Mina tips i Expressens skönhetsblogg!

  • | Annica

Kristina som driver Expressens skönhetsblogg Beautyby K mailade och frågade mig om  lite tips till en av hennes läsare. Här ser ni frågan och svaret direkt hämtat från Kristinas blogg!

 

Hej Kristina

Jag undrar om du kan hjälpa mig med ett ‘problemområde’. Jag fyller 30 nästa år och har först på senare år förstått vikten med solskydd. Vilket resulterat i ganska många solariebesök och semestrar som slutat med röda solbrännor. Mitt dekoltage är nu inte är så fint, helt enkelt rynkigt. Vilket jag är allt annat än nöjd med.

Jag har torr och allmän känslig hy vilket såklart inte gör saken bättre. Går dessa rynkor att behandla på något sätt? Rynkorna är inte så djupa men det är ett ganska stort område. Idag är jag noga med att smörja in mig men det kommer ju inte att hjälpa på de redan befintliga rynkorna. Har du något förlag på vad jag kan göra?

Med vänlig hälsning

Frida”

OBS: Det är inte tjejen i brevet som har brösten på bilden

Kristina Svarar:
Hej Frida!

Mmmm, jag om någon förstår dig.
Fram tills jag var ca 20 år gammal så BODDE jag nästan heltid i ett solarium.

Solskydd var för ”gamlingar och småbarn” och för dem som ville hålla sig bleka. Det ville INTE jag och jag smörjde mig först – och motvilligt – när jag redan hade bränt mig.

Som ett brev på posten har jag nu – i lagom mogen ålder – såklart fått en massa pigmentförändringar, dålig elasticitet i huden och ja – ett rynkigt klevage.

Så jag har gjort lite research på din mailfråga och jag är lika nyfiken som du på svaren!


A
nnica Forsgren, driver Skincity.se och är Cidesco certfierad och auktoriserad hudterapeut med över 10 års erfarenhet i branschen.

Svar:
Generellt sett bör man vårda hals och dekolletage på samma försiktiga sätt som ansiktet och med ansiktsprodukter eller produkter speciellt avsedda för hals och dekolletage.

Man skall undvika kroppsprodukter där eftersom huden är minst lika känslig som i ansiktet.

För solskadat dekolletage rekommenderar jag att använda syra och eller enzym peeling. Beroende på vilken syra som används och dess pH värde kan det fungera utmärkt även på en känslig hy.

Jan Marini är överlägset bäst anser jag på solskadad hy.
Tips på bra peeling för solskadad hy på ansikte och dekolletage är Jan Marinis peeling system Skinzyme och Clean Zyme.

Använd aldrig en grov kroppspeeling på hals och dekolletage är jämförbart med att tvätta bilen med svinto!

Varje dag bör du rengöra du dekolletaget precis som ansiktet förslagsvis med C-esta Cleanser som är suveränt bra på denna typ av problem. Beroende på hur stor känsligheten i huden är så rekommenderar jag C-esta cream (om väldigt känslig/känslig) annars Factor A Plus Cream som är helt fantastisk!

Obligatorikskt ovan på dagligen är Antioxidant Daily Protectant SPF30
Du hittar alla Jan Marinis produkter här.