Scrolla för att läsa mer

Mina tips i Expressens skönhetsblogg!

Kristina som driver Expressens skönhetsblogg Beautyby K mailade och frågade mig om  lite tips till en av hennes läsare. Här ser ni frågan och svaret direkt hämtat från Kristinas blogg!

 

Hej Kristina

Jag undrar om du kan hjälpa mig med ett ‘problemområde’. Jag fyller 30 nästa år och har först på senare år förstått vikten med solskydd. Vilket resulterat i ganska många solariebesök och semestrar som slutat med röda solbrännor. Mitt dekoltage är nu inte är så fint, helt enkelt rynkigt. Vilket jag är allt annat än nöjd med.

Jag har torr och allmän känslig hy vilket såklart inte gör saken bättre. Går dessa rynkor att behandla på något sätt? Rynkorna är inte så djupa men det är ett ganska stort område. Idag är jag noga med att smörja in mig men det kommer ju inte att hjälpa på de redan befintliga rynkorna. Har du något förlag på vad jag kan göra?

Med vänlig hälsning

Frida”

OBS: Det är inte tjejen i brevet som har brösten på bilden

Kristina Svarar:
Hej Frida!

Mmmm, jag om någon förstår dig.
Fram tills jag var ca 20 år gammal så BODDE jag nästan heltid i ett solarium.

Solskydd var för ”gamlingar och småbarn” och för dem som ville hålla sig bleka. Det ville INTE jag och jag smörjde mig först – och motvilligt – när jag redan hade bränt mig.

Som ett brev på posten har jag nu – i lagom mogen ålder – såklart fått en massa pigmentförändringar, dålig elasticitet i huden och ja – ett rynkigt klevage.

Så jag har gjort lite research på din mailfråga och jag är lika nyfiken som du på svaren!


A
nnica Forsgren, driver Skincity.se och är Cidesco certfierad och auktoriserad hudterapeut med över 10 års erfarenhet i branschen.

Svar:
Generellt sett bör man vårda hals och dekolletage på samma försiktiga sätt som ansiktet och med ansiktsprodukter eller produkter speciellt avsedda för hals och dekolletage.

Man skall undvika kroppsprodukter där eftersom huden är minst lika känslig som i ansiktet.

För solskadat dekolletage rekommenderar jag att använda syra och eller enzym peeling. Beroende på vilken syra som används och dess pH värde kan det fungera utmärkt även på en känslig hy.

Jan Marini är överlägset bäst anser jag på solskadad hy.
Tips på bra peeling för solskadad hy på ansikte och dekolletage är Jan Marinis peeling system Skinzyme och Clean Zyme.

Använd aldrig en grov kroppspeeling på hals och dekolletage är jämförbart med att tvätta bilen med svinto!

Varje dag bör du rengöra du dekolletaget precis som ansiktet förslagsvis med C-esta Cleanser som är suveränt bra på denna typ av problem. Beroende på hur stor känsligheten i huden är så rekommenderar jag C-esta cream (om väldigt känslig/känslig) annars Factor A Plus Cream som är helt fantastisk!

Obligatorikskt ovan på dagligen är Antioxidant Daily Protectant SPF30
Du hittar alla Jan Marinis produkter här.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

6 svar till “Mina tips i Expressens skönhetsblogg!”

 • (6) Kommentarer
 • Visa alla kommentarer
 1. AnnaKaize skriver:

  Inser mina synder och lovar bättring. Ska ALDRIG använda kroppspeeling på dessa områden igen. Hur tänkte jag egentligen…:(

  • annica skriver:

   Härligt Anna…man lär sig varje dag…eller hur! ;)Kram

   • Eva skriver:

    Hej Annica!

    Vet att du i ett tidigare inlägg rekommenderat en primer från Sensai by Kanebo som heter Cellular Performance Brightening Makeup Base. Undrar lite vad som är skillnaden mellan den och deras andra primer Smoothing Water Make-Up Base?

    Tack för dina härliga blogginlägg, ger massor med inspiration!

    Kram Eva

    • annica skriver:

     Hej Eva, Man kan säga så här att Brithening är mer ljusreflekterande, jämnar ut hudtonen om du har ojämn hudton som rodnad etc. Jag brukar lite överdrivet säga; som att börja lägga make på ett vitt papper! Water base är mer återfuktande och riktigt dränker huden med återfuktande ingredienser. Båda fixerar makeup. Brightening verkar även lite anti-age då den innehåller ingredienser från Cellular Performance serien. Kram Annica

 2. Eva skriver:

  Tack fina du för ditt svar!
  Då vet jag lite mer vad skillnaden är mellan dessa primers.

  Önskar dig en härlig helg!

  Kram Eva

Allt om ceramider

Hudens bästa kompis den här årstiden är helt klart, trumvirvel, ceramider! Mångas hudbarriär har säkert räddats av denna hero men för er som inte har pejling på ingrediensen så ska jag berätta vilken grym verkan den har! Ceramider kan efterliknas murbruk i en tegelvägg. Tänker att våra alla lager av hudceller är tegelstenar och mellan […]

Se hela inlägget »

Kika in i badrumsskåpet hos Madelene

Halloj! Vet hur mycket ni har uppskattat att få kika in i badrumsskåpen hemma hos mina kollegor och att de kan berätta om sina smultron produkter. Och ge er sina absolut bästa tips! Så idag lämnar jag över ordet till Madde som jobbar på kundrelationer och som många av er säkert redan har varit i […]

Se hela inlägget »

Must haves för kroppen!

Hur många upplever att huden på kroppen känns torr och stram, räck upp en hand! Man glömmer lätt kroppen men trots varma kläder så blir huden på kroppen också väldigt torr och stram under vinterhalvåret. Två darlings från det franska märket Codage jag inte kan vara utan räddar min torra hud. Den här peelingen från […]

Se hela inlägget »

Meet the founder: Osmosis

Idag mina vänner bjuder jag på en riktigt MAFFIG och SÅ spännande intervju med Dr. Ben Johnson. Han som anses vara en av världens mest banbrytande medicinska estetiker. Osmosis har en modern syn på hur man behandlar huden för att upprätthålla en god hudhälsa. Här berättar han även varför inre hälsa måste vara en prioritet […]

Se hela inlägget »

Nyheter på hudvårdshimlen

Himlen är så stjärnklar med så många härliga nyheter nu, både för vårt yttre och inre, jag blir så peppad! Ni minns lanseringen av Osmosis? Jag skrev ett inlägg om märket och två produkter jag föll pladask för! Om ni missade det så kan ni läsa det HÄR. Jag är fortfarande lyrisk över detta fantastiska […]

Se hela inlägget »

Lansering av NeoStrata

Nyp mig i armen men rubriken talar sanning, vi har precis lanserat NeoStrata! Oily skin solution är en sån grymmis som alla borde ha! Så bra att kunna dutta på om man får en finne eller två. Det är det fina, man använder den partiellt i kombination med sitt ansiktsvatten. Har man acne/finnar så kan man […]

Se hela inlägget »

Elins favoriter i januari

Hej darlings! Idag lämnar jag över order till min kära kollega Elin Damlin som säkert många av er redan känner till. Hon är otroligt erfaren hudterapeut och (tillika chef över alla duktiga hudterapeuter på Kundrelationer!). Här nedan kommer hennes härliga tips och favoriter för att preppa huden med nu i vinter. CONCENTRATED CLEANSING FOAM Denna rengöring […]

Se hela inlägget »

Så gör du ansiktsbehandling hemma

Skäm bort huden med en ansiktsbehandling hemma, jag guidar er steg för steg! Steg 1 Rengör – Första och viktigaste steget i din rutin, rengöringen! Gärna en dubbelrengöring som rengör effektivt och grundligt, alla spår av makeup och orenheter som puts veck! Starta med en oljerengöring på torr hud och massera för att lösa upp […]

Se hela inlägget »

Best of skincare 2018 – del 2

Under förgående år fick vi minst sagt in flera härliga lanseringar.. Här kommer min del 2 med produkterna ni inte få missa. Ett märke som verkligen varit saknat och efterfrågat av både oss hudterapeuter och konsumenter det är PRIORI och jag är så glad att det är tillbaka på Skincity! Mineral Skincare SPF 25 är en gammal goding som […]

Se hela inlägget »