Scrolla för att läsa mer

Var inte en torris i vinter!

Är det någon människa i Sverige just nu som inte är yttorr? Det är det jag undrar mest över just nu. Jag får generellt sett mycket frågor om huden och olika typer av hudrelaterade problem. Acne och finnar är det som brukar dominera och även pigmenterings frågor är ett hett ämne. Just nu totaldomierar dock problemet med yttorrhet! Det är årstiden som råder, som ställer till det för oss. Hösten och vinterns kalla och torra klimat gör att extremt många upplever att huden blir yttorr. Yttorr kan man bli oavsett vilken hudtyp man har. Skillnaden från att ha en torr (som hudtyp) och att vara yttorr är extremt stor men kan lätt missuppfattas och då också felbehandlas.

Har man en torrhud så har man en låg talgproduktion och mycket små eller knappt synliga porer. En torrhudt är i behov av rikliga närande och fetare produkter. Är du däremot en yttorris så är det fukt, fukt, fukt, som du behöver.

Så mina vänner svarar ni ja på en eller flera dessa frågor nedan har ni med största sannolikhet en hud som är yttorr.

  • Huden stramar och känns obalanserad
  • Huden känns torr fast du egentligen har en normal/bland/fethy
  • På eftermiddagen har makeupen ”ätits upp” av huden
  • Huden är blank/fet och samtidigt stram/torr

Blev svaret ja??? Luuugn det finns snabb och superb hjälp att få! Här får du 4 super tips som rekordsnabbt ökar fuktnivån i huden!

FUKTMASKEN: Dermalogica Skin hydrating mask

FUKTDUSCHEN: Phyris Thermasomi Spray

FUKTCREMEN: md formulations Moisture Defense Antioxidant Creme

FUKTBOOSTERN: Peter Thomas Roth VIZ-1000

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

3 svar till “Var inte en torris i vinter!”

  • (3) Kommentarer
  • Visa alla kommentarer
  1. Omygloss skriver:

    Jag kan säga att jag svarade ja på alla frågor. Har du något tips för min yttorra hy som är lite mer vänlig för en studentplånbok?

Ny naturlig serie från Priori

För några månader sedan lanserades nya uppdaterade Priori, har ni hittat några favoriter från märket än? Nu har de även lanserat en ny naturlig serie produkter, TTC. Med hjälp av den senast forskningen i bioteknik har de lyckats ta fram en resultatinriktad linje med rena ingredienser så som gurkmeja och dess aktiva element curcumin. Teknik […]

Se hela inlägget »

Behind the scenes plåtning

Förra veckan hade jag en plåtning för ett litet projekt ni kommer få se mer utav framöver, så stay tuned 😉 men idag får ni följa med behind the scenes och se lite av vad som komma skall! Bilder från plåtningen     Bilderna blev så fina tack vare fantastiska Ann sköld som ofta gör […]

Se hela inlägget »

Epionce har gjort det igen, nylanserade Purifying Wash och Purifying Spot Gel är verkligen något utöver de vanliga! En duo för alla med acne, till både ansiktet och kropp. Dessa två kliniskt bevisade produkter hämmar inflammation i huden utan att för den skull irritera eller torka ut hudens barriär, vilket gör att de passar alla […]

Se hela inlägget »

Ni vet sedan tidigare inlägg hur galet exalterad jag är över att iS Clinical finns hos oss på Skincity nu, ÄNTLIGEN! Någon som testat på något gottigt från märket än? iS = innovative skincare, därför älskar jag märket så mycket! Bara namnet säger sitt, men det tåls att upprepas att märket använder sig av det […]

Se hela inlägget »

Ungefär 1 gång i månaden fixar jag mina fossingar fina så denna vecka får ni hänga med på min fina-fötter-guide! Jag förbereder alltid med en peeling, lyxar jag lite extra myser jag en stund innan med ett varmt fotbad. Puts väck med all torrhet och fnasighet med Jan Marinis dubbelexfolierare Bioglycolic Resurfacing Body Scrub med […]

Se hela inlägget »

Nya borstar från MAKETHEMAKE

Hur många av er använder MAKETHEMAKEs borstar? Ni har väl inte missat att det tillkommit fyra nya borstar i kollektionen! 🙂 Sheer Foundation Brush En uppföljare av populära Foundation brush, hur många av er har testat? Till skillnad från Foundation brush har inte sheer foundation brush lika täta strån och är också mindre i omfång. Personligen […]

Se hela inlägget »

Tata Harper Resurfacing mask, jag blir speechless. Naturlig salicylsyra exfolierar och huden får en ny lyster och en mjukare känsla med färre tilltäpptheter. Ge huden en extra energikick och applicera masken ovanpå Tata Harper Regenerating Cleanser Dermaceutic Mask 15, ett kraftpaket av syror som djuprengör grundligt och effektivt i en bas av betonitlera. Denna masken […]

Se hela inlägget »