Direkt från Stranden i St Tropez…

  • | Annica

Bästa solpudret! St Tropez solbränna!

Jag tjatar väl hål i huvudet snart på er med alla mina bronzing tips. Men vad gör man inte om man vill se lite lätt fräscht bronzig ut men inte vill sola??? Jo, provar alla bronzing produkter man kommer åt för att försäkra sig om att man har de bästa grejerna!

Alltså jag vill ju inte vara brun på något sett. Men dock en liten touch av solkysst kind är ju aldrig fel Man vill ju inte vara helt totalt transparant hela sommaren.

Jag har provat ett för mig nytt solpuder! Jag har ju haft (och har fortfarande) Kanebos Bronzing  Puder  och det är fortfarande en favorit och det är verkligen helt FAB.  Men härom veckan testade jag Caritas nya solpuder för att se om det var så grymt snyggt som det ser ut där det ligger i sin magnifika förpackning som bara osar LYX.

Bästa solpudret från Carita

Caritas solpuder ger en djup bronzig ton som ger looken av att ” jag har varit i St. Tropez i sommar” och inte hemma i halv muggiga Sverige (jag menar väder mässigt). Det ger mkt färg så jag som är vit som ett lakan behöver väldigt lite, men det funkade ändå på mig trots att jag är så ljus i huden.  Detta puder är perfekt för de som vill ha en lite ny solad ”jag kommer direkt från stranden look” Färgen är neutralt brun och lite mer åt det kalla än åt det gula hållet skulle jag säga.Bästa bronzingpudret! St Tropez byllenebrun

Jag applicerar den som en 3:a på ansiktet med lätta tag. D.v.s. jag börjar i pannan sveper förbi tinningen, in på kindbenet, ut igen och ner mot hakan. Man kan tänka att man tar sikte på höjd punkterna i ansiktet. Panna, Kindben, haka. En FJÄDER LÄTT touch-up får näsryggen med. Men alltså fjäderlätt!

Sätt aldrig annars som regel bronzing puder mitt på ansiktet det får en att se gammal ut!

Har du superduper ljus hy eller önskar en varmare  ton så är kanebos fortfarande att föredra, den är lite mjukare i sin framtoning och finns dessutom  i tre olika toner att välja på.

Men jag gillar denna nu på sommaren, det blir min nya sommarfavvo when it comes to bronzing puder 🙂

Dessutom är den formulerad med sötapelsin och chaulmoogra-olja främjar hudens egen produktion av pigment, förlänger den solbruna färgens varaktighet och motverkar att huden blir uttorkad. Trevligt va?!

Sen om man vill ha en schysst helrätt lite 80-tals look så sätt en liten dust under ögonbrynet! Ja, ni hörde rätt, det blir grymt snyggt ihop med en lite slarvig strandfrisyr som fått sig en dos av salt havsvatten. Har du inte varit på stranden och badat i havsvatten? Strunt idet! Köp saltvatten spray och spraya i när håret är blött! Blir grymt snyggt och du får snabbt den rätta looken. Min favorit är Sacha Juans saltvatten spray. REF har också en bra. Sen drar du ihop en slarvig fläta eller tofs så blir du strandsnygg på 3 röda!

 

 

Vill du lämna en kommentar?

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

8 svar till “Direkt från Stranden i St Tropez…”

  • (8) Kommentarer
  • Visa alla kommentarer
  1. Jenny skriver:

    Hej
    Tack för en mycket bra blogg!!
    Skulle inte du kunna skriva lite om detta med mineraloljor? Ofta läser man ju att dessas är dåliga men det finns väl många olika om jag inte minns fel? T.ex. så finns det väl i Eve Lom’s cleanser?
    Hälsningar Jenny

    • annica skriver:

      Hej Jenny! Tack för de fina orden om min blogg 🙂 Roligt att höra! Mineraloljor är ett brett och stort ämne. Jag kan absolut skriva om det och det finns extremt många olika svar på om det är bra eller dåligt, om det bara används för att det är billigt etc. Jag har min åsikt och den är inte bara vetenskapligt baserad utan baserad på min erfarenhet inom branschen under 12 år som hudterapeut, all information jag tagit del av genom åren och en stor portion sunt förnuft. Så är det alltid med mig. Det sunda förnuftet väger in stort i alla mina rekommendationer och tankar om olika ämnen etc som diskuteras i branschen. Så det kommer inte bli en vetenskapligt rätt eller fel artikel utan bara min personliga åsikt. Jag har avsiktiligt inte skrivit om ämnet för att jag är lite trött på diskussionen som jag tycker är överdriven. Men stay tuned det kommer i höst… just nu håller jag dock på att förbereda en artikel/inlägg om parabener som oxå är en ständigt het potatis! Kram Annica

      • Jenny skriver:

        Ett förtydligande angående min fråga. Jag älskar Eve Lom’s tvätt och jag har tipsat ett par vänner om denna men de har inte velat pröva den pga att den verkar innehålla mineralolja. Men jag resonerar som så att även bland mineraloljor måste det finnas både bra och dåliga, precis som bland andra oljor (och jag tror ju att dennna tillhör de ”bra”). Så jag behöver bra argument för att få de att testa tvätten 🙂

        • annica skriver:

          Hej Jenny, Mineralolja används ofta som mjukgörare i hudvård. När den används i rengöring som den gör här så är det inget som ligger kvar på huden överhuvudtaget och då eventuellt kan täppa till som man är rädd för, utan man sköljer ju av den direkt. Den är bra på att lösa upp fett och orenheter så det är en bra egenskap i en rengöring. Har du en creme med i princip enda och första ingrediens som är mineraloljor så skulle jag vara tveksam men i en renöring som denna helt ok! Kram Annica

          • Jenny skriver:

            Stort tack – nu ska jag väl få de att testa! Ser fram emot din artikel om parabener då Eve Lom’s ansiktstvätt verkar innehålla även det. Måste erkänna att jag inte läste så noga på innehållsförteckningen innan jag prövade Eve Lom’s grejer , men tvätten blev jag såld på direkt. Tänkte att det kan inte varit dåligt om skincity säljer det 🙂

          • annica skriver:

            Hej Jenny! Ja alltså jag är en ingrediens nörd men effekten går alltid först för mig så tillvida att det inte är något skadligt för huden i. Vad gäller parabener.. ja det är ju ändå ett av de säkraste konserveringsmetoderna.. personligen så hellre det än en produkt där det växer bakterier som i kan vara skadliga på huden. Jag tänkte lika med tex eve lom cleanser.. men jag blev med KÄR i den och den fungerar så bra på mig. Kram annica

      • Jenny skriver:

        Toppenskoj! Håller med om att parabener nog är en ännu hetare potatis än mineraloljor men det skal bli skoj att se vilka mineraloljor du tycker är bra och vilka man ska undvika!
        Hälsningar Jenny