SOS-vård till hem-apoteket!

  • | Annica

Speciellt på sommaren gäller det att ha uppdaterat sitt hem-apotek med diverse salvor, myggstift, allergimediciner etc. Är olyckan framme och någon får ett bett eller blir stucken, skär sig eller liknande tycker i alla fall jag att det känns grymt skönt att ha laddat med diverse saker hemma.

 Gärna denna necessär från Louis vuitton får följa med på semestern!

Gärna denna necessär från Louis vuitton får följa med på semestern!

När vi åker på semester utomlands har jag två STORA necessärer bara med apoteksgrejer med mig, in case of emergency situation. Ja, jag vet, allt finns att inhandla utomlands också, men det är rätt skönt att slippa jaga om olyckan är framme och förklara för någon som kanske knappt kan prata engelska vad man är ute efter. Vad gäller salvor för diverse hudåkommor så föredrar jag produkter med lugnande ingredienser från växtriket i förstahand istället för apotekernas hudförtunnande kortisonsalvor som jag tycker används av alldeles för många och alldeles för flitigt. I många fall finns det bättre produkter med vårdande ingredienser från växtriket som lugnar och läker istället för kortisonsalvor, som har som bieffekt att huden blir väldigt känslig och tunn. I min värld så vill man ju inte redan göra en känslig/utsatt hud ännu känsligare. Det finns dock vissa fall då kortison är bra och bär användas under en kortare tid.

Mitt bästa tips, som alla bör ha hemma i sitt eget lilla apotek är Energizing Gel Prolagene från Decleor. Detta är en riktig allround produkt som passar både barn och vuxna, till ansikte och till kropp. Perfekt om du fått ett bett eller stick att applicera lokalt eller på eksem, värmeutslag, på barn som får diverse utslag. Den kan även användas i ansiktet på röda utslag, irritation mm. Applicera tunt lager på området en eller flera gånger om dagen.

Osmantus

Osmantus

Kan även läggas lite tjockare och låt verka -10-20 minuter och sen massera in. Blir som ett lindrande och reparerande bandage för huden. Den innehåller L-prolin, som är en naturlig aminosyra samt osmanthus som verkar läkande. Förbättrar kollagenstrukturen i huden och stimulerar hudens egen läkningsprocess. Passar även utmärkt på ärr t.ex. efter operationer eller efter akne eller lugnande efter diatermi, epilering och vaxning. Ska du utomlands så är denna ett måste i necessären!

Så här ser jag ut när jag har migrän...gahhh...

Så här ser jag ut när jag har migrän…gahhh…

Mitt andra tips är också från Decleor, en produkt jag använt i många, många år och INTE kan vara utan. Circulagel Refreshing Toning Gel. Även denna en multi-funktionell produkt. När jag var gravid använde jag den dagligen på mina tunga trötta vader. Kan även användas på strumpbyxor, vilket var perfekt då för jag konstant gick runt med stöd strumpbyxor, lätt att applicera på under dagen närsomhelst.

Nu använder jag den mest för min stela nacke och när jag får huvudvärk. Refreshing Toning Gel innehåller b.la. menthol, kampfer, arnika och trollhassel och essentiell olja av peppar. Den kyler skönt på huden och kyla hämmar som bekant känslan av smärta. Ljuvligt när spänningshuvudvärken tränger sig på och lägger sig som ett band över pannan och tinningarna.

Den finns även numer i en sprayvariant som e super praktisk att ha med i väskan och bara spraya på. Phytomer har en identisk produkt som är precis lika bra och heter Phytomer Soothing Leg Gel.

Se till att ha dessa godingar inom räckhåll i sommar! 🙂

With Love

Annica

Vill du lämna en kommentar?

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

8 svar till “SOS-vård till hem-apoteket!”

  • (8) Kommentarer
  • Visa alla kommentarer
  1. Sublimt skriver:

    Den där Circulagel låter perfekt när man känner sig öm i kroppen och behöver nåt som piggar upp.

  2. Malin R skriver:

    Spontant skulle jag säga Nimue, som jag själv jobbar med, men jag har för mig att Pia på Mette’s sa att de inte säljs via webshop, kan det stämma?
    Du har ett väldigt bra och brett sortiment, jag vet inte heller om du själv saknar något. Lakshmi? [Comfort Zone]? Bioline? Carita? Dr Dennis Gross? Darphin? Ole Henriksen?
    Jag är väldigt nyfiken på både Peter Thomas Roth och Mene&Moy som man kanske inte träffas på så ofta! Kul!

  3. Malin R skriver:

    Hej Annica!
    Jag blir alldeles sjuuuuk när jag ser utbudet av produktserier som du har på Skincitys hemsida. Ett mecka för en hud och krämnörd som jag, jag förstår att du har uppfyllt en dröm. Hoppas att jag når dit också en dag!

    • annica skriver:

      Hej Malin! Åhh vad glad jag blir! Har verkligen försökt få till ett bra utbud! Är det något märke du saknar? Tipsa mig gärna! 🙂 Annica