Scrolla för att läsa mer

A Cleanser to fall in love with…

Kika in i hudterapeutens badrumsskåp

Att hitta bra rengöring är svårt.  Jättesvårt. Det finns otroligt många bra rengöringar, men att hitta just en som passar är inte lätt ska gudarna veta. Som med all hudvård så är det ju inte alltid så att den man haft i 100år är den som fortfarande är bäst. Vår hud förändras, vi förändras, våra vanor förändras och inte minst vädret förändras hela tiden.

Personligen har jag en 4-5 olika rengöringar som skiftar med under året. Min hy kan vara lite lynnig. Ibland torr som fnöske, ibland obalanserad och åt det inflammerade hållet och ibland lite bland och ibland balanserad och fin. För dessa olika tillstånd måste jag anpassa min rengöring. Jag kan inte ha min ljuvliga creme rengöring när jag känner mig blank och lite pluppig i ansiktet. Nej då vill jag ha en lättare fräschare.

De finns dock ett par rengöringar som funkar i alla lägen. Oavsett om man är torr i huden, lite fetare, obalanserad eller ja you name it!

Cicamed Cleanser Antioxidant - Bästa rengöringen

En favvo rengöring som är just sån, funkar i alla lägen är Cicameds Cleanser Antioxidant. Jag riktigt längtar till morgon och kväll då jag ska få känna doften av de naturlig olja från blodapelsin som ger rengöringen en varm och frisk citrusdoft.

En effektiv, mild och löddrande rengöringsgel som absolut inte torkar ut. Tvärtom återfuktar på djupet tackvare bl.a. mjölksyra. Mjölksyran rengör på djupet och återfuktar huden riktigt bra. Trots sin gel konsistens passar den lika bra för en äldre torrhy som en ung fet hy! Amazing… hur har de lyckats?? Den avlägsnar effektivt smink och orenheter som täpper till huden. Den fungerar även utmärkt på en känslig hy.

Jag gillar att man även kan ha den runt ögonen för att ta bort makeup (om man inte är super duper känslig) samt att man inte behöver ansiktsvatten efter. Syran i rengöringen sänker pH värdet på huden och behåller det lågt. Så ansiktsvatten behövs ej!

Huden har ett naturligt lågt pH-värde som skyddar mot bakterier och uttorkning. Cleanser antioxidant är pH-balanserad för att bevara hudens skydd. Skonsamma tensider med naturligt ursprung tvättar varsamt bort orenheter utan att rubba fett- och fuktbalansen. Ekologisk aloe vera och trollhassel verkar återfuktande, lugnande och dämpar. Grönt te tillför huden skyddande antioxidanter.

Har du inte hittat någon rengöring du e nöjd med? Känns den ena för cremig och den andra för uttorkande…sluta leta.. this is it! 🙂

En cleanser to fall in love with….

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

12 svar till “A Cleanser to fall in love with…”

 • (12) Kommentarer
 • Visa alla kommentarer
 1. Lulillan skriver:

  Tack för tips! Jag har ju använt mig av MD Formulations rengöringsgel för fet hud i över ett år och den har funkat jätte bra för mig och hållt mina porer så små som det går, varit bra för mina finnar och annat. Men på sista tiden känner jag att den torkar ut mig för mycket, trots att det är sommar och varmt. Under en resa testade jag Peter Thomas Roth rengöring (anti-aging) som jag fick med som ett gratis set i senaste beställningen (tack för det) och jag är jätte nöjd med den! Den rengör på djupet utan att torka ut. Jag har provat MD:s vanliga rengöring men upplever inte att den rengör på djupet i mina porer på samma vis. Tycker du jag kan kombinera Peter Thomas Roth rengöring med övriga produkter från MD Formulations som jag använder? Glycare lotion och vita-plus night recovery, samt hydrating gel eller lotion beroende på årstid.

  Tidigare har jag endast blandat med vissa specifika produkter som mask/peeling eller punkt behandling för akne (också det Peter Thomas Roth) och det har fungerat bra.

  • annica skriver:

   Hej Lulillan, Kul att du gillade proverna du fick med! Anti aging cleansing gel innehåller syra så min rekommendation är att du inte blandar dessa. Kanske du ska kombinera md vanliga cleanser med den för fet hy, varava lite så du får den riktigt djuprengörande känslan men inte varje dag. Alteranativt addera Face & body scrub någon gång i veckan till den “vanliga” md rengöringen? Kram Annica

   • Lulillan skriver:

    Tack för tips! Jag gjorde så i vintras att jag kombinerade dem båda så jag ska nog göra det mer frekvent. Jag använder Face & body scrub en gång i veckan redan förutom när min hud är väldigt röd och stressad. Då vill jag lämna den ifred lite grann… 😉
    Jag använder även MD:s mask Clearing complex när jag behöver extra djuprengöring, annars varvar jag med moisture masken och även illuminating masken. Allt beroende på behov. Brukar göra lite extra sådär på söndagen varje vecka när man har lite mer tid 😀 Peeling och sen mask.

Gympass för huden!

Att jobba med ett “Power Couple” som boostar varandra till maximerat resultat är ju något vi som pratat om tidigare men nu hörrni lägger vi in en till växel och jobbar med TRE produkter, tänk vilket resultat som då kan ges! En vinnande trio är Syra + Retinol + Peptider, ingredienser som ger huden ett […]

Se hela inlägget »

Hej alla underbara! Jag heter Linda och i dag har jag fått äran att gästa här på Annicas blogg. Jag är hudterapeut på Skincity och det känns så spännande att jag får chansen att få nå ut till er med mina tips även i detta forum. Jag har passerat det magiska 40-stecket så jag använder […]

Se hela inlägget »

Kan man grotta ner sig för mycket i härliga syror, jag tror inte det 😉 AHA syra tillsammans med sina syrakompisar BHA och PHA är uppskattade favoriter för sina fina och snabba resultat. Syror är nämligen supereffektiva på att exfoliera, vilket betyder att de hjälper huden att bli av med gamla hudceller. De ökar även […]

Se hela inlägget »

“ Nu för tiden är det en fröjd att tvätta ansiktet, huden är så len och jag har fått en helt ny lyster.! ” Här kommer en fantastisk hudvårdsresa ifrån vår kära kund på Skincity. Hon hörde av sig till oss och berättade hur dåligt hon har mått över sin hormonella obalans i huden. Efter […]

Se hela inlägget »

Idag tänkte jag berätta lite mer om vårt samarbete som vi har med hudläkargruppen. Jag får nämligen dagligen in förfrågningar från er om medicinska och estetiska behandlingar. Många undrar vart man kan vända sig när man överväger eller har bestämt sig för att göra en behandling. Det är viktigt att man väljer rätt klinik. Eftersom […]

Se hela inlägget »

Pormaskar

Låt oss tala om huden och porer som många av oss förknippar med pormaskar. 😊 Vad är en por och pormask? En pormask bildas i våra porer som vi har över hela kroppen, en pormask kallas i hudterapeuternas värld för en komedon och är talg, hudens fett och smörjmedel. Porer är livsviktigt för oss, dels […]

Se hela inlägget »

Älskar att bada i olja

Kalla dagar drömmer jag mig bort till ett varmt bad, vilka av er är med mig där? Vad är inte härligare än ett varmt bad när det är så kallt och ruggigt ute. Är det något som slår ett bubbelbad så är det ett bad med oljor. Lika mumsigt och gosigt för den vintertorra huden […]

Se hela inlägget »

INSTYTUTUM result-driven Skincare

Idag har vi lanserat ett helt nytt märke på Skincity. Tänk er innovativt, lekfullt och med riktig power i produkterna. En fin liten serie med noga utformade med endast 10 produkter. Så om ni är sugna på att testa något helt nytt eller vill levla upp era befintliga rutiner så ska ni spana in detta […]

Se hela inlägget »

Vinnarna är….

Wow vad kul att få läsa om era lördags treats. Så roligt att få läsa om vad ni lyxar till lite extra med för huden. Fortsätt gärna att använda hashtagen #saturdayskintreat så kan vi tipsa varandra om våra favorit hemma behandlingar. Jag har nu slumpmässigt dragit fem vinnare som har vunnit era önskeprodukter denna gång. Och jag säger grattis […]

Se hela inlägget »

Söndagsmasken

Idag blir det en återkommande favorit för huden. Paulas Choice Skin Recovery  Hydrating Treatment Mask med växt- och vitaminbaserade antioxidanter för att stärka huden och skydda mot fria radikaler. Essentiella fettsyror och lipider gör huden så härligt mjuk och återfuktad. Man hör ju bara på namnet hur mumsig den är! Ögonområdet får sig också en […]

Se hela inlägget »