Brun Utan Sol Test – Sommarens bästa BUS!

  • | Annica

Bästa brun utan sol 2013, brun utan sol test!

Nu är det dags för vårens och sommarens härliga BUS-test.

Jag har valt ut 6st som allihop är riktigt bra BUSARmen som ger lite olika resultat beroende på vad man önskar!

Jag kan säga generellt om alla dessa att INGEN gör dig gul, INGEN täpper till porer eller är hud försämrande på något sätt, alla innehåller hudvårdande ingredienser.

Här har ni hela testet och min personliga recension av varje BUS. För att läsa hela beskrivningen om produkterna så klicka på produktnamnen som är länkar så kommer ni till Skincity och respektive produktinformation.

 Bästa Brun utan Sol 2013! Brun utan sol test!Här ser ni mina fisbleka ben innan uppdelade i sex olika testfält!

Såhär har jag gjort testet! Jag har delat in mina smalben i sex olika fält och testat en BUS-i varje fält.  Benen har jag förbehandlat med peeling och återfuktande Body Lotion, som är ett måste för ett lyckat resultat.

Bästa brun utan solen, Decleor, Kanebo, Bliss, jan marini, Maria Åkerberg, Decleor

Här ser ni min finfina tankeskiss med vilken BUS jag testat var!

 Och Ta Daaa.. här har ni resultatet.

bästa brun utan solen, brun utan sol test

brun utan sol test, bäst i test brun utan sol!

Och nej.. jag har inte smörjt in vristerna. Skuggan föll på dem så de ser mörka och lite roliga ut:). Fokusera inte på om kantlinjena är något ojämna, det var svårt att hålla sig precis vid strecket. titta på färgen på mitten av fältet för att se själva nyansen, det är det som är intressant!

 

Nedan är de listade utan inbördes ordning med början på höger ben uppifrån och ner!

Kanebo Sensai Silky Bronze Self Tanning

Sensai Silky Bronze 150ml, 789kr

En transparant silkig mjuk gele med anti-age egenskaper, som är extremt lätt att applicera och att få jämn.  Ger en elegant varm snygg gylleneton till huden och medel mycket färg. Denna BUS är nästintill omöjlig att få ojämn tackvare sitt silkiga och ”långa” glid på huden. D.v.s. den blir inte kort och stum utan den är supersmidig att massera in och få jämna kanter. Detta har länge varit min personliga favorit tackvare den fina färgen, återfuktningen på huden som den ger och att den är så lätt att handtera . Den står sig starkt även i detta test.  Jag brukar applicera den 2- 3 gånger med någon dags mellanrum för intensivare färg.

Färgstyrka: Medel

Ton: Varm/gyllene

Doft: Doftar ganska mycket (dock inte illa) utan en aprikosdoft.

Användningsområde: Både ansikte & kropp

 

 

 Decleor Self tanning gradual Glow

Decléor Self Tanning Milk Natural Glow 125ml, 349kr

Detta är Skincitys absolut bästsäljande BUS! Det var ett tag sen jag provade den och jag var spänd att se resultatet då våra kunder verkligen älskar den. En lätt och ändå mjukt cremig creme som är enkel att applicera, väldigt behaglig på huden. Medelglid på produkten så man behöver som med de flesta vara noga med kanter, knän och armbågar etc. Går relativt snabbt in i huden, lämnar ingen fet hinna men en mjuk känsla på huden. Ger en varm naturlig ton och rätt bra med färg redan vid första appliceringen. Jag gillar verkligen att den doftar så härligt!

Färgstyrka: Medel +

Ton: Varm/Gyllene

Doft: Doftar jättegott! Lite somrigt och mjukt av citron och vanilj.

Användningsområde: Både ansikte & kropp

 

Bliss brun utan sol a tan for all seasons

Bliss a tan for all seasons 150ml, 389kr

En BUS i sprayform som är färgad så man ser när man applicerar vart man applicerat. Bra! Denna är helt liquid (flytande) och torkar därför snabbt utan någon som helst creme känsla kvar på huden. Tackvare den snabba torktiden så är den perfekt för de som inte tycker om känslan av någon creme på huden. Dock måste man ha gjort ett riktigt bra underarbete med peeling och fukt för att få den helt jämn. Snabba torktiden gör att man måste vara snabb på handen vid applicering.

Färgstyrka: Medel/Mörk

Ton: Neutral/kall

Doft: Det står att den ska dofta Citron men jag tycker att den doftar persika

Användningsområde: Både ansikte & kropp

 

Maria Åkerberg Brun utan sol, tan in a botle

Maria Åkerberg Tan in a Bottle 125ml, 159kr

En BUS som ger en lätt varm/gyllene ton till huden. Den är tänkt att ge en väldigt lätt färg vid en applicering som jag gjort och att man åter applicerar varje dag och full effekt fås efter 3 -4 dagar. Riktigt fin tycker jag speciellt om man är mycket ljus i huden eftersom den blir så lätt och naturlig i tonen första gången. Denna är den näst populäraste (efter Decléors) BUSen på Skincity. Jag förstår varför enkel att applicera, doftar friskt, ger fin färg och har ett riktigt bra pris!

Färgstyrka: Ljus

Ton: Varm/Gyllene

Doft: En frisk och fräsch doft av Citrongräs och lavendel men framförallt är det Citrongräsdoften som kommer fram.

Användningsområde: Både ansikte & kropp

 

faux tan brun utan sol

bareMinerals Faux Tan Body 177ml, 419kr

En brunfärgad BUS för att du lätt ska se exakt vart du applicerat. Direkt efter applikationen ser du hur resultatet blir. Färgen mörknar något men du ser exakt om du applicerat jämnt, toppenbra! Denna rekommenderar jag främst när man har lite färg på huden eller till alla som inte är av det absolut ljusaste slaget. Ger en djup bronzig helt neutral ton. Helt kladdfri, lätt och passar bra för de som inte vill ha någon cremig känsla på huden.

 Färgstyrka: Mörk

Ton: Neutral

Doft: Doftar gott av mandel! Gillar denna goda mjuka doft, lite mandelkubbJ

Användningsområde: Endast Kropp (finns en specifik variant för ansiktet)

 

Jan Marini brun utan sol , self tanner

Jan Marini Sunless Self Tanner 114ml, 399kr

WOW, har aldrig upplevt detta förut, en BUS som är helt doftfri! Toppen för alla som inte vill ha BUS för att de tycker att det alltid kommer igenom någon liten BUS doft. Här har ni er BUS! Noll doft! En lätt creme som ger en medelbrun ton till huden utan någon dragning åt gyllene eller åt det kalla hållet, faktiskt helt neutral i sin ton. Färgen utvecklas snabbt och huden blir väldigt mjuk utan att bli kladdig. Speciellt bra även till problemhy som acne etc., då hela JM´s serie och även denna är utvecklad med tanke på att vårda problematiska tillstånd i huden.

Färgstyrka: Medel

Ton: Neutral

Doft: Helt Doftfri! Stort plus i kanten för det!

Användningsområde: Både ansikte & kropp

 

Eftersom jag är en tjej som är mer åt det gyllene hållet i mig själv när jag blir brun så passar de brun utan sol som är just lite mer gyllene (OBSERVERA INTE BRUNA UTAN GYLLENE) Så mina topp 3 favoriter är Sensais, Decléors och Maria Åkerbergs!

Lyxalternativet och mitt första hands val är och förblir sen många år tillbaka Sensais!

Hoppas ni hittar en i mina beskrivningar som ni tror passar just er bäst!

 

Vill du lämna en kommentar?

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

83 svar till “Brun Utan Sol Test – Sommarens bästa BUS!”

  • (83) Kommentarer
  • Visa alla kommentarer
  1. Vivi skriver:

    Hej om man ä väldigt ljus och vill bli lite brun men inte så det ser onaturligt ut, är det då Maria Åkerberg man ska välja? Eller vad är ditt bästa tips. 🙂
    ( känslig hy)

    • annica skriver:

      Hej Vivi, Är du ny med BUS produkter är Marias produkt toppen att starta med. En hands up för denna godingen också, kokosdoften är så ljuvlig! Lättapplicerad och ger en lätt fräsch ton till huden. James Read Coconut water tan mist body Kram Annica

  2. Vivi skriver:

    Hej om man ä väldigt ljus och vill bli lite brun men inte så det ser onaturligt ut, är det då Maria Åkerberg man ska välja? Eller vad är ditt bästa tips. 🙂
    ( känslig hy)

    • annica skriver:

      Hej Vivi, Är du ny med BUS produkter är Marias produkt toppen att starta med. En hands up för denna godingen också, kokosdoften är så ljuvlig! Lättapplicerad och ger en lätt fräsch ton till huden. James Read Coconut water tan mist body Kram Annica

  3. May-Britt skriver:

    Hej.
    Vad brun utan sol föreslå du vilka är bäst?
    Och om jag använder den på dagen och går ut kan jag har Exuviance
    Dag Repair SPF 30 över den?
    Men inget serum?
    Jag har blivit så fin hud så jag vil inte slutar med syrorna i Exuviance i sommar 🙂
    Jag vill bara ha lite solbränna i ansiktet och på halsen.
    Kanske är det bäst och bara har brun utan sol några timmar på kväll när jag tittar på TV och sedan tvätta bort innan jag går till sängs? eller borde jag sova med den?
    Kan jag sedan använda serum och nattkräm/dagkräm som vanligt?
    Nu i sommar om jag är mycket i solen
    sen jag är ryttare på häst så ibland blir jag i solen en stund.
    Borde jag ha Solskydd 50 på ansiktet och halsen?
    Eller går det bra med 30?
    Kram.

    • annica skriver:

      Hej May-Britt, Clarins Golden Glow Booster Self Tan kan du boosta upp din dagcreme med från Exuviance. Rekommenderar fortfarande ditt serum under 🙂 Skillnaden på SPF30 och SPF50 är inte så stor som man kanske kan tro. SPF30 skyddar mot 97% av UV-strålningen och SPF50 skyddar mot 98% av UV-strålningen. Så länge du har rätt mängd och återapplicerar ditt solskydd räcker det absolut med SPF30. Kram Annica

  4. Frida skriver:

    Hej Annica!

    jag fick nyligen veta att jag har melasma. Har fått en mustasch liknande på min överläpp samt att mina läpplinjer har förstärkts. Just nu är det väldigt väldigt liten men imorgon åker jag till Italien och är orolig att det ska bli mer..
    Jag har fixat ordentligt med hög solskyddsfaktor och ska vara duktig med hatt osv.
    Tanken är att inte sola ansiktet utan bara kroppen! Jag tänkte då ta en brun utan sol i ansiktet mest för att få lite färg där också, men hur funkar det med melasma? Jag har hört att det kan trigga igång melasman mer, stämmer det?
    Om inte, har du ngt förslag på bra brun utan sol till mig till ansiktet? Som bara ger lite lyster? Med vänlig hälsning, Frida

    • annica skriver:

      Hej Frida, melasma kommer ofta från graviditet eller P-piller och tenderar att blekna gradvis när man fått barn eller slutar med P-piller, men de kan finnas kvar i många år. Melasma kan vara mycket envis; båda typerna försvåras genom solexponering och parfymer. Det är viktigt att använda solskydd med hög skyddsfaktor för att undvika denna extra effekt. Så det är det absolut bästa du kan göra nu under sommaren och försöka vara i skuggan så mycket som möjligt. En vacker nyans från by Terry:
      http://skincity.se/sv/product/4831/by-terry-soleil-terrybly-hydra-bronzing-tinted-serum

      Kram Annica

  5. Erica skriver:

    Hej!

    Har alla BUS i mousse form colour guard? Om inte, vet du om apolovas i mousse form har det?

    • annica skriver:

      Hej Erica, det är inte något som alla har utan mousserna kan komma med eller utan färg. Tyvärr har jag inte testat Apolivas så vet inte hur just den är : )

      kram Annica

  6. Linnéa skriver:

    Hej!

    Har du något tips på en bra BUS i mousse form, som bara ger en lätt solbränna?

  7. Erica skriver:

    För jag har väldigt ljus hy och skulle vilja hitta en BUS som passar till ljus hy på te.x kicks för ett inte allt för dyrt pris!

  8. Erica skriver:

    Hej!
    Skulle vara väldigt tacksam för svar. Finns tan in a bottle att köpa på något annat ställe än skincity?

    • annica skriver:

      Hej Erica, Maria Åkerberg som märke finns på salonger runt om i Sverige så den går absolut att köpa hos andra också. Googla på märket eller kontakta Dermanord för att se vem som finns närmast dig http://www.dermanord.se

      kram Annica

  9. l skriver:

    hej !Jag har testat Lancomes nya brun utan sol och har fått en reaktion 🙁 Är röd i hela ansiktet och det bränns och porerna är vidgade ( förmodligen pga värmen) och huden ser så mosig ut. Har gått några dagar men det blir inte bättre :S

    Hur behandlar jag detta?

    • annica skriver:

      Hej L!
      Din stackare….det låter inte roligt. Man kan reagera på precis vad som helst i en produkt och jag tycker att du till att börja med ska höra av dig till återförsäljaren där du köpt produkten. Sedan behöver din hud lugn och ro. En rengöring för känslig hud som tex Ultracalming och en skyddande gel som Barrier Repair vore toppen. Som tur är så är huden ganska förlåtande så jag tror på snabb bättring bara du inte stressar den med för aktiva produkter.
      kram Annica

  10. m skriver:

    hej ! Jag kan inte välja mellan Exuviance eller MD formulations!

    Jag har problem med plitor och yttorrhet och vill även få mjuk slät hud och mer lyster

    Vilket märke är snäppet bättre än det andra?

    • annica skriver:

      Hej igen M!
      Det går sällan att jämföra märken för olika hudar svara olika på olika märken. Jag hade dock valt Exuviance då MD Formulations kommer sluta säljas i Sverige. Märket kommer inom kort inte gå att få tag på och det blir dumt att påbörja en behandling som du inte kommer kunna fullfölja…tänker jag. Exuviance är superbra och täcker in alla hudens behov! Önska Exuviance i testet så hjälper vi dig med bra produkter.
      kram Annica

  11. loa skriver:

    Går det bra att blanda CLARINS GOLDEN GLOW BOOSTER SELF TAN med exuviance dag eller nattkräm?

  12. L skriver:

    hej !Vilken brun utan sol ska jag välja om jag har problem med acne?

    • annica skriver:

      Hej L!
      Har du testat den HÄR!

      Du blandar den i din vanliga creme och den brukar inte påverka huden till att ge mer finnar. Du bestämmer själv antal droppar så man kan få en liten effekt eller bli mer solbrun om du tar fler droppar. Hoppas att du gillar!
      kram Annica

  13. Linda skriver:

    hej ! Kan jag använda ett ansiktsvatten på en bomullsrondell för att ta bort mitt smink ? Isåfall vilket kan ni rekommendera som inte är så dyrt?
    Jag har ganska känslig hud som lätt blir yttorr.

  14. Linda skriver:

    hej !Kan man göra nånting åt hudförtjockning när man har Rosacea?
    MVH

    • annica skriver:

      Hej Linda,
      Bra fråga! Man rekommenderar inte kraftfulla syrapeelingar eller hudslipningar förstås men jag tycker att man kan påverka hudstrukturen och få huden mer finporig. Jan Marini är det märke som jag tycker kan ge mest effekt på just detta vid rosacea. De har skonsamma produkter men som är mycket effektiva. Bioclear lotion är tex ett serum som man kan testa och som även funkar för en rosacea.
      kram Annica

  15. Linda skriver:

    hej ! Tänkte ev köpa BareMinerals Bare skin foundation ! Nu undrar jag om jag behöver en concealer att ha under ögonen också eller om det räcker med bara foundation:) Isåfall vilken concealer ska jag välja? Jag har känslig hud och är ljus

  16. L skriver:

    hej, jag undrar hur man sminkar sig när man inte har några former i ansiktet!

    Jag är smal, har fyrkantig ansiktsform och inga kindben eller ”äppelkinder” . I profil är ansiktet platt. Jag vet inte hur jag ska sminka mig.

    När jag har smink ser ansiktet helt platt och dött ut och jag vet inte vart jag ska lägga rouget när jag inte har några kindben att lägga det på :S

    Jag har bara sett inlägg gjorda av tjejer/kvinnor med höga kindben som sminkat sig för att visa hur man gör för att framhäva dessa men jag som inte har några får inte till det.

    🙂 MVh

    • annica skriver:

      Hej L, Åhh det är faktiskt svårt med shading… men bara man får någon som visar så kan man med små enkla knep göra ganska mkt. Egentligen tycker jag du bokar en tid hos en makeup artist som kan testa och visa på dig live. Det kan man göra i de flesta varuhus och renodlade makeup butiker. Några enkla tips är att sätta lite rouge på där du tänker äppelkinden och svep bakåt. Det ger ett friskt fräscht utseende samt att det känns som du har mer form och äppelkind. Ovanför lgger du lått lystergivande produkt. Ljusa lystriga toner förhöjer! Men enkelt är att boka hos en makeup artist som skräddarsyr efter ditt ansitke. Hon kan visa och du testar själv så kan hin guida. Kram å lycka till! Annica

  17. Linda skriver:

    hej! kommer ni få in : bare skin flytande foundation från bare minerals ? ! 😀

  18. Linda skriver:

    hej !Jag har Rosacea och har använt Exuviance sen i julas. I början fungerade det bra men nu har det slutat fungera och jag undrar om jag ska gå över till ett annat hudvårdsmärke? vilket ska jag gå över till i så fall?

    MVH

    • annica skriver:

      Hej Linda, Ibland kan det vara så att men behöver byta.. tex Jan marini eller ändra något i din dagliga hudvård. Vad använder du från exuviance idag? Kram annica

  19. loa skriver:

    Vilken är den skonsammaste brun utan solprodukten till ansiktet?

    Om man har väldigt känslig hud och Rosacea men vill bli brun . Är brun på kroppen(har brun utan sol där) med har ingen färg i ansiktet alls.

  20. Linda skriver:

    hej !Jag lyckas inte hitta en primer som inte ger mig utslag. Senast testade jag BareMinerals prime time primer men den fick jag massa röda prickar/knottror av :/

    Jag har mild rosacea= tunn, lite stram flammig hud + små knottror och lite flagor . Foundation utan primer ser konstigt ut.

    Kan ni ge mig tips på vilken jag ska välja?

    Sen behöver jag även ett solskydd när jag åker utomlands med min Rosacea! Ej med syror ioch får inte täppa till mina porer då jag får knottror .

    MVH

    • annica skriver:

      Hej Linda, Har du testat JAn Marinis. Det är den jag skulle rekommendera dig då det är den som brukar passa bäst. Kram annica

  21. loa skriver:

    hej ! När jag har sminkat mig så får jag så äckligt ofräsch hy efter ett par timmar .

    Jag har Rosacea dvs jag flushar alltid av minsta lilla och då blir jag rosalila-flammig och detta lyser igenom sminket som gör att det ser helt grårosa och smutsaktigt ut . Porerna vidgar sig även då och plötsligt ser huden alldeles ojämn ut. Detta gör att sminket krackelerar och allt ser helt kladdigt, smuligt ut med ställen där det fattas foundation ( mest på näsan , runt näsan och hakan).

    Jag har egentligen en gultonad hud men detta försvinner när ansiktet blir flammigt .

    Med smink så ser det värre ut än utan smink då ansiktsfärgen lyser igenom foundationen och skapar en jättekonstig nyans och det syns verkligen att jag har foundation på mig :/

    Har du tips på hur jag ska lyckas?

  22. Linda skriver:

    Hej Annica! Jag får sån problemhy nu när det är varmt och fuktigt i luften. Huden är klibbig, röd och knottrig. Ser så ofräscht ut!

    Använder vanligtvis Exuviance men det blir för klibbigt på huden samt att jag vill få en fin färg i ansiktet och vill inte använda syror nu på sommaren.

    MVH Linda

    • annica skriver:

      Hej Linda, Förstår.. testa Jan marinis daily antioxidant som dagcreme! Kör bara ett lätt fuktserum under som tex Hydrating Booster från Dermalogica..lätt å fräscht! Kram annica

  23. Linda skriver:

    hej igen! Gäller samma sak för en vanlig solbränna ? Att syrorna bleker huden där också.
    mvh

  24. linda skriver:

    Har du något tips på hur jag ska göra för att behålla Brun utan sol effekten i ansiktet när jag har Exuviance hudvård? Eller ska jag köra på ett märke utan syror i nu i sommar istället och ha bus i ansiktet? 🙂

  25. Linda skriver:

    Jag har lyckats få upp en fin färg i ansiktet med brun utan sol. Nu undrar jag om jag kan använda Exuviance hudvård eller om det kommer att bleka färgen eftersom att det innehåller syror.

    MVH

    • annica skriver:

      Hej Linda, Jag tycker alla verkar uppleva detta lite olika. Kan vara så (rimligen) att färgen ljusas upp lite pga av syrorna. Kram annica

  26. Linda skriver:

    Är alla era brun utan sol till ansiktet nyttiga för huden ?

    T ex att de innehåller vitaminer/antioxidanter och bra ämnen som förebygger hudens åldrande 🙂

    Vet inte vilken jag ska välja nämligen.
    MVH

    • annica skriver:

      Hej Linda, Ja de innehåller många hudvårdande ingredienser förutom själva BUS effekten. Så valet tycker jag mer du ska tänka vilken ton du önskar. kram annica

  27. Josefine skriver:

    Hej!

    Jag använder neostratas produkter för acne, kan jag använda jan marinis BUS till det? Eller rekommenderar du någon annan? Har inte mycket finnar längre men ganska mycket acneärr.

    Kram

    • annica skriver:

      Hej Josefine, Hej Ja det kan du! Den finns dock inte ängre:(. Jag tycker annars Faux Tan Face är really nice:=) Kram Annica

  28. linda skriver:

    hej ! Kan man använda brun utan sol om man lätt får finnar av produkter? Jag använde en brun utan sol från Dove innan men fick en finnexplosion i ansiktet av den .
    Har även väldigt känslig hud & lite rosacea .

    Är helt blekrosa i ansiktet och vill bli lite brunare så att huden ser jämnare och fräschare ut 🙂

  29. […] ton med din egen hud. (Mörk, ljus, kall eller varm). Vill du ha lite tips så kolla gärna in mitt BUS-test jag gjorde för ett par veckor […]

  30. […] för den som vill ha en djup St Tropez bränna, då får ni kolla in ”riktiga” BUS  i mitt BUS TEST, som jag gjorde för en tid […]

  31. Pauline skriver:

    Tack för ett riktigt bra inlägg! Jag själv köpte Maria Åkerberg av en slump hos er förra veckan och jag fullkomligt älskar den, kan inte vara utan den nu. Tack för en superb webbshop!

  32. Eva skriver:

    Jag kan inte göra hudtestet pga någon felinställning på min dator tyvärr så jag kopierade ut det jag skrivit in där hit.. trist men jag har gjort det förut så kanske har ni det kvar ff? Tycker din ide med BUStestet var knaon!!! kram

  33. Jonna skriver:

    Hej! har en fråga, ställt den innan men inte fått något svar så jag testar igen.
    Jag går på roaccutan, vad rekommenderar du att använda för fukt kräm, rengöring, ansiktsvatten? hur får man bort röda märken efter finnar? och ärr?

    • annica skriver:

      Hej Jonna, Hoppas du såg att du fick svar! Kram Annica

    • annica skriver:

      Hej Jonna, Jag har inte glömt dig. Ville dubbelkolla en sak bara innan jag gav dig svar! Jag tycker att Biogen Cellular från Dr Babor passar utmärkt när man äter Roaccutan då den har sina läkande egenskaper (så länge inte läkaren säger annat). Den är även bra på blommande acne för att läka huden, men då gärna i kombination med något talgdämpande tex från Pure serien i Babor. Kram Annica

      • Eva skriver:

        Jag har tagit bort några röda kärl runt näsa m metoden Veinwave. Detta ska enl salong ej ge bestående ärr. Dock upplever jag att sedan skorporna lossnade för 6 v sen är det tunna tunna små linjer kvar i huden där nålen gick in.. det ser ut som förstorade porer vilket sköterskan tycker det är. Jag har dock haft fina porer men några få svarta pormaskar där innan. Rodnaden är kvar dock och det kan ta mer tid enl salongen innan väldigt känslig hud återhämtar sig efter detta. Jag har känslig hud med mycket fina porer enl tidigare hudterapeuter, har börjat få fler tunna röda kärl med åren men mest är det pigmentfläckar över partier i ansiktet. Jag tycker de blivit något ljusare m produkter dock!
        Har Jan marini peptide extreme samt transderma r just nu. Har PTRs acne spot treatm partiellt. Vill få hjälp för hur man kan minska ärren/porerna efter ingreppet samt få bort röda ärr efter finnar/inombordsacne som dyker upp ibland, har tyckt PTRs kräm är till hjälp för acneärren men finns något mer/annat att komb med? Jan Marini har jag tänkt fortsätta med men ska byta till antiage serumet o enlighten serumet eftersom jag har dessa två hemma redan. Transderma känns liite dyrt just nu.. Har läst nånstans att PTR laser serum var bra för röda kärl?? kombinera det m JM eller? eller är bioclears nåt för mig vad gäller ärren? Partiellt isf för den irriterade huden något tidigare. Eller hur ska jag kombinera för att få ut bäst och mest resultat utifrån det jag vill uppnå? Jag vill jobba på pigmenten för de finns ju kvar o sommaren kommer göra sitt till där trots solskyddet, men är rädd få fler röda kärl med för jag vill inte göra om veinwave… fina linjer har jag mest undertill ögonen samt runt munnen o pannan, de vill jag ju motverka i den mån det går. Under ögonen/högst på kindbenet är de flest o kan se torra ut under dagen när jag ler tex. Har Kanebos ögonkräm just nu för fukt och mot rynkor/påsighet och det ger liite för lite fukt. Blå ringar syns mer nu med för huden blir tunnare med åren inser jag och man sover mindre med små barn runt sig:)

        • annica skriver:

          Hejsan Eva, jag har skickat denna info till vår hudtest avdelning så får du ett komplett svar av dem på en hudvårdsrutin som du önskar. Om du uppdaterar din webbläsare så ska du se att et går att göra testet! :). Kram Annica

  34. Fia skriver:

    Kan man använda förra årets solskydd? Eller ala man köpa nytt nu? Har melasma.

    • annica skriver:

      Hej Fia, Om de är oöppnade JA. Öppnade tucker jag man kan använda under vintern om man drar på solsemester undervinterhalvåret men sen till sommaren så bör man satsa på en ny fräsch omgång för att vara säker på att skyddet i dem är så högt som det ska. KRam Annica

  35. åsa skriver:

    Haha, de inrutade benen och skissen fick mig att skratta högt så här på morgonkvisten! Fantastiskt pedagogiskt och begripligt. T om jag som är feg pga mkt ljus hy (särskilt så här års, jag är på gränsen till genomskinlig) tänker att jag kanske skulle våga mig på Maria Åkerberg.

    Och så älskar jag den ”brutala” verkligheten – inga smickrande ljussättningar/filter eller fancy illustrationer. Gillar också att skissen verkar vara gjord på baksidan av ett papper med text på 🙂 (Jaja sånt roar mig i dessa tider där allting annars är så förskönat att man emellanåt kan få krupp.)

    • annica skriver:

      Hej Åsa, hehe…. visst är mina ben läckra i det smickrande ljuset ;)! Ja absolut! Klart du vågar dig på MÅ Tan in a bottle den är mkt snäll i tonen! Fakum är att jag ALDRIG har redigerat en bild på mig själv i bloggen. Alla bilder är direkt ut kameran, inga förskönande filter eller små retuscheringar hit och dit. Alla bilder är precis som de är när jag fotat. Om någon nu trodde något annat.. så vet ni det ;)! Ja, det kändes extra roligt att få visa upp mina fantastiska kunskaper i teckning …haha… inte ens en sträckgubbe kan jag rita..katastrof.. men… jag kan mycket om cremer och det räcker för mig ;)hehe Stor kram till dig!! Annica

  36. AnnaKaize skriver:

    Vilket otroligt bra och överskådligt test. Imp imp! Annars är det svårt att jämföra de olika nyanserna, men tack vare att du offrade dig för Vetenskapen så blev allt mkt smidigt o lättfattligt. Thanks hun 🙂

  37. Claudia skriver:

    Tack för bra test och information! Jag hoppas att det kommer något liknande för ansiktet! Fast kanske inte testa så många samtidigt… Fast – det skulle se väldigt festligt ut om du delade in ansiktet i 6 rutor och smörjde på lite BUS:) hihi:) Kram!!!

    • annica skriver:

      Hej Claudia, Tack:) Haha.. ansiktet vet jag inte om jag kan dela in i olika rutor.. 😉 Dock så kan du ha alla förutom en både till ansikte och kropp och färgen är ju den samma:)! KRam annica

  38. Sussi skriver:

    Jag behöver en ny foundation som ger mycket täckning och är lätt att applicera och som håller länge. Den får inte innehålla bismuth.
    Har redan en primer från Ptr, vad rekommenderar du? 🙂 vill ha ett flawless resultat

  39. Sussi skriver:

    Kan du inte visa/berätta hur du gör dina vardagssminkningar och vilka produkter du använder? 🙂 älskar din blogg!

    • annica skriver:

      Hej Sussi Absolut kan jag göra det! Ska försöka få till ett inlägg om det inom kort! tack för de fina orden! Kram Annica

  40. Hilde skriver:

    Wow, tack för ett superbra test. Själv använder jag JM sunless self tanner i ansiktet, men är sugen på en annan produkt till kroppen och nu ligger BM faux tan bra till.
    Kram