19:e December LUCKÖPPNING – Sensai by Kanebo 30% på hela sortimentet

  • | Annica

Vad är väl bättre än att börja julveckan med en lyxig julklapp till sig själv. Idag har vi ett oemotståndligt erbjudande på Sensai by Kanebo. 30% rabatt på hela sortimentet.

Erbjudandet gäller till kl 24.00 idag. Gäller ej redan nedsatta varor.

Känner ni till den anrika historien om Sensai by Kanebo?
Här bjuder vi dig på en verklig historia om hur silke blev till skönhetstvål…

I Japans bergslandskap fanns en gång ett kloster. Varje morgon, middag och kväll ljöd kyrkklockan, därför fick klostret heta Kanegafushi, klockan i dalen. Intill klostret åt munkarnas silkesmaskar av mullbärsträdens blad. Bönder samlade ihop pupporna och gav dem till traktens kvinnor.

I väveriet drogs trådar ur pupporna och skir silkestråd tvinnades. Med dessa vävde kvinnorna vackra tyger, kända långt utanför dalen. När de vävde föll ett fint puder från silkestrådarna som lade sig som ett skimrande täcke över deras händer. När pudret skulle tvättas bort, fann kvinnorna att det löddrade. Händerna blev lika mjuka och lena som det silke de arbetade med.

Numera vet vi, att silke är speciellt rikt på protein. Det har en förmåga att bevara exakt den mängd fukt all hud kräver. Därför mår huden så bra av just silke. Klostret finns inte längre kvar och det lilla företag som fick heta Kanegafushi har sedan dess bytt namn till Sensai by Kanebo.

Något som finns kvar och är sig likt är silket. Silket ingår i alla produkter och har samma
fina effekt på huden idag som på den tiden.

Vill du lämna en kommentar?

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.