”Sprutor är så last season”

  • | Annica

Rodial Bee Venom, Botox på burik

Har ni kollat in Rodials nya serie Bee Venom? Om inte så måste jag briefa er om den här och nu!

Hittade denna helt underbara och pricksäkra beskrivning av serien på Bon.se skriven av Maria Ahlgren. Var bara tvungen att dela med mig av den…enjoy!

Brittiska Rodial är kända för sin superspecifika hudvård. Som tränade spårhundar nosar serum och krämer upp mörka ringar, rynkor, bristningar, magfluff och pigmentfläckar. Konceptet ”Botox på burk” myntades här. Liksom greppet att i sin marknadsföring visa bilder på sprutor och bandage för att i copyn förklara att här kan du få samma resultat, men utan invasion. Jag har tidigare hyllat Rodials kultkräm Dragon’s Blood Sculpting Gel, marknadsförd som ”the liquid face lift”, precis som den magiskt hudtonsutjämnande och utslätande Glamoxy Snake Mask – under ett och ett halvt år har jag aldrig gått på fint kalas utan en marinering i den bläcksvarta sörjan kvällen innan. Det blir ett resultat som ögat faktiskt kan se – och inte bara det ögat som tillhör hen som betalat 700 kronor och är desperat att se. När jag får visa leg på Systemet eller blir uppraggad av 25-åringar, DÅ är jag nöjd (fakta – när jag och tio år yngre brorsan sprang in i hans Handelspolare en kväll undrade de om han var på date. Kan förvisso varit en MILF-situation).

Rodials utgångsläge är naturliga ingredienser, men glöm väna ängsblomster. I den senaste serien, Bee Venom, är honungsbigift nyckeln till ungdom. Yes box people, riktigt bigift av finaste kvalisort – vad sägs om prislappen 300 000 kr för 28 gram? Bigift, toxin melittin, lurar huden att tro att den blivit stungen, vilket leder till ökat blodflöde till området och aktivering av kollagen- och elastinproduktion. Huden börjar alltså uppföra sig som en viril ungtupp och förnekar blankt sin faktiska ålder. Den blir fylligare, glowig och doftar gott.

Bigift är hett stoff just nu, inte minst i medicinska kretsar. Ny, banbrytande amerikansk forskning visar att bigift har effekt på såväl HIV-virus som cancerceller. I Korea har regeringen lagt ner miljoner dollars på att undersöka det rena bigiftets effekt vid sjukdomar som ledgångsreumatism och MS (multipel skleros), och nyligen delade de med sig om sina kunskaper kring bigiftets hudföryngrande effekt. Rodials Bee Venom-serie, med serum, kräm och ögonkräm, vänder sig främst till kvinnor i klimakteriet, vars östrogen och progesteron-nivåer sjunkit snabbt och dragit den ungdomliga spänsten och fuktbalansen med sig i fallet, men jag kör proaktivt. Det ska tuktas i tid så att säga. Givetvis är det inga stora mängder gift i krämen, kompanjoner i burken inkluderar stamceller från växtriket, marint kollagen och peptider, men tillräckligt för att ge de resultat man förväntar sig av produkter i denna prisklass – krämen går på 2 430 sköna kronor.

Rodials representant låter hälsa att inga bin skadades under processen. Giftet är en biprodukt vid honungstillverkning, och gadden har inte avlägsnats (för den som är riktigt intresserad kan vi nämna att en slinga dragits bredvid bikupan som bina uppmuntras sticka gadden i). Sprutor är så last season. I år är det gadden vi vill åt. Gadd it?

Hoppas ni tyckte hennes beskrivning var lika härlig som jag.  Jag gillar också Snake masken som Maria tipsar om ovan. Jag bloggade om den för en tid sen, ni kan läsa det inlägget HÄR!

Vill du lämna en kommentar?

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

2 svar till “”Sprutor är så last season””

  • (2) Kommentarer
  • Visa alla kommentarer
  1. Mia skriver:

    Hej Annika . Tack för bra blogg. Jag undrar hur många produkter du använder, alltså olika märken eller har du samma serie? Eftersom du rekommenderar så mycket hela tiden? Känns som det aldrig tar slut. Med vänlig hälsning, Mia

    • annica skriver:

      Hej Mia! Tack! Jag kan säga som så här… mycket produkter blir det. Det är ju delvis mitt jobb att prova, prova, prova och sen rapportera till mina läsare här på bloggen och även i mitt arbete med skincity vad jag tycker om produkterna, hur de känns, för vilka de är bra för etc. Om man ska vara en rikrigt bra hudterapeut så MÅSTE man prova sig igenom mängder med produkter för att kunna förstå känslan på huden etc. Det tillhör. Det är annars svårt att sätta sig in i hur de upplevs på huden och varför vissa kunder/läsare tycker si eller så om någon produkt. Så man blir lite som skomakarens barn eller vad man säger.. Min hud får stå ut med mycket och ibland inte alltid optimal behandling då jag ofta måste byta osv… men det är mitt liv:) Det händer oxå mkt i branschen hela tiden. Både nya produkter och nya ingredienser och teknologier…Det som känns top of the line idag är kanske inte det om ett år…. Så du har rätt i det det kommer nytt hela tiden men bara för att det är nytt så behöver det inte betyda att det är bra. Oavsett vad så lyfter jag bara upp saker i denna blog som jag gillar! 🙂 Stor kram annica