Scrolla för att läsa mer

Har branschen attityd problem?

Jag vet inte hur ni kunder upplever servicen och mottagandet när ni är ute i butiker på stan och kikar på hudvårdsprodukter och makeup?
För mig och i min värld så är A & O när man arbetar med kunder av något slag SERVICE och ÖDMJUKHET. Jag kan inte förstå hur man kan stå i en butik, parfymeri eller i en salong och vara snorkig, kort och tycka att man är lite ”förmer” än sin kund.
Har ni upplevt detta någon gång?
När jag går på stan och kikar i butiker för att kolla marknaden så stöter jag allt för ofta på detta. Jag blir så arg då så det riktigt kokar inom mig. Jag blir rätt sällan arg men när jag blir arg så kan jag bli riktigt, riktigt crazy…men självklart lägger jag ju band på mina känslor i butiken. Dock har jag sån lust att bara fråga vem den sura människan i butiken tror att hon/han är? Tror hon att hon är fin för att hon/han jobbar i en butik med finare märken? Hallå….vi är alla människor av kött och blod och ingen är finare än någon annan.

Attityd problemen i vår bransch mot sina kunder existerar inte bara i butik.  Jag stöter på det lite då och då hos leverantörer i branschen.  Samma sak här, jag vet inte i vilken värld de lever i men om de inte har förstått att deras kunder är de som betalar deras löner och faktiskt är en av anledningarna att de har ett jobb att gå till. Jag har själv arbetat på agentur i många år och ja, man är inte finare eller bättre för det även om en del verkar tro det.
En del är så otrevliga att jag nästan få be om ursäkt och tacka fiiint för att jag får köpa produkter av dem. Kan ni förstå? Jag ska definitivt inte behöva tacka dem och de ska heller inte behöva tacka mig. Förhoppningsvis har man ett bra samarbete som båda tjänar på! Vi är ju alla beroende av varandra. Agent – Återförsäljare och Kund.
Tänk om du skulle ringa till mig för att du vill handla produkter på Skincity och jag är kort och tvär och ohjälpsam och tycker att du bara är allmänt besvärlig. Skulle du handla av mig då? Tror inte det…
Sen en dag säger vi att jag inte har något jobb..för alla slutade handla på Skincity för jag var så sjukt otrevlig, så man hittade andra alternativ. Jag söker ett jobb, det visar sig att du är chef där och ska intervjua mig, skulle du anställa mig? Tror inte det… eller hur?
Vad jag vill säga är att jag tycker alla som jobbar med kunder och service bör ta sig i kragen och fundera på vilka det är som faktiskt gör att de har ett jobb att gå till varje dag.
Vill också säga att flertalet leverantörer och expediter är AMAZING men jag tycker alla borde vara det!

För mig, i min värd, finns inget jag sätter på högre piedestal än mina kunder! Jag gör allt för er! Tack för att ni finns och för att ni väljer skincity!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

10 svar till “Har branschen attityd problem?”

 • (10) Kommentarer
 • Visa alla kommentarer
 1. Tanci skriver:

  Jag har ofta upplevt samma sak. Värst är det i de stora sminkkedjorna speciellt NK här i Göteborg. När jag jobbade både i NK och Åhlens så var jag supertrevlig, älskade att prata med människor och att hjälpa dem. Men detta är bara för att jag ÄLSKADE mitt jobb. Tyvärr så gör inte alla det där utan de har antingen gjort detta i 20 år nu o tröttnat eller så har de aldrig tyckt om det utan gjort det för pengarna. I julas skulle jag och väninnan köpa en estee lauder mascara och lite mer smink. Så vi gick till NK och vi frågade säljaren för EL i disken om hon inte kunde applicera den på vänninan så att hon kan få se resultatet innan hon köper den. Hon log knappt och sa snorkigt “detta gör vi inte nu det är så mycket i jul du får boka tid”. Då sa jag att jag kan själv applicera mascaran på vänninan. Medan ja höll på så gick expediten runt uttråkat och blängde på oss. Visst myyyycket att göra. Jag som vet vikten av bra kundservice blev SÅÅÅ grinig och gick fram till henne och sa -“Mascaran var jättebra tack för ingen hjälp alls”. För att göra allt för att du inte ska få upp dina dagens “försäljningssiffror” går jag nu hellre till Åhlens och köper den. Tack o hej! Idiot!

  • annica skriver:

   Helt otroligt! Stackars Estee Lauder som betalar henne lön för att förstöra deras varumärke. Kan inte kännas bra! Hon borde få straffavgift i lönekuvertet! 😉

 2. Gunilla Nilsson skriver:

  Du har alldeles rätt så nu förstår Du varför jag alltid alltid anlitar dej raka svar och snabb service heja Skin City tycker Gunilla

 3. Alexandra skriver:

  Tack för en otroligt bra blogg, för trevlig mottagande och för skincity! Det har gjort att jag håller mig till Skincity och läser denna blogg för tips och kunna ställa frågor.

  Tack igen och ha en trevlig dag:)

  Alexandra

 4. Angelica skriver:

  Tjusning med att gå runt på stan och titta runt , dofta och ev köpa ngt fint i beuaty way har sedan länge avsvalnat. Ofta snorkig och otrevlig personal som knappt hälsar eller gärna vill läxa upp för att man inte vill/kan köpa allt dom föreslår. Tacka vet jag skin city kunnig personal stort utbud perfekt bemötande.
  Är för övrigt väldigt nöjd med eran lättnavigerade sajt med tydliga bilder och information.

  • annica skriver:

   Hej Angelica, Vad kul att du gillar siten. Har skapat den helt utefter hur jag vill ha det när jag shoppar. Helt nöjd är jag dock aldrig så nya finesser mm är ständigt i mina tankar. Bra kan bli ännu bättre! kram Annica

Kika in i badrumsskåpet hos Elinor

Halloj! Hoppas att ni gillade konceptet  “Kika in i badrumsskåpet hos” här på bloggen. Tänker att det ger chansen för er att se vad mina hudterapeut kollegor använder för produkter och kunna tipsa om deras favoriter utefter olika hudtyper. Nästa på tur att visa upp sina favoriter från Medik8 är ingen mindre än Elinor.! 🙂 […]

Se hela inlägget »

The Skincare Calendar 2018

Äntligen! Imorgon släpps Skincitys exklusiva julkalender The Skincare Calendar 2018! Visst är den fin!! Med ett värde på hela 3750kr får man 25 vårdande överaskningar att få njuta och upptäcka varje dag ända fram till juldagen! Pris: 1299 kr. Kalendern har en unik design i sober svart, glittrande guld och vintervitt. Bakom varje lucka gömmer […]

Se hela inlägget »

Före & efter-Paulas Choice

Måste visa er en helt fantastisk hudvårdsresa. Jag är så tacksam till alla er som vill dela med er av era hudvårdsresor i syfte att hjälpa andra med samma problem. Det är ledsamt när jag hör hur flera berättar hur de tappat hoppet över sin hud. Hur mycket de skäms och knappt vill gå utanför […]

Se hela inlägget »

Min höstrutin!

Ni är många som har efterfrågat att få se hur min rutin ser ut just nu och speciellt nu när det har blivit kallare ute. Jag försöker hålla mig till denna rutin som ni ser nedan, just nu, men självklart byter jag och testar lite olika produkter på sidan om som vanligt.  😉 Tycker att […]

Se hela inlägget »

Innan sommaren frågade jag om vad ni önskade läsa mer av, här på bloggen….så roligt att få massor av härliga tips från er. Ni skrev att ni var nyfikna på att spana in vad mina kollegor använder för produkter hemma och hur deras rutiner ser ut. Så därför lämnar jag över ordet till min hudterapeut […]

Se hela inlägget »

Meet The Founder: Kerstin Florian

Idag tänkte kicka igång ett helt nytt koncept här på bloggen som jag hoppas att ni kommer att gilla och jag har döpt det till “Meet The Founders“. Som namnet avslöjar så kommer jag intervjua några av grundarna av våra hudvårdsmärken som vi har här på Skincity. Hoppas att ni kommer gilla att läsa lite […]

Se hela inlägget »

Superhydrate

Nu är det verkligen kallare ute och huden lixom törstar efter fukt. Håller ni inte med?! Man kan lätt bli torr och fnasig.. så det är därför är det extra extra viktigt att hjälpa till att fylla på med fukt. Söndag till ära..här kommer ett riktigt smarrigt tips. En törstsläckare som hjälper din hud att maxa fuktnivån […]

Se hela inlägget »

För er som missade senaste LIVE-sändningen i onsdags med Elin och Yasemin, kan nu se det i efterhand. 🙂 De pratar nyheter, must-haves och massor av annat spännande…så låt er inspireras en hel härlig timme tillsammans med mina grymma hudterapeut kollegor. Här hittar ni även alla produkter som de pratade om under kvällen.

Se hela inlägget »

Ikväll klockan 20.00 är det dags igen för en efterlängtad Live-sändning med en hel timme hudvård! Mina kollegor Elin och Yasemin kommer prata Nyheter, ingredienser  och must-haves inför en spännande höst samt visa våra senaste tillskott på hudvårdshyllan. Så boka upp kvällen i soffan, applicera din favorit ansiktsmask och njut av en riktigt matnyttig LIVE-sändning […]

Se hela inlägget »