Tre Nya Favoriter Nr 2 – Rescue Mask och Prolagene!

  • | Annica

 

Jaha så var det årstidsbyte igen… tyckte nyligen vi tog oss igenom vinter till vår och nu är det dags för vår till sommar. Min hy hatar väderväxlingarna. Den freakear alltid lite och denna gång extra mycket. Jag har fått pluppar och plitor i pannan, vid näsroten och till och med en envis rackare som satt sig på kanten in till ögat så det ser ut som jag fått en liten vagel. KUL! Jag riktigt känner hur min hud känns inflammerad och liksom bara bråkar med mig.

Reaktionen i denna övergång är nog en kombo med en aningen överstimulerande av huden i form av extremt mkt provande av nya produkter.

Jag kommer ihåg när jag pluggade till hudterapeut. DÅ tänkte jag att nu ska jag få så fin hy som jag aldrig någonsin haft… men chi fik jag. Huden blev värre än någonsin. Detta beror då inte på att ansiktsbehandlingar är dåligt utan att man i perioder kanske 2 ansiktsbehandlingar om dagen. I ett par veckor!!! Huden fattade ju ingenting och bara flippade. Mega utrensningen startade och det pluppade upp finnar everywhere! Jättelyckat när man skulle berätta för alla att man pluggade till hudis och visste vad som var bra för ens hy.

Jaja, åter till ämnet… obalans eller hud freakout. Min hud vill inte vara sig själv, den är reaktiv och finnar läker extremt mkt långsammare än vad de brukar dessutom blev jag över en natt så torr om mina läppar att det gjorde riktigt ont. Så, vad gör man för att snabbt som blixten försöka få huden på banan igen?Decleor Energising gel Prolagen

Ansiktet:

Inget som stimulerar något över huvudtaget gäller för min del. Jag har alltid Decléors Prolagene hemma då den är utmärkt för allt från blöjexsem på barn, klåda, myggbett, stick, utslag, värmeutslag, solbränna, ytliga irritationer och inflammationer etc.

lugnande lermask mot finnar

Jag har precis gjort en utrensande och renande och lugnande lermask med bla Kaolin och Kampfer i. Den heter ”Rescue Mask” och är från Eve Lom. I den blandar jag i lite Prolagene gele som gör att jag får den där extra lugnande och antiinflammatoriska effekten! Hett tips! Den blir dels mer återfuktande och så gör det att huden blir så lugn och fin efteråt. Irritationerna minskar verkligen omedelbart. Fantastico, precis vad jag behöver just nu.

Lermask mot finnar

Prolagene är ett måste i hemma apoteket och i badrumsskåpet för alla (även de som inte har finnar 🙂 ) speciellt under sommaren med alla bett och allt man får. Här ser ni hur jag bombar min panna med denna intensiv punktbehandling!

Lermask mot finnar

 

Till läpparna

Är den bästa i alla kategorier Sensais Lip Treatment. Den är inte gratis, jag vet men man kan inte jämföra den med ett läppbalsam eller cerat i vanlig bemärkelse. Se den som en super intensivt vårdande anti-age produkt för dina läppar (där rynkorna kommer först tillsammans med ögonpartiet)

Kanebo total lip treatment

Den gör inte bara gör läpparna mjuka och sköna som silke den ger även dina läppar en rejäl anti-ageing boost. Inte så dumt. (istället för klassiska cerat som ger en fin fin linje av svarta pormaskar kring läpparna). Varning dock…. Du kommer aldrig kunna använda något annat när du börjat med denna 🙂

 

Vill du lämna en kommentar?

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

10 svar till “Tre Nya Favoriter Nr 2 – Rescue Mask och Prolagene!”

  • (10) Kommentarer
  • Visa alla kommentarer
  1. Annika skriver:

    Har inte provat Kanebos för läpparna än. Nuvarande favorit är Caritas Pearl of youth for lips, har du hunnit prova den?

  2. Maria skriver:

    Hej Annica!
    Har verkligen fastnat för din blog. Såå kul!
    Har köpt massor efter tips från dig. Bla transderma A & C. Har jag förstått det rätt att A inte är bra under sommaren. Har tagit paus från den och kör nu bara C.
    Behöver nyans.kräm. Hade tidigare Phytomer den som hjälper lite mot mina pigmentförändringar. Ska ljusa upp lite. Har du någon fler att rekomendera. Det är pigmenten som är mitt STORA problem men sen upplever jag mig lite torr ibland och har en gabska känslig hy för väder och vind etc. Har du någon bra att rekomendera??:-)
    Och en bra solskyddsfaktor vore kul!!
    Tack tack för en himlans inspiration till hudvård!!

    • annica skriver:

      Hej Maria, Vad roligt att du har ”fastnat” här 🙂 Roligt oxå att du har handlat hos mig och att du är nöjd med tipsen! Det glädjer mig verkligen att höra! Har du kollat in Phytomers nya serie för pigmenteringar? Jag har även bloggat om den! den heter White Lumination. Som SPF kan du antingen köra Phytomers efter SPF30 eller Marini´s är ju en favorit till mig! KRAM och roligt att jag har inspirerat dig! Annica

    • Lulillan skriver:

      Min hud gillar inte heller när årstiderna växlar. Den här gången har jag klarat mig ganska bra från finnar och utslag men däremot är jag extremt blank men ändå känns huden ganska torr och stram efter tvätt. Jag har testat byta till tunnare/lättare återfuktare men det blir för dåligt. Min hud behöver den fetare krämen fortfarande. Speciellt på tinningarna! Jag blir så torr där så jag nästan får eksem (?). Det kliar och kliar och blir torra fläckar.

      • annica skriver:

        Attans årstider! Tror jag flyttar till breddgrader där det är samma temperatur och gärna då över + 20 året runt istället :). Tips är att prova Beyons Wishes omega woman för att smörja innifrån och balansera upp! KRAM Annica

  3. AnnaKaize skriver:

    Ahaaaa- nu trillade poletten ner! Det arbetar en ung hudterapeut på ett apotek i min lilla stad, och för några månader sedan såg hon ut som en kryddost i ansiktet och var sålunda inte alls någon förebild i avdelningen ”hur man bäst tar hand om sin hy”, men jag såg henne härom veckn och då såg hon fantastisk ut!
    Min gissning är att hon förmodligen var i ”ett par behandlingar om dagen- stadiet” när hennes hy var som värst 😉

    Angående Kanebos liptreatment kn jag inte annat än hålla med. En fantastisk produkt som är svindyr men så dryg att det jämnar ut sig. Det är i alla fall vad jag säger till min man…;)

    • annica skriver:

      Hej Anna, Jaaaa visst! Stackars tjej.. I know the feeling. Det är hemskt!! Kul att du med gillar Lip Treatment.. så motiverar jag den med…faktum är att min sambo nu börjat norpa den från mig.. 😉 KRAM

    • Elin skriver:

      Precis samma här! Men mitt problemområde är inte pannan utan hakan:) röda prickar och allmänt obalans kanske det blir Prolagene i nästa köp:) förresten TACK för tidingen som kom på posten idag. KRAM!

      • annica skriver:

        Hej Elin, Visst är det irriterande! Tur att det finns hjälp att få som gör plågan mer kortlivad och håller det under lite mer kontrollerade former. Prolagene e topp. Jag har även adderat ett serum varje dag som verkligen är en livräddare! Berättar allt om det serumet senare i veckan i ett inlägg… det är ett riktigt sånt.. pick me up..serum för huden!!!! : KRAM