Vinn solprodukter från CARITA. Värde: 3435kr!

  • | Annica

TÄVLINGEN AVSLUTAD!

Jag lovade er förra veckan en lyxig tävling av hudvårdsprodukter. Taaa Daaa!

Nu har en galet lycklig vinnare möjlighet att vinna en superlyxigt kit med några av sommarens bästa solprodukter från franska CARITA.

Du har nu chans att vinna:

Carita Protecting & Moisturising Sun Cream Face Spf 30

Carita Protecting & Moisturising Sun Milk For Body Spf 20

Carita Protecting & Correcting Eye Contour Sun Spf 15

Carita Smooth. & Repair. After-Sun Cream For Face

Carita Golden Oil
Totalt värde: 3435kr

För att vara med att tävla så skriver du i kommentarsfältet ditt/dina allra allra bästa tips på hur man vårdar huden  under sommaren. Kom igen nu, ge mig alla era hemliga tricks för att behålla lystern , fukten och en vacker hudhälsa hela sommaren!

Jag drar en vinnare söndagen den 6/5!

Lycka till!

 

Vill du lämna en kommentar?

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

140 svar till “Vinn solprodukter från CARITA. Värde: 3435kr!”

  • (140) Kommentarer
  • Visa alla kommentarer
  1. Christel skriver:

    Hej hej! Vilken tävling!
    Själv har jag inte alltid varit så snäll mot min hud.
    Har solat väldigt mkt solarie och därigenom dragit på mig en del blessyrer i hyn.
    Men så upptäckte jag Caritas hudvårdsprodukter med tillhörande ansiktsbehandlingar, och de hjälpte mig verkligen till att få fram det vackra hos mig och jag känner mig sååå ren och fräsch med caritas omsorg.

    Jag använder minst solfaktor 30 som dagkräm. Är solen riktigt gassig så ser jag till att inte vara i direkt solljus.
    Jag peelar mig en gång i veckan. Och använder mig av samtliga produkter ur samma serie (carita).
    Vidare är det jätteviktigt med vatten.. Såå.. Drick vatten!

    Som ni förstår så är jag en älskare av Caritas produkter framförallt solserien eftersom den doftar extra ljuvligt.
    Just nu studerar jag och har inte riktigt råd med mina älsklingsprodukter därför ser jag detta som en chans att få känna känslan igen..

    Varma hälsningar från Christel

  2. Ann-Sofie skriver:

    Mitt super bra hudvårds knep är : att alltid efter man duschat sig så smörjer man hela kroppen med Nypon Olja. Och morgon,kväll med Peach Alovera. Det är jätte bra och så har man en underbart mjuk och len hy.

  3. Isaas skriver:

    Mitt bästa hudvårdstips, för att få en fin brun färg, är att smörja sig med apolivas Body lotion med brun utan sol effekt och efter man gjort det har man återfuktat huden och då tar jag brun utan sol från Aco 🙂 Hade jätte gärna vunnit dessa produkter, älskar att ta hand om min hud och jag ÄLSKAR guldoljan. Dock är jag student och har inte råd med sådana fina produkter! Skulle bli så glad!:D

  4. Linda Lindström skriver:

    Andas, var i stunden och njut av sköna, vårdande och lyxiga hudvårdsprodukter.

    Jag älskar att smörja in mig med bra hudcremer och hoppas innerligt på att vinna!

    • getpalmd skriver:

      Olivolja. Den bara försvinner in i huden ju! Så blir man mjuk och torra områdena lugnar ner sig. Om man flagnar lite räddar den alltid. Så jävla bra flaska faktiskt, också till håret, och till maten 🙂

  5. InaStina skriver:

    Som mamma till små barn får man passa på när tillfälle ges… jag använder den fina sanden där barnen badar till att köra en helkroppspeeling med. Barnen skrattar när jag ser ut som ett lortmonster och sambon bli glad när jag är mjuk och len på kvällskvisten! 😉

    Sen smörjer jag mig såklart med rejält med återfuktande kräm innan sänggåendet!

  6. Anna B skriver:

    Det viktigaste är grunden. Skrubba och åter skrubba nu iinnan säsongen börjar på riktigt. smörj in noga. När du beger dig ut i solen är det superviktigt att smörja med bra solkräm ofta. Varje kväll så är det återigen viktigt att smörja med en bra kräm som absorberas av huden. Dessutom är det kanon att käka morötter vilket ger en extra skjuts till din läckra bränna.

    • Linnéa L skriver:

      När jag var liten (yngre, hehe) blev jag alltid en pepparkaka så fort jag vistades i solen. Solskydd var knappt nödvändigt! Nu däremot när jag blivit halvvägs till 50 har min hud blivit blek som porslin med blodådror som dekoration. Jag har därför fått lära mig att solskyddsfaktor, återfuktning och after sun inte är så himla tokigt.

      Förutom att använda solskyddsfaktor som ansiktscreme (smörjes in varje morgon och ytterligare två gånger på dagen) brukar jag använda den bästa återfuktaren jag vet: mandelolja. Det är billigt och sugs in i huden på ett kick- från att ha kraterliknande hud efter en solig dag får man persikohy!
      Och snåla inte. Hellre lite halt än för torrt. Allra bäst blir det om du sover med oljan i ansiktet (eller kroppen för den delen!) på en kudde av silke.

      Sola tryggt och säkert i sommar, och ta hand om huden!

  7. Madeleine skriver:

    Jag är alltid noga med att smörja min hud med solkräm som är anpassad för ansiktet.Det bästa är att vara i skuggan mitt på dagen. Dricka mycket vatten och äta nyttig mat.

  8. Therese skriver:

    Vilken kul tävling,

    Självklart hög solskyddsfaktor, dricka mycket och äta mycket grönsaker och bär (dock sparsamt med frukt, för mycket socker som sabbar både hy och figur).
    Sen är mitt bästa sommartips att flera gånger i veckan ångbada huden (gamla varmt vatten i handfatet och handduk över huvudet-knepet), använda ett bra ansiktsvatten och avsluta med en riktigt rik nattkräm.

    • Ida skriver:

      Mitt tips är att använda en peeling utan korn och högt, högt solskydd i bra kvalité. sitt inte i den starkaste solen och använd solhatt!

  9. Cleo skriver:

    Såklart ska man skydda huden med en bra produkt, men viktigast tycker jag är solglasögon (också med skydd förstås). Har man inte det går man och kisar hela tiden, som bara framhäver och ökar rynkorna runt ögonen…..

  10. Kerstin skriver:

    Mina tips är gamla som gatan,
    men lyssna nu för satan :-).
    Drick vatten, ej alkohol
    det är vad kroppen tål.
    Varje dag sol och frisk luft
    hitta rätt nivå kan vara tufft.
    En creme för dagen, en för natten,
    är väl inte så svårt för katten.
    Sömn i rätt mängd är också bra,
    lätt för helgon som du & ja´ ;-).

  11. Louise skriver:

    Hej!

    Vilken fantastisk tävling, självklart måste man vara med!

    Jag har ett par, enligt mig, kanon tips att dela med mig av.

    ♥ Använd smink med måtta, som mest lite mascara.
    ♥ Den mängden vatten du vanligtvis dricker, dubbla den!
    ♥ Återfukta, återfukta, återfukta. Masker, krämer – hela tiden. Jag bär alltid med mig en liten kräm i väskan så att huden ständigt att återfuktad så man slipper flagna.
    ♥ Peela. Så otroligt viktigt. Många tror att man blir av med färger genom att pejla kroppen och ansiktet med det är raka motsatsen. Du tar bort att döda hudceller och får istället en hållbar och fin solbränna.
    ♥ Sola med MÅTTA! Ligg inte och pressa i solen, sitt i skuggan – du får färg där också. Och om du vet med dig att du ska vistas mycket i solen, glöm inte solskyddsfaktorn. Även nu på våren.
    ♥ Sist men inte minst, le, skratta och var lycklig. Njut av värmen, sommaren, gott sällskap och ha kul. Då mår du, och din hud som bäst!

    Hoppas innerligt att jag vinner. Älskar skönhetsprodukter, likaså gör min syster så jag delar gladeligen vinsten med henne.

    Ha en härlig lördag!
    Louise

    • Camilla skriver:

      Hej,

      här kommer mina rutiner………..

      Förberedande och underhållande peeling av kropp och ansikte.

      Solkräm givetvis, det är världens bästa antirynkkräm!

      Hudkräm med antioxidanter.

      Intar MSM svavel tillsammans med c-vitamin dagligen, hjälper till att upprätthålla en fullgod kollagensyntes, och rensar kroppen fri från slagg.

      Tar vätskeersättaningstabletter när det är varmt och svettigt, så att balansen i kroppen inte rubbas för mycket.

      Fortsätter använda mina hudvårdsprodukter, men brukar lägga till Propyles lotion vid behov, super för huden i ansiktet, tillför bra med fukt!

      Äter massor av färgstarka bär, dom innehåller antioxidanter som ger ett skydd mot UV-ljus och för tidigt åldrande.
      Massor av vattenmelon och tomater som ger ett inre solskydd.

      Använd inte solglasögon för mycket ( givetvis i starkt solljus), ögat behöver solljus för att tillverka melatonin, så vi sover gott om natten =)

      Goda tankar syns på ytan,
      trevlig sommar!

  12. Tove skriver:

    Testa aspirinmasken! Trodde inte det va sant när en kompis berättade hur nöjd hon va. Sök på nätet,
    där står det hur du gör…vatten och aspirin. Billigt och bra och gör huden fin….Ibland är det kul att unna sig dyra produkter, men i bland är det billiga alternativet bra det mé….. 🙂

    • Caroline K skriver:

      Åh vilken superb tävling! Åker till Cypern i början av juni så kan dela med mig lite av mina tankar & tips här då 🙂

      * Solfaktor varje dag, hög SPF, du blir brun ändå! Appliceras ofta om man gillar att svalka sig i havet! Ingen badkruka här inte 🙂
      * Jag lyckas alltid bränna mina läppar i solen och dessutom torkar solen ut dem, därför har jag alltid ett läppbalsam med SPF 15 eller högre och använder regelbundet hela tiden.
      * Om man måste bära smink ngn dag, vilket jag absolut inte kommer att göra utomlands, men då iaf så skulle jag föredra mineralsmink som innehåller en hög SPF med lite glow i!
      *Nu kommer min favorit: En riktigt stor solhatt! Så himla snyggt och skyddar ansiktet från farlig UV-strålning. Keps skyddar inte helt då det kommer sol från alla håll o kanter, men det är också helt klart en favorit på semestern 🙂
      * Om det skulle bli för varmt skulle jag rekommendera, först o främst att dricka mkt vatten är superviktigt, men att ha en face mist som man kan svalka sig med samt att inte duscha för varmt om man har varit i solen hela dagen för då blir huden bara ännu mer varm som resulterar i att man blir torr/känslig efteråt!
      * Kmr även att exfoliera huden mkt nu innan jag åker för att få en jämn bränna! Tänker då mer på kroppen, ansiktet följer sin vanliga rutin med minst exfoliering ca 2 ggr/v, huden blir superfräsch 🙂
      * En skön after sun med ngn slags aloe vera i för att svalka kroppen efter solen. Jätte viktigt med massa fukt på sommaren överlag (både inifrån och utifrån) då huden annars torkar ut!
      *Cantaloupemelon! Har ätit denna frukt mkt under sommarmånaderna, läste om detta tips för längelänge sedan! Är rik på antioxidanter och ger fukt till huden, vilket resulterar i strålande sommarhy!
      * Vitt vin är uppfriskande på sommaren, men rött vin läker! Det har en antiinflammatorisk och antioxidant-effekt. Skål! Med måtta såklart 😉

      Så det var några av mina bästa tips iaf! Så himla viktigt att ta hand om huden, är bara 20 år men tkr det är jätteviktigt att börja tänka på att förebygga hudskador/åldrande i ung ålder också 🙂
      Kramar Caroline

  13. rebecka skriver:

    Jag är gärna med! Här är några av mina skönhetstips som jag använder mig av:
    -Använd inte tvål när du duschar, det torakr ut huden. Ta bodywash eller duschgel istället.
    -Peela huden i cirkelrörelser en gång i veckan med en bodyscrub.
    -Smörj in kroppen med bodylotion varje dag.
    -Lägg gurkor på ögonlocken en gång i veckan för att minska mörka ringar.
    -Använd alltid en hög solskyddsfaktor när du ska ut i solen och glöm inte en bra after-sun kräm.

    Det varmina tips, vissa är väl ganska självklara men hoppas det fanns något som var användbart 🙂

    • Titti skriver:

      Bästa sommartipset för huden och hela Dig är:

      Njut av värme från sol och lediga vänner.

      Ät och drick sunt.

      Använd de produkter Du tror på.

      P.s använd tvål under armen ibland!

  14. ANNELIE skriver:

    Hoppa studsmatta med barnen, skratta, njut av livet och snusa på barnen när de sover.
    När barnen väl har slocknat, njut av ett bad, hårinpackning och en ansiktsmask… Ladda batterierna, för morgon är det dags att studsa igen…

    • Lisa skriver:

      Hej!

      Mina bästa tips för att behålla huden fin och fuktrik hela sommaren är att jobba med olika lager. Solskyddsfaktor och vatte är självklarheter men dessa båda är grund (vatten från insidan) och topp (spf).. Däremellan måste jag ha serum eller olja. Brukar föredra olja på natten, sen en skön kräm ovanpå det.
      Sommartid brukar jag inte arbeta med de ”problem” jag har med hyn utan siktar på att fuktbomba huden.
      Sist men inte minst brukar jag använda Dermalogicas moisture mask även som en fuktmask runt ögonen. Superskönt och effektivt, låter den ligga i kylskåpet så är den lagom kall och drar ihop blodkärlen så att man ser ut och känner sig lite piggare.

      Ha en bra dag!
      Lisa

  15. Ellen skriver:

    Hej Annica!
    Jag tillbringar minst ett par sommarveckor på Öland och har en liten spa-vid-stranden-ritual som du borde prova! Öland kantas av strandremsor med benvit strand och det växer vilda örter överallt. Jag brukar samla lite backtimjan och lavendel, gå ned till stranden och blanda havsvatten med sand och örter. Vips har jag en underbar peeling. Att sedan bädda in fötterna en stund i tång gör under med de nariga två. Det är helt ljuvligt!

    • Alice skriver:

      Mina bästa sol-tips!
      * Jag brukar göra en ansikts scrubb av citron och grovsalt. Det är bara att försiktigt smörja in ansiktet så är huden redo för en omgång till i solen. Trött och solbränd hud blir piggare. Busenkelt.
      * Bra uv-skydd är alltid a och o i solen. Jag brukar alltid smörja in mig på morgonen, äta frukost (eller liknande) och smörja in mig en omgång till. Gärna med ”vattenfast” solkräm ifall man ska bada under dagen. På det sättet är jag alltid skyddad och slipper tänka på att bränna mig hela dagen.

      • Emelie skriver:

        Mitt bästa tips är hattar o vatten o solskydd ofc!

        • isabellesmamma skriver:

          jag vill gärna vinna. mitt tips är en dunderkur som frächar upp huden ordentligt. fyll upp badkaret och häll i 2-3påsar torrmjölk (sån här i påse som man bakar med) fungerar som en kemisk peeling fast mycket naturligare. huden är mjuk och len efter en stund i badet 🙂

  16. Sofie skriver:

    Peela bort alla döda hudceller med en peeling som både effektiv tar bort döda hudceller och återfuktar.

    För att få en jämn fin bränna med brun utan sol så smörjer jag alltid in mig först med en body lotion och sedan BUS ovanpå, man får då ett mycket jämnare resultat, och mer återfuktat.

    Sedan det viktigaste innan man går ut och utsätter huden för de farliga UV-strålarna, solskydd, minst SPF30. Se till då det är skydd mot både UVA(aging) & UVB(burning).

    För att få det där underbara glowet så har jag en guldig torrolja som man får fantastisk lyster av, caritas golden oil är fantastisk.

    För att skydda ansiktet alltid minst spf30 och en snygg hatt. Efter stranden blandar jag min brun utan sol (faux tan från bare minerales) med min vanliga dagkräm..sedan en kräm highlighter på kindbenen.

    ´Sola alltid med måtta men njut också! 🙂 Kram

  17. Anna B skriver:

    Solskydd, ha gärna en solhatt också.

    • Tina mejri skriver:

      Mitt bästa tips är sol, färsk frukt och vätska.
      Självklart 30 + sol skydd , måttligt med make up ,
      Men skimmer på ben och kinder.
      Solen , avkoppling ,skratt och familj och vänner
      Och några väl valda produkter från Skincity är mina råd för den bästa sommar locken.

  18. Olivia C. skriver:

    FÖR KROPPEN
    ÄR TURKISKT HAMAM BAD TOPPEN!
    DU FÅR DEN LENASTE HY
    OCH KÄNNER DIG GENAST SOM NY!
    SOLBRÄNNAN BLIR JÄMN OCH FIN
    LIKA FRISK SOM ETT GLAS ROSÉ-VIN!

    OM DEN PERFEKTASTE HUD JAG DAGLIGEN DRÖMMA,
    SKINCITYS LAGER JAG SKULLE VILJA TÖMMA, MEN I SOMMAR …
    DEKOLLTAGE OCH HALS EJ ATT FÖRGLÖMMA!!
    TA KONTROLL MED SPF FYRA NOLL!!

    • Karina skriver:

      Mitt bästa soltips är att skydda sig med solskyddsfaktor, ha även gärna en hatt eller en tunn skön vit blus. Men allra mest njut av solens strålar och sommarens ljus! Den ger både glädje, vitaminer och vällust! …och den är ack så kort!
      Safe sun 🙂

  19. Kristina K skriver:

    Oj vilken lyxig tävling, kan inte låta bli…. 🙂

    Som ensamstående småbarnsmamma får jag prioritera bort egenlyx och dyrare hudvårdsprodukter. Det är kanske lätt att låta bitter när man skriver så, men jag är INTE bitter. Jag älskar mitt liv, precis som det är och jag älskar mina barn. Däremot har jag mina egna små budgettips för att hålla huden fin under sommaren… 😉

    Jag klämmer aldrig finnar – det ger fula ärr!
    Jag låter sanden peela min hy fräsch. Peela dock inte huden efter du har solat för huden är speciellt känslig då och ska bara åtefuktas.
    Återfuktningen gör jag med en bodylotion som det finns ekonomi till just då – men jag har även använt olivolja. Kladdigt men funkar!

    Jag kostar alltid på mina barn bra solskyddsprodukter och jag smörjer även in mig själv med dessa. Solskydd är A och O.

    Försvarets hudsalva är toppen för torra läppar!

    Dessutom dricker jag massvis av vatten – huden behöver fukt och genom att dricka vatten så får den fukt – innifrån. Jag försöker dessutom lägga mig i tid för sömn gör underverk för huden. Dessutom, glömt inte att stressa av under sommaren… 🙂

    De där är små knep som faktiskt alla har råd med… ”man tager vad man haver!”

    GLAD SOMMAR!

    • Axel skriver:

      Ansiktsbehandling, bra hudvård, hög solskyddsfaktor och keps, solglasögon + stort leednde

      Motion, mycket vatten och bra kost.

      Svårare än så är det inte 🙂

      Trevlig sommar alla!
      /Axel Luleå

  20. Jag är jättegärna med! Svårt att komma med tips bara när de flesta redan finns med 😉

    Men mina är de givna;
    Använd solskydd
    Drick mycket vatten
    Undvik att ”steka”

    Kram, Ingrid

    • Janet skriver:

      Använd solskydd, sola med måtta och framförallt dricka mycket vatten och frossa i massa härliga frukt som meloner som innehåller mycke vätska och bär som innehåller antioxidanter!

  21. Emelie S skriver:

    Inga konstigheter.
    En mjuk rotborste, en snäll hudlotion, ansiktskräm, en vit skjorta, solhatt, Grumme grönsåpa, pimpsten, vatten och sand mellan tårna och så måste jag ha solskyddsfaktor då min hud är solskadad sen alla dumheter, innan jag förstod bättre.

  22. Satu M skriver:

    Mitt tips är att peela huden 2 ggr i veckan, det gör du med en honung/socker peeling som du lätt blandar ihop hemma i köket. Sen kör du denna kända ansiktsmask (som är från Indien och som görs speciellt till bröllop på bruden) Gör den 2 ggr i veckan också.
    Gurkmeja mask.
    2 msk Kikärtsmjöl
    1 msk mandelolja
    1/2 tsk gurkmeja
    Lite mjölk efter behov
    Blanda så att det blir som en fast pure (inte för löst) och smeta in i ansiktet med fingertopparna. Låt sitta tills den torkat in, efter tvättar du försiktigt av och baddar ansiktet och smörjer in huden med jojobaolja eller annan olja.

    Nu kommer du ha en klar, rosig babyhud med en fantastiskt lyster och glow!

  23. Carolina F skriver:

    Att vara noga med solskydd. Införskaffa gärna en i puderform, blir lättare att bättra på under dagen än att smörja med kräm ovanpå sminket. Passa på att äta alla underbara bär som är proppfulla av antioxidanter som får din hud att stråla. Koppla bort allt vad jobb och stress heter och bara njut av att vara ledig på din semester.

    • Erika Skalman skriver:

      En ansiktsmask måste man ha,
      drick mycket vatten, de är bra,
      Vi kan göra många små saker,
      Som att äta mycket grönsaker,
      Skydda huden från solen,
      när du sitter på stranden eller på solstolen,
      Solen är stark fast du inte den kan se,
      Glöm inte solskyddsfaktor att ta me’,
      Förbered huden med en bra peeling,
      De är skönt och ger en underbar feeling,
      Glöm inte heller att duscha efter att du badat i saltvatten,
      En bra skydd ger även solhatten!

  24. Maria skriver:

    solskyddsprodukter för att skydda huden mot solens skadliga strålar, aloe vera-gel för att lugna och kyla ner huden om man ändå råkar bli bränd och myggspray för att undvika kliande bett är mina råd för en frisk och välmående hy under sommaren 🙂

    Håller tummarna nu!

  25. Erika Oscarsson skriver:

    Mitt bästa skönhetstips är att sola med måtta! Det är ju snyggt med färg, men tänk på att skydda huden genom att smörja hela kroppen både innan, under tiden och efter att du njutit av solen!

    • Ancan skriver:

      * Ligg inte och ”pressa”, rör på dig så får du snyggast färg! Glöm ej SPF !! Akta dig mellan 11-15!!
      * Jag tuggar i mig 3 morötter om dagen sommartid, boostar brännan supersnyggt!
      Ett alternativ till detta är att svepa en Brämhults morotsjuice till frukost.
      *Skydda den känsliga huden runt ögonen med ett par stora solglasögon.
      *Paniksola inte, har du bråttom, ta en soldusch istället för att riskera att bränna dig!
      * Uppsök ett turkiskt hamam i början på juni, river garanterat av de gamla, trista hudcellerna 😉

  26. […] att vara med och tävla, klicka HÄR så kommer ni direkt till […]

  27. Emelie Jansson skriver:

    Hallå alla hudvårdstokiga!

    Mitt tips inför sommaren är att börja i tid, alltså redan med en gång!

    Md Formulations peeling är underbar och härligt rivig. Gnugga lite extra på överarmar och knän. Sedan fukta, fukta och åter, FUKTA. Eftersom jag är ett STORT fan av Mds produkter kör jag på med ”antioxidant masken” i ansiktet och rejält med ”hand and body creme” på kroppen. Och som många andra tjatar om, SOLSKYDDET. För guds skull, glöm inte solskyddet!

    Kram på er
    Emelie

    • e.a. skriver:

      Jag är bara 28 år, men min hy är betydligt äldre.
      Jag är galet solkänslig och som barn och tonåring fick jag andra gradens brännskada av en solig promenad till skolan i princip. Nu gör jag allt för att hålla huden så frisk och ”glowy” som möjligt.
      Nr. 1 är solskydd, nr 2 är ännu mera solskydd! Vid mycket stark solexponering är det solhatt som gäller, vilket även är bra för håret plus att man ser rätt glammig ut.
      På kvällarna är en fuktmask ett måste, min favorit är ”Sensai 10 minutes Relaxing Mask”.
      Efter ett par regninga dagar, då huden fått vila från solen, brukar jag passa på att peela fram lite lyster. Gärna med någon mild utan korn, t.ex. ”Sensai Peeling Powder”. Det är ingen hemlighet att jag älskar Sensai’s produkter med deras solskydd har jag inte ens råd att fundera på att köpa, haha!
      Carita är inte heller så plånboksvänligt, men ack så lycklig jag skulle bli om jag vann deras lyxiga solprodukter, men drömma får man ju!

  28. Pernilla W skriver:

    Klart jag vill vara med i denna Lyxiga utlottning 🙂
    Här kommer mina Tips: En peeling är ett måste för att få en jämn och fin solbränna. En favorit som överlägset slår alla andra är Collistars Talasso-scrub. Men om man vill köra en budgetvariant så blandar man farinsocker,olivolja och honung funkar också fin fint. Kroppen smörjer man ofta in med solskyddsfaktor men jag tycker även att man ska satsa på en ansiktskräm med solskyddsfaktor och även en till ögonen. Mina favoriter: Till ögonen Clarins Sunscreen Wrinkle Control Eye High Protection spf 30 och till ansiktet Decléors Aroma White C spf 15.

  29. Petra skriver:

    Jag är med och tävlar 🙂

    Jag brukar alltid vara noga med att inte använda fet smink under sommaren om man vill sminka sig och vara lite fin, utan jag använder mineral puder istället för att inte få en dålig hy. Sedan försöker jag använda så lite puder som möjligt under sommaren. Jag brukar alltid smörja in ansiktet och kroppen med en mjuk och ganska flytande kräm, brukar aldrig använda feta krämer i hela ansiktet. Tvätta av sig ansiktet på kvällen med vatten och tvål innan man går och lägger sig är bra, då får man bort bakterier som kan ha bildats under dagen. Sedan brukar jag även smörja in mig med en kräm som tar bort smuts från ansiktet.

    Det är mina tips!
    Kram! 🙂

  30. Sandra skriver:

    Byt ut dina produkter med syra i till några riktiga fuktgivande produkter som boostar huden ordentligt! Peela huden med en mild peeling, min favorit är daily microfoliant. Byt ut din flytande fondation mot en mineralfoundation i pulverform! I år ska jag testa Prioris med spf 25. Jag brukar även ta lite skimmerpuder på kindbenen och ev. näsryggen. En riktigt bra BUS gör susen för huden när man inte vill ligga och pressa i solen eller har svårt för att få färg! Glöm inte att ta hand om kroppen heller, den är minst lika viktig! Och glöm såklart inte hög solskydd och att dricka vatten i massor, eller varför inte äta en massa god vattenmelon?!!!

  31. Mitt bästa tips för en fin sommarhy är BB creme, det är mycket lättare än foundation och återfuktande. Det är inte fint att ha en fullfjädrad make-up när solen hettar. Satsa på en BB Creme, lite kräm rouge för färg på kinderna så har du perfekta sommar looken och en hälsosam glow i hyn!

    • Camilla Sandmark skriver:

      Hej!
      Jag är noga med peelingen (på kroppen) innan jag är ute i solen. Ansiktet får en lite mildare peeling eller djuprengöring.
      Försöker att alltid använda en bra solskyddskräm.
      Efteråt är jag noga med att återfukta och jag använder gärna en hudlotion med lite shimmeringeffekt typ Dove Summer Glow. Gör att man ser härligt fräsch och solkysst ut och det gör även att man behåller sommarkänslan fram emot hösten.

  32. Jenny skriver:

    mitt bästa tips är att ta med sig en facemist överrallt så håller dig huden alltid återfuktad utan massa kladd 🙂

    • Amanda skriver:

      Morgongymnastik för ansiktet i form av grimasträning. Varför förväntar man sig vara fast i hyn med lyster i ansiktet när man inte gör det på resten av kroppen? Kom på detta när jag började gnissla tänder och fick tänka på hur jag gjorde. Sen tycker jag att det är värt att investera i riktigt riktigt bra hudvårdsprodukter som håller länge och har kvalité! Hela mitt badrumsskåp var fyllt med halvfulla förpackningar på diverse skräp som jag testat och som det sen inte blivit mycket mer med!

  33. Johanna skriver:

    Att gå på ett hamam bad i tex Turkiet o basta en längre stund och få bortskrubbad alla döda hudceller.

    Sen att ha en bra fuktgivande kräm och givetvis solskydds faktor som passar din hudtyp.

    Och regelbundet ha en härlig ansiktsmask!

    På kvällarna brukar jag ta en lite fetare kräm, eftersom jag har torr hy. Så den får gona in sig under natten.

    Då får man härligt brun och fin hy, om vädert tilllåter förståss!

  34. Mia Lövgren skriver:

    Varje år ser jag till att göra peeling på hela kroppen innan jag ska sola på allvar. Se till att använda en speciell peeling till ansiktet, en prisvärd ansiktspeeling är Dermoshops Primo Ansiktspeeling. Scrubba ordentligt & se till att bli av med alla döda hudceller.

    Har man möjlighet så finns det en sak som är ännu bättre & det är saltbastu! Har du möjlighet så testa det!

    Förutom det så försöker jag se till att använda mindre smink under sommaren. Använder mig gärna av Cliniques ansiktsprodukter. Solskyddsfaktor samt after sun är också ett måste =)

  35. Linn Wässing skriver:

    Som naturligt rödhårig och väldigt ljushyad vet jag allt om att bränna sig så mitt allra bäst tips, precis som alla andra säger är att använda solskydd! Jag använder minst spf30, gärna spf50 för min del är det bästa och vistas jag dessutom ute i solen så har jag alltid med mig solskydd så jag kan applicera om och om igen. I ansiktet använder jag solskydd från Jan Marini skin research som till skillnad från många andra solskydd luktar helt fantastiskt! Jag tenderar dessutom att bli lite glansig i t-zoner under dagen så om jag har smink på mig så brukar jag ta med ett transparent puder med solskydd i att stryka över snabbt och lätt. Dock är allt detta något som jag inte bara gör på sommaren, utan även året om fast jag hoppar över de delar på kroppen som inte vistas i solen beroende på årstid och klädsel. Att aldrig ligga och pressa i solen är ett hett tips! Man får mycket snyggare färg när man rör sig! När man grejar i trädgården, cyklar, promenerar, badar osv. får man lätt och jämn färg över hela kroppen istället för en brunbränd fram och baksida och vita sidor. Så förutom att vara extra medveten om solskydd och solexponering under sommarhalvåret så tar jag hand om kroppen på samma sätt. Många lägger bara fokus på att ta hand om ansiktet men jag lägger minst lika mycket energi på kroppen! 1.Peeling och skrubbning till kroppen två gånger/veckan, favoriten är md formulations Face & Body scrub, dock försiktig på dekolletaget då det är mycket känsligare hud där. 2. När jag ska raka benen tar jag alltid och “värmer upp” stråna och huden med en varmdusch i 10 min innan jag börjar raka för att minimera irritation och fula små ärr runt hårsäckarna och smörjer ALLTID in benen ordentligt efter rakning. No matter what! 3. Att smörja in kroppen med lotion på morgonen för lite lättare då man ska på med kläder efteråt och en tjockare bodybutter på kvällen. Jag brukar alltid massera in en kroppsolja ordentligt innan bodybuttern. En olja är mycket drygare och täcker en större område och då behöver jag inte ta så mycket av bodybuttern sen! Sist men inte minst är händer och fötter. Om jag tycker att en relativt gammal kändis ser otroligt ung ut för sin ålder brukar jag alltid titta på händerna, de avslöjar den riktiga åldern! En mild handtvål med lågt Ph-värde och en fet kräm innan läggdags på händer och fötter så håller de sig fina längre! Jag tror det var alla mina bästa tips, stay pale! 🙂

  36. Isabelle Wikberg skriver:

    Mina bästa tips för en fin hy i sommar;

    *peela och skrubba kroppen en gång i veckan med någon bra peeling samt skrubbvantar. Peela även ansiktet fast försiktigare än kroppen, då huden i ansiktet är mer känslig och tunn.

    *ta det lugnt i solen och använd solskyddsfaktor!!! Då bränner du dig inte lika lätt= du får en brun fin bränna istället för en röd som flagnar bort. Tänk hållbart och nyttigt för kroppen istället för en snabb bränna som sedan försvinner.

    *använd brun utan sol. Då ser du brunare ut utan att behöva utsätta huden för onödigt mycket sol. Risken för fler rynkor i framtiden ökar desto mer du sliter på din hud med solande. även hudcancer kan framkallas av för mycket solande så var försiktig!

    *återfukta! Smörj in dig dagligen med bra krämer och använd after sun

  37. Anna skriver:

    Hej!
    Det finns säkert inga vetenskapliga belägg men för mig känns det som att hyn mår bättre av en grapefrukt varje dag. Jag blir inte lika solkänslig och dessutom känns huden över hela kroppen spänstigare. Jag upptäckte detta under en semestervecka då jag åt massor av grapefrukt och det är värt att pröva, eller hur?!

    Trevlig sommar!

  38. karolina skriver:

    Mitt absolut bästa tips är de självklara som mycket vatten, bra mat och mycket grönsaker samt aloe vera efter solen! Duscha av solskyddet och smörj sedan med aloe vera innan fuktcreme. Huden blir otroligt återfuktad och väldigt lysterfull=)

  39. Katja skriver:

    Hej, självklart vill jag vara med och tävla om en sån toppenvinst!

    Mitt tips är att återfukta både utifrån och inifrån, använda återfuktande krämer och dricka mycket och då speciellt vatten. Sen är ju solskydd väldigt viktig när man vistas i solen och bäst är ju att hålla sig i skuggan när solen är som starkast.

  40. Carola L skriver:

    Solskydd och inte ligga och pressa. Var ute och rör på dig och tänk på att dricka ordentligt och återfukta huden

    Länk: http://mammamuh.blogg.se/tavla/2012/may/solprodukter-fran-franska-carita.html

  41. Annika skriver:

    Hej!

    Hög solskyddsfaktor är a och o. Vet inte varför man säljer solskydd under 15. Har själv aldrig under 30, hade tom 50 på senaste semestern. Brun blir man ändå, brun men inte bränd är målet! Sedan, i alla fall för min hud som lätt blir röd ändå, gäller det att ta hand om den efter solning. Aloe vera i olika former är super. Sist ett litet budgettips; Polynesia Monoi Miracle Oil från The body shop är dryg och alldeles underbar att ta på våt hud efter kvällsduschen! ;))

    • Jenny skriver:

      Hej! Min hud är ett katastrofområde… Pigmentfläckar, akne och allmänt ojämn ton. Varje sommar fasar jag för att jag inte ska kunna använda så mycket smink som jag brukar… Eftersom jag använder receptbelagd kräm i ansiktet får jag absolut inte vara i solen. MEN räddaren i nöden är FAUX TAN från i.d. Den är fantastisk och mitt bästa tips! Peela först… Sen har du en fräsch och hälsosam bränna. Kram på er!

  42. Sussane skriver:

    Mitt knep är att tvätta ansiktet och smörj in det efteråt. Använd solskydd i solen och inget smink. Jag har alltid försökt köra så naturligt som möjligt och inte använda smink för mkt. Har aldrig haft problem med huden! MVH

  43. Evelina J skriver:

    Mitt bästa tips är att använda Jojoba olja innan man går ut i solen. Det är skyddande och skonsamt för både hud och natur!

  44. anette carlsson skriver:

    Mitt bästa hudtips är att dricka dyrare vitaminer, helst i flytande form. Det syns både på hud, naglar och hår ganska snabbt. Själv har jag fått en riktig hårkaluffs som jag alltid drömt om via vitamindrinkar morgon och kväll. Andra tipset är att lägg dig i skuggan så mycket som möjligt.

    anette Meg carlsson

    • annica skriver:

      Hej anette, Tack för ditt tips. Vilka vitaminer har du tagit för att få en härlig kaluffs? 😉 Nyfiken 🙂 kram Annica

  45. kerstin skriver:

    vilken fantastisk vinst! Jättegärna med och hoppas såklart!

    Jag är noga med att tvätta dagligen med en oparfymerad tvål och gärna peeling några gånger i veckan. Att smörja in ansiktet för att bevara fuktighet och spänst så huden inte blir torr blir allt viktigare med åren. Solen är jag extra försiktig med, det torkar ut mycket med solbränna så solskydd och aftersun är numera en nödvändighet. har väldigt ljus hy.
    Sen .. som i det mesta, bra mat och motion avspeglar sig och skräpmat blir det allt mindre av 🙂

  46. Linda skriver:

    Vänjer huden långsamt med solen och är alltid noga med att smörja in varannan timme när jag vistas ute. Peelar med skonsamma Exfoliating Enzyme från Nimue och är självklart noga med att dricka mycket vatten! D-vitamin och Omega 3 äter jag året runt och inför sommaren lägger jag till Maxosol. Efter en dag i solen/ute använder jag ofta After sun balm från Decleor. Riktigt mumsig!

    • Emelie Nenonen skriver:

      Mitt absolut bästa tips är att ha så lite smink som möjligt, kanske något fint solpuder och att sitta ute i solen. Solen gör huden fräsch och fin. Enkelt men åh så bra!

      • Susanne skriver:

        Mitt absoluta bästa och ett tips som alla borde följa,
        för sin egen skull. Sola med måtta!!
        Undvik solen mitt på dagen när den står som högst!

        Använd solskydd med hög faktor, tänk på att solen tar även om det är molnigt!

        Fler och fler får hudcancer, och jag tror ingen vill ha det p g a att man inte tänkte sej för i ungdomen.

        För visst vill vi behålla lystern i huden även när vi blir äldre, och ha bra hudhälsa inte bara den där sommaren, utan hela livet!!! 😀

        • Helena Lindgren skriver:

          Det är jätte viktktigt att smörja in sig med solkräm och man får absolut inte vara i solen för länge. Under sommaren när jag inte solar så använder jag alltid ansikskrämer med solskydd i. Passar även på att ha ansiktsspray i väskan då jag vill känna mig fräsh pch pigg i ansiktet.

  47. Anna E skriver:

    Träning , en massa svett och mycket rent vatten!

  48. Lisbeth skriver:

    Solskydd är ju en självklarhet året om, men man måste vara extra noga med att bättra på under dagen på sommaren! Sen är det ju som vanlig viktigt med rengöring, peeling och fukt (som alltid). Men mitt bästa tips är att highlighta mycket på kindbenen och nyckelbenen mm. Du ser då piggare och fräschare ut och och döljer eventuella skavanker. 🙂 Jag har med åren börjat uppskatta mig och min hud mer och mer och har accepterat att jag inte blir lika brun som många andra. Men som tur är finns det ju en hel del bra BUS som är ett mycket bättre alternativ än att ligga och pressa i solen tills man ser ut som en kräfta. Men man får inte glömma bort insidan heller, mycket vatten, och härliga bär och varför inte starta dagen med en härlig morgonpromenad… Finns det någon bättre start på dagen? Och glöm inte att LE! 🙂

    • Lulillan skriver:

      Solskydd, peeling och BUS är mina bästa tips! Och att byta ut högtäckande flytande foundation till mineralfoundation med fin lyster. En snygg bronzer till det och så ser man snyggt solbrun ut fast man inte skadat huden! Att undvika solen när den är som starkas och att alltid använda solskydd är självklarheter.

  49. Anneli skriver:

    Hej! åhh vilka härliga produkter! de vill jag gärna testa, gärna bada i 😉

    Här kommer mina sommartips för en frisk och vårdad hud:

    Glöm inte bort vardagsrutinerna för huden trots semester. Det är viktigt att rengöra och återfukta varje dag, peela och gör ansiktsmasker (som din hud älskar, speciellt när den ansträngs av sol) några gånger i veckan, vila gärna från smink emellanåt. Se också till att skydda dig med en hög solskyddsfaktor varje dag med en produkt som gärna får vara vårdande i sig.

    Men mitt allra bästa tips är att ta en
    morgonpromenad i den härliga, något daggiga, sommarluften. Detta tycker jag gör dunder för hela mig! Kroppen får agera ut adrenalin och stresshormoner, ett välbehag över att vara nyttig, fått andas frisk luft utan fara för starka solstrålar och fått tid till mig själv. Mår kropp och psyke bra strålar huden!

  50. zanetta skriver:

    ge huden en bra grund, själv använder jag dermalogicas ”daily microfoliant” skonsam nog att användas varje dag. Sedan gäller det att tänka fukt, fukt och fukt. Både från utsidan och insidan. ett serum och solskydd räcker långt. Om du vistats i solen, boosta med en fuktmask på kvällen.Drick mycket vatten och ät frukt. Själv dricker jag även morotsjuice som hjälper huden innifrån. och framför allt, var lycklig. det får huden att stråla om något.
    Tack för en fantastisk site…. 🙂

  51. Kristina Johansson skriver:

    Mitt bästa tips är lagom! Sola lagom, smörj in lagom, peela lagom!

    • Sara skriver:

      Jag som annars ogärna går osminkad (syftar främst på foundation och puder nu) brukar ligga lågt med sminkningen under sommaren. Det finns ingen bättre medicin än solens läkande kraft för min dåliga hy.

  52. Tina skriver:

    Hej! Först och främst välj produkter som passar din hudtyp!Jag tycker det är viktigt att peela sig. Till ansiktet har jag en speciell lite mildare än den på kroppen. Peelar mig regelbundet men är extra noggrant inför sommaren. Jag brukar även börja använda BUS ett tag innan sommaren så man slipper se ut som ett lik när man ska visa sig för folk;) då använder jag en från Decleor som är jättebra och även hjälper huden att förbereda sig för solen. Sedan är solskydd nästan viktigast av allt, minst 30 tycker jag:). När jag har varit i solen brukar jag smörja in mig med aftersun eller vanlig hudlotion och ansiktskräm. Det är viktigt att återfukta huden genom att få i sig vätska. Om man ska på fest eller gå barbent så rekommenderar jag en body bronzer från too faced. Jag har även elisabeth arden 8h creme i tryckt förvar när man bränner sig eller får ett sår!!
    Oj nu blev det en roman;)
    /Tina

  53. Elin E skriver:

    Hej!

    Spännande tävling!
    Jag tycker det hjälper att passa på att använda sanden på stranden som peeling, både i ansiktet och kroppen. Hur konstigt det än låter, använd sanden som är lite fuktig och massera försiktigt ett tag. Superbra!

    Tänk även på att vatten återfuktar huden bra, jag dricker väldigt mycket vatten på sommaren och har gärna lite citron i.

    Annars håller jag med om solskyddsfaktor.

    / Elin

  54. marianne eriksson skriver:

    Hejsan!
    Med risk för att verka tjatig och låta som en papegoja som härmar alla andra, så tycker jag att det viktigaste är peeling, återfuktning och solskyddsfaktor. Sedan är det ju inte helt fel att äta sunt och sova gott också…..

  55. Ida skriver:

    Oj, vilken tävling!
    Kan bara hålla med alla andra som kommenterat; ordentligt med solskydd (hög SPF), peeling, face oil för att återfukta – själv har jag fastnat för Ingrid K:s ros-och lotusolja, och att flytta in i skuggan under de hetste timmarna på dagen, och att inte vara ute i solen varje dag.

  56. Linda skriver:

    Hatt! Med min fantastiskt känsliga hy har solhatt varit mitt enda skydd senaste åren. Skulle bli SÅÅÅÅ glad om jag fick prova denna lyx från Carita och kanske få ett så pass bra skydd så jag också kan få njuta utan hatt i sommar!

  57. Men oh! Drömvinsten, man kan ju hoppas på lite tur, :).

    Mitt bästa tips är att låta huden andas. använd inte täckande smink under sommaren och var noga med hög SPF i ansiktet! gärna med spf50.

    annars så tycker jag att huden håller sig rätt fin på sommaren, om man badar i saltvatten så är det ju bra att man smörjer in sig eftersom saltvatten är uttorkande. jag såg ut som en fjällande fisk när jag var på öland 2007, haha, sedan dess smörjer jag alltid in mig efter bad xD

    ha en bra helg.

    kram Nathalié

  58. Lotta skriver:

    Passa på att vara utomhus och få frisk luft! Sola med måtta och använd en återfuktande creme med minst solskyddsfaktor 30 i ansiktet. Använd även solskydd på resten av kroppen. Gärna av ett riktigt kvalitetsmärke som Carita!
    Passa även på att få i dig en massa antioxidanter och vitaminer från vår svenska natur!

  59. Sonia skriver:

    Underbar tävling! Att bara ta del av allas tips är en vinst i sig. 🙂

    Jag fick pigmentfläckar (melasma) för något år sedan, troligtvis pga av hormonella störningar. Det betyder att jag alltid använder minst spf 30 – sommar som vinter – inomhus som utomhus. Min favorit är Jan Marinis Antioxidant Daily Face Protectant spf 30. Jag har använt Jan Marinis produkter under ett par år och så här långt är dem oslagbara.

    Något jag bara häromdagen lärde mig av dig Annica är att foundation över solskyddet spär ut spf:en. Tack för det! Jag har gått och trott att högst insmord spf vinner.

    Jag försöker att komma ihåg att dricka mycket vatten och ett sätt som funkar för mig är att ha med mig en halvliters PET-flaska som jag fyller på ett par gånger om dagen. Då vet jag att jag får i mig tillräckligt. Drick vanligt vatten utan bubblor. Att dricka för mycket eller bara mineralvatten kan pga salthalten försämra ditt naturliga lymfdränage. Vi vill ju inte ha påsar under ögonen eller tunga och svullna ben.

    Jag är supernoga med rengöring morgon och kväll. Oavsett tid på dygnet och oavsett tillstånd. 😉

    Peeling en gång i veckan försöker jag att komma ihåg…

    Om en vecka ska jag iväg till Miami och under ca tre veckors tid har jag använt Decleor Aromessence Solaire Tan Activator för att förbereda huden och bl a hjälpa till att förhindra huden mot uttorkning och skydda mot solskador. Jag har använt den nattetid. Solglasögonen och solhatten kommer att vara goda kompisar på resan. Solskydd, solskydd, massor med solskydd är givet. Favoriten är Jan Marini och efter min nya lärdom har jag beställt en Jan Marini spf 30 med färg. Jag hoppas att jag valt rätt färg och att det blir en ny favorit. Jag är också sugen på att prova Prioris foundation som inte spär ut solskyddet.

    Jag håller mig gärna till en produktserie i taget och i mitt fall är det just nu Jan Marini (även om jag fuskar lite inför resan). Anledningen till det är att jag då känner mig trygg med att rengöring, serum, dag/nattkräm, solskydd och andra specialvårdande produkter är kompatibla med varandra och ger bäst effekt tillsammans.

    Trots att jag kämpar med mina pigmentfläckar får jag ofta komplimanger för min hy. Jag är 41 men oftast får jag höra att jag absolut inte ser ut som det. Jag väljer att tro på det. 🙂

    • annica skriver:

      Hej Sonia, Härligt att höra att inlägget om SPF var givande! Du måste prova Prioris mineralfoundation. De är super bra! Kram Annica

  60. Jeanette skriver:

    Mitt bästa tips är en olja som heter Udos choice. Den dricker jag en matsked om dagen så fuktar den huden utifrån och in. Huden blir inte alls lika torr när man äter den oljan.

  61. Ninni skriver:

    Peeling innan/under duschning och använda en borstskrubb så att döda hudceller försvinner. Smörja in sig ofta med både solkräm och återfuktande eftersom att huden (iaf min) lättare torkas ut på sommaren. Bada bastu då och då om man har tillgång till det.

    Ha håret från ansiktet och låt huden suga i sig strålarna. Med måtta såklart och åtminstone solkskydd pf15. Jag själv har mycket problem med finnar och märker en stor förbättring under sommaren.

    • Linda skriver:

      Det bästa tipset som finns är att smörja in sig på kvällen och dagen med en bra hudkräm som passar för sin egen hud. Jag har faktiskt ingen hemlig sak utan jag bara smörjer in min och sköter min hud 🙂

  62. Risgryn skriver:

    Fukt & peeling, spf och skugga, kost och träning!!!

    Men allra viktigaste njut av livet, ta vara på de leende stunderna. Njut av sommar, värme och god mat och dryck. Asgarva med vänner var när de du älskar!!.Då skimmrar du 24/7:)
    kram Risgryn

    • Hanna skriver:

      Hejsan!
      Här kommer mina bästa tips:
      Peeling en gång i veckan- du får bort döda hudceller och din solbränna kommer hålla längre.
      Fukt, efter du ha peelat dig!
      Solskyddsfaktor är ett måste, både på kropp och i ansikte. Sömn, dricka mycket vatten och röra på dig gör mer underverk än vad man tror.
      Mitt sista tips är att ta hand om ditt inre, skriv en lista på vad du är bra på och på vad som gör dig glad. Om du mår bra syns det på huden och den kommer stråla ännu mer!
      Ha en underbar sommar! Det kommer jag ha och förbereda mig för den kommande hösten då jag ska läsa till hud-och spaterapeut, wihoo!:D
      Massor Kramar

  63. monica skriver:

    hejsan här är mina tips,kan tillägga att jag varken har
    rynkor eller solskador trots mina 44 år;D

    1. Lymfdrenage , rensar ur slaggen i kroppen och slipper påsar under ögonen.
    2. dricker vatten med citron samt riven ingefära varje dag för kissa ut slagg.
    3. på sommaren mixtrar jag inte så mycket med ansiktet utan vilar huden.
    4. använder Transderma A och C varje dag samt Dermalogica daily microfoliant.. Jan Marini på natten samt papaja peeling. Inga korn skrubb
    5. enbart lugnade masker som ger fukt ex. Helena Rubinstein Hydra collagenist massor med fukt. Sensai celluar Performance mask dyr men får baby hud till sist Dermalogica multivitamin mask.
    6. solskydd självklart Jan Marini. sitter aldrig i solen. alltid solbrillor och sprutar fuktmist.

    Ja låter kanske mycket, men som sagt skydda och ta det lugnt med huden på sommaren

    Ha det gott alla!
    Monica

    • Anders skriver:

      Jag kommer nog vara ensam kille som medverkar i tävlingen, men killar kan vi med! 🙂 Jag har länge haft problem med min hud iform av finnar och orenheter och det som hjälpte bäst var så klart solen. Men nu när man både är äldre och klokare så har jag kommit på att det finns bättre hjälp iform av produkter och att solen gör mer skada än nytta för huden! En riktig favorit produkt jag har upptäcktsom är perfekt för killar är Daily microfoliant, man får len och fräsch hud med lyster men inga korn som fastnar i skägget! 🙂 Jag brukar faktiskt också använda färgad spf för att jämna ut hudtonen och få lyster… utan att man ser sminkad eller blank ut! En snygg keps och ett par solglasögon skadar ju inte heller! Att dricka mycket vatten är ju också en nödvändighet för både utsidan och insidan! Glöm inte bort att ta vara på sommaren med härliga grillkvällar ihop med nära och kära! Några av produkterna kommer jag att behålla själv och några kommer min fantastiska mamma få på mors dag! 🙂

      • annica skriver:

        Hej Anders! Härligt med en kille som bryr sig så mkt om sin hud!! 🙂 Kram Annica

      • Mia skriver:

        Jag sitter tyvärr inte inne med några superknep gällande hur man får en fräsch sommarhy. Jag låter min hy vila så mycket som möjligt från puder och foundation under sommaren eftersom jag lätt får färg. Jag är väldigt noggrann med att fortsätta med noggrann rengöring, exfoliering och fukt trots att de första två momenten kan slita lite på brännan! Någon gång i veckan brukar jag dessutom unna huden en härlig ansiktsmask! Detta fungerar perfekt för min hy! 🙂

        • Pauline Ågren skriver:

          Peeling, sen en iskall kiwi mot huden! Om det funkar vet jag inte, men det känns friskt. Avsluta med något fuktgivande

          • Amanda skriver:

            Mitt bästa hudvårds tips till sommaren förutonom solskyddsfaktor och skugga, är att man måste tänka på att byta ut sina hudvårdsprodukter när hyn ändrar sig, självklart inte alla produkter, det kan vara nog med bara ett nytt serum. På våren borde man använda ett talgregelerande serum och under sommaren ett lugnande och skyddande serum. När sommaren är över, använd ett serum som förebygger pigmentfläckar.

            Solskyddsfaktorn är ju bland det viktigaste på sommaren, ha alltid en hög faktor, minst 30. Ju högre faktor man använder, ju längre håller brunfärgen på kroppen. Tänk på att skydda hyn även om det är målnigt, UV strålarna tränger genom molnen.

            Jag tycker också att man ska försöka undvika att sola ansiktet. Om man vårdar ansiktet rätt, dricker mycket vatten och äter mat med mycket vitaminer och anioksidanter, behöver man inte solen för att få lyster!

          • Caroline G skriver:

            Bra tävling, jag är med 🙂
            För att få fin brun solbränna på sommaren så är det viktigt att inte sola för mycket och framför allt ha på solcreme. Om man vill ha en fin bränna så ska man inte rå sola utan sola lite då och då och låta det ” smälta in ” brännan blir otroligt fin. Efter varje solning kan man smörja in Sig med aftersun och huden blir inte lika fjällig och torr.

            För att behålla färgen så kan man smörja in sig med en solcreme på 25 varje dag, även fast man går ut. Det hindrar kroppen från att bli röd och förstörd samtidigt som den behåller färgen.

          • Hillevi skriver:

            Mitt bästa tips för sommaren är eftersom jag seglar mkt är: hög solskyddsfaktor på dagen, smörja,smörja. Rik nattkräm. Hatt. Helst långärmat. Inte glömma händer och fötter, smörja, smörja:)

          • Lisa skriver:

            hej hopp 🙂

            Vilken härlig vinst och tänk vad lycklig vinnaren kommer att bli!
            För att ta hand om min hud på sommaren och hålla den fri från orenheter kan jag verkligen rekommendera att kvällsrengöringen sker i två steg ,med en rengöringsolja som löser upp solcremen som första steg. Där kan jag rekommendera precleansern från Dermalogica eller Clean energy från Origins. Först efter det steget känns det som min vanliga rengöring når djupt nog, ner i porerna.
            För att boosta huden med ett antioxidantskydd inifrån dricker jag en c-vitaminbrus och tar extra tillskott av Q 10 varje dag. På morgonen använder jag alltid en lätt dagcreme innehållande antioxidanter och toppar med 50+ Sun Fluid Face från Eucerin. Borstar på ett tunt lager foundation och Warm Radiance från bare Minerals och är ready to go. Om jag så bara ska vara ute en liten stund så tar jag på mig den svarta chicka solhatten och solglasögonen. När väninnorna väljer cafëbordet i solen snor jag alltid åt mig stolen så jag får solen i ryggen. Till standen tar jag alltid med mig strandparasollet och sitter under det och läser i skuggan.
            Tror på antioxidanter, solcreme och noggrann rengöring.
            Kram Lisa 🙂

  64. Josse skriver:

    Jag tycker man ska koppla av och njuta av sommaren och alla goda frukter och bär. Är man glad och tar hand om kroppen inifrån så kommer det även synas på huden och sen gör ju alltid ett leende en ännu snyggare:) Annars tycker jag att det är viktigt med solskydd för att skydda mot skador och pigmenteringar. En alltför solbränd hud ser inte hälsosamt ut. Jag smörjer även in mig med aloe vera för att lugna huden efter en dag utomhus. En fuktmask en gång i veckan eller så gör också underverk för att behålla lystern. Vill du även se lite extra solkysst ut så sveper du bara över ett solpuder! 🙂 Ha en underbar sommar och glöm inte vattnet!

  65. sara o skriver:

    Jag får lätt finnar i ansiktet av olika solskyddsprodukter,(har inte testat så många) så därför kör jag med mineralsmink, fungerar jättebra, och man kan samtidigt dölja sådant man inte vill visa 🙂 Tikei mineralpuder fungerar bra för mig som får utslag av bareminerals. Sedan är det bra att använda en snygg keps eller hatt så får man extra skydd, även för håret.
    Efter en solig dag brukar jag använda aloe 99 och aktive moist, för att återfukta och lugna huden.
    Jag använder sedan daily microfoliants från dermalogica för att skonsamt exfoliera på kvällen. på morgonen smörjer jag bara in mig och lägger makeup för att inte ta bort det naturliga skydd huden bildat under natten.
    Tack för en bra blogg 🙂

    • nina skriver:

      Bra solskydd är ett måste. Efter dagar med extra mycket sol, alltid en fuktmask. Gärna en mild som jag kan sova med. 🙂

  66. Maria skriver:

    Då jag för 2 år sedan fick pigmentförändringar i ansiktet som inte vill försvinna har jag fått tänka om vad gäller solen då jag insett vilken skada den tyvärr kan göra. Jag älskar att sköta om min hy och har upptäckt hudspecialisten Annica som gett mig en massa tips på godbitar för mitt ansikte. Transderma A & C samt dermalogicas microfoliant för att nämna några. Sååå bra produkter som gett mig lyster å minskade pigment. Annars har jag fått börja gilla kepsen och hatten (som jag aldrig ansett mig passa i)och justa solbrillor förutom då solskydd för ansikte å kropp för att skydda mitt ansikte. Kan inte helt avstå sol men snygg hatt brillor å solskydd gör att även jag njuter av solen sen det allra bästa för mig är att jag släppt min fåfänga då jag alltid velat va brun å börjar gilla den naturliga looken med lite hjälp på traven med Faux tan (bus).
    Kram!!

    • annica skriver:

      Hej Maria, Roligt att du tycker om mina tips och att din hud har blivit bättre! KRAM

    • Tanja skriver:

      Mitt bästa tips är att dricka kosttillskott så att huden har bra skydd inifrån, använd en mild peeling (helst enzym) för att behålla lystern, använd alltid solskydd med spf 30 i ansiktet, återfukta mycket med kräm som passar din hudtyp och kör en Hemma-aloe vera behandling en gång i veckan. Aloe Vera hemmabehandlingen ger fukt och lugnar huden samt ger fin lyster. Man kan köpa sån ren aloe vera i hälsokosten och sedan dutta på några gånger i veckan för att behålla fukten.

  67. Krisse skriver:

    Men vilken tävling! Skulle ju vara perfekt att vinna dessa produkter när jag åker till Cypern om tre veckor :-). Är extremt noga med min hy men har nog varit lite slarvig med att använda specifika solskydd för ansiktet. Dags att bättra sig på den punkten :-).

    Mina bästa tips för sommaren är nog att förbereda både ansikte och kropp med en ordentlig peeling för att få en jämn hy/hud och därmed lättare att få en jämn solbränna. Sen har jag lärt mig att inte kasta mig ut i solen så fort den tittar fram utan ta det varsamt och använda hög solskyddsfaktor till en början. Och naturligtvis försöka hålla sig i skuggan så mycket som möjligt mitt på dagen när solen är som starkast. Solbrännan är väldigt kortvarig, men rynkor som man med all säkerhet får av intensivt solande dom består! Och vem vill ha rynkor tidigare än man måste :-).

    • Johanna skriver:

      Oj, vilken tävling 🙂
      Mitt bästa tips, förutom bra hudvård och bra vårdande solskydd, är att ha en skärm, keps eller hatt (eller annat på huvudet) som skyddar ansiktet. Jag har fått hudförändringar på kinder & panna efter graviditet och det enda sättet att förhindra att de återkommer & mörknar igen är bra produkter och att undvika solen så mycket det går under dess starkaste timmar.
      Har man en skärm (typ som golfardamerna 🙂 ) får man lite sol på håret och lite fin sommarfärg där istället. 🙂

  68. Emilia skriver:

    Hej.

    Mina bästa tips är att undvika att ligga och pressa i solen, speciellt mellan 11-15 på dagen. Att återfukta huden och använda spf 30 ska man göra varje dag och dricka mycket vatten. Jag rekommenderar även att man försöker äta mycket frukt och grönt och röra på sig. En återfuktad hud i balans är det finaste som finns, därför är mitt råd även att stressa ner och njuta av sommaren.

    • Zuki skriver:

      Ytterligare en härlig tävling! 🙂
      Mina bästa tips är följande:
      # Förbered huden noga med peeling och noggrann återfuktning innan solning. På kroppen använder jag en vanlig scrub, men i ansiktet föredrar jag en syra- eller enzympeeling som jag tycker är snällare mot hyn.
      # Snåla inte med solskyddet! Man ska minst 30-40 ml créme till hela kroppen, och det innebär ju att en normalstor flaska tar slut på en vecka men det är det värt. Glöm heller inte att smörja flera ggr/dag, speciellt om man badar.
      Var också extra noga med öron och läppar, som många glömmer bort, och tänk på att vissa parfymer kan ge fula fläckar på huden, så kolla först.
      # Jag sitter gärna i skugga eller iaf halvskugga eftersom man faktiskt blir brun ändå, och en långsamt förvärvad solbränna sitter dessutom bättre än om man ligger och tokpressar så att man flagar bort alltsammans dagen efter och dessutom blir man rynkig i förtid. Då kör jag hellre med BUS på kroppen och en schysst bronzer i ansiktet.
      # Efter solning är jag supernoga med att smörja in huden riktigt ordentligt, och jag använder Transdermas A- och C-serum varje dag för de är underbara. Annars är jag väldigt otrogen när det gäller hudvård och hoppar planlöst mellan olika produkter, men sen jag började med dessa så har min hy fått en lyster utan dess like 🙂
      # Antioxidanter i form av t ex granatäpple funkar fint, och gott är det också.
      # Glöm inte att små barn inte ska vara i solen. Jag vet att det inte hör hit men jag tyckte det var viktigt.

      Trevlig Sommar! 😀

    • Tessan skriver:

      Mitt bästa tips är för det första en riktigt bra spf som man smörjer in några ggr om dagen om man är ute,sen att sitta i skuggan,då jag inte kan vara i solen pga min rosacea.
      Att peela huden 2 gånger i veckan och smörja in den med en skön kräm med lite lätt färg i så man ser fräch ut,och dricka mycket vatten och ha roligt.
      Då ser man som bäst ut 🙂

  69. Hanna skriver:

    Mitt bästa tips för sommarfräch hud är att smörja in sig med solskydd minst SPF 30 och där är en stor favorit Jan Marinis antioxidant daily face protector SPF 30. Drick mycket vatten och undvik solen då den är som starkast mellan 11-15. Peela huden 1-2 ggr/vecka för att få en jämn solbränna och där är Dermalogicas Daily Microfoliant favoriten! En kylande after-sun produkt är även att rekommendera om man brännt sig i solen! Sedan är icke att förglömma insidan som påverkar utsidan, bra kost och daglig motion gör susen för en strålande hy med lyster och får dig att må bra vilket lyser igenom även på huden!

    • sophie skriver:

      mitt bästa tips är regelbunden peeling för att bli av med dassig hud och smörj in ordentligt efter med fuktcreme. när du solar änvänd solskydd ofta överallt och smörj alltid med eftersolcreme med vitamin e så avslutas bränningsprocessen för åldrad hud och såklart sola med måtta! en vacker hud är len och mjuk inte brunbränd och rynkig!

  70. SandraMaria skriver:

    Man får inte glömma bort att njuta riktigt under de få sommarmånaderna vi har här i Sverige. Ät alla härliga bär som är proppfulla med antioxidanter och vitaminer och glöm inte att dricka mycket vatten! Tänk extra mycket på att återfukta och boosta huden både på ansikte och kropp! Tänk också på att undvika produkter med syra i, då kommer pigmentetingarna som på ett löpande band! Använd solskydd (spf 30) som passar dig och din hud och investera i en solhatt, brun utan sol och ett solpuder med skimmer i! Glöm inte bort att man blir brun även om man sitter i skuggan!

  71. Lisa skriver:

    Mitt tips för en vacker och sund hud under solmånaderna stavas solskydd på alla solutsatta kroppsdelar – från morgon till kväll. Men också att man försöker undvika solen när den är som starkast mitt på dagen.
    Personligen börjar jag mer och mer uppskatta en ljusare hudton även på sommaren – men om man ändå vill glänsa i en riktigt solbrun färg finns det många bra BUS 🙂
    Utöver detta bör man ha ungefär samma hudvårdsrutiner som resten av året, med regelbunden rengöring, peeling, ansiktvatten, vårdande serum, kräm och ögonkräm – med undantag för syror som man med fördel kan fokuserna mer på under de solfattigare månaderna, för att undvika pigmenteringar.
    Kort och gott – solskydd och mycket skratt gör under för din hud :))

    • Sofie skriver:

      Hej bästa hudvårdsblogg!

      Mina bästa tips för att skydda och få en hållbar och fin bränna är peeling, men dock lär man tänka på att man tagit bort alla döda hudceller och huden är extra utsatt så direkt efter peeling MÅSTE man skydda med hög spf. Minst 30 i ansiktet och på kroppen. Använd alltid hög solskyddfaktor och glöm inte öronen. För att vara extra snygg brukar jag blanda i lite guld olja för att få den där fantastiska lystern 😉

      En dag efter stranden brukar jag hälla i olivolja i badet och vipps så har du baby len hud!

      Många kramar

  72. P.K skriver:

    gud vilken underbar tävling! självklart vill jag dela med mig av mina tips.
    nr 1) försök steama eller bada ångbast 1-2 ggr i veckan. även om det kan kännas knäppt när det är så soligt och varmt ute så behöver huden verkligen det. solskydd och svett kan täppa till porerna!
    2) peela skonsamt med en enzym-peeling. peter thomas roth och jan marini har 2 st som är suuuuper!
    3) glöm för guds-skull inte solskyddet! det absolut bästa du kan göra för att förebygga solskador.
    4) ät massor utav bär! passa på när det är säsong, dessa är maxade med antioxidanter. riktiga små juveler!

    kram!

    • Danielsson skriver:

      Mina bästa tips är att peela både kropp och ansikte (mina favoriter är gentle cream exfoliant till ansiktet och exfoliant body skrub till kroppen, båda ifrån Dermalogica 2-3 ggr/v. Och därefter lägg gärna ansiktsmask, multivitamin power recovery masque från Dermalogica boostar din hy med vitaminer och antioxidanter och smörj in kroppen med en riktigt återfuktande bobylotion. När du sedan ska ut i solan på morgonen/dagen så smörj in både kropp och ansikte med spf 30 och glöm inte att bättra på under dagen. Att använda solhatt och att dricka mycket vatten är så klart inte att förglömma. Man får heller inte glömma bort att man blir brun även om man sitter lite i skuggan då och då! 🙂 På kvällen efter att du har vistats i solen så smörj gärna in dig med en svalkande och lugnade after sun. Prolagéne ifrån Decleor är också ett jättebra tips om du har bränt dig, lugnar huden fantastiskt bra! 🙂 Super roligt tävling Annika!

      • Nina skriver:

        Sommar och sol är härliga tider, såklart ska man ut och njuta av solstrålar och värme. Men aldrig utan solskyddsfaktor! Mina tips för bra hudhälsa:

        ”HemmaSPA 1-2 gånger / vecka”
        Peeling ansikte + kropp/ Carita laggon ansiktsmask (helt underbar) / kroppsmask eller mjukgörande bodylotion. Brun utan sol ansikte och kropp (fint med lite fusk bränna under sommaren)

        Smörjer mig flera gånger när jag är ute i solen, gärna spf 30 i ansiktet och spf 20 till kroppen. Har ofta solhatt när jag donar i trädgården

        Om du har färska ärr eller sårskorpor kan du tejpa för med häfta eller liknande.

        Är extra noga med att skydda ansiktet från solen, brun utan sol + solpuder gör mig sommarfin ändå.

        Mmmm Carita golden oil där får man fram lystern, den bara måste jag testa i sommar!!

        • Jenny skriver:

          Mina bästa tips är att alltid ha spf 50 i ansiktet och spf 30 på kroppen(glöm inte bort öronen och händerna också) och bättra på med solskydd minst 2 gånger under dagen efter allt bad och sol.
          Jag skulle ligga i skuggan med en solhatt och parasol för att skydda huden, samt huvudet och håret som slits mycket av för mycket solade och vatten. Jag skulle även ha solglasögon för att skydda den känsliga huden kring ögonen där man oftast får dom första rynkorna.
          Drick massor utav vatten så att huden aldrig torkar ut. Glöm inte att smörja in dig med en bodylotion och en ansiktskräm så huden blir så återfuktad som möjligt efter en dag i solen. Använd gärna även en ansiktsmask som tillför mycket fukt och gärna en inpackning för håret.

          Mvh Jenny

  73. Åsa Ullström skriver:

    Jag har blivit en ”faceoil addict” och har fått dille på rosolja, använder en från Eilas som jag inte klarar mig utan, vid torr hud, solbränna, fnasig hud, finnig hy, ja till alla hudtyper. Helt underbar helt enkelt och så doftar den sommar förstås 🙂

    • Linda (Göteborg) skriver:

      Mitt allra bästa tips är nog att inte sola! Övriga tips är solskyddsfaktor, peeling och återfuktning (både från ut- och insidan, dvs man får inte glömma att dricka mycket vatten). Mvh Linda

  74. Erika skriver:

    Mitt bästa tips som för så många andra är att vara noga med solkrämen, smörj gärna på lite extra mellan 11-15 då solen är som allra starkast. Använd peeling en-två gånger i veckan för att avlägsna gammal hud. Låt solen sedan gör sitt mirakel och du får en gyllenebrun och len hy.

  75. Jessica Olausson skriver:

    Hallåå där! Mitt absoluta bästa knep för att få en helt underbar hud på heela kroppen är peeling! Jag gör en själv av honung och socker och hela kroppen blir len som en bebisrumpa! Smörj sen in med solskydd för att inte bränna dig, och använd gärna sololja på benen för de snyggaste sprirorna ever! Jag älskar också min stoora aloevera växt som jag använder till allt! På myggbett, till ansiktsmasker och med olivolja blir det en skön hårmask 🙂 As grym tävling 😀 Kram!!

    • Titti skarp skriver:

      mitt bästa tips på sommaren är att dra ner på kosmetik och få vara en aning naturlig så for huden en chans att andas att andvända cliniderms dag och natt kräm
      samt dricka mycket vatten och massor av frukt
      det är mitt lilla knep inför sommaren
      andvänd rätt solfaktor för just din hudtyp
      Titti