Budget alternativ?

  • | Annica

 

 Face Balm Rose, 50 ml  maria åkerberg

Ibland får jag mail och frågor om varför vi inte har fler budget alternativ på Skincity eller var för jag inte tipsar om fler budget alternativ här på bloggen

Jag förstår att det kan vara ett önskemål att få fler tips på billiga och superbra produkter.

Tyvärr är det ganska svårt. Det finns inte jätte mycket produkter att välja på till superbilliga priser om man vill ha riktigt hög kvalitet.

Eftersom jag inte skulle kunna skriva om något som jag inte till 110% kan stå för så har jag ofta svårt att lyfta fram de super billiga alternativen. Det är ju lite så att man kan oftast inte kan betala priset för en Skoda och får en Mercedes…

Exuviance SkinRise Morning Bionic Tonic_Edge

Ibland är det ju dock så, speciellt i parfymeri världen, d.v.s. de märken som säljs framförallt på parfymerier att man tar mest betalt för namnet och innehåller är inte alltid lika viktigt. Den typen av kunder köper också till stor del pga. av att man helt enkelt vill ha ett visst märke man tycker känns exklusivt. Detta är ofta märken som har sina rötter i mode världen och de stora modehusen.

Jag jobbar, tipsar och skriver endast om professionell hudvård för det är det som i min värld är the real shit;)

Med professionell hudvård menar jag de märken som är s.k. salongsmärken och som används av hudterapeuter, hudläkare och dermatolger framförallt. Dessa märken är ofta inte kända för sina namn initialt utan för sin verkan på huden.

Jag brukar alltid säga att vill man ha det bästa (oavsett om det gäller kastruller, hårborstar eller elvispar) så kolla vad proffsen inom det området använder sig av!

Phytomer Best sellers

Hur som helst så finns det ett par serier som är mer utav vad man kanske kan kalla budget alternativ inom professionell hudvård. Självklart har vi valt att ta med dem på Skincity också.  De märken som jag varmt kan tipsa om, om man känner att många av de produkter jag tipsar om är för dyra. De märkena är Phytomer, Maria Åkerberg och Exuviance.

Självklart har alla serier vissa produkter som är dyrare men de har flera bra och ”billiga” alternativ när man ser på vad man får för pengarna.

Är du sugen på att testa något gör hudtestet på Skincity.se ange vilket märke du då är speciellt intresserad av!

Vill du lämna en kommentar?

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

13 svar till “Budget alternativ?”

  • (13) Kommentarer
  • Visa alla kommentarer
  1. Julia skriver:

    Har börjat använda Exuviance för ca tre veckor sedan och hittills är jag jättenöjd med resultatet! Tycker dock inte att Exuviance och de två andra ovannämnda märkena är budgetalternativ särskilt om man kör en komplett kurs. Men kan nog inte tänka mig att gå tillbaka till icke professionell hudvård efter att ha upptäckt professionell och har fått synliga resultat!!!

    Det enda som jag blir lite fundersam över är att jag har blivit ngt torrare i hyn särskilt rund munnen när jag inte använder produkterna. Till ex på morgonen efter att ha tvättat ansikte med vatten och om jag dröjer med efterföljande hudvård så blir huden väldigt torr(mest kring munnen) vilket har aldrig hänt förr när jag använde mig av apotekets Cliniderm eller Clinique. undrar varför för jag använder produkter för känslig hy idag?men så fort jag tar på ansiktsvatten, serum mm försvinner torrheten och det håller i sig hela dagen.

    Ca 2-3 gånger i veckan kompletterar jag med MD formulations Moisture Defense masque som är superbra och ger definitivt synliga resultat! Har en till fråga till dig, Annica, om du kan rekommendera ngn bra mask som rengör på djupet, drar samman porer och inte gör att man blir mer oljig efteråt. har ngt större porer på näsan. Kan tänka mig att skaffa en mask just för näsan och hakan för att hålla detta område i schack, tänkte själv på Purifying Clay Masque från Exuviance (jag har blandhy som är ngt känslig, är 38 år, sällan ngn finne). kom gärna med fler förslag!

    Sist vill jag tipsa om riktigt bra BUDGETALTERNATIV 🙂 för hårvård, nämligen Balsam från SÅ KLART! kostar 19.90 på Willys och ger fantastiskt bra resultat för de som vill få sitt hår lent och glansigt! den inehåller inga silikoner, mineraloljor och uttorkande alkoholer och är godkänd för balsammetoden (då man tvättar håret enbart med balsam!). Många av schampo och balsamer även inom professionell hårvård är fullspäckade av de ”förbjudna” ingridienserna vilka lägger sig som en hinna runt hårstrån och ger en effekt av vackert och friskt hår men i själva verket förstör håret! Jag har ganska tjockt, självlockigt hår och behöver inte längre använda mig av plattång eller hårfön och har lätt att kamma genom mitt hår! Men denna balsam kommer, tyvärr, inte passa dig med fett hår.

    tack än en gång för en toppenblogg med superbra forum!
    kram/Julia

    • annica skriver:

      Hej Julia, Tack för de fina orden! Allt är ju realativt när man pratar om vad som är billigt och dyrt. Nu jämför jag äpplen med äpplen dvs professionella märken jämfört med varann och då har Exuviance ett förhållandevis bra pris på sina produkter. Om du nyligen börjat med produkterna så beror torrheten på det med säkerhet det är ju så det blir initialt vid användning av syra produkter. Har du inte serum Vespera så rekommenderar jag det.
      Mask tips: Exuviance Rejuvenating Treatment Mask! Kram Annica

      • Julia skriver:

        Hej Annica! tack för tips ang.masken, skall provas! Jag använder både Vespera och Tripple Boost och är supernöjd med dessa…vill också tillägga att de professionella hudvårdsprodukter är oftast otroligt dryga och räcker länge!
        undrar om inte Skincity planerar ngt bra erbjudande på Exuviance i närmaste framtiden?Glad Påsk!

  2. Alexandra skriver:

    Hej!
    Maria Åkerbergs precleansing oil finns endast i 125 ml storlek medan andra rengöringar från hennes märke finns i större förpackningar. Ska det vara så eller har de större förpackningarna helt enkelt tagit slut? Hehe undrar eftersom jag har en stor kärlek för allt med oljor i 🙂 x

  3. Matilda skriver:

    Så är det med allt. Man får vad man betalar för. T ex ett schampo man köper på ICA och ett man köper hos frisören. Det är ju som natt och dag. Det skulle vara roligt att få veta varför det dyra är dyrt och varför det billiga är billigt. Vad det är som gör det, ingredienserna, arbetet osv. Det skulle vara jätteintressant att få veta! Kanske något du kan skriva om?

    • annica skriver:

      Hej Matilda, Visst är det så! Det finns många olika anledningar. Dels Valet av ingredienser, vart de plockas, hur de plockas etc etc och kanske framförallt koncentrationen av de aktiva ämnena som kan skilja sig asevärt. Tex ICA kan ha en C-vitamin creme och så har tex Peter Thomas Roth oxå en C-vitamin crème. För en del kanske det verkar galet då att betala flera hundra mer för PTR crèmen. Men i billiga grejer är ofta koncentrationen så låg så att det inte har någon effekt på huden. Forskar företaget själva eller köper man färdiga patent? Hur man hanterar råvaror etc. Sen har du den aspekten som jag skev om i inlägget om man har ett känt varumärke tex Dior eller Chanel.. då får man ju betala extra för det med. Detta är ett komplex ämne men jag hoppas du förstår lite bättre hur det funkar! 🙂 Kram Annica

  4. paula skriver:

    Tack för ett bra inlägg!
    Jag älskar phytomer ! Underbart märke har hela serien snart

    • annica skriver:

      Hej Paula, Jag med love love love..har ju varit i deras fabrik och även på deras kontor i St Malo i frankrike ..sett algerna…sett ebb och flod…underbart! KRAM Annica

  5. Olga skriver:

    Jag köpte nagelolja,läppcerat från Maria Åkerberf och mycket nöjd!

  6. Sara O skriver:

    Jag tycker även Bliss har ett bra pris och ett bra resultat. Köpte Blissprodukter för ca en månad sedan och är supernöjd!
    Kram Sara

    • annica skriver:

      Hej Sara, Ja du har helt rätt! Bliss har många extremt bra grejer och deras basutbud håller oxå bra priser. Tänkte ta med dem men så gjorde jag det inte. Kul att du är nöjd! Underbart!! Kram Annica