Fina fötter rekordsnabbt!

  • | Annica

Fina fötter rekordsnabbt

Tittade ner på mina stackars fötter häromdagen  och fick en smärre chock. Insåg att jag faktiskt mer eller mindre vanvårdat dem eller iallafall haft s.k. ”nollbehandling” under typ hela vinterhalvåret. Katastrof! Hur har jag kunnat försumma dem så?  Visst har jag klippt naglar å så annars hade det ju varit riktigt, riktigt illa, men just den här biten med att ta bort lite förhårdnader och fixa nagelbanden på de små tårna har totalt sackat efter. Snart ska jag bege mig till lite varmare breddgrader för ett par dagars upptining efter vintern. Min kropp behöver lite D-vitamin efter ett par månader av total avsaknad av solljus.

Nu måste jag innan jag vågar visa mina fötter i sommarsandaler göra en rekordsnabb rekond på dem.

Så här gör jag när jag snabbt behöver få mina fötter i fin form:

  1. Fotbad eller för den som inte orkar, har tid eller inte har något fotbad, en långdusch.
  2. Lägg ut en gammal handduk (helst inte frotté utan en sån man har i köket, en ta en gammal som du kan ha till fotvård bara) på badrumsgolvet och börja fila fötterna. Jag kör först med en s.k. Credo men det är mer om man har utbildning i pedikyr. Börja annars med en grov fil och avsluta med en finare. Fila hela fötterna ordentligt. Det ska bli babymjukt.

väteperoxid

  1. Ta fram väteperoxid 3% , kan köpas på apotek. Droppa en droppe på varje nagelband och bara lätt sprid ut det på nagelbandet. Ta fram en s.k. orange pinne eller något som du försiktigt kan skrapa bort  och trycka ner  nagelband som fastnat på nageln. Detta är super effektivt!!  Ibland kan man få ta någon till droppe väteperoxid.
  2. Klipp tånaglarna och fila dem raka. Se till at ta ett lätt filtag i hörnen så de inte blir vassa.
  3. Skölj av fötterna snabbt i duschen.

fransk manikyr och fransk pedikyr

4. Vill man så lite nagellack nu. Jag tycker det är finast med lie transparant bara. Alternativt gå till en salong och göra fransk manikyr på tånaglarna är grymt snyggt!

Pedicreme Fotcreme md formulations

5. Medan lacket torkar masserar du in en en riktigt majsig fotcreme. Gärna en med lite syra t.ex. Pedicream från md formulations om du lätt får förhårdnader. För mer spa känsla väljer du comfort foot creme från Declóer.

Nourishing Foot Cream Fotcreme Decleor

TaaaDaaa….enjoy your new feets!