Vårsolen..

  • | Annica

Sol, vårsol, uva, uvb, uvc

Underbar, ljuvlig och alldeles fantastisk är den när den uppenbarar sig och värmer jord, mark och alla lite halvfrusna människor;) Den är inte alltid så hettande varm men dock väldigt stark…. Det är viktigt att inte glömma det.

Varje år ser man folk kasta av sig kläderna och sätta sig mot en husvägg och lapa sol, härligt absolut men skydda ditt ansikte för gudsskull!

Så glöm nu inte UV-Skydd när ni går ut idag. En timmas härlig prommis i den starka vårsolen kan göra större skada än nytta om vi inte skyddar huden.

Jag har fått så extremt mycket frågor den senaste veckan angående pigmenteringar….jag satt bara 15 minuter i solen eller jag trodde inte att solen var så stark och nu är jag helt prickig ..etc..

Solen är den största boven för pigmenteringar, så är det bara. Det är högt solskydd
som gäller om du inte vill ha pigmenteringar! Har du fått dem så finns det
 många bra produkter som kan hjälpa till att reducera fläckarna. Dock om du solar
 sen, utsätter ditt ansikte oskyddat för sol nu under våren och sommaren så är hela jobbet förstört. Huden har ett fantastiskt bra minne och 
pigmenteringar kommer snabbt tillbaka.

PIGMENT, Melasma

Detta kallas melasma. Orsakas av sol och hormoner. Graviditet och p-piller påverkar uppkomsten av dem. Bilden lånad från Expressen.

Gör dig själv en tjänst om du tex arbetat mot pigmenteringar hela vintern..SOLA INTE  ansiktet! Du får börja om med allt från ruta ett då..

Tänk på att skillnaden mellan SPF30 och SPF50 faktiskt är så liten som någon ynka procent så låt egenskaperna bestämma vilket solskydd du väljer.

Självklart…. Ska man inte glömma bort att solen även är absolut livsviktig för oss. Men jag brukar
göra så att jag ser till att exponera lite av kroppen i måttliga mängder i
solen för att få min dos av sol. Självklart kan man få hudcancer etc. där med men oftast är huden lite tåligare och så gör jag det endast innan 11.00 eller efter 15.00 och med försiktighet.

Vill du lämna en kommentar?

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

31 svar till “Vårsolen..”

  • (31) Kommentarer
  • Visa alla kommentarer
  1. Natalie skriver:

    Hej. Har köpt YELLOW kräm. Tänker bara höra om jag kan använda solskyddsfaktor 50 när jag är ute? Mvh Natalie

    • annica skriver:

      Hej Nathalie, Spf 50 är ett måste skulle jag säga. Ett bra och säkert skydd är ett måste när man använder en sådan produkt. Den är jättebra så lycka till och slarva inte med UV-skydd! kram Annica

  2. Veronika skriver:

    Hej igen Annica.

    Ang. ditt svar så fick jag en kräm som jag skulle underhålla mina fläckar med ca. 2 veckor efter behandlingen, men det gick inte. Min hud reagerade starkt på krämen. Jag blev röd på en gång och svullnade upp på de ställena jag hade haft på krämen, även fast jag började använda den sparsamt, ca. var tredje dag i början. Det var därför jag gick över till Yellow Cream, efter att ha läst mycket gott om den, och det har fungerat bra tror jag. Har dock läst om folk som efter två veckor med krämen redan sett resultat, medan mina fläckar blivit mörkare och de fläckarna jag har på kinderna, precis under ögonen, har blivit rejält torra. Nästan så att huden flagnar.
    Hur tycker du att jag ska göra? Ska jag fortsätta eller kan jag låta det vara nu och se vad som kommer fram efter att huden flagnat?
    Kram

    • annica skriver:

      Hej Veronika, Det är väldigt individuellt med pigment lång tid det tar att behandla, vilka resultat man får, hur huden reagerar etc, etc. Det låter som för mkt for din hud. Backa tett par steg. Låt huden vila tills det lugnat sig och sen ytterligare 5-6 dar till. Smyyyg sen i gång 1 gång var 3 e dag. Efter ca 9 dagar varannan dag en gång om dagen. Kanske räcker det… eller så ökar du ytterligare lite. Heller det tar lite längre tid än att du får en reaktion. Kram annica

  3. Veronika skriver:

    Hej Annica.

    Jag har använt Yellow Cream mot mina mörka fläckar nu i två veckor, och det har bara blivit värre tyvärr. Fläckarna har blivit mörkare och runt i kring fläckarna ser det ut som lättare brännskador. Har några fläckar i pannan som jag använder krämen på, annars är det kinderna som har varit värst. Gjorde en kemisk peeling i höstas som tog bort mycket av fläckarna på kinderna, men inte allt. Så jag försökr nu få bort det sista med Yellow Cream. Men som sagt så har det blivit värre :/ Hur ska jag göra? Ska jag fortsätta? Eller ska jag sluta använda krämen, låta huden vila och flagna av för att se resultatet, och sen ev. fortsätta men krämen om det behövs?

    Kram, Veronika

    • annica skriver:

      Hej Veronika, När man behandlar pigmenten så kan de initialt upplevas mörkare då pigmenten kommer mer upp till hudytan och blir mer synliga. Det rä vanligt Det vänder som regel efter någon månaders behandling. Brännskador låter dock inte bra. Har du vänjt in produkten? Har du applicerat sparsamt? Vad fick du för restriktioner efter din behandling i höstas om eftervård? Kanske detta blev för starkt om din hud är skör? Du ska absolut sluta behandla om du har likt brännskador. Jag rekommenderar att du går till en hudterapeut innan du påbörjar behandling igen och visar upp huden. Kram Annica

  4. sofie skriver:

    Hej!

    Jag har köpt dermalogicas solar defens booster och har en fråga. Kan jag använda den kring ögonen ovanför min ögoncreme? Jag kollade just dermalogicas utbud av ögoncremer och det finns ju bara spf 15.

    Väldigt tacksam för svar 🙂

    • annica skriver:

      Hej Sofie, Normalt så rekommenderar man inte solcremer runt ögonen. Men jag måste faktiskt dubbelkolla vad som gäller deras boosters.. Lite osäker. Låt mig kolla och återkomma! Kram Annica

      • sofie skriver:

        Ok! Det är alltså solglasögon som gäller eller tycker du att jag ska byta ut boostern mot typ bare minerals sunscreen med spf 30?

        • annica skriver:

          Hej Sofie, Dermalogicas Bosster Solar Booster kan du inte ha runt ögonen. Men däremot kan du ha deras nya dagcreme med SPF från ultracalmingserien Men det är en balansgång då de krämerna är lite kraftigare i konsistensen. Annars: Total Eye Care spf 15 tillsammans med kompletterande mineralmakeup ex. jane iredale med spf 20 är en perfekt kombo Kram Annica

        • annica skriver:

          Hej Sofie, Solglasögon absolut alltid när det är sol. Då slipper du kisa med och få linjer runt ögonen. Jag inväntar svar angående boostern från Demalogica om du kan hålla ut någon dag till så ska jag ge dig konkret svar?! 🙂 Kram Annica

  5. Mia skriver:

    Hej annica, jag använder ansiktkräm med spf men min foundation däremot har ingen spf men efter foundation använder jag puder med spf, borde alla mina produkter ha spf eller hur funkar det?

  6. Nicka skriver:

    En fråga till ögonkrämen i md passar det ihop med exuviance övriga produkter? Och med jan marinis solskydd? Solskyddet är det samma styrka fast jag använder exuviance dagkräm?

  7. Nicka skriver:

    Hej måste fråga det är väl syrer i exuviance och jan marini solskydd går de bra att använda ihop i solen då? Ha en bra kväll.:-)

  8. Sara skriver:

    Hej Annica! Jag har en väldig ljus och känslig hud i ansiktet och undrar om du har något tips på en bra BUS till mig? TACK

  9. Theresa skriver:

    Hej Annica

    När jag var gravid fick jag melasma på överläppen, som en extra läppkontur. Märker att den kommer tillbaka nu när solen skiner så fint. Kring läpparna sitter ju inte kräm kvar så länge. Har du något tips på ett läppcerat kanske med spf som är bra och inte glansigt (eftersom melasman sitter ovanför läppkonturen)?

    Jag undrar också om du kan rekommendera någon bra behandling som kan slipa ner ärr i ansiktet? Jag har några små upphöjda ärr från att jag förr tagit bort några små födelsemärken. De syns nog bara för mig men jag vill ha en så slät hud i ansiktet som möjligt. Har hört att fraxel kan hjälpa? Vet du något om detta och kan du i så fall rekommendera en bra klinik i Stockholm?

    Kram

  10. Nicka skriver:

    Hej Annica ska börja med exuviance har en känslig hy ! Min fråga vad rekomenderar du för solskydd ?? Tack för svar:-)

  11. Paula skriver:

    Behöver jag använda något annat solskydd än min jan marini antioxidant spf 30? Sminkar jag mig har jag alltid priori foundation också med spf!

    • annica skriver:

      Hej Paula, Nej det behöver du inte den ger ett jättebra skydd! Kram Annica

      • Paula skriver:

        Okej! Tack snälla för svar 🙂 Och ett stort tack för att ni har hjälpt till att förbättra min hy. Jag ska nog maila in en före- och en efterbild för det är SÅÅÅÅ stor skillnad och det betyder så mycket för mitt självförtroende. Tack snälla!

        • annica skriver:

          Hej Paula, Så roligt att höra! Men gärna, gärna!!! Skicak oss för e och efter och berätta vilka produkter du använt!! Då blir vi överlyckliga!! Så underbart att höra berättelser från er kunder!! Kram Annica

  12. Julia skriver:

    Hej Annica! Har en fråga apropå inlägget…kan man sola/vistas i direkt sol med oskyddat ansikte om man använder ansiktskräm eller solkräm med spf 30 eller ska man ändå undvika direktsolning? använder du dig av solhatt eller skyddar du ansikte på ett annat sätt när du solar? kram Julia

    • annica skriver:

      Hej Julia, Ja det kan man absolut om man applicerat rikligt och återapplicerar. Jag brukar om jag tex är utomlands under solens starkaste timmar ha en keps på mig. Kram Annica

  13. Anna skriver:

    Tycker det är underbart att du alltid tar dig tid att svara på alla frågor och kommer med så bra tips!
    Jag har en tid använt Transderma R har nu några frågor. Kan man få en reaktion av produken i början, fick nämligen en massa finnar på hakan, nu har de dock lagt sig men det blev fula märken efter dem…
    Och kan man ha serumet nära ögonen?

    • annica skriver:

      Hej Anna, Tack söta du! 🙂 Man kan få reaktioner av allt man sätter på huden egentligen. Så svaret är jag. Viktigt är därför alltid att vänja in produkten. Ej nära ögonen upp till ögonbenet bara. KRam annica