Scrolla för att läsa mer

Solsäkert i Dubai!

Kanebo

Solsäkert! Så tänkte jag att jag och min familj när vi funderade på var vi skulle spendera påsken. Vi bestämde oss för att dra till Dubai en weekend för lite avkoppling. Häftigt ställe på jorden måste jag säga. Det är som att gå runt i en låtsas värld och  det är ju precis vad det är. Med mig på resan hade jag så klart solskydd och lite andra nya och gamla favoriter.

Ni som läst min blogg vet att jag inte solar mitt ansikte. Kan dock tänka mig att få en lätt solkysst ton på kroppen. Det är ju fint och solen är ju trots allt livsnödvändig för oss.

Innan vi åkte så peelade jag kroppen med en ”gammal” favorit från Phytomer som jag tycker är underbar. Den peelar ordentligt och återfuktar och återfettar samtidigt. Jag tycker inte om när man känner sig sådär torr och stram efter en peeling.

Med mig på resan hade jag solskydd från Sensai.  Jag har provar många olika nu på sistone och nu tänkte jag göra en test av Sensai by Kanebos då det var ett tag sen jag provade dem. De har en underbar doft av mild aprikos och fullkomligt smälter in i huden. Dessa solskydd är inget för den som vill hålla lite i plånboken, de är riktigt dyra. Över 1000kr per skydd kostar de. Men för den som har råd och för den som vill ha lyx hela vägen så är detta ett givet val.  Speciellt kanske för dig som vill arbeta aktivt med anti-age ingredienser medan du lapar lite sol. Många Solskydd är ju framförallt skydd även om de är bra ingrediens mässigt ur den aspekten men Sensai´s skydd är späckade med flera av Cellular Performance seriens anti-age ingredienser. Å det är ju inte vilka anti-age ingredienser som helst…

Solskydden t.o.m. SPF50 är så lätta och smidiga i sin konsistens att de fungerar utmärkt som dagcremer på sommarhalvåret.

Decleor, Carita, bareMinerals

Sen mina vänner har jag hittat en ny favorit till kroppen.  Vi talar HAUTE BEAUTE! Cashmere Body Cream från lyxiga franska CARITA! Helt, helt ljuvlig ljusrosa riklig mjuk kroppscreme med magisk, mild och exklusiv doft. Jag har nog aldrig varit så är återfuktad. Håll utkik…. Snart lanserar vi superlyxiga Carita på Skincity!

Efter som jag inte solar ansiktet så BUSAR jag lite istället så jag ser sådär solkytsst bronzig ut som alla andra runt poolkanten. Skillnaden är bara att jag inte får solskador, pigmenteringar, läder hud och lite annat smått och gott om ett par år…

Till ansiktet gillar jag som ni vet FAUX TAN och till kroppen tog jag med mig Decleors Self Tanning Body Milk. Vi var ju bara där 4 dagar så jag fuskade mig i snygg solform snabbt

Hälso drink

Jag passade även på att unna mig en och annan hälsodrink med krossade myntablad, citron, soda och en liten uns råsocker. Så fantastiskt gott och uppfriskande för insidan.

Happy Friday!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

20 svar till “Solsäkert i Dubai!”

 • (20) Kommentarer
 • Visa alla kommentarer
 1. Jenny skriver:

  Hej!
  Är väldans nöjd med både de produkter och den service jag fått när jag beställt här vid ett par tillfällen sedan jul då jag hittade dig!! Så stort tack!

  Jag är nu på jakt efter ett bra solskydd till ansiktet. Är heller inget fan av att sola ansiktet men jag har däremot nästan alltid bare minerals foundation på mig (förutom vid träning och stranden typ).

  Hudvårdsprodukter jag använder just nu är ffa Bioline primaluce serien samt MD och SD men periodvis också också Peter Thomas Roth. Och så älskar jag sockerskrubbarna från Ole Henriksen. Smink så kör jag ffa på Bare Minerals (iaf på själva ansiktet).

  SÅ efter denna långa utläggning till min fråga, vad rekommenderar du för solskydd till ansiktet? Ska den läggas före eller efter primer (eller fungerar de inte bra under smink, har hört olika?)

  Hälsningar Jenny

  • annica skriver:

   Hej Jenny,
   Tack för din fina kommentar! Roligt att du är nöjd, det glädjer mig.Jag rekommenderar dig att kolla på PRIORIS IDEBENONE Radical Defense SPF30 eller Jan Marinis Daily Protectant antioxidant. Två grymma grymma solskydd! Du lägger primern efter SPF :)Stor kram annica

 2. GILLA Carita! De har ett “sol-serum” om används innan säsongen drar igång eller innan man åker iväg på solsemester. Fungerar!

  • Lulillan skriver:

   Skyddar du ansiktet på andra sätt än med just SPF? Kör du megastor solhatt eller hur gör du? 😀 Lite nyfiken då jag själv vill skydda ansiktet så mycket som det bara går pga tidigare pigmentfläckar som fortfarande finns där men som inte är lika framträdande som tidigare. Jag brukar köra med BUS också så ansiktet ska matcha lite bättre med resten av kroppen. Det känns ju på nåt vis ändå lite fräschare när man har lite färg och inte är totalt kritvit 😉

   • annica skriver:

    Hej Lulillan, Du jag kör faktiskt ingen hatt av den anledningen att jag inte hittat någon ännu..hoppas på att göra det i sommar 🙂
    Men annars kör jag SPF30 och åter applicerar OFTA. Kanske för ofta:) Men det är det enda som fungerar om man inte har hatt/keps. Håller med, man vill ju inte vara transparent 😉 KRAM

  • annica skriver:

   Åhh det måste jag prova! :)) Eller hur…Gilla gilla Gilla…Jag gick på rosa moln efter kursen!!

 3. Elin skriver:

  Hej Annica! Så trevlig med en semestertripp:) Är lite nyfiken på vilken din favvo ansiktsmask är:) Just nu är jag inne i en “maskperiod” 🙂
  Kram Elin

  • annica skriver:

   Hej Elin, Ja det var sååå skönt med en liten mini semester! Hoppas allt är bra med dig! Min favvo mask just nu är faktiskt 2 st.:) Dels Sensai by Kanebos Lifting mask som r en gudagåva. så silkes mjuk och slät hy man får av den är oslagbart och sen Jan Marinis C-esta som jag tycker jag får så fin lyster av! Vilka är dina favvisar? KRAM

   • Danielsson skriver:

    Menar du SENSAI BY KANEBO CELLULAR PERFORMANCE LIFTING RADIANCE 3D MASK eller SENSAI BY KANEBO CELLULAR PERFORMANCE LIFTING PEEL-OFF MASK? 🙂

    • annica skriver:

     Hej Sensai LIFTING RADIANCE 3D MASK! Förlåt om jag var otydlig 🙂 Du måste prova den…. Den smoothar (om man kan säga så 😉 ut alla linjer och mjukare än så blir man inte i ansiktet. Glöm inte peeling innan och skölj inte bort resterna låt se vara kvar över natten.. gör masken på kvällen…….. Denna mask är en investering i huden….. I promise :)! KRAM

     • Danielsson skriver:

      Det lät ju väldigt lovande! 🙂 Hur många får man i en förpackning, för den kostar ju en slant! Är det någon speciell peeling du rekommenderar innan eller är det viktigaste bara att man peelar?!! 🙂 Hur ofta ska man använda den?

     • annica skriver:

      Du hittar all info på Skincity.se Jag rekommenderar Dermalogica Daily Microfoliant eller Jan Marini Skinzyme & Clean Zyme! Kram

   • Elin skriver:

    Här är allt bara bra! Fullt upp:) Så roligt att du lanserar nya märken! C-esta är också en av mina favoriter och Sothys fuktmask är super härlig! Testade även mene&moy c10 som var super!! men just nu är min hy i ett känsligt tillstånd, lite små “utbrott” runt hakan och allmänt stressad:( så jag funderar på att testa dermalogica ultra calming masque. Jag har inte jobbat med dermalogica så jag vet inte jätte mycket om deras produkter men när jag läser om den verkar den vara bra:) vad säger du…värt att testa? Du vet…jag är så kräsen, vill bara ha det bästa:) Ha en bra dag! KRAM

  • Sandra skriver:

   Hej! Skincity är nog det bästa som har hänt svensk skönhetsindustri! 🙂 Kan du inte lista dina favoritprodukter (iaf just nu och som är bra nu under våren och sommaren!) tex. rengöring, ansiktsvatten, serum,cream, pelling, mask osv. Gärna även kroppsprodukter och make-up! Det vore så roligt att läsa om, du kan ju verkligen din sak!!! 🙂

   • annica skriver:

    Hej Sandra!Tack för ditt inlägg! SÅÅÅÅ glad jag blir att höra detta. Stort tack för dina fina ord. Självklart ska jag lista mina favvisar just nu! Jag lovar dig ett sånt inlägg innan veckan är slut! KRAM A

   • Cilla skriver:

    Valkommen hit till Middle East, Tyvarr ar inte vadret det varmaste och soligaste som sig bor for denna arstid. Hoppas du och din familj njuter av semestern och glom inte bort att ga pa aquaventure ( atlantis), Fontanen pa Dubai Mall och kaka mat pa West14 pa Oceana Palmen. Kram Cilla

    • annica skriver:

     Hej Cilla, Åhh bor du i Dubai? Blev sugen på att flytta dit :). Vi hade toppen väder faktiskt och njöt av fulla drag. Vi hann aldrig till Atlantis tyvärr, var bara där i 5 dagar. Men nästa gång så 😉 KRAM

     • Cilla skriver:

      Ja, jag har bott 4 ar i Dubai och nu bor jag i Abu Dhabi sen ett halvar tilbaka. De ar som galna i smink och beauty produkter har sa ta ditt pick och pack och flytta hit!! Big business hehe XX Cilla

     • annica skriver:

      Hej Cilla, Åhh vad härligt. Jag var i Abu Dhabi för ett par år sen när jag jobbade som flygvärdinna så var vi stationerade där i typ 2 veckor. Ja, kan tänka mig att det är gigantisk marknad. Ja, man kanske ska flytta.:) Just nu öser regnet ner här så jag skulle mer än gärna byta land. Har du barn? Undrar lite hur det funkar med barn där? 🙂 Kram Annica

 4. […] Som resesällskap (förutom min familj) så fick Caritas solskydd följa med och de har nu testats för fullt under dagarna där. På min förra resa dit testade jag Sensais solskydd. Mer om dessa kan ni läsa HÄR!  […]

Kika in i badrumsskåpet hos Elinor

Halloj! Hoppas att ni gillade konceptet  “Kika in i badrumsskåpet hos” här på bloggen. Tänker att det ger chansen för er att se vad mina hudterapeut kollegor använder för produkter och kunna tipsa om deras favoriter utefter olika hudtyper. Nästa på tur att visa upp sina favoriter från Medik8 är ingen mindre än Elinor.! 🙂 […]

Se hela inlägget »

The Skincare Calendar 2018

Äntligen! Imorgon släpps Skincitys exklusiva julkalender The Skincare Calendar 2018! Visst är den fin!! Med ett värde på hela 3750kr får man 25 vårdande överaskningar att få njuta och upptäcka varje dag ända fram till juldagen! Pris: 1299 kr. Kalendern har en unik design i sober svart, glittrande guld och vintervitt. Bakom varje lucka gömmer […]

Se hela inlägget »

Före & efter-Paulas Choice

Måste visa er en helt fantastisk hudvårdsresa. Jag är så tacksam till alla er som vill dela med er av era hudvårdsresor i syfte att hjälpa andra med samma problem. Det är ledsamt när jag hör hur flera berättar hur de tappat hoppet över sin hud. Hur mycket de skäms och knappt vill gå utanför […]

Se hela inlägget »

Min höstrutin!

Ni är många som har efterfrågat att få se hur min rutin ser ut just nu och speciellt nu när det har blivit kallare ute. Jag försöker hålla mig till denna rutin som ni ser nedan, just nu, men självklart byter jag och testar lite olika produkter på sidan om som vanligt.  😉 Tycker att […]

Se hela inlägget »

Innan sommaren frågade jag om vad ni önskade läsa mer av, här på bloggen….så roligt att få massor av härliga tips från er. Ni skrev att ni var nyfikna på att spana in vad mina kollegor använder för produkter hemma och hur deras rutiner ser ut. Så därför lämnar jag över ordet till min hudterapeut […]

Se hela inlägget »

Meet The Founder: Kerstin Florian

Idag tänkte kicka igång ett helt nytt koncept här på bloggen som jag hoppas att ni kommer att gilla och jag har döpt det till “Meet The Founders“. Som namnet avslöjar så kommer jag intervjua några av grundarna av våra hudvårdsmärken som vi har här på Skincity. Hoppas att ni kommer gilla att läsa lite […]

Se hela inlägget »

Superhydrate

Nu är det verkligen kallare ute och huden lixom törstar efter fukt. Håller ni inte med?! Man kan lätt bli torr och fnasig.. så det är därför är det extra extra viktigt att hjälpa till att fylla på med fukt. Söndag till ära..här kommer ett riktigt smarrigt tips. En törstsläckare som hjälper din hud att maxa fuktnivån […]

Se hela inlägget »

För er som missade senaste LIVE-sändningen i onsdags med Elin och Yasemin, kan nu se det i efterhand. 🙂 De pratar nyheter, must-haves och massor av annat spännande…så låt er inspireras en hel härlig timme tillsammans med mina grymma hudterapeut kollegor. Här hittar ni även alla produkter som de pratade om under kvällen.

Se hela inlägget »

Ikväll klockan 20.00 är det dags igen för en efterlängtad Live-sändning med en hel timme hudvård! Mina kollegor Elin och Yasemin kommer prata Nyheter, ingredienser  och must-haves inför en spännande höst samt visa våra senaste tillskott på hudvårdshyllan. Så boka upp kvällen i soffan, applicera din favorit ansiktsmask och njut av en riktigt matnyttig LIVE-sändning […]

Se hela inlägget »