Scrolla för att läsa mer

Har branschen attityd problem?

Jag vet inte hur ni kunder upplever servicen och mottagandet när ni är ute i butiker på stan och kikar på hudvårdsprodukter och makeup?
För mig och i min värld så är A & O när man arbetar med kunder av något slag SERVICE och ÖDMJUKHET. Jag kan inte förstå hur man kan stå i en butik, parfymeri eller i en salong och vara snorkig, kort och tycka att man är lite ”förmer” än sin kund.
Har ni upplevt detta någon gång?
När jag går på stan och kikar i butiker för att kolla marknaden så stöter jag allt för ofta på detta. Jag blir så arg då så det riktigt kokar inom mig. Jag blir rätt sällan arg men när jag blir arg så kan jag bli riktigt, riktigt crazy…men självklart lägger jag ju band på mina känslor i butiken. Dock har jag sån lust att bara fråga vem den sura människan i butiken tror att hon/han är? Tror hon att hon är fin för att hon/han jobbar i en butik med finare märken? Hallå….vi är alla människor av kött och blod och ingen är finare än någon annan.

Attityd problemen i vår bransch mot sina kunder existerar inte bara i butik.  Jag stöter på det lite då och då hos leverantörer i branschen.  Samma sak här, jag vet inte i vilken värld de lever i men om de inte har förstått att deras kunder är de som betalar deras löner och faktiskt är en av anledningarna att de har ett jobb att gå till. Jag har själv arbetat på agentur i många år och ja, man är inte finare eller bättre för det även om en del verkar tro det.
En del är så otrevliga att jag nästan få be om ursäkt och tacka fiiint för att jag får köpa produkter av dem. Kan ni förstå? Jag ska definitivt inte behöva tacka dem och de ska heller inte behöva tacka mig. Förhoppningsvis har man ett bra samarbete som båda tjänar på! Vi är ju alla beroende av varandra. Agent – Återförsäljare och Kund.
Tänk om du skulle ringa till mig för att du vill handla produkter på Skincity och jag är kort och tvär och ohjälpsam och tycker att du bara är allmänt besvärlig. Skulle du handla av mig då? Tror inte det…
Sen en dag säger vi att jag inte har något jobb..för alla slutade handla på Skincity för jag var så sjukt otrevlig, så man hittade andra alternativ. Jag söker ett jobb, det visar sig att du är chef där och ska intervjua mig, skulle du anställa mig? Tror inte det… eller hur?
Vad jag vill säga är att jag tycker alla som jobbar med kunder och service bör ta sig i kragen och fundera på vilka det är som faktiskt gör att de har ett jobb att gå till varje dag.
Vill också säga att flertalet leverantörer och expediter är AMAZING men jag tycker alla borde vara det!

För mig, i min värd, finns inget jag sätter på högre piedestal än mina kunder! Jag gör allt för er! Tack för att ni finns och för att ni väljer skincity!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

10 svar till “Har branschen attityd problem?”

 • (10) Kommentarer
 • Visa alla kommentarer
 1. Tanci skriver:

  Jag har ofta upplevt samma sak. Värst är det i de stora sminkkedjorna speciellt NK här i Göteborg. När jag jobbade både i NK och Åhlens så var jag supertrevlig, älskade att prata med människor och att hjälpa dem. Men detta är bara för att jag ÄLSKADE mitt jobb. Tyvärr så gör inte alla det där utan de har antingen gjort detta i 20 år nu o tröttnat eller så har de aldrig tyckt om det utan gjort det för pengarna. I julas skulle jag och väninnan köpa en estee lauder mascara och lite mer smink. Så vi gick till NK och vi frågade säljaren för EL i disken om hon inte kunde applicera den på vänninan så att hon kan få se resultatet innan hon köper den. Hon log knappt och sa snorkigt “detta gör vi inte nu det är så mycket i jul du får boka tid”. Då sa jag att jag kan själv applicera mascaran på vänninan. Medan ja höll på så gick expediten runt uttråkat och blängde på oss. Visst myyyycket att göra. Jag som vet vikten av bra kundservice blev SÅÅÅ grinig och gick fram till henne och sa -“Mascaran var jättebra tack för ingen hjälp alls”. För att göra allt för att du inte ska få upp dina dagens “försäljningssiffror” går jag nu hellre till Åhlens och köper den. Tack o hej! Idiot!

  • annica skriver:

   Helt otroligt! Stackars Estee Lauder som betalar henne lön för att förstöra deras varumärke. Kan inte kännas bra! Hon borde få straffavgift i lönekuvertet! 😉

 2. Gunilla Nilsson skriver:

  Du har alldeles rätt så nu förstår Du varför jag alltid alltid anlitar dej raka svar och snabb service heja Skin City tycker Gunilla

 3. Alexandra skriver:

  Tack för en otroligt bra blogg, för trevlig mottagande och för skincity! Det har gjort att jag håller mig till Skincity och läser denna blogg för tips och kunna ställa frågor.

  Tack igen och ha en trevlig dag:)

  Alexandra

 4. Angelica skriver:

  Tjusning med att gå runt på stan och titta runt , dofta och ev köpa ngt fint i beuaty way har sedan länge avsvalnat. Ofta snorkig och otrevlig personal som knappt hälsar eller gärna vill läxa upp för att man inte vill/kan köpa allt dom föreslår. Tacka vet jag skin city kunnig personal stort utbud perfekt bemötande.
  Är för övrigt väldigt nöjd med eran lättnavigerade sajt med tydliga bilder och information.

  • annica skriver:

   Hej Angelica, Vad kul att du gillar siten. Har skapat den helt utefter hur jag vill ha det när jag shoppar. Helt nöjd är jag dock aldrig så nya finesser mm är ständigt i mina tankar. Bra kan bli ännu bättre! kram Annica

Skincity´s Gigantiska Necessär

Alltså!!! Som jag har längtat efter en necessär i denna size. Micke min man trodde att jag fullkomligt skojade när vi skulle åka på vår senaste resa och jag satte igång och packa.. Men it´s no joke! Om man är seriös med sin packning så är man. 😉 Vi vet att sanna hudvårdsälskare tar med sig […]

Se hela inlägget »

Lucköppning Klairs 30%

  På jakt efter glass-skin till hud? Tänk glow-y, daggig, plumpad ja baby-mjuk hud, det är vad dagens lucka erbjuder! Klairs produkter innehåller maximal koncentration av högpresterande vitaminrika växtextrakt som broccoli, svarta vinbär och kål samt peptider och naturliga oljor. Varje hudtyp förbättras genom att byggas upp från grunden.  Från dagens lucka vill jag tipsa om […]

Se hela inlägget »

Lucköppning Exuviance 25%

Äntligen! Dagens lucka bjuder på hela 25% från Exuviance. Idag får ni verkligen se till att bunkra upp med sina favoriter för hela vintern och kanske utforska nya spännande produkter ifrån serien. Ja man blir lixom aldrig besviken när det kommer till Exuviance. Utöver er vanliga rutin med märket eller om ni helt enkelt vill […]

Se hela inlägget »

Lucköppning Biodroga MD 40%

I dagens lucka finner du ingen mindre än Biodroga MD med hela 40% off på allt från märket. Yes du hörde rätt, hur bra! Låt oss djupdyka i detta märke med magiska produkter. Vem gillar inte resultatinriktad hudvård med ingredienser så som vitaminer, hyaluronsyra och peptider i “intelligenta” produkter med optimerad effektivitet? Ja tack! Biodroga […]

Se hela inlägget »

Lucköppning Dermaceutic 30%

I dagens lucka gömmer sig en liten men EFFEKTIV serie högteknologiska produkter som är utvecklade av ett team med forskare och hudläkare. Lite svårt, måste jag erkänna, var det att välja en produkt att rekommendera då jag har flera favoriter ifrån serien… Tri Vita C30 serum… snacka om effekt på huden.. innehåller hela 30% rent […]

Se hela inlägget »

Hej darlings! Idag lämnar jag över ordet till min kollega Charlotte som kommer bjuda med oss på en spännande inblick i hennes badrumsskåp. 🙂 Välkomna att kika in i mitt badrumsskåp! Jag heter Charlotte och är hudterapeut på Skincity och jag tänkte passa på att visa er några ganska nya produkter som redan har hunnit […]

Se hela inlägget »

Lucköppning Maria Åkerberg 25%

Hair & Body Shampoo Energy & Hair Conditioner Svensk ekologisk skönhet, det är nog inte bara jag som tänker på Maria Åkerberg och hennes varumärke med produkter som är 100% naturliga. Ingen större surprise för alla ni hudvårdsintresserade där ute men det är en väldigt fin egenskap hos märket, värt att nämnas. Idag tänkte jag […]

Se hela inlägget »

Lucköppning CODAGE 30%

Först ut är ingen mindre än serum märket nr 1. Märket som är älskat av franska skönhetsredaktörer och ett av mina personliga favoriter CODAGE! Codage handlar om högpresterande formuleringar gjorda med både aktiva och lugnande ingredienser. Två produkter från dagens lucka att investera i till sig själv är Serum nr 1 Intense Moisturizing och The […]

Se hela inlägget »

Imorgon smäller det!

Imorgon börjar årets roligaste månad på året. Blir pirrig i hela kroppen när jag tänker på det. Någon som kan gissa vad jag tänker på? 😉 För er som inte har en aning om vad jag pratar om låt mig berätta… Skincity har sedan 2011 en tradition och det gäller Skincitys helt egna….om jag får […]

Se hela inlägget »