Scrolla för att läsa mer

Hudvårdstips i tidningen Slitz…

Annicas hudvårdstips i Slitz

Bli inte förvånad om du hittar schyssta grooming produkter i din mans badrumsskåp! Kanske han har läst mina tips i senaste Slitz 😉

Här får ni hela intervjun:

Begreppet ”grooming” har varit på tapeten en längre tid, vad innebär det egentligen?

– Grooming är i grund och botten manlig hudvård. Man pratar främst om skötseln av ansiktet vilket är ansa, trimma och överlag sköta om huden. Män har blivit mer medvetna och inser hur viktigt det är att ta hand om hyn. Huden är trots allt kroppens största organ.

http://skincity.se/sv

Jag tror inte att jag är den enda som blir väldigt torr i huden efter träning och dusch. Hur kommer det sig?

– När man tvättar sig försvinner alltid en del av hudens naturliga fetter. Huden har ett mycket lägre pH-värde än vattnet vilket är mer basiskt, vilket i sin tur gör att det torkar ut huden.

http://skincity.se/sv/product/953/peter-thomas-roth-botanical-buffing-beads

http://skincity.se/sv/product/958/peter-thomas-roth-aloe-tonic-mist

Hur motverkar jag uttorkning?

– Genom att använda produkter i duschen som inte torkar ut huden ytterligare. Satsa på en bra produkt i som gör rent och samtidigt vårdar. Eftersom en del av hudens naturliga fett försvinner så bör man alltid använda återfuktande ansiktsvatten och crème efteråt. Det är viktigt att man anpassar produkterna efter sin hudtyp och klimat.

Vilken hudkräm är bäst? Vad ska jag utgå ifrån?

– Jag brukar säga att man ska utgå ifrån tre saker: Hudtyp , livsstil och klimat. Sitter du på ett kontor framför en dator dagarna i ända, kanske du behöver en tjockare kräm med UV-skydd mot strålning. Jobbar du istället utomhus behövs en klimatkräm som är anpassad just för till exempel sol, blåst och kyla med mera.

Vilka fel gör vi män när det gäller grooming?

– Många killar glömmer att använda er av rengöringskräm. Faktum är att dagkrämen inte fungerar som den ska om huden inte är ren. Då kvittar det hur dyr krämen är.

http://skincity.se/sv/product/976/peter-thomas-roth-anti-aging-24-7-cellular-eye-repair-gel

Vad bör varje man enligt dig ha i sitt badrumsskåp? 

– 4 produkter klarar man sig långt på: Ansiktsvatten för att återställa hudens pH värde, en rengöring, en hudcreme som skyddar och vårdar och slutligen en ögoncreme för att motverka mörkaringar, påsar och torrhetslinjer.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Torra händer?

Våra händer behöver extra kärlek nu när kylan är här. Den kalla luften gör att huden lätt torkar ut, vilket kan visa sig som självsprickor, trasiga nagelband och sköra naglar.  För att hjälpa er att hålla händerna snygga och mjuka denna säsong vill jag tipsa om dessa super produkter. Handcremernas handcreme som reparerar vilken torr […]

Se hela inlägget »

Resefavoriter – Maldiverna del 2

Här kommer fortsättningen på vilka favoriter som fick äran att följa med på resan.. 🙂 Som rengöring gjorde jag det enkelt för mig och tog med mig 2 st travel sizes av Hygges Cleasning Water.. Det är ett milt rengöringsvatten som avlägsnar make-up och orenheter samtidigt som den återfuktar och bevarar en stark hudbarriär. Toppen […]

Se hela inlägget »

Resefavoriter – Maldiverna del 1

Tänkte bjuda er som gillar resor på en liten reserapport från Maldiverna. Måste säga att Maldiverna är min absoluta favoritdestination. Det är så vackert att jag får ont i hjärtat. Havet, sanden, himlen. Alltid lika vackert men hela tiden på olika sätt. Alla dessa element är ju hela tiden i förändring.. man tittar bort en […]

Se hela inlägget »

Kuren mot keratosis

Just denna tid på året när kylan krypet sig på blir huden ofta extra utsatt. För den som inte är bekant är keratosis pilaris (KP) en över produktion av keratin som resulterar i röda små ”knottror” på huden som kan vara både irriterande och svåra att bli av med. Här kommer knepen hur du på […]

Se hela inlägget »

Lösningen för en känslig hud!

Har ni sett nyheten att vi har fått in Epionce i vårt sortiment. Ett märke jag vet ni kommer att gilla och ni som redan känner till ja you already know what I´m talking about! 😊 Med sin dubbla kliniska prövningar från oberoende företag ser de till att produkterna gör vad de säger och levererar […]

Se hela inlägget »

Rätt makeup för mogen hud

Många tycker det här med makeup är ganska så svårt. När man blir lite äldre kan man även få oönskade linjer och torrare hud uppkomma som för många tycks försvåra det hela. Men den goda nyheten är att anpassar vi vår makeup rätt kan vi göra underverk. Med rätt val av produkter kan vi både […]

Se hela inlägget »

Vinterpreppa huden-Nyhetsmorgon

I morse var min kollega Sofia med på Nyhetsmorgon om pratade om sååå spännande ämnen. Om ni missade det så kommer hela klippet här nedan. 🙂 Eller så kan ni se det direkt på Nyhetsmorgon via denna länk. Under reportaget pratade Sofia om det så kallade blåaljuset. Från våra mobiler, datorskärmar får vi koncentrerat det så kallade […]

Se hela inlägget »

Meet the founders: CODAGE

För några veckor sedan kickade jag igång ett till nytt koncept här på bloggen som jag döpte till ”Meet the founders”. Förra gången intervjuade jag Kerstin Florian, grundaren av ett av världens främsta SPA märke, så om du missade inlägget så kan du läsa det HÄR. Idag bjuder jag på en riktigt maffig intervju med […]

Se hela inlägget »

Så påverkar kollagen din hud

Kollagen ett riktigt buzz word och på allas läppar just nu. Ett naturligt byggsten i våra kroppar. Visste ni att runt 30 procent av kroppens protein består av kollagen och finns i våra ben, senor, muskler och i vår hud. Men med åldern… ja redan så tidigt som i 30 års åldern… krymper kollagenförrådet vilket […]

Se hela inlägget »

Du är långt ifrån ensam om att vilja bli kvitt dina förstorade porer. Men utan porer skulle vi inte kunna reglera vår kroppstemperatur, släppa ut svett, smuts eller förse den skyddande hudbarriären med viktiga lipider. Så med denna ganska oundvikliga verklighet kan vi aldrig bli av med dem helt. Men vi kan definitivt se till att […]

Se hela inlägget »