Scrolla för att läsa mer

En rakritual är född

Nu har det blivit dags för lite manlig hudvård igen. Blev så otroligt inspirerad (och imponerad) i helgen då min sambo raddade upp hela Dermalogicas Shave sortiment (i princip) och skulle raka sig enligt konstens alla regler. Jag får ju vara helt ärlig och säga att han slarvat lite med detta moment genom åren och fram till rätt nyligen köpt mindre bra rakskum på mindre bra butiker. Inte har han heller förberett huden eller efter behandlat den för att få ett optimalt resultat av rakningen. Men efter att ha gått och snyltat lite en tid bland butikens (d.v.s. skincitys)prover insåg han att det nog ändå var skillnad på rakprodukt och rakprodukt.  Så nu söndags slog han på stora trumman och gjorde en rakning by the book.  Han blev själv riktigt imponerad av resultatet. Att det kunde bli sååå mycket bättre än klassiskt (billigt) rakskum, det hade han inte trott. Jag tror rakningen har blivit mer än bara just bara rakning för min sambo. En rakritual har kommit in i hans liv för att stanna.

Här kan du följa Mickes steg för steg när han testar Dermalogicas raksystem

Förbered  huden

Micke började med Daily Clean Scrub som är en 2 i 1 produkt. Den både rengör och exfolierar vilket gör att hudytan blir slät och resultatet av rakningen blir jämnare. Den lyfter dessutom upp hårstråna vilket underlättar rakning och minskar risken för inåtväxande hår samt inflammerade hårsäckar.

 

Raka

Applicering av Smoothing Shave Cream som är en fantastiskt lätt men krämig rakcreme. Jo, jag lovar du kommer att gilla den även om du alltid och bara kört skum förut. Den blir inte tjock och kladdig. Utan som en härlig fluff creme. Smoothing Shave Cream är extremt uppmjukande som gör att man verkligen kan raka nära huden utan att huden blir uttorkad eller irriterad. Den återställer hudens skyddande barriär och lugnar. Den lystriga rakcremen innehåller bl.a:

  • Aloe vera, Allantoin, Vallört och Panthenol  – Lugnande och skyddande funktion.
  • E-vitamin och Fläderblom – Skyddar mot fria radikaler
  • Jojoba och Sheasmör  – Konditionerar huden på djupet
  • Jästextrakt  – Stimulerar cellförnyelsen
  • Hyaluronsyra – Binder fukt
  • Mentol – Svalkar , dämpar rodnad och irritation.

 

Ni förstår ju att detta inte är vilken rakcreme som helst…det är rakningens top notch. Micke gillade speciellt den mjuka känslan och att det inte blev lika kladdigt som när han ananrs rakar med skum.

Skydda

Rakritualen avslutas med Post Shave Balm & Daily Defense Block SPF15. Post Shave Balm är en produkt som många av er kanske tänker:  Varför denna? Nej, men denna behöver jag nog inte…lite overkill, eller? Men faktum är att detta multifunktionella gelbalsam totalt återställer huden efter rakningen, lindrar sveda ochmotverkar inåtväxande hårstrån samt  stärker huden. Det blev en av Mickes absoluta favoriter. Han gillade speciellt den svalkande känslan på huden av den. Hans egna ord ; ”grymt skön”

Daily Defense Block har han använt sedan tidigare. En skön lätt avslutande creme med inbyggt UV-skydd med mycket lugnande och återfuktande egenskaper.

So, go and find your favorite!

With love,

Annica

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Allt om ceramider

Hudens bästa kompis den här årstiden är helt klart, trumvirvel, ceramider! Mångas hudbarriär har säkert räddats av denna hero men för er som inte har pejling på ingrediensen så ska jag berätta vilken grym verkan den har! Ceramider kan efterliknas murbruk i en tegelvägg. Tänker att våra alla lager av hudceller är tegelstenar och mellan […]

Se hela inlägget »

Kika in i badrumsskåpet hos Madelene

Halloj! Vet hur mycket ni har uppskattat att få kika in i badrumsskåpen hemma hos mina kollegor och att de kan berätta om sina smultron produkter. Och ge er sina absolut bästa tips! Så idag lämnar jag över ordet till Madde som jobbar på kundrelationer och som många av er säkert redan har varit i […]

Se hela inlägget »

Must haves för kroppen!

Hur många upplever att huden på kroppen känns torr och stram, räck upp en hand! Man glömmer lätt kroppen men trots varma kläder så blir huden på kroppen också väldigt torr och stram under vinterhalvåret. Två darlings från det franska märket Codage jag inte kan vara utan räddar min torra hud. Den här peelingen från […]

Se hela inlägget »

Meet the founder: Osmosis

Idag mina vänner bjuder jag på en riktigt MAFFIG och SÅ spännande intervju med Dr. Ben Johnson. Han som anses vara en av världens mest banbrytande medicinska estetiker. Osmosis har en modern syn på hur man behandlar huden för att upprätthålla en god hudhälsa. Här berättar han även varför inre hälsa måste vara en prioritet […]

Se hela inlägget »

Nyheter på hudvårdshimlen

Himlen är så stjärnklar med så många härliga nyheter nu, både för vårt yttre och inre, jag blir så peppad! Ni minns lanseringen av Osmosis? Jag skrev ett inlägg om märket och två produkter jag föll pladask för! Om ni missade det så kan ni läsa det HÄR. Jag är fortfarande lyrisk över detta fantastiska […]

Se hela inlägget »

Lansering av NeoStrata

Nyp mig i armen men rubriken talar sanning, vi har precis lanserat NeoStrata! Oily skin solution är en sån grymmis som alla borde ha! Så bra att kunna dutta på om man får en finne eller två. Det är det fina, man använder den partiellt i kombination med sitt ansiktsvatten. Har man acne/finnar så kan man […]

Se hela inlägget »

Elins favoriter i januari

Hej darlings! Idag lämnar jag över order till min kära kollega Elin Damlin som säkert många av er redan känner till. Hon är otroligt erfaren hudterapeut och (tillika chef över alla duktiga hudterapeuter på Kundrelationer!). Här nedan kommer hennes härliga tips och favoriter för att preppa huden med nu i vinter. CONCENTRATED CLEANSING FOAM Denna rengöring […]

Se hela inlägget »

Så gör du ansiktsbehandling hemma

Skäm bort huden med en ansiktsbehandling hemma, jag guidar er steg för steg! Steg 1 Rengör – Första och viktigaste steget i din rutin, rengöringen! Gärna en dubbelrengöring som rengör effektivt och grundligt, alla spår av makeup och orenheter som puts veck! Starta med en oljerengöring på torr hud och massera för att lösa upp […]

Se hela inlägget »

Best of skincare 2018 – del 2

Under förgående år fick vi minst sagt in flera härliga lanseringar.. Här kommer min del 2 med produkterna ni inte få missa. Ett märke som verkligen varit saknat och efterfrågat av både oss hudterapeuter och konsumenter det är PRIORI och jag är så glad att det är tillbaka på Skincity! Mineral Skincare SPF 25 är en gammal goding som […]

Se hela inlägget »