Scrolla för att läsa mer

Solsäkert i Dubai!

Kanebo

Solsäkert! Så tänkte jag att jag och min familj när vi funderade på var vi skulle spendera påsken. Vi bestämde oss för att dra till Dubai en weekend för lite avkoppling. Häftigt ställe på jorden måste jag säga. Det är som att gå runt i en låtsas värld och  det är ju precis vad det är. Med mig på resan hade jag så klart solskydd och lite andra nya och gamla favoriter.

Ni som läst min blogg vet att jag inte solar mitt ansikte. Kan dock tänka mig att få en lätt solkysst ton på kroppen. Det är ju fint och solen är ju trots allt livsnödvändig för oss.

Innan vi åkte så peelade jag kroppen med en ”gammal” favorit från Phytomer som jag tycker är underbar. Den peelar ordentligt och återfuktar och återfettar samtidigt. Jag tycker inte om när man känner sig sådär torr och stram efter en peeling.

Med mig på resan hade jag solskydd från Sensai.  Jag har provar många olika nu på sistone och nu tänkte jag göra en test av Sensai by Kanebos då det var ett tag sen jag provade dem. De har en underbar doft av mild aprikos och fullkomligt smälter in i huden. Dessa solskydd är inget för den som vill hålla lite i plånboken, de är riktigt dyra. Över 1000kr per skydd kostar de. Men för den som har råd och för den som vill ha lyx hela vägen så är detta ett givet val.  Speciellt kanske för dig som vill arbeta aktivt med anti-age ingredienser medan du lapar lite sol. Många Solskydd är ju framförallt skydd även om de är bra ingrediens mässigt ur den aspekten men Sensai´s skydd är späckade med flera av Cellular Performance seriens anti-age ingredienser. Å det är ju inte vilka anti-age ingredienser som helst…

Solskydden t.o.m. SPF50 är så lätta och smidiga i sin konsistens att de fungerar utmärkt som dagcremer på sommarhalvåret.

Decleor, Carita, bareMinerals

Sen mina vänner har jag hittat en ny favorit till kroppen.  Vi talar HAUTE BEAUTE! Cashmere Body Cream från lyxiga franska CARITA! Helt, helt ljuvlig ljusrosa riklig mjuk kroppscreme med magisk, mild och exklusiv doft. Jag har nog aldrig varit så är återfuktad. Håll utkik…. Snart lanserar vi superlyxiga Carita på Skincity!

Efter som jag inte solar ansiktet så BUSAR jag lite istället så jag ser sådär solkytsst bronzig ut som alla andra runt poolkanten. Skillnaden är bara att jag inte får solskador, pigmenteringar, läder hud och lite annat smått och gott om ett par år…

Till ansiktet gillar jag som ni vet FAUX TAN och till kroppen tog jag med mig Decleors Self Tanning Body Milk. Vi var ju bara där 4 dagar så jag fuskade mig i snygg solform snabbt

Hälso drink

Jag passade även på att unna mig en och annan hälsodrink med krossade myntablad, citron, soda och en liten uns råsocker. Så fantastiskt gott och uppfriskande för insidan.

Happy Friday!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

20 svar till “Solsäkert i Dubai!”

 • (20) Kommentarer
 • Visa alla kommentarer
 1. Jenny skriver:

  Hej!
  Är väldans nöjd med både de produkter och den service jag fått när jag beställt här vid ett par tillfällen sedan jul då jag hittade dig!! Så stort tack!

  Jag är nu på jakt efter ett bra solskydd till ansiktet. Är heller inget fan av att sola ansiktet men jag har däremot nästan alltid bare minerals foundation på mig (förutom vid träning och stranden typ).

  Hudvårdsprodukter jag använder just nu är ffa Bioline primaluce serien samt MD och SD men periodvis också också Peter Thomas Roth. Och så älskar jag sockerskrubbarna från Ole Henriksen. Smink så kör jag ffa på Bare Minerals (iaf på själva ansiktet).

  SÅ efter denna långa utläggning till min fråga, vad rekommenderar du för solskydd till ansiktet? Ska den läggas före eller efter primer (eller fungerar de inte bra under smink, har hört olika?)

  Hälsningar Jenny

  • annica skriver:

   Hej Jenny,
   Tack för din fina kommentar! Roligt att du är nöjd, det glädjer mig.Jag rekommenderar dig att kolla på PRIORIS IDEBENONE Radical Defense SPF30 eller Jan Marinis Daily Protectant antioxidant. Två grymma grymma solskydd! Du lägger primern efter SPF :)Stor kram annica

 2. GILLA Carita! De har ett “sol-serum” om används innan säsongen drar igång eller innan man åker iväg på solsemester. Fungerar!

  • Lulillan skriver:

   Skyddar du ansiktet på andra sätt än med just SPF? Kör du megastor solhatt eller hur gör du? 😀 Lite nyfiken då jag själv vill skydda ansiktet så mycket som det bara går pga tidigare pigmentfläckar som fortfarande finns där men som inte är lika framträdande som tidigare. Jag brukar köra med BUS också så ansiktet ska matcha lite bättre med resten av kroppen. Det känns ju på nåt vis ändå lite fräschare när man har lite färg och inte är totalt kritvit 😉

   • annica skriver:

    Hej Lulillan, Du jag kör faktiskt ingen hatt av den anledningen att jag inte hittat någon ännu..hoppas på att göra det i sommar 🙂
    Men annars kör jag SPF30 och åter applicerar OFTA. Kanske för ofta:) Men det är det enda som fungerar om man inte har hatt/keps. Håller med, man vill ju inte vara transparent 😉 KRAM

  • annica skriver:

   Åhh det måste jag prova! :)) Eller hur…Gilla gilla Gilla…Jag gick på rosa moln efter kursen!!

 3. Elin skriver:

  Hej Annica! Så trevlig med en semestertripp:) Är lite nyfiken på vilken din favvo ansiktsmask är:) Just nu är jag inne i en “maskperiod” 🙂
  Kram Elin

  • annica skriver:

   Hej Elin, Ja det var sååå skönt med en liten mini semester! Hoppas allt är bra med dig! Min favvo mask just nu är faktiskt 2 st.:) Dels Sensai by Kanebos Lifting mask som r en gudagåva. så silkes mjuk och slät hy man får av den är oslagbart och sen Jan Marinis C-esta som jag tycker jag får så fin lyster av! Vilka är dina favvisar? KRAM

   • Danielsson skriver:

    Menar du SENSAI BY KANEBO CELLULAR PERFORMANCE LIFTING RADIANCE 3D MASK eller SENSAI BY KANEBO CELLULAR PERFORMANCE LIFTING PEEL-OFF MASK? 🙂

    • annica skriver:

     Hej Sensai LIFTING RADIANCE 3D MASK! Förlåt om jag var otydlig 🙂 Du måste prova den…. Den smoothar (om man kan säga så 😉 ut alla linjer och mjukare än så blir man inte i ansiktet. Glöm inte peeling innan och skölj inte bort resterna låt se vara kvar över natten.. gör masken på kvällen…….. Denna mask är en investering i huden….. I promise :)! KRAM

     • Danielsson skriver:

      Det lät ju väldigt lovande! 🙂 Hur många får man i en förpackning, för den kostar ju en slant! Är det någon speciell peeling du rekommenderar innan eller är det viktigaste bara att man peelar?!! 🙂 Hur ofta ska man använda den?

     • annica skriver:

      Du hittar all info på Skincity.se Jag rekommenderar Dermalogica Daily Microfoliant eller Jan Marini Skinzyme & Clean Zyme! Kram

   • Elin skriver:

    Här är allt bara bra! Fullt upp:) Så roligt att du lanserar nya märken! C-esta är också en av mina favoriter och Sothys fuktmask är super härlig! Testade även mene&moy c10 som var super!! men just nu är min hy i ett känsligt tillstånd, lite små “utbrott” runt hakan och allmänt stressad:( så jag funderar på att testa dermalogica ultra calming masque. Jag har inte jobbat med dermalogica så jag vet inte jätte mycket om deras produkter men när jag läser om den verkar den vara bra:) vad säger du…värt att testa? Du vet…jag är så kräsen, vill bara ha det bästa:) Ha en bra dag! KRAM

  • Sandra skriver:

   Hej! Skincity är nog det bästa som har hänt svensk skönhetsindustri! 🙂 Kan du inte lista dina favoritprodukter (iaf just nu och som är bra nu under våren och sommaren!) tex. rengöring, ansiktsvatten, serum,cream, pelling, mask osv. Gärna även kroppsprodukter och make-up! Det vore så roligt att läsa om, du kan ju verkligen din sak!!! 🙂

   • annica skriver:

    Hej Sandra!Tack för ditt inlägg! SÅÅÅÅ glad jag blir att höra detta. Stort tack för dina fina ord. Självklart ska jag lista mina favvisar just nu! Jag lovar dig ett sånt inlägg innan veckan är slut! KRAM A

   • Cilla skriver:

    Valkommen hit till Middle East, Tyvarr ar inte vadret det varmaste och soligaste som sig bor for denna arstid. Hoppas du och din familj njuter av semestern och glom inte bort att ga pa aquaventure ( atlantis), Fontanen pa Dubai Mall och kaka mat pa West14 pa Oceana Palmen. Kram Cilla

    • annica skriver:

     Hej Cilla, Åhh bor du i Dubai? Blev sugen på att flytta dit :). Vi hade toppen väder faktiskt och njöt av fulla drag. Vi hann aldrig till Atlantis tyvärr, var bara där i 5 dagar. Men nästa gång så 😉 KRAM

     • Cilla skriver:

      Ja, jag har bott 4 ar i Dubai och nu bor jag i Abu Dhabi sen ett halvar tilbaka. De ar som galna i smink och beauty produkter har sa ta ditt pick och pack och flytta hit!! Big business hehe XX Cilla

     • annica skriver:

      Hej Cilla, Åhh vad härligt. Jag var i Abu Dhabi för ett par år sen när jag jobbade som flygvärdinna så var vi stationerade där i typ 2 veckor. Ja, kan tänka mig att det är gigantisk marknad. Ja, man kanske ska flytta.:) Just nu öser regnet ner här så jag skulle mer än gärna byta land. Har du barn? Undrar lite hur det funkar med barn där? 🙂 Kram Annica

 4. […] Som resesällskap (förutom min familj) så fick Caritas solskydd följa med och de har nu testats för fullt under dagarna där. På min förra resa dit testade jag Sensais solskydd. Mer om dessa kan ni läsa HÄR!  […]

Gympass för huden!

Att jobba med ett “Power Couple” som boostar varandra till maximerat resultat är ju något vi som pratat om tidigare men nu hörrni lägger vi in en till växel och jobbar med TRE produkter, tänk vilket resultat som då kan ges! En vinnande trio är Syra + Retinol + Peptider, ingredienser som ger huden ett […]

Se hela inlägget »

Hej alla underbara! Jag heter Linda och i dag har jag fått äran att gästa här på Annicas blogg. Jag är hudterapeut på Skincity och det känns så spännande att jag får chansen att få nå ut till er med mina tips även i detta forum. Jag har passerat det magiska 40-stecket så jag använder […]

Se hela inlägget »

Kan man grotta ner sig för mycket i härliga syror, jag tror inte det 😉 AHA syra tillsammans med sina syrakompisar BHA och PHA är uppskattade favoriter för sina fina och snabba resultat. Syror är nämligen supereffektiva på att exfoliera, vilket betyder att de hjälper huden att bli av med gamla hudceller. De ökar även […]

Se hela inlägget »

“ Nu för tiden är det en fröjd att tvätta ansiktet, huden är så len och jag har fått en helt ny lyster.! ” Här kommer en fantastisk hudvårdsresa ifrån vår kära kund på Skincity. Hon hörde av sig till oss och berättade hur dåligt hon har mått över sin hormonella obalans i huden. Efter […]

Se hela inlägget »

Idag tänkte jag berätta lite mer om vårt samarbete som vi har med hudläkargruppen. Jag får nämligen dagligen in förfrågningar från er om medicinska och estetiska behandlingar. Många undrar vart man kan vända sig när man överväger eller har bestämt sig för att göra en behandling. Det är viktigt att man väljer rätt klinik. Eftersom […]

Se hela inlägget »

Pormaskar

Låt oss tala om huden och porer som många av oss förknippar med pormaskar. 😊 Vad är en por och pormask? En pormask bildas i våra porer som vi har över hela kroppen, en pormask kallas i hudterapeuternas värld för en komedon och är talg, hudens fett och smörjmedel. Porer är livsviktigt för oss, dels […]

Se hela inlägget »

Älskar att bada i olja

Kalla dagar drömmer jag mig bort till ett varmt bad, vilka av er är med mig där? Vad är inte härligare än ett varmt bad när det är så kallt och ruggigt ute. Är det något som slår ett bubbelbad så är det ett bad med oljor. Lika mumsigt och gosigt för den vintertorra huden […]

Se hela inlägget »

INSTYTUTUM result-driven Skincare

Idag har vi lanserat ett helt nytt märke på Skincity. Tänk er innovativt, lekfullt och med riktig power i produkterna. En fin liten serie med noga utformade med endast 10 produkter. Så om ni är sugna på att testa något helt nytt eller vill levla upp era befintliga rutiner så ska ni spana in detta […]

Se hela inlägget »

Vinnarna är….

Wow vad kul att få läsa om era lördags treats. Så roligt att få läsa om vad ni lyxar till lite extra med för huden. Fortsätt gärna att använda hashtagen #saturdayskintreat så kan vi tipsa varandra om våra favorit hemma behandlingar. Jag har nu slumpmässigt dragit fem vinnare som har vunnit era önskeprodukter denna gång. Och jag säger grattis […]

Se hela inlägget »

Söndagsmasken

Idag blir det en återkommande favorit för huden. Paulas Choice Skin Recovery  Hydrating Treatment Mask med växt- och vitaminbaserade antioxidanter för att stärka huden och skydda mot fria radikaler. Essentiella fettsyror och lipider gör huden så härligt mjuk och återfuktad. Man hör ju bara på namnet hur mumsig den är! Ögonområdet får sig också en […]

Se hela inlägget »