och vid användning smulade och trillande ner på kinden och vid lite regn eller tårar som rann i blåst så låg den under ögat istället. Suck! Jakten på en ny mascara skulle börja. Under flera års tid testade jag många olika märken och blev ingen riktigt trogen. Chanel hade en jag höll fast vid något längre men kände mig ändå inte riktigt nöjd.

Först för något år sen, hittade jag min ”för resten av livet” mascara och jag ber till gud att de inte förändrar den eller att den kommer att utgå (som alla mina favorit grejer annars har en tendens att göra. Mascaran heter 38 grader Volymising och kommer från Sensai by Kanebo.

Ackompanjerat med tillhörande Eyelash Base, som ytterligare förlänger och förtjockar fransen helt klumpfritt blir resultatet smashing.  Jag upptäckte denna gudagåva till människan då jag arbetade på agenturen för Sensai by Kanebo. Det var faktiskt så att jag var en av testpersonerna som var med och provade fram slutresultatet av denna. Jag och ett par andra fick testa ett par olika varianter av denna mascara och betygsatte en mängd olika egenskaper hos de olika mascarorna. Redan då förstod jag att denna mascara skulle bli något utöver de vanliga.  Väntan sen på att den färdiga produkten skulle komma kändes extremt lååång.

Visste du detta om mascaror?!

Hur ofta bör man byta mascara? En mascara har en hållbarhet på ca 3 – max 6 månader men byt omgående om den börjar lukta annorlunda och klumpar sig.

Varför bör man byta mascara efter ett max ett halvår? De flesta använder sin mascara nästan varje dag och man petar väldigt nära ögonen. Just ögonen är känsliga för infektioner och en mascara är bra på att samla på sig bakterier. Bakterierna kan i sin tur leda till ögoninfektioner.

Hur ser man att en mascara blivit gammal? Ett tidigt tecken är att mascaran efter ett par timmar börjar trilla av fransarna så man får svarta prickar på kinderna. En del mascaror torkar ihop till en seg klump i hylsan medan andra blir smuliga när man applicerar dem och fjällar eller inte vill låta sig appliceras.

Hur kan man ge mascaran längre livslängd? Dra ej borsten upp och ner då kan den bli dålig snabbare. Är du sjuk eller förkyld? Använd ingen mascara alls, sminket en förvaring av bakterierna. Tänk också på att bakterier frodas i värme, så förvara din mascara svalt. Låna aldrig ut din mascara till någon annan.

With love,

Annica

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

18 svar till “Bästa Mascaran är funnen!”

 • (18) Kommentarer
 • Visa alla kommentarer
 1. Malin R skriver:

  Jag förstår att du är nöjd med mascaran, den ger superfina fransar. Det enda jag inte gillar är just “38-grader-grejen”. Under tiden på skolan till hudis var den mascaran bannlyst eftersom den kräver lite speciellt teknik när den ska av 😉

  • annica skriver:

   Ja jag vet den var bannlyst då! Men det förvånar mig att ingen lär ut tekniken som är så lätt …splasha med mkt varmt vatten. Går inte att gnugga bort, därför är den ju så jobbig på behandling. Men formulan släpper lättare än någon annan om man har varmt vatten. Då expanderar produkten som släpper lättsom en plätt:) Du måste testa den om du inte redan gjort :O)kram

   • Malin R skriver:

    “Splasha”?? Guuuuud min lärare skulle dööö om jag splashade en kund 😉
    Jag har haft kunder på spa som haft mascaran, och jag tog halvblöta pads med varmt vatten och sen enkelt nästan borsta bort den.
    Mascaran får jag beställa i mitt nästa paket! =)

 2. Isabell skriver:

  Finns det en som heter kanebo 38 C och en kanebo 38C volymising eller är det samma?

  • annica skriver:

   Hej, Det finns en som heter Kanebo 38grader och det är orginalet sen finns det separate and Lenghtening och sen nyaste tillskottet är Volym som är den absolut bästa tycker jag! 🙂 Annica

 3. Ida skriver:

  Hej Annica!
  Först och främst, tack för en superbra blogg 🙂

  Jag har ett väldigt jobbigt problem med min hy som jag hoppas att du kan hjälpa mig med. Jag blir så otroligt oljig!!! Bara någon timma efter att jag lagt min makeup så blir jag glansig, och efter en halv dag på jobbet så flyter verkligen min foundation på huden, helt seriöst. Saken blir inte bättre av att jag jobbar på parfymeri och hjälper folk med såna här problem dagligen, känns inte så kul när man själv inte ser klok ut.

  Hur som helst. Använder mest Dermalogica. Morgon peelar jag med Daily Microfoliant, sprayar med Multi-active toner och smörjer in med Active Moist. Sen använder jag T-shine control, foundation (anti-blemish) och ett puder, allt från Clinique. På kvällen använder jag igen Dermalogica, tvättar med Special Cleansing Gel, sen Multi-Active toner, och sist använder jag Overnight Clearing Gel som jag ibland varvar med deras Multivitamin mask.

  Vad gör jag för fel? Jag tycker att det verkar som att jag använder helt rätt produkter men nu har jag haft dom i ett år och inte sett någon förbättring. Har dessutom huuuur mycket pormaskar som helst, hela näsan är svartprickig och jag älskar att klämma vilket gör att jag också fått stora “hål” på näsan, typ som ärr. Och när jag skriver att jag blir oljig så menar jag verkligen det, drar jag försiktigt med en nagel i ansiktet så är det fullt av rinnande foundation under nageln. 🙁

  Hoppas du har något bra tips. Jag har funderat på om det är en kräm med syra jag behöver?

 4. Tanci skriver:

  ÅÅÅH den verkar grymt bra. Nu blev jag jättenyfiken :). Min favorit är Estee Lauders Supmtious Extreme just nu.

 5. Olga skriver:

  Hej Annnica! Jag använder ögonfransnäring RevitaLash i 8 månader och fick ont i ögon på slutet.På Skincity hittade jag serum för fransar från Priori och undrar om jag får ont i ögon? Tack för svaret! Mvh.Olga

  • annica skriver:

   Hej Olga, Prioris serum har fått väldigt bra betyg med mkt lite reaktioner. Dock finns inga garantier för om du är känsligs mot något ämne. Kram Annica

 6. Linda skriver:

  En dum fråga. Denna halvmåneformade borsten.. Vilken sida ska vara vänd mot fransarna?

  • annica skriver:

   Hej Linda,
   Inga frågor är dumma du är smart som ställer en tycker jag : ) Du håller borsten som att den vore en ledsen mun när du målar på så sätt får du en fin spridning på fransarna..hoppas att du hängde med på den konstiga förklaringen.
   kram Annica

 7. Malin skriver:

  Jag är på jakt efter en ny mascara, det blir nog till att testa den här. 🙂

  Tack för tipset!

  • annica skriver:

   Hej Malin, Tycker jag att du gör helt rätt i 🙂 Så många nöjda användare och jag har verkligen svårt att hitta en ersättare. Kram Annica

 8. therese skriver:

  jag vill tipsa om bästa mascaran!
  https://www.bästatips.se/tips-pa-basta-mascaran/

Alltså wow, vilket märke och vilka produkter. Så länge som jag väntat på att få berätta men nu kunde jag inte hålla mig längre. Snart, så snart lanseras märket på Skincity! Mer om märket och dess gottiga innehåll kommer snart. Så snygga produkter, enkelt och fräscht, experter inom hudens biologi har forskat fram grymt effektiva […]

Se hela inlägget »

Ny naturlig serie från Priori

För några månader sedan lanserades nya uppdaterade Priori, har ni hittat några favoriter från märket än? Nu har de även lanserat en ny naturlig serie produkter, TTC. Med hjälp av den senast forskningen i bioteknik har de lyckats ta fram en resultatinriktad linje med rena ingredienser så som gurkmeja och dess aktiva element curcumin. Teknik […]

Se hela inlägget »

Behind the scenes plåtning

Förra veckan hade jag en plåtning för ett litet projekt ni kommer få se mer utav framöver, så stay tuned 😉 men idag får ni följa med behind the scenes och se lite av vad som komma skall! Bilder från plåtningen     Bilderna blev så fina tack vare fantastiska Ann sköld som ofta gör […]

Se hela inlägget »

Epionce har gjort det igen, nylanserade Purifying Wash och Purifying Spot Gel är verkligen något utöver de vanliga! En duo för alla med acne, till både ansiktet och kropp. Dessa två kliniskt bevisade produkter hämmar inflammation i huden utan att för den skull irritera eller torka ut hudens barriär, vilket gör att de passar alla […]

Se hela inlägget »

Ni vet sedan tidigare inlägg hur galet exalterad jag är över att iS Clinical finns hos oss på Skincity nu, ÄNTLIGEN! Någon som testat på något gottigt från märket än? iS = innovative skincare, därför älskar jag märket så mycket! Bara namnet säger sitt, men det tåls att upprepas att märket använder sig av det […]

Se hela inlägget »

Ungefär 1 gång i månaden fixar jag mina fossingar fina så denna vecka får ni hänga med på min fina-fötter-guide! Jag förbereder alltid med en peeling, lyxar jag lite extra myser jag en stund innan med ett varmt fotbad. Puts väck med all torrhet och fnasighet med Jan Marinis dubbelexfolierare Bioglycolic Resurfacing Body Scrub med […]

Se hela inlägget »

Nya borstar från MAKETHEMAKE

Hur många av er använder MAKETHEMAKEs borstar? Ni har väl inte missat att det tillkommit fyra nya borstar i kollektionen! 🙂 Sheer Foundation Brush En uppföljare av populära Foundation brush, hur många av er har testat? Till skillnad från Foundation brush har inte sheer foundation brush lika täta strån och är också mindre i omfång. Personligen […]

Se hela inlägget »