Massage…

  • | Annica

Aromassage

Jag gillar inte att sitta, ligga eller vara still överhuvudtaget under längre perioder utan att samtidigt göra något. Jag tycker det är trååååkigt, tråååkigt, tråkigt.  Förr om åren kunde jag ligga och lata mig i soffan timme efter timme men inte nu.. nej, jag måste göra något.

Enda gången (förutom när jag sover och när jag gosar med mina små kids förstås) som jag verkligen njuter av att vara stilla och inte göra något så är det när jag får massage. Då skulle jag kunna ligga still en hel dag, ja kanske till och med ett helt liv… masserad genom ett helt liv.. det vore väl något?! Eller kanske inte;).

Ansiktsmassage, kroppsmassage och inte att förglömma skalpmassage är magiskt skönt och liksom tar en till ett helt nytt mood, vilomood eller välmåendemood… jag går bara och ler av välbehag flera timmar efter jag fått massage för att det känns så sjukt bra i hela kroppen. Det är faktiskt inte bara något man går och inbillar sig efter utan det finns bevisat att man mår bra av massage/beröring.

Skalpmassage, Ansiktsmassage

Forskare värden över har kunnat konstatera att massage påverkar det autonoma (icke viljemässiga) nervsystemet, att hormoner som ger lugn frigörs, blodcirkulationen ökar och musklernas spänning minskar. 

Kerstin Uvnäs-Moberg, professor i fysiologi vid Karolinska Institutet och erkänd som en av världens främsta hormonforskare, har i sin forskning kommit fram till att massage och annan beröring utlöser hormonet oxytocin, även kallat ”lugn-och-ro-hormon”.

Självklart är det underbart att gå till en utbildad massör men man kan också sparka igång;) sin kära och låta honom/henne göra 30 minuter massage. Är man juste så ger man ju sin kära massage en annan dag med:)

Balm Relax Intense massage balm

En fenomenalt bra massage balm är Relaxing Massage Balm. Ett 100 % naturligt växtaromatiskt massagebalsam utan syntetiska tillsatser med riklig silkesmjuk konsistens och M A G I S K doft! Många smarriga saker i denna burk som tex:

  • Aromatisk växtessens från vetiver – Avslappnande och lugnande.
  • Vaniljeextrakt i hasselnötolja – Närande och mjukgörande.
  • Aromatisk växtessens från Ylang Ylang – Avslappnande.
  • Aromatisk växtessens från bitterapelsin – Cirkulationsökande, renande, lugnande.
  • Tonkaböneextrakt – Mjukgörande, cirkulationsökande och dränerande.
  • Jojobaolja – Minskar hudens uttorkning.
  • Kameliaolja – Rik på antioxidanter, lugnande och mjukgörande.
  • Växtolja från hasselnöt – Kallpressad. Motverkar vattenförlust och återuppbygger hudens skyddsbarriär. Rik på A- & E-vitamin.
  • Grapefruktextrakt – Cirkulationsökande, dränerande, ökar förbränningen och bindvävsproduktionen.

Gör gärna massagen på kvällen så att du sen bara kan krypa ner i den gossiga sängen. Värm en liten mängd balm i händerna och massera sen med lätta rörelser på kroppen. Tumregel är att alltid massera mot hjärtat.

För den riktiga super torrisen så är denna underbart bra även som bodylotion. Trots att det är ett rikligt balm så tränger den lätt in i huden och lämnar huden inte kladdig utan den har en ”dry touch”-känsla. Very nice!

Vill du lämna en kommentar?

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

4 svar till “Massage…”

  • (4) Kommentarer
  • Visa alla kommentarer
  1. Eva Johnson skriver:

    Decleors krämer luktar så gott!! En fundering; har sett att också Jane Iredale har tre olika ansiktssprayer nu. Har du provat någon av dem? Är de finfördelande och ger bra med fukt? Du gillar ju Kanebos och även Matis sprayer, om du jämför vilken är bäst? Mot yttorrhet och framför datorn hela dagar med blank hy.. kanske borde ha någon spray då. Jane Iredales priser är ju jättebra m men Kanebos kanske ger lite ”mer”? Tack för ditt svar på tidigare fråga om BB kräm och Nimue vs Jan Marini. Såg att Jane Iredales BB nominerats till cosmopolitan pris. Vad tycker du är anledningen att hellre välja en foundation som Velvet finish t ex jämfört med en BB? Även om BB även ger fukt så har jag altid fuktkräm innaan t ex, så täcker Velvet finish bättre eller ger en BB lika bra täckning? Såg att Jane Iredales har solskydd i sig också, kanske bra när man ska bada eller vara ute på sommaren då? Eller är det inte bra vara i solen med en sådan kräm? Tänker på att man inte brukar rek smink så pga risken för fläckar. Men är det en skillnad med en färgad fuktkräm?
    Gott nytt år!!

    • annica skriver:

      Hej Eva, Ja visst gör det…. jag kan bli helt galen i vissa dofter i deras produkter… mmm! Det är toppen med en fuktspray när man känner sig torr och tex på jobbet att kunna ge huden en dusch under dagen. Man piggnar även till lite, det är väldigt uppfriskande. Åhh så svår fråga… båda är riktigt bra. På sistone har jag dock kört matis. Jane Iredales är bra den med de har ju 3 olika. du kan läsa mer om var och en på Skicnity.se men D2O™ Hydration Spray är den som är bäst för en torrarehy. Just spray funktionen är mer tunn och finfördelad på matis och kanebo tycker jag. Bra smink är inga problem alls att vara i solen med. Inte ligga och sola men vistas ute. De är nu nuförtiden som en förlängning av hudvården. SÅ länge du köper bra produkter så behöver du inte oroa dig för fläckar. Istället är det ett bra skydd som solen om de innehåller SPF. BB är ju älskat av många, även mig. Men får jag välja helt fritt väljer jag en vanlig foundation tex Fluid F lasting Velvet från Kanebo eller Priori. Eller någon annan bra foundation. Vill du läsa mer om BB läs mitt tidigare inlägg : https://hudspecialisten.se/2012/09/vad-ar-en-bb-cream/ Kram Annica

  2. gabriella sandborg skriver:

    Hej, jag vill tacka dig för en helt fantstisk och seriös blogg! Jag känner så väl igen mig i besattheten av huden! Jag funderar på att sadla om helt, är nu lärare och jag som många andra är trött på det. Nu är det inte helt enkelt, ekonomin sätter käppar i hjulet.
    Jag har beställt prospekt från Elisabethsskolan, vet du någor om deras rykte i branchen?
    Tack också för skincity, jag handlar nästan uteslutande där!
    Med vänliga hälsningar
    Gabriella

    • annica skriver:

      Hej Gabriella, Tack så mycket!Vad roligt att höra att du tycker det! Men vad spännande att sadla om! Elisabeth skolan är jättebra. Även yrkes högskolan för hudvård och kosmetik. Roligt att du gillar Skincity med! Tack för de fina ordern och roligt att du följer min blogg! Kram Annica