Scrolla för att läsa mer

Var inte en torris i vinter!

Är det någon människa i Sverige just nu som inte är yttorr? Det är det jag undrar mest över just nu. Jag får generellt sett mycket frågor om huden och olika typer av hudrelaterade problem. Acne och finnar är det som brukar dominera och även pigmenterings frågor är ett hett ämne. Just nu totaldomierar dock problemet med yttorrhet! Det är årstiden som råder, som ställer till det för oss. Hösten och vinterns kalla och torra klimat gör att extremt många upplever att huden blir yttorr. Yttorr kan man bli oavsett vilken hudtyp man har. Skillnaden från att ha en torr (som hudtyp) och att vara yttorr är extremt stor men kan lätt missuppfattas och då också felbehandlas.

Har man en torrhud så har man en låg talgproduktion och mycket små eller knappt synliga porer. En torrhudt är i behov av rikliga närande och fetare produkter. Är du däremot en yttorris så är det fukt, fukt, fukt, som du behöver.

Så mina vänner svarar ni ja på en eller flera dessa frågor nedan har ni med största sannolikhet en hud som är yttorr.

  • Huden stramar och känns obalanserad
  • Huden känns torr fast du egentligen har en normal/bland/fethy
  • På eftermiddagen har makeupen ”ätits upp” av huden
  • Huden är blank/fet och samtidigt stram/torr

Blev svaret ja??? Luuugn det finns snabb och superb hjälp att få! Här får du 4 super tips som rekordsnabbt ökar fuktnivån i huden!

FUKTMASKEN: Dermalogica Skin hydrating mask

FUKTDUSCHEN: Phyris Thermasomi Spray

FUKTCREMEN: md formulations Moisture Defense Antioxidant Creme

FUKTBOOSTERN: Peter Thomas Roth VIZ-1000

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

3 svar till “Var inte en torris i vinter!”

  • (3) Kommentarer
  • Visa alla kommentarer
  1. Omygloss skriver:

    Jag kan säga att jag svarade ja på alla frågor. Har du något tips för min yttorra hy som är lite mer vänlig för en studentplånbok?

Allt om ceramider

Hudens bästa kompis den här årstiden är helt klart, trumvirvel, ceramider! Mångas hudbarriär har säkert räddats av denna hero men för er som inte har pejling på ingrediensen så ska jag berätta vilken grym verkan den har! Ceramider kan efterliknas murbruk i en tegelvägg. Tänker att våra alla lager av hudceller är tegelstenar och mellan […]

Se hela inlägget »

Kika in i badrumsskåpet hos Madelene

Halloj! Vet hur mycket ni har uppskattat att få kika in i badrumsskåpen hemma hos mina kollegor och att de kan berätta om sina smultron produkter. Och ge er sina absolut bästa tips! Så idag lämnar jag över ordet till Madde som jobbar på kundrelationer och som många av er säkert redan har varit i […]

Se hela inlägget »

Must haves för kroppen!

Hur många upplever att huden på kroppen känns torr och stram, räck upp en hand! Man glömmer lätt kroppen men trots varma kläder så blir huden på kroppen också väldigt torr och stram under vinterhalvåret. Två darlings från det franska märket Codage jag inte kan vara utan räddar min torra hud. Den här peelingen från […]

Se hela inlägget »

Meet the founder: Osmosis

Idag mina vänner bjuder jag på en riktigt MAFFIG och SÅ spännande intervju med Dr. Ben Johnson. Han som anses vara en av världens mest banbrytande medicinska estetiker. Osmosis har en modern syn på hur man behandlar huden för att upprätthålla en god hudhälsa. Här berättar han även varför inre hälsa måste vara en prioritet […]

Se hela inlägget »

Nyheter på hudvårdshimlen

Himlen är så stjärnklar med så många härliga nyheter nu, både för vårt yttre och inre, jag blir så peppad! Ni minns lanseringen av Osmosis? Jag skrev ett inlägg om märket och två produkter jag föll pladask för! Om ni missade det så kan ni läsa det HÄR. Jag är fortfarande lyrisk över detta fantastiska […]

Se hela inlägget »

Lansering av NeoStrata

Nyp mig i armen men rubriken talar sanning, vi har precis lanserat NeoStrata! Oily skin solution är en sån grymmis som alla borde ha! Så bra att kunna dutta på om man får en finne eller två. Det är det fina, man använder den partiellt i kombination med sitt ansiktsvatten. Har man acne/finnar så kan man […]

Se hela inlägget »

Elins favoriter i januari

Hej darlings! Idag lämnar jag över order till min kära kollega Elin Damlin som säkert många av er redan känner till. Hon är otroligt erfaren hudterapeut och (tillika chef över alla duktiga hudterapeuter på Kundrelationer!). Här nedan kommer hennes härliga tips och favoriter för att preppa huden med nu i vinter. CONCENTRATED CLEANSING FOAM Denna rengöring […]

Se hela inlägget »

Så gör du ansiktsbehandling hemma

Skäm bort huden med en ansiktsbehandling hemma, jag guidar er steg för steg! Steg 1 Rengör – Första och viktigaste steget i din rutin, rengöringen! Gärna en dubbelrengöring som rengör effektivt och grundligt, alla spår av makeup och orenheter som puts veck! Starta med en oljerengöring på torr hud och massera för att lösa upp […]

Se hela inlägget »

Best of skincare 2018 – del 2

Under förgående år fick vi minst sagt in flera härliga lanseringar.. Här kommer min del 2 med produkterna ni inte få missa. Ett märke som verkligen varit saknat och efterfrågat av både oss hudterapeuter och konsumenter det är PRIORI och jag är så glad att det är tillbaka på Skincity! Mineral Skincare SPF 25 är en gammal goding som […]

Se hela inlägget »