Scrolla för att läsa mer

Bästa solskydden för ditt ansikte

Bästa Solskydden

 

Nu mina vänner är det hög tid att investera i ett bra solskydd om ni inte redan gjort det. Vårsolen är förrädisk, inte alltid så varm men väldigt stark. Alla bör använda UV-skydd dagligen för att minska risken för skador i huden. Har du problem med pigmentförändringar eller åldradhy då är UV-skydd en av de viktigaste ingredienserna i din hudvårdsrutin.  Letar du efter ett effektivt anti-age redskap? Ja, då är ett UV-skydd en av de bästa köpen du kan göra. Låt UV-skydd bli en självklar del av din hudvård. Kolla in min miniguide som kanske kan hjälpa dig att hitta ditt ultimata skydd.

 Superlätta Solskyddet

Superlätta skyddet

Ultra-Lite Oil-Free Sunblock SPF30 är en ultralätt UV-skydd som absorberas rekordfort. En icke-fet solskyddslotion som ger bra skydd mot både UVA/UVB-strålar förebygger hudskador, fräknar, ojämn missfärgning och hyperpigmentering.

 • Passar alla en perfekt för en fethy
 • Ej portilltäppande
 • Parfymfri
 • Innehåller pro vitamin B5, Vitamin C och E

 

Bästa solskyddet från Dermalogica

2 i 1 skyddet

Solar Defense Booster SPF30 gör att du enkelt kan anpassa ditt solskydd efter vädrets växlingar. Genom att mixa denna booster med lika stor mängd mjukgörande valfri creme eller foundation får du ett bredspektrigt skydd med solskyddsfaktor 17. Om boostern används ensam koncentreras solskyddet till faktor 30.

 • Passar för den som vill ha ett solskydd med två styrkor
 • Ej portilltäppande.

 Bästa Anti-Age Solskyddet

Cremigt vårdande Anti-Age Skydd

Protective Anti-Wrinkle Cream stärker hudens egna skydd mot solskador. Förhindrar fina linjer och rynkor. Stärker hudens elasticitet. Förhindrar att huden blir mer känslig efter solning. Tillför huden fukt och bidrar till att färgen håller längre. Behaglig och fräsch solvarm doft.

• skyddande antioxidanter
• förhindrar uttorkning av huden
• främjar kollagenproduktionen
• stärker hudens elasticitet
• ger fukt och fungerar mjukgörande

Ekologiskt solskydd

Ekologiska skyddet

SPF30 Mineral Moisturizer är en mineraltonad fuktkräm med UVA- och UVB-skydd utan kemiskt filter med solskyddsfaktor. Innehåller certifierad ekologisk juice av vit druva och granatäpple, antioxidantvitaminer och essentiella näringsämnen.

 • Titandioxid – Solskyddsmedel med UVA- och UVB-skydd utan kemiskt filter
 • Ekologiska växtoljor från solros, avokado och jojobakorn – Rik på essentiella fettsyror,
 • Täpper inte igen porerna

 

Solskydd SPF50

Maxade skyddet

Sun Ceutic innehåller solskyddsfaktor 50. Den hjälper till att motverka uppkomsten av pigmentfläckar och innehåller både minerala och fysikaliskt filter. I Sun Ceutic finns också ett närande och åldersmotverkande komplex.

 

 • Anti-ageing complex: hyaluronic acid 1%,
 • Aloe vera 2% and phycosaccharide AIP 5%
 • Chemical filters: ethylhexyl methoxycinnamate,
  tinosorb M, uvinul A+ and ensulizole
 • Mineral sunscreens: zinc oxide and titanium dioxide.
 • Produkten är parfym och paraben fri.

 Bästa Solskyddet. Hudterapeutens val!

Favoriten som passar alla hudtyper

Daily Face Protectant SPF30 är en kombination av vanliga solskyddande ämnen och två nyutvecklade naturliga ämnen som ger superbt solskydd och samtidigt motverkar rodnad av huden. Denna kombination ger en formula som ger långvarigt skydd även vid ständig eller extrem solpåverkan. Daily Face Protectant är vattenfast och motstår både badning och perspiration. Passar lika bra till acnehy, fet hy, känslighy som den mogna åldrade huden. Detta solskydd är min och min Skincitytest panel´s favorit. Den har allt man önskar av ett fullgott skydd!

 • Känns aldrig kladdig
 • Ger en matt yta
 • Efterlämnar en mjuk hinna som återfuktar
 • Kan användas tillsammans med andra hudvårdsprodukter och även under make-up.
 • Vattenfast
 • Ej portilltäppande
 • Finns även i 3 tonade färger

 

Tänk på att skillnaden mellan SPF30 och SPF50 faktiskt är så liten som någon ynka procent så låt egenskaperna bestämma vilket solskydd du väljer.

I veckan som kommer tänkte jag reda ut lite om UVA, UVB och UVC vilka strålar gör vad i huden? Vilka gör oss bruna, vilka gör framförallt att vår hud åldras etc.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

54 svar till “Bästa solskydden för ditt ansikte”

 • (54) Kommentarer
 • Visa alla kommentarer
 1. Linda skriver:

  Hej! Vad tycker du om “billiga” solskydd som man köper på ex apotek/handel? Vad gör att man ska köpa ett dyrare? I ansiktet såklart det inte är lika tilltäppande på porer men om man tänker på kropp?
  Mvh
  Linda

  • annica skriver:

   Hej Linda, Jag tycker generellt sett vi skandinaver slarvar lite med kroppen. Vi är ofta noga in ansiktet men kroppen där kan vi köpa och använda lite vad som helst. Jag tycker det är viktigt att satsa på ett bra solskydd som innehåller fullgott UVA + UVB skydd samt antioxidanter so skyddar mot fria radikaler. Brännskador på kroppen kan ju lika väl orsaka cancer tex som de gör i ansiktet så varför slarva med kroppen. Dessutom så innehåller många bättre solskydd bra vårdande ämnen som gör att vi håller oss snygga i huden längre. Dessutom på dekolletage, handrygg och mage och låt kan vi bli riktigt skrynkliga med åldern .Så satsa på bra skydd med bra grejer i även till kroppen tycker jag! Kam Annica

 2. Lulillan skriver:

  Tror det blir Jan Marini för mig på årets solsemester 🙂 Sen tror jag det är viktigt att man applicerar flera gånger om dagen och inte tror att det räcker med endast på morgonen. Där vet jag att jag slarvat i mina yngre dar…

  • annica skriver:

   Hej Lulillan, Kul, berätta sen vad dy tycker! Absolut! Du har helt rätt. Jag brukar säga 1 gång i timmen åter applicering för att behålla maximalt skydd Kram

 3. Josse skriver:

  Är det bara Jan Marinis som är vattenresistent? Smörjer såklart på nytt efter bad men vill ändå ha ett skydd som går bada med. Jag var sugen på den från PTR, är den både för ansikte och kropp?:)

  • annica skriver:

   Hej Josefine, PTRs är toppen bra dock ej vatten resistent! Du kan alltid ha de som är anpassade för ansiktet även till kroppen, dock helst ej tvärtom. Det kan dock bli lite dyrt att ha ansiktsskydden till kroppen, de är oftast mindre förpackningar och lite förfinade ingredienser. Kram Annica

 4. Jonna skriver:

  Hej! Snart drar vi till turkiet och behöver lite tips! Vad rekommenderar du för någon som har en fet hud och alltid får finnar av solkräm? tacksam för svar. /jonna

  • annica skriver:

   Hej Jonna! Helt klart om du vill ha max skydd Peter Thomas Roths nya SPF50 Sheer liquid alternativ Jan Marinis Daily Protectant SPF30! Kram annica

 5. Nina skriver:

  Kommer att bli en kostsam vecka för mig, har insett att jag måste byta ut massor av mina produkter och ALDRIG mer ska jag gå ut utan solskydd! Jag är verkligen tacksam att du delar med dig av allt 🙂

  • annica skriver:

   Hej Nina, det kan ju tyvärr bli lite kostsamt om man ska satsa på en helt ny uppsättning. Är det Kanebo du siktar in dig på så är det sista dagen för 20% idag 🙂 KRam Annica

 6. Evelina skriver:

  Hej! Jag använder produkter från Jan Marini men har använder inget solskydd för tillfället. Jag har Solar Defense Booster SPF30 från Dermalogica, fungerar det bra att blanda Dermalogica med Jan Marini? Eller är det bättre att köpa Jan Marini Antioxidant Daily Face Protectant SPF 30?

  • annica skriver:

   Hej Evelina,Det fungerar bra att komplettera med dermalogicas SPF med JM´s produkter! Dock tycker jag du vid tillfälle ska testa JM´s solskydd som är superbra! Kram Annica

   • Evelina skriver:

    Vad bra! Om jag köper solskydd från JM, är den med pumpflaskan bäst? Funderar på om man ska våga ta en som är färgad, men känns som man kan bli flammig när det är så dryga produkter. Kram Evelina

    • annica skriver:

     Hej Evelina, Jag gillar den i pump! Den andra är lite tinted! Den är väldigt fin men jag har andra produkter som jag har som “makeup” sen. Men det är en smaksak! Kram Annica

 7. Angelica skriver:

  Hej. Jag undrar om det är någon skillnad på solkräm för kroppen och ansiket eller spelar det ingen roll?

  • annica skriver:

   Hej Angelica, Absolut är det skillnad! Precis som med ansiktscreme och kroppscreme. Ansiktscremen är finare och mer delikat i sin formula för att passa ansiktshuden som oxå är av finare kvalitet än på kroppen. Kroppscremen kan bli för kraftig och för tjock och skapa ödem (svullnad) eller reaktion i ansiktet. Kram Annica

 8. hanna skriver:

  jag undrar hur det fungerar med dagkräm och solskydd. min dagkräm från clinique har spf 25 innebär det att den kan användas istället för “tradionella” solskydd?

  • annica skriver:

   Hej Hanna, Har du en dagcreme med SPF25 så är den tänkt för dagligt bruk att skydda dig! De går bra att ha även när man är på solsemester! Jag brukar dock ha en specifik Om du ska vara i solen en hel dag kanske man vill ha mer än 25 i spf… men annars så är det ju ett bra skydd! :)Kram Annica

 9. Unni skriver:

  Ända sedan jag var på min första semester i Egypten för 4 år sen så har jag börjat få blåsor över hela kroppen och i pannan pga solen. Så snabbt jag går ut i solen så kommer de som ett brev på posten, små hudfärgade “plitor” eller röda blåsor, överallt. Jag använder alltid solskydd men det fungerar inte vare sig det är SPF15 eller 60. En tjej skrev om de här blåsorna och sa att hon blivit tillsagd att inte använda vattenresistenta solskydd eftersom de täpper igen porerna och huden börjar då koka och man får blåsor.

  Jag behöver hjälp för att hitta ett solskydd som skyddar min hud och förhindrar de här blåsorna. Jag kan inte ens gå ut på somrarna för att ta en kopp kaffe i solen med min familj, utan måste isolera mig konstant 🙁 inte ens kläder hjälper mig att skydda mig mot blåsorna, det går liksom “igenom”.

 10. sandra knudsen skriver:

  Hej och hjälp!

  Jag får både pigmentfläckar och har fet hy! Såg att du rekommenderat Peter Thomas Roths nya SPF50 Sheer liquid för fet hy men skyddar den även mot pigmentfläckar? Använder nu DAHL. Är självklart medveten om att du inte kan garantera något, men vad rekommenderar du mig?

  Sandra

 11. sandra skriver:

  Hej. Har köpt jan marini nu, behöver jag komplettera den med en fuktkräm?
  Sandra

 12. Linda skriver:

  Hej !Jag har perioral dermatit runt näsan och hakan och undrar vilket solskydd som isåfall hade passat mitt ansikte?

 13. Jill skriver:

  Hej:) Jag har precis köpt Light Ceutic och Yellow Cream
  Från skincity. Jag har pigmentfläckar på överläppen
  Som ser ut som mustasch och dem blir betydligt mer
  synliga på sommaren. Vad skulle du rekommendera för
  Solskydd och solstift?
  Mvh

 14. susann skriver:

  Hej, jag är ute efter en solskyddsfaktor 40- 50 som är lätt och kan användas vardagligt, jag vill inte ha någon anti age eller aktiva ingredienser i, jag kollade på dermalogica booster 50 men det står att den endast motverkar en typ av solstrålning jag vill ha ett fullgott skydd, jag kikade även på clarins uv plus men det stod att den hade kraftigt antiage i sig, har du något annat bra tips ?
  MVH

  • annica skriver:

   Hej Susann, Dermalogicas nya är toppen tycker jag SPort50. Funkar även om man inte sportar. Men alla skydd vi har är bredspektriga och skyddar mot UVA och UVB. Kram Annica

 15. Viktoria Rahawi skriver:

  Hej jag behöver en solfaktor 50 som förhindrar uppkomsten av pigmentfläckar. Jag har nämligen fläckar på kinderna. Vilken skulle du rekomendera?
  MVH

Kika in i badrumsskåpet hos Elinor

Halloj! Hoppas att ni gillade konceptet  “Kika in i badrumsskåpet hos” här på bloggen. Tänker att det ger chansen för er att se vad mina hudterapeut kollegor använder för produkter och kunna tipsa om deras favoriter utefter olika hudtyper. Nästa på tur att visa upp sina favoriter från Medik8 är ingen mindre än Elinor.! 🙂 […]

Se hela inlägget »

The Skincare Calendar 2018

Äntligen! Imorgon släpps Skincitys exklusiva julkalender The Skincare Calendar 2018! Visst är den fin!! Med ett värde på hela 3750kr får man 25 vårdande överaskningar att få njuta och upptäcka varje dag ända fram till juldagen! Pris: 1299 kr. Kalendern har en unik design i sober svart, glittrande guld och vintervitt. Bakom varje lucka gömmer […]

Se hela inlägget »

Före & efter-Paulas Choice

Måste visa er en helt fantastisk hudvårdsresa. Jag är så tacksam till alla er som vill dela med er av era hudvårdsresor i syfte att hjälpa andra med samma problem. Det är ledsamt när jag hör hur flera berättar hur de tappat hoppet över sin hud. Hur mycket de skäms och knappt vill gå utanför […]

Se hela inlägget »

Min höstrutin!

Ni är många som har efterfrågat att få se hur min rutin ser ut just nu och speciellt nu när det har blivit kallare ute. Jag försöker hålla mig till denna rutin som ni ser nedan, just nu, men självklart byter jag och testar lite olika produkter på sidan om som vanligt.  😉 Tycker att […]

Se hela inlägget »

Innan sommaren frågade jag om vad ni önskade läsa mer av, här på bloggen….så roligt att få massor av härliga tips från er. Ni skrev att ni var nyfikna på att spana in vad mina kollegor använder för produkter hemma och hur deras rutiner ser ut. Så därför lämnar jag över ordet till min hudterapeut […]

Se hela inlägget »

Meet The Founder: Kerstin Florian

Idag tänkte kicka igång ett helt nytt koncept här på bloggen som jag hoppas att ni kommer att gilla och jag har döpt det till “Meet The Founders“. Som namnet avslöjar så kommer jag intervjua några av grundarna av våra hudvårdsmärken som vi har här på Skincity. Hoppas att ni kommer gilla att läsa lite […]

Se hela inlägget »

Superhydrate

Nu är det verkligen kallare ute och huden lixom törstar efter fukt. Håller ni inte med?! Man kan lätt bli torr och fnasig.. så det är därför är det extra extra viktigt att hjälpa till att fylla på med fukt. Söndag till ära..här kommer ett riktigt smarrigt tips. En törstsläckare som hjälper din hud att maxa fuktnivån […]

Se hela inlägget »

För er som missade senaste LIVE-sändningen i onsdags med Elin och Yasemin, kan nu se det i efterhand. 🙂 De pratar nyheter, must-haves och massor av annat spännande…så låt er inspireras en hel härlig timme tillsammans med mina grymma hudterapeut kollegor. Här hittar ni även alla produkter som de pratade om under kvällen.

Se hela inlägget »

Ikväll klockan 20.00 är det dags igen för en efterlängtad Live-sändning med en hel timme hudvård! Mina kollegor Elin och Yasemin kommer prata Nyheter, ingredienser  och must-haves inför en spännande höst samt visa våra senaste tillskott på hudvårdshyllan. Så boka upp kvällen i soffan, applicera din favorit ansiktsmask och njut av en riktigt matnyttig LIVE-sändning […]

Se hela inlägget »