Scrolla för att läsa mer

En rakritual är född

Nu har det blivit dags för lite manlig hudvård igen. Blev så otroligt inspirerad (och imponerad) i helgen då min sambo raddade upp hela Dermalogicas Shave sortiment (i princip) och skulle raka sig enligt konstens alla regler. Jag får ju vara helt ärlig och säga att han slarvat lite med detta moment genom åren och fram till rätt nyligen köpt mindre bra rakskum på mindre bra butiker. Inte har han heller förberett huden eller efter behandlat den för att få ett optimalt resultat av rakningen. Men efter att ha gått och snyltat lite en tid bland butikens (d.v.s. skincitys)prover insåg han att det nog ändå var skillnad på rakprodukt och rakprodukt.  Så nu söndags slog han på stora trumman och gjorde en rakning by the book.  Han blev själv riktigt imponerad av resultatet. Att det kunde bli sååå mycket bättre än klassiskt (billigt) rakskum, det hade han inte trott. Jag tror rakningen har blivit mer än bara just bara rakning för min sambo. En rakritual har kommit in i hans liv för att stanna.

Här kan du följa Mickes steg för steg när han testar Dermalogicas raksystem

Förbered  huden

Micke började med Daily Clean Scrub som är en 2 i 1 produkt. Den både rengör och exfolierar vilket gör att hudytan blir slät och resultatet av rakningen blir jämnare. Den lyfter dessutom upp hårstråna vilket underlättar rakning och minskar risken för inåtväxande hår samt inflammerade hårsäckar.

 

Raka

Applicering av Smoothing Shave Cream som är en fantastiskt lätt men krämig rakcreme. Jo, jag lovar du kommer att gilla den även om du alltid och bara kört skum förut. Den blir inte tjock och kladdig. Utan som en härlig fluff creme. Smoothing Shave Cream är extremt uppmjukande som gör att man verkligen kan raka nära huden utan att huden blir uttorkad eller irriterad. Den återställer hudens skyddande barriär och lugnar. Den lystriga rakcremen innehåller bl.a:

  • Aloe vera, Allantoin, Vallört och Panthenol  – Lugnande och skyddande funktion.
  • E-vitamin och Fläderblom – Skyddar mot fria radikaler
  • Jojoba och Sheasmör  – Konditionerar huden på djupet
  • Jästextrakt  – Stimulerar cellförnyelsen
  • Hyaluronsyra – Binder fukt
  • Mentol – Svalkar , dämpar rodnad och irritation.

 

Ni förstår ju att detta inte är vilken rakcreme som helst…det är rakningens top notch. Micke gillade speciellt den mjuka känslan och att det inte blev lika kladdigt som när han ananrs rakar med skum.

Skydda

Rakritualen avslutas med Post Shave Balm & Daily Defense Block SPF15. Post Shave Balm är en produkt som många av er kanske tänker:  Varför denna? Nej, men denna behöver jag nog inte…lite overkill, eller? Men faktum är att detta multifunktionella gelbalsam totalt återställer huden efter rakningen, lindrar sveda ochmotverkar inåtväxande hårstrån samt  stärker huden. Det blev en av Mickes absoluta favoriter. Han gillade speciellt den svalkande känslan på huden av den. Hans egna ord ; ”grymt skön”

Daily Defense Block har han använt sedan tidigare. En skön lätt avslutande creme med inbyggt UV-skydd med mycket lugnande och återfuktande egenskaper.

So, go and find your favorite!

With love,

Annica

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Alltså wow, vilket märke och vilka produkter. Så länge som jag väntat på att få berätta men nu kunde jag inte hålla mig längre. Snart, så snart lanseras märket på Skincity! Mer om märket och dess gottiga innehåll kommer snart. Så snygga produkter, enkelt och fräscht, experter inom hudens biologi har forskat fram grymt effektiva […]

Se hela inlägget »

Ny naturlig serie från Priori

För några månader sedan lanserades nya uppdaterade Priori, har ni hittat några favoriter från märket än? Nu har de även lanserat en ny naturlig serie produkter, TTC. Med hjälp av den senast forskningen i bioteknik har de lyckats ta fram en resultatinriktad linje med rena ingredienser så som gurkmeja och dess aktiva element curcumin. Teknik […]

Se hela inlägget »

Behind the scenes plåtning

Förra veckan hade jag en plåtning för ett litet projekt ni kommer få se mer utav framöver, så stay tuned 😉 men idag får ni följa med behind the scenes och se lite av vad som komma skall! Bilder från plåtningen     Bilderna blev så fina tack vare fantastiska Ann sköld som ofta gör […]

Se hela inlägget »

Epionce har gjort det igen, nylanserade Purifying Wash och Purifying Spot Gel är verkligen något utöver de vanliga! En duo för alla med acne, till både ansiktet och kropp. Dessa två kliniskt bevisade produkter hämmar inflammation i huden utan att för den skull irritera eller torka ut hudens barriär, vilket gör att de passar alla […]

Se hela inlägget »

Ni vet sedan tidigare inlägg hur galet exalterad jag är över att iS Clinical finns hos oss på Skincity nu, ÄNTLIGEN! Någon som testat på något gottigt från märket än? iS = innovative skincare, därför älskar jag märket så mycket! Bara namnet säger sitt, men det tåls att upprepas att märket använder sig av det […]

Se hela inlägget »

Ungefär 1 gång i månaden fixar jag mina fossingar fina så denna vecka får ni hänga med på min fina-fötter-guide! Jag förbereder alltid med en peeling, lyxar jag lite extra myser jag en stund innan med ett varmt fotbad. Puts väck med all torrhet och fnasighet med Jan Marinis dubbelexfolierare Bioglycolic Resurfacing Body Scrub med […]

Se hela inlägget »

Nya borstar från MAKETHEMAKE

Hur många av er använder MAKETHEMAKEs borstar? Ni har väl inte missat att det tillkommit fyra nya borstar i kollektionen! 🙂 Sheer Foundation Brush En uppföljare av populära Foundation brush, hur många av er har testat? Till skillnad från Foundation brush har inte sheer foundation brush lika täta strån och är också mindre i omfång. Personligen […]

Se hela inlägget »