Min vinterboost för insidan!

  • | Annica
Ser inte så gott ut men gör gott för insidan!

Ser inte så gott ut men gör gott för insidan!

Skönhet kommer inifrån heter det ju så fint och det är så sant! Jag har tre livlinor, som jag måste ha under det mörka vinterhalvåret  för att  orka långa arbetsdagar och vakna nätter med små barn. Min räddning är ett superpulver jag köper på hälsokost och som jag dricker varje morgon i ett stort glas vatten. Pulvret heter Mighty Greens och innehåller galet mycket bra grejer som bara fyller på alla depååer.  Det innehåller tex: korngräs, alfaalfa, vetegräs, spirulina, kornmaltgroddar, råriskli, dulsealg, chlorella etc, etc. Jag tar ”drinken” det första jag gör på morgonen.

Ibland köper jag Mighty Berries också för att få röda bär och tar 1 matsked av det med. Blandar allt i ett STORT glas vatten (vatten som har fått stå i en kanna över natten och dunstat klor och blivit rumstempererat så att det är behagligt att dricka. Jag avskyr kallt vatten och dessutom är det bättre för magen och kroppen när det inte är iskallt) Ibland häller jag på en skvätt färskpressad juice för smakensskull.  Jag kan längta till min morgon drink, det känns så bra. Jag väntar ca 30 minuter sen innan jag  äter frukost.  Jag blir pigg av Mighty Greens, jag tycker också min hud, hår och naglar blir bättre. Ibland tar jag ett till glas på eftermiddagen istället för en koppkaffe. Jag blir minst lika pigg och det känns mycket fräschare.


På vintern (speciellt) kostar jag på mig stora påsar av Gojibär! Goji är ett fantastiskt bär som jag och många, många andra höjer till skyarna.  Detta är väl ändå något nytt påhitt tänker ni? Men nej, nej. Detta har kineserna vetat om i tusentals år och skrattar förmodligen åt oss att vi typ först nu kommit på detta.  Med  anledning av min kärlek till Goji så kommer här lite fakta som en hyllning till detta FANTASTISKA bär!
Hoppa godis och mackor på kvällarna och smaska på lite Goji och nötter! Sen kan man med gott samvete ta lite smågodis på helgen:)


Informationen är hämtad från brighterplanet.org

Gojibär är ansett som det absolut bästa som överhuvudtaget går att stoppa i sig enligt kinesisk medicin och är en av de hetaste produkterna i hälsoaffärer idag.
I Himalaya och Kina räknas Gojibär som källan till ett långt och lyckligt liv, och de röda bären ordineras för att bota oerhört många sorters tillstånd och sjukdomar. Många människor i dessa områden blir mer än 100 år gamla och sjukdomar som artrit, diabetes, övervikt och cancer är väldigt ovanliga.
Detta är naturligtvis inte enbart gojibärens förtjänst, men modern forskning bekräftar vad kineserna redan känt till i tusentals år: Att gojibär besitter unika stärkande och hälsofrämjande egenskaper.

I Asien har Gojibär bl.a. ansetts ge följande positiva effekter:
•    Ökar energi och styrka
•    Förbättrar motståndskraft mot virus, bakterier och svamp
•    Har en föryngrande effekt
•    Förbättrar synen
•    Hjälper mot klimakterieproblem
•    Stimulerar spermieproduktionen
•    Ökar den sexuella förmågan
•    Lindrar oro och stress
•    Förbättrar sömnen
•    Hjälper till att bygga röda och vita blodkroppar
•    Stärker hjärtat
•    Reducerar kroppens kolesterolhalt
•    Blodtryckssänkande
•    Förbättrar blodcirkulationen

Det orangeröda vindruvsliknande Gojibäret är som ni säkert förstår packat med stärkande och uppbyggande näringsämnen.
Gojibär är en av de främsta källorna för betakaroten, 6 ggr mer än i morötter. Vad säger man till folk med ögonproblem i Kina? Ät gojibär, det är den bästa medicinen för ögonen.
När barn inte växer ordentligt – ge dem gojibär. Det är det enda livsmedel som hittills upptäckts som stimulerar produktionen av mänskligt tillväxthormon. Bara ett livsmedel i världen som gör det – gojibär. Bären är en komplett proteinkälla, innehåller 18 aminosyror. En av de bästa proteinkällorna för barn. Många föräldrars försök att ge grönsaker till sina barn är tröstlösa, men barnen äter glatt gojibär!

Gojibär innehåller mer än 21 spårämnen, mineraler såsom zink, kalcium, fosfor, koppar, järn, selen och germanium. De är en rik källa till C-vitamin, A-vitamin, E-vitamin samt B1, B2 och B6-vitamin. Gojibär innehåller också viktiga fettsyror.
För att jämföra med livsmedel vi väl känner till så innehåller gojibär t.ex. 500 ggr mer C-vitamin än apelsin och 15 ggr mer järn än spenat.
Gojibär innehåller även beta-sitosterol, en antiinflammatorisk substans som anses sänka kolesterolhalten och motverka prostataförstoring.
Gojibär innehåller vidare en mycket hög andel antioxidanter, 10 ggr mer än blåbär, som räknas som en mycket god källa till antioxidanter. Att gojibär ordineras till många olika sorters tillstånd beror på just antioxidantinnehållet. Alla sorters tillstånd och sjukdomar, och också läkemedel mot sjukdomar, framkallar en extra stor mängd av skadliga s.k. fria radikaler. Stress gör också det, och gojibärens antioxidanter motverkar de fria radikalernas skadliga effekt.

Allt låter väldigt imponerande hittills och då har vi ännu inte ens berört hur gojibär smakar… De är väldigt välsmakande, som en blandning av körsbär och tranbär med ett inslag av te. Smaken är nog så viktig i sammanhanget. Man måste äta mat som smakar gott. Det är ohållbart i längden att försöka må bättre genom att pressa sig att äta mat man inte tycker om.
Ät 20-50 gram gojibär om dagen, i sallader eller smoothies eller bara som snacks. Upptäck de fantastiska effekterna du också, ditt framtida jag kommer att tacka dig!

Vill du lämna en kommentar?

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

13 svar till “Min vinterboost för insidan!”

  • (13) Kommentarer
  • Visa alla kommentarer
  1. Katarina skriver:

    Hej!!
    Kul att läsa din info om Gojibären.
    Vi bor i Arkansas, USA och har några gojibuskar. Plockade just 6 kg!!
    Jag gör marmelad och fruktläder av dem. Något som hela vår familj älskar. Min favorit är att ha dem i smoothie på morgonen.
    Kan du få tag i färska eller frysta Gojibär, så ska du känna hur mycket godare det är i Smoothie, och det känns ännu mera hälsosamt.

  2. […] jag gör på morgonen och väntar ca 20 minuter innan jag äter frukost (precis som jag gjorde med Mighty Greens om ni läst det blogginlägget förut) Man kan också blanda ner pulvret i en smoothie. Mixa t.ex. några bananer, några frysta […]

  3. Jessica skriver:

    Hej Annika!
    Först vill jag tacka dig! Du har över telefonrådgivning fått min hud så bra och jag har aldrig fått så bra hjälp/råd av en hudterapeut tidigare. Använder Exuviance gentle rengöring + soothing ansiktsvatten. Huden är så lugn o fin, blemmorna minskar. Var skeptisk i början då jag i stort sett provat det mesta av ”finare” märken o inget har hjälpt men nu ÄNTLIGEN har jag hittat något som fungerar. Ögoncremen som jag beställde sist av din rådgivning, jag kan ju säga att mina svidande o röda/ torra ögonlock är borta tack vare den! Tack!!
    Nu till min frågaMärkte du en utrensning i början när du använde mighty greens o mighty berries? Har för ett tag sedan provat ett annat liknande produkt från truelife o den hade som liknande utrensning. Väger redan lite, svårt att gå upp i vikt o blev rädd när jag tappade vikt av truelife + mensen strulade som annars är som en klocka. Men pga omständigheter vid hälsan
    skulle jag behöva boosta mig ordentligt med vitaminer. Tips även här?
    Varm kram/ Jessica

    • annica skriver:

      Hej Jessica, Vad roligt att du är nöjd med min rekommendation! Härligt att höra!
      Ang Mighty Greens, tycker inte att jag märkte någon utrensningsprocess så…Absolut inte i viktras iallafall. Men man blir ju lite mätt på den så ev äter jag lite mindre frukost då den mättar lite…jag tycker det är bra men vill man inte minska i vikt så kanske man kan ta den efter frukost. Har du provat Art of living (tror jag de heter) deras aloevera Juice. Den är fantastisk tycker jag för insidan (super för magen) och för att må bra i det stora hela. Lycka till! Kram Annica

  4. camilla skriver:

    Tack för snabbt svar i förra inlägget, jag kommer att beställa av dig/din sida men vilket tycker du jag skall köra på om jag ej skall blanda – exuviance eller dermalogica? och jag skall genast bege mig till hyllorna med gojjibär – så bra och intressanta inlägg du gör! Har du egen salong och gör behandlingar också och i så fall var finns du?

    • annica skriver:

      Hej Camilla! Testa Exuviance tycker jag! Båda är bra så det är lite smaksak! Men jag är väldigt svag för Exuviance Vespera serum som du kan ha båda morgon och kväll. Tack för fina ord om mina inlägg! Det värmer 🙂 Jag har en liten salong men tyvärr liten och är fullbokad de tider jag har. en om du är registrerad på vårt nyhetsmail så kommer du få info om vi expanderar och kan ta emot nya kunder. Kram Annica

    • Maria skriver:

      Hej!
      Vilken härlig blog du har och massa bra tips & råd:-)
      har läst att du blend annat rekomenderat Transderma A&C. Jag använder dessa produkter sedan ett par veckor mrgn resp kväll. Jag lider av pigmentförändringar på kinderna sedan ca 2 år tillbaka pga vad de tror är bränd i solen förr om åren. har du någon erfarenhet av dessa produkter och pigmentförändringar. Har du andra tips?? Tycker att jag fått några blämmor etc efter börjat med dessa men kan det vara ovanan med nya produkter?? har du tips på bra ansiktiskräm och scrubb. Sett att du tidigare rekomenderat Ole Henrikssns scrubb. Går den kombinera med Transderma. Många frågor:-) Tack!! /Maria

      • annica skriver:

        Hej Maria! Tack för dina fina ord! Transdermas serum är jättebra i kampen mot pigmentering. Själv fick jag mkt pigmetneringar framförallt i pannan efter graviditeterna och har nästan fått bort alla med hjälp av Transderma A+C samt Dermalogicas Daily Microfoliant (deras dagliga micro peeling) Samt så klart NOLL sol i ansiktet SPF 50 på sommaren och alltid solskydd 30 oavsett årstid. Det räcker med 15 minuter i solen så börjar de smyga tillbaka de små pigmenteringarna. Jag tycker den räcker som peeling d du gör den varje dag (om du inte har super känslighy) Vad gäller creme så är det lite beroende på din hudtyp i övrigt samt din ålder….Berätta lite mer så kan jag ge dig tips! Kram Annica

        • Maria skriver:

          Tack snälla för ditt snabba svar. Dermalogicas micropeel har jag testat som provprodukt och tyckte den var fantastisk. Ska absolut köpa den och använda regelbundet. Antar att den funkar bra tillsammans med Transderma?? i övrigt är jag 32 år och har alltid haft en väldigt bra hy aldrig finnar etc, men dessa pigmentförändringar stör mig väldigt:-) jag tycker mig ha en känslig hy. Trott att den varit torr men den är nog mer åt känsliga hållet. Regagerar lätt på kyla å värme etc. Har gått ett kur på sallong med Dr Gross-produkter. Har känts okej. De är dock väldigt dyr. Skulle behöva en ans.kräm och ögonkräm som är bra för mig & som funkar med transderma.
          MVH och stort Tack! /maria

          • Ida Balan skriver:

            Annika! Din fantastiska och härliga blogg lyser upp trista mörka januari-kvällar. Köper du ”Mighty Greens” på vanliga hälsokosten, typ Life? Kram Ida

          • annica skriver:

            Hej Ida, Tack snälla fina du för de rara orden! Du lyser upp min januari kväll med ditt inlägg 🙂 Tror vilken hälsokost som helst….Life måste absolut ha det…Kram Annica

          • annica skriver:

            Ja det tycker jag satsa på Daily microgoliant, transderma C och även A. Tesa Dermalogicas Skin Smoothing cream tycker jag! Kram Anncia