Power Oljorna för kroppen!

  • | Annica

Maria Åkerberg / Dermanord

Vårt svenska ekologiska märke är verkligen älskat av många här i Sverige. Idag tänkte jag lyfta fram några av deras ljuuuvliga kroppsoljor.

MARIA ÅKERBERG (f.d. Dermanord) har ett brett utbud av kroppsoljor. Ni har dem alla på bilden ovan uppradade. Idag hade jag tänkt att lyfta fram några riktiga power oljor ur sortimentet!

Maria Åkerberg / Dermanord, Kroppsoljor

Renande, smärtlindrande och upplyftande är nyckelord för dessa godingar!

 maria-akerberg-body-massageoil-anticellulite

BODY & MASSAGE OIL ANTICELLULITE

Denna olja passar alla som vill ”detoxa”. För att uppnå bästa effekt används en Body Scrub regelbundet i samband med denna olja.

Den kallpressade Citronoljan stimulerar blodcirkulationen, verkar stärkande på vener, renar lymfan och driver ut urinsyra. Lavendeloljan stimulerar cellförnyelsen samt verkar balanserande och renande. Rosmarinoljan ökar blodcirkulationen, samtidigt som den är stärkande och renande. Den kallpressade Grapefruktoljan är uppfriskande och stimulerar lymfcirkulationen. Oljan underlättar nedbrytning av fett. Enbärsoljan hjälper kroppen att göra sig av med gifter, t.ex. urinsyra. Det är en renande olja som ökar blodcirkulationen och minskar vätskeansamlingar.

Denna är toppen att göra som en kurbehandling t.ex. nu innan sommarsäsongen. Kan användas endast partiellt om så önskas! Var noga med att dricka mycket när du använder denna! Denna tycker jag doftar ljuuuvligt gott:)

maria-akerberg-body-massageoil-athletic

BODY & MASSAGE OIL ATHLETIC

Body & Massageoil Athletic används vid Sträckningar, Kramp, Benhinneinflammation, Restless legs. Perfekt efter träning då den påskyndar återhämtning. Den är värmande och har lite Liniment funktion på huden. Rosmarinolja är stärkande och renande. Den ökar blodcirkulationen och lindrar muskelvärk. Vintergrönaolja bidrar till den smärtlindrande effekten. Myntaolja är kylande och sammandragande. Dessa effekter kan vara till hjälp vid ödem, lättare åderbråck samt vid kramp i vaderna (restless legs). I Chili finns bland annat capsaicin och betakarotin. Capsaicin har värmande egenskaper och beroende på vad det kombineras med kan man få många olika effekter. Betakarotin ger pepparfrukten dess färg och är välgörande för torr hud, motverkar fria radikaler och hjälper till vid nybildningen av celler. Eucalyptusolja ökar blodcirkulationen lokalt, vilket är bra vid inflammation, smärta eller när musklerna är spända.

Doften påminner mig om ett av mina favorit tuggummin… Jenka;)

maria-akerberg-body-massageoil-energy

BODY & MASSAGE OIL ENERGY

Kroppsolja som passar både före och efter fysisk aktivitet. Rosmarinoljan ökar blodcirkulationen och lindrar muskelvärk. Tillsammans med Citrongräs hjälper den till att bygga upp ny vävnad. Lavendeloljan underlättar läkning vid hudbristningar. Enbärsoljan transporterar bort mjölksyra. Den friska doften väcker alla dina sinnen. Jätteskön om du har tunga trötta ben och fötter! En underbart uppiggande kroppsolja!

Maria Åkerberg, Dermanord, Skincity.se

Alla oljorna kan även användas i badet som ljuvliga badoljor. Tillsätt då 5ml till ett normalstort badkar. Kryp ner och njuuuuuut!!!

Vill du lämna en kommentar?

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

12 svar till “Power Oljorna för kroppen!”

  • (12) Kommentarer
  • Visa alla kommentarer
  1. Meja skriver:

    Hej! Du skriver att oljan kan hjälpa mot kramp i vaderna (Restlesslegs) jag vill påpeka att Restless Legs (RLS), numera omdöpt till Willis-Ekboms Disease (WED) absolut inte är detsamma vadkramper utan ett mycket allvarligt neurologiskt syndrom som inte innehåller kramper.

    Vadkramper beror oftast på näringsbrister eller överansträngning.
    Eventuellt kan oljan hjälpa dem som har just vadkramper, men absolut inte RLS/WED

  2. Karin skriver:

    Hej, jag skulle bara tacka för tipset om Maria Åkerberg BUS creme. Jag köpte den efter du gjort ditt fina test av olika bus-cremer. Det är den bästa BUS jag haft, blir så naturlig färg. Tack för en inspirerande blogg. Ha en bra dag!

    • annica skriver:

      Hej Karin, Vad roligt att höra att du blev nöjd! Tack för de fina orden och för att du läser min blogg! Kram annica

  3. evelina skriver:

    Maria Åkerberg gör fina produkter hon! Gilla. Bra inlägg!

    Denna fråga har inget med inlägget att göra,
    fotkräm tänkte jag på.
    Använder nu Maria Åkerbergs foot cream, och har gjort det ett tag. Gillar den men känner för att jag kanske ska pröva ngn annan oxå.. och då från Bliss.. deras foot cream patrol.
    Eftersom den är lätt exfolierande (innehåller AHA syra som ska mjuka upp hårda ytor på fötterna) om jag fattat det rätt?
    Eller har du någon bra fotcreme du kan rekommendera? 🙂
    TAAACK FÖR BÄSTA BLOGGEN.
    Kram Evelina

    • annica skriver:

      Hej Evelina, Kul att du gillar MÅs produkter! Håller med härliga saker! 🙂 Ja precis! Den är jättebra den med. Även Heel Repair från Exuviance är riktigt bra men Bliss är en favvo hos mig!! Stort tack för de fina orden om min blogg! 🙂 Blir sååå glaaad!KRAM Annica

      • Evelina skriver:

        Tack snälla för svar! Då blir det nog Bliss!
        Går den att kombinera med Maria Åkerbergs fotkräm? Tänkte om bliss inte är för stark? För den innehåller syror som ska lösa upp det torra? Har lite torra hälar och partier på fötterna som jag vill råda bot på! Ja om jag kanske kör Maria Åkerbergs ibland och bliss tre gånger i veckan? Eller vad är bäst?

  4. Jessica skriver:

    Hej fina du! Hoppas helgen varit underbar!
    Jag funderar på att byta foundation nu när min från Clarins snart är slut,då kommer jag ha all bas i glominerals… GLOMINERALS GLOLIQUID FOUNDATION MATTE eller SATIN, vilken är bäst för en rosacea med plitor? Gillar nog mer matt resultat men kan den torka ut huden? Har golden på min concealer, vilken färg på foundation?
    Varm kram/Jessica

    • annica skriver:

      Halloj Jessica, Åhh båda dessa funkar lika bra skulle jag säga..det är lite smaksak mer..Satin är lite mer lyster och matte lite mer matterande. Åhh svårt att tipsa om färgen bara…Du har ingen salong i närheten som du kan prov ut färgen i ? KRAM Annica

      • Jessica skriver:

        En fråga som jag funderat på… Vilket av dessa två alternativen andas huden bäst på? En täckande foundation och fixerade puder efteråt eller BB cream och tex glominerals pure pressen base som slufinish?
        Rosaceaskovet lugnar sig inte, är rädd för att första alternativet som jag har nu o på vintern blir för ”tungt” på mig nu när värmen kommit o täpper till allt. Tror du att jag tänker rätt? Kramar o tack för att du är så braaaaa!!!

        • annica skriver:

          Hej Jessica, Svår fråga… det beror ju lite på vad du har för täckande foundation. Välj bra märken och sen det alternativ som du gillar mest. Tror det är lite hugget som stucket så läge du väljer märken med bra innehåll! Svårt och lurigt men det kan vara det. Men en del BB är rätt kraftiga med.. I så fall PTRS cc… som ger bra täckning men är lättare på huden. Kram Annica