Scrolla för att läsa mer

Mina tips i Expressens skönhetsblogg!

Kristina som driver Expressens skönhetsblogg Beautyby K mailade och frågade mig om  lite tips till en av hennes läsare. Här ser ni frågan och svaret direkt hämtat från Kristinas blogg!

 

Hej Kristina

Jag undrar om du kan hjälpa mig med ett ‘problemområde’. Jag fyller 30 nästa år och har först på senare år förstått vikten med solskydd. Vilket resulterat i ganska många solariebesök och semestrar som slutat med röda solbrännor. Mitt dekoltage är nu inte är så fint, helt enkelt rynkigt. Vilket jag är allt annat än nöjd med.

Jag har torr och allmän känslig hy vilket såklart inte gör saken bättre. Går dessa rynkor att behandla på något sätt? Rynkorna är inte så djupa men det är ett ganska stort område. Idag är jag noga med att smörja in mig men det kommer ju inte att hjälpa på de redan befintliga rynkorna. Har du något förlag på vad jag kan göra?

Med vänlig hälsning

Frida”

OBS: Det är inte tjejen i brevet som har brösten på bilden

Kristina Svarar:
Hej Frida!

Mmmm, jag om någon förstår dig.
Fram tills jag var ca 20 år gammal så BODDE jag nästan heltid i ett solarium.

Solskydd var för ”gamlingar och småbarn” och för dem som ville hålla sig bleka. Det ville INTE jag och jag smörjde mig först – och motvilligt – när jag redan hade bränt mig.

Som ett brev på posten har jag nu – i lagom mogen ålder – såklart fått en massa pigmentförändringar, dålig elasticitet i huden och ja – ett rynkigt klevage.

Så jag har gjort lite research på din mailfråga och jag är lika nyfiken som du på svaren!


A
nnica Forsgren, driver Skincity.se och är Cidesco certfierad och auktoriserad hudterapeut med över 10 års erfarenhet i branschen.

Svar:
Generellt sett bör man vårda hals och dekolletage på samma försiktiga sätt som ansiktet och med ansiktsprodukter eller produkter speciellt avsedda för hals och dekolletage.

Man skall undvika kroppsprodukter där eftersom huden är minst lika känslig som i ansiktet.

För solskadat dekolletage rekommenderar jag att använda syra och eller enzym peeling. Beroende på vilken syra som används och dess pH värde kan det fungera utmärkt även på en känslig hy.

Jan Marini är överlägset bäst anser jag på solskadad hy.
Tips på bra peeling för solskadad hy på ansikte och dekolletage är Jan Marinis peeling system Skinzyme och Clean Zyme.

Använd aldrig en grov kroppspeeling på hals och dekolletage är jämförbart med att tvätta bilen med svinto!

Varje dag bör du rengöra du dekolletaget precis som ansiktet förslagsvis med C-esta Cleanser som är suveränt bra på denna typ av problem. Beroende på hur stor känsligheten i huden är så rekommenderar jag C-esta cream (om väldigt känslig/känslig) annars Factor A Plus Cream som är helt fantastisk!

Obligatorikskt ovan på dagligen är Antioxidant Daily Protectant SPF30
Du hittar alla Jan Marinis produkter här.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

6 svar till “Mina tips i Expressens skönhetsblogg!”

 • (6) Kommentarer
 • Visa alla kommentarer
 1. AnnaKaize skriver:

  Inser mina synder och lovar bättring. Ska ALDRIG använda kroppspeeling på dessa områden igen. Hur tänkte jag egentligen…:(

  • annica skriver:

   Härligt Anna…man lär sig varje dag…eller hur! ;)Kram

   • Eva skriver:

    Hej Annica!

    Vet att du i ett tidigare inlägg rekommenderat en primer från Sensai by Kanebo som heter Cellular Performance Brightening Makeup Base. Undrar lite vad som är skillnaden mellan den och deras andra primer Smoothing Water Make-Up Base?

    Tack för dina härliga blogginlägg, ger massor med inspiration!

    Kram Eva

    • annica skriver:

     Hej Eva, Man kan säga så här att Brithening är mer ljusreflekterande, jämnar ut hudtonen om du har ojämn hudton som rodnad etc. Jag brukar lite överdrivet säga; som att börja lägga make på ett vitt papper! Water base är mer återfuktande och riktigt dränker huden med återfuktande ingredienser. Båda fixerar makeup. Brightening verkar även lite anti-age då den innehåller ingredienser från Cellular Performance serien. Kram Annica

 2. Eva skriver:

  Tack fina du för ditt svar!
  Då vet jag lite mer vad skillnaden är mellan dessa primers.

  Önskar dig en härlig helg!

  Kram Eva

Alltså wow, vilket märke och vilka produkter. Så länge som jag väntat på att få berätta men nu kunde jag inte hålla mig längre. Snart, så snart lanseras märket på Skincity! Mer om märket och dess gottiga innehåll kommer snart. Så snygga produkter, enkelt och fräscht, experter inom hudens biologi har forskat fram grymt effektiva […]

Se hela inlägget »

Ny naturlig serie från Priori

För några månader sedan lanserades nya uppdaterade Priori, har ni hittat några favoriter från märket än? Nu har de även lanserat en ny naturlig serie produkter, TTC. Med hjälp av den senast forskningen i bioteknik har de lyckats ta fram en resultatinriktad linje med rena ingredienser så som gurkmeja och dess aktiva element curcumin. Teknik […]

Se hela inlägget »

Behind the scenes plåtning

Förra veckan hade jag en plåtning för ett litet projekt ni kommer få se mer utav framöver, så stay tuned 😉 men idag får ni följa med behind the scenes och se lite av vad som komma skall! Bilder från plåtningen     Bilderna blev så fina tack vare fantastiska Ann sköld som ofta gör […]

Se hela inlägget »

Epionce har gjort det igen, nylanserade Purifying Wash och Purifying Spot Gel är verkligen något utöver de vanliga! En duo för alla med acne, till både ansiktet och kropp. Dessa två kliniskt bevisade produkter hämmar inflammation i huden utan att för den skull irritera eller torka ut hudens barriär, vilket gör att de passar alla […]

Se hela inlägget »

Ni vet sedan tidigare inlägg hur galet exalterad jag är över att iS Clinical finns hos oss på Skincity nu, ÄNTLIGEN! Någon som testat på något gottigt från märket än? iS = innovative skincare, därför älskar jag märket så mycket! Bara namnet säger sitt, men det tåls att upprepas att märket använder sig av det […]

Se hela inlägget »

Ungefär 1 gång i månaden fixar jag mina fossingar fina så denna vecka får ni hänga med på min fina-fötter-guide! Jag förbereder alltid med en peeling, lyxar jag lite extra myser jag en stund innan med ett varmt fotbad. Puts väck med all torrhet och fnasighet med Jan Marinis dubbelexfolierare Bioglycolic Resurfacing Body Scrub med […]

Se hela inlägget »

Nya borstar från MAKETHEMAKE

Hur många av er använder MAKETHEMAKEs borstar? Ni har väl inte missat att det tillkommit fyra nya borstar i kollektionen! 🙂 Sheer Foundation Brush En uppföljare av populära Foundation brush, hur många av er har testat? Till skillnad från Foundation brush har inte sheer foundation brush lika täta strån och är också mindre i omfång. Personligen […]

Se hela inlägget »