Scrolla för att läsa mer

Fina fötter rekordsnabbt!

Fina fötter rekordsnabbt

Tittade ner på mina stackars fötter häromdagen  och fick en smärre chock. Insåg att jag faktiskt mer eller mindre vanvårdat dem eller iallafall haft s.k. ”nollbehandling” under typ hela vinterhalvåret. Katastrof! Hur har jag kunnat försumma dem så?  Visst har jag klippt naglar å så annars hade det ju varit riktigt, riktigt illa, men just den här biten med att ta bort lite förhårdnader och fixa nagelbanden på de små tårna har totalt sackat efter. Snart ska jag bege mig till lite varmare breddgrader för ett par dagars upptining efter vintern. Min kropp behöver lite D-vitamin efter ett par månader av total avsaknad av solljus.

Nu måste jag innan jag vågar visa mina fötter i sommarsandaler göra en rekordsnabb rekond på dem.

Så här gör jag när jag snabbt behöver få mina fötter i fin form:

 1. Fotbad eller för den som inte orkar, har tid eller inte har något fotbad, en långdusch.
 2. Lägg ut en gammal handduk (helst inte frotté utan en sån man har i köket, en ta en gammal som du kan ha till fotvård bara) på badrumsgolvet och börja fila fötterna. Jag kör först med en s.k. Credo men det är mer om man har utbildning i pedikyr. Börja annars med en grov fil och avsluta med en finare. Fila hela fötterna ordentligt. Det ska bli babymjukt.

väteperoxid

 1. Ta fram väteperoxid 3% , kan köpas på apotek. Droppa en droppe på varje nagelband och bara lätt sprid ut det på nagelbandet. Ta fram en s.k. orange pinne eller något som du försiktigt kan skrapa bort  och trycka ner  nagelband som fastnat på nageln. Detta är super effektivt!!  Ibland kan man få ta någon till droppe väteperoxid.
 2. Klipp tånaglarna och fila dem raka. Se till at ta ett lätt filtag i hörnen så de inte blir vassa.
 3. Skölj av fötterna snabbt i duschen.

fransk manikyr och fransk pedikyr

4. Vill man så lite nagellack nu. Jag tycker det är finast med lie transparant bara. Alternativt gå till en salong och göra fransk manikyr på tånaglarna är grymt snyggt!

Pedicreme Fotcreme md formulations

5. Medan lacket torkar masserar du in en en riktigt majsig fotcreme. Gärna en med lite syra t.ex. Pedicream från md formulations om du lätt får förhårdnader. För mer spa känsla väljer du comfort foot creme från Declóer.

Nourishing Foot Cream Fotcreme Decleor

TaaaDaaa….enjoy your new feets!

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

7 svar till “Fina fötter rekordsnabbt!”

 • (7) Kommentarer
 • Visa alla kommentarer
 1. Lulillan skriver:

  Usch ja, mina fötter är också totalt hemska den här tiden på året… blir lätt att de blir instängda i skor hela vintern lång och att man bara glömmer bort dem. Sen blir det vår och helt plötsligt ska de visas upp offentligt! Ha! Hemska tanke…. måste nog pyssla om dem lite grann 😉

 2. Ebba skriver:

  Hej Annika!
  Blev helt otroligt glad när jag hittade fram till din blogg idag!
  Jag har använt NeuLash under en längre period, vilket resulterat i milslånga ögonfransar, men tyvärr med en hel del otrevliga biverkningar på köpet.
  Och jag har nu en liten undran angående Peter Thomas Roth ögonfransserum platinum, som jag ser att du provat!
  Har du koll på om det är det en skonsammare variant, utan exempelvis Bimatoprost eller liknande läkemedel? Jag är nämligen på jakt på något som på naturlig väg stärker ögonfransarna, det behöver inte nödvändigtvis ge lika dramatisk effekt som NeuLash, så länge det är ofarligt.
  Mvh
  Ebba

  • annica skriver:

   Hej Ebba, Tack för ditt fina inlägg! Peter Thomas Roths är jätte bra och mkt mindre biverkningar än tex neulash oc revitalash. har många kunder som bytt från dem just för biverkningarna till PTR. Har själv känsliga ögon och PTR har funkat bra på mig. De blir inte lika milslånga som med vissa andra men långa och mer tjocka och fylliga, viket jag faktiskt tycker är snyggare än långa tunna spindelben. Vi kommer även inom kort lansera ett naturligt alternativ… håll utkik 😉 KRAM

 3. Ebba skriver:

  Hoppsan, nu var jag lite snabb med stavningen, Annica ska det stå såklart 🙂

 4. Vera skriver:

  Hej, varför väteperoxid på nagelbanden? Används inte det till fransfärgning? 🙂

  • annica skriver:

   Hej Vera, Jo absolut till frans och bryn färg. Men testa att sätta lite på nagelbanden så luckrar de effektivt upp hårda tråkiga kanter.:) Annica

Allt om ceramider

Hudens bästa kompis den här årstiden är helt klart, trumvirvel, ceramider! Mångas hudbarriär har säkert räddats av denna hero men för er som inte har pejling på ingrediensen så ska jag berätta vilken grym verkan den har! Ceramider kan efterliknas murbruk i en tegelvägg. Tänker att våra alla lager av hudceller är tegelstenar och mellan […]

Se hela inlägget »

Kika in i badrumsskåpet hos Madelene

Halloj! Vet hur mycket ni har uppskattat att få kika in i badrumsskåpen hemma hos mina kollegor och att de kan berätta om sina smultron produkter. Och ge er sina absolut bästa tips! Så idag lämnar jag över ordet till Madde som jobbar på kundrelationer och som många av er säkert redan har varit i […]

Se hela inlägget »

Must haves för kroppen!

Hur många upplever att huden på kroppen känns torr och stram, räck upp en hand! Man glömmer lätt kroppen men trots varma kläder så blir huden på kroppen också väldigt torr och stram under vinterhalvåret. Två darlings från det franska märket Codage jag inte kan vara utan räddar min torra hud. Den här peelingen från […]

Se hela inlägget »

Meet the founder: Osmosis

Idag mina vänner bjuder jag på en riktigt MAFFIG och SÅ spännande intervju med Dr. Ben Johnson. Han som anses vara en av världens mest banbrytande medicinska estetiker. Osmosis har en modern syn på hur man behandlar huden för att upprätthålla en god hudhälsa. Här berättar han även varför inre hälsa måste vara en prioritet […]

Se hela inlägget »

Nyheter på hudvårdshimlen

Himlen är så stjärnklar med så många härliga nyheter nu, både för vårt yttre och inre, jag blir så peppad! Ni minns lanseringen av Osmosis? Jag skrev ett inlägg om märket och två produkter jag föll pladask för! Om ni missade det så kan ni läsa det HÄR. Jag är fortfarande lyrisk över detta fantastiska […]

Se hela inlägget »

Lansering av NeoStrata

Nyp mig i armen men rubriken talar sanning, vi har precis lanserat NeoStrata! Oily skin solution är en sån grymmis som alla borde ha! Så bra att kunna dutta på om man får en finne eller två. Det är det fina, man använder den partiellt i kombination med sitt ansiktsvatten. Har man acne/finnar så kan man […]

Se hela inlägget »

Elins favoriter i januari

Hej darlings! Idag lämnar jag över order till min kära kollega Elin Damlin som säkert många av er redan känner till. Hon är otroligt erfaren hudterapeut och (tillika chef över alla duktiga hudterapeuter på Kundrelationer!). Här nedan kommer hennes härliga tips och favoriter för att preppa huden med nu i vinter. CONCENTRATED CLEANSING FOAM Denna rengöring […]

Se hela inlägget »

Så gör du ansiktsbehandling hemma

Skäm bort huden med en ansiktsbehandling hemma, jag guidar er steg för steg! Steg 1 Rengör – Första och viktigaste steget i din rutin, rengöringen! Gärna en dubbelrengöring som rengör effektivt och grundligt, alla spår av makeup och orenheter som puts veck! Starta med en oljerengöring på torr hud och massera för att lösa upp […]

Se hela inlägget »

Best of skincare 2018 – del 2

Under förgående år fick vi minst sagt in flera härliga lanseringar.. Här kommer min del 2 med produkterna ni inte få missa. Ett märke som verkligen varit saknat och efterfrågat av både oss hudterapeuter och konsumenter det är PRIORI och jag är så glad att det är tillbaka på Skincity! Mineral Skincare SPF 25 är en gammal goding som […]

Se hela inlägget »