Swedish Beauty and Cosmetics Awards, för vem?

  • | Annica

Swedish Cosmetic and Beauty Awards

Igår var alltså kvällen då man skulle utse årets bästa produkter i en massa kategorier inom hudvård, skönhet, make, doft och hår. ”Tävlingen” heter Swedish Beauty and Cosmetics Awards. De som får äran att vinna inom de olika kategorierna kan skylta upp med denna utmärkelse på sina produkter och ut mot konsument som ett bevis på att man har en kanon produkt – Sveriges bästa ansiktscreme, läppstift, foundation, hårstylingsprodukt eller vad det nu kan vara. Det är ju superbra, eller hur!? Toppen för alla de konsumenter som inte vet vad de ska ha men vill ha de bästa, då kan man titta efter loggan för Swedish Beauty and Cosmetics Awards 2012 så vet man att man har det bästa i handen.

Eller..är det verkligen så?!!!

Nej, mina vänner jag är så besviken i ärlighetens namn på denna gala, hur man går tillväga och hur man faktiskt på sätt och vis lurar konsumenterna med att titulera sig med detta.

Om ni tror att det är en kunnig grupp människor som scannar marknaden och sedan handplockar de produkter som lanserats under 2011 (kravet att det ska vara nylanseringar) som de anser har bäst potential för att vinna, provar dem under en tid och sen korar en vinnare i de olika kategorierna så har ni fel, fel, fel…

Den tråkiga sanningen är att om man vill ha en chans att få vara med och tävla om att få en utmärkelse för en produkt så måste man betala sig in. Man får betala en rätt dyr slant för att vara med. Detta resulterar i att det är i princip bara de stora drakarna som har råd att skicka in många produktbidrag. I princip inga av de märken (inom hudvård) som till hör den professionella kategorin, d.v.s. de som utbildade inom hudvård väljer av att arbeta med (och som självklart är de bästa grejerna) finns inte representerade. Hur konstigt/dåligt är inte det?

Juryn (som förövrigt än samling jätteduktiga människor) väljer ut de som de anser bäst utav de produkter som skickats in. Ni kan då tänka er om jätte företagen i branschen skickar in hur mkt bidrag som helst så rent procentuellt så blir det så att de också tar hem typ 90% av alla vinster. Det behöver kanske inte bli så men nu har jag bevittnat detta faktum i 2 år i rad. Jag tycker att hela tävlingen om jag ska vara ärlig har hamnat på sandlåde nivå vilket är supertråkigt och jag hoppas innerligt på uppryckning till nästa år. Enigt mig så var som sagt knappt eller inte alls marknadens bästa märken/produkter inte ens nominerade. För mig är det också helt skruvat hur märken som tex Clinique, Biotherm och Dermalogica kan tävla i samma kategori  ”Årets ansiktshudvård”. Dermalogica är ett professionellt hudteapeut märke och i min värld kan man inte jämföra det med parfymeri märken som Clinique och Biotherm. Dessutom till råga på allt går Clinique (!!!!!) Ja , ni hörde rätt och vinner kategorin. Det måste ju vara någon som skämtar….Jag blir mörkrädd. Nu är jag lite på krigsstigen som ni märker men jag skulle inte över min döda kropp sätta Clinique i mitt ansikte. Möjligtvis använda deras ansiktsvatten till som naglacksremover för det fungerar det bättre som men då finns det å andra sidan billigare alternativ. Jag tycker man jämför äpplen och päron och det stör mig.

 

Man ska alltså utse de bästa produkterna inom hudvård så finns i princip inte de mest respekterade produkterna representerade…. Varför?! Jo, åter igen … det är oftast inte de megastora företagen som är agent för dessa märken och de tycker nog det blir alldeles för dyrt + att de få som tar sig råd har i princip ingen chans… då det verkar vara annat än kvalitet på produkterna som delvis styr…

Jag ställer mig frågan. Vem är denna tävling för? Har det enbart blivit en ”inbördes benundran branschfest” eller är den till för att med nomineringarna guida konsumenterna till bra produktval och hedra de produkter som verkligen förtjänar det??

Jag vet att jag inte var ensam på festen om att tycka såhär. Jag hade en trevlig kväll tackvare trevligt sällskap, god mat och härliga lokaler och välordnat arrangemang av KTF. Men snälla låt AWARDSEN få den status, tyngd och seriositet som den förtjänar. Kanske man ska sänka avgifterna och ge möjlighet åt alla märken att ha råd att vara med och istället ta in fler sponsorer. Vad vet jag? En sak vet jag att man måste åter släppa in kvaliteten och prestigen i tävlingen.

Så du kära konsumet, vilseleds inte alltför mycket av dessa utmärkelser då det är tyvärr inte en objektiv analys av marknaden och vinnarna långt ifrån marknadens bästa produkter i flera fall.

Dock fanns det några värdiga vinnare, det medger jag absolut!

Vi fick en goodiebag, det är alltid trevligt! Tack

Den innehöll bl.a. en glossybox. Jag kan inte sluta förvånas hur människor betalar 139kr i månaden för prover som Glossybox får gratis av leverantörerna och som du vem som helst kan gå ut i en butik/parfymeri och få gratis. Eller så beställer man en produkt på skincity så får man ett par prover gratisJ Men det verkar gå bra för Glossybox, kul för dem. Smart ide att ta betalt för saker som man får gratis, smarta idéer ska inte underskattas. Men var går de 139kr som alla betalar?? Ja, det är klart…de måste ju få in pengar som ska täcka de dubbla kartongera, sidenbandet, det tjocka fluffet i boxen och det lilla hälsningskortet. Det förstår man ju….

Så mina vänner idag var är jag lite på hugget som ni ser och nu fick ni the truestory my version..

Här kommer lite bilder från kvällen!

Swedish Cosmetic and Beauty Awards

Nästan klar! Bara håret och läpparna kvar!

 

 

Swedish Cosmetic and Beauty Awards

Påväg ner i hissen från hotellrummet med min kära!

 

Swedish Beauty and Cosmetics Awards

Just anlänt till festen!

Swedish Beauty and Cosmetics Awards

Andra från vänster ser ni snygga Anna Fia från Sensai by Kanebo

Swedish Beauty and Cosmetics Awards

Snygga Dermarome gänget!

Swedish Beauty and Cosmetics Awards

Väldigt stiliga Liselotte och Daniel!

 

Underbart god middag undertiden Awardsen hölls. Pontus Gårdinger var konfrancier

Underbart god middag undertiden Awardsen hölls. Pontus Gårdinger var konfrancier

 

Swedish Cosmetic and Beauty Awards

Skincity Micke och Landström Liselott hade så trevligt så vid bordet 🙂

 

Swedish Cosmetic and Beauty Awards

Skincity Micke och Skincity Annica hade oxå trevligt 🙂

 

Vill du lämna en kommentar?

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

28 svar till “Swedish Beauty and Cosmetics Awards, för vem?”

  • (28) Kommentarer
  • Visa alla kommentarer
  1. Beauty by Tanci skriver:

    ÅÅå vad jag ÄLSKAR detta inlägg. Behöver jag säga att du är bäst? Jag tycker att de e synd om de konsumenter som går efter de där utmärkelserna ”Bästa hudvård” och går och köper dem bara för att de tror att ”proffs” har valt dem. angående glossybox…jag prenumenerar. Hmm vet inte om de e värt det dock :S. Varje månad säger jag ååå ok ja testar bara nästa o ser vad som kommer..och så fortsätter det. Om man har tur så får man en fullsize produkt av något men hittils har de blivit NJAA. Det största som e wow med glossybox är nog lådorna och att man inte vet vad som ska komma. Själva spänningen.

  2. GlossyBox skriver:

    Hej Annica!

    Boxarna som delades ut på galan var speciella och där fick varumärkena välja vad de ville lägga i dem. Boxarna som går ut till våra prenumeranter kommer fortfarande att innehålla nominerade produkter, men inte i så små prover som en del av de som var med där. Vill även passa på att säga att bloggare inte får andra produkter än prenumeranter, utan innehållet baseras på den skönhetsprofil man fyller i när man börjar prenumerera.

    Vänliga hälsningar

    • annica skriver:

      Hej Glossybox! Tack för ert inlägg och för info! Det låter ju väldigt bra! Skönt oxå att ryktet om att bloggare får lyxigare kit var fel! Jag tycker ni har en jättekul affärsidé och koncept. Snygga, snygga boxar. Så detta var verkligen roligt att höra. Hoppas ni får många att upptäcka riktigt bra hudvårdsprodukter! Varmt lycka till önskar jag er! Bästa Annica

  3. Anna M E skriver:

    Detta ”Spektakel” har funnits många år nu, och det framgår att det ännu inte blivit gjort på bästa proffesionella sätt, det är utan tvekan en utmärkelse man kan få köpa sig till. Vilket är HELT fel. Det är för mycket kategorier och prisbild som skall omnämnas. Det viktigaste sägs inte, vem har provat och vad har denna för argument för att produkten är bäst. Dett gäller speciellt hudvård, men också makeup, kropp eller hårprodukt, likväl som doft. Jag har varit med om många utmärkelser, både inom KTF och som vissa tidningar gör och gjort, och allt är ”köpt”, men på ”olika” vis, vilket för konsumenten bakom ljuset, så heja Annica, det är bra att du för upp ämnet i ljuset.

  4. Spamamman skriver:

    Vilket bra inlägg! Jag kunde inte sagt det bättre själv, på dem bara!!!
    Jag kommer att länka till detta inlägget på min blogg.hoppas det är ok?
    Kramar från Tylösand

    • annica skriver:

      Hej Karin! Allt väl med dig? Trevligt att du håller med… höll på att skratta ihjäl mig när jag läste din blogg där du skrev att man köper mat på ICA, medicin på apoteket och sprit och möjligtvis Clinique på Systemet…hahha ..jag dör.!!!!!!!!! Klart du går länka!!! KRAM TILL DIG!!!

    • […] mig med att läsa Annicas blogg, ni som är intresserade av hudvård måste läsa detta inlägg. Bra skrivet, jag håller helt […]

  5. Kristin skriver:

    Låter ju inte klokt, att man kan köpa sig en nominering! Ingen ide att titta på resultatet då. Måste dock få försvara Glossybox lite, det är ju inte så att man bara får prover i boxen. Det brukar vara två produkter i fullstorlek som är värda betydligt mer än 139 kr. Jag har inte använt alla produkter jag fått i mina boxar, men det är ju lite av tjusningen med det hela, att få en överraskning varje månad :-). Jag håller verkligen med dig om att det är skillnad på produkter och produkter, har tom fått min jobbarkompis att inse att Nivea inte är lika bra som de professionella märkena. Keep up the good work Skin City!

    • annica skriver:

      Hej Kristin, Ja alltså man kan inte köpa sig till en nominering. Men man betalar för att få vara med och ha en möjlighet att bli nominerad. Så man väljer de nominerade från de som betalt för att vara med i tävlingen. Ja, men det var ju kul att höra att det är så med Glossybox. Jag kanske hade otur i min box. Jag tycker oxå att iden är lite rolig och jag förstår själva grejen med en lyxi gbox fylld med härliga hudvårdsprodukter. Däremot blev jag chockad när det som i min box bara var prover och någon liten resestorlek. Hade jag betalt hade jag blivit besviken. Men jag älskar när det kommer nya inslag i denna bransch så om det är så att det brukar vara bättre så säger jag bara GO GO GO Glossybox! Om det dessutom hjälper till att folk snäppar upp sig så är det even better! 🙂 Kram

  6. Elin skriver:

    BRA Annica!

  7. Lisa skriver:

    Hej Annica!
    Jag är djupt imponerad av din kunnighet! Tack för en fantastisk blogg 🙂
    Har du lust att berätta om dina hudvårdsrutiner morgon och kväll? Vilken peeling använder du och hur ofta? Vilka serum ? Vilken produktserie skulle du vilja rekommendera? Både top of the line och något märke i prisklass Dermalogica/ md Formulations. Du har så otroligt vacker lyster i din hud, är det tack vare bra make up eller hur gör du? Jag skulle också önska så slät hud att kamerans blixt reflekteras.
    Må så gott!
    Lisa

    • annica skriver:

      Hej Lisa, Tack för de fina orden! Så glad jag blir! Jag lovar att jag ska göra ett sånt inlägg inom kort och lite hemliga små knep föra få fin lyster och en välmående hud. Lite kort.just nu använder jag Dermalogicas Daily Microfoliant som är en fantastisk lystergivare. Jag använder ett serum från Transderma. Cremer byter jag en hel del just nu. Faktum är att denna vår har jag bytt produkter varje vecka då vi lanserar så mkt nya märken och jag måste testa bitar ut allt. En ny favorit på himlen är Caritas ljuvliga produkter, Just nu tycker jag för top of the line: CARITA lyx lyx lyx men oxå riktigt bra ingrediensmässigt och resultatmässigt. Superceutical/cosmeceutical Priori och Jan Marini. Klassiska serie som alltid funkar: Dermalogica. Jag skulle säga att grunden för en snygg makeup är definitivt en fin bas. Är min hud inte i balans så blir makeupen ful! Så peeling enligt ovan, Återfukta med creme och ABSOLUT serum samt mask minst 1 gång i veckan. Dessutom för sista final touch som ger snyggaste snyggaste lystern (underförutsättning att huden är förberedd och i god kondition) är Peter Thomas Roths UN WRINKLE Illuminator. Den blandar jag i min foundation och även ögoncreme. Sen avslutar jag alltid makeupen med Mineral Veil från bareMinerals och en Radiance på kindkotor och upp mot tinningar för att ge extra lyster och förfina hudstrukturen. Lycka till! Kram Annica

  8. Lulillan skriver:

    Har också kollat in Glossybox eftersom det är så många som verkar ha beställt det där, men vad jag hittills sett från de som visat upp sina innehåll är inget jag skulle tycka vara värt 139 kr i mån. Då lägger jag hellre de pengarna på något jag verkligen behöver. Prover kan man ju som sagt få ändå.

    Trist med galan att det bara är stora märken som är med. Det kan ju bli väldigt missvisande då. Jag använde mycket just Clinique i mina yngre dagar men det torkade verkligen ut min hud. Det är som natt och dag om man jämför med Dermalogica eller MD Formulations eller andra bättre märken.

    • annica skriver:

      Hej Lulillan! Vill först bar säga att jag ska svara på era kommentarer om Solskydd och styrka. jag har bara för säkerehtsskull stämt av med lite kollegor och väntar på vad de säger för att verkligen reda ut allt 🙂
      J jag håller med om Glossy. Dessutom har jag hört att de skickar finare kit till bloggare etc som skriver om det och att övriga inte får lite fina grejer… de har 2 varianter… Fult om det nu är så…

      • Sandra skriver:

        Vilken lurendrejeri bransch det är, usch! Och det är skamligt hur de går tillväga för att lura kunderna och tjäna pengar. Clinique har det aldrig gått några bra rykten om mellan hudterapeuter. Som du sa, mer att man kan använda det som att ta bort tejprester med mm. ;-)Hoppas att det skärper till sig till nästa år, eller så kan de ju lika gärna lägga ner!

    • sara o skriver:

      Nu blir jag orolig. Varför är clinique inte bra för huden? Jag använder ett serum och concealer från dem och har inte märkt något dåligt, men kanske inte jättebra heller…

      • annica skriver:

        Hej Igen Sara, Vill lägga till att Clinique är nog int esämre än några av de andra parfymeri märkena. Det jag verkligen vill säga är att vill du ha resultat av din hudvård så är inte Clinique märket jag skulle rekommendera. KRAM 🙂

        • sara o skriver:

          Tack! Kommer aldrig köpa clinique mer, litar på det du säger 🙂 Älskar dermalogica, men ibland svävar man ut och testar nya produkter. Tack för en bra blogg 🙂

          • annica skriver:

            Hej Sara, Håll dig till dermalogica;) Men jag vet.. det är kul att testa nytt… tack för ditt inlägg, trevlig helg! Annica

      • annica skriver:

        Hej Sara, Jag kan inte säga att Clinique är något jag någonsin skulle rekommendera. Jag har så många kunder som kommit till mig med TOTALT uttorkad hy och använt just Clinique. Ett bra riktmärke för att se vilka serier som är bra är att kolla på vad proffsen i branschen arbetar med. Dvs hudterapeuterna. Har du någonsin sett en hudterapeut på en salong som jobbar med Clinique? Inte jag, tror aldrig det kommer hända… Hade jag varit dig så hade jag kikat på tex Dermalogica istället! KRAM