EAU D´ITALIE ….jag är kär..

  • | Annica

eauditalie italien parfym

Jag är en riktig succer (eller hur det stavas :))  för märken som har en gedigen genuin historia och grund att vila på. Jag blir rörd, inspirerad och euforisk över vackra och äkta berättelser om hur ett märke blivit till eller hur en specifik produkt blivit till. Häromdagen stod jag i en välrenommerad herrbutik i Täby för att köpa en födelsedagspresent till in kära som nyss fyllde 35 år. När jag stod i kassan så hade de dukat upp en bricka med några vackra dofter i vita emaljflaskor och olikfärgade etiketter. Jag brukar ju känna igen de flesta dofter och saker i branschen men dessa hade jag aldrig sett. Killen som hjälpte mig i butiken började berätta den underbara historien kring dessa underbara dofter från EAU D´ITALIE. Jag föll pladask för hans målande berättelse om dofterna och dess ursprung. Jag köpte en underbar doft som heter Jardin du Poete till min kära i present. Den var dyr men det fina är att den är unisex så jag kan norpa den med 🙂 Den är tung och har ett tungt gediget emaljlock. Känns verkligen exklusiv, originell och mkt fina detaljer som jag  älskar.

underbar parfym

vacker parfym från italien

Ni kan läsa allt om detta ljuvliga Italienska koncept av produkter här: http://eauditalie.com/en/index.php EAU D ITALIE Underbar parfym Italien

Doften som jag föll för doftar friskt av Citron och basilika. Ett utdrag om doften:

The inspiration for this fragrance is a tale from a bygone era, when nations where ruled by poets, and poets were sacred to Apollo. In those days Sicily was a Greek colony, Syracuse was a fragrant court, and its gardens vibrated with the scent of citrus orchards and rows of aromatic plants. Thus ”Jardin du Poete”, the poet’s garden, a luminous fragrance to evoke Sicily and all things Sicilian.

Alla de olika dofterna har hämtat inspiration från olika platser och just denna är då från doften på terrassen bl.a. Mmmmmm solig, frisk doft som ger mersmak, den är helt underbar!

Så här ser doftnoterna ut:

Doftnoter

Vad jag vet så finns doften bara att köpa på Wårdhs i Täby Cetrum..

En "måste ha" doft...för mig och för mannen..:)

En ”måste ha” doft…för mig och för mannen..:)

Min sambo fick även ett hudvårdskit (såklart) då han norpat lite väl mycket från mina produkter på sistone. Jag gav honom detta som jag tycker är ett kanonkit från Decléor. Han blev glad, men poängterade att han faktiskt betalat det delvis själv (vi har ju Skincity ihop 🙂 haha).

Prova på kit Decleor

Vill du lämna en kommentar?

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

9 svar till “EAU D´ITALIE ….jag är kär..”

  • (9) Kommentarer
  • Visa alla kommentarer
  1. Jenny skriver:

    Hej!
    Har prövat några av Eve Lomes produkter och gillar de massor!! Har dock noterat att de innehåller mineraloljor och parabener vilket jag hört ”inte ska vara bra”. Gissar dock på att det finns olika typer av dessa. Dessutom så tyckte jag mig ser att även MD.s produkter innehåller parabener när jag läste lite noggrannare (som jag använt i många år). Är det så att det finns ”bra” och ”dåliga” mineraloljor och parabener? Vore intressant att höra vad du tycker om detta.
    Kram Jenny S

  2. Tina skriver:

    Tusen tack för alla bra telefon råd , om hur och varför Jan Marini.
    5 steg system och c- serum under a – vitamin
    Plus. Gjorde skillnad.
    Enzym papaya + mask kanon 2ggr i veckan.
    Sist men inte minst wow för Jan Marini prime
    Så bra och beroende framkallande.
    Länge sen jag har haft så bra hudvård som nu.
    Trevlig sommar.

  3. Josse skriver:

    Vad tycker du om DERMALOGICA WATERBLOCK SOLAR SPRAY SPF30 som solskydd till ansiktet? Jag kan vara rätt känslig och har röda ärr som lätt blir pigmenterade. Vill ha ett lätt solskydd som är vattenresistent och inte alltför dyrt. Lät smart att man kan använda det i hårbotten där man lätt bränner sig!

    • annica skriver:

      Hej Josefin. Du väljer mellan 2 superbra skydd. Kan faktiskt inte säga at det ena är bättre än det andra. Men du kanske ska kika på Ultra SensitiveSPF´n från Dermalogica om du är känslig alternativt ditt andra förslag från Murad. KRAM

      • Josse skriver:

        Kollade på den men ville gärna ha spf30. Det blev waterblock från Dermalogica men köpte även PTR ulra-lite att använda när jag inte behöver ett vattenfast skydd. Hoppas detta blir bra!:)

    • Josse skriver:

      Funderade även på MURAD AGE PROOF SUN-CARE WATERPROOF SUNBLOCK SPF 30. Vilken av dessa skulle du rekommendera? Eller har du något annat tips. Vill helst ha en lite större tub, så det räcker längre.

  4. Och där fick jag liiiite mer vatten på min kvarn om semestern till Italien i sommar. Det går inte en minut utan att jag lite väl mycket besatthet tänker på rödvin, pasta och olivlundar!

    • annica skriver:

      Hej Malin, Härligt! OM du åker hit måste du berätta hur detta ställe var! skulle dö för att åka dit!!! 🙂