Scrolla för att läsa mer

Har branschen attityd problem?

Jag vet inte hur ni kunder upplever servicen och mottagandet när ni är ute i butiker på stan och kikar på hudvårdsprodukter och makeup?
För mig och i min värld så är A & O när man arbetar med kunder av något slag SERVICE och ÖDMJUKHET. Jag kan inte förstå hur man kan stå i en butik, parfymeri eller i en salong och vara snorkig, kort och tycka att man är lite ”förmer” än sin kund.
Har ni upplevt detta någon gång?
När jag går på stan och kikar i butiker för att kolla marknaden så stöter jag allt för ofta på detta. Jag blir så arg då så det riktigt kokar inom mig. Jag blir rätt sällan arg men när jag blir arg så kan jag bli riktigt, riktigt crazy…men självklart lägger jag ju band på mina känslor i butiken. Dock har jag sån lust att bara fråga vem den sura människan i butiken tror att hon/han är? Tror hon att hon är fin för att hon/han jobbar i en butik med finare märken? Hallå….vi är alla människor av kött och blod och ingen är finare än någon annan.

Attityd problemen i vår bransch mot sina kunder existerar inte bara i butik.  Jag stöter på det lite då och då hos leverantörer i branschen.  Samma sak här, jag vet inte i vilken värld de lever i men om de inte har förstått att deras kunder är de som betalar deras löner och faktiskt är en av anledningarna att de har ett jobb att gå till. Jag har själv arbetat på agentur i många år och ja, man är inte finare eller bättre för det även om en del verkar tro det.
En del är så otrevliga att jag nästan få be om ursäkt och tacka fiiint för att jag får köpa produkter av dem. Kan ni förstå? Jag ska definitivt inte behöva tacka dem och de ska heller inte behöva tacka mig. Förhoppningsvis har man ett bra samarbete som båda tjänar på! Vi är ju alla beroende av varandra. Agent – Återförsäljare och Kund.
Tänk om du skulle ringa till mig för att du vill handla produkter på Skincity och jag är kort och tvär och ohjälpsam och tycker att du bara är allmänt besvärlig. Skulle du handla av mig då? Tror inte det…
Sen en dag säger vi att jag inte har något jobb..för alla slutade handla på Skincity för jag var så sjukt otrevlig, så man hittade andra alternativ. Jag söker ett jobb, det visar sig att du är chef där och ska intervjua mig, skulle du anställa mig? Tror inte det… eller hur?
Vad jag vill säga är att jag tycker alla som jobbar med kunder och service bör ta sig i kragen och fundera på vilka det är som faktiskt gör att de har ett jobb att gå till varje dag.
Vill också säga att flertalet leverantörer och expediter är AMAZING men jag tycker alla borde vara det!

För mig, i min värd, finns inget jag sätter på högre piedestal än mina kunder! Jag gör allt för er! Tack för att ni finns och för att ni väljer skincity!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

10 svar till “Har branschen attityd problem?”

 • (10) Kommentarer
 • Visa alla kommentarer
 1. Tanci skriver:

  Jag har ofta upplevt samma sak. Värst är det i de stora sminkkedjorna speciellt NK här i Göteborg. När jag jobbade både i NK och Åhlens så var jag supertrevlig, älskade att prata med människor och att hjälpa dem. Men detta är bara för att jag ÄLSKADE mitt jobb. Tyvärr så gör inte alla det där utan de har antingen gjort detta i 20 år nu o tröttnat eller så har de aldrig tyckt om det utan gjort det för pengarna. I julas skulle jag och väninnan köpa en estee lauder mascara och lite mer smink. Så vi gick till NK och vi frågade säljaren för EL i disken om hon inte kunde applicera den på vänninan så att hon kan få se resultatet innan hon köper den. Hon log knappt och sa snorkigt “detta gör vi inte nu det är så mycket i jul du får boka tid”. Då sa jag att jag kan själv applicera mascaran på vänninan. Medan ja höll på så gick expediten runt uttråkat och blängde på oss. Visst myyyycket att göra. Jag som vet vikten av bra kundservice blev SÅÅÅ grinig och gick fram till henne och sa -“Mascaran var jättebra tack för ingen hjälp alls”. För att göra allt för att du inte ska få upp dina dagens “försäljningssiffror” går jag nu hellre till Åhlens och köper den. Tack o hej! Idiot!

  • annica skriver:

   Helt otroligt! Stackars Estee Lauder som betalar henne lön för att förstöra deras varumärke. Kan inte kännas bra! Hon borde få straffavgift i lönekuvertet! 😉

 2. Gunilla Nilsson skriver:

  Du har alldeles rätt så nu förstår Du varför jag alltid alltid anlitar dej raka svar och snabb service heja Skin City tycker Gunilla

 3. Alexandra skriver:

  Tack för en otroligt bra blogg, för trevlig mottagande och för skincity! Det har gjort att jag håller mig till Skincity och läser denna blogg för tips och kunna ställa frågor.

  Tack igen och ha en trevlig dag:)

  Alexandra

 4. Angelica skriver:

  Tjusning med att gå runt på stan och titta runt , dofta och ev köpa ngt fint i beuaty way har sedan länge avsvalnat. Ofta snorkig och otrevlig personal som knappt hälsar eller gärna vill läxa upp för att man inte vill/kan köpa allt dom föreslår. Tacka vet jag skin city kunnig personal stort utbud perfekt bemötande.
  Är för övrigt väldigt nöjd med eran lättnavigerade sajt med tydliga bilder och information.

  • annica skriver:

   Hej Angelica, Vad kul att du gillar siten. Har skapat den helt utefter hur jag vill ha det när jag shoppar. Helt nöjd är jag dock aldrig så nya finesser mm är ständigt i mina tankar. Bra kan bli ännu bättre! kram Annica

Gympass för huden!

Att jobba med ett “Power Couple” som boostar varandra till maximerat resultat är ju något vi som pratat om tidigare men nu hörrni lägger vi in en till växel och jobbar med TRE produkter, tänk vilket resultat som då kan ges! En vinnande trio är Syra + Retinol + Peptider, ingredienser som ger huden ett […]

Se hela inlägget »

Hej alla underbara! Jag heter Linda och i dag har jag fått äran att gästa här på Annicas blogg. Jag är hudterapeut på Skincity och det känns så spännande att jag får chansen att få nå ut till er med mina tips även i detta forum. Jag har passerat det magiska 40-stecket så jag använder […]

Se hela inlägget »

Kan man grotta ner sig för mycket i härliga syror, jag tror inte det 😉 AHA syra tillsammans med sina syrakompisar BHA och PHA är uppskattade favoriter för sina fina och snabba resultat. Syror är nämligen supereffektiva på att exfoliera, vilket betyder att de hjälper huden att bli av med gamla hudceller. De ökar även […]

Se hela inlägget »

“ Nu för tiden är det en fröjd att tvätta ansiktet, huden är så len och jag har fått en helt ny lyster.! ” Här kommer en fantastisk hudvårdsresa ifrån vår kära kund på Skincity. Hon hörde av sig till oss och berättade hur dåligt hon har mått över sin hormonella obalans i huden. Efter […]

Se hela inlägget »

Idag tänkte jag berätta lite mer om vårt samarbete som vi har med hudläkargruppen. Jag får nämligen dagligen in förfrågningar från er om medicinska och estetiska behandlingar. Många undrar vart man kan vända sig när man överväger eller har bestämt sig för att göra en behandling. Det är viktigt att man väljer rätt klinik. Eftersom […]

Se hela inlägget »

Pormaskar

Låt oss tala om huden och porer som många av oss förknippar med pormaskar. 😊 Vad är en por och pormask? En pormask bildas i våra porer som vi har över hela kroppen, en pormask kallas i hudterapeuternas värld för en komedon och är talg, hudens fett och smörjmedel. Porer är livsviktigt för oss, dels […]

Se hela inlägget »

Älskar att bada i olja

Kalla dagar drömmer jag mig bort till ett varmt bad, vilka av er är med mig där? Vad är inte härligare än ett varmt bad när det är så kallt och ruggigt ute. Är det något som slår ett bubbelbad så är det ett bad med oljor. Lika mumsigt och gosigt för den vintertorra huden […]

Se hela inlägget »

INSTYTUTUM result-driven Skincare

Idag har vi lanserat ett helt nytt märke på Skincity. Tänk er innovativt, lekfullt och med riktig power i produkterna. En fin liten serie med noga utformade med endast 10 produkter. Så om ni är sugna på att testa något helt nytt eller vill levla upp era befintliga rutiner så ska ni spana in detta […]

Se hela inlägget »

Vinnarna är….

Wow vad kul att få läsa om era lördags treats. Så roligt att få läsa om vad ni lyxar till lite extra med för huden. Fortsätt gärna att använda hashtagen #saturdayskintreat så kan vi tipsa varandra om våra favorit hemma behandlingar. Jag har nu slumpmässigt dragit fem vinnare som har vunnit era önskeprodukter denna gång. Och jag säger grattis […]

Se hela inlägget »

Söndagsmasken

Idag blir det en återkommande favorit för huden. Paulas Choice Skin Recovery  Hydrating Treatment Mask med växt- och vitaminbaserade antioxidanter för att stärka huden och skydda mot fria radikaler. Essentiella fettsyror och lipider gör huden så härligt mjuk och återfuktad. Man hör ju bara på namnet hur mumsig den är! Ögonområdet får sig också en […]

Se hela inlägget »