Scrolla för att läsa mer

I Love Ögonbryn

Annica Sensai by Kanebo
Tänk om man hade breda tjocka fylliga ögonbryn. Supertäta och mörka helt naturligt av sig själva. Det enda problemet man hade var att man då och då behövde plocka dem för att de skulle hålla formen. Vilken dröm…det kallar jag I-landsproblem!
Jag älskar ögonbryn. För mig får de gärna vara mörka och markerade.

En gång i världen var det väldigt modernt att ha riktigt, riktigt smala ögonbryn, då plockade jag och typ hela världens tjejer bort nästan vartenda strå och istället målade man dit ett streck. Väldigt, väldigt snyggt…hrm… Det tog många års odling för att få tillbaka dem någorlunda normala igen. På den tiden fanns ingen ögonbrynsnäring att ta till så det var bara att vänta snällt på att de ska börja växa igen.

Kanebos ögonbryns penna
Jag brukar färga mina ögonbryn typ var 6:e vecka. Mellan färgningarna så fyller jag i dem med världens bästa och då menar jag världens bästa ögonbrynspenna. Denna ögonbrynspenna är livsviktig för mig och jag har haft samma sort sen 2004…rätt länge…men det finns ingen bättre. Den är från Sensai by Kanebo Eye Brow Pencil och färgen heter Grayish Brown.
Jag skulle helt ärligt få panik om jag glömde den på en resa t.ex. Jag vet att många har så att de aldrig skulle gå utanför dörren utan sitt läppstift eller mascara. Jag är nog mer så att jag helst inte träffar allt för mycket folk utan lite dutt med min ögonbrynspenna.
När man plockar sina bryn finns det några grundregler man kan tänka på. Här kommer lite tips och trix:
1.    Plocka alltid underifrån. Självklart kan du ta lite strån som kommit på villoväger på ovansidan men generellt så är det underifrån som gäller.
2.    När jag plockar mina bryn så vill jag få med så mycket små hår som det bara går. Mitt bästa tricks för det är att ta en makeup svamp och tryck in hudfärgat puder på huden (på torr och helt ren hud). Det lägger sig på hårstråna som dels blir väldigt synliga och dels blir lite tjockare och superlätta och rycka tag i.

Fixa Snygga ögonbryn
3.    Ta en pensel eller en ögonbrynspenna, som gör här på bilden och måtta från näsvingen och rakt upp. Ungefär där ska ögonbrynet börja. Sidan av ögonbrynet som är inåt mot näsroten tycker jag alltid ska vara så rak som möjligt.

Fixa snygga ögonbryn
4.     Ta sedan penseln och måtta från näsvingen igen passera yttre ögonvrån och snett uppåt. Ungefär där ska ögonbrynet sluta.

Fixa Snygga ögonbryn
5.    Jag tycker inte om när högsta höjden på ögonbrynet är rakt ovanför ögat, då kan man lätt få lite clownig look. Försök lägga höjdpunkten lite mer snett utåt (mot tinningen.) Det blir snyggast.

Fixa snygga ögonbryn
Till sist glöm inte att dutta i lite ögonfransnäring om du vill göda dem lite eller om du har kala fläckar. det gör susen! På Skincity har vi näring från Peter Thomas Roth och Jan Marini. Båda är bra!
Så…go and get those eyebrows now 😉

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

35 svar till “I Love Ögonbryn”

 • (35) Kommentarer
 • Visa alla kommentarer
 1. Jag får nog boka tid hos dig vid något tillfälle. Mina bryn behöver lite uppfostran! 😉

 2. AnnaKaize skriver:

  Jag är precis som du när det gäller mina bryn, – jag fixar dem till och med innan jag går och lägger mig på kvällen och har även fyllt i dem lite snabbt innan jag rullades in på operationssalen… Brynen ger karaktär till mitt ansikte och om de är “nakna” så ser jag blek, sjuk och allmänt ful ut 😉
  En fråga bara: Man läser ju överallt att man ska sätta en penna vid näsvingen för att mäta ut brynets början, men det funkar väl inte om man har en jäkligt bred näsa/stora näsvingar? Om man har det och följer detta tips så kan ju brynet i princip börja i kanten av iris, och det är ju inte så snyggt…
  Annars gör jag som du, med PT Roths fransserum och allt. Dina bryn är för övrigt to-die-for. 😀

  • annica skriver:

   Hej Anna, härligt att höra att du oxå är ögonbrynsgalning 🙂 Precis så måste man alltid ta hänsyn till helheten i ansiktet. Därför skriver jag oxå “ungefär”. Det är en riktlinje sen måste man självklart se till helheten…som med allt annat.:)
   Men har man väldigt bred näsa så kan inte ögonbrynen börja för långt in heller då ser det oproportionerligt ut…men kanske inte riktigt så långt ut som näsvingen..lite anpassning kan behövas 🙂 Kram till dig! Annica

  • Lulillan skriver:

   Oh hjälp, nej det är jätte fult när ögonbrynen börjar för långt in… alltså när det är för brett där mellan nästan. Klart de inte ska växa ihop heller men lagom är ju bäst.

 3. Lulillan skriver:

  Mina bryn är naturligt tunna och glesa. Jag behöver knappast plocka dem alls, bara nåt enstaka strå som är på villovägar 😉 Jag kan inte alls få sån där fin både som en del kan få för mina ögonbryn växer inte alls på det sättet. De är mer bara som halvmånar. Tror det ligger i släkten… så det är nog inte så mycket att göra åt saken. Men jag målar dem alltid. Annars skulle de knappast synas även fast de inte är vita utan ändå ganska bruna i färgen.

  • annica skriver:

   Ögonbryn e svårt…men man får göra det bästa av sina förutsättningar helt enkelt..jag har vanligtvis kala fläckar hör och var men som blivit bättre med hjälp av fransnäring!

 4. Jessica skriver:

  Heej! Gud va duktig du är, riktigt kul att läsa.
  Framför allt så blev jag fascinerad över dina fina ögonfransar! Vad använder du för mascara? Svara gärna på mejl.
  Kramar Jessica

  • annica skriver:

   Hej Jessica, Tack snälla för de fina ordern! Roligt att du gillar bloggen:) Jan använder Sensai by Kanebos Volymising Mascara med Eye Lash base under. Den är så bra :)Bästa, Annica

 5. felicia skriver:

  hej! hade du ljusa bryn innan du färgade?
  vilken färg använde du? och vilket märke?
  måste bara säga att du har grymt fina ögonbryn! 🙂

 6. Petra skriver:

  Hej!

  Jag har länge letat efter den perfekta ögonbrynspennan. Vad är det enligt dig som gör Kanebos bättre än andra? Håller den en hel dag? Skulle det vara möjligt att ordna bild på hur den ser ut på både ett hårt vs löst streck på handen och dina bryn i olika ljus, skugga/solljus och kanske ljus inomhus? Tror många skulle ha användning för ett sådant test!
  Jag själv vågar inte chansa då jag inte har någon butik på långa vägar för att testa den, och att lägga ut 300 kr bara sådär känns lite osäkert! Tusen tack!

  • annica skriver:

   Hej Petra, Det är inte lätt att hitta en riktigt bra ögonbrynspenna. Jag ska göra ett inlägg igen om kanebos och rita den på handen å så. jag gillar att den är sså smidig att jobba med inte mjuk så den kladdar, inte hård så man ser ett ritat streck utan helt enkelt perfekt. Den håller en hel dag, utan tvekan. Sen gillar jag färgen som är perfekt. En färg som passar de flesta, inte för brun, inte för grå och inte varm då det inte är så snyggt på bryn. Du kan ju alltid testa den i en fysisk butik först om du vill testa den live innan du köper! Kram Annica

 7. […] Jag börjar alltid längst ut på brynet, d.v.s. närmast tinningen och arbetar mig sedan in mot fransroten. Om det blir för mörkt närmast fransroten vilket det lätt kan bli eftersom de flesta har tätare med strån där så kan man lätt se arg ut. Tips vad du kan tänka på när formar dina bryn hittar du i ett tidigare inlägg jag skrivit. Ta mig till inlägget om hur man formar snygga bryn. […]

 8. Anna skriver:

  Hej!

  Är det detta som är ögonfransnäring? Det står att det är make up. Blev lite förvirrad!

  http://skincity.se/sv/product/987/peter-thomas-roth-lashes-to-die-for-mascara

  kram

  • annica skriver:

   Hej Anna, Det är en mascara men den har i sig lite näring. Att använda den som enda näring rekommenderar jag ej men om du har näring på kvällen och sen denna mascara på dagen så fåt fransen en liten dos dagtid med:) KRAm annica

 9. Saga skriver:

  Hej, vilken grym blogg du har! Har bsjälv blivit besatt av mina ögonbryn. Är en av de som också noppade för mycket förut så mina bryn växer inte på höger sida. Har tänkt att sy in nya hårstrån men visste inte att det finns näring som hjälper till. Undrar hur lång tid det tar för nya hårstrån att börja växa ut och hur dyra är dessa näringsprodukter?

 10. M skriver:

  Hur har du gjort för att få så slät hud?? Vilka produkter använder du?
  avensjuk ju!

  • annica skriver:

   Hej M, Men tack! Jag bara sköter min hud med en daglig rutin och är konsekvent. Byter tyvärr produkter alltför ofta då det ingår i mitt jobb. Just nu har jag som bas Jan Marini. Kram Annica

 11. thess skriver:

  Jag brukade ha jättefina (då tyckte jag inte det) ögonbryn då jag var yngre, men det var ju inne att ha smala streck som du skrev. Jag noppade sönder de totalt och nu tittar jag på bilder från då jag var yngre och saknar de faktiskt. Försöker få tillbaka dom men det går inte? Jag hade ögonbryn liknande de som cara delevingne har. Lika tjocka men kanske inte lika mörka.

 12. Desiree skriver:

  Hej! Jag undrar hur jag ska göra för jag har noppat mina ögonbryn under ett tag sedan började jag att använda en ögonbrynskniv ovanför brynet som jag ångrar. Så jag undrar hur jag ska göra för att få tbx mina normala längre o tjockare ögonbryn nu är dom jätte tuna och fula. Jag vill få bort dem svarta rötterna runt om kring, tacksam för svar!:))

  • annica skriver:

   Hej Desiree, Plockning kan göra att stråna blir tunnare och förre, så man får passa sig för att plocka för mycket. Spara, spara och spara helt och hållet en tid är bästa tipset. Sedan får man börja från början med form och plock. Inte så roligt men det kan vara värt det för att få styr på dem igen. Behöver du hjälp så visa upp dem på salong så får du guidning. kram kram Annica

 13. Jennie skriver:

  Ser bra ut!

  Orkar man inte fylla brynen varje dag och knappt har hår kan en ögonbrynstransplantation vara en bra ide!

Lucköppning Klairs 30%

  På jakt efter glass-skin till hud? Tänk glow-y, daggig, plumpad ja baby-mjuk hud, det är vad dagens lucka erbjuder! Klairs produkter innehåller maximal koncentration av högpresterande vitaminrika växtextrakt som broccoli, svarta vinbär och kål samt peptider och naturliga oljor. Varje hudtyp förbättras genom att byggas upp från grunden.  Från dagens lucka vill jag tipsa om […]

Se hela inlägget »

Lucköppning Exuviance 25%

Äntligen! Dagens lucka bjuder på hela 25% från Exuviance. Idag får ni verkligen se till att bunkra upp med sina favoriter för hela vintern och kanske utforska nya spännande produkter ifrån serien. Ja man blir lixom aldrig besviken när det kommer till Exuviance. Utöver er vanliga rutin med märket eller om ni helt enkelt vill […]

Se hela inlägget »

Lucköppning Biodroga MD 40%

I dagens lucka finner du ingen mindre än Biodroga MD med hela 40% off på allt från märket. Yes du hörde rätt, hur bra! Låt oss djupdyka i detta märke med magiska produkter. Vem gillar inte resultatinriktad hudvård med ingredienser så som vitaminer, hyaluronsyra och peptider i “intelligenta” produkter med optimerad effektivitet? Ja tack! Biodroga […]

Se hela inlägget »

Lucköppning Dermaceutic 30%

I dagens lucka gömmer sig en liten men EFFEKTIV serie högteknologiska produkter som är utvecklade av ett team med forskare och hudläkare. Lite svårt, måste jag erkänna, var det att välja en produkt att rekommendera då jag har flera favoriter ifrån serien… Tri Vita C30 serum… snacka om effekt på huden.. innehåller hela 30% rent […]

Se hela inlägget »

Hej darlings! Idag lämnar jag över ordet till min kollega Charlotte som kommer bjuda med oss på en spännande inblick i hennes badrumsskåp. 🙂 Välkomna att kika in i mitt badrumsskåp! Jag heter Charlotte och är hudterapeut på Skincity och jag tänkte passa på att visa er några ganska nya produkter som redan har hunnit […]

Se hela inlägget »

Lucköppning Maria Åkerberg 25%

Hair & Body Shampoo Energy & Hair Conditioner Svensk ekologisk skönhet, det är nog inte bara jag som tänker på Maria Åkerberg och hennes varumärke med produkter som är 100% naturliga. Ingen större surprise för alla ni hudvårdsintresserade där ute men det är en väldigt fin egenskap hos märket, värt att nämnas. Idag tänkte jag […]

Se hela inlägget »

Lucköppning CODAGE 30%

Först ut är ingen mindre än serum märket nr 1. Märket som är älskat av franska skönhetsredaktörer och ett av mina personliga favoriter CODAGE! Codage handlar om högpresterande formuleringar gjorda med både aktiva och lugnande ingredienser. Två produkter från dagens lucka att investera i till sig själv är Serum nr 1 Intense Moisturizing och The […]

Se hela inlägget »

Imorgon smäller det!

Imorgon börjar årets roligaste månad på året. Blir pirrig i hela kroppen när jag tänker på det. Någon som kan gissa vad jag tänker på? 😉 För er som inte har en aning om vad jag pratar om låt mig berätta… Skincity har sedan 2011 en tradition och det gäller Skincitys helt egna….om jag får […]

Se hela inlägget »

(Tävling avslutad) Nu börjar vi närma oss första advent och vet ni, jag har lagt undan 3st av årets exklusiva Skincare Calendar till er. Den kom i en mycket begränsad upplaga och såldes slut samma dag. Så fick ni inte chansen att klicka hem någon så får ni chansen nu. 😊 Lyxigare än någonsin och […]

Se hela inlägget »