Vinn huvårdsprodukter för 2100kr!

  • | Annica

Vinn hudvårdsprodukter för 2100kr

Eftersom jag fyller år idag tänkte jag vara lite extra snäll och givmild och inte bara ta emot presenter utan även ge bort ett paket! 🙂

Mina kära läsare nu har ni chansen att vinna en riktig vitamincocktail av lyxiga härligheter som är just precis vad huden behöver nu när vi utsätts för temperaturväxlingar och tilltagande kyla. Jag har komponerat ett hudvårdskit som passar de flesta och verkligen ger huden en energiboost och extra näring som de flesta behöver till hösten.

Det lyxiga hudvårds kitet innehåller:

Totalt värde ca 2100 kr

”För en välmående hud som strålar av lyster och fräschör i höstmörkret.”


Vill du vara med och tävla om detta kit?

Skriv då i kommentarsfältet vilket ditt bästa makeup tips är samt vilket makeup märke du tycker är det allra bästa och varför.

Jag drar en lycklig vinnare söndagen den 7/10. Lycka till!

 

Vill du lämna en kommentar?

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

191 svar till “Vinn huvårdsprodukter för 2100kr!”

  • (191) Kommentarer
  • Visa alla kommentarer
  1. Camilla H skriver:

    Mitt bästa tips är att först använda rengöring för din hudtyp, gärna naturlig/skologisk som ger näring och vårdar. Sedan på med en BB-cream (för din hudtyp), själva gillar jag Garniers bb cream för kombinationshud som ger en perfekt hud, på med lite läppglans eller rött läppstift så strålar du som aldrig förr.

    Just nu är mitt favoritläppglans från Yvesrocher och läppstift från Isadora (perfekt matt lipstick – femme fatale!)

  2. Caroline skriver:

    Bästa make-up märke: Sensai Kannebo. Jag använder totalfinish applicerat med en platt borste från Jane Irendale. Dutt dutt dutt, inte stryk el borsta över. Färg: 202 + 203 samt en matchande i den matta serien för ojämna fläckar* . Gietvis grundar jag med deras primer ”water base” alt 10 seconds avakening” aka askungen serum. För att sätta makeupen använder jag mig av Priory ”total finish” och är mycket sugen på att prova deras foundation i nr 2 (har nr 1, grymt nöjd men den är lite för ljus för mig).
    Sensai Kanebo är dessutom de enda läppsticken jag använder, intense and you need no mascara, kraftfull rouge (rosa/korall) på det (blond med gröna ögon och jag känner mig som en gudinna hela dagen och det sitter utan att jag känner mig sminkad överhuvudtaget). Har tidigare haft problemhy pga allergier/stress så jag har bokstavligen provat allt i sminkväg. Det roliga var mest att mina sensaipuder låg liggande i badrumskåpet typ oanvända innan jag efter en morgon hos pojkvännen i total tidsbris duttar på dem och blev helt såld. Otroligt, och bra för hyn. Är så glad att äntligen inte oroa mig över sminket, den tid det tar (pojkvän: ska vi gå snart, vi har bord kl. 20) eller hållbarheten. Har knappt necesären med mig i väskan under dagen och tro mig, jag är perfektionist när det kommer till min hud. Läppstiftet har jag i kavajfickan dock och krisar det finns concelern alltid nära till hands. Men inte mer än så, Lycka!! #honsomåktmedhalvasminkskåpettilljobbet-förr

    • annica skriver:

      Hej Caroline, Tack för fint tips! Tyvärr är tävlingen redan avslutad. Se datum. KRAM Annica

    • Caroline skriver:

      I min iver att skicka kommentaren (få min skönhetssömn) missade jag ju makeup tipset: Less is more, en naturlig bas och framhäv det drag som just du känner dig stolt över. Rengöring/återfuktning är dock nästan det viktigaste och även om jag också här älskar sensai och JM så är dermaceutic det absoluta bästa märket du kan få tag på. Potenta glykolprodukter, reparerande ansiktskrämer och max 2 steg. Priset känns nästan löjligt billigt (ca 500 kr) med tanke på ingredienser och effekt, för att inte glömma bort tidsbesparingen. De har byggt in allt, spf 50 i dagkrämen… Minns inte när min rutin bestod av: tvätt + dagkräm och tvätt + nattkräm. Resultatet – otroligt.

  3. Elly skriver:

    Hej!

    Mitt bästa tips är att använda en ansiktsolja(,något mer fuktgivande på vintern) och en bra fuktgivande foundation eller mineralfoundation. Mandelolja är bra och fuktgivande på kvällen.

    Jag gillar Dr Hauschka

  4. Matilda skriver:

    Jag har tyvärr haft otur och inte hittat något mirakelsmink, så nu hoppas jag på att vinna detta då det kanske kan ändra på det!

  5. Malin skriver:

    Grattis!!

    I våras var jag på en efterlängtad make-up kurs. I alla fall, när jag kommer dit så är det en tant i 60-års åldern som ska sminka mig, med skakiga händer och stark parfym-doft (och jag är lite känslig mot starka dofter..). Hon sminkar mig i knallblå ögonskugga, blodröda läppar och rosiga kinder – och inte ens bra och snyggt utan med skarpa linjer i ögonskuggan och läppstift utanför läpparna… När jag kom hem sa min sambo: ”vad fick du lära dig på makeup-kursen? Fnask-looken?”. Så ett skönhetstips är att istället för att gå på dyra makeup-kurser, gör som jag, få makeup tutorials gratis på youtube, min favoritlärare där är http://www.youtube.com/user/xteeener.

    • Julia skriver:

      Hej, mitt bästa sminktips är…
      Att låta ansiktet vara blött/fuktigt av vatten när du applicerar en flytande foundation.
      Det ger ett naturligare resultat och du får en jämn hudton.

      Det absolut bästa sminket är rouge. Mitt är från makeupstore och det är härligt drygt med en aprikosbrun ton.
      Jag tycker att man ser mycket frechare ut med lite rouge på kinderna. KRAM

  6. Johanna Karlsson skriver:

    Mitt bästa tips är enkelt. Oavsett om du vill göra en avancerad eller enkel make-up, är erfaren eller oerfaren, har dyra eller billiga produkter: ”Bättra” ALDRIG på din make-up när du är onykter! Gör färdigt din make-up innan festen/tillställning/utgång och låt det sedan sitta. Självklart kan man under kvällen ta bort eventuellt kladd, lägga på läppglans eller något lätt puder, men av egen erfarenhet vet jag att om man börja ”bättra” för mycket blir det oftast mera komiskt än snyggt 🙂
    När jag väljer ögonskuggor väljer jag gärna MakeUpStore.

  7. susanne lindh skriver:

    jag använder gärna dermyn creme till ansiktet på natten den känns som att den e effektiv mot rynkor i alla fall på mitt torra ansikte ..men på ögonpenna läppstift och puder och rouge använder jag gärna Isadora av gammal vana mest

  8. Thessa skriver:

    Mina bästa tips är: Var kräsen och selektiv! Köp framför allt inte Make up var som helst nu när det finns så många piratkopior på internet som kan förorsaka allergier och irritationer pga utgånget datum eller otillåtna ingredienser och välj märke och produkt med omsorg. Jag vet att somliga gillar billigt smink, men jag är tveksam. Kanske beror det på hudtyp, men jag har fått absolut finast sminkresultat när jag har använt mig av kvalitetsprodukter! För det första medför ett bra märke som ofta är lite dyrare, att resultatet blir bättre, men dessutom är förpackningarna i regel bättre konstruerade. Ofta kan man tillåtas vara lite klantig och tappa en ögonskugga i kakelgolvet utan att den förvandlas till mjöl 🙂 Men lika viktigt är att förpackningarna oftast är både ändamålsenliga och vackra!

    Mitt favoritmärke är Kanebo. Kanebo är ett märke som aldrig har gjort mig besviken och kanske beror det fina resultatet som produkterna ger på det berömda vårdande silket som de innehåller och som japanerna älskar 😀 Mest älskar jag förstås deras kombinerade foundation och puder, så enkelt att bara stryka över huden och se fräsch ut på en mikrosekund! Jag har använt Kanebos Make up-produkter sedan tonåren och anser trots inflödet av nya ”mirakelprodukter” att de ”håller” än idag!

    Sist, men inte minst vill jag slå ett slag för ”duken” man ska måla på, för huden är som en slags canvasduk tycker jag. Har man problemhud av något slag så MÅSTE detta åtgärdas före man lägger en hel Make up. Det får inte finnas något torrt fnas på hudytan eller några små ”pluppar” som får huden att se ojämn ut, för när man lagt sin Make up så framhävs ALLT sådant och dessutom ser det sju resor värre ut 🙁 Givetvis råder man bot på allt sådant genom att dagligen i förebyggande syfte sköta huden minutiöst med rengöring och återfuktning, men har man ändå problem, så ska man fukta och exfoliera före man sminkar sig! Huden ska se alldeles slät och återfuktad ut när man ska påbörja sin sminkning. När man är så slät i huden att man under dagen går runt och stryker sig på kinden lite då och då för att det är så lent och skönt, då vet man att man har lyckats tycker jag 😀

    Ja, det var mina tips och det var nästan en hel roman känns det som *pust*, ha,ha 😀 Nu är det bara att gå och lägga sig och hålla tummarna att man vinner detta underbara paket 🙂

  9. Isabelle skriver:

    Grattis i efterskott! 🙂

    Mitt bästa ”makeuptips” är att lägga ner extra omsorg på sin bas/hud och sina ögonbryn! Är hyn välmående och brynen välgroomade så ser hela du vackrare ut. Detta kan göras både med och utan makeup. Bara man har rätt produkter och hjälpmedel.

    Mitt favoritsminkmärke är nog Shiseido. Bra utbud av färger (även för oss blekfisar) och produkter som sällan lämnar en besviken.

  10. Petra skriver:

    Hej Annica, grattis i efterskott och tack för en bra blogg!
    Det viktigaste tipset är att tänka på hållningen, man kan vara hur snygg som helst med perfekt make och hår, men sträcker man inte på sig drar det ner helhetsintrycket!
    För att få fason på mina ögonbryn, formar jag dem med en barntandborste med en dutt hårspray på!
    Mitt favoritmärke just nu är Laura Mercier, hennes concealer är både täckande och fuktighetsbevarande.

  11. Malin N skriver:

    Grattis på födelsedagen!
    Vilken fantastiskt vinst!!
    Mitt bästa make-up tips är att inte hasta med sminkningen. Om man inte har så mycket tid på morgonen är det bättre att använda färre produkter, t.ex. en färgad dagkräm eller bb-kräm istället för att ”kasta på” en hel bas med primer, concealer, foundation, puder och rouge. Det är inte snyggt när sminket inte har lagts på ordentligt.
    Mitt favoritsminkmärke är lily lolo, och så klarar jag mig inte utan lancomes maskara!

  12. åsa skriver:

    Bästa makeuptips: Concealer funkar absolut icke under ögonen på mig. I inre och yttre ögonvrån samt som en tunn linje runt mun ok, men som sagt icke under ögonen. I stället blandar jag lite av min vanliga foundation med Diors ögoncreme och läger med fingrarna under ögat. Funkar kanon för mig.

    Bästa makeup: EsteeLauder.

  13. Johanna skriver:

    Grattisgrattis! Produkterna du lottar ut verkar superbra, och jag är lite förvånad över att jag inte kommit över dem tidigare.
    Mitt bästa makeup tips är att alltid använda en fuktighetsgivande kräm innan man applicerar någon makeup, då resultatet blir mycket naturligare och mindre ’kakigt’ då.
    Jag har olika favoritmärken på makeup, beroende på vilken sorts produkt det är, men det viktigaste för mig, med problem-hy, är täckningen, den flytande foundationen. Därför måste jag säga att Mary Kay är mitt favoritmärke än så länge. Med den foundationen får jag perfekt täckning och samtidigt får huden andas. Detta förvärrar inte mina hudproblem, men täcker över dem bra.

  14. Anna L skriver:

    Mitt tips är att inte överdriva. Ta gärna en nyans ljusare än du tror i foundation t ex.
    Min favorit är Lancome, särskilt deras mascara är helt grym. T o m jag med musfransar får långa flashiga fransar när jag använder den.

  15. Maria Lundberg skriver:

    Hej & grattis i efterskott:-) mitt bästa tips är att vara varsam i solen då solens strålar inte bara är av godo. Jag har fått pigmentförändringar pga skönhetshetsen att vilja vara solbrun och då såklart med minimalt av solskyddsfaktor. Idag vet jag bättre om än för sent. Dock är detta bara ”enkla” problem om man jämför med va solen egentligen kan skada oss. Men vi mår ju oxå bra av den så motta med allt blir kontentan:-) mitt favoritmärke är Transderma A & C. Räddaren i nöden numera och kan inte leva utan dem. Och det har jag födelsedagsbarnet själv (Annica) att tack. Med vänlig hälsning, Maria

  16. Maria Johansson skriver:

    Hej! Jag har upptäckt din blogg för inte så himla längesedan och nu är jag inne jämt! Så tack för en jätterolig blogg för oss som också är lite ”galet” tokiga i allt som har med hudvård att göra! =)

    Mitt bästa tips är att använda sig utav flera olika mascaror på en och samma gång. En för längd och separation och en för volym! På detta sätt får man ett fantastiskt resultat, med fantastiska fransar! Får ofta frågan HUR jag kan ha sådana fransar som jag har…=) Där är svaret!

    Just nu tycker jag att Too Faced har mycket roligt att experimentera med.

    Maria

  17. Karin skriver:

    Gratulerar!
    Mitt sminktips är att hitta rouget som är perfekt just för dig. Det kan varriera med årstid har jag märkt. När man hittar rätt så kan det verkligen pigga upp och liva upp ansiktet!

    Just nu gillar jag Pür minerals, använder deras fasta mineralfoundation. Är inne i en stressig period och det går verkligen supersnabbt att borsta på det och det verkar inte irritera min hud.

  18. Malin skriver:

    Jag använder 100% Pure makeup produkter, rena fina produkter, det enda jag vill ha i mitt ansikte! Eyeliner ger ett vackert djup åt ögat och ramar in fint, det är mitt bästa makeup-tips! Eyeliner & mascara gör att jag ser mkt piggare ut och då känner jag mig även piggare!

  19. Malin skriver:

    Hoppas du hade en fin födelsedag!!
    Mitt favorit märke är nog Laura Mercie så många fina färger på skuggor och läppstift och underbart mineral puder.
    Mitt bästa tips är att ta lite serum på ögonlocken innan du lägger ögonskugga, fungerar jättebra som primer och gör mer ”glöd” åt ögonskuggan!

  20. Annie skriver:

    Hej Annica,
    Vilka fina priser! * yammie* 🙂
    Jag tycker man i grunden ska satsa på en seriös hudvårdsrutin (tvätta morgon och kväll, vårda med creme & serum, exfolierande masker då och då och masker för justbdin hudtyp, se till att huden är ordentligt återfukgad). Utan en bra grund att utgå ifrån, oavsett hudtyp, kan ingen make up i världen göra sig rättvisa. Drick även mycket med vatten, det rensar ut orenheter och ger huden en klar och fin hudton.

    Förutom ovanstående, använd alltid primer under din makreup (typ från PTR, Jane Marini, sensai). En primer ger dig en sådär flawless look och en utmärkt bas att utgå ifrån 😉 Även en hy med lite skavanker kan verka nästintill perfekt med en primer, för att inte tala om hur bra din ev. makeup fäster HELA dagen om du kör din primer under. Vill du skippa fonduation, gör det och kör endast primern för en fräsch look 🙂

  21. Lina skriver:

    Stort grattis inte bara till födelsedagen utan även till otroligt grym webshop/hemsida, är nyinflyttad i skincity men kommer aldrig flytta därifrån har hittat hem för gott=)

    Favvo produkt är ett bra underlag, Priori mineral foundation har två oslagbara fördelar enligt mig vårdande och skyddande spf 25 tackar man ju inte nej till kan även användas under dagen så jag slipper kladda på mer spf creme!!!

    Över lag är Bare minerals min favorit make up serie. Rouget,mascaran, lip plumper effekten i buxom lipsgloss och otroligt bra fusk bränna i faux tan gör den oslagbar!!! De har allt man kan önska sig i make up väg=)

    Mycket roligt och spännande med tävling, håller tummarna för detta fantastiska kitt;)
    Kram

  22. Ulrika Wendel skriver:

    Tack för en bra butik och blog!
    Mitt tips är att alltid använda fräscha produkter och redskap! Blir chockad över hur snuskiga vissa kvinnors sminkväskor är….. Tvätta borstarna 1 g/vecka i babyshampoo, släng gammalt härsket smink! Mitt favorit märke hudvård är Decleor och när det gäller smink Lancome .

  23. Sara skriver:

    Mitt tips är att satsa på en bra primer som får ditt övriga smink att sitta kvar ordentligt under hela dagen.

    Mitt favoritmärke är Clinique då dereas foundation och puder passar min hy perfekt.

  24. Jennie skriver:

    Viktigt är att använda bra produkter, och detta är mycket individuellt från person till person. Har nog testat allt som finns på marknaden snart, eftersom jag både har en släng av rosacea samt hyperpigmenterad hud. Har nu hittat Nimue, har använt detta i 6 mån, och är mycket nöjd!
    Som makeup testar jag nu BB krämer, tycker detta är mycket smidigt på morgonen när man har bråttom, lite serum under BB krämen avluta med lite blush på kinderna. Nu testar jag Too faced bb, bäst hittils, då jag inte vill se sminkad ut, men är mycket nyfiken på Jane Iredale.
    Som kvällsmakeup, mineral foundation, just nu använder jag Maria Åkerberg (Dermanord), men den nu precis är slut, så jag är mycket intresserad av Priori, så det hade ju varit kanon om man vann den 🙂 Lite blush på kinderna, Youngbloods Lunar Dust Sunset avsluta med mascara, och lite läppglans.
    Vikitgt att inte se sminkad ut, utan vill se fräsch och sund ut!

  25. Susanne Svärd skriver:

    Grattis grattis,
    Sedan jag började med Caritas Lagoon serie så har jag för första gången på flera år kunnat använda foundation.
    Snabbt och enkelt får man en fräsch och härligt långbart perfekt resultat i ansiktet som sitter hela arbetsdagen.
    Efter väl rengjort ansikte så massera in Carita Lagoon hydration direkt följt av Caritas flytande foundation. Avsluta med mascara. Perfekt resultat och enkelt 🙂

  26. Jenny andersson skriver:

    Highlighter är mitt bästa tips ! Kan verkligen förändra , trolla och ge lyster åt ansiktet på några sekunder 🙂 priori måste bli mitt favvomärke , den ger en perfekt hy som strålar ! De är ju det man vill 😉

  27. Elin Lannsjö skriver:

    Mitt tips går till Kanebos 37grader Mascara. Sitter fantastiskt på ögonfransarna, genom träningssvett, den sorgsna filmen, vårt Göteborgska hällregn och även under havsdoppet, trots att man doppar huvudet. En mascara helt att lita på!

    Annars är mitt favoritmakeup märke i övrigt Bare Minerals. För fina toner, skonsam mot huden och även Det inbakade solskyddsfaktorn.

  28. Jeanette Thunström skriver:

    Hejsan! Jag har varit sjuk i många år och har inte haft ork att sminka mig och inte råd heller när jag vart utförsäkrad! Men jag kan säga att make up store Tea Eye Gel,Skin Serum och Cover All Mix Medium så har man en super grund att få en super lyster som folk reagerar på. Hoppas jag kan vinna dom här produkterna för att kunna unna sig något själv som jag inte gjort på 6 år. Tack för en bra blogg <3

  29. Annika skriver:

    Hej och GRATTIS 🙂

    Jag använde mineralmakeup i flera år men är så irriterad när man reser och det blir smink överallt i burkarna. Dessuom hade jag handfatet fullt med smink och fick tvätta handfatet varje morgon…..

    Jag har nu gått över till exuviance foundation och är supernöjd!! Har också gått över till en flytande ögonskugga i tub. Kvar har jag fortfarande blush i mineralpuder men har tänkt att gå över även där – jane iredale har en blush som ser ut som ett stor läppstift, har inte fått tag på ännu bara.

    Jag känner att det går fortare att sminka mig, resultatet blir minst lika bra om inte bättre, håller minst lika länge om inte längre och jag slipper städa varje morgon (BARA DET!)

    Mindre produkter, (ej borstar etc) mindre tidsåtgång bättre resultat.

    PS jag har absolut inget emot mineralmakeup – tycker det är suveräna produkter men har tröttnat på allt spill och klydd bara.
    /Annika

  30. Anna Odhner skriver:

    Stort grattis 🙂
    Jag är en sån där person som aldrg sminkar mig – jag tycker mest att det är jobbigt. Men med åren har jag lärt mig att bra hudvård är a och o för att se vettig ut med eller utan smink. Bra rengöring och bra ansiktsprodukter gör att man ser så mycket frächare ut. Bara det där att upptäcka ansiktsmasker har varit en superhit!

    När alla mineralsmink började komma ut på marknaden förändrades min ångest inför att sminka mig inför viktiga jobbmöten etc. Jag formligen älskar hur mineralprodukter känns på huden och hur lätt det är att få till en polerad yta.
    Bare minerals är det märke som jag hittills använt, men det vore superspännande att testa Priori – så jag hoppas att jag vinner!

  31. Rebecka skriver:

    Hej Annica & Grattis i efterskott! 🙂
    Mitt absolut bästa makeuptips är att använda en foundation som matchar din hudton, det är A och O.
    Bästa makeupmärket måste vara bareMinerals, då jag går tillbaka till detta efter varje gång jag testat något nytt.

  32. Malin skriver:

    Mitt bästa makeup tips är att använda bra grund, alltså hudprodukter tillsammans med ett bra serum för att slippa få glansig hy under dagen. Tillsammans med detta, använda en klippt snedställd borste med en snygg shade-skugga, själv använder jag ögonskuggan ”smog” från makeupstore. Markera försiktigt under kindbenen för att framhäva dessa och använd även lite rogue precis ovanför för en pigg och fräsch look. Till detta använder jag ingen ögonmake utan markerar bara ögonbrynen. Det blir en skön, osminkad men sminkad look.
    För tillfället använder jag Kanebos hudvård tillsammans med deras serum och foundation/concealer/puder och det är den bästa basen jag använt – någonsin!

  33. Malin skriver:

    Jag tycker att en normal, näst intill osminkad look är det bästa tipset!

    Tvätta rent ansiktet och se till att det fått tillräckligt med fukt, speciellt i t-zonen så det inte ser tort ut. Ta foundation från makeupstore(de små burkarna för 160 kronor) i en färg som passar dig. De innehåller mycket oljor men jag som vanligtvis har en problemhy har varken märkt av finnar eller annat. Stoppa lite på fingrarna och massera in under ögonen och på röda områden. Undvik att applicera över hela ansiktet. Runt munnen är också bra att sätta. Jag har en vit ögonskugga som jag lätt stryker över ögonlocken och upp mot ögonbrynen, lite i t-zonen och sedan lägger jag ett otroligt lätt lager puder på alla andra ställen. Lägg gärna en lätt rosa färg på kinderna för att få ansiktet att lysa upp! Har man dessutom en vit penna kan man måla mot läppen under näsan men inte runt hela munnen.

    Kramar
    Malin

  34. Emil skriver:

    BareMinerals är en favorit sedan ett par år tillbaka. Speciellt senaste matte ger bra täckning, utan att bli ”glittrig” vilket är skönt om man som jag inte vill se ”sminkad” ut. Bästa tipset är komma ihåg att rengöra makeup borstarna ofta.

  35. Charlotte W skriver:

    Mitt bästa makeuptips är att sudda alla skarvar, framförallt runt ögonen men även vid käklinjen. Och när man har suddat en gång så suddar man lite till!
    Favoritmakeupen kommer från Chanel, bland annat för att den sitter så bra, men också går lätt att sudda!

  36. Sofie skriver:

    Stort grattis Sveriges bästa och charmigaste hudterapeut!

    Det bästa make-up tipset fick jag när jag bodde i USA och tänkte dela med mig..lägg alltid en liten ljusare foundation än din egen hudton för att få en mer ”youthful” look, sedan med hjälp av bronzer framhäver du kindbenen på dess högsta punkt, tinningarna, pannan och hakan..Använd sedan en puder highlighter på kinderna under kindbenen och på högsta punkten av näsan och strax under ögonbrynet och i ögonvrån. Framhäver det bästa och ger illusionen av ett yngre, smalare och fräscht ansikte. Bare minerales och Priori har underbart smink och är bra för huden vilket är en otrolig viktig del också.

    Mvh, Sofie

  37. Signe skriver:

    Mitt bästa make up tips är att om du en trött dag inte orkar sminka dig så mycket lägg en ljusare skygga/ lite ljusare än din hudton concealer precis under ögon byrynen som ljusar upp så ögonen ser piggare ut! Bästa märket är helt klart MD formulations som är under för huden!

  38. Ninni skriver:

    Grattis i efterskott!

    BareMinerals är helt klart det bästa sminket som finns enligt mig. Jag har haft akne sedan jag var 10 år och har alltid haft en känslig hy pga. det. Samtidigt så har alla puder jag har testat lagt sig som en kaka (troligen pga av alla ärr och finnar) och gjort att jag har sett orange ut! Det har verkligen aldrig sett bra ut. Men BareMinerals syns knappt samtidigt som att jag har märkt en förbättring av hyn, den döljer alla ärr och ojämnheter grymt bra! 🙂

  39. Maja skriver:

    Först det första: En välvårdad och frisk hud (för min del Decleors produkter anpassade för just min hudtyp).
    För det andra: Make up från Bare Minerals eller Priori, grunda med primer från Jan Marini. (Man måste vara snäll mot huden även när det gäller make up).
    För det tredje: Boosta huden med glöd och lyster genom att springa eller promenera en runda innan du lägger din make up!

    Svårare än så behöver det inte vara!

  40. Hanna W skriver:

    Grattis vackra du!

    Mitt tips är oslagbart när det kommer till att rädda nagellack.
    Man köper luftpistolsskott/patroner. Det finns att köpa på nätet. Det är små metallskott som ser ut som ett litet snapsglas.
    Häll ner fyra, fem stycken i nagelacket och plötsligt kan du skaka nagellacket utan problem. Allt segt nagellack blir mjukflytande igen.

    Mitt favoritmärke är Pink Oil som finns på bl.a Taj Mahal på Drottninggatan. Pink Oils produkter är för oss som har torrt hår och behöver den där extra lystern. Min favorit är Pink Oil Sheen spray. Man sprayar en tunn hinna av skinande olja på håret och det ser fotomodellsvackert ut.
    Det är visserligen inte make-up men det är definitiv skönhet 🙂

  41. Carolina skriver:

    Mitt bästa tips är att sluta stressa, träna, sova,dricka mycket vatten och framför allt en MASSA KÄRLEK!!
    Det kommer få din hy att STRÅLA,dina ögon att TINDRA och din mun att LE:)
    Sen hjälper Bare Minerals produkter till att förstärka din naturliga skönhet..

    Hipp hipp HURRA!! (iefterskott)

  42. Carolina Olsson skriver:

    Mitt bästa tips är att sluta stressa,träna, sova , vatten och en massa KÄRLEK!!De få din hy att STRÅLA,dina ögon att TINDRA och framför allt din mun att LE!!
    Sen hjälper Bare Minerals produkter till att förstärka din naturliga skönhet..

    Grattis på din dag! Hipp hipp HURRA!!

  43. Camilla skriver:

    Mitt favoritmärke är helt klart BareMinerals:-)
    Mitt tips är att blanda concealer med din ögonkräm för att få ett hållbart och framförallt jämnt resultat under ögonen.

  44. Lena Jansson skriver:

    Mitt bästa sminktips är att luta huvudet bakåt och kolla ”ner” i spegeln när du lägger på mascara. Då får du naturligt böjda fransar. Måla dem även i tre rörelser, en utåt mot tinningen, en uppåt och en inåt näsan så får du fina separerade fransar. Mitt favoritmärke är bare minerals för den ger ett naturligt osminkat resultat som är precis vad jag vill. Jag vill vara naturligt vacker och det gör bare minerals för mig! <3

  45. Emmeline skriver:

    Mitt bästa makeuptips är highlighter. Rätt placerad highlighter (under ögonbrynet, på kindbenet, i ögonvrån) lyfter hela ansiktet och får en både att se piggare och mer välsminkad ut.

    Det bästa makeupmärket (av de jag testa) tycker jag är I.D. Bare Minerals. Jag började använda produkterna för något år sedan efter att alltid ha använt flytande foundation, och blev helt chockad över resultatet. Även om jag inte har en hudtyp som egentligen ska fungera som bäst med I.D. (jag är mer torr än fet) så gör det sån himla skillnad – utan att jag ser översminkad ut.

  46. Evelina skriver:

    Mitt bästa makeuptips är att våga utmana dej själv med en ny färgkombination på ögonen eller en ny, kanske starkare färg på läpparna, det piggar definitivt upp!

    Det märke jag använder oftast är Make Up Store och Bare Minerals.

    • Therese skriver:

      Oj vad många bra tips 🙂 är själv väldigt sparsam med make, sminkar mig enbart när det är festdags eller andra special occiasions. Känner mig som en nybörjare vid 36års ålder men har nu blivit väldigt intresserad av ekologisk hudvård, surfar & läser hejvillt 🙂 ja vad ska jag då ge för tips!? har nyss insett är att basen är viktig för en hållbar make så primern e mitt bästa tips 🙂 blev i våras kär i bare minerals make up! Använde den i en hel vecka då vi var i nyc & min hud mådde bättre än vanligt i slutet av veckan. Man får en jämn ton & lyster av deras foundation, man känner inte av den samt maken satt länge & snyggt 🙂 detta paket skulle komma väl till pass här uppe i kalla gråa norrland 😉 Med vänlig hälsning, Therese

  47. annika sjögren skriver:

    Mitt bästa make-up tips är att satsa på riktigt bra grundprodukter som ansiktskräm, primer och foundation samt köpa kvalitetsprodukter som räcker länge och gör gott för din hy istället för billigare märken som tar slut fort. 🙂

    • Sandra skriver:

      Mitt bästa tips är en fin hy!! Inget smink, inga tricks eller knep i världen hjälper om man har dålig hy. Tänk på vad du äter. Drick grön juice! Selleri, gurka, spenat, citron i en juicemaskin gör underverk för hyn! Att sluta med komjölk har också hjälpt mig att få finare hy och färre finnar.

      Vad gäller favoritsmink…så har jag inte hittat det än!
      Drömmer om ett märke som är helt veganskt, inte djurtestat, till hyfsade priser, med fina förpackningar och som går att få tag på här i Sverige!

  48. Emmelie skriver:

    Grattis på födelsedagen Annica, hoppas du får en rolig dag!
    Mitt bästa makeup-tips är att göra en lika välarbetad makeup på dagen som till kvällen, fast att du använder ljusare och mildare färger. En ögonmake med minst tre olika färger lyfter hela ögat och ansiktet, du ser pigg och fräsch ut. Men som sagt använd bara ljusa färger. Jag brukar använda en ljusrosa över hela locket, en lite mörkar rosa eller ljusbrun till globlinjen och yttre ögonvrå, sen en ljus rosa highliter under ögonbrynen och inre ögonvrån. Den rosa tonen kanbytas mot något beiget eller lätt guldigt, beroende på dina naturliga färger.
    Jag använder endast Bare minerals vilket gör att huden ser naturlig ut dagtid, såväl kvällstid, vilket gör att jag kan säga att du ska sminka dig lika välarbetat på dagen som till kvällen. En välgjord bas, gör att den står sig hela dagen, enda fram till den eventuella after worken eller daten!

    • Emelie Jansson skriver:

      Mitt bästa makeuptips är att fukta fukta och åter FUKTA innan man lägger på sin makeup! Jag använder sedan Bare Minerals Matte foundation, som jag tycker är helt suverän och perfekt mattande. Efter detta en släng av Mineral Veil, som gör att allt sitter HELA DAGEN! En vanlig dag är det i stort sett det jag använder (rosig blir man ändå av all höstkyla).

      Kram Emelie

  49. Josefine skriver:

    Mitt bästa makeuptips är att använda en ljusreflekterande highlighter. Det lyfter hela makeupen och ger ett fräscht och strålande intryck, trots att huden kanske är glåmig under makeupen. Det ger mig fantastiskt självförtroende! Använd highlighterna på kindbenen, under ögonbrynen, på näsryggen och ovanför över- och underläppens mitt. Var försiktig om du har fet hy, tänk då less is more.

    Mitt favoritmärke är ett märke som jag ganska nyss upptäckt och förälskat mig i, gloMinerals. Det är ett märke som levererar mineralmakeup. Har tidigare använt bareMinerals men har nu bytt ut dessa tack vare gloMinerals pressade mineralprodukter. Dessa är lättare att få upp på borsten och lika mycket puder flyger inte iväg. Dem är mycket dryga och hållbara och det är jättemycket pigment i produkterna. Dem ligger också bra i pris.

    • Mona Nilsson skriver:

      Hipp, Hipp Hurra idag är det Annicas dag. Många grattis kramar från Mona Nilsson stamkund hos dig på Skincity. Jag har stor erfarenhet av de flesta märken som finns ute på marknaden i Sverige samt de skönhetssidor och webshoppar som säljer skönhetsprodukter och jag måste säga att Skincity är bäst och jag rekomenderar alltid din sida till mina vänner. När det gäller produkter så anser jag att Decleor är bäst för ansiktet, Caritas kroppsprodukter är underbara som att smörja in sig i bomull, Sedan så är PeterThomasROTH bäst när det gäller fransförlängning samt hårvård då speciellt Hair to die for. Så att bara välja ett produktmärke är svårt för att inte säga omöjligt. Som smink anser jag bareminerals som, det ultimata för huden i ansiktet./Tack för mig många kramar Mona

  50. Nina Pennebratt skriver:

    Ett av mina favoritmärken är bare minerals just för att man ser så naturlig ut med deras produkter. Mitt tips skulle vara att använda lite rouge nu på hösten för en lite fräschare och piggare look! Grattis och tack för en bra sida!

  51. Lena Petersson skriver:

    Hej,
    Jag blev lite full i skratt när jag läste vilken fixering du har av hyn.Jag är precis likadan.Ytlig?kanske det,men det är kul med dofter och krämer.Jag själv sminkar mig aldrig till vardags,använder neulash,fransnäring och sedan är jag noga med att färga ögonbrynen samt fransarna,färg på läpparna är viktigt.Jag tror att man ska vara försiktig med makeup på huden samt ögonen varje dag.Jag lägger hellre tiden på bra hudvårdsrutiner med mitt favoritmärke, exuviance.Sedan ska jag erkänna att jag ett par gånger om året gör IPL-behandling för att stärka och få en jämn fin hudton.Det är den finaste makeupen enligt mig. Mvh Lena

    • annica skriver:

      Hej Lena, Ja, jag vet jag är lite galen i hudvård kan an lungt säga…roligt att du med är det 🙂 Kram Annica

      • Lisa skriver:

        Grattis Annica 🙂

        Min favorit makeup stavas Jane Iredale. Älskar allt med dem, deras stora utbud av fantastiska färger både på skuggor och läppar, den magiska lystern man får av deras mineral foundation, borstarna är suveräna. Och jag älskar utseendet på burkarna, guldiga och lyxiga.

        Mitt aboslut bästa makeuptips kanske kan tyckas något tråkigt men jag är en riktigt hudtönt som bara ÄLSKAR illutionen av en absolut felfri perfekt hud. Tipset för att uppnå detta är att införskaffa en mindre makeupborste och applicera sin vanliga mineral foundation som en concealer på de områden som är i behov av lite extra täckning och därefter bara lätt styrka samma foundation över resten av ansiktet med en större foundationborste. Bra, eller hur?! Två i ett, concealer och foundation i en och samma burk och resultatet blir fantastiskt fint!
        Spraya med fördel ditt ansiktvatten över ansiktet som avslutning, så fixeras ditt mineralpuder och ingen kan ana att du använt dig av ett puder som täckning. Testa Jane Iredale Hydration Spray. Pommisst är min favorit. Detta är lyx – Du kommer inte bli besviken, jag lovar! 😉

  52. Anna Waldebring skriver:

    Grunden för en bra makeup är en frisk och sund hud. Därför förespråkar jag frisk luft, motion,bra sovrutiner och hälsosam kost sen är det bara att botanisera bland alla härliga makeup-produkter som finns på marknaden för att få fram det där lilla extra som finns hos oss alla. Favoritmärket är Lancome som enligt mig har allt jag kan önska mig, älskar framförallt deras foundations och mascaror. De har en mascara som heter hypnose doll eyes, och det är precis vad man får dockfransar! Bästa makeup-tipset är att lägga focus på grunden. Använd fondation endast där det behövs för att täcka och framhäva inte som en mask över hela ansiktet, låt din egen hudton lysa igenom, det ger karaktär. Täck eventuella brusta kärl o dyl med en concealer med små tryckande rörelser med fingret och simsalabim grunden är klar. Sen är det bara att fortsätta experimentera med resten av makeupen.

  53. Elin skriver:

    Att ha en bra mascara tycker jag är viktigast för ett vackert ansikte. Det finns inget som slår långa, mörka fransar! Det öppnar upp och gör ögonen förföriska!

    Mina favoritmärke är Bare minerals och Too faced.

  54. sophie mäkinen skriver:

    sömnen är viktigast utan den blir huden glåmig och trött, vätska, bra rengjöring och regelbunden peeling så får man glow:) får också lov att gratulera!

    • Anna skriver:

      Tack för en toppenblogg! Det är tack vare den som jag har hittat mitt bästa tips. Läste på bloggen om JM primer och sen även PTR mineralsolskydd som jag beställde på Skincity innan sommaren. I somras använde jag bara primern och sen mineralsolskyddet, vilket gav ett jättefint resultat. Jämnade ut huden otroligt bra. När det var varmt och även lite klibbigt klimat funkade det toppen. På kvällen adderade jag bara lite solpuder.

      Jag har även hittat mitt favo smink här – Priori! Jag läste på bloggen även om Priori innan sommaren och köpte concealern och köpte en foundation i USA. Gillade den så mycket att jag nu har jag beställt och fått en ny Priori-dosa från Skincity! Toppbetyg från mig!

      Ha det bra!

  55. Annette Olsson skriver:

    Mitt bästa tips är om man inte har haft vanan att sköta sin hy och lägga make är att läsa alla dessa Bra kommentarer, för att där få råd och tips. Jag har läst bloggar m m och använder nu för min blossande brännande hud i ansiktet Critical Care calming gel ochCritical care shielding creme och nu är jag inte röd på kinderna och näsryggen Nu kan jag börja synas genom attvåga lägga makeup också
    Jättekul

  56. andrea skriver:

    Mitt bästa tips för torrisar som jag själv är att inte tvätta ansiktet med vatten på morgonen. Använd en bomullspad med lite vatten för att tvätta runt ögonen, det räcker. Men då gäller det att man är noga med rengöringen på kvällen i stället. Det och en bra nattkräm har hjälpt mig att bli av med torrflagor och eksem.

    Favoritmärket är bare minerals, deras foundation har jag använt de senaste åren och jag har ångrat mig varje gång jag testat ngt annat. Deras foundation är både lätt att arbeta med och känns knappt alls på huden. dessutom ger den fin lyster utan att vara för täckande.

  57. Kicki Kronborg skriver:

    Krispig luft nyper rejält i kinden
    och snart nog kommer snålvinden
    Igen blir hyn helt torr och fnasig
    det svider så man tror man är trasig
    Mycket hudvård får man testa var höst
    innan man finner den med rätt tröst
    den som får min hud mjuk och len
    och utan att torka ut ändå gör den ren
    Sömn och vatten är dock det bästa
    vare sig man softar eller ska festa

    Grattis på födelsedagen!
    Hälsningar
    Kicki Kronborg

  58. Alexandra skriver:

    Min text försvann..
    Jo mitt bästa tips är som sagt att sätta på sig ett stort leende

  59. ANNA A skriver:

    HEJ!

    Mitt bästa sminktips är att lägga en ljus/vit ögonskugga med glans på ställen kring ögonen som ser hängiga eller mörka ut. Det räcker med litegrann,en liten dutt, på de ställen som man vill ”pigga upp”. Det brukar hålla i sig hela dan och man ser fortfarande pigg ut efter en lång arbetsdag.
    Jag brukar ofta tänka som en tecknare när jag sminkar mig. På samma sätt som man skapar djup i en bild, med hjälp av skuggor och ljus, kan man göra när man sminkar.
    Mina favorit märken är make up store, kanebo och christian Dior.

  60. Ana Jakesevic skriver:

    Mitt bästa sminktips är att inte ha för mycket smink 🙂 ta lite concealer under ögonen, markera brynen med en penna och ta lite rouge på kinderna 🙂 att se naturlig ut är det finaste som finns 🙂
    Mitt favoritmärke är exuviance deras foundation är underbar
    Hälsningar
    Ana

    • Christina Hallin skriver:

      Mest av allt tycker jag att vår naturliga skönhet är det vackraste. Ibland är det svårt att se det. Täck inte över för mycket, framhäv istället det som just du tycker är det vackraste på dig. För mig har det varit svårt att acceptera mina fräknar men under åren har jag försökt se dem som någon som är jag. Inte täcka för, utan som jag sa, visa din skönhet. Mitt favoritmärke är MAC och det beror på att de har lyckats med att ge mig 4 produkter och med dem kan just jag framhäva min naturlighet och känna mig snygg.

      Grattis i efterskott. 🙂

  61. Alexandra skriver:

    Det bästa tipset jag har är att sätta på sig ett stort leende

  62. Bebs skriver:

    Sömn är det absolut bästa skönhetstipset! Inget får huden att må och se bättre ut. Mitt favoritmärke är Ole Henriksen.

    • Susanne skriver:

      Hej!
      Mitt bästa tips är att alltid använda så naturliga och ”rena” produkter som möjligt, för att undvika tilltäppta porer och få en välmående hy – det utgör grunden för en bra make up.
      Origins är helt outstanding och dessutom helt ekologiskt – rekommenderas varmt!

      Mitt bästa make up-tips då?
      Sheercovers concealer och mineral foundation gör underverk – även på min pigmenterade, dvs. fläckiga, hy!!

      Varma hälsningar
      Susanne

    • Mikaela skriver:

      Grattis på födelsedagen!

      Mitt bästa sminktips är något så simpelt som ögonbrynsskugga, min som jag har erfarenhet av kommer från bodyshop och är så underbar. Resultatet blir så mycket snyggare och framför allt mer NATURLIGARE än tex ögonbrynspenna eller ögonbrynsmascara. Ögonbrynen gör mer än vad man tror!

      Mitt favoritmärke är ArtDeco, deras mineral powder foundation är kanon. Den täcker galant, jämnar ut och känns så lätt. Väldigt lätt att applicera dessutom!

      • Kerstin skriver:

        Mitt bästa tips är – snygga ögonbryn som man fixar till genom att färga som man vill ha dem och noppa bort övrigt 🙂 favorit hos mig är Clarins – alltid nöjd för att deras hudprodukter håller huden fräsch och snygg. Doftar gott och lagom

  63. Ida skriver:

    Hej!
    Mitt bästa make up tips är en riktigt bra mascara som håller hela dagen, kvällen och natten. Min favorit är ”Chanel Inmitable Intense” 🙂 Att ha smink som man känner sig bekväm i är det viktigaste, jag användr bara mineralpuder då det är det enda jag känner mig bekväm i och där huden kan andas, annars går jag runt och känner mig osäker och tror att jag är helglansig i hela huvudet. Alltså bästa tipset är bra makeup som passar just din hudtyp (ett glatt leende kan ju dock rädda de flesta situationerna) kram

  64. Cajsa skriver:

    Mitt bästa makeuptips är att vårda sin grund. Dvs huden!
    Ingen makeup sitter bra på en dåligt skött grund, jämför det med att måla på en husvägg man inte tagit bort gammal färg och grundat på.
    Väl rengjord återfuktad hy, med produkter som passar sin egna hudtyp är A och O för att makupen ska bli bra.
    Så , mitt favoritmärke är Mene&Moy samt Carita.
    Och då pratar jag inte makeup utan hudvård.

    • Emma skriver:

      Mitt favorit märke är absolut exuviance, de har hjälpt mig en bra bit på vägen. Från extremt dålig hud till där jag är nu, vilket är okej! Och jag känner nu att det bara är en tidsfråga innan jag faktiskt kan gå ut utan smink och känna mig fin…
      Mitt absolut bästa tips till alla med både bra och mindre bra hud är deras produkter, då speciellt deras foundation som både täcker och smälter in bra med huden! Det positiva är att den inte täpper till porerna och att den vårdar huden. Bra positivt från min sida! Att förberedda huden med hjälp av exuviance känns jätte bra, och min make up håller hela dagen. Kan inte bli mycket bättre än exuviance make up!

  65. Emma skriver:

    Mitt bästa make up tips är att satsa på snygga ögonbryn! Det finns inget finare än ett par välformade och snygga bryn. Jag tycker också det är kul när folk experimenterar med brynen, kanske lite mörkare eller tjockare…du väljer själv! Just nu måste jag säga att Bareminerals ligger högst på min lista över bästa sminket, speciellt deras ögonskyggor från den nya serien ”Ready”

  66. Caroline skriver:

    Hejsan!

    Mitt bästa tips för en fräsch ansiktslyster, är att använda bronzing powder under kindbenen och över näsa och panna. Sedan stryker man på ett ljusare rouge på ovansidan av kindbenen. Det ger ett mycket naturligare och fräschare resultat!

    Jag älskar IDUN Minerals, det finns snygga varianter av allt användbart smink, och det bästa är att produkterna vårdar huden, istället för att täppa till. Det gör att jag mycket mer sällan får finnar etc än tidigare då jag använde andra puder.

  67. Mona Johansson skriver:

    Detta är mina tips till en fräsch fejja 😀

    Mitt bästa makeup tips är att först försiktigt skrubba ansiktet med bikarbonat som gör rent i porerna på djupet, för att sedan svepa över en tuss med äppelcidervinäger för att neutralisera. Detta ger en otrolig lyster till hyn! Sedan blandar jag mineralpuder med aloe vera gel vilket blir en perfekt konsistens och jämnar ut huden samtidigt som det återfuktar 🙂 Mina favoritmärken som jag rekommenderar är Tikeis Finishing Veil glow som får en att stråla som en stjärna, samt itcosmetics Bye Bye Under eye concealer som täcker allt!

    • Fanny Davidsson skriver:

      Helt ärligt så är mitt bästa makeup märke från Oriflame it self. Även fast det inte är det dyraste eller det mest välkända märket så håller det verkligen, en heldag och det sitter där det sitter. Ögonskuggor, läppstift och mascara är några av dem saker jag har därifrån och jag stortrivs. Blev mest förvånad över nagellacken, dem satt för jäkla bra på mina naglar som aldrig annars tar emot nagellack så bra.

      Mitt bästa makeup tips är faktiskt att ta en lite ljusare läpp penna, jag har en jätte ljusrosa som är lite skimrande, och måla på lite på läppens ”Y” , inte på själva läppen utan precis i kanten om du förstår. Detta tycker jag gör läpparna mycket fräshare och det ger en fylligare uttryck!

  68. Hanna skriver:

    Mitt bästa makeup-tips är att göra en peeling med efterföljande fuktmask innan man lägger makeupen för att få en bas som är ren och återfuktad på djupet, vilket gör att sminket sitter MYCKET bättre och ser jämnt och fint ut.

    Mitt bästa make-up märke är Kanebo, de har både superbra foundations, puder, ögonskuggor, mascara och brynpennor! Innehåller dessutom ingridienser som inte täpper till huden.

  69. Madelene skriver:

    Mitt bästa tips för en snygg makeup är att använda ett serum innan man applicera foundation. Det gör att huden blir jämnar och håller längre. Skin Serum från Make Up Store och Face and body foundation från M.A.C. Ett creme rouge och lite concealer och du är ready to go. Älskar Helena Rubenstein concealer.

    • Maria skriver:

      Hej! Är en mamma med fyra barn. Så det viktigaste för mig är rengöringen, använder bara Exuviance. Använder läppglans och mascara från Clinique varje dag. Ska jag vara lite ”finare” Så blir det mineralpuder fr. Clinique. Mitt bästa makeup tips är alltså- läppglans, tycker det blir så naturligt och snyggt! Tycker alla blir fina i det och lätt att ha med sig 😉

      • Malin skriver:

        Mitt bästa make-up tips fick jag tänka länge på. En småbarns mamma som man är hinner man inte med så mycket smink på morgnarna. Det jag brukar göra för att piffa upp tröttheten är att ha lite highligter ovanför kindbenen och under undre ögonfransraden. Det får mig att känna mig lite snyggare och piggare. Sen har exuviance blivit min stora favvo bland rengöring och kräm produkter. Även fast jag är över 30-sträcket så har jag knappt några rynkor och ungdomshyn med blemmor har nästan försvunnit.
        H/Malin

        • Inger Andersson skriver:

          Hej och Grattis i efterhand.
          Solskydd från Me är det bästa för huden, på lång sikt.
          Quick fix är concealern från YSL. Testa t ex lite runt läpparna, fin fint om man vill ha lite plut.
          Jag har precis gjort en beställningpå Decleor så det hoppas jag kommer bli min favorit. Annars är jag jättenyfiken på Peter Tomas Roths produkter.

  70. Denise skriver:

    Guerlain läppstift Rouge G Le Brillant – ger färg, fukt och pussvänliga läppar

    MD Formulations – ska nu byta till dessa produkter på rekommendation från Skincity och hoppas att de kommer bli det bästa jag använt!

    • annica skriver:

      Hej Denise, Tack för ditt makeup tips! Hoppas du kommer bli riktigt nöjd med dina nya MD produkter. Hör gärna av dig här sen och berätta! Kram Annica

  71. Johanna Nyström skriver:

    Hej,

    Ingen makeup täcker en ledsen hud. Ta hand om dig genom att göra saker som gör dig lycklig och du kommer stråla från insidan och ut 🙂

    Jag tycker Kanebos produkter gör ett toppenjobb!

    • Anna skriver:

      Mitt bästa tips är att alltid använda en bra ansiktscreme under make up och framhäva det som är snyggast på just dig =) Mitt favorit märke är glominerals , det är lätta att använda och bra produkter för min hy. Även mycket bra pigmenterat smink.

  72. AnnaKaize skriver:

    Grattis i efterskott, snygging 🙂
    En bra hudvård är givetvis ett måste, och jag använder så bra produkter jag har råd med, o med makeup så finna det ju huuur mycket som helst att tipsa om, men jag ska försöka att bara välja ett par…
    Ett av mina tips är att inte välja en alltför ljus nyans på concealern, utan istället gärna använda sig av en brightener och gärna lägga den en bit ned på kindbenet istället för bara under ögat.
    Man ser alltför ofta kvinnor som lagt en superljus concealer precis under ögat vilket bara gör att de ser ut som inverterade pandor ju.
    Fokusera på brynen! Välformade, snyggt ifyllda bryn ger ansiktet karaktär, och jag ser till att ha dem fixade tom innan jag ska opereras- lite fånigt, jag vet, men jag mår bättre då 🙂
    Jag har massor av tips, men nöjer mig med att säga att jag tycker man ska våga testa nya nyanser, tekniker, användningsområden etc.
    Det är bara makeup- det ska vara roligt 😀
    Vad det gäller märken är jag lika otrogen som Arnold Schwarzenegger- jag blandar billigt och dyrt, men för tillfället ligger Tom Ford bra till, inte minst för att förpackningarna är snygga.

    • annica skriver:

      Hej AnnaKaize, Tack snälla rara söta du!! :)Så roligt du har skrivit :)hehe… lika otrogen som Arnold 😉 Tack för dina tips! KRAM Annica

  73. Caroline skriver:

    Mitt bästa tips är att inte stirra sig blind på vad det står att man ska använda det till. tex en ögonskugga kan man använda till brynen, blanda med ett transparent läppglans för att få fram en egen färg. Man ska testa sig fram lite helt enkelt 🙂

    Favoritmärke vet jag inte om jag har. Äger mycket från make up store då jag tycker om servicen där. Annars tycker jag att de produkter jag har ifrån nyx är väldigt bra och man kan hitta det för en liten peng på utländska sidor.

  74. Coralcheeks skriver:

    Mitt bästa makeuptips är rouge, det ger verkligen liv till ansiktet i vintermörkret. Favoriterna är Benefit coralista och MAC melba.

    Jag har inget favoritmärke men det jag försöker följa är att köpa hudvård från ett märke specialiserat på just hudvård och basprodukterna från mera ”makeup artistmärken” som Laura Mercier, Makeup Store och MAC. Resten känner jag man kan gå lite mer bannanas och gå vart som helst egentligen för att få bra produkter.

  75. Kristin skriver:

    Hej:)

    Mitt bästa makeup tips är att lägga highlighter på amorbågen för att få en fräsch, plutig mun! Mitt favorit makeupmärke måste nog bli NARS eftersom de har många fina färger att välja bland och bra färgpigment!

    Kramar från en sjuksköterskastudent!

  76. Anna skriver:

    Mitt tips är att satsa på basen, alltså en bra foundation, concelaer, kanske en highlighter också om man vill slå på stort. Då kan man stanna där eller köra på med fler produkter om man vill, men med en riktigt bra bas behövs egentligen inte mer. Mitt favoritmärke är Everyday Minerals, deras foundations finns i hur många nyanser som helst och blir som sammet på hyn. Man ser inte sminkad ut, bara snygg!

  77. Jessica skriver:

    Mitt bästa tips är framförallt att ha bra hudvårddrutiner morgon och kväll med rengöring, a-vatten, serum, fuktcremen, ögoncreme, solskydd spf 30. Regelbundet peela och lägga fuktmask. Gå på ansiktsbehandling och köra
    kur i aha pensling. När det gäller smink så grunda med Primer för att sminket ska hålla och bli jämnare. Lägga även mineral viel från bare Minerals först för att minska blankheten under dagen. Lägga en begie kajal nedre ögonfransraden för att få ett piggare blick. Lägga roughet på ögonblicken och läpparna när man inte ha så mkt tid. Välplockade och i fyllda bryn gör otroligt mkt. Tänka på att inte använda gör mörk färg på sin foundation. Jag använder bare Minerals för att jag vill ha smink som är hudvårdande och inte innehåller ingredienser täpper igen. Det ser naturligt ut och går snabbt.

    • Martina skriver:

      Framhäv det som är vackert. Lite rouge på kinden piggar alltid upp. Jag använder clinique, deras produkter passar mig.

  78. Elisabeth McCann skriver:

    Mitt bästa makeuptips är, förutom en peeling i veckan, att grunda med Sensai By Kanebo Hydrachange Essence (ett fantastiskt fuktserum) och på detta lägga Sensai By Kanebos underbara primer följt av Total Finish pudret från samma märke. På denna grund kan man sedan applicera en vardags eller festmakeup och vara säker på att det håller hela dagen. Och det nya långtidshållbara läppstiftet i Sensai sitter ju FOREVER utan att torka ut läpparna 🙂

    Som du kanske ser, är Sensai By Kanebo mitt favvomärke.

  79. caroline skriver:

    Grattis!!

    Mitt bästa makeuptips är att använda mineral smink. Det känns att huden får andas och det syns knappt att man har smink på sig. jag använder aldrig foundation till vardags utan bara puder då det känns som att det är det bästa för huden. något som jag alltid använder är ögonbrynspenna, då mina bryn är väldigt ljusa.. det får ögat att framhävas mer! sen tycker jag att när man använder ögonskugga, så försvinner det så himla lätt men sedan jag börjat använda ”eye shadow fix” så är det inget problem längre, ögonskuggan håller hela dagen! just nu använder jag en från isadora och den är jag helnöjd med. Mitt favorit märke på smink är make up store och bodyshop. make up store, för att dom har så fina färger på ögonskuggorna och deras foundation är jätte bra, sen använder jag mkt från body shop för att dom har mineral smink och det är heller inte testat på djur.

    Ha det bra! och tack för att du ger så bra tips!
    /Caroline

    • Linn w skriver:

      Mitt bästa tips är att inte spackla över huden med smink. Less IS more och en hy med alldeles för mycket smink tar snarare fram imperfektioner som blemmor, fina linjer, rynkor samt större porer, än döljer dem. Täck det allra värsta med så lätta och helst så välgörande produkter som möjligt o lägg sen fokus på nåt annat. Mina favvo-sminkmärken är MAC för deras oändliga nyanser på deras olika foundations och oerhört kvalitativa produkter överlag och Jane iredale för att deras smink snarare fungerar som hudvård och det som jag helst använder på min hy! 🙂

  80. sara skriver:

    Grattis! Jag använder helst mineralmakeup för att låta min hy andas. Tycker också att puder får porerna att synas mindre. Jag använder då Bare minerals, och ett svenskt märke som heter Tikei. Tycker Tikei är superbra, och deras foundation finns i många nyanser. Efter jag har lagt min grund brukar jag spraya på en mist för att få pudret att smälta med huden, för att sedan lägga på en matt veil för att ta bort lite av glansen i t-zonen. Låter man kindbenen vara opudrade får man en naturlig glans 🙂

  81. Eva Johnson skriver:

    Hej! Mitt bästa knep för att dölja röda finnar eller fläckar är Kanebos total finish. Det täcker perfekt och jag brukar ha på det bara på finnar ibland när jag inte vill vara sminkad i hela ansiktet. Det mattar ner så bulorna inte syns lika mycket och sitter på länge utan att man måste pudra över. Är så mycket snabbare och enklare när man är stressad om mornarna och inte hinner lägga noggrann makeup!

  82. Jag är gärna med :).

    mitt favoritmärke är Clinique. Det är det enda märke som jag provat hittills som gör min rosacea bättre och aknen som jag har problem med är inte lika jobbig längre. Både deras rengöring och smink är något jag jag håller kärt.

    Make up tips är att använda naturliga produkter, helst det som är ekologiskt om man kan använda det. det irriterar inte huden lika mycket och om man bara vill se lite vardagsglammig ut, så räcker det med att ta lite ljust läppglans på läpparna så är man ready to go.

    • Hej och grattis, hoppas du får en toppendag!
      Det bästa makeuptipset är att använda ett serum under sminket, det ger inte bara lyster men har faktiskt också gett mig med typisk ungdomshy bättre hy. Med studentbudget håller jag mig runt de billigare märkena och för huden är Loreal defenitivt mitt favoritmärke medans för ögonen så föredrar jag isadora!

  83. Yvonne skriver:

    Trots mina 57 år har jag en fantastisk hy som ser frisk och sund ut. Detta tack vare bra produkter som Sensai Kanebo kan erbjuda. Märket har därför blivit min favorit, allt från hudvård till makeup produkter.
    Tips är att ta hand om hyn med noggrannn rengöring morgon o kväll samt att tillföra fukt. I min ålder är ögoncremen ett måste. Min vardagsmake är sparsam med lite rouge på kinderna, färg på ögonbrynen och läpparna för att få fram en naturlig/fräsch look. Till fest är det fantastisk att arbeta med ögonmakeup från kanebo då produkterna är underbara och man blir inte ”spacklad”.
    Grattis till dig!

  84. Amanda skriver:

    Smink är så roligt! Vad svårt att välja ut endast en sak, men om jag skulle vara tvungen att välja ut endast ett tips för ansiktssminket som gör undervärker, är det att markera ögonbrynen. Det gör så stor skillnad!
    Tips är att lägga ljus concealer eller foundation, precis under brynet så de pyttesmå håren inte syns. Just nu använder jag Shiseido’s bryn penna som är jätte bra. Jag använder många olika märken annars, favorit till hyn är Kanebo och Bare minerals. En annan favorit är Este Lauders mascara Sumptuous Extreme som är helt fantastisk!

  85. Jennifer jessica nilsson skriver:

    Mitt bästa makeuptips är att börja med grunden, dvs en bra hudvårdsrutin, annars blir inte sminket som du önskat. Vägra nöja dig med annat än helt rätt krämer för dig! Sedan ska du självklart använda en makeupprodukt med nyttigheter i sig, köpa denna från en godkänd sida ( inga piratkopior här inte! ) och var petig med vilken färg som är perfekt för just dig! Min favorit är Glo minerals. Ett märke som används mycket i tv produktioner på kändisar. Det är lätt använt, har solskyddsfaktor och mineraler som är nyttiga för hyn. Testa vettja! Tack för en finfin blogg. Härlig söndag på er alla!

    Kram jennifer

  86. Maria skriver:

    Mitt bästa tips är enkelt; Utan en bra grund blir inte slutresultatet bra. Se till att hitta rengöring och fukt som får din hud att se så bra ut som möjligt – sen blir det enklare att lägga en snygg mejk!

    Min favoritmärke är: Kanebo

    • Pernilla W skriver:

      Jag använder id Bare Minerals foundation original fairly light och mineral veil. Vid festligare tillfällen använder jag bareVitamins Prime Time (foundation primer) som grund innan jag tar på foundation. Jag är så nöjd med mina produkter från bare Minerals och kan inte förstå hur jag kunde leva utan dessa….Nu är jag fast 😉 Gillar dessa produkter för att det ger ett naturligt resultat och man kan lätt anpassa täckningsgraden.

  87. Solbritt skriver:

    Grattis grattis.

    Mitt favoritmärke har blivit Lumene, p g a att det är så lent och fint och billigt i jämförelse med alla andra. Har använt Dior i alla år tidigare och det är toppen men tycker inte jag har råd med det längre.

    • Samira skriver:

      Hej! Hmm mitt bästa tips idag skulle vara BB-cremen från The Body Shop. Den är helt underbar! Jag hade den igårkväll för en kväll ut och så transparent puder på. Det höll heeela kvällen utan att börja se oljig eller ofräsch ut. Jag kom hem sent och orkade inte tvätta bort det så jag sov med det och jag vaknade upp precis som igår kväll! Helt otroligt hur fräscht den satt efter en låång kväll ute!

      PS. jättebra tips för tjejer som sover över hos sina killar och vill vakna med fin hy hahah utan att oroa sig för att vakna tidigare och sminka sig eller så.

      Sen så är Lumenes C-vitaminkräm helt wonderful, den ger härlig lyster till hyn!

  88. Mathilda Kullberg skriver:

    Mitt bästa sminktips är att INTE använda foundation utan bara mineralpuder. Man ser mycket fräschare, friskare och naturligare ut. Jag tycker att det blir så tjockt och kladdigt med foundation och det är lätt att det blir för mycket. Mitt bästa make up märke är Bare minerals! HELT KLART! Det är lätt att borsta på och det täcker det mesta. Man ser naturlig ut och det ser inte ens ut som att man har smink och det passar mig 🙂 Tack på förhand och hoppas att du hade en suuuper födelsedag!! Grattis i efterskott! 🙂

  89. Hanna skriver:

    Grattis!

    Mitt bästa tips för att se fräsch ut och inte så där helmatt ut som man kan göra med foundation och puder, är att dutta lite av din ansiktscreme över makeupen. Dutta lite under ögat och högst på kindbenet.

    Det ger lite extra liv i hyn och man ser lite så där fräscht hudterapeut moist ut… =)

    Favvomärket är i det stora hela Nars.

  90. Anna skriver:

    Hej!
    Mitt bästa makeup tips inför din/er nästa fest: lägg glittrig ögonskugga i linje med och strax ovanför rougen. Ger jättefin effekt från sidan och när man vrider huvudet samt lyfter och ger ”pigga ögon”-effekt. Samma ögonskugga kan man med fördel lägga strax under ögonbrynen. Rougen kan man svepa som en 3:a i ansiktet. Det ger fina konturer i ansiktet.

    Stort grattis i efterskott!

    Bästa makeup-märket för min något känsliga hud är ovan nämnda Prioris Minerals Perfecting Foundation applicerad med Prioris Kabukiborste. Priori ger en fin och naturlig look och är mycket behaglig för huden, både Foundation och Kabukiborsten.

    BareMinerals Prime Time Brightening Eyelid Primer (Pearl) har blivit en annan favorit. Den lyfter ögat och får ögonskuggan att sitta hela dagen/kvällen.

  91. Eva skriver:

    Grattis så här lite i efterskott! 🙂

    Mitt allra bästa och nyupptäckta tips är hur fint makeupen blir med en BRA primer! Har provat en rad olika primers under årens lopp men aldrig förstått poängen då resultatet har uteblivit men när jag fick Jan Marinis primer i min hand blev mitt liv och ansikte förändrat! 🙂 Den ger en härlig lyster och slutresultatet av makeupen blir fantastico!!

    Makeupmärke som jag just nu fastnat för är Kanebos fina produkter. Dessa tillsammans med nämnda primer gör min hy nästan flawless, exakt som jag vill ha den!

    Kram Eva

  92. Thea skriver:

    Hej Annica!

    Mitt bästa makeup-tips är att alla utan tvekan borde äga en penna i beige ton.
    De flesta har säkert hört att en vit kajal vid nedre ögonfransarna gör gott om du har ex. röda och irriterande ögon, det stämmer, men med en beige penna istället blir resultatet lite diskretare och mycket snyggare!

    Vill man dessutom ge ett intryck av större läppar, är den beiga pennan en riktigt bra vän. Måla lite med den utanför kanten eftersom läpparna naturligt ljusare där, på så sätt kan du flytta ut kanten och därmed förstora!

    Två flugor i en smäll med den beiga pennan som tyvärr är lite underskattad!

    Mitt favoritmärke är Lancôme. Jag är speciellt förtjust i deras mascaror de ger volym, men klumpar inte lika lätt eftersom de inte inehåller så mycket jäst som många andra mascaror gör!

    Tack för en bra blogg!
    Mvh Thea.

  93. Anna E skriver:

    Kajalpennan! Outstandning för en ljus blondin som knappt syns 🙂

    just nu är Maybelline favoriten.

  94. ulrika skriver:

    Hej Annica!

    Gratis på din födelsedag!
    Vill bara säga att jag är så glad över att ha hittat denna underbara sidan:)))

    Mitt tips är att alltid ha en väl rengjord hud innan makeupen läggs på huden! Då får man ett strålande resultat!
    Mitt favvomärke är bareminerals och kanebo

    Ha de så gott!!!

  95. A skriver:

    Hej Annica!

    Mitt bästa tips är nog något som jag inte rekommenderar alltför ofta men som man kan använda sig av vid nöd/akuta fall.

    Det kan hända att man glömmer ha med sig läppstift, läppglans eller ögonskugga och man behöver piffa upp sig rätt snabbt…

    Blanda då rouge med läppsyl/läppcerat och stryk över ett lager på läpparna eller på ögonen.

    ..Och vid frissigt hår, ta lite hudkräm på fingertopparna och dra försiktigt mot håret

    Sist men inte minst mitt bästa tips är matt bronzingpuder – det ger kontur, färg och liv till ansiktet :).

    Mitt absoluta favorit märke är såklart Sensai by Kanebo, inte bara för deras undermärka make up men även förpackningarna och hur lyxiga de känns på ansiktet. Just nu använder jag deras Kanebo make up, hudvård av Ole Henriken dock upplever jag att det behövs lite mer fukt nu när kylan är här, så jag hoppas denna kit kan råda bot på de torra fläckarna som uppstått.

  96. P.K skriver:

    åh, jag bara måste vara med och tävla. vilken drömvinst! mitt bästa tips är att lära sig att ”hightighta ” ansiktets ljusa punkter, tex vid kindens högsta punkt och under ögonbrynen. detta gör en enorm skillnad och ansikts-konturerna får en helt ny dimension.
    jag gillar mac och ysl när det gäller smink.
    kram!

  97. Elina Karlsson skriver:

    Grattis på födelsedagen lite i efterskott, hoppas dagen var underbar!!

    Mitt bästa hösttips är att ta ett varmt bad, skrubba kroppen och ha ansiktsmask och inpackning i håret. Väl klar med badet så är det underbart att smörja in sig med härliga krämer så man känner sig fräsch och inte sådär torr som man gärna blir på hösten. I sminkväg är det bästa för mig att inte ha så mycket smink, gärna mineralsmink från ID bare minerals =) Mitt absoluta favoritmärke är Dermalogica. Dermalogica har gjort min hy bättre än någonsin. Jag har alltid haft problem med min hy, antingen med finnar eller torra partier. Dermalogica gjorde att min hy kom i balans och jag har aldrig varit så nöjd med ett märke som Dermalogica! Håller tummarna! Fortsätt med bloggen, den är super!

  98. Ilse skriver:

    Mitt bästa tips är att ha på lite puder på läpparna innan du målar med läppstift. Dett gör att läppstiftet sitter kvar längre tid, även om du är en person som råkar ”äta upp” läppstiftet.

    Mitt bästa sminkmärke är Bodyshop, utan tvekan. Produkterna är fantastiska och de är inte testade på djur <3

    • Annika skriver:

      Solpuder först för lite värme åt ansiktet i dessa bleka tider, sen blush i fräsch färg ovanpå för uppiggande effekt. Favorit just nu Jane Iredale och NARS.

  99. Marie skriver:

    Grattis på födelsedagen!

    Mitt bästa make up tips är;
    Bli kär! Helst galet förälskad!
    Finns inget som ger så mycket glow och lyster till ett ansikte. Och fukt så klart 🙂

    Utan en bra bas blir ingen make up bra, så mitt tips är att bli kär och satsa på bra hudvårdsprodukter.

    Min favorit just nu är Prioris foundation. Galet nöjd med den, för den täcker precis så mycket jag önskar och att min blandhy accepterar den.

    • Emilia skriver:

      Blev precis tipsad om denna sida så självklart tänkte jag bli med och tävla 🙂 Grattis på födelsedagen!
      Mitt bästa sminktips är enkelt; Kanebos total finish puder. Det är grymt bra, du behöver ingen foundation, ingen concealer och det håller hela dagen! Underbart 🙂 Har provat lite annat men inget jag tycker funkar lika bra men jag är definitivt beredd att testa annat och kanske till och med bli övertygad om att det kanske finns någon bättre produkt på marknade… 😉

      Kram

  100. Marie-Louise B Nordberg skriver:

    Grattis Grattis

    Jag är över 50 år och har nog provat det mesta i skönhetsvård. Var väldigt skeptisk mot bare minerals, men men vad jag bedrog mig. Fungerar alldeles utmärkt på min hy. Jag älskar den. Sen ger jag en stor eloge till decleors produkter. Har sedan flera år och med olika fina dyra hudkrämer försökt att få bort tre torra partier i ansiktet utan resultat. Men med decleors underbart doftande kräm har det försvunnit. Så mitt tips är att vara noga med att välja skönhetsprodukter. Det är inte alltid de dyra stor välkända märkena är de bästa produkterna. Hälsningar Marie-Louise

  101. Josse skriver:

    Grattis!

    Mitt tips får bli att använda fuktspray att spraya över sminket för att få makeupen att se naturlig och inte så pudrig ut. Jag använder mitt vanliga ansiktsvatten från dermalogica. Vill även tipsa om att våga använda färg på läpparna. Röda eller mörka läppar gör mig genast på bättre humör:)

    Favoritmärke är svårast. Har favoriter från väldigt många olika märken. Urban decay gör väldigt bra och pigmenterade ögonskuggor som även är cruelty-free. När det gäller mineralsmink tycker jag att everyday-minerals har prisvärda produkter med bra kvalitet och väldigt bra borstar.

    • Paulina skriver:

      Grattis på din dag! 😉

      Mitt bästa skönhets tips är blanda din concealer med Peter Thomas Roth instant firmx eye. hej då botox hej PTHCealer ;))

      och mitt favorit makep märke är Bare minerals READY. solpudret är magiskt. <3 it. har slutat solat solarium tack vare denna fantastiska produkt.

      må gott & ha en underbar födelsedag.

      with Love Paulina.

  102. Nina skriver:

    Hej Annika! Efter att ha läst en del här och på din fb sida förstår jag att jag nog måste tänka om! Det låter ju helt fantastiskt att du delar med dig av din kunskap. Den här sidan ligger nu i mina favoriter och jag kommer förmodligen att ha en HELT annan favorit snart. Jag tror på det du skriver och på Måndag ska jag ta itu med mitt badrumsskåp.TACK för all kunskap. Mitt nya make up tips blir helt enkelt: Satsa alltid på en riktigt bra produkt! Oavsett vad vilken stil du väljer. Sensai by Kanebo blir märket som jag kommer att ha som favorit. Det är drygt och bra! Och jag kommer att se till att jag har en bra grund genom att vårda huden med MD Formulation.

  103. charlotte skriver:

    Hoppas du hade en fin födelsedag!
    Mitt bästa märke är bareminerals mineral foundation. Man jämnar till hudtonen och ger den lyster med detta märke på ett väldigt naturligt sätt . Nu är jag väldigt nyfiken på priori eftersom många lovordar det, kan det alltså bli ännu bättre 😉
    Mitt bästa tips är att ha fina formade och markerade ögonbryn. Färga dom eller/ och använd makeup store eye brow color. Sen ett måste är att lägga ett bronzing på kindbenen. Make up store i färgen beam ger ett väldigt fint shimmer. Viola, du är super fräsch.
    Kram Charlotte

  104. Nina skriver:

    Roligt att jag hittade hit 🙂
    Det bästa sminktipset jag kan ge just nu är att använda L’Oreal Paris Nude Magique BB Cream, den ger ett naturligt resultat och den är vårdande på samma gång, dessutom skyddar den mot solens strålar. Jag har fått massor med fina kommentarer sedan jag började använda den. Om du inte är väldigt blank så behövs inget puder heller då den mattar ner aningen, den har även ett mycket bra pris. Mitt favorit märke är annars Dior.

  105. Ninnih skriver:

    * på det kommer MAN långt! 😉

  106. Ninnih skriver:

    Consealer & eyeliner…på det kommer långt! 😉
    BareMinerals är favoriten….hittills iaf!

    Ha ett fortsatt trevligt firande av din dag! 🙂

  107. Caroline skriver:

    Hej Annica! Grattis på din dag:)
    Mitt favoritsmink kommer från Bareminerals som passar min jättekänsliga hud:) Både vårdar huden och ser snyggt och naturligt ut:)
    Mitt bästa sminktips är att använda en vanlig ögonskugga och lägga snett under kindbenen och sudda lite med borste,på det sättet ser ansiktet smalare ut,du formar ansiktet:)

  108. Sandra skriver:

    Mitt favorit märke är utan tvekan Priori, älskar deras foundation samt avslutningspuder! Penslarna är även de mycket mjukare än andra och antibakteriella… hur bra?!!! 🙂 Mitt bästa make-up tips är väldigt logiskt. Du får ingen bra och fin make-up om du inte satsar ordentligt på hudvården först! Sen älskar jag att arbeta mycket med solpuder och highlighter för att dölja och framhäva. Och det viktigaste, lagom är finast!

    • Mona skriver:

      Hipp hiipp hurra! Det är din dag idag! Hoppas den har varit fantastisk!

      Här kommer mitt busiga tips! 😉 Jag har nyligen upptäckt charmen med att ibland busa ansiktet eller använda den förtrollande Sensais Bronzing Gel. Man blir ju jättefin! Dock blir det svårt när man ska göra sin make och nyansen på min underbara foundation (priori) inte matchar. Så har jag busat gör jag så här. Jag tar den underbara primern från JM först (den är magisk) sen tar jag Finishing Touch från Priori som grund och voila – supersnygg! Den ska man ju egentligen ha sist men det funkar jättebra! Håller hela dagen och ser väldigt naturligt ut. Efter det kan man måla på allt man vill men jag nöjer mig med lite bronzer – trean i ansiktet och ett litet svep på ögonlocket och mascara. Har jag tid (trebarns mamma) så ett litet svep med snyggskuggan från Bare Minerals. Enkelt, snabbt och snyggt! Så utan Finishing touch från Priori skulle jag inte kunna vara! Lyster och glöd får jag bäst av att vara ute och skratta mycket med mina underbara barn!

      Kram Mona

  109. Jessica L skriver:

    Grattis!!
    Mitt bästa tips är att efter du sminkat dig, ta en face mist och spraya lite lätt över hela ansiktet. Dels så sitter sminket mycket bättre och man känner sig riktigt fräsch efter 🙂
    Det bästa make up märket som jag absolut inte klarar mig utan är Glo Minerals, glo pressed base. Super bra puder/foundation. Täcker väldigt bra utan att göra huden varken glansig eller kakig. Bra ingredienser också, vilken är viktigt för mig!
    /Jessica

  110. Lulillan skriver:

    Grattis!

    Mitt favoritmärke som jag alltid återkommer till är Bare minerals. Gillar deras foundation, mineral veil, rouge och läppglans!

    Bästa tipset generellt måste vara primer. Det gör sån stor skillnad både för hur foundation ser ut på huden och för hållbarheten. Välj bara en för din hudtyp så blir det kanon! 🙂 Och att inte använda för mycket foundation eller puder. Det ser bara onaturligt ut och kan få porer och linjer att synas mer! Rätt färg är också väldigt viktigt! Ingen ful kant vid hakan!

  111. Ninni :) skriver:

    Ja må hon leva, hipp hipp! Om du hör något i luften som surrar så är det alla dina läsare på bloggen som hurrar!!

    Så kul med tävling igen, det gillas 🙂

    Jag satsar på fin bas i höst, bra hudvård ger såklart fin bas att lägga foundation på, så det är viktigt 😉 hud och bryn är jag extremt noga med att det ska se topp topp ut, övrigt använder jag inte mycket. Jag bara älskar bareminerals hudvårdande mineral make up. Foundation matte är min absoluta favorit produkt. Mitt sminktips är att satsa på en BRA bas (foundation, bra form på bryn och en bra brynpenna, sensai senasi!!!!) och avsluta med att ”fixera” maken med exempelvis jane iredales hydrationspray. Då bara smäääääälter den redan underbara foundationen in ännu bättre och ger touch av lyster. Den matta foundation är super och håller min annars bråkiga t-zon matt och fin hela dagen. Men lyster ger den mig inte direkt så därför bara älskar jag att avsluta med en svalkande fukt mist över.

    Ha det gott i höstmörkret / Luleå Ninni

  112. Linda skriver:

    Mitt bästa make-up tips är att använda lite vit ögoskugga i ögonvrån, det är något som jag inte kan gå utan. Har man ögon som sitter tätt är det ett jätte bra tips, men det ger även ögat mer ”liv”. Mitt bästa märke just nu är Kanebo det är ett märke jag alltid återkommer till. Jag tycker deras make-up blir ett med huden och smälter in väldigt fint. MVH Linda

    • johanna skriver:

      Hej Annica!
      Mitt bästa tips är att fixa ögonbrynen. Färga om de är för ljusa och sedan forma med penna eller brynskugga. Med ett par snygga bryn så behöver man inte lika mycket smink och huden kan få andas. Brynen gör ju nästan hela ansiktet 🙂
      När det kommer till märke så har jag nog ingen speciell favorit, jag gillar produkter som inte är prövade på djur, som har spf och som är skonsamma mot huden. Tycker att det alltid finns någon bra produkt till alla märken 😀

  113. Lovisa skriver:

    Cremerouge, böja ögonfransarna och sen måla dom med en brun el svart mascara, lite puderrouge i en ljusrosa ton istället för ögonskugga, ljus ögonskugga i ögonvrån och sen avsluta med läppglans i en neutral ton – detta får en att se pigg och fräsch ut på nolltid, men samtidigt naturlig! Jag är helt såld på sensai by kanebos fluid finish lastning velvet, den absolut bästa foundation genom tiderna, enligt mig. Ger ett naturligt och hållbart resultat, samlar sig inte i fina linjer och rynkor, samt är bra för hyn med sina återfuktande egenskaper. Denna foundation + bare minerals hydrating mineral veil + rouge från body shop = en kanonbra bas!

    • Anna Tieu skriver:

      Grattis Annica!

      Mitt make-up tips är att använda en face primer som skiljer på hudvården och på make-upen. 🙂

      Ett make-up märke som jag verkligen gillar är den exklusiva Sensai Kanebo. Super underbar i dess enkelhet!

  114. Pia skriver:

    Grattis!
    Mitt make up-tips är att kolla på olika instruktioner (nätet, tidningar m.m.) och sedan inte följa det helt slaviskt när man använder det på sig själv. Men då har man en ide om hur man ska gå tillväga när man vill prova något nytt.

    • Pia skriver:

      Även jag glömde make up- märket 🙂 Med min ekonomi så är Make up Store min favorit.

    • Lisa skriver:

      Hej Annica, och stort grattis på födelsedagen!

      Mitt bästa knep är att peela fejjan en eller två gånger i veckan, och följa upp med en bra fukt- eller multivitaminmask. Gör underverk för vilken glåmig, trist hy som helst och får den att stråla! Lite frans- och brynfärg på det så är du redo för Oscars-galan.

      Favoritmärket är nog Decleor – produkternas underbara dofter (och ja, funktionen också då…) kan få mig att fånle i en halv dag!

      Varma hälsningar,

      Lisa

  115. Nathalia skriver:

    Hej Annica, jag tackar så hemskt mycket för ditt svar! 🙂 Gud det finns så många skönhetsprodukter.. så svårt och finna dem rätta produkterna för just en hy.. synd att du inte kan ta emot några kunder just nu 🙁 trist att höra.. jag behöver verkligen boka in en tid hos en kunnig hudterapeut för att komma fram till vad som passar just mig då det är så himla svårt att komma någon vart här på nätet.. men gör jag nu en hudanalys på skincity vad händer sedan? kommer jag då att kunna boka in en tid hos dig eller hur går det till? för det jag mer än gärna vill är att boka in mig hos en proffsig hudterapeut vilket du är!! Skulle göra mig överlycklig då jag känner mig väldigt nere pga denna hy och att man inte kommer någon vart får en bara att få mycket sämre 🙁

    Btw, grattis fina du! Önskar dig en super härlig födelsedag.

    Med vänlig hälsning, Nathalia

  116. Jenny skriver:

    Hipp hipp HURRA!!!

    Efter flera år med problemhy trots regelbunden hudvård efter alla konstens regler med ”bra” märken så hittade jag hit och då också PTR:s produkter! Detta har efter 3 månader resulterat i en hy som näst intill kan liknas vid en porslinshy som jag får sååå mycket beröm för. Därmed har det också lett till att jag inte behöver sminka mig på samma sätt som tidigare för att få till hyn.

    Därför är min favoritprodukt för tillfället PTR UN-WRINKLE ILLUMINATOR (som du tipsat om tidigare) och den lämnar jag inte hemmet utan numera, den använder jag med eller utan smink.

    När det kommer till smink, som jag fortfarande använder då jag älskar att sminka mig, så är jag en trogen bareMinerals kund men jag har efter att ha läst flera av dina inlägg blivit sugen på Priori så det vore så roligt att vinna och få pröva detta!

    Kram!

  117. Amanda skriver:

    Grattis på födelsedagen! 🙂
    En hy med lyster! Finns massor av bra makeup produkter för att skapa lyster, både i cremeform, puderform och droppar att tillsätta i foundation.
    M.A.C är mitt favoritmärke rent artistiskt sett. Hållbart, bra pigment och återgivning, stort sortiment samt prisvärt.

    • Annica skriver:

      Grattis Annika på födelsedagen!

      Mitt bästa tips är basen, Jan Marini´s bioglycolic rengöring, JM´s Césta creme samt avsluta med Jan Marini´s Age Intervention prime!!

      Med primern sitter all makeup toppenbra! Har nu snöat in på Kanebo´s fluid finish lasting velvet, magiskt bra resultat!

      Är även svårt sugen på att klicka hem makeup från Priori samt testa BB cremen från Jane Iredale.. Oh well! 😉

  118. Anja skriver:

    Mitt bästa tips är nog att ha rejält återfuktad hud när man börjar sminka! 🙂 Och mitt favoritmärke är nog Make Up Store!

    anjahakanson@hotmail.com

    • Tessan skriver:

      Grattis på födelsedagen! 🙂

      Jag tycker att det är snyggt att satsa på en naturlig bas med minerapuderfoundation,och lite rosiga kinder,och att svepa lite higlighter puder på kinderna så man får lite glöd i ansiktet,Hallonrosa läppar och en brun ögonskugga i globlinjen för att markera ögat men på ett naturligt sätt,sen lite brunsvart mascara,KLART 🙂

      Har många favvorit märken men jag gillar tikei extra mycket,dom har bra mineralfoundations i bra färger och dom är inte testade på djur,och dom är vårdande för huden 🙂

  119. Malin Ekedahl skriver:

    Mitt bästa tips är att använda shades under kindbenet så det skuggar & lyfter fram ansiktet då ett ansikte blir ganska ”platt” efter foundation och/andra täckande krämer.Blir ursnyggt! Jag älskar Chanel make-up och Tom Ford ( något för SkinCity att ta in kanske…:)? Grattis & ha en sön dag! //Malin Ekedahl

    • Ann J skriver:

      Hej och grattis!
      Sedan jag blev introducerat till BareMinerals har jag fått ett märke som gör att jag kan lägga en SNYGG makeup och göra det fort och enkelt dessutom, vilket passar mitt pressade schema.

      Som tips är att använda ENJOs eyepad för att ta bort makeup med tillsammans med bara vatten. Hur enkel, snabb som helst och som superbonus – miljövänlig! Tvätta den ren med olivtvål och använd den om och om igen.

  120. Sanna skriver:

    Mitt bästa makeup tips är att avsluta makeupen med att spraya fuktspray över ansiktet.
    Det gör att makeupen fastnar och ger en härlig glow.
    Har man en bra spray så tillför man även lite fukt och vitaminer.
    Bästa märket är just nu Lily Lolo.
    Skön mineralsmink utan en massa glans i.
    Men mest gillar jag foundation och rouge från det märket 🙂

    • Eva skriver:

      Grattis på födelsedagen Annica!
      Mitt makeup tips är att först ta Transderma C, låta det sjunka in och därefter ta concealer sedan foundation från Jane Iredale i hela ansiktet. Därefter Mineral Veil från och rouge från Bare minerals. Lite Faux tan om man vill ha lite solkysst look. Det blir en otroligt bra bas, mycket lyster och håller hela dagen. Det som inte ligger direkt på huden som läppstift, mascara och eyeliner är det utan tvekan Kanebo som har de bästa produkterna!

      Har lite beslutsångest vilket märke som är allra bäst men måste jag välja ett så får det bli Bare minerals eftersom jag skulle kunna klara mig utmärkt på dessa produkter endast!

  121. Sandra L skriver:

    Mitt bästa tips är att använda prioris makeup. Resultat slår alla andra mineralmärken. Den perfekta basen för en strålande hud. Även Prioris fransnäring är jättebra för att få fina svepande fransar.

    • Maria skriver:

      Mitt absolut bästa makeup-tips är att grunda hela makeupen med en välvårdad hud. Detta genom att använda produkter för hyn som vårdar. En bra rengöring, serum och hudkräm som gör att huden inte behöver så mycket smink. I och med detta blir även makeupen grym och man behöver inte täcka ansikten med lager av smink! Utöver det så använder jag mig bara av vårdande grundmakeup som inte bara gör ytan vacker utan på samma gång vårdar.

      Just nu har jag två produkter som jag älskar: Jane Iredales pressade mineralpuder som är grymt! Med det behöver jag bara lägga ett tunt lager som håller hela dagen och ser så naturligt ut. Har fått så mycket positiva kommentarer efter att jag börjat använda detta (dock älskar jag Prioris också). Annars är Kanebos ögonbrynspenna ett måste. Håller även detta hela dagen och färgen ser naturlig ut!

  122. Frida skriver:

    Mitt bästa make-up tips är att först lägga på exuviance dagkräm ”Multiprotective day fluid”, sedan bare minerals primer ”Oil control” för att sedan lägga på bare minerals concealer och foundation ”Matte”. En PERFEKT bas! En som passar känslig, fet, torr och normal hy, solskyddsfaktor (som förhindrar uppkomsten av rynkor och annat otrevligt!) och ger en superbra matt finish. Om man vill ha lite mer lyster kan man antingen ta deras vanliga eller ”brightening”-primer och deras vanliga foudation. Alternativt lägga på någon av deras produkter med shimmer efteråt.

    Därför tycker jag att ”Bare minerals” är det bästa make-up märket eftersom det finns mycket variation, plus att det är naturligt, kloggar inte igen porer OCH innehåller solskyddsfaktor vilket är extremt viktigt för att hålla huden i skick!

  123. Ivana skriver:

    Hej Annica, jag undrar om dessa från Beyond Wishes Multiminerals Antioxidant verkligen är så pass bra som de sägs? finns olika variantar att välja bland dock undrar jag vilket utav de som är allra bäst som du varmt kan rekommendera och hur länge man bör använda den? samt om man verkligen ser någon skillnad osv? och finns det något annat som är ännu bättre än dessa som du kan rekommendera för en bra hy? då menar jag såklart vitaminer.. vore värt guld om du kunde svara och tipsa mig.

    Grattis på födelsedagen! Hoppas du får en fantastisk dag/kväll med dina nära och kära!

    Kind Regards
    Ivana

    • Jonas skriver:

      Mitt bästa makeup-tips är att killar också kan använda makeup, mineralpuder gör underverk för en glansig hud, ger huden en jämnare hudton och ett bättre självförtroende som säger ”Se på mig, jag är snygg” så mitt tips till alla killar, testa makeup kommer göra underverk för huden!

      Mitt favoritmärke är Bareminerals Foundation och MAC foundation, gillar nog Bareminerals allra bäst, den täcker bra, smälter mycket bra in i huden och jag som kille gillar nog inte när sminket syns så att säga och Bareminerals syns inte och därför älskar jag den, täcker, syns inte och ger bättre självförtroende, vad mer kan man begära?

      Grattis Annica på födelsedagen och tack för alla dina hudtips du ger dagligen!

  124. Mirjam skriver:

    Mitt bästa tips är att alltid tightlina ögonfransraden och lägga en naturlig skugga i globlinjen,
    det gör otrolig skillnad utan att se målat ut. Mitt favoritsminkmärke är nog guerlain allt jag provat har varit fantastiskt och andas lyx! Läppstiften är otroliga.

    • Alexandra skriver:

      Mitt bästa tips är att måla med en gul- eller beigefärgad ögonpenna på nedre vattenlinjen. Detta neutraliserar eventuella röda ögon och gör att man ser piggare ut 🙂

      Mitt favoritmärke är gloMinerals, har hittills inte blivit besviken på någon av de produkter jag provat därifrån.

  125. My skriver:

    Till att börja med! Grattis på födelsedagen!

    Mitt bästa makeup tips är att lägga en ljuspenna på franskanten i ögat. Det öppnar upp ögat samt drar ner på fokuset i de röda i ögat.
    Ett annat tips är att lägga löspuder under ögat när du lägger ögonskugga. Så istället för att skuggan ska trilla ner och lägga sig i din fondation så du får en mörkare ton så går det lätt att borsta bort pudert när du är klar!

    Mitt favorti märke är nog M.A.C eller bare minerals!

    • Amanda skriver:

      Jag gillar Senses by Nature – ekologiskt, svenskt och fantastiska produkter!

      I deras Tindraserie finns ett läppglans, mangogold som jag är förälskad i!

      Mitt bästa makeup-tips är att våga vara annorlunda! Det är kul att prova nytt och ge utlopp för kreativitet!

  126. Erika Arnström skriver:

    Tips skulle väl kanske vara att prova – Våga Peova olika tekniker, det går alltid att tvätta bort och börja om 🙂

  127. Erika Arnström skriver:

    Jag använder endast Bare Minerals efter att ha haft svåra eksem/utslag i ansiktet.
    Skulle någon få mig att prova något nytt är det du Annica – dina tips och råd har hittills alltid gett lyckat resultat 🙂 GRATTIS!!!!

    • Emelie Lehtinen skriver:

      Grattis på födelsedagen!

      Mitt bästa tips är att använda sitt rouge mer än till bara kinderna. Markera globlinjen genom att trycka ihop rougeborsten lite platt och svep i globlinjen och ögat öppnas upp. Sen kan man även ta lite rouge i sitt genomskinliga läppglans för att få lite mer färg. Samtidigt har man ju matchat sin makeup väldigt fint och det blir kanske inte lika trångt i sminkväskan 🙂

      • Emelie Lehtinen skriver:

        Glömde säga att mitt favvomärke just nu är bare minerals, känns så fräscht och lätt på huden. Plus också för solskyddsfaktor!

        • Jennie Ängeby skriver:

          Mitt bästa tips handlar om conceler under ögonen vilket många har problem med då det samlas i de fina linjerna, kletar och så vidare. Det är väldigt enkelt, dock är det många som inte tänker på lösningen vilket är ögonprimer och puder. Jag använder alltid en klick av Urban Decays (vilken för övrigt enligt mig är världens bästa och prisvärda primer!) under ögonen, sedan concealer och sist puder. Sitter som berget och smetar inte alls under dagen! 🙂

          När det kommer till märke så beror det helt på. Jag tycker Bare Minerals är ruskigt bra, älskar deras foundation, dock är priset aningen högt. TiKei är ett märke som jag tycker har produkter näst intill BM-klass och är myyycket billigare. Det är mineralsmink och har hjälpt min bråkiga hy jättemycket att byta till deras produkter! Även borstarna är hur mjuka och bra som helst. Helt såld på TiKei.