Matis kurs och nya darlings funna!

  • | Annica

Matis hudvådsprodukter

Förra veckan var jag och mina två kollegor Elin och Sara på Matis kurs. Alltid lika roligt med kurs och få uppdatera sina kunskaper lite. Matis är verkligen ett mjuk och behagligt märke men ljuvliga konsistenser och milda goda dofter. Produkter där man kombinerat högteknologi med naturen. Jag gillar såklart hela sortimentet eftersom jag valt ut det till ett av våra Skincity märken, men jag tänkte tipsa om 2 must have produkter som har blivit mina favoriter.

 

Matis hudvårdsprodukter

Delicate Lime Blossom Lotion är en super härlig lugnande fuktspray kombinerat ansiktsvatten. Jag älskar ju fuktspray, speciellt när man sitter mkt framför datorn är det oslagbart bra. Den innehåller extrakt av lindblomma som är lugnande och fuktgivande samt allantoin som är läkande och lugnande samt fräsch citrus.

Matis hudvård fuktspray

Själva sprayen hade en superbra spray som gav en perfekt ”dust” med micro, micro droppar som föll över ansiktet likt en fuktslöja. Vissa ansiktssprayer har så hård spray att när fukt dropparna når huden så rinner det. Inte denna, den var perfekt!  Toppen för alla hudtyper även känslig och speciellt om man är yttorr.

 C vitamin Mask

Den andra produkten är Matis serie som heter M by Matis. En serie som passar bra som introduktion eller på en yngre hud eller att komplettera med för alla. Jag bokstavligen ÄLSKAR! Denna mask är boostad med högt innehåll av C-vitamin och mitt favorit bär Goji Bär! (det kan ni för övrigt läsa mer om här) Produkterna kickstartar huden och ger den massor av fukt och fin lyster! Den doftar likt solmogna apelsiner. Doften ger mig minnen från min barndom du vi brukade vara på Mallis på sommaren och åka upp i bergen. Där fanns prunkande apelsinträd och man kunde stanna bilen för att köpa ett glas nypressad juice av just solmogna goda fräscha apelsiner. En vitamin injektion för insidan och detta är samma känsla fast för utsidan. Yummie!

Solmogna Apelsiner  c.vitamin i hudvård

Vitamin c är än av hudens bästa vänner. Min hud mår väldigt bra av C-vitamin. Det kan jag verkligen känna. Det hjälper till att förebygga de skadliga effekterna i cellerna som orsakas av de fria radikalerna. Vitamin C har en uppklarnande och renande effekt på huden och förbättrar dess struktur. Serien innehåller som sagt en hög dos Gojibär, rika på vitamin C och B, aminosyror och antioxidanter. De små ätbara bären växer på buskar i Himalaya och kallas även för Happy Berry. Gojibär är nyckelingrediens i traditionell österländsk medicin där de används för att förebygga och behandla infektioner och förbättra cirkulationen.

Här kommer även lite blandade bilder från kursen!

Guld skimmer Aftersun

Magnifying Gel är en guld skimmrande aftersun. Perfekt om du ska på fest! Make you look like a million dollar:)

 

Guld skimmer Body Lotion

Kolla! Snygg den blir! Och det blir inga bruna kanter om man har vita kläder bara lite guld och koppar skimmer och det kan ju bara vara fint! Stort PLUS för det!

 

Hudterapeuten rekommederar bra Kropps peeling

En riktigt majsig kroppspeeling som exfolierar både med hjälp av jojoba kulor och citronsyra = Dubbelt upp!

Hudterapeuten rekommenderar bästa peelingen

Hade den gått att äta så hade jag gjort det!

 

Vill du lämna en kommentar?

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

8 svar till “Matis kurs och nya darlings funna!”

  • (8) Kommentarer
  • Visa alla kommentarer
  1. Michaela Boson skriver:

    Hej hej
    Vart köper jag matis produkter ?
    Matise reponse delicat, ansiktskräm verkar svår att hitta. Har tidigare köpt på skin city o lyko.se, men de verkar ha slutat med dem.
    Tack för svar.

    • annica skriver:

      Hej Michaela Boson, Vi har tidigare haft Matis produkter hos oss men valde att lämna plats åt nya hudvårdsmärken. Jag är tyvärr osäker på vart du kan få tag på dem men om du är ute efter någon liknande serie så skulle jag rekommendera om Paulas Choice Calm Redness, som även är anpassad för en känslig hy. Kram Annica

  2. M skriver:

    Hej! Jag undrar om Transderma A är bra för fet hy och kan man använda den om man är gravid? Såg i ett tidigare inlägg att du skrev att man kan, men jag har nånstans för mig att man INTE ska använda retinol när man är gravid. Ville bara höra igen för säkerhetens skull 🙂

    • annica skriver:

      Hej M, Transderma A passar för alla hudtyper dock kan en del med fet hy tycka att den känns oljig , men väntar man bara några minuter så har den absorberats helt. Generellt med A-vitamin så säger man att man vidtar försiktighet vid graviditet. Leverantören för Transderma säger att det är helt OK att använda under graviditet. Det finns inget helt JA eller Nej på den frågan generellt då alla märken säger olika oxå pga av att alla produkter är olika. Är du minsta orolig så använd inte tycker jag men det är upp till varje blivande mamma. Dock när man säger att man ej ska använda så har det ofta att göra med att det händer så mkt hormonellt huden under en graviditet så det är bättre att vänta, inte att det skadar barnet. Kram Annica

  3. Maria skriver:

    Hej igen:-)
    Jag frågade tidigare om declors solskyddsfaktor 50 var bra. Kom på att jag undrade en till sak:-) jag skulle vilja att den jag köper känns lätt mot huden så man kan använda den när man går ner på stan en solig dag. Många jag testat förr känns kletig på ansiktet och passar sig för stranden då man inte bryr sig så mycket. Hur är denna fr decloar. Vill ju att den ska skydda för pigmenten men enda inte känna mig geggig i ansiktet på stan. Är det någon du tycker bättre om än annan och som också är runt sfs 30 eller 50. TACK!! Soliga hälsnigar:-)

    • annica skriver:

      Hej Maria, Önskar du en som är lättare i känslan så rekommenderar jag Peter Thomas Roth Ultra Light SPF30! Kram annica