Ajjjjjjj mina nagelband!!!

  • | Annica

Nagelbands olja för torra nagelband. Ekologisk hudvård

Jag bloggade för ett tag sedan om att mina läppar blir torra och fnasiga när kylan slår till. De är nu lyckligtvis botade utan att jag blivit  beroende av något preparat. Jag har använt mitt Lip Treatment när läpparna var som torrast och nu är de mjuka och fina igen.. skönt! Nu smörjer bara in dem morgon och kväll som min övriga hudvård.

En annan del av mig som blir hysteriskt torr, narig och spricker när det blir kallt är mina stackars nagelband. Jag tänker inte visa er en bild på hur mina nagelband ser ut för då kanske ni börjar gråta:) Mina nagelband blir lite hårda och torra på vintern och då vill jag gärna pilla på dem lite då vilket resulterat i att det spricker och jag får ont.

Som tur var jobbar jag ju i rätt bransch och kan snabbt hitta bra grejer som lätt som en plätt (nästan) lagar de små banden

Jag kör sen en vecka tillbaka Maria Åkerbergs Myrrh Nail and Curicle Oil.

Handskar ovanpå handcreme. Handinpackning

Jag gör så att jag masserar in den på nagelbanden och nageln och gärna även någon skön handcreme på resten av handen. Sätter på mig denna tunna bomullshandske och sen på med mina vanliga skinnhandskar. Sen får denna lilla inpackning verka medan jag går till jobbet eller går kvälls går ut med hunden. Jag föredrar att göra det på kvällen. För då går hela natten sen då man inte tvättar händerna vilket är bra.

2 handcremer jag gillar just nu är: Maria Åkerbergs Handcreme som är ekologisk och har ett bra pris samt  Caritas lyxiga Velvet Glove som är så härlig precis som namnet hintar om.

Myrra Nail & Cuticle Oil stärker både naglar och nagelband. Myrraoljan är även inflammationshämmande, vilket är utmärkt mär man pillat på hårda kanter och det blivit lite inflammerat eller irriterat. Den kallpressade Citronoljan motverkar sköra naglar och nagelband. Jag har både och så det är mums för mig! Kallpressad Jojobaolja binder hudens fuktighet, ökar hudens skyddsbarriär som då lättare kan återuppbyggas. Den kallpressade olivoljan går långsamt genom huden och innehåller E-vitamin. Olivoljan kommer från den första kallpressningen av oliver (olivolja extra virgin). D.v.s. finaste,finaste. Bara det bästa är gott nog, eller hur;)!

Vill du lämna en kommentar?

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

19 svar till “Ajjjjjjj mina nagelband!!!”

  • (19) Kommentarer
  • Visa alla kommentarer
  1. Olga skriver:

    Hej Annica,köpte nagelolja från Maria Åkerberg och jag är mycket nöjd,billigt och drygt! Olga

  2. […] Det är en så härlig känsla att få ha lite fina naglar när man vanligtvis har tråkiga ”killnaglar”. Har man fina naglar gäller det ju även att nagelbanden och handen i övrigt är välvårdad. Se till att ta en vanlig manikyr innan du gör akrylnaglar eller vad du nu gör för naglar + vårda händer och nagelband noga så blir resultatet smashing. Jag tipsade för ett tag sen om bra nagelbandscreme och handbehandling. Läs mer om det HÄR! […]

  3. Nathalia skriver:

    Hej Annica, tänkte kolla med dig om denna handkräm samt nagelbandsolja från Maria är betydligt bättre än Elisabeth Ardens kända handkräm samt den från clarins som nästan alla har?? är det något du gillar och kan tipsa om? jag själv letar efter en suverän nagelbandsolja då de blivit så torra nu på vintern samt långa de sticker ut pga torrhet och ser helt förfärligt ut vilket aldrig hänt mig tidigare..

    Sen undrar jag vilken utav dessa två som är grymmast

    Peter Thomas Roths Lashes To Die For eller Platinum Prioris Lash Recovery

    Finns ju massa som är bra för ögonfransar men vilken är bäst enligt dig som jag borde köpa? svårt att välja själv dock.. och får man tillbaka sin gamla alltså vanliga längd när man slutat använda de?? de lät trist 🙁 trodde de varada ett bra tag eller aa för alltid 🙂 hur länge bör den användas? vill gärna ha lite info.. och om de finns något annat på marknaden som är betydligt bättre än dessa två? har t.e.x hört att ögonfransnäringen LATTISE skall göra ögonfransarna otroligt tjocka och långa och nästan hela USA använder den.. något du hört?

    Önskar dig en riktigt GOD JUL med dina nära och kära!! Må du ha en fantastisk dag/kväll 🙂 Kram

    • annica skriver:

      Hej Nathalia, Ja det skulle jag definitivt säga. Jag är ju engen förespråkare av EA generellt sett;). Carins är säkert bra, kan den dock inte i detalj. Testa denna olja, den är super. Glöm inte handcreme och handskarna på!! Vill man kan man sova i det! Inte så snyggt men mkt bra! Jag är restriktiv med att rekommendera fransnäring nu. Jag vill gärna avvakta tills läkemedelsverket är klar med hela sin rapport. Jag hade PTRs lashes förut och har öven kört Priori. Båda gav väldigt fina resultat på mig. Dock Vill jag eg inte säga bu eller bä om dessa just nu innan vi vet mer vilka som i framtiden kommer bli godkända. Just nu kör jag inget bara mascara och lash base! Känner inte till det vidare det märket du nämner tyvärr. Hoppas du hade en mysig Jul! God fortsättning! KRAm Annica

  4. Pamela skriver:

    Hej bästa Annica, väljer jag att använda ansiktsmasken från Dermalogica Multivitamin power masken kan man använda peelingen från Peter Thomas Roth Clinical Peel & Reveal innan?? jag använder andra produkter dagligen men kan man varera med andra ansiktsmaskar samt peelingar från andra märken då och då? självklart använder jag då inte andra rengöringar då de inte är så bra att variera mycket bättre att hålla sig till just de produkter som passar en som man nu använder dagligen.. och hur gör man steg för steg? kör man först peeling ansiktsmask och sedan på med serum? Jag har rätt så blandhy rätt så fet hy alltså med pormaskar osv.. vill ha ett fint lyster och få en fin färg på ansiktet men sammtidigt inte se blank ut som en spegel haha.. vore jätte tacksam för din hjälp för du är ju så himla grym!!!! ÄLSKAR dig och din blogg!! Massa kramar

    • annica skriver:

      Hej Pamela, Ja det går bra att använda den peelingen innan. Om du inte använder syra produkter och blandar så kan man göra det även om jag inte rekommenderar det i normala fall. Så här gör du 1. Rengör med rengöring. 2. Peela 3. Applicera serum 4. Applicera mask. När du tvättat av masken så applicerar du din dagliga hudvådsrutin. TEx serum + crème och ögoncreme. Stor Kram och god jul.Kram Annica

      • Pamela skriver:

        Tack så hemskt mycket bästa du !! Så jag kan använda både masken samt peelingen fast än min feta hy som jag berättade? rensar de huden på djupet? och tar bort lite pormaskar? vill gärna ha den lystern jag skrev här ovanför den här rosiga lystern men sammtidigt inte se allt för blankig ut haha 🙂 Och vad är det för serum jag kan köpa enligt dig? Bör man alltid använda serum innan man applicerar en ansiktsmask? oavsett vilken? gäller de enbart ansiktsmaskar då inte om man enbart kör en peeling. För jag använder mina dagliga rengöringsprodukter och hudterapeuten jag köper ifrån har aldrig nämnt något sådant att serum ska vara bra under en ansiktsmask samt därpå? Jätte tacksam för ännu ett svar. God jul fina du 🙂 Massa kramar

        • annica skriver:

          Hej Pamela, Ja det kan du. Det finns ingen quick fix som tar bort pormaskar. Det är konsekvent användning av bra hudvårdsprodukter som gäller. För bäst resultat så ha ett serum under din mask. Peeling gör du innan som jag skrev (Skrev steg för steg till dig i förra svaret). Lycka till! Kram Annica

  5. Alexandra skriver:

    Hej! Jag har en fundering.. Min pojkvän skulle verkligen, verkligen behöva smörja in sina händer men han tycker verkligen inte om det, han tycker det är för kladdigt:) har du några bra tips på hudkrämer till honom? Om den luktar ”tjejigt” eller inte spelar ingen roll, det viktigaste är att den går snabbt in och vårdar så att han står ut med krämen:):):) och i övrigt; tack för den här helt fantastiska bloggen!:)

  6. Annie skriver:

    Hej heji juleyran..
    Är nyfiken på solkrämen från DERMACEUTIC. Jag har idag solskydd från dermalogica(ultra sensitive faceblock), men vill ha något kraftfullare (som även funkar i utlandet). Kan jag blanda produkten sun ceutic från dermaceutics tillsammans med exuviance produkter? Att det är SPF 50 tilltalar mig. Jag har känslig hy (roasacean).
    Kram

  7. Malin skriver:

    Hej, jag såg dagens erbjudande och blev nyfiken på krämen Hyal Ceutic. Har funderat på att testa någon produkt med ”plumping effekt” och då tittat lite på krämer/serum från Rodial och Akademikliniken. Kan denna kräm vara ett alternativ? Jag har dock inte gjort någon injektionsbehandling så jag vet inte om det är rätt märke för mig? De andra kanske är mer ”plumpiga” på en obehandlad hud, eller så är ett serum då ett bättre val.
    Tyckte annars att det verkar praktiskt att den kan användas både dag och natt och kring ögon och priset är ju bra!

    • annica skriver:

      Hej Malin! Rodial är mest plumping tycker jag eller PTR Laser free moisturising Cream oxå bra! Kram Annica

      • Malin skriver:

        Tack för svaret! Menar du då Rodials serum/gel eller moisturisern? PTR känner jag inte så mycket till, men såg nu att ni har erbjudande på det idag, så det ska jag kolla upp! God Jul!

        • annica skriver:

          Hej Malin, Jag tänker på Moisturisern! Den är riktigt ljuvlig! Kram och God Jul Annica

        • Ebba skriver:

          Annica! Hej! 🙂 Förstår att du överöses av frågor, särskilt så här inför jul, men ger det ett försök ändå. Ska köpa Prioris foundation, men kan inte bestämma mig för nr 1 eller 2..Jag har en gul underton i huden, och blir under sommaren ganska lätt brunbränd. Hjälp! Är nr 1 väldigt ljus?
          Kram och god jul

          • annica skriver:

            Hej Ebba, Klart jag hjälper dig! NR är ljus.. den är absolut perfekt på min hy… jag är blek! 🙂 Du kan kolla tonen på min hud på bilder i bloggen. Nr 2 är ljus med men bra om man är ljus men inte en blekfis 😉 Kram Annica