Scrolla för att läsa mer

Fina fötter rekordsnabbt!

Fina fötter rekordsnabbt

Tittade ner på mina stackars fötter häromdagen  och fick en smärre chock. Insåg att jag faktiskt mer eller mindre vanvårdat dem eller iallafall haft s.k. ”nollbehandling” under typ hela vinterhalvåret. Katastrof! Hur har jag kunnat försumma dem så?  Visst har jag klippt naglar å så annars hade det ju varit riktigt, riktigt illa, men just den här biten med att ta bort lite förhårdnader och fixa nagelbanden på de små tårna har totalt sackat efter. Snart ska jag bege mig till lite varmare breddgrader för ett par dagars upptining efter vintern. Min kropp behöver lite D-vitamin efter ett par månader av total avsaknad av solljus.

Nu måste jag innan jag vågar visa mina fötter i sommarsandaler göra en rekordsnabb rekond på dem.

Så här gör jag när jag snabbt behöver få mina fötter i fin form:

 1. Fotbad eller för den som inte orkar, har tid eller inte har något fotbad, en långdusch.
 2. Lägg ut en gammal handduk (helst inte frotté utan en sån man har i köket, en ta en gammal som du kan ha till fotvård bara) på badrumsgolvet och börja fila fötterna. Jag kör först med en s.k. Credo men det är mer om man har utbildning i pedikyr. Börja annars med en grov fil och avsluta med en finare. Fila hela fötterna ordentligt. Det ska bli babymjukt.

väteperoxid

 1. Ta fram väteperoxid 3% , kan köpas på apotek. Droppa en droppe på varje nagelband och bara lätt sprid ut det på nagelbandet. Ta fram en s.k. orange pinne eller något som du försiktigt kan skrapa bort  och trycka ner  nagelband som fastnat på nageln. Detta är super effektivt!!  Ibland kan man få ta någon till droppe väteperoxid.
 2. Klipp tånaglarna och fila dem raka. Se till at ta ett lätt filtag i hörnen så de inte blir vassa.
 3. Skölj av fötterna snabbt i duschen.

fransk manikyr och fransk pedikyr

4. Vill man så lite nagellack nu. Jag tycker det är finast med lie transparant bara. Alternativt gå till en salong och göra fransk manikyr på tånaglarna är grymt snyggt!

Pedicreme Fotcreme md formulations

5. Medan lacket torkar masserar du in en en riktigt majsig fotcreme. Gärna en med lite syra t.ex. Pedicream från md formulations om du lätt får förhårdnader. För mer spa känsla väljer du comfort foot creme från Declóer.

Nourishing Foot Cream Fotcreme Decleor

TaaaDaaa….enjoy your new feets!

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

7 svar till “Fina fötter rekordsnabbt!”

 • (7) Kommentarer
 • Visa alla kommentarer
 1. Lulillan skriver:

  Usch ja, mina fötter är också totalt hemska den här tiden på året… blir lätt att de blir instängda i skor hela vintern lång och att man bara glömmer bort dem. Sen blir det vår och helt plötsligt ska de visas upp offentligt! Ha! Hemska tanke…. måste nog pyssla om dem lite grann 😉

 2. Ebba skriver:

  Hej Annika!
  Blev helt otroligt glad när jag hittade fram till din blogg idag!
  Jag har använt NeuLash under en längre period, vilket resulterat i milslånga ögonfransar, men tyvärr med en hel del otrevliga biverkningar på köpet.
  Och jag har nu en liten undran angående Peter Thomas Roth ögonfransserum platinum, som jag ser att du provat!
  Har du koll på om det är det en skonsammare variant, utan exempelvis Bimatoprost eller liknande läkemedel? Jag är nämligen på jakt på något som på naturlig väg stärker ögonfransarna, det behöver inte nödvändigtvis ge lika dramatisk effekt som NeuLash, så länge det är ofarligt.
  Mvh
  Ebba

  • annica skriver:

   Hej Ebba, Tack för ditt fina inlägg! Peter Thomas Roths är jätte bra och mkt mindre biverkningar än tex neulash oc revitalash. har många kunder som bytt från dem just för biverkningarna till PTR. Har själv känsliga ögon och PTR har funkat bra på mig. De blir inte lika milslånga som med vissa andra men långa och mer tjocka och fylliga, viket jag faktiskt tycker är snyggare än långa tunna spindelben. Vi kommer även inom kort lansera ett naturligt alternativ… håll utkik 😉 KRAM

 3. Ebba skriver:

  Hoppsan, nu var jag lite snabb med stavningen, Annica ska det stå såklart 🙂

 4. Vera skriver:

  Hej, varför väteperoxid på nagelbanden? Används inte det till fransfärgning? 🙂

  • annica skriver:

   Hej Vera, Jo absolut till frans och bryn färg. Men testa att sätta lite på nagelbanden så luckrar de effektivt upp hårda tråkiga kanter.:) Annica

Ny naturlig serie från Priori

För några månader sedan lanserades nya uppdaterade Priori, har ni hittat några favoriter från märket än? Nu har de även lanserat en ny naturlig serie produkter, TTC. Med hjälp av den senast forskningen i bioteknik har de lyckats ta fram en resultatinriktad linje med rena ingredienser så som gurkmeja och dess aktiva element curcumin. Teknik […]

Se hela inlägget »

Behind the scenes plåtning

Förra veckan hade jag en plåtning för ett litet projekt ni kommer få se mer utav framöver, så stay tuned 😉 men idag får ni följa med behind the scenes och se lite av vad som komma skall! Bilder från plåtningen     Bilderna blev så fina tack vare fantastiska Ann sköld som ofta gör […]

Se hela inlägget »

Epionce har gjort det igen, nylanserade Purifying Wash och Purifying Spot Gel är verkligen något utöver de vanliga! En duo för alla med acne, till både ansiktet och kropp. Dessa två kliniskt bevisade produkter hämmar inflammation i huden utan att för den skull irritera eller torka ut hudens barriär, vilket gör att de passar alla […]

Se hela inlägget »

Ni vet sedan tidigare inlägg hur galet exalterad jag är över att iS Clinical finns hos oss på Skincity nu, ÄNTLIGEN! Någon som testat på något gottigt från märket än? iS = innovative skincare, därför älskar jag märket så mycket! Bara namnet säger sitt, men det tåls att upprepas att märket använder sig av det […]

Se hela inlägget »

Ungefär 1 gång i månaden fixar jag mina fossingar fina så denna vecka får ni hänga med på min fina-fötter-guide! Jag förbereder alltid med en peeling, lyxar jag lite extra myser jag en stund innan med ett varmt fotbad. Puts väck med all torrhet och fnasighet med Jan Marinis dubbelexfolierare Bioglycolic Resurfacing Body Scrub med […]

Se hela inlägget »

Nya borstar från MAKETHEMAKE

Hur många av er använder MAKETHEMAKEs borstar? Ni har väl inte missat att det tillkommit fyra nya borstar i kollektionen! 🙂 Sheer Foundation Brush En uppföljare av populära Foundation brush, hur många av er har testat? Till skillnad från Foundation brush har inte sheer foundation brush lika täta strån och är också mindre i omfång. Personligen […]

Se hela inlägget »

Tata Harper Resurfacing mask, jag blir speechless. Naturlig salicylsyra exfolierar och huden får en ny lyster och en mjukare känsla med färre tilltäpptheter. Ge huden en extra energikick och applicera masken ovanpå Tata Harper Regenerating Cleanser Dermaceutic Mask 15, ett kraftpaket av syror som djuprengör grundligt och effektivt i en bas av betonitlera. Denna masken […]

Se hela inlägget »